- 3D nyomtatás
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
keszegduda #2699 üzenetére
örülök, hogy kidumáltátok a témát és köszi ollie hogy utánanéztél az infónak!
most már nyugodtabban megyek majd 2x1gb-ramért a közértbe
azért remélem mihamarabb kipróbálod és beszámolsz az eseményekról!
persze ha nem megy akkor sincs gáz, el kell adni a 2x512Mb-ot majd ősszel mikor felmegy az ára, és marad 2Gb.. -
törölt tag
válasz
Gorneck #2695 üzenetére
Bővebben?
Az ottani hozzászólás további részeiben leírtam.
Ez a viselkedés természetes hisz driver nélkül akarsz vmit indítani. NCQ/ACHI DS3 esetén a lila dugaszba valósítható meg és eleve úgy is kell telepíteni...de sztem hagyd a fenébe, mert nem leltem ennek a dolognak a gyakorlati használt...3 teszt progi ezt be is bizonyította...szal maradj csak az inteles vezérlőnél...
Az a helyzet, hogy nálam az Inteles (a két sárga), meg a Giga (a lila
) vezérlő a BIOS Setupból külön-külön beállítható, hogy IDE, AICH, vagy RAID módban működjön. Boot-kor ez látható is, mert ha mindkettő be van kapcsolva, a POST után előbb betöltődik az Inteles SATA vezérlő (és kilistázza a WD vinyót), majd betöltődik a Giga vezérlő (és ez meg a két IDE cuccomat teszi ki), és az XP bsod-ol. Ha kikapcsolom az Inteles AICH-t (Disabled), vagy mindkettőt alapra (Intel = disabled, Giga = IDE) állítom, akkor az XP betöltődik (mivel a Gigásra nincs is semmi SATA eszköz kötve, ez logikus is). Vagy csak én értek félre valamit a beállításoknál
(most fejből nem tudom idézni, melyik-melyik, majd otthonról, ha kell).
De ha tényleg nincs haszna, akkor marad alapon, nem vesződök vele.
LAN-téma:
Is-is. Először a linuxnál vettem észre, még kora délután. Akkor azt feladtam, visszatöltöttem az XP-t, mókoltam vele ezt-azt, közben a háttérben gond nélkül ment az emule. Aztán elkezdtem CoJ-ozni, és úgy egy óra múlva felpattant a desktopra az ADSL redial ablak. Innentől kezdve nem volt net, és kezdődött a leírt probléma. Korábban, amikor az emule csak magában ment (még a délután folyamán), nem volt baja.
Már írtam, a driver a legfrissebb letölthető, az XP is szinte naprakész SP2, de a probléma nem csak XP, hanem linux (Ubuntu) alatt is jelentkezik, tehát ez az irány kizárható. -
Siriusb
veterán
válasz
keszegduda #2694 üzenetére
Tavaly nyáron én is azt hittem, hogy ráérek bővíteni, mert úgyis lejjebb mennek még a RAM árak. Erre mi történt? Felmásztak jó magasra, s csak mostanában kezdtek esni. Szóval szerintem záros határidőn belül be kell invesztálni, ha olcsóbban akarunk hozzájutni.
-
Gorneck
legenda
válasz
#65304576 #2687 üzenetére
Szóval az a gondom, hogy kicsit bizonytalannak érzem, a Marvell LAN meg egyszerűen összevissza működik.
Bővebben?
Az előbbin azt értem, hogy nem igazán tudom, melyik SATA vezérlőn kellene használni, és azt milyen üzemmódra kellene állítani. Most az ICH8-as vezérlőbe van beledugva. Ha a BIOS-ban bekapcsolom az AICH-t, akkor az XP (SP2, februárig frissítve) már boot-kor kifagy bsod-dal (AICH nélkül volt telepítve, lehet, hogy ez a baja). IDE módban viszont nem tudom, mekkora hátrány működtetni, veszít-e valamit a SATA-II elérhető elméleti teljesítményéből, satöbbi. Egyébként a vinyó sebességén nem érzek lassulást, a régi gépemnél jelentősen gyorsabbnak érződik (viszont ezt nem teszteltem). Ez a viselkedés természetes hisz driver nélkül akarsz vmit indítani. NCQ/ACHI DS3 esetén a lila dugaszba valósítható meg és eleve úgy is kell telepíteni...de sztem hagyd a fenébe, mert nem leltem ennek a dolognak a gyakorlati használt...3 teszt progi ezt be is bizonyította...szal maradj csak az inteles vezérlőnél...
Lan téma: Ezt sima letöltésnél is csinálja vagy csak játék közben? Igazából a kártya meg kell oldja a problémád...nekem is volt hasonló kombóm...nem volt semmi baj. Driver? Xp?
[Szerkesztve] -
keszegduda
őstag
Nekem is írja, hogy különböző ramokat(méret,chip) is tud kezelni, és még a DC-vel rádob egy lapáttal!
Én egyelőre még nem vállalnám be, így is nagyon mennek le az árak, majd ha stagnálnak és valaki kipróbálta, akkor nekirugaszkodom...
MOD: senior tag lettem..
[Szerkesztve] -
válasz
keszegduda #2691 üzenetére
Ja, azt hittem, hogy a DC érdekel. DC nélkül tuti menne, de ezek szerint DC-vel is.
-
törölt tag
Ha a probléma megszűnik a KTI-vel, akkor nem foglalkozom vele. Az AICH-s gondra meg megpróbálok egy frissítő reinstall-t.
Előbb lejött a gép DS3 helyett S3-mal összeszerelve, azt visszaküldtem (nem azt rendeltem), hétfőn megjött a DS3-mal, most van ez a helyzet, de nem akarok megint futni egy kört (100 km-re lakom Bpesttől) addig, amíg nem tudom kivédeni a dolgot. -
Háhá!
Ezt találtam az alaplap manualban:
If you want to operate the Dual Channel Technology, please note the following explanations due to the limitation of Intel chipset specifications.
1. Dual Channel mode will not be enabled if only one DDRII memory module is installed.
2. To enable Dual Channel mode with two or four memory modules (it is recommended to use memory modules of identical brand, size, chips, and speed), you must install them into DIMM sockets of the same color.
(Note) When memory modules of different size and chips are installed, a message which indicates that memory is configured to Flex memory mode operation will appear during POST. Intel® Flex Memory Technology offers easier upgrades by allowing different memory sizes to be populated and remain in dual-channel mode.
Szóval elvileg működik 2x1GB és 2x512MB-vel is. -
törölt tag
Üdv!
Friss DS3 tulajként lenne pár sirámom, de itt ([link]) már leírtam azokat, szóval nem akarnám idemásolni még egyszer az egész kisregényt.
Ha valami hozzáértő tudna itt, vagy ott reagálni a leírtakra, azt nagyon megköszönném. Nem vagyok ugyan egy elveszett ember IT témában (ebben dolgozom, csak elsősorban adatbázis témakörben), de hw terén van legalább 1-2 évnyi lemaradásom, és lehet, hogy csak valami triviális a megoldás. -
válasz
keszegduda #2682 üzenetére
Megpróbálok utánanézni. Az biztos, hogy az első dual ramos chipsetek (845/865/875) még csak 2 vagy 4 teljesen egyforma modult tudtak dualban nyomatni.
-
Qru
MODERÁTOR
OCZ DDR2 PC2-5400 Gold GX XTC (CL4) erről van vkinek tapasztalata, hogy mit mehet kb DS4-ben? (cserélném a Zeppelin 800-as (cl5) + 10k-ért)
-
Gorneck
legenda
Aki Vista-t használ az szedje le vagy frissítse a lan driver-ét mindenképp...
-
Gorneck
legenda
Az igazság az, hogy én baxtam el...mind végig 6-os szorzón voltam vagyis ott teszteltem...de erre csak akkor jöttem rá mikor néztem a mentéseimet és akkor már írtam a topikba...egyedül a 400ast rontottam el ami utoljára maradt...ez meg is kavart elég rendesen...
Mert azt eddig is tudtam, hogy nem gyári szorzón használt proci elveszti az erejét...nem is kicsit...
[Szerkesztve] -
-
KriptonX
tag
Visszatérve a Thermalright HR5 re egész nagy darabnak néz ki
elfér ez DS3 on Ac F7 pro melett , ja és nem utolso sorban kb mennyibe kerul ????
-
Rick4
félisten
Gigabyte DS-3asom van, valamiért nem akar az igazi lenni. pár napos a cucc, először a hang torzított, de annyira, hogy hallgathatatlan volt, még az msn üzenet érkezése is zajként jött elő, ezt egy audigy 2 megoldotta. most azzal viccel, hogy a benne levő 7600GST nem tud 3DM06 tesztet futtatni, ezt kapom az első teszt betöltése után:
belepróbáltam egy 7300GT-t, semmi változás, tehát nem a kari rossz az tuti. ötletek?
[Szerkesztve] -
1face
senior tag
válasz
Pietrosz #2629 üzenetére
Én + nem akartam okosabbnak tűnni, mint amilyen valójában vagyok
, de a DS4 is kicsit más mint a DS3 és a házaink is valszeg!
Ezért kezdtem úgy, hogy DS4 + 88GTS.
MOD: de valszeg a Te 88GTS-ed is visszafújja a meleget a házon belülre!
Ja, és nekem fent van az oldallap a házon!
[Szerkesztve] -
KriptonX
tag
Hahho mindenki kihalt
, pls valaki segitene
???
-
KriptonX
tag
Hello mindenkinek !!!
Lenne pár kérdésem
1. DS3 és DS4 között teljesitménybeli külunbségek vannak e ? Mivel a Crissfire , FireWire ,és heat-pipe hütés nem nagyon érdekel , ezeken kivul tud e valamivel tobbet a DS4 vagy ha ezek nekem nem kellenek akkor a DS3 jobb választás e?
2. Tegnap olvasgattam a topicot , és látom elégedettek az emberkék a lapokkalami biztatoan hangzik , észrevettem h elég népszeru a Geil dual chanel csomag én is ijet néztem ki magamnak 2x1 gb os csomagot érdekelne h ez megfelelne e és mejik éri meg jobban a Value vagy az Ultra mekkora a kül. a kettő között ?? Pl a HWT tesztjén a Value jobban huzhato volt mint az Ultra igaz árban se nagy a kül ...
3.Halottam dolgokat miszerint a DS3 mon nagyon melegszik az északi hid , szerintetek kellene e rá valami más borda pl (zalman nf47) az elég jonak tünik , vagy esetleg valami más ami elfér egy AC F7 pro tol -
DeadMeat
nagyúr
[link]
ezt nevezhetem stabilkanak? -
Termi16
őstag
Sziasztok!
Nem tudjátok mi lehet a megoldás arra, hogy a gép nem látja a dvd-r/dvd-rw meghajtókat?
Most váltottam pata hdd-ről Sata2-re, de ezt csak akkor észlelte a gép, ha biosban beállítottam. Azóta viszont az ide csatornát nem látja.Egy lg dvd-olvasó meg egy asus rw-t kötöttem az ide-kábelre, elméletileg jól is jumpereltem (asus alul-master, Lg fölül-slave), de meg se nyikkannak. Ds3-as lapom van.
Előre is köszi a segítséget -
petyus_
senior tag
Közben úgy néz ki megoldódott a gondom. Valószínű a tápom volt hibás, felhoztam a régi 400 codegenemet
és azzal megy a gép (mármint működik, nem áll le, amúgy nincs rajta elég cstlakozó, meg csak 20 tűs
). Kerítek ma egy rendes 400as tápot, azátn meglátjuk. Meg ez talán megmagyarázná a tuningot is, biztos a táp nem bírta, ha a VGA-t tuningoltam, akkor is újraindult, úgyh nekem úgy tűnik a táp rossz...
Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- 3D nyomtatás
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Borderlands 4
- Azonnali notebookos kérdések órája
- iPhone topik
- Játékmenet előzetest kapott a Warhammer 40k: Dawn of War IV
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX B365-F GAMING
- Asus ROG Strix Z790-E Gaming Wifi alaplap gyári dobozában
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest