Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Aggódhatnak a amerikaiak: a Huawei újabb lépést tett a modern AI gyorsítók felé
- OLED monitor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gigabyte alaplap topik
Aktív témák
-
Marcoo
csendes tag
Hi all.Nem ertem ha húzom a procit(E6300) 300MHznél mert nem engedi jobban egyedeul csak az FSB-hez nyúlok a sytem voltaget autora mert pirosan villog ahhoz is csak azert?
lapom gigabyte 965p-S3 -
dodee
csendes tag
válasz
DeadMeat
üzenetére
Ha megemeled +0,1V-el az mch-t, megszűnik e a bug?
Nekem asszem 455 volt az fsb 7-es szorzóval és +0,3V ramfesszel CL4-en, legalábbis utoljára ezt a beállítást próbáltam. A win betöltése közben állt meg a gép. De nem biztos, hogy pont ettől a beállítástól csinálta, mert nem néztem minden egyes alkalommal végig a cpuz-t. Kb 1 nap múlva vettem észre, amikor játszani akartam.
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
néhány eredény:
proci E6300@2.8GHz, 400as fsb, everest írás............olvasás.................
memók 800on....4-6-6-16..................11082...................7154....................
memók 1000en...5-5-5-20..................11422...................7168...................
memók 1000en...5-5-5-12...................11909.................7202....................
szal jó ez, szerintem törekedni kell az FSBvel való szinkron üzemre ( 1 vagy 2X szorzó) , és emellett a lehető legalacsonyabb időzítésre, de majd györtöm még... -
Rick4
félisten
elég ciki, de én nem találom, hogy hol lehet állítani a memó időzítéseket. 400as FSBvel 2.8on megy a porci, 800on a memó 1:1ben szintén 800on, (4-6-6-18on) de próbáltam másik lapban, 800on menne 4-4-4-12-is. egyszerűen sehol sincs a mem időzítés.. mondjuk everestben így is 11000 felett van az olvasás, 7150 az írás, szal jó vagyok, de kissé zavar, hogy nem találom....
-
eM'82
addikt
válasz
denes242
üzenetére
ok. holnap majd még próbálgatom, ha meg nem megy feljebb, akkor így jártam, ez is bőven elég... ez sem tudom teljesen kihasználni, csak néha-néha...
lesz memtest, meg orthos is... csak nem ma
...
az időzítést meg majd belövöm vhogy... van egy-két ''minta'' Geil beállításom, úgyhogy majd aszerint is tesztelni fogom. -
denes242
aktív tag
mint mar irta Gorneck23 az mch-nak +0.1-0.2 volt eleg, de 0-val is kiprobalhatod - memtest86+ lefuttatasa par oraig ajanlott.
tovabba (ezt is irta Gorneck23) a geil ultra ramnak 2.1-volt minimum kell (+0.3 volt), de nalam 2.3-on megy a legjobban, se tobbel se kevesebbel.
tovabba a 882 MHz 4-4-4-12-es idozitesnel a vege lehet a ramnak (persze 5-5-5-15-tel birhatja 1000 MHz felett is, de szerintem ahhoz se jo a tobb mint 2.3 volt), legalabbis nekem 890 felett sokkal mar nem megy stabilan. itt is ajanlott a memtest86+ par oras hasznalata
ami az idozitesek allitasanak sorrendjet illeti: kerdes arra a sorrendre vagy kivancsi, hogy melyik a legfontosabb? mert azt nem tudom. csak azt tudom, hogy az egyetlen okolszabaly, hogy minel kisebbek a szamok annal jobb (de P965-on 3-4-3-4 ala ne allitsd, mert lassabb lesz a chipset bugja miatt), es hogy melyik helyen hanyast bir a ram, nos az ram fuggo. sok memtest86+ futtatassal be lehet loni, hogy mit bir a ram. -
DeadMeat
nagyúr
[link]
Ez a hiba miaszosztol johet elo?Jah es a hibas modul szerinte: netapi32.dll
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Valszeg igen.
1 dupla start után csak akkor csinálja, ha ismét állítasz vmit vagy épp nem stabil a tuningod. -
Johnny Cage
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Érdekes, hogy az A-Data-m, aminek elvileg 2.1V kell vigan megy alapfeszen. Gondolom tuning esetén már változna a helyzet. (?)
Másik: tuning után előjött a hires/hirhedt géplekapcsolósdi: újraindulás után, lekapcsolt, majd vissza. Következő újrainditáskor viszont már csak úgy kapcsolt vissza, hogy nem indult el (monitor is standby módban maradt). Ez igy lesz mindig, ha tuningolok? Vagy más oka lehetett? -
Gorneck
legenda
-
eM'82
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
akkor a ramnak ne is adjak plusz feszt?... ok.
a Procinak adok akkor 1.35-öt.. holnap kipróbálom.
A 6-os szorzó felejtős sztem, ha 1:1-ben akarom megvalósítani... pl.: a 3 Ghz-hez 500-as FSB kellene, ami a ramnak 1000Mhz-et jelentene... amit meg sztem nem bírna.
...lehet, hogy rossz a gondolatmenetem, de józan paraszti ésszel nekem ez jön le...
[Szerkesztve] -
eM'82
addikt
Üdv!
Mivel egyáltalán nem értek a tuninghoz, csak annyira amennyire egy pici (pár nap/óra...) utána olvasással ''kiműveltem'' magam.
Adott ez a konfig:
Chieftec Táp 420W Dual Fan,
Core2Duo E6300 + AC Cooling Pro 7,
2x1GB Geil Ultra DDR2 800Mhz 4-4-4-12,
Gigabyte DS3 P965 Rev3.3 F10
Amit ebből kis állítgatás után ki tudtam hozni, az ez:
C2D E6300 = 3.087 Ghz (alapfeszen)
2x1GB Ram = manuális 4-4-4-12 időzítés, többi auto-n, (882 Mhz, 1.8V (alapfesz.))
Proci-szorzó = 7
FSB = 441 Mhz
Memory Multiplier = 2.00 (FSB-RAM - 1:1)
(Ez a max. amit alapfeszen tudott 1:1-ben, mivel ha ennél magasabbra állítottam az FSB-t, akkor leállt a gép, v. újraindulgatott)
A legnagyobb bajom az volt, hogy nem volt meg a Gigabyte BIOS-ban lévő alapfeszültségek listája. E nélkül, honnan tudnám, hogy mennyi is az annyi? Max. ha leméregetem őket Windowsban, de jobb szerettem volna tudni, mennyire is emelem a dolgokat. Tehát, itt egy kis táblázat a Tomshardware oldaláról, hogy mik is a default értékek, ha valakinek kellene:
http://www.tomshardware.hu/mainboard/06q4/061113/index-11.html
A másik bajom, hogy fogalmam sincs, hogy melyik ram-időzítésekhez kell nyúlnom a minél sikeresebb tuning érdekében... pedig nem egy oldalt néztem át a google segítségével... csak a tuning tényleges menetéről nem találtam egy betűt sem. Van vmi aranyszabály erre vonatkozólag? Melyik értéket érdemes csökkenteni először, másodszor stb... ha magasabb időzítésről haladok lefelé...?
Azt tudom, hogy az időzítés kontra sávszélesség [tehát, hogy melyiket érdemes erőltetni: időzítés v. Mhz?] a tesztek alapján az derült ki (amiket a netem néztem) hogy cirka 3-4% előnyt lehet nyerni az alacsonyabb időzítésekkel alacsonyabb Mhz-en, mint magasabb időzítésekkel nagyobb Mhz-en.
Nagyon kiváncsi lennék mi a különbség egy 4-4-4-12 880 Mhz kontra 5-5-5-15 kb.960 Mhz sebessége között...
(Olvasatom szerint 2.45 Volttal 4-4-4-12-es időzítés mellett a max frekvencia amit még elbír stabilan a ramom az a 495Mhz. Ennyire azért nem szeretném kihajtani a belét, ill. ennyi voltot nem szeretnék adni neki...)
Tény, hogy először a CPU max. sebességét kellene belőni FSB állítgatásával 10-es léptékekben s ehhez a ram időzítéseket célszerű 5-5-5-15-re állítani.
Ez meg is volt, de a gépnek baromira nem tetszett, ha pl.: 7x460-ra állítottam be, 1:1-ben, ramot pedig 5-5-5-15-ön hagytam, ill. auto-n minden feszt...
Érdekes... tudtommal mennie kellene.
A Gigabyte BIOS-ában megjelenő pirosan villogó felirat (miszerint: ''nem megfelelő a rendszer Volt beállítása'' v. vmi ilyesmi...), az akkor jön elő ugyebár ha manuálisan akarjuk beállítani a feszültségeket.
Meg is próbáltam belőni a BIOS-t az alábbi paraméterek szerint, szintén a Tomshardware oldala alapján:
C.I.A.2 = Disabled
CPU Clock Ratio = 7
CPU Heat Frequency = 460
System Memory Multiplier = 2.00
DRAM Timing Selectable = Manual (5-5-5-15, a többi auto-n/default-on)
System Voltage Control = Manual
DDR2 OverVoltage Control = +0.3V
FSB OverVoltage Control = +0.3V
(G) = MCH OverVoltage Control = +0.3V
CPU Voltage Control = 1.370V / 1.45V (mind2-t kipróbáltam...)
Sajna fenti beállításokkal a Windows bootolásnál nem ment tovább...
Valamit biztos rosszul csinálok, nem hinném, hogy csak autofeszekkel tudnám tuningolni a fenti konfigot.
A Geil Ultra ram nem bírná? Kétlem. Pont azért vettem ezt, mert Gorneck23 oldalán található leírás szerint ezzel nem vacakol annyit az alaplap...
Hál'Isten, ha vmelyik beállítás nem megfelelő, egy-két újraindítás után a default dolgokat hozza be a BIOS. Jó kis lap ez.
Várnék tippeket, ötleteket, hogy mi az amit nem állíthattam be megfelelően.

köszönöm:
eM -
DLDKox
aktív tag
Nekem erre senki nem tud segíteni?
#2248 [link] -
rob5
aktív tag
Csak egy kérdés FSB 1333 MHz support csak a rev 3.3 ban lapokon van , ha jól tudom, de ettől függetlenül tudom majd használni a rev 1 lapban a 3 negyedévben kijövő procikat a p5b ez már nem gond ha jól tudom bios fris és kész.Köszi -
-
tlac
nagyúr
memóriateszt (Gigabyte DS4, rev1 C1):
ez alapján: [link]
eredmények:
Cache & Memory Benchmark:
[link] [link] [link] [link]
Összesített: [link]
Az everest vmiért kétféléképpen számolja a késleltetést így az összesítetten és a Cache & Memory Benchmark-on más számok vannak.
detroitrw tesztje (Gigabyte DS3, rev1 C2):
[link]
Első pillanatásra alig van különbség, de ha lesz még több eredmény, akkor akár egy diagramot is lehetne csinálni. -
Möhe
addikt
Hali!
Nemsoká én is birtokosa leszek egy DS3-nak,és ezért érdekelne 1-2 dolog.
1. ráfér a C.M.-Hyper TX az E6400 fölé,hogy nemlessz útban semmi kondinak? ( mennyi paszta kell közéjük? )
2. nézzek-e valami számozást ( rev. 1-2-3) esetleg mást?vagy csak simán a polcról az elsőt vegyem el ha tehetem?
köszi
-
törölt tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Házipálesz meg Hubi úgyis van a hűtőben, ipari mennyiség! 
Sajnos eléggé rálóg, nem mertem megfeszíteni a hűtőt, féltem, hogy baja esik a lapnak. Közben haver szólt, hogy az édesapja megoldja otthon, tehát nem lesz ezzel probléma...viszont nagyon kellemetlen ez az egész ''inkompatibilitás''.
-
törölt tag
Haveré lett a DS4-em..a jó lap és proci mellé kellett egy jó hűtő is, így a Scythe Ninja-ra esett a választás...nos, hogy is álljak elő a kéréssel: ki tudná megcsiszolni a szerkezetet, hogy elmenjen a kondik mellett?

Egy sört tudok felajánlani az illetőnek - nekem sajnos nincs szerszámom hozzá.
-
dodee
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Tudom, hogy ez főleg a p5b-k hibája, ezért furcsa. És hogy kb ugyanaz rá a ''megoldás'' mint az asusban, hogy feszt kell emelni az mch-nak, az meg mégfurább. Cpuz, meg az nvidia driver-rel is néztem, és kb fele fps játékokban. Ennyibe azért nem hagyom, még megnézem régebbi biossal is. Nem windows hiba azt már tudom.
-
-
válasz
zsokagi
üzenetére
3 szenzor van a C2D-ben. Mindkét magban 1-1, és a kettő között a proci védőfedele alatt 1. Általában a Core hőmérsékletét a kettő mag közöttiből olvassák ki, és ez sokkal alacsonyabb (olyan 20-30 fok szokott lenni alapfeszen, terheletlenül, és ilyen hűvösben. A 2 mag hőmérséklete akár 20 fokkal is magasabb, és egymástól akár 5-10 fokkal is eltérő lehet.
-
Rick4
félisten
szevasztok. tegnap vettem DS-3as lapot, rev 3.3ast. olyan problémába ütköztem, hogy meg kell osztanom veletek, magamtól nem találok rá megoldást. a hanggal van gondom, először a rendszertelepítés után borzasztóan recsegett, még ok nélkül is, kodek és audiodriverből megkapta a legfrissebbet, kicsit jobb lett. egy crative 2.1es szettem van hozzá, a hátsó kimeneten a zöld csativa dugva egy jack, onnan a monitor mellé egy poti ( hangerő) én onnan a mély bemenetére. namost el sem hiszem, ha valaki mondja, de ha lehalkítom a rendszert, előjön a magas, ha feltekerem, a mély nyomul, szal nem együtt megy a kettő, hanem külön külön, pedig ez nem lehetne így...
mi lehet a megoldás? a másik az, hogy a driverfrissítés előtt ment az előlapi csatlakozóból a fejhallgató, most meg sem makkan..
átdugtam hátra a fejhallgatót, nem túl frankón szól, ha a csúszkát fél hangerőnél feljebb tolom, szinte teljesen elmegy a hang, de szinte 100%, hogy az előlapi némító rugós rész adta meg magát, most próbálgatom, ha ott mozgatok egy dugót, bizonyos állásban egyszer csak jó...uff..
[Szerkesztve] -
dodee
csendes tag
Adódott egy érdekes problémám. Mégpedig ez a pcie x1 bug, ami előjött, azután hogy próbálgattam meddig tudok elmenni az fsb-vel. A lap DS3, E6400-zal. Most alapon megvan a x16-os pcie. De amikor visszateszem oda, ahol eddig stabilan ment, már csak akkor marad x16-os, ha +0,1V-t adok az mch-nak.
Szerintetek ez valami maradandó dolog lehet, vagy mi okozhatja? Bios-t is frissítettem már, de nem javult meg. -
Muréna
őstag
lehet h lecserélem a DS3 mat egy DS3P rev 3.3-ra
-
zsokagi
tag
Köszike a gyors válaszokat,nagyok vagytok

-
laceeek
aktív tag
bocsi h itt teszem fel a kérdést és nem a rendes topikban (csak azé me nincs kedvem keresgetni
GIGABYTE 945PL-S3, s775-C2D, PCIE, Dual DDRII, GLAN, ATX 15 939 Ft
ASROCK 775ICONROE945G-DVI 15 899 Ft
a 2 lap közul meik jobb egy e4300 alá?
ugyhogy i is offolom de azé köstzönöm a válaszokat -
zsokagi
tag
Sziasztok?
Tudna nekem segíteni valaki,két hete vásároltam egy DS3P rev2.0 lapot hozzá egy 6300 procit rajta egy gyári hűtő a kerdésem az lenne hogy az everest szerint a proci hőmérséglete 45C fok míg a két magnak a hőmérséglete 55C fok, az miért van hogy 10fokkal magasabb a mag hőméréglete tán rosszul raktam fel a hűtőt vagy a gyárival csak ilyen,ti zsenik vagytok a témában,előre is köszönöm .Szevasztok -
BPFeri
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Elmondom...
én totál tök vagyok a tunnighoz és bár olvastam ''oldalad'' valahogy nem mertem (tudtam) hozzáfogni a BIOS buheráláshoz.. itt a PH!- n találtam vkit ( TE !! is ismered elég jól, tőle tudom ) és ő csinálta ezen beállításokat.
időközben megvan a hiba az SPD nem 2.0 -án állt !!! Most hibátlan még ezekkel a beállításokkal is...
F. -
BPFeri
senior tag
YUPPPEEE !!!
Masina műkszik.. csak türelem kérdése ( és persze a kapott tanácsok!!) kellettek hozzá !!
Még 1 xköszi... szóval ilyen beállításaim lennének:
F10
6x485
1:1
5-5-5-18
cpu: 1.325v
ram:+0.3v
DE A FENE VIGYE ÁLLANDÓAN VISSZATESZI MAGÁT A BIOS ALAPRA .. ÉS HA ENGEDÉLYEZEM ( ENABLE ) AKKOR NEM INDUL !!!
MIÉRT ????????????????? -
petyus_
senior tag
Na még 1x megpróbáltam ezt a tuningot. Be is jött a win 300as FSB-vel, de nem volt alkalmam megnézni h stabil-e mert kikapcsolt a gép. Bekapcsolom, és éreztem h valami ''odaégett''. Szétszedtem, a táp biztos, meg vszínű az alaplap is, mivel másik táppal sem megy. Mondjuk néha amikor megfogtam a bordát, elég melegnek éreztem, de akkor sem hiszem h az volt a baj. Valakinek nem forult elő hasonló? Azóta nem tudok vele mit csinálni, most másik gépről írok.
-
BPFeri
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Nos .. beljebb vagyok.. áramtalanítás.. pici pihenő.. ugytünik segített ( KÖSZ , Gorneck !!!) de most + a a qrva videó jel nem gyün ki a.. masina már hasít(ana) csak a monitor nem kap jelet NEM MUTAT SEMMIT vagyis fityiszt nekem .. már hogy ''EZT'' működök !!!
próbálom a másik kimenet.. talán ott kapok jelet.
F.
Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Assetto Corsa Competizione
- ASUS routerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Path of Exile (ARPG)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motoros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Intel Core i9 12900K 16mag/24 szál BOX új, bontatlan processzor garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Még 500on se...

![[kép] [kép]](http://img223.imageshack.us/img223/50/mainboard3203ah9.png)

![[kép] [kép]](http://img65.imageshack.us/img65/8184/hibafr8.jpg)

mi lehet a megoldás? a másik az, hogy a driverfrissítés előtt ment az előlapi csatlakozóból a fejhallgató, most meg sem makkan..