Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
Balupapa
üzenetére
én nézegettem milyen procit érdemes venni, azért az E6300 lett, mert elvileg azokhoz a max elérhető procisebességekhez, amit ezek tudnak (3GHz környéke) ez a legjobb választás, mert a lapok is max. közeli FSBvel mennek, így kihajtod a lapodat, memódat procidat is a max közelébe.
-
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage
üzenetére
vannak unlock-os core 2 duo-k
de az összes 6-os szorzóról indul -
Muréna
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Hali!
nincs ilyen core2duo nal hogy szorzo lock, ne k7 es amd nel jarjon az eszed
energiatakarekossag miatt veszi vissza 6 osra a szorzot..
tlac:
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage
üzenetére
igen, mert ez mind ilyen
-
Johnny Cage
addikt
Ha az E6300 szorzója 6 és 7 (az alaplap szerint Min:6 Max:7), akkor lehet, hogy kifogtam egy szorzó lock-os procit?
Mod: F10-es bios, rev 3.3.
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
C2D E4300 és GA-965P-S3 rev. 3.3:
proci: 346 MHz x 9, tehát 3114 MHz@1.4V (BIOS, valójában 1.34-1.36V)
RAM: 346*2.5, tehát 865 MHz@1.9V 5-5-5-15-minden más Auto-n
minden más fesz normalon
fura, de a lap nem indul 400*7-en, 1:1-ben (vagyis alapra visszaáll)
~350 MHz FSB-limitesnek tűnik a proci, mert 348*9-en, rammal 1:1-ben (~700 MHz) is újraindul Orthos alatt, BIOS-os 1.45V-on is (1.4V effektív)
az FSB órajelgenerátornak és az északi hídnak is +0.2-es feszt adtam, akkor is az újraindulás fogadott Orthos alatt
3114-en max. 48 fokos a proci 10 perc 100% terhelés (Orthos) alatt
egyébként a ramomnak kb. a végére értem a 865 MHz-el (2*1GB Zeppelin)
ötlete van vkinek mit lehet még belőle kihozni? egyébként már meg vagyok vele elégedve...
[Szerkesztve] -
nagyamte
tag
Sziasztok
nem sikerül beállítani a ramomra a 4.4.4.12 őt. most 5.5.5.15 ön van. amugy 2x1024MB DDRII 800 A-DATA retail pack. esetleg ha adok neki voltot vagy mit lehetne csinálni
valaki help
-
Qru
MODERÁTOR
Felraktam a DS4-re a Thermalright XP120-at. Üresjáratban -10fok (40-43), terhelve -5 fok (70fok) a gyárihoz képest. Egy Coolink ventit tettem rá: [link]
[Szerkesztve] -
Termi16
őstag
Valakinek volt már dolga elixir ramokkal a ds3-ban?
Érdekelne, hogy ki mit gondol..
A 2*1gb 667-es hynix memókat cserélném 2k ráfizetéssel ezekre a 800as elixirekre. -
szassz
csendes tag
sziasztok,
szeretném a segítségeteket kérni,hogy milyen beállításokkal is próbáljam az overclockot
van egy Gigabyte 965P-DS4 alaplapom benne egy Intel Core2Duo E6400as proci a memória 2x1GB Kingmax Mars 800Mhz,de egyenlőre nemakar menni túlhajtva... próbáltam kis fesz emeléssel 2,8at de már akkor sem bootol még a biosig sem jut el...
Légyszíves segítsetek mik is lennének a jó beállítások, köszi -
Az olvasás 500-al több lett a késleltetés 3-al kevesebb. Valamit gyorsított az már más kérdés, hogy észrevenni-e.

[Szerkesztve] -
Az, hogy lehet, hogy több az írás mint az olvasás?

-
Balupapa
senior tag
2%-ot dob ha Turbora teszed, időzítést nem állít, egyébként nem hiszem hogy a 800as geil olyan sz*r lenne

érdekes, mert F2-es biosal ment turbo-n, F7-10el nem. -
Rick4
félisten
válasz
Pancsermeste
üzenetére
valamivel csalogatni kell a jónépet. pát hete vettem volna tőlük egy halom alkatrészt, kérdezd már meg, lap-proci-memó-vga-vinyó témakörben volt e abból valami nekik amit kinéztem a weblapjukról???

-
DeadMeat
nagyúr
![[kép] [kép]](http://www.microdirect.co.uk/images/normal/memory/ddr2/memelix1024mb25c.jpg)
2V sok lenne ezeknek az ekixirr ramoknak 24/7-ben?Melegedni nem melegszenek,langyosak a modulok terheles alatt. -
Balupapa
senior tag
nya feltettem az F7est biost, még mindig nem indul a gép ha a memoryt turbóra teszem

de legalab nem is halt meg hogy ha egyből 400ra emeltem az fsb-t a 266ról mint az f10
-
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Ez túl olcsó.

-
Gorneck
legenda
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Kérdés mikori az áru.
-
Balupapa
senior tag
sztetek van vmi különbség ha 1-3 bol átteszem 2-4be a ramot?
meik biost érdemes feltenni ha az F10 nem valt be?
-
Gorneck
legenda
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Tuning felejtős ezeknél a lapoknál...a VGA tudása is elég gyengus...netezni, kódolgatni jó választás...
Én még mindig túl olcsónak tartom...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Sztem elírás lesz! Hol láttál ennyiért?!
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Ismeri vki ezt a lapot? (Gyakorlati tapasztalat, tuning, stabilitás)
GIGABYTE GA-965G-DS3
Vajon miért csak 16K-ba kerül? Ha nem tuningolható, akkor is sokkal többe kellene kerülnie a specifikációit nézve...
-
Nortid
aktív tag
Hi!
Van a sysfan-ra kötve egy 12cm-s ventim, nem pwm szabályzós. Lehet vhogy szabályozni a sebességét? -
péter007
senior tag
válasz
Balupapa
üzenetére
hy
én már próbáltam a 4 centis ventit a bordára de nem lett belőle semmi mert baromi hangos volt és ha átraktam 5 voltra akkor ugyan hangja nem volt de a levegőt se fújta...
az a legegyszerűbb ha veszel rá vmi rendes chipsethűtőt pl.:northq 3880 vagy odaraksz vhovva egy 8-12 centis ventit amilyen közel csak lehet a borához -
Balupapa
senior tag
sziasztok!
nekem is DS3as (rev1.es) alaplapom van, e6300al, 2x1GB Geil 800 VS.
F2es biosal használtam a gépet, 7x465be [1:1 5 5 5 15 2.2V Turbo] a lapnak minden alapfesz, procinak 1.2875
Feltetem az F10-et, ez 1 rakat szar
Ha turbo-ra teszem a ramot el se indul a gép,
450et is alig megy :S ( rentgeteget kel bajlódni vele, tisztára meghülyült a gépem, van hogy még alapon se indul el, csak sokadik probalkozas utan ) van bene 1 uj menü pont, vmi OPTION 1-2? ezt mire állítsam?
másik, a chipset...3. foku égési sérülésem van ha hozzá érek, a házam TT Tsunami, tehát szellőzős fajta
cpu huto meg Infinity, ha paszivba hajtom, else indul a gép, mert még 1 kis huzatot se kap a chipset
gondoltam teszek rá egy 4-5-6cm-est, csinálta mar vki?
előre is köszi
-
Rick4
félisten
válasz
péter007
üzenetére
nekem is van D805ös procim, most is 20X333on megy, minden gond nálkül tudja ezt, de ha akarom 3.8on is megy, 1.35V-tal. ez a proci a nagy szorzója miatt relatíve alacsony FSBvel is megmutatja a végét, szal ha nem megy, akkor nem megy. a ramokat állítsd vissza alapra, és adj neki pici + feszt, csak az FSB-t emeld, kiderül hol a procid vége. Én régebben próbáltam 1.4V-tal sem ment a 4GHz, 1.35tel meg bármikor bármeddig megy 3.8on, szal minden példány mást bír, van akinek megy, van akinek meg nem akar...
-
péter007
senior tag
emberek meg tudja valaki mondani nekem hogy a d805-össel miért nem tudok 3.4ghz fölé jutni stabilan?
3.5-ön 1.4 volttal már kékhalál winfosindításnál
pci-e freki 100-on memók 2 volton 4-4-412-vel
lehet hogy a ramok nem bírják? a 3.5ghz 700 mhz-et jelentene
tegyem őket 5-5-5-15-re?
vagy csak simán itt van vége a procinak? -
Nah 480FSB-re lőttembe a gépet 4-4-4-12-n.
Max: 510FSB volt 4-4-4-12-n.
Ramoknak meg 1200MHz 5-5-5-15-n 2.5-ös szorzóval.
Több mint 2órája megy az orthos Blend testje szal stabilnak mondtható a cucc épp mint a DS4-be csak a Corsairok nem akartak 4-4-4-12-n menni.
-
Lipton
őstag
Nekem is Freezer 7 Pro van és meg vagyok elégedve vele.
Terhelés nélkül, vagy közepes terhelésnél hangtalan. Folyamatos 100%-os terhelésnél (Ortos, 3DS MAX render) már hallani, de egyáltalán nem vészes, és egy átlagfelhasználónál nagyon ritka az ekkora terhelés.
A laptól, és a vezérlés módjától is függ, hogy mennyire pörög fel!
Pár hónap és itt a a Freezer Xtreme.
[link]
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
hy
igaz h. nem engem kérdeztél de nekem is ilyenem van
őszintén szólva nem vagyok tőle elájulva, a d805-ös 3.5ghz-en 1.4v-on eléggé megdolgoztatja
(alapon 40fok terhelve 65is volt már)
terhelés nélkül semmi hangja de terhelés alatt olyan a hangja mint gey porszívónak
(többekközött én is ezért adom el)
ilyenkor nemsokat ér a kerámiacsapágyazás meg az extra ventifelfogatás...
de mielőtt lebeszéllek róla azt is hozzá kell tenni hogy a d805-ös elég forrófejű egy coreduo-hoz képest
nem rossz hűtő de nem az olyan procikhoz való mint amilyen az enyém
ha coreduód van és nem hajtod szét akkor nyugodtan megveheted mert a többihez képest nagyon olcsó
sorry a hosszúra nyúlt offért
-
Skandi
csendes tag
Tuning alatt Orthos használatakor 2100 RPM-ig pörgött fel.
Fura, de leginkább olyan volt, mintha halkan fújna a szél a szobában, nem úgy búgott, mint a régi ventillátorom, én elégedett vagyok vele.
Mikor nem terhelem a procit akkor nem is lehet hallani, pl WOW közben 900-as RPM-el megy -
Lipton
őstag
Tuning nélkül, ha nem állítod el az alapfeszt, hanem normalon hagyod, akkor működik rendesen az EIST. Ez azt jelenti, hogy szórzót és feszt is csökkent a lap ha nincs terhelés. Emiatt teljesen normális, hogy terheletlenül 1.2, terhelten pedig 1.3 Voltra áll be.
Nem tudom kik, és miért írták, hogy sok az 1.33 Volt, de nem volt igazuk, a legtöbb C2D-nak ekörül van az alapfesze (1,3250V).
1,225-1,225 bőven alapfesz alatt van, nem értem miért kéne valaki szerint ennyin használni.
A hőfokok nem vészesek, 85 foknál kezdi visszavenni magát a proci, addig nincs gond.
[Szerkesztve] -
Skandi
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap: Gigabyte GA-965P-DS3, Proci: Core 2 Duo E6300, Mem: 2x512 PQI 800 Mhz, Bios F10, és a hűtő Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Gorneck weboldalán lévő leírás szerint tuningoltam.
A CPU-t 7*400 Mhz-re lőttem be, A ram és proci 1:1-ben ment.
A CPU mag feszültségét 1.36875-re állítottam be, de Orthos használatakor ez 1.33V-ra esik vissza, ez normális?
Tuning nélkül minden beállítást defauolton hagyva is a CPU mag feszültsége 1.2 és 1.31V között volt terhelés nélkül, Orthos használatakor 1.3V-ra állt be.
Mindenkinél tapasztalható a feszültség indagozás, vagy ez csak nálam jelentkezik?
Az Intel dual-core topicban azt mondták, hogy nagyon sok az 1.33V és 1.225-1.25V között kéne használnom, ti mit gondoltok erről?, illetve mi az az érték ami még biztonságosan alkalmazható?
A magok hőmérséklete Orthos használatakor:
Tuning nélkül minden default beállítással: 58-62 °C között
Illetve 7*400 Mhz-en 1.36875V-ra állított Vcore-ral: 65-68 °C között
Eléggé sokallom ezeket az hőmérséklet értékeket, főleg hogy még tuning nélkül is képesek 62 °C hevülni a magok Orthos használatával, igaz, a legtöbb program nem használja így ki a CPU-t, netezés, szövegszerkesztés alatt 51-53 °C.
A stabilitással nem volt gondom, de félek, hogy ilyen magas hőmérséklet károsíthatja a procit. Várom a véleményeteket, hogy min kéne változtatnom
Sziasztok! -
dinka.86
aktív tag
sziasztok. egy havernál nincs net,amikor bedugja a kábelt,akkor nem is világít. alaplapi hálókártya van benne,ilyenkor mi van? ki kell cserélni a hálókártyát és jó lesz? az alaplap maradhat ugye? köszi srácok!!

gigabyte 5PL EGA775 -
Proci 480FSB felett sehogyse stabil akármennyi feszt adok neki szal itt a vége a dolognak.

Ramok: 880-on CL3-3-3-6 2.5fesszel win bejön, de nem stabil több feszt meg nem adok neki ennél már.
1000-en 4-4-4-12-t viszik, de mivel procc nem bírja ezért marad a 960 majd még időzítésekkel szórakozok.
Szal uaz a felállás mint DS4-volt csak a ramok jobbak.
Viszont a lap végét megtudom nézni ha vissza veszem a szorzót 6-ra. -
rob210
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Szia.
Főleg neked szól.
Mit tehetek szerinted azzal az S3-as lappal ami nem hajlandó nekem 460Mhz-es fsb fölé menni.
/azon kívül, hogy lecserélem.
/
Van valami ötlet stb.stb.
A chipsetten víz van nem a melegedés a gond.
Meg is feszeltem rendesen, de még sem elég stabil.
A DS4-benm ugye simán ment a procim 3800Mhzet. Itt 3680Mhz fölé nem jutok vele.
Pedig a két GeiL is megy 960Mhzen simán ami ugye 480-as fsb lenne az elég is lenne 8 as szorzó mellett.

Nos uram uraim várom az ötleteket.

-
icons
addikt
hello, látom nem csak tvknél vagy

és az mien volt? egyébként 800asat akarok, de 667alatt fog futni sztem, vagy max addig, tehát jó kis időzítései lehetnek
(és haveromnak kell, úgyh nem PH!-n, hanem rendes kiskerben
, ezer bocs)
egyébként Mhz-ben télleg 533, 667 vagy 800Mhz es, mind1, csak majd az időzítésekben lesz különbség...
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Arc Raiders
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)