Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
miért lenne az? most nem arrol van szó hogy tönkre is akarom tenni a cuccaimat annál jobban szeretem, hanem arról ,hogy kiderítsem miért nem megy 500on , aztán meg azt sem hinném hogy 1 -2 perc proba alatt egyből elszállna a cucc és azt is hozzá tenném hogy még semmimet sem tettem tönkre tunnigal megy egyébként sem......
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Azért észre lehet venni, főleg mp4 konvertálásnál + photoshop alatt.
De az alapfeszes tuningnál nem érdemes jobban hajtani a procit úgyse...
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
-
Tuningrol csak annyit hogy 475 a vége 1mhz el sem több
1mhz már újra indul nem behibázik stb hanem újra indul mindig mikor a ramot ellenőrizné a bios
lol ennyi lol és semmi több
akár adok feszt akár nem..... olyan mintha fsb lockos lenne a lapom
GreatGodzi mint írtam hogy probáltam egy pár biossal de semmi egyik sem bírta
[Szerkesztve] -
depmod
aktív tag
Srácok figyeljetek!
Tegnap az egyik boltban aszondja nekem az eladó, hogy eme lap elég válogatós.
Igaz ez? -
GreatGodzi
tag
Az új bios-okat az új rev.-jú lapokhoz igazítják szerintem, mert igaz nekem DS3 van, de az új bios-okkal (F10) nem tudtam úgy tuningolni, mint a régabbiekkel (F8, F8). Próbálj ki esetleg egy régebbi biost. De ez csak egy tipp...

Ja, és pl. nekem (DS3+6300+CorsairXMS6400)) 490MHz fsb-vel simán ment bármilyen feszemelés nélkül a rendszer...
Az 500-at nem próbáltam.
[Szerkesztve] -
T@nk
tag
Sziasztok!
Az Eist+C1E témával kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ez a Giga DS-3-as lapban tuning esetén is működik (fsb emelés+fesz emelés) vagy csak alapórajelen és alapfeszen? -
Muréna
őstag
lapnak +4, fsb +3,5
te ki akarod nyirni a lapodat? :S
ezeknél a lapoknál megvan határozva a feszeknek a maximális összege, ha te beállitasz +4-et a lapnak, illetve az fsb-nek +3,5-t nemfog állitani semmit,mivel tulfeszeled...
probált meg emberi feszekkel
fsb +0.1V (ha nem megy akkor még +0.1V)
mch +0.1V (1000mhz miatt kell)
szerk.: gorneck oldalán nézd megh az 500-as fsb-t milyen feszekkel érték el, és ahhoz tudsz viszonyitani, hogy esetleg neked mennyi kéne hozzá...
[Szerkesztve] -
Segítséget szeretnék kérni ,mégpedig a következő lenne a kérdésem:
van a rendszerem ugyebár
DS4 rev1.0
6300 core
2×1giga ram geil 800mhz
nah szoval
akármit probáltam 400*7 proc ,ram igy 1000mhz en 5-5-5-18-auto 2,2v on stabil a gép
magyarul a ramok bírják az 1000mhz et
nah most jön az érdekes része a dolognak 6*500 on és 7*500 on is elhal a lap (szerintem a lap)
akármit probálta tökig adtam feszt a lapnak , ramnak ,procinak (procnak max 1,5 volt lapnak +4 és +3,5 fsb ) 7 szorzoval mindig mikor ellenőrizné a ramokat újra indul és vissza állítja az eredeti értékeket magyarul sehogy se tom elérni az 500fsb-t
Szerintetek ennyit bírna a lapom????? Vagy én vagyok tök láma , mert ennyit bír akkor tök szomorú vagyok
eddig 475*7 ig jutottam az volt a vége amig stabil
(1,38v fesszel a procnak) viszont a ram jobban szerepel mint gondoltam 950 en 4-4-4-12-auto bírja
, de a lap vagy proc szerintem lap elhal

Van valakinek valami érdemleges jó ötlete az ügyel kapcsolatban? mit hogy állítsak hogy bírja az 500fsb-t
Jah és oda írnám még hogy végig probáltam f8 -tol az f9beta D ig az összes biost
[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
van uj hivatalos beta s3 lapokhoz! f9D vagy miaszosz a neve:6320,6420 support only a honlap allitasa szerint.
-
Pietrosz
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
3GHz felé már csak komoly feszemeléssel fogsz menni.
Nálam alapfeszen megvan a 2930MHz, de 1,5V-al is csak 3280MHz-en stabil. -
ati2
őstag
Mint írtam a tápfesz része más a rev 2+3 lapoknak, gondolom ez nem véletlen és a 1333 támogatás se rajtuk.
Hiába tudja a lap az fsb-t, ha a procinak nem tud majd elég stabil tápfeszt adni.
Lásd pl régi 945-ös lapok, az új revekben simán megy a core2.
De a lényeg, hogy ki kell próbálni majd, ha lesz mivel
Én azért bízok benne, hogy egy kis szerencsével a 45 nm-es ráncfelvarott core2 is eldöcög majd a rev 1-es lapomban
. -
válasz
horvathkrisz
üzenetére
2.8 körül alapfeszen megy az E4300. 3 giga felett meg nem próbáltam emelt fesszel sem, szóval a franctudja.
-
-
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Eist+C1E órajel vissza esik ahogy a fesz is...ezen mit írjak le (ott a google)? Működik. Jelentősen csökken a cpu hőmérséklete is.
Példányfüggő és nem lap. Az attól függ milyet fogtál ki. Szal ki kell majd próbálnod.
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Az FSB-t ugyanúgy bírja a rev1 is. A proci + ram tápfesz áramkörei mások a rev1 utániaknál, de hogy ez mennyit számít, az csak akkor derül ki ha lesznek 1333 procik.
Szerintem rossz esetben a rev1-es lapokban kevésbé lehet majd húzni az 1333-as procikat, jó esetben meg ugyanúgy
-
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Igen. Csak gördülékenyebb...tiszább szebb érzés...sztem.
-
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Alaplap beszerzés kérdésében nem én vagyok az embered.
Nekem az E4300 simán megy alapfeszen 300-as FSB-vel, a max szorzón (9). Feljebb már necces az alapfesz, 333-on már kellett egy kis feszt emelni. Viszont nem próbáltam ki, hogy mennyit megy a proci max, ez engem nem is érdekel, én az alapfeszes, stabil működésre törekszem, és ez teljesül 300-as FSB-n. Ja, felfelé semelyik procinak nem tudod állítani a szorzóját. E4300-nak 9, E4400-nak pedig 10 a max, és mindkettőnek 6 a minimum (mint minden C2D-nek). -
horvathkrisz
addikt
Tényleg! Egy E4300-as mekkora FSB-t visz átl. stabilan?Mekkora szorzóval?
Ezeknél a prociknál lehet felfelé állítani a szorzót? -
fanti
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Gianni!
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Azt írtátok föntebb valahol, hogy tuning esetén fixálni kell 100mhz-re a pci express frekiét.
Miért?
Mert fsb tuning esetén a pcie freki is nő? A pcie frekit milyen progival tudom kiolvastatni pl. windows alól?
Nekem az E4300 335mhz-es fsb-re vasn állítva? Akkor ott, ha auto-n hagyom a pcie frekit, akkor mennyit ad, 100-nál többet? -
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Rev 1 az új biosokkal sem támogatja hivatalosan az 1333-at, de nem látom okát annak, hogy ne menne az 1333-as FSB ezekben a lapokban. Szerintem legfeljebb a cpu detektálásával lehetnek gondok, tehát az 1333 helyett 1066-os FSB-re fogja alapból állítani a procit.
De ha most vennék új lapot, biztos, hogy a legújabb rev-eset venném.
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
Szerintetek érdemes DS3 rev.3.3-at venni, vagy bios-frissítéssel is lehet majd 1333MHz-en tolni az FSB-t mondjuk rev 1.0-n?
Más: hardveres módosítás van a revíziók között? -
BPFeri
senior tag
-
BPFeri
senior tag
Tiszta sor.. értem.. nos a jobb hűtés már +van ( Big Typhoon ) sőt jönnek jobb RAMok is .. ez a szorzós dolog lassan kezd világossá válni buta agyamban. Bár a teljes tisztánlátástól még messze vagyok.
Viszont ezek az Orthos hibák bosszantóak.. lehet hogy a deszka nem bírja ( ezt mondjuk nehezen hiszem) vagy a proci nem kóser !!! Vagy ?!?! -
g@bo
nagyúr
jobb a ds3 / ds4 az ézusz p5b helyett?

-
bim
veterán
itt nem az a lényeg hogy gyári szorzó vagy alatta vagy.
ha 9-es szorzóval megy neki alapfeszen a 9x350 akkor valszeg menni fog neki a 8x400 is alapfeszen és szerencsével a 7x500.
de annál jobb minnél magasabb mhz-et tudsz kipréselni belőle.
a memokat felszorozva is ki tudod hajtani.
te nemcsak a 9-es szorzoért fizettél többet hanem a +2M L2-ért is.
én a helyedben jó hűtéssel elmennék 1,4vcore-ig és ott megkeresném a végét a procinak.
ha azonnal bepirul az orthos 1,35-ön akkor ugy látom hogy szinte esélytelen neki akár 1,4V-al is.
tapasztalatom szerint ha 20 perc után hibát dob az orthos akkor +0,05-el lehet 1 óra orthosstabillá tenni a procit.de ez csak 1(!) óra és nem atomstabil gép.és te ettől nagyon messze vagy. -
CyberJedi
tag
Hátha ez segít:
1., gyanús a Vista install fagyásod, ez a FAQ a Gigabyte honlapjáról. Valamit a hálókártyával kapcsolatban frissít DOS-ból.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/FAQ_Model.aspx?FAQID=2372&ProductID=2321&ClassValue=Motherboard
2., Javaslom továbbá a legfrissebb (Beta) Bios-t:
http://www.jzelectronic.de/jz2/index.php
a lap alján van egy legördülősáv, ott tudod kiválasztani az F9b Bios-t az S3-as alaplapodhoz
ezek az új Biosok elvileg sok korábbi instabitlitáshoz vezető hibát megoldanak.
Üdv, Cyber -
rEnk
tag
Hi!
Nemrég vettem egy gépet és gondjaim vannnak vele.
Alaplap: gigabyte S3
Proc: intel D915
Ram: 2x1 giga pqi
Vga: gigabyte 7900gs
Namost alapból nemtudok rá feltenni egy vistát. nemtom mié de az istall vége felé mindig újraindul a gép(mindig ugyanott) és ugyebár utána már a telepítés nem fojatatható....
Dehát ezt még csak elviselném hisz eddig is megéltem én xp-n (csak mondom hamár újgép legyen rajta az über vindóz;)
Viszont van egy ojan furcsa képessége hogy random lefagy. Ez a lefagyás úgy történik hogy tolok egy gamet. (pl cnc3 cod2 stalker hl2dm, nfscarbon etcetc.) és egyszer csak elmegy a kép a monitorról. Hang kb egy ojan + 10 másodpercig még megy... szal még akár megy a vindóz is meg minden skype stb...
Van hogy 2-3 napig 1x sem fodul ez elő aztá meg mittudomén egy fél óra alatt 2x 3x is.
És most jön a legérdekesebb. Foglalkozom én ijen videószerkesztéssel néhanapján... elsősorban a jóöreg q3-ba
Van hozzá egy speckó kis program amivel az adott demóhoz tudok kameranézetet meg ijesmit csinálni... nemlényeg.
Ami fontos ennél ha beállítok minden fullra(1280x720,max detail, fsaa, anizo szűrés miegymás) akkor a gép nembírja 3 percnél tovább. mivel ademóba van számláló hogy mióta megy replay nyomon tudom követni h meddig bírta a gépem. És 1x se ment még 3 percnél tovább.
áligattam eztazt biosba(nemértek az ijen tuning dolgokhoz
) kiszedtem fele ramot. még mindig lefagy.
ok mondom beviszem a gépem a boltba ahol vettem... minden garis csinálják meg etc...
és most jön a dupla-cukahara(vagy hogy is kell írni) csávók 2 napig nyomtak rajta 3dmarkot q3at meg aszem hl2t és 1x sem fagyott nekik... és tényleg ottvoltam teszteltem és nem volt semmi...
hazahoztam (hozzáteszem nem egyszerű egy dolog pécs 2 pontja között buszozni egy számgéppel.) és megint előjött a 3 perces ciklus.
Bolba lassan má hülyének néznek. aszondják cseréljek billát egeret. elkértem havertől. ps2 moust + egeret ugyanúgy lefagy.
nembaj szóltam havernak adja kölcsön vga-ját(7900gto). Kipróba és ugyanaz. vista nemmegyfel. game kifagy.
Szal valaki találkozott már ijennel. létezik az hogy alaplapból pont szart fogtam ki?
ha esetleg volt már ijen probléma és le van írva sorry de má nincs kedvem végig olvasni enyi kommentet... a hibákért meg külön elnézést. késő van...
ÜDV Karesz -
BPFeri
senior tag
Még vmit.. nem értem ezt a ''szorzó'' ügyet.. itt ez a proci (E6600) 9x szorzóval alapból. brutál!! . ha 400FSB -n járatom ami nem is sok, a RAM 1:1 -ben , akkor ha jól értem 400Mhz -t mennének a memók.. Igy van??
Miért nem indul le 9x szozóval , miért nem indul 8x szorzóval és miért megy hibátlanul 7x szorzóval !!!
Ilyen módon veszek kissebb procit ahol ki tudom használni az ''alap'' szorzót.
Bár lehet hogy csak engem zavar ez a dolog mást kevésbé, nem tom ?!?!?
Szóval kisebb szorzó és magasabb FSB... ( idézném Gorneck- et mert ha jólemlékszem Ő az inkább alapszorzó híve)
Na.. még ezt akartam !!! -
BPFeri
senior tag
Köszi.. lehet hogy megteszem.. de valszeg hibátlanul fent van az F10 -es BIOS...
.. kicsit sokat leveleztem ma Veletek.. már ennyi.. megy a meccs ( kisfiam üvölt a szomszéd szobábóll )!! Holnap innen folyt. köv !!
KÖSZI A SEGÍTSÉGET !!!!

ja még annyit hogy 8x405 / 1.35v on is BEPIRULT az az átkozott !!!!
Szvsz nálam vmi nem kerek ( proci, deszka , táp, ram .. ) ?!?!?!?! -
BPFeri
senior tag
Orthos - tartva a jószokását - ismét bepirult rögtön indítás után most ezzel a beállításal 8x405 / 1.35 V !!
Kezdek majrézni ettől a feszemeléstől .... mehet még feljebb ?!?! ( 1.35625v következik ) -
BPFeri
senior tag
Orthos ismét bepirult rögtön indítás után.. ezzel a beállításal 8x405 / 1.34375V
Még emelek egy kis CPU feszt... megyek feljebb ( 1.35V )
Teszt indul... sok sikert nekem !!! -
hmmm
a dátum szerint F10-es
/szerintem ha minden jól megy akkor ne foglalkozz ilyenekkel
/
az a mérvadó amikor bekapcsol a gép s számolja a memóriát meg felismeri az ODD HDD-ket akkor ott alul lesz valami ''kódsor'' s annak a végén mi van írva
a többire meg a többiek írnak majd biztos
de 1.4V- ig biztos mehet
[Szerkesztve] -
BPFeri
senior tag
válasz
detroitrw
üzenetére
Na szóval ezt irja:
BIOS
Version: F2
Date: 01/12/2007 !!!
By the way .. egy e6600 -al küzdök ( 8x400 ,CPU:1.33750v) ..vindoz indul rendesen de Orthos 20 sec után bepirul !!!!
Viszont 7x415 -el fut hibátlanul !!! Vegyem vissza a szorzót 7 -re vagy emeljém picit feljebb a CPU feszt ?!? Tényleg max. meddig emelhetem ?
F. -
BPFeri
senior tag
Sziasztok !!
1.39 -es CPU-Z azt állítja hogy F2 -es BIOS-om van holott F10 van a gépen !!!
MIÉRT van ez ?!!? Csak nálam vagy ez általános ???
Mennyire szavahihető'' ez a progi.. gondolok itt a többi információra is ( Voltage, stepping stb.)
F. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
semmi ne foglalkozz vele
az osszes p965 dual ddr2-es -
horvathkrisz
addikt
Mik ezek az oltások az árlistákon, hogy ''Dual DDRII''???
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Jo lap,a szerelhetosegen kivul nekem nincsen vele gondom.
-
BPFeri
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Nézd meg a korábban melléklet link-en a GIGA honlapján a Specification, Overview .. egyebeket.. elég jól össze van foglalva minden ( cpu support list, memory support list.. stb.)
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
csodalatos

-
DeadMeat
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Hat ize
1333 fsb-s intel cucc meg nincs,azok meg csak most jonnek.A mostaniak 1066-osak mind.Szal majd csak fogjak tamogatni a procik.Ramoknal meg sztem mind1 minden orajelu fog vele mukodni. -
BPFeri
senior tag
Tiszteletem.. megelőztek !!!
-
BPFeri
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
A magasabb FSB-t már a rev3.3 -as DS3 [link] is tudja !
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
nem.A ds3 rev 3.3 mar tamogatja az 1333-as fsb-t,a ds3p csak 2 db 16x pci-e slottal tobb.Meg 1 sima pci-val kevesebb
Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux Mint
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Renault, Dacia topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Alkatrészt BESZÁMITOK! / ASUS TUF GAMING B550M-E alaplap Garancia: 2026.07.11
- Corsair Vengeance LPX Black 32 GB (2x16 GB) DDR4 3600MHz - ÚJ
- Gigabyte B85M -HD3 LGA 1150 Alaplap, garanciával!
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ProArt B760-Creator D4 Alaplap! LGA 1700
- Itt van egy kis Prémium AM4 lapocska! MSI MAG X570S TOMAHAWK MAX WIFI INGYEN FOX
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

1mhz már újra indul nem behibázik stb hanem újra indul mindig mikor a ramot ellenőrizné a bios

Az 500-at nem próbáltam.

/szerintem ha minden jól megy akkor ne foglalkozz ilyenekkel