- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
Jó kérdés...vmi IC7 effektre gondolok...ez a turbo izére lett volna válasz...de nem volt ilyen kérdés...
Az sajna nemtom, de tuti nem gyorsul tőle a ram...vmi optimalizálásról olvastam 1000mhz felett...én nem vettem észre semmi ilyet!
Melyik slotba megy most a ramod?
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
spd szerinti értékeket állítottam be
de úgy vettem észre leginkább arra allergiás, hogy ha a ''ramszorzó'' van autora állítva, ezt mindenképpen fixálni kell, talán az 5-5-5-15 utáni maradhat auton (ezt nem próbáltam)
266, 270, és 300 fsb-kre néztem, még meg fogom nézni tovább is
de addig is, te is kísérletezhetsz vele -
DeadMeat
nagyúr
Nekem is bekell vallanom,h egyaltalan nincs hangja a lapomnak.Sot!Van 3 venti a hazban,2 12-es es 1 8-as,nameg 3 venti a radin is
de mind-mind 5V-rol jaratva,szal ha hozzateszem a fulem a hazhoz akkor talan hallom,de inkabb a szivattyu mormogasat erzem.
Szo ami szo nekem nem ciripel sipol ect a lap egyaltalan. -
péter007
senior tag
és neked nem sistereg a cucc?
teljes terhelés mellett nálam sistergő csikorgó hangot ad
és itt egy másik probléma: orthos alatt amikor elkezd sisteregni visszaveszi a d805-ös szorzóját 20-ról 14-re ami 3.4ghz esetében 2.66ghz ami pont az alapórajel
mit tegyek hogy ne vegye vissza a szorzót?
cpu-z és everest is kimutatja a dolgot úgyhogy a programhiba kizárható -
probáltam már más proccal (nem az enyémmel) a dlx es lapot és hát nemtom kb ua az lehet mind a ds4 amugy q6 az milyen olyat még nem probáltam 40k simán nem olyan drága....
amugy meg már annyira nincskedvem tesztelgetni meguntam és nincs kedvem szét szedni a gépemszeretem jó igy
-
BPFeri
senior tag
Tiszta sor.. értem.. nos a jobb hűtés már +van ( Big Typhoon ) sőt jönnek jobb RAMok is .. ez a szorzós dolog lassan kezd világossá válni buta agyamban. Bár a teljes tisztánlátástól még messze vagyok.
Viszont ezek az Orthos hibák bosszantóak.. lehet hogy a deszka nem bírja ( ezt mondjuk nehezen hiszem) vagy a proci nem kóser !!! Vagy ?!?! -
Gorneck
legenda
1000 környéki 5-5-5-15 időzítésű sebességre van belőve a ram...már nem egy eredményt láttam...
Hiába adsz több feszt a lap nem ad neki...legalábbis nálam így volt. Ezret viszont 2.1V-on is viszi nálam...
Nézd meg pls mert lehet jobb D9 GCT chippes a tied...480as fsbig stabil csak a gépen 1:1be...én ramra tippelek... -
Rick4
félisten
a gumi az tényleg alkalmas hővezetésre? te hány éves vagy, hogy még hiszel a mesékben? a ph-s teszben is leírták, a memóhűtő borda 100%ban marketing, 0% előny,
semmivel sem lehetett jobban húzni, vagy alacsonyabb időzítésen futtatni a memót, mert volt rajta borda. a gumis hővezetőd helyett simán lehetett volna tölgyfát alkalmazni, kb ugyanannyira vezeti a hőt...
Néhány anyag hővezetési tényezője (W/m·K)
Acél (alacsony széntartalmú): 48
Argon gáz: 0,016
Bakelit: 0,23
Beton: 1,09
Fenyőfa: 0,11
Gumi: 0,16
Levegő: 0,026
Plexiüveg (akril): 0,26
Poliuretán hab: 0,035
Tölgyfa: 0,15
Üveg (közönséges): 0,8
Üveggyapot: 0,04
Víz: 0,61 -
törölt tag
Ha a probléma megszűnik a KTI-vel, akkor nem foglalkozom vele. Az AICH-s gondra meg megpróbálok egy frissítő reinstall-t.
Előbb lejött a gép DS3 helyett S3-mal összeszerelve, azt visszaküldtem (nem azt rendeltem), hétfőn megjött a DS3-mal, most van ez a helyzet, de nem akarok megint futni egy kört (100 km-re lakom Bpesttől) addig, amíg nem tudom kivédeni a dolgot. -
-
denes242
aktív tag
-
Vakegérke
félisten
Lehetne ez a hozzá szólás akár off is.
Megbízom minden fórumos társamban. Stock, vagy spéci, ő tudja, mit használ. Akár azért stock, mert megfelel neki, akár azért, mert nincs pénze másikra. A bizalom nem ezen múlik.
Abból indulok ki, hogy ismeretlennek senki nem akarhat rosszat. Mi oka volna rá? Semmi. Ebből adódóan vakon fogadom el mindenki véleményét.
A nick is ebből adódik. Vakegérke. Lásd fenti mondat, és szürke melósa vagyok a társadalomnak, valamint elég kedves ahhoz, hogy becézett formáját használjam nickemben ennek a sokak által útált, ám szeretetre méltó állatka nevének.
Csak azért nem tettem off-ra bejegyzésem, hogy egyértelművé váljék, méghozzá hangsúlyosan, igenis meg kell bíznunk egymás véleményében. Ha negatív, akkor is.
A türelmet köszönöm.
Maradok bizalommal: Vakegérke -
Vakegérke
félisten
Köszönöm szépen.
Alapon kívánom járatni pár napig, nem kerget a tatár. Miután megszerettük egymást, jöhet a ciróka-maróka.
Frissíteni úgy szoktam, hogy ''Load BIOS Default'', Save. Boot floppyról, aztán ereszd el a hajam. Ha kész, akkor irány a BIOS, újra csak ''Load BIOS Default'', Save. Újra irány a BIOS, aztán tiltok, engedélyezek úri passzióm szerint, de csak a bevált dolgokat. Nincs szükségem például párhuzamos, soros portokra, tiltás a sorsuk. És így tovább. Rendszer behúz, üzemel, nagyon jó. Innen már lehet kicsit jobban garázdálkodni. -
-
tlac
nagyúr
remélem nem lesz igazad és ha lesz jobb hűtőm normalizálódik a hőmérséklet
az érdekes az, hogy ha megtapogatom a bordát, érződik rajta, hogy meleg
(azt is próbáltam már, hogy lehúztam a ventit és így melegítettem a procit, ilyenkor a borda sütötte a kezem, tehát nem lehet olyan rossz a hőátvitel)
Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Házimozi belépő szinten
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch
- Parfüm topik
- Ingatlanos topic!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Asus ROG STRIX B450-F GAMING Alaplap
- CORSAIR 16GB Vengeance RGB Pro DDR4 4000MHz CL19 KIT CMW16GX4M2K4000C19
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3384, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- iPhone 15 Pro 128GB Silver Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3595
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest