Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vallyont

csendes tag

Üdv!
    Én volnék újra. A proci hűtője használat közben időnként leállt, majd a legutolsó alkalommal már elindulni sem volt haljandó. A konfig ez lenne:
    Gigabyte GA-965P-DS3, Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 2*1 Gb Geil Ram (800Mhz, 4-4-4-12), Samsung 400 Gb (Sata II, 16MB), Asus 7600 GE PCIE 512 Mb, NEC DVD-RW s egy Enermax ház 400Wos PowerUp táppal. Megnéztem egy 2,8-as cerkával, azzal elindult a gép, a hűtőnek se volt gondja. (Igaz, a Windows nem volt hajlandó elindulni, de ezt betudom az ő butaágának.) Gyorsan ki is kapcsoltam azt a funkciót, hogy az alaplap kezelje a proci hűtőt (bocs, hogy így írom le, nem nagyon értek hozzá, pluszban dolgozok, így a biosban se tudom megnézni a pontos nevét). Visszaraktam a core2quad procit, s így most azt produkálja a gép, hogy ahogy bekapcsolom, elindul, a vetilátor elfordul egy kicsit, majd leáll a gép, majd újra elindul, minden megismétlődik, s újra leáll. Ezt addig csinálja, míg ki nem kapcsolom/nem húzom ki a tápot. A bios se jön be. A tápot bemértük, teljesen jó, esetleg arra gondoltam, hogy kevés lenne, azonban egy meghajtó sincs rádugva, s így is ezt produkálja, holott előtte (igaz más bios beállítással(azaz az alaplap kezelte a procihűtőt)) még úgy ahogy tudtam használni a gépet, csak időnként leállt a ventilátor. Ajánlották a bios frissítést, az még nem történt meg, ez lesz a következő lépés, csak kicsit szkeptikus vagyok. Szerintetek ez megoldja majd a dolgot? Elölre is köszönöm a segítséget. (Jobban sírok ám most, hogy otthon van a gép, s nem tudom használni, mint amikor megtudtam, hogy a mikulás nem is van, úgyhogy aki tud, segítsen gyorsan, mert patakokban folyik a könnyem. köszi! :) )

Új hozzászólás Aktív témák