Hirdetés
Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
péter007
üzenetére
nekem nem sistereg,cicereg,vinnyog.
nem értem ezt a szorzóvisszavevős dolgot mert ha jol emlékszem a throtling is az fsb-t veszi lejebb nem a szorzót.de lehet tévedek.
de jut eszembe hogy nekem is volt egy magasfrekvenciás hang,de miota megküldtem 500-al elnémult.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
meghalt a cincér.
-
Rick4
félisten
válasz
péter007
üzenetére
szeva. nekem még megvan a régi gépem, egyD805ös, ez megy minden gond nélkül 3.8GHz-en, de 3.33on használom egy asus P5ND2SLI-ben, meg a DS3as lapban az E6300as, ez meg 2.8GHz-en megy, de ezt is visszább vettem. Na, neked elmondom, az alapján, hogy elindítod a gépet, netezel, filmet nézel, játszol, sosem fogod megmondani, épp melyik proci van a gépben, annyira kicsi a különbség. komolyan mondom, csak azért, hogy superpi-ben jó legyél, meg egy konvertálás 10 másodpeccel hamarabb fejeződjön be, esetleg valamilyen markban 200zal több pontod legyen, ne vegyél core2duot, csalódni fogsz, csak úgy, mint én. fogadd meg a tanácsom, használd azt a procit, ameddig csak birod, nem olyan rossz az...
-
-
Rick4
félisten
válasz
péter007
üzenetére
nekem is van D805ös procim, most is 20X333on megy, minden gond nálkül tudja ezt, de ha akarom 3.8on is megy, 1.35V-tal. ez a proci a nagy szorzója miatt relatíve alacsony FSBvel is megmutatja a végét, szal ha nem megy, akkor nem megy. a ramokat állítsd vissza alapra, és adj neki pici + feszt, csak az FSB-t emeld, kiderül hol a procid vége. Én régebben próbáltam 1.4V-tal sem ment a 4GHz, 1.35tel meg bármikor bármeddig megy 3.8on, szal minden példány mást bír, van akinek megy, van akinek meg nem akar...
-
-
Zsoo21
aktív tag
válasz
péter007
üzenetére
Ezt irták rá.
Köszönjük kedves leveled és érdeklődésed. A témával kapcsolatban, melyet említettél, számtalan lehetőség lehet a probléma oka, mint rossz memória, alaplap vagy más egyéb. Javasoljuk, először végezz el egy egyszerű tesztet, hogy kizárhassuk, nincs rövidzárlat a rendszerben:
Vegyél ki mindent az alaplapból (kártyák, eszközök stb.), majd távolítsd el az alaplapon található elemet, hogy töröld a CMOS-t az alábbiak szerint:
1. Kapcsold ki a gépet
2. Húzd le a tápot az alaplapról
3. Finoman vedd ki az elemet, s tedd félre 10 perce vagy még tovább. (Vagy egy fém tárggyal zárdd rövidre a két érintkezőt az elemtartóban)
4. Tedd vissza az elemet
5. Rakd vissza a tápkábelt az alaplapra, és kapcsold be.
6. F1-gyel lépj be a biosba, és töltsd vissza a fail-safe default-ot. (Load fail safe default)
7. Mentsd el, s bootolj újra.
Ezután, ha a bios post-ol, töltsd be a bios fail-safe beállításokat {mégegyszer? elég furcsán hangzik...} és teszteld egyszerű környezeteben, csak a CPU, memória, videókártya, táp összeállítást használva. Ha így semmi probléma nem jelentkezik, próbáld meg a többi kártyát is egysével behelyezni, újra meg újra figyeld az eredményt.
Ha valami hibát tapasztalsz, az alaplappal lehet valami, tehát vidd vissza, ahol vásároltad. A garanciát és a csereszavatosságot az értékesítő intézi. A garanciális feltételek attól függnek, milyen feltételekkel adták el neked. Vedd fel a kapcsolatot az értékesítővel, aki egy standard eljárást követve, visszaküldi a nagykernek cserére. -
rob210
nagyúr
válasz
péter007
üzenetére
Vegyél egy titan vga hűtöt.
Azt még ott lent is megkapod olsón ezzekhez képest olcsón.
Szerintem max3.000.- ért és ilyen célokra nagyon jó.
Anno a DFI ultra-d chipsettjét /NF4/ hűtöttem vele.
Utánnam pedig sokan, mikor megtudták milyen jól dolgozik a full réz borda.
a kis ventijével.
-
cettlee
őstag
válasz
péter007
üzenetére
hát ezek télleg baromi drágák, egy NB hütöér, én azta kéktüskés magas zalmant vettem kb 900 ftér, bár ezis melegszik szellözés nélkül, de egy kis szellö megy rá és igy langyi, jobb minta simá gyári passziv.5-6 kt én biztos nem fizetnék
inkább valami ventivel megoldanám -
-
rob210
nagyúr
-
adalbert1
veterán
válasz
péter007
üzenetére
Ja, nekem ilyen a kezdeti időkben volt, 386 sx 40-től kezdve 586-ig szinte minden volt.

Azóta össz-vissz 3 konfig átlag 3-4 éves időintervallumokra, kisebb-nagyobb változtatásokkal...
Tudom hogy off, de azon gondolkoztam, hogy mennyi az esélye, hogy veszek még 1 ugyanolyan modult mint ami most van, és nem megy majd dualba? -
adalbert1
veterán
válasz
péter007
üzenetére
Igaza van Gorneck23-nak, később kevés lehet ez a 667...
Viszont ha kész konfigot akarsz összeállítani, úgy hogy jópár évig nem nyúlsz hozzá, akkor nem hülyeség...
Én még anno az 1 giga kingmax-om vettem valami 30k bruttóért, szóval jó ár... Igaz az enyém 800-as de 820 fölött nem nagyon akaródzik menni neki.
Aktív témák
- Eladó 2 x 8 GB Kingston Fury Beast RGB DDR5 6000MHz CL30 memória
- GIGABYTE GA-78LMT-S2P+FX4100 proci
- Új asus rog crosshair x870e hero garancias! AKÁR FÉLKONFIGKÉNT!
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C18D-64GTZR
- Alkatrészt BESZÁMITOK! / ASUS TUF GAMING B550M-E alaplap Garancia: 2026.07.11
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3456
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kicsit sokat eszik akkor a procid
De valoszinuleg valamelyik tekercs adja ki magabol azt a hangot.

/