Hirdetés
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hirtelen rájött az AMD, hogy mégsem szűnt meg egy funkció az egyes Radeonokon
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Olcsó, de gyors a Redmi Pad 2
Aktív témák
-
Zsoo21
aktív tag
Hy.8*400 as szorzónál mennyi feszt adjak a procinak,ramnak?
-
Vakegérke
félisten
válasz
Siriusb
üzenetére
Köszönöm, Siriusb.
1. Van 8 tűs csatim is, (Chieftec 450W) csak úgy gondoltam, nem véletlen vakoltak le négyet a nyolcból. Netán rádughatom a nyolcast is?
2. Érdemes benyomnom a molexet, vagy hagyjam a fenébe? Van valami értelme?
Semmiképp nem szeretnék kárt okozni a lapban. A leírása olyasmikről hablatyol, hogy a rendszernek megfelelően dugdossak. Mondja ezt egy profinak, ne nekem. Mit tudom én, hogy az én cuccaim igénylik-e a nyolc tűs csatit. Mit tudom én, hogy a VGA igényli-e a plusz molexből származó 12V-ot.
Jelenleg egyszerű a dolog. Négy tűs az alaplap tápja, és nincs molex a VGA alá. Most meg a körmömet rágom.
Tehát.
1. Négy tűs táppal is használható gond nélkül, avagy erősen ajánlott a nyolc tű? Vagy ha van, akkor miért ne nyomjam rá? Tehát fontos, vagy nem?
2. Nyomjam azt a molexet, vagy ne? Fontos, vagy nem? -
-
Vakegérke
félisten
Hoppá, még valami.
Két csatlakozó van a lapon, ezek gondot okoznak.
1. ATX 12V 2X. Nos, ez egy nyolc tűs csatlakozó, melynek a fele le van vakolva. Értsem úgy, hogy elég a négy tűs táp?
2. PCI-E 12V. Molex aljzat. Galaxy 7600GT kártyám van, külön tápcsati nincs rajta. Feltétlen nyomnom kell az aljzatba tápot, vagy hagyjam üresen? Van szabad csatlakozóm, nem gond. Azonban fölöslegesen minek csináljam a feszültséget? -
Vakegérke
félisten
Köszönöm szépen.
Alapon kívánom járatni pár napig, nem kerget a tatár. Miután megszerettük egymást, jöhet a ciróka-maróka.
Frissíteni úgy szoktam, hogy ''Load BIOS Default'', Save. Boot floppyról, aztán ereszd el a hajam. Ha kész, akkor irány a BIOS, újra csak ''Load BIOS Default'', Save. Újra irány a BIOS, aztán tiltok, engedélyezek úri passzióm szerint, de csak a bevált dolgokat. Nincs szükségem például párhuzamos, soros portokra, tiltás a sorsuk. És így tovább. Rendszer behúz, üzemel, nagyon jó. Innen már lehet kicsit jobban garázdálkodni. -
bim
veterán
-
Vakegérke
félisten
Kedves ismeretlen barátaim!
Nos, itt mosolyog rám az új lap. DS4 a szentem. Mielőtt beépíteném, először a honlapjáról akarok leszedni minden használhatót. Ez az első számú buktató. Van ugyanis rev1, rev2, és rev3.3 változat. A dobozon nem találom, hogy ez melyik, a lapon sem. Rá van ez írva valahova? Ha igen, akkor hova van felvésve?
Ha nem találnám, nyomhatom a rev3.3 cuccait? Megegyeznek a három revízióhoz tartozó BIOS, progik, miegymások? -
joshua7
veterán
Köszönöm a válaszokat!
Még annyi, h 1x1gb 800-as A-DATA rammal menne a tuning? Jelentene hátrányt 1 modul jelenléte? -
Muréna
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Miért ne tudnád?

Pár embernek van ilyenje itt a topikban nem lesz vele semmi gond
-
Johnny Cage
addikt
Kérdés: tudja e valaki, hogy a DS3-ba bele tudnám e tenni gond nélkül az A-Data 2x512-es Vitesta ramjaimat? (Extreme Edition, 1000Mhz, 2.1V alapfesz, MIQVE1908)
-
joshua7
veterán
Megér egy ds4 10k felárat egy s3-hoz képest?
Semmi extrát nem használnék ki az előbbiről, csak a tuning számítana. -
ati2
őstag
Úgy tűnik a régebbi biosokkal nem csak az X-Fi bugzott, hanem az Audigy 2 is.
Filmlejátszés közben néha szaggatott a kép + BF2 alatt max hang minőség melett szaggatott a kép kb 3 másodpercenként.
Úgy tűnik a DS4/F8 megoldotta mindkét bugot nálam
-
ati2
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Ha jó kereszthuzat van a házban, akkor 10-15 perc után már nem megy fentebb a hőfok, nálam 1 óra után is annyi, mint 10 perc után (Aeroengine JR: 1db 14 + 1db 12 + 1db 8 cm-es ventivel alapgázon).
Persze, ha nem jól szellőzik a ház, akkor még 1-2 óra után is tud még melegedni (a régi házam ilyen volt, és csak az oldallap levétel segített rajta
) -
DeadMeat
nagyúr
Mivel tudnam megnezni,h a pci-e es a pci frekik mennyin vannak?
-
tlac
nagyúr
aki gyári hűtőt használ megnézné nekem, hogy mennyi rpm-et pörög terhelés alatt a cucc?
(most állítgattam minden fele, de 1767-nél nem láttam többet) -
bim
veterán
válasz
DeadMeat
üzenetére
vizzel a kezdeti hő után tapaszztalatom szerint apránként órák alatt adódik hozzá az 5-7 fok.ez viszont abbol adodhat hogy akkor már a lap -memo is fűti a cuccot.
egyébként mai tapasztalat hogy a stabil 23 fok után ma kb. 20 fok volt a szobában.ez több mint 10 fokot hozott a terhelt hőben.
nagyon nem izgat csak adalékként hogy mennyire sokat számit viznél akár pár fok környezeti hőkülönbség is.
-
Siriusb
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Tárva-nyitva minden. És sajnos ez egy hideg lakás.

-
válasz
slett27
üzenetére
szerintem azért a plus ''pár'' fsb-ért fölösleges hütöt venni
meg amúgyse a höfok ennek a cpu-nak a tuning hátránya ....
az alapfesz meg tényleg nem számít pl. nekem 49*-en is alapfesz-el simán bejön minden
inkább az számít mit bír a ramod 1:1-be vagy a lapodnak vagy a cpu-dnak mik a korlátai
/pl. lásd nekem 492-en supePi, everest- teszt stabil a cucc de 493-on már nem képes felálni az XP
/
bár nem nekem kell de szerintem fölösleges ezért pénzt kidobni ... bár ha van ...
-
Zsoo21
aktív tag
Nekem ennyi üresjáraton.

[link]
[Szerkesztve] -
Siriusb
veterán
Nálam ezek a hőviszonyok üresjáratban: [link]

-
slett27
addikt
Mindenkinek aki hőmérsékletgondokkal küzd :
Aláírásomban lévő konfig, 7x460, alapfesz, ORTHOS alatt a CPU 76C, idle 60C, alapon minden (7x266) idle 52C everest szerint. Ezek mind gyári hűtővel készültek.
Gorneck23: RAM-ok még mindig nagyon melegek, az az érdekes, hogy 800 4-4-4-12 +0,2V-al ugyanolyan meleg mint 920 5-5-5-15 +0,2V. ez miért van, DS3-nál éppen langyosak voltak a RAM-ok, csak 1000-en 5-6-6-20-nál kezdtek nagyon melegedni. Mi lehet ez, nemtudom....
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
azt szeretném megkérdezni hogy a biosba mire jó az fsb fesz állítás?
ezt még eddig nem piszkáltam csak a cpu-t és nem tom mire való és hogy segít-e a tuningban?
-
Gorneck
legenda
Frissült a bios frissítő is [link]...felteszem minnyá az oldalamra is..
[Szerkesztve] -
Zsoo21
aktív tag
Gorneck meglett a hiba,nagyon kevés paszta volt alatta,tettem még rá és most már ennyi lett.
[link]
Ez most már jó
7*425 ön megy a cucc -
bal10
csendes tag
hello
mi a különbség egy 965G és egy 965P DS3 között ?
-
Zsoo21
aktív tag
Ezt tegnap este csináltam.
[link]
Aktív témák
- SAMSUNG és SKHYNIX 8GB DDR4 RAM-ok!
- Gigabyte H81M-S2PV alaplap + Intel i5-4460 + 2+4GB DDR3 + hűtő 23e
- Itt van egy kis Prémium AM4 lapocska! MSI MAG X570S TOMAHAWK MAX WIFI INGYEN FOX
- Eladó 2 x 8 GB Kingston Fury Beast RGB DDR5 6000MHz CL30 memória
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 PLUS CM 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3855
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
Melyikkel kene megneznem?