Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Studi

    addikt

    Kis techno: Nyúlcipő tesztnap volt ma a MAC-nál. Ha már ilyen közel van, gondoltam a heti hosszúmat erre fordítom. Persze csak érzéseket tudok megosztani, a terv amúgy egyenletes 5:30-5:40 körüli tempók lettek volna, 1 Margitsziget kör tesztcipőnként. A pulzusom már a legelején magasabb volt, mint kellett volna, nem tetszett neki a meleg, úgyhogy erre nem is figyeltem. Nem mentem nagy tervekkel, hogy miket fogok biztos kipróbálni, mert ez mindig függ attól, hogy miből van épp ott a méret. De elég jól jött ki.
    A saját Nike Invincible FK2-mben kocogtam ki, ez volt az összehasonlítási alap is így. Próbáltam a rekortán mellett, az aszfalton/térkövön futni, ahol volt hely, hogy picit többet kapjak vissza a cipők valós arcából. Amik jöttek:
    On Cloudmonster 2: ha egy gyártó fullba nyomja a kretént, és teljesen más koncepciót tol, mint a többi, akkor az mindig érdekes: tényleg olyan különleges a cipő, mint azt mondják? Akinek persze van, az nagyon dícséri. Sajnos 44-es nem volt bent, 44,5-est tudtam vinni. Érzésre elég lett volna a 44-es is. Maga a cipő nagyon barátságos, a felső rész elég vékony, szellős, picit lazának éreztem, de ez vélhetően a +fél méret miatt, meg hogy nem bíbelődtem sokat a szorosra fűzéssel. A futás nagyon kellemes volt benne, jól gördül, kellemesen visz tovább. Nem adott igazán extra érzést, de egy nagyon barátságos cipőnek mutatta magát az 5km-en, hosszú távokra tényleg jó partner lehet. De az Invincible Runom összességében puhább, hasonló dinamika mellett. A Bestsecreten van némi felgyűlt jutalékom, azt lehet, hogy ennek az első verziójára fordítom majd.
    Hoka Arahi 7: stabil. Bár most épp nincs klasszikusan stabil cipőm a rotációban, azért az Infinity és az Invincible is határozott belső tartással rendelkezik, korábban pedig toltam Asics GT2000-8-ban, Saucony Guide ISO 2-ben, és Brooks Adrenaline GTS 20-21-ben is. Így azért nagyjából sejtettem, mit várjak tőle. Nagyon sokan szeretik, dícsérik a Hokákat, köztük is az Arahit. Nos, lelövöm a poént, nem teljesen azt kaptam, amit vártam. Ez a cipő nekem egy fapapuccsal ért fel. Még a kör elején a rekortán részen elvoltunk, de leérve a keményebb burkolatra már kifejezetten kellemetlenné vált. Sehogy nem éreztem kényelmesnek, nyomta a külső talpélemet, mindemellett nem igazán volt puha, komfortos a talp, cserébe viszont sem dinamikában, sem gördülésben nem nyújtott semmi extrát. A talppárnáim, és a külső talpélem kifejezetten bántotta, 1,5 km után gondolkodtam, hogy ezt vissza is viszem, de aztán úgy döntöttem jár az 5km esély neki is. Bár visszafordultam volna, nekem ez a cipő nagy csalódás volt.
    Asics Novablast 4: ezzel szemben viszont nem voltak különösen nagy elvárásaim, de amit kaptam az abszolút pozitív! Amikor erre jutott a sor, már nem volt túl friss a lában (kicsit túltoltam a hetet persze :D), és az Arahi is megnyomorgatta. Ehhez képest megindulva nagyon adta a tempót, még be is mentem bőven a célzott 5:30-as tempó alá vele az elején, annyira vitt a lendület. Könnyű, puha, de mégis kellően dinamikus. Mosolyt csalt az arcomra, tényleg. A könnyedsége és a puhasága a Hoka Rincon 3-amat idézte, de annál kicsit dinamikusabbnak, reszponzívabbnak éreztem. Ez nagyon tetszetős cipő, simán adnék érte 20-25e Ft-ot. :DDD
    Itt már kicsit elég volt a km-ekből, és a melegből, de h már az Asicsnál tébláboltam kikértem egy Magic Speed 3-at is. Ezzel a 400-as pályára mentem csak fel 3 körre, az egyeneseket megnyomtam, kanyarokban pihentem. Ez a cipő nagyon adta, lökte szépen tovább még fáradtan is a lábam, de ennek ellenére cseppet sem bántotta, nagyon kényelmes érzés volt. Tempót nem figyeltem, nem mértem külön, de érzésre ez rendben volt, adta. Ami érdekes, hogy 44,5-est szoktam általában hordani a legtöbb gyártótól, a Novablastból inkább a 44-est vittem ki, ebből viszont határozottan kicsit volt a 44-es, kellett volna a 44,5.

    Ezután már hazakocc, sőt, addig futottam, hogy meg legyen a 2 óra, aztán séta, elég volt a hétre, nem futok már többet. :DDD

    Amit hiányoltam: volt Brooks stand, de ők csak a daily trainereket hozták. Az új Hyperion (Hyperion Tempo utód) stabil verziója pedig érdekelt volna. A Sauconynál csak 2 modell volt, Ride 15 TR (nem is igazán a szigetre való) és Endorphin Speed 4, ez utóbbival kellett volna viszont kört mennem az Arahi helyett... Majd máskor. Jó kis rendezvény volt amúgy, megerősített, hogy k...jó cipőim vannak itthon. :DDD Ja, és persze aktuálisan futó cipők voltak kint, én pedig inkább az eggyel korábbi generációból vadászok. Ha a Novablast 3 és a Cloudmonster első verziója hasonló a próbáltakhoz, azok azért egy 20-25e Ft-ot megérnek simán. :DDD Ja, meg a Magic Speed is.

Új hozzászólás Aktív témák