Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
Nos, már a 2*1GB 800MHz Geil RAM szolgálja a gépemet.
Másfél óra Orthos (Blend - stress CPU and RAM, Priority 9) után nincs hiba. Az Everest szerint a CPU 7(?) fokos, 1. mag 47, - 2. mag 46 fok Celsiusban.
8*400 FSB, RAM szorzó 2.
Ennyit szerettem volna, elértem. -
c41r0^
őstag
nem nagyon voltak melegek a hőcsövek full terhelés alatt, mikor néztem
de nem hinném, hogy tönkremenne a hűtő egy másik alaplapra felszereléstől
BIOS-ban nem lehet állítani ezt a hőfokot
BIOS-ban hűtéssel kapcsolatban:
-fordulatszabályozást letiltottam, mert a hűtőhöz van külső fordulatszabályozó, tehát Smart fan control method-disabled
ezen kívül: CPU Thermal Monitor-disabled - itt szvsz kikapcsoltam azt, ha bizonyos hőfokot elért, ne vegye vissza az órajelet és a feszt -
c41r0^
őstag
hát úgy van beszerelve, ahogy a szerelési útmutatóban is le van fotózva, csinálok egy kis rajzot róla, ez a ház lenne oldalnézetből
a levegő irányát piros nyíl jelöli
a táp 500W FSP, mondjuk az nem biztos, hogy az ő ventije befúj a házba...inkább az is kifelé szív, csak ezt már nem javítom a rajzon...
találtam jobb képet:
[Szerkesztve] -
az is furcsa, hogy a lamellák épphogy langyosak, a heatpipe alatti blokk viszont tűzforró, ami közvetlenül a procival érintkezik - mondjuk ennek így is kell lenni, de a lamellák miért hidegek szinte? nem nagyon befolyásolja a hőt, csak kb. 1-2 fokban, hogy 2000 vagy 3000-en járatom a ventit..
Nem lehet, hogy a hűtővel van valami gond? Talán el kéne forgatni (ha lehet) 90 fokkal? -
c41r0^
őstag
köszi, majd kipróbálom az időzítés-menüt, biztos ott van csak elkerülte a figyelmemet
gondoltam én is alaplap szenzorra, hogy az ASUS alámért, vagy a Giga mér fölé, de az ASUSban érdekes módon cpu-throttling nem aktiválódott
A Giga lapban viszont alaplap szerinti ~65-67 foknál Everestben a ''rendszerstabilitás teszt'' alatt látom, hogy beindul a throttling -
Lipton
őstag
A BIOS főképernyőn nyomd le a CTRL+F1 billentyűket, és máris tudod állítani a memória időzítéseit is.
Az is lehet, hogy az előző lapod alámért, sajnos minden lap máshogy méri a hőmérsékleteket.
Szerintem 65 foknál még nem kapcsol be a throttling, az egy ilyan procinál túl alacsony hőfok lenne, még a C2D is csak 85 fonkál kezd leszabályozni. -
c41r0^
őstag
nemrég cseréltem alaplapot ASUS P5ND2 SLI-ről Gigabyte GA-965P-S3-ra (v. 3.3) egy P4-D 805@3800 MHz-s proci alatt, és sajnos a GlacialTech 5700MC-m nem hűt olyan jól...
3800 MHz-hez kellett 1.4V vcore, 2 mag 100%-os terhelésénél (Orthos) max. fordulaton (3000 RPM) legfeljebb 56 fokra hevült a procim, ami nagyon jó eredmény volt, örültem is...
a ház egy AeroCool Aeroengine II, tehát jól szellőzik (elöl egy 8-as venti szív, hátul 8-as venti kifúj)
a procira nem kentem pasztát az ASUS lapban, hanem a 5700MC gyári pasztájával tettem fel, nagyon jól is működött
aztán jött az alaplapcsere az S3-ra, egy Titan-os ezüstpasztát kellett tennem a proci és a borda közé, mert a gyárit le kellett törölnöm (bár lehet hiba volt), így ugyanolyan változatlan körülmények között a proci már 68 fokig is felmegy, 65 körül életbe is lép a throttling, pedig ugyanazon a feszen, azonos órajelen fut a proci (nem csak BIOSból ellenőriztem a feszt, hanem CPUZ és Everest alatt is)
szétszedtem kétszer, hogy biztos rosszul pasztáztam, majd újra összeraktam, de ugyanez a helyzet...pedig nem egy gépet raktam már össze
nem kéne ezüstpasztát használnom? az inkább csak rézmagos hűtőhöz jó? vagy csak szimplán ennél az alaplapnál a proci környékén jobban melegszenek az alkatrészek és hozzájárul a plussz hőhöz?
az is furcsa, hogy a lamellák épphogy langyosak, a heatpipe alatti blokk viszont tűzforró, ami közvetlenül a procival érintkezik - mondjuk ennek így is kell lenni, de a lamellák miért hidegek szinte? nem nagyon befolyásolja a hőt, csak kb. 1-2 fokban, hogy 2000 vagy 3000-en járatom a ventit..
a lappal egyébként meg vagyok elégedve, leszámítva ezt...most csak 3.6 GHz-en járatom a procit, így kicsit kisebb fesz kell neki szerencsére, hogy a 65 fokot ne tudja elérni (throttling ne aktiválódjon) 2 maggal való 100% terhelés közben
ami fura volt, hogy a memória időzítéseket nem lehet manual megadni, F8-as BIOSban
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
DeadMeat #3085 üzenetére
Hááát nemtom,
story: 1024 800as goodram kit, 400 felett mint a szög úgy megállt (3 lapba is), oszt gyütt a Geil Ultra és láss csodát 470en se volt akadály...ram és ram között is van különbség...nem is kicsit. Anno a Veritech pl nekem még gyári órajelen se akart menni...kingmax meg szárnyalt... -
DeadMeat
nagyúr
egy hdd meg 1 dvd iro-t nem akartak legarizni,avval az indokkal,h nem rendeltetesszeruen lettek hasznalva
Parszor kiabaltam,asztalt veregettem,aztan vittem haver faterjat,aki mellesleg a fogyvedelemnel dolgozott,es lerendezte.Azota szo nelkul csereltek meg 1 dvd iromat,es most is ''elore koszontek'' a szervizes kollegak
[Szerkesztve] -
-
DeadMeat
nagyúr
hehe sikerult rabirnom a rencert h menjen 400-as fsbn
Vettem bele tegnap este 2*1gb 800-as elixir ramocskat es ezekkel megyami eddig el sem indult.... Nem tul jo tuningramok,de szep kekek es olcsok
Mar megerte a dolog
-
Qru
MODERÁTOR
Nálam is 1,325 az alapfesz, de ha auton hagyod a feszt és húzod felveszi magától 1,425-re. Beállítottam 1,35V-ra bios-ban akkor CPU-Z szerint kevesebbet ad (1,2XV ha jól emlékszem) de kifagy Orthos sec-perc alatt. Ha bios-ban adok neki 1,375V-ot akkor Cpu-z szerint kap 1,36V-ot. Ott viszont stabil. Alapból így 48 fok 1órás Orthos blend után/alatt (prio 1-ben) max 78 fokosak voltak a procimagok. Cortemp 0.94 + gyárihűtővel.
Szerintetek a ram-nak nem sok a +0,3V? Vagy próbálkozzak inkább +0,2V-al? -
Qru
MODERÁTOR
Mivel tudom megnézni mennyi feszt kap a ram? Most +0,3V-ot kap. Bár ha 2,2V az sem vészes.
(egyenlőre 7x450-en tesztelek. Memó 5-5-5-15 +0,3V, (G)MCH: +0,2V, CPU 1,375V Cpu-z 1,39 szerint 1,36V-ot kap. Tesztelés folyamatban, de 3DMark06 lefutott, meg egy kis Orthos (30perc, max hőfok: 79 fok). Majd meglátjuk ha játszogatok vele bírja-e a starpát. -
-
Lipton
őstag
válasz
Rover623 #3044 üzenetére
Miért ne lenne komoly?
Miután írtad, hogy S3-ból is több fajta van, mert a képen látható S3 szilárd kondis (amikor a képen egy sima S3 van), és hogy a FAN csatlakozók is mások, miért ne gondolhattam volna, hogy nem tudod mit jelent a DS3 nevében a D?
(Ha gonosz lennék akkor most írhanám, hogy ezek szerint olvasni tudsz csak nem látsz jól.Ez csak vicc volt, nem kell megsértődni rajta. ;) )
-
péter007
senior tag
-
tlac
nagyúr
440-nél még ált. nem kell plusz fesz a lapnak
esetleg az mch-nak (memory controller hub)
Robust Graphics Booster: videókártyán húz talán vmit, sose piszkáltam, de állítólag nem is nagyon van értelme
Memory Performance Enchance: memórián gyorsít elvileg, de előfordulhat, hogy nem lesz tőle stabil a cucc tuning mellett, ezt is kár állítgatni -
Qru
MODERÁTOR
Bent vannak az új ramok ezért elhatároztam, hogy kicsit megsarkantyúzom őket. Most 7x440-nél járok. Fesz ügyben kéne egy kis felvilágosítás:
Ram-nak adhatok 1,9V-ot az okés. (Tehát +0,1V a BIOS-ban)
PCI-E voltage-ot gondolom hagyjam békében, normal-on.
(G)MCH? Ez minek ád plusz feszt pontosan?
FSB? Kérdés u.a. Ezeket piszkálgassam?
CPU: ez auton felveszi 1,425V manuálisan is ezt kapj/kapná.
Robust Graphics Booster: Ezt ti mire állítva használjátok? Számít vmit? Mire jó elvileg és gyakorlatilag?
Memory Performance Enchance: ez maradhat normalon, vagy van vmi érdemi változás pl turbo-ra állítva? Stabilitás befolyásolja? (ez a kérdés a fentire is él) -
bLL^
senior tag
Hi!
Ha egyik napról másikra elkezd resizni a gép randomba, először 1óra szenvedés míg bios resiből eljutottam a stabil normál modú windowsig de játékokban így se biztos, akkor azt okozhatja vmi nem nem egyből garis hardware probléma?
ui.: rev1-es S3
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
Hello minenkinek!
kéne egy kis segítség!
Nemrég felraktam a az easytune5-öt és egyik éjjelre levettem a d805-ös órajelét 2ghz-re mert letöltöttem a c&c3-at.
Azóta minden visszaállt mert már jópárszor újraindítottam csak mostanában mintha melegebb lenne a proci. Nembiztos h. összefüggésben van a fent említettekkel de hátha.
Mindeig felpörög a venti ha mondjuk belépek a fifába és néha beszaggat.
Mi lehet a probléma? a proci 3.4ghz-en megy 1.4 volttal -
Pietrosz
addikt
Levettem a 4 centis ventit a NB bordáról, remélem beválik az elméletem, és nem fog megfőni. Igaz, hogy csak alapfeszen és 366-os FSB-n megy
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
-
Draut_HeV
tag
Valaki meg tudja mondani nekem, hogy DS3 rev3.3-on milyen fajta PLL (clock generator) van?
Nem akarom szétkapni a gépet. -
petyus_
senior tag
Érdekes dologgal találkoztam. Az alaplapi hangkarit használom, eddig jól működött, de ma nincs hangja. először nem tudtam h mi lehet a gond, aztán észrevettem, h minimumra van téve a hangerő. Mi sem egyszerűbb, felviszem, hallom is a zenté, kb fél másodpercig, mert azonnal visszamegy a csúszka min-ra.... Valami ötlet?
-
-
-
KriptonX
tag
A multi streaming egy olyan dolog h a hangkaridat 2 részre osztja a szoftver és két hangkeltot ismer fel a windows , pl én használtam ezt kul zenekeveroprogramoknál , hogy a monitorozo kimenetet az 1. részre kotottem amaster kimenetet pedig simán hátra kvázi olyan mintha 2 hangkarid lenne és egyik a másiktol fuggetlenul kelti a hangot....
-
Qru
MODERÁTOR
Beszerzetem 2x1GB Geil Value-t. Este kicsit megküldöm, reményemi szerint jóval jobban repeszt mint az eddigi Zeppelin-em. Előző tulajnál ment 1000-et. Jelenleg már a 900-al is nagyon elégedett lennék cl5-ben.
Van vkinek Geil Value+DS4? Tapasztalatok mire számítsak kb? (Tudom, Gorneck nézzem meg az oldalad, de sajnos melóból nem tudom mert nem vagy rajta a whitelist-ende legalább a ph rajta van.
)
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6 400NIT 100% sRGB Garis!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest