Hirdetés
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94998 üzenetére
Az jo. Ha percenként bedobsz egy kis darab szalonnát, akkor az nem rontja el? Vagy szum 50kcal alatt kell maradni?
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #94995 üzenetére
Van számodra egy remek hírem.
Még a szigorúbb böjtök is engedik a kávéfogyasztást - szigorúan a presszót/hosszú kávét.
A megengedőbb változatok pedig azt mondják, 50kcal bevitelig nem rúgtad fel az időszakos böjtöt.
Szóval a kávé még egy pici tejjel, vagy tejszínnel is belefér.Mi pl. reggelente a pékségben kezdünk Munkatársammal, csak míg Ő dőzsölésképp a capuccinoja mellé nutellás kiflit eszik, én a hosszú kávémba kérek két kocka tejszínt. Az jóformán kalóriát sem látott (mondjuk gyanítom, hogy tehenet se).
P.s.: Egy másik kávéfüggő
Szerk: Na, Gáborunk közben megelőzött
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #94994 üzenetére
Nekem nem jött össze a tervezett délig koplalás, elcsábítottak. Igazából nehezen megoldható a semmi, mert erősen kávé függő vagyok. A kaját még kihagynám, de a kávét már nehezen. Marad a 16 helyett a 14 óra, ha ma már nem eszek. Majd jobban utána olvasok a témának, hogy milyen időbeosztást érdemes csinálni.
Péksütiben nekem a bolognai párna a gyengém. A zöldségeknek én is örülök.
Buliban hasznos! =]
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #94944 üzenetére
Én a hét öt-hat napján időszakos böjtölök, 16 óra a minimum, sokszor inkább 18-20 óra.
De ezt is embere válogatja, használ-e, van, akinek nagyon beválik, van akinél abszolút nem - vagy épp nem is csinálhatja.
Én anno rengeteget fogytam vele, most nem különösebben akar működni...@Studi
@Tom: Megtoltam a hétvégét, de azon felül amúgy nagyon odafigyelek a kajára. Nagyon rég ettem annyira fegyelmezetten, mint az utóbbi hetekben. Jönnek végre a zöldségek is, én erre vártam, egyedül a kenyér sok már csak, de azt is Feleségem süti (kovásszal készíti), de a napi kalóriabevitel így is szinte mindig deficites, és alig van nasi.
@SpaceKombajn: Ez a legjobb topic az egész PH-n
Én a péksütiket próbálom most épp letenni, nullára még nem sikerült redukálnom, de drasztikusan csökkentettem a mennyiségeket.
Legutóbb két túrós táskát ettem (ha már rákényszerültem a péksütire, legalább sok fehérje legyen benne), hát órákig vertem a fejem utána a falba, hogy az árán vehettem volna inkább egy 250grammos túrót, sokkal több fehérjével, sokkal kevesebb szénhidráttal (és egyéb sz.rral).@Tisn: Sebaj, jönni fognak az eredmények, kitartás Már csak azért se add fel, mert addig pl. engem remekül motiválsz
-
xy.zsolt
őstag
válasz Napfénysüti #94992 üzenetére
Szegedi edzések + első Stelvio kombó nem nyerő Ha nem a szint kényszerít földre akkor a 2000m feletti magaslati levegő. Kemény csaj lehet ha sokadik megállásra sem adta fel és gurult vissza. Én a Stelvio melletti hegyet (2300m) másztam spontán egy reggeli kávé+keksz után egy 12kg-s montival, sima sportcipővel, túlsúlyosan 2hét zéró mozgásos nyaralás után.....felmentem de 3percre meg kellett közben álnom 1900m környékén. Elfogyott a levegő...és ha egyszer túlfőzöd magad akkor annyi
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz bandus #94990 üzenetére
Mikor készültem az Alpokba bringázni ott is azt csináltam hogy a környékbeli emelkedőkre tekertem fel edzésnek (pl Bence-hegy 10X). Az azért adott egy alapot. Viszont volt velünk egy csaj aki Szegeden lakott, neki esélytelen volt emelkedőkön edzenie csak max a szembeszéllel tudott készülni. Az első emelkedőn (Stelvio - 21 km, 1500 m szint) még fel tudott menni, a második hegyen két nappal később már elvérzett de csak kb 3-400 méterrel a csúcs alatt. Szóval ahhoz képest elég derekasan bírta.
Més que un club!
-
robag93
aktív tag
Meguntam a talpibőnyés szenvedést, hogy nem igazán akar javulni. Úgy döntöttem, hogy megpróbálom szinten tartani gyakori masszázzsal, ill. beszereztem egy barefoot cipőt, hogy abban sétáljak.
Azt találtam ki, hogy 4-5 naponta fogok futni, tehát 1-2x hetente és emellett bringázni fogok, hogy pörgessem a szívet, de kíméljem a futóművet. Ezek mellett marad a heti 3-4 erő edzés (konditerem, kettlebell).
Ma el is mentem futni kb. 3 km-t. Az volt a stratégiám, hogy nem engedem a pulzust 150 fölé, de nagyon nehezen ment 8 min/km mellett is, úgyhogy sutba dobtam mindent és belesétáltam többször is, hogy ne szálljon el a pulzus (viszonyításképp bőnye előtt 6:20 5K már ment nagyjából).
Ezen felül megpróbáltam növelni a lépésszámomon, úgyhogy egy szakaszon 170-es metronómmal futottam (eddig 160 körüli volt a lépésszámom). Ezt azért szeretném picit javítani, mert gyanús, hogy picit túl hosszúakat lépek (a sebességemhez mérten) és úgy olvastam elég erős a korreláció az alacsony cadence és a gyakori overstride között. Továbbá az alacsony lépésszám feltételezem jelentheti azt is, hogy a túl hosszú lépések miatt nagyobb a terhelés a talpamon és a műtött lábam ezt nem tolerálta egyelőre.Nem tudom ebbe a tervbe hogyan fog beférni intervallum edzés. Azt sem tudom mikor kellene vádlit edzenem, klasszikus vádlierősítésekkel, hogy legkevésbé menjen a futás rovására. Ennek ellenére hosszú távon biztos vagyok benne, hogy ez is hozzájárulna a probléma megoldásához. Esetleg gondolkoztam még ugrókötelezésen is, hogy viszonylag kontrollált körülmények között tudjak futásspecifikusan a lábamon dolgozni.
A másik sarkalatos pont a technikám. Azt vettem észre, hogy ezeknek a futócipőknek a dropja miatt, amihez nem igazán vagyok hozzászokva túlságosan lábujjhegyen futok. Logikus, hogy inkább lehet talpközépre/sarokra kellene érkezzek (nem overstride!), mert ha még ilyen drop mellett is lábujjhegyre érkezek, akkor az túl nagy stressz a talpamnak. Lehet meg kellene próbálnom valamilyen 0 dropos cipőt?Sorry, kicsit hosszú lett, inkább "hangosan" gondolkozós, síránkózós Bárkinek van ötlete a felmerültekkel kapcsolatban szívesen veszem.
-
bandus
veterán
egen, nincs ebben nagy truvaj tavaly mentem
pl 30k szintet, es az nem mondom, hogy sok mindenre eleg. a komoly versenyzok beletesznek siman 150-200 km szintet egy evbe, mig aki az abszolut elit, az inkabb 400-500 km-t."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #94985 üzenetére
Nem profi versenyekre gondoltam, hanem amatőr versenyekre. Futottam pár ilyennel, akik síkon nagyon jól bírták, aztán jött az emelkedő és mind lemaradt, mert arra nem edzettek. Szerintem nem pusztán erő kérdése, hanem izom memória is, hogy ki mennyire bírja az emelkedőket.
Szerintem meg de, ha minden edzésen megvan a 10. Sok kicsi sokra megy.
Buliban hasznos! =]
-
bandus
veterán
válasz inf3rno #94984 üzenetére
"hanem jobban bírod majd az emelkedőket" --> hehe, ezt azért vicces így leírni. szerintem 10 db emelkedőre sprinteléstől semennyire nem fogod jobban bírni az "emelkedőket". kérdés, mit értünk alatta. de igazából egy hídra se fogsz jobban felfutni tőle.
"A versenyeken a pestiek rendre el szoktak vérezni az emelkedőkön, mert edzésen csak síkon futnak." --> ezt meg hogy hoztad össze? elég brutál, semmire se jó általánosítás. mondjuk pár uth győztes is bp-n készül vagy belus tomi meg az alföldön, mégsem vérez el az uth-n vagy a tds-en. szóval ha valaki meghal az emelkedőkön, annak semmi köze ahhoz, hogy bp-n él-e, vagy, hogy edz-e emelkedőn. egyszerűen csak gyenge.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
inf3rno
nagyúr
válasz Napfénysüti #94969 üzenetére
Ilyen emelkedőnek sprint ameddig bírod, lefele kocogás, amit érdemes legalább 10x, hogy valami haszna legyen. Nem csak a sebességet tudod így növelni, hanem jobban bírod majd az emelkedőket. A versenyeken a pestiek rendre el szoktak vérezni az emelkedőkön, mert edzésen csak síkon futnak. Lépcsővel is lehet ugyanezt, csak az kényelmetlenebb valamivel. Ha van ennél is hosszabb emelkedőd 2-500m, akkor azon lehet gyorsan felfutni ameddig tüdőből bírod, aztán ha már meg kell állnod, akkor onnantól vissza kocogás. Ebből elég 5db egy edzésre.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz tomcica #94977 üzenetére
Köszi akkor a sprinteken kicsit rövidítek. Itt a szomszédban a futópálya mellett van egy emelkedő járda azon szoktam néhány körben erős tempóban felfutni, akkor ezt rendszeressé teszem.
LanyUs: viszont te magas vagy ha jól rémlik. Van egy csapattársam aki nagyon rákapott a futásra, ő 125 kilóról fogyott le 105 kilóra de ő is ilyen 192 cm kb. Én megragadtam 173 centin.
Més que un club!
-
xy.zsolt
őstag
Éppen most fejeztem be 5k reco után ezt. 10x75@3:20-30 /R75 séta
Jah, és VN2 FM-ben 22°c-ban. Nem egy szellőző cipő , de még tűrhető[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Lortech #94976 üzenetére
Meg jo,hogy ovatosan bekezdtel 36mp mi lett volna ha biztatlak?!
Viszont a tobbi szep az a 40-44 kozotti barmi az ide neked jo plane ha kozben kerulgetni is kell,es egyeb zaklato tenyezo van jelen.
MIlyen cipoben porgetted?There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Studi
veterán
Súlycsökkenéshez egy kis tanmese, futás is van benne. Angolul, srry...
-
tomcica
Topikgazda
Sprint rovidebb kell 10-20-30meter de max erovel.Sok pihenovel akar 3-5perc koztuk!
Par db eleg.
Az 50-70-100m emelkedo erosen viszont epit erot a tempohoz.Ott eleg lelfele kocogni,nem kell teljes piheno.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Lortech
addikt
Én meg azzal küzdök, hogy ne legyek kalóriadeficitben és ne szaladjon le rólam, amit nehezen felszedek. Igaz, nagyon tudatosan eszem a minőséget és időzítést tekintve.
Ma fél órám volt mindössze, ezért gondoltam egyet és 12x200+R200-at mentem rekortánon, tomcica tanácsára visszafogottabb sebességen. 42mp volt a cél, elég vegyes lett az éles kanyarok, nordic walkingos bácsi,néni, dupla kutyás futó, banyatankos néni kerülgetése miatt.
36,40,40,42,40,44,43,44,39,40,42,43, átlag 3:25/km, pihenők átlaga 6:1x/km
Délutánra még van 50+ pullup.Thank you to god for making me an atheist
-
LanyUs
senior tag
95-98 között bármit dobhat a mérleg, kevés a napi két edzés Én nem tudok répán élni, vegyesen étkezem és eszek, amit kívánok. Az anyagcsere pörög ezerrel, de ezek a pékáruk "ragadós" kategória. 30k-ig így is elvagyok, többre meg nem vágyom. Most próbálok arra edzeni, hogy gyorsabb legyek minden távon.
-
LanyUs
senior tag
Nálam az alapozós futásokba épített 5x100m fokozó már érezhető eredményt hozott 5-10s/km.
A jobb külső talpél fájdalom kialakulását nyújtással meg tudom előzni, a fenékben található izmokat pisztollyal el tudom lazítani. Extra óvatosan pedig az ágyék/lágyék részt kezelem szintén pisztollyal, szóval jelenleg semmi nem fáj kopp-kopp.
Süti van remény! Én 43 vagyok 97 kg[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Mondjuk jogos, régen mikor mennyeibe fociztam voltak sprintek meg ingafutás is.
Most kicsit próbálgatom mennyire megy még a rövid, gyors futás. Annó 20 évesen 73 kilósan a mennyei egyik leggyorsabb középpályása voltam. Most 39 évesen 90 kilóval azért nem ugyanaz a helyzet.Més que un club!
-
tisn
addikt
fodballedzesen scinaljak, szoval szerintem van. de majd tom
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz Peterhappy #94942 üzenetére
Nekem nem kell mondani, én kétszer is megcsináltam, egyszer 2016 körül ,amikor a cipőkötésnél volt valami "furcsa", kialakult egy kis pici poci (tényleg csak pár kiló, mert alapból vékony vagyok), Akkor vettem biciklit, hogy majd jól bcajozok és a heti 1 foci és 1 asztalitenisz elég is lesz erre. Így is lett, pár hónap alatt meg is volt (75kg-ról 70-re, 176 cm magasság) és semmi diéta kajaváltoztatás nem volt benne.
Én is húst ettem hússal és főleg rizzsel. meg édességet is és meg ittam kólát is.
Na és akkor 2021, egy-két érték nem volt jó, itt is 75 kg-ról indultam, itt már diétát írtak elő, cukros és zsíros cuccok off, myfitnesspalban irtam a kaját (meg volt mérlegem is), 1810 volt a napi és 1400-1500-akat ettem.
Eleinte furcsa volt volt, volt amikor kicsit éhes maradtam de azt mondták, hogy akkor egyek, ne éhezzek és kis idő után hozzászoktam ehhez.
Igen, pár évvel idősebben már nem volt elég az addigi sport mennyiség, meg ugye jött a covid, teremsportok megszűntetve.
Pár hónap alatt (feb-ápr), (itt már futottam 2021-től, előtte csak gyaloglás) le is ment 70-re ott stagnált 2-3 hétig és tovább indult egészen 66 alá (júl-aug), ott már szóltak, hogy tovább már nem kéne, ehetek kicsit már olyanokat mint előtte (szalámi meg normál sajt) nem csak a light-ok.
Ja kenyeret, péksütit már 2016 óta se ettem.
Ekkor jött a döbbenet, hogy pl a normál sajtot, meg egyebeket már túl zsírosnak éreztem, nem volt jó íze, egy két édesebb kaja (a szigorú diéta után volt 1-2 csaló nap vagy nagyobb igénybevétel után pár deci kóla) is túl cukrosnak érződött, szóval a szervezet hozászokott ehhez.
66-67 között tényleg kicsit gyengébbnek éreztem magamat sportoláskor, a 68 volt az optimum, most 69.7 (de úgy, hogy nincs nagyon szigorú diéta) és télen se volt tobb amikor csak hétvégente futtottam a sötét miatt.
tavaly óta visszajött a heti kispályás foci, volt hogy heti 2, heti pár perc nagy pálya, meg ugye a futás és egy kis bicaj is, így már könnyedén megy az életmódváltásos táplálkozás és sport, röviden ennyi.
és ebben a TOPIK is sokat segített (nem csak a garmin ) amúgy imádtam/imádom nézni az adatokat, ahogyan a beletett munka függvényében változott/változik a jó irányba.
Köszönöm.és le fog ez most menni 68 körülire a jó idő és a több sportos nap miatt.
spacetime
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #94960 üzenetére
Agony es anno T1 is igy csinaltak,mint te is gondolom telen LanyUs se sok emberi lennyel talalkozik a vaksotetben hajnal elott meg hat en is 4:30-6:30-ig bent evezek a garazsban egy laptop adja a fenyt (meg a sorozatokat)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
tisn
addikt
kosz, jol esik, de nem igaz, ha ugy lenne mar lefogytam volna reg
de iden tenyleg nem megy a std modszer, fogalmam sincs miert lehet az 50 ev es lejjebb kellene venni a kcal limitet.
-
tomcica
Topikgazda
Mi pedig tegnap bedobtuk a kisebbik kozeptavos lanyt (Kalina-t) a melyvizbe. Nekunk 1000m-es nap volt 800m konnyed pihenovel. Nos neki a 800m konnyed piheno reszt kellett futni kb 4:35-os tempoval (-+ par mp). Meg a bemelegitesnel beszelgettuk a mult heti 600m-es elso helyet 2:01-el,soloban tolta 100m-el mogotte ment a mezony.Meseli hogy nem erezte,hogy kifaradt volna,O azt nem szokta erezni.
Na mondom neki,hogy a Csilla neninel a sprinterekkel edzel,ott van sok allopiheno a futasok kozott (gyakran 5-10perc is),itt viszont egesz masfajta edzes zajlik.
Mivel eloszor csinalta ezt igy velunk,oda kellett ra figyelnem nagyon.A 800m utan leulhetett a huvosbe pihenni amig mi megcsinaltuk a gyors 1000m-t,az kb 4:30 mire mindenki beeer.Tehat ennyit pihent.
Elso 800m szepen ment,legzes munkas,de nem zilal,mozgas hibatlan.
Masodik 800m felenel a legzes atment kicsit zilalosba,mozgas hibatlan.
Harmadik darabnal szol feltavnal,hogy nem birja tovabb (legzes zilalos,mozgas hibatlan,kicsit kevesbe pattogos)
Megnyugtattam,hogy ez igy naaaagyon komoly munka volt eddig,meleg is van,a piheno is lehet kevesebb mint amit megszokott.A dicseretet jol vette,lattam hogy kicsit erore is kapott.Mondom neki,figyelj kipihened es elinditasz meg egy 400m-t,de te adod feltavig,onnan jatszunk kicsit.Rabolintott.
Bekezdte az utolso futasat igen erosre az elso 100metert,szolok is,hogy ez igy eros lesz,kicsit lazitson,masodik 100meter mar szinte tul laza is lett (amit nem bantam,mert a veget mashogy terveztem).
Mondom is neki,hogy Kalikam ez eddig naaaagyon szep futas,de innen jon egy kis kozeptavos jatek Tom-bacsi modra. En futok ezen a tempon amin jottunk itt a masodik 100meteren,amikor orditok hogy "MOST!" akkor belehuzol szinte sprinttel 20-30meter,ott kialltok,hogy "ELEG!". Amint utolerlek,mar indul is a kovetkezo MOST.Ez lesz 200m 3-4db gyorsitassal.
Az elsonel meglodult,alig ertem utol.Masodiknal ovatosabban,de meg ugy is szep kigyorsitassal,a harmadinal erte el a max tejsavat,mint akit lekapcsoltak (ott mi Becivel picit lassitottunk,h ne erjuk utol olyan gyorsan,legyen egy icipici pihenoje) majd a vegen egy teljes finish-t kertem,mentem is vele negyed lepessel elotte a vegere engedtem,hogy epp utolerjen.
Elfeheredett,elfogyott az ereje teljesen. Kiadott mindent magabol. Latom rajta,hogy szedeleg ilyet meg nem erzett a teste,kezd mar csuklani is ossze.Hala az egnek nem volt ekkora baj,nem kellett elvinni mosdatni.Szepen elsetaltunk,megvizeztuk a tarkojat,ivott egy kortyot es mar mosolygott is.
Utana a pihenonel atbeszeltuk,meselte hogy eleteben meg ilyen faradt nem volt.Na mondom isten hozott a halado kozeptavos edzesen. (magamban pedig csak remenykedem hogy latom meg a heten )
Ma emelkedok vannak,neki csak 1-2 szett 15-30perc,attol fugg mennyire viseli meg,multkor ket szett siman ment,de lehet a tegnapi meg nyomot hagy.
Szoval zajlik az epitkezes felenk isThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #94956 üzenetére
Szóval 4 hét taknyolós -> 1 hét egészségesen -> 1 hét taknyolós -> 1 hét egészség körön vagyunk túl és a mai nap kaptam vissza a ciklus elején található állapotot kb. ez közel 2 hónap volt De megtanultam edzeni betegség mellett - mit lehet, mik a jelek stb.
A mai már egész jól adta: 10k 158-162 hrm + 2k emelkedőre
12.01 km 55:33 4:38 /km Elevation 55 m Calories 1,412 Elapsed Time 55:33
Ma a dinamika kb. 7-8 km körül esett el csak. Van remény -
tomcica
Topikgazda
Felenk hetvegen zajlott a Fruska Gora (Szeremseg-Tarcal) ultra tura- es futoverseny. K.Viktor kollegam ment a csaladdal,azzal hogy a neje a kisgyerekkel rovidebb tavon turazik,addig O pedig kicsit kiegeti a kipufogot 36km-es tavon.
Az utobbi evben nem igazan tud konzisztensen edzeni,kis sajat testsulyos erosites,heti 1-2x futas,neha meg ennyi sem.Viszont par evtizednyi "izom-memoria" nem tunik csak ugy el vegul negyedik lett,a nagy reszet futva csinalta.A combosabb emelkedokon setalt.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #94953 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond @Peterhappy-nel...haribo-mergezes mehet DE akkor minden heten toljon le egy ilyen 70km+ "mokat"
Vagy jo eleg kethetente,kozte heten pedig egy back-to-back 40km szombat delutan,ra pedig 40km vasarnap delelott.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #94951 üzenetére
A megnovelt feherje lehet extra tojas (vagy plussz tojasfeherje,ha lesz aki elhasznalja a sargajat) vagy sovany turo,joghurt.Huvelyesekbol es/vagy magvakbol lehet otthon kesziteni pastetomot,pepet is akar...kenyerre kenni.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
tisn valóban ennyire elszánt kaja ügyben? Nem követtem egy darabig a fórumot, mert a munkahelyen meg akartak szívatni és sokat kellett készülnöm rá.
Tényleg akartam is mondani, hogy te nem futni mentél, hanem édességet enni. Tudtad, hogy büntetlenül teheted meg... pillecukor, gumicukor és még ki tudja mit ettél A felszabadult bódogság meg belökött a 7 órába Péter átlátok én a szitán... Méghogy futás...
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #94921 üzenetére
Én szívesen csatlakoznék a diétás csoporthoz: mindent megeszek, amit ti ketten nem!
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #94950 üzenetére
Hízás nálam kizárt amíg ennyit és ilyen intenzitással mozgok. Már az is eszembe jutott, hogy a hízlalótablettát (Centrum A-Z) elkezdem szedni.
Sajnos a fehérjeporokra nem bírom rászedni magam....ilyen konditermes testépítő feelinget kelt, amitől mindig is irtóztam.
Igaz, most heti 10k-val kevesebb jön össze ezzel az edzéssel...meglátjuk hogy reagál erre a szervezet[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #94949 üzenetére
Te elezesen vagy ilyenkor kuldeni kell befele a szenhidratot,de foleg az eros edzesek elott es utan
Reco napon pedig esetleg picit magasabb feherjebevitelt.
Van idod lekapni a sulyt az utolso 10napon (amelybol 5on alig fogsz edzeni),szoval meg ne kezdd el,itt meg legyen tartalek.
Fel kg-1kg-t le tudsz szedni 10nap alatt,hogy ne essen le az ero (tobb felesleget viszont nem szabad cipelni )There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Tegnapi teperés előtt elmaradt a zabkeksz és bármi egyéb , ma reco nap van és 3 kövér zabkeksz is lecsúszott. Bravó Zsolt , így nem szabad ezt csinálni...inkább fordítva. Emellett tegnap 25kmh-s pofaszellő ma pedig szélcsend....ez is Murphy törvény, hogy rohadna meg
[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
válasz Napfénysüti #94937 üzenetére
Az nem baj ha feiben van, a gond a gyomornál kezdődik
Eat pasta, run fasta
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #94925 üzenetére
En meg itt szamolgatom,h mennyi gorog joghurtot tehetek a feherjehez
-
tomcica
Topikgazda
-
inf3rno
nagyúr
Én bepróbálkozok ma a 12 órás időkerettel. Még 5 óra koplalás reggeli előtt/helyett.
Buliban hasznos! =]
-
Peterhappy
őstag
válasz Napfénysüti #94928 üzenetére
+ Inf3rno: itt talalhato, Tisn-nel csinaljuk, vagyis hat foleg O, nagyon fegyelmezetten eszik, rengeteget mozog, nekem csak annyi a dolgom, hogy kerdezgetem, hogy birja, es kozben probalom valahogyan magameva tenni a hozzaallasat.
Szuper Srac, csak lassan masznak a kilok lefele, es serulesek is sujtjak. O tudna sokat meselni es remelem fog is, mert peldaerteku, amit az utobbi honapokban muvelt.@SpaceKombajn: ilyen is van, mindenkinek mashogy uzemel a teste. Es a kor is szamit. En tiz eve 72-73kg voltam, pedig mindent IS ettem, akkoriban meg hust is rengeteget, sokat is soroztem, de meloba bringaval jartam, heti 200km es heti 1-2 foci eleg volt, nem tudtam nem fogyni. Ma mar ez nem megy.
Az eletmodvaltasban igazad van -
veterán
Annyi futas, hogy ne legyen idod enni
Ma recovery lett volna a terv, de kollega gyerkoce mashogy gondolta, ugyhogy beugrottam egy mentes sört meginni a kórház épülete előtt, szimbolikus tejfakasztóként. Meg a margit szigeten még sose futottam körbe...
Szóval elvileg ez egy masni forma lett.Everybody lies.
-
dabgergo
őstag
Így az ultrabalaton előtt egy héttel (céges csapatban megyünk, semmi komoly) előjött h a hasam vagy tüdőm kicsit gyorsabb tempónál elkezd szúrni, pedig korábban sosem volt ilyen. Van tippetek h mitől lehet és mit tehetnék ellene?
-
LanyUs
senior tag
Én fejben rendbe tettem. Agykontrollal beprogramoztam, hogy zsírt fogok leadni. Sportolok, amennyi a csövön kifér -> amikor extra alvást kér a test, ott bizony ki van maxolva a mozgás + a kaja mennyiségére nagyjából figyelek. Minőség is megvan, de mellé csusszan a finomság is Nagy meglepetésemre csak az agykontroll nem használt Nem csökkent a tömeg Bezzeg a futás még glutamin mellett is viszi az izmot. Jelenleg nem vagyok elszánt diétás, mert a zsíros sovány sem jobb. Tehát úgy csinálok mindent, ahogy eddig. A 4 kávé viszont a sav miatt csökkent 1-re -> érdekes, de az energiaszintem javult, fáradékonyság eltűnt. Még nem látom az ok-okozati kapcsolatot.
Azt viszont látom, hogy egy erdei bringa veretés, amikor forró tárcsákkal veretsz lefelé és nyélgázon aprítasz felfelé úgy beindítja a napot, hogy alig akarok már ráülni a szobabringára Az amikor a lábad izomzatát négyszerezi a gép, majd az emelkedőn kiállsz nyeregből és kaparja a földet az enduro gumi is, pulzusod egekben... ez leírhatatlan...[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Szerintem mindenki meg tudja találni azt a módszert, étrendet, ami működik neki.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
xy.zsolt
őstag
először is normális anyagcsere kell....amíg az nincs addig kár próbálni bármit....szerintem.
-
inf3rno
nagyúr
válasz SpaceKombajn #94932 üzenetére
diéta = étrend, életmód váltás = étrend + mozgás, fatal error.
Buliban hasznos! =]
-
SpaceKombajn
aktív tag
Nem diéta kell, hanem életmód váltás, de ezt sokan tudják, csak kevesebben tudják megcsinálni.
Érdekesség, hogy amikor elkezdtem futni (vagyis csoszogni ), én nem éhesebb lettem, hanem futás után inkább kevésbé voltam éhes, pedig én is az ellenkezőjére számítottam, igaz ekkor már ment a kaja számolgatás meg több zöldség (amit addig nem ettem), ezek jobban eltelítettek, de nem futós napon meg éhesebb voltam mint futós napon.Pár hete lett is PB de csak max HR-ben, de jobban megnézve tegnap (pár hete már írogatta, de csak rányomtam) ezt csak max HR becslésnek vette a garmin, pedig HRM PRO övvel futottam és csak 163 körrül volt (vissza is néztem de nem lett igazi új max a connectben csak az órán), de 182-re tippeli a maxot, (de miért nem méri ha egyszer rajtam van, ne tippelgessen itt)
[ Szerkesztve ]
spacetime
-
tisn
addikt
válasz Napfénysüti #94928 üzenetére
így meg nem nagyon mennek le a kilók.
na ezzel en is igy vagyok. csak mar februar ota ehezem
de mem merem abbahagyni, felek pitortol -
inf3rno
nagyúr
Köszi! Merre lehet megtalálni, vagy mit takar a csoport tagság?
Buliban hasznos! =]
-
norby_42
aktív tag
-
Napfénysüti
nagyúr
Milyen ez a diétás csoport?
Én a kajával állok hadilábon nem a mozgással, így meg nem nagyon mennek le a kilók.Més que un club!
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94925 üzenetére
egeszsegedre, megerdemelted, barmit ettel.
kep alapjan inkabb hiznod kellene
es iden nalunk nem volt futokorok napja, pedig letoltam volna ujra a tavalyi 5km-t
asszony is kerdezte, hogy lesz e, mert tavaly tok jol ereztuk magunkat. -
Peterhappy
őstag
Pisztolyozással csak nagyon óvatosan, az csodákra képes, de gyulladásnál és/vagy idegproblémánál többet árthat, mint használhat! A folyamatos kalapálás nem igazán zúzza szét, lazítja el, ezért érdemes inkább megkeresni a triggerponto(ka)t és azokat folyamatos nyomással enyhíteni.
-
Peterhappy
őstag
Ja, főleg hogy azóta épp csak a bejárati ajtót nem ettem meg
Mondjuk úgy, hogy sikerült visszatöltenem a kieső kalóriamennyiséget.Sőőőt... igazából már pénteken, mikor Feleségemmel nekiálltunk tesztelni, milyen gumicukrot, vagy pillecukrot kellene magammal vinni. A konyhában kocogtam egy helyben (mint valami picopata), hogy megnézzem, - szigorúan tudományos alapon - megfulladok-e a bocis gumicukortól.
Aztán - szigorúan tudományos alapon - megettük a maradék cukrokat, nehogy másnapra kiszáradjanak, és növeljék az esetleges fulladásveszélyt...[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #94922 üzenetére
Nincs kimondott nagyon fájós pont, inkább egy olyan tenyérnyi helyen az egész izom fáj, azaz inkább be van feszülve, hasonló érzés mint mikor az embernek "becsípődik" a dereka... lehet valami hasonló probléma csak lentebb
Görgőzés/labdázás/pisztolyozás volt tegnap, nem tudom segített-e vagy inkább ártott... utána mondjuk elmúlt egy darabig.
Most próbálom tartani a konzisztenciát az edzésben, korábban mindig az volt hogy 3-4 hónap után közbejött valami és szétesett... idén sem lesz egyszerű nyáron, de igyekszem...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tisn
addikt
van egy két fős hardcore elit diétás csapatunk Tisn-nel, várunk szeretettel
te megtalaltad a csodaszert: napi 75km futas, heti 15kg fogyas
-
Peterhappy
őstag
Nem lehet, hogy egyszerűen csak túlterhelted/túledzetted?
Nagyon sokat dolgozol idén, jócskán nőttek a mennyiségek, a tempók is, baromi látványosan fejlődsz amúgy Csak lehet, hogy picit túltoltad, Bélám!Tapogasd ki, pontosan hol fáj a farizmodon. Lesz egy pici pont, ami marhára fog.
Hengerrel vagy kislabdával kell oda bemenni, próbálni mind inkább lazítani és rajta maradni a labdán/hengeren, amíg enyhül a fájdalom. A legjobb, ha elmúlik, vagy közel teljesen elmúlik.Nyújtani is hengerezés után próbáld, és nyújtani csak nagyon óvatosan, inkább akkor, ha még melegek az izmok (bringázás, vagy hosszabb séta után).
@Bandus: Köszi, de jó! Nekem erre hétvégéig nem lesz érkezésem, de akkor igyekszem megnézni. Köszi az ajánlást!
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #94911 üzenetére
"Nem kell foglalkozni a negatív gondolatokkal."
Azért ha az ember ~40 évig nem így él, elég nehéz mindezt átkattintani. De teljes mértékben igazad van.
Nagyon drukkolok a diétádhoz, ha gondolod, van egy két fős hardcore elit diétás csapatunk Tisn-nel, várunk szeretettel
-
LanyUs
senior tag
Én az Arahi 6-ost csak aszfaltra viszem. Az egyik legjobban csillapító cipő + gyors is. 400-ra, 200-ra mindenre beállok vele. Kár lenne ha a 7-es gyengébb lenne. Az a modell épp nincs, de Studi írása nem túl biztató
Alg: nekem ezen a húzódáson nem segített se a nyújtás, se a görgő, viszont a pisztoly napok alatt gyógyította.
Tetszik a tekerés, ezért kipróbáltam a laza futó napokon, hogy hajnalban 2 óra intervall veretés a montival. Hazaérve kakaóscsiga visszatöltés, majd jöhet a 70 perc laza futás 140-es pulzussal. 2 hét alatt kétszer kért délután 2 körül extra alvást, nem bírom el ezt így Valamit fel kell adni aznap. Vagy futok vagy tekerek, de a laza futást meg nem válthatom ki tekeréssel, mert a lassú rostok nem kapnak ingert. A másik futó edzésem meg minőségi szinte végig.
Péternek igaza volt, szidtam is a száját, a 4 hetes után lefutott egy 1 hetes nátha, de az is pipa. Igaz a 45-ös 10k még dolgoztat rendesen, de hamarosan rend lesz itt kérem
Tom: azt hitted már sörözök csak mi Betegségtől függetlenül a 400m ( iparos 100s ) és 1k ( az az érdekes az is 04:10 ) az szépen megy. Az egybefutott hullik még szét 4k-nál. Vesztek a rugalmasságból, csökken a lépéshossz és beesik a dinamika, a hr az még adná, de a futómű darabosabb lesz. Ez így átjön nagyjából?
[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
Szia!
Én is kipróbáltam a Hoka Arahi 7-es cipőt és nekem tetszett. Mondjuk hozzáteszem, hogy a topikba kommentelőkhöz képest én kocafutó vagyok. Most keresem a nekem való csukát, de nem egyszerű sztori.
Nem szeretnék szabályt szegni, de van egy elfekvő Asics GT 1000 TR 42,5 férfi cipőm, ha valaki pont ilyenre vágyna. Fáj a térdem benne.
[ Szerkesztve ]
.
-
bandus
veterán
[link] Kijott Jim Walmsley filmje az utmb gyozelemrol. Popcorn bekeszitve
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94909 üzenetére
ezt orom volt olvasni megint csak
ezt a szamolgatos tekknyikat az 1000-1500m uszasnal szoktam hasznalin, meg neha ha assoznnyal futok korpalyan : ergo az unalmas mozgasoknal (vagy neha maskor, ha a felso limitem kozeleeben futok, bicajozok)
de ez akkor is iszonyat durva teljesitmeny, es tenyleg annyira lazanak tunik igy elolvasva. UFO
-
Alg
veterán
Nekem meg valami sérülést sikerült összeszedni, foglamam sincs mikor meg hogyan, lehet egy rossz mozdulat csak
Jobb oldali farizom felső része van teljesen bekötve/begörcsölve, akkor fáj ha próbálom nyújtani... nem veszélyes, olyan 3/10 a fájdalom-skálán. Állva/sétálva nem is érzem (futni/főleg bringázni nem mertem vele még), de ülni és hajolni sz@r, nem mindegy hogy tartom magam..."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #94909 üzenetére
Nem kell foglalkozni a negatív gondolatokkal. Mindig csak a következő lépésre kell figyelni. Ha kényelmetlen, akkor lehet stílust, technikát váltani egy darabig, amíg az is kényelmetlenné válik. Nálam így megy. Az eléhezés inkább úgy jön, hogy érezhetően nincs energiám futni. Ez ritkább, mert a frissítőpontokkal, gélekkel, stb. meg lehet előzni, illetve könnyen kezelhető. Inkább az szokta betenni a kaput, hogy túlmelegszem, olyankor először csak elkezdek fázni 40 fokban, utána meg már kóválygok, ha nem sikerül vizet találni. Mondjuk most ezek nem veszélyeztetnek, mert örülök, ha 5k-t lefutok. Elkezdtem diétázni, hátha a súlyon múlik. Jó lenne valahogy áttörni ezt a határt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Peterhappy
őstag
@Chuck Norris: Köszönöm szépen. Tudtam, hogy neked a darabszám lesz ijesztő, de messze nem volt vészes. A pálya szerencsére alapjáraton sem annyira unalmas, de rengetegen voltak, felnőttek, gyerekek, kutyások, stb. folyamatosan résen kellett lenni, nem lankadt a figyelem. Plusz kb. 5-6 órát más társaságában futottam/kocogtam, úgy pedig repül az idő. Nem volt monoton.
@Tisn:
Kérdés nélkül fogok hosszan válaszolni, de hátha Nektek is jól jöhet.Nagyon érdekes és tanulságos tapasztalat volt.
Ugyebár nemrég beszélgettünk a maraton előtti pszichés gátról, ami vagy van, vagy nincs.Írtam, hogy a megelőző két maratonomon, és a bringás Vérkörön is eléheztem, ennek elejét akartam most venni. Nagyon alaposan készültem a frissítéssel, főleg az első négy órában tényleg nagyon fegyelmezetten csináltam.
Olyannyira, hogy megpróbáltam beállítani, hogy 10percenként csippantson az órám, csak elbénáztamLényeg: Nem fogyott ki az üzemanyag, így csak a futásra kellett koncentrálnom. Nem jött a kalapácsos ember, és ez óriási könnyebbség volt.
A másik kulcs pedig az volt, hogy nem a maratoni távra készültem, hanem a hat órára.
Így azt néztem, hopp, az első harmada már el is telt (és nem azt, hogy Jézusom, a kétharmada még hátravan!) féltávnál járok -kétharmad táv stb. És menetközben még taktikát is váltottam, és próbáltam magam kapacitálni a 8 órás futásra. S ahhoz képest már végképp eltörpült a kettessel vagy hármassal kezdődő idő.
Azt még figyeltem, hogy hopp, na meg lett egy maraton, de hogy előtte a 40-t, vagy utána az 50-t, a 60-t mikor értem el, fogalmam sincs, nem is érdekelt, jóformán csak az eltelt időt néztem. Folyamatosan kérdezgettek, hány körnél járok, fogalmam sem volt. Csak mentem, mint Forrest Gump
És mindezt abszolúte nem felvágásból írom, mert sokszor a 60percnyi kocogás is nehezemre esik, hanem azért, hogy alátámasszam a magam módján, tényleg mennyire marhára fejben dől el minden.
Mindig is azt vallottam (és épp pár hete írtam is itt), hogy én fejben nagyon gyenge vagyok, de úgy fest, hogy nem - hanem az eléhezés miatt szoktam ledobni a láncot.Never küldött egy remek beszélgetést (akartam linkelni, de most nézem, sajnos már nem elérhető), abban mondta Lőrincz Olivér, hogy amikor jönnek a negatív gondolatok, az azt jelenti, hogy leesett a vércukor. Ez nagyon megmaradt bennem, és egyébként nagyon-nagyon hasonló gondolatokat írt Lubics Szilvi is a könyvében (milyen sok van még hátra, nem tudom megcsinálni, mindenhol is fáj).
Finoman szólva sem vagyok egy önbizalomban bővelkedő valaki, és igyekszem alázatos, óvatos duhaj lenni, de rengetegszer elképzeltem, hogy megnyerem a versenyt, miközben 43km-t se futottam előtte soha (és három héttel korábban meg csúfosan elborultam Ráckevén). És a végén tényleg elhittem, hogy képes lehetek rá.
És ha én, akkor más (aki tényleg erősebb fejben, mint én ) még inkább!
Na ennyi, megint hosszú lett, elnézést, kezdek most már kicsit sok lenni, érzem én.@haiduo82: Köszönöm szépen
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz bandus #94901 üzenetére
Az outletekben szokott azért lenni a nagy fogás, a 40-eseket mostanában azt hiszem 22-ért láttam outletben. Azért az kellemesebb a 72 EUR-nál. Persze a szín, méret az ami épp van. Nekem elég tetszetős, Premium verzió jutott.
-
haiduo82
aktív tag
válasz Peterhappy #94855 üzenetére
Fantasztikus teljesítmény, gratulálok...és pegában nem semmi (legalábbis számomra, nekem valamiért nagyon nem jön be az a cipő, de tudom, hogy egyébként sokak kedvence, nyilván okkal)
"Együtt vagyunk senkik"
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #94895 üzenetére
Gondolom egy "cseppet" mas feeling ilyen korlatozott pihenovel csinalni ezt
Szep munka,ez volt a jo hir...a nem annyira jo,hogy a pihenok a jovoben meg jobban rovidulni fognakThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Peterhappy #94855 üzenetére
Gratulálok, nagyon durva a 76 kör.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #94902 üzenetére
jah hát kérem, rekortánon könnyű
Nem ááám , pláne pegában nem[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz ígyvanferi #94900 üzenetére
Köszönöm
Hehe, nem Bár most igyekeztem nagyon rövidre vágni a körmöket, és nagyon lazára húzni a cipőfűzőt. Be is vált, nem volt gond.
Tényleg, kvázi a lényeget felejtettem ki... Pega39-ben futottam, benne Podiartos futótalpbetéttel. Simán bírta, igaz végig rekortánon mentünk. Ha aszfalton megyek ennyit, szerintem még most sem tudnék lábra állni.
-
bandus
veterán
nekem nem volt gondom a 38-assal, két pár elfogyott belőle, hozta amit egy pegától elvársz. a 39-es kicsit talán kevésbé puha, de a 40-es már inkább. nem egy novablast, e jobban csillapít valahogy, pedig elvileg a talpa nem nagyon változott. a felsőrésze viszont sokkal jobb, nagyon kényelmes lett. ha láttok jó áron 40-est, akkor lecsapnék rá. pl nike weboldal sokkal jobb forrás szerintem mint az outletek. ezt a színeset pl 72 euróért rendeltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest