- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HP nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VGA hiba
- Milyen videókártyát?
- Acer notebook topic
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterhappy
őstag
válasz
Never79 #93577 üzenetére
Értem. Irigyellek ám, nekem ilyen "nagyon adta nap" ősidők óta nem volt. Sőt, olyan futás sem igen, amit igazán élvezni tudtam volna, pedig nagyon vártam/reméltem, hogy a tavasz majd helyrebillent.
@LanyUs: Nem vertem nagy dobra, legalábbis nagy nyilvánosság előtt nem jelentettem ki, de most már le merem írni - főleg mert egyre inkább úgy gondolom, hogy visszalépek/halasztok -, nálam augusztusi IronMan volt a célkitűzés.
Annak rendeltem volna alá mindent, edzéseket, versenyeket, részben a Családot (a velük tölthető időt), de épp tegnap fogalmazódott meg bennem, hogy amíg egy félmaratont sem tudok lefutni komolyabb fájdalmak nélkül, és amíg úgy érzem, a futás már egy ideje nem ad, csak elvesz, addig nincs annak realitása, hogy majd 2 óra úszás és 8 óra bringázás után (ha még élek, és egyáltalán be tudok érni szintidőn belül) fogok egy jobb maratont futni.
-
törölt tag
válasz
Never79 #93588 üzenetére
Most nem csukló tájékára tettem, hanem feljebb, érdekes így már jobban mért, úgy meghúztam, hogy a víz fojt belőle, de így is elmérte. Lassú tempóban battyogok, olyan 5:20-5:30 körül. Szépen megy 120 környékére, aztán hopp 140-142. Gyorsítok 5 perc alá, még mindig ott van. Aztán vissza szépen 5:20-ra nem esik vissza. 30-50m alatt ugrik 20-at a mérő, mikor ki sem gyorsítok. Most 140-re állt be, azelőtt 180-ra...
Sok helyen utána olvastam. A lényeg, ha hideg a kézfej nem működik(tegnap hideg volt, mert csak reggel ettem és este nyomtam a végét), ha ott kevés a kapilláris hálózat nem működik, ha túl izzadt a kézfej akkor sem. Egy oldal szerint emberfüggő is. Elengedtem, a pántot is. Az sokakat nyom(csontos lett a mellkasom a fogyástól), van akinek az sem működik pontosan. Nedves bőrfelület kell hozzá, elmozdul nem jó, megcsúszik, nem jó.
Hagytam az egészet.
Talán egyet megpróbálok, ami a legkényelmesebbnek tűnik. Ez a Coros felkarpántja, a Polárnak is van ilyen. A felkar mindig melegebb, sűrűbb a kapilláris hálózat és jobban felfekszik rá a szenzor és a külső hőmérséklet nem hat rá. Hidegben a csuklón mérők elmérhetnek. Ráadásul nem az óra elemét eszi, van saját tápforrása.
Viszont az óra ezt leszámítva jól szuperál, a Pod2 különösen megérte. Maximálisan elégedett vagyok, sokkal jobban tudok ügyelni a tempóra, ami régen nem ment, óra nélkül főleg nem. -
Hi!King
őstag
Tegnapelőtt voltunk sítúrázni a Gyömbéren. A Trangoska völgyben láttuk, hogy sítúra versenyt (skimo) rendeznek ugyanezen útvonalon. Mi szerencsére jóval korábban voltunk, úgyhogy nem kereszteztük őket a völgyben, a mezőny akkor kaptatott fel a Stefanika menedékháztól a csúcs felé, mikor mi lecsúsztunk mellettük.
Ami érdekes, hogy én nem vágtam, hogy létezik ilyen verseny, hogy skimo vertical. Azaz a vertical futóversenyek téli változata, nincs lefelé, csak felfelé, így gyakorlatilag futóverseny síléceken fókával. Komoly versenyrendszere van, rákerestem, és egyszer Kilian nyert ebben Európa bajnokságot.
A csávó aki a gyömbéren megnyerte, 900 körüli szintemelkedés, 37 perc alatt ért fel, ami durván jónak hangzik, főleg hogy az útvonal eleje nem túlzottan emelkedik, szóval nem optimális az útvonal a legjobb idő-szintemelkedés arányra.
-
meszi85
tag
Tegnapi napon részt vettem egy számomra érdekes futóversenyen.
Először rendezték meg Sopronban a Csak 100 méter! nevű versenyt.
1km táv 100m szintkülönbséggel, kb. 600m vízszintes rész után fel a sípályán, majdnem a TV toronyig. Ritkán futók ilyen emelkedőn, 2x belesétáltam felfelé.
5:48 lett az időm, abszolút 2. helyre volt elég. A lényeg hogy, jól éreztem magam.
A szervezés talán lehetett volna jobb is, elég kevés résztvevő volt sajna.
-
Never79
tag
válasz
#64052736 #93550 üzenetére
Ne foglalkozz vele, ha nem érdekel. Csak el kezd idegesíteni, és felmegy a pulzusod.
Sejtésem szerint, nem tolhatod magas pulzuson, mert akkor nem tudnál nap mint nap olyanokat futni, amiket írsz.
Ha meg mégis érdekel valamilyen szinten, akkor mosd le előtte az óra optikai szenzorát, s tedd fel szorosan annyira közel a kézfejedhez, amennyire csak lehet.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Never79 #93580 üzenetére
200 koruli max pulzussal fel lehet 182-185os magassagig feltolni a LT-t
persze kemeny munka,ott mar "tolni" is kell lentrol is,es "huzni" felulrol.
Mi Zsoltnal hasonlot csinalunkannyi,hogy nala minimalis heti km-el operalunk. Mivel nem tervezett egyelore se FM-et,se full maratont.
Full maratonhoz egesz mas epitkezes kell,de a FM az kis modositassal hozhato a mostani edzesevel is.
Neked ugye hosszabb tavok a cel,igy a LT kimaxolasa elott a Z2 tetejet kell a leggyorsabb fenntarthato sebessegig epiteniahhoz is lehet hasonloan tolni-huzni,csak a korulotte levo sebessegekkel. Pl brutal mennyisegi Z1 tolja,valamint a maratonos iram huzza.Neked ez a 160pulzus amit az edzod limitalt epp jo arra,hogy huzd a Z2 sebesseget,de ne fozd meg magad.Latom ertelmet.
Annyit csinalnek,hogy a teljes testi erot (nem futo specifikus) felhoznam ahova csak engedi a genetikad,anelkul hogy brutal mennyiseig izom legyen rajtad. Ez sokat segit a szintes versenyeknel,meg ugy egybkent is az erdobe/hegyekbe.
Beszelunk itt cross-fitrol,sulyzozasrol,esetleg sulymellennyel turazasrol.Vagy akar ezek kombinaciojarol. -
Never79
tag
válasz
xy.zsolt #93581 üzenetére
Hát kifutni én sem tudom (sosem tudtam, van aki igen?), sőt most a 176-ot sem, a 164-167 is “fáj”. Nem erre edzek, párszor érintem a 164-et, azt is dombon felfelé.
Amúgy meg kemény amit csinálsz, én szurkolok neked, mert sok munkát beletettél, ez az ami szerintem nagy szám, a tempó már csak másodlagos (számomra).
-
xy.zsolt
őstag
-
SirRasor
addikt
Mára beütemeztem egy félmaraton versenyt laza tempóval.
Valami átkattant bennem 1 km bemelegítés után és inkább futottam egy 90%-os 10k-tPulzus az egekben, a belem kint van, de amúgy jól esett, viszont egyre többször érzem azt, hogy az 1+ óra futás már egyszerűen sok. Tavaszi fáradtság
Ja vajon kitaláljátok hol volt szembe szél és hol hátszél?
-
Never79
tag
válasz
Peterhappy #93575 üzenetére
Ja nem volt verseny úgy semmi komoly. Nagyon adta nap volt, minden klappolt, ahhoz képest meg pláne, hogy tegnap meg a “szaros” 8 kmen szenvedtem. Nem kaptam pulzus adatokat sem, csak emelkedőket kellett megfutnom, na jó annyi, hogy max 160 lehetett felfelé, de minden mást könnyedén.
Szőlőcukor nekem száraz. Gumicukorból az a jó, ami könnyen rágható (zselészerű), a keményebb fajta nehezen megy le.
-
Peterhappy
őstag
válasz
bandus #93573 üzenetére
Köszi, bár nehezebb is cipelni, de nem is terheli annyira durván a gyomrot dózisonként.Por alapú szőlőcukron gondolkodom még, azt esetleg bekeverni, akár vízbe, akár iso-ba, nem tudom mennyire ragadna tőle a pofázmányom. Bár lehet, hogy azt tényleg inkább "tablettaként", krízishelyzetben kellene csak.
@Tom: Köszi, a mazsola eszembe sem jutott... Van itthon az is, datolya is, letesztelem jövő héten, nekem ezek egyszerűen szimpatikusabbak, mint a gélek...
A gumicukor a sátán műve. De sajnos remekmű az
Franc belé, azt szeretem. Bár a kollagén meg úgyis kell
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #93570 üzenetére
Datolyaval es mazsolaval mi szoktunk...szolocukor is mehet,de az extra gyorsan megloki a vercukrot (en megerzem,igy csak akkor hasznalom ha nagyon krizis van).
-
válasz
persze, hogy lehet. ch-ch. oké ez kis túlzás, és nilván a tudományosan megkomponált gélek biztosan jobbak. de egy gél árából majdnem kijön 2 db 200 g-os haribo tropifrutti ami 300g ch-t tartalmaz a gél 25 grammjával szemben
ez elég verhetetlen ajánlat.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
#64052736 #93568 üzenetére
600meter nem eleg hogy durvan elmozduljon a pulzus ekkora tempokulonbsegnel
szoval ha 4:05-on cirkaltal volna meg 1-2km-t akkor kell megnezni,akkor mennyit mozdult el egy 4:20-as elozot par km-hez kepest...de mi ezt nem igy szoktuk,hanem egy edzest raszansz,es kimert 1.5 vagy 2km-en megfutod 135-os pulzuson, (1perc piheno mindegyik utan) 145pulzuson,155pulzuson,165pulzuson es 175 pulzuson,esetleg meginditod 185on es megnezed hol esik szet (de ez az utolso lepes csak azoknak kell akik igen magas max pulzussal porognek 190+).
Felirod mindegyiknel a tempot,es 4-6het edzes utan ujra megcsinalod -
Never79
tag
válasz
Edzés volt, semmi komoly. Vagyis annyi, hogy bejártam a 2 tüskét (Vörös kő, Nyerges hegy kombó), ami a verseny vége felé van, és hát ott azért már nem annyira kellemes.
-
-
törölt tag
Sikerült! Mondjuk fura volt, hogy nem mindig esett vissza, mikor a lassúba kezdtem, ott megugrott pár másodpercen belül, míg mikor álltam, azonnal beesett.
A tempós lepett meg, hogy ne szállt el nagyon.
Itt a gyors: [link]
Lassú: [link]Tom azt néztem, de ott is a grafikonon, hogy 4:20 átlagnál 160 volt a pulzus. Azt könnyen tudtam tartani, nem ziháltam. 4:10 pillanatnyinál 161 ütés.
A gyorson meglepődtem.4:06-nál 164-165 ott beállt, majd hazaértem.
Régen is érzetem, hogy a picivel gyorsabbra jobban beállok. Mi lehet ez a jelenség?
Azt a tartományt edzettem be, vagy testi sajátosság? -
Never79
tag
Pttypang: gratulálok neked is!A héten összehoztam 67 km-et 2000 szinttel (ebből ma 23 km 1000 szint). Picit fáradt vagyok, de semmi baj a futóművekkel. Lement 5 gél, 1,8 l ch iso, meg egy kis gumicukor. 75 g ch/ó lett így. Kezdek reménykedni, hogy mégsem lesz olyan nyögvenyelős a Szentlászló trail, mint 4 hete gondoltam.
-
Agony
aktív tag
válasz
tomcica #93546 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
Ja úgy tervezem, hogy jövő hét szerintem full futás mentes, csak bringázgatok, aztán szépen elkezdem újra építgetni, nyárra úgysincs semmi terv. Talán őszre egy félmaratont jó lenne felépíteni, de azzal is kiegyezem ha sérülésmentesen lemegy ez az év jó tempóban.
Köszi!
Nem tudom amúgy mi az igazság, lehet a footpod mért keveset, de ott a helyszínen többektől hallottam, hogy ez csak 41,5 volt, úgyhogy valószínű a 42,2 km tényleg nem volt meg. Mindegy én a hidakkal és a széllel mindig is maratonnak fogom tekinteni és ezzel vége is a tiszavirág életű karrieremnek.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
xy.zsolt #93561 üzenetére
Csuklós pulzus mérésre a külön szenzor 25-30k-ba kerül. Ennél olcsóbbak nem voltak valami pontosak, úgyhogy dobtam őket. Ha egy óra nagyon olcsó, és van csuklós pulzusmérése, az biztosan nem lesz valami nagy durranás. A HR övnél is hasonló árak vannak, de azért ott az olcsóbbak is tűrhetőek.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #93537 üzenetére
Gratula, nagyon szép!
Én teljesen rottyon vagyok, közben az ismerettségi körömben a napokban többen olyan teljesítményt raktak le, hogy én csak pislogok. Futóbarátom épp az NN-en lett abszolút 15. 4:00 alatti átlaggal, egy másik haverom pedig abszolút első lett a BSZM befutó 15 km-es versenyén, 3:53-as átlaggal. PB halmozás volt mindkét Kollégánál.
Az amúgy piszkosul idegesítő, hogy az NN táv nem volt 21.1km, barátom órája is úgy állt meg 21.09-nél, hogy vagy 30 métert futott még plusszban, és rászóltak, hogy álljon meg.Van még pár ismerősöm a BSZM-en is, félelmetes, milyen időket, tempókat mennek.
Hölgy is akad köztük (párosban, egy másik futóhaverral indultak, és végül kategória másodikok lettek) , egy másik ismerősöm egyéniben abszolút kilencedik, és kategória első lett (férfi 30>), egy harmadik ismerősöm (edzőm) pedig abszolút 26. -
LanyUs
senior tag
válasz
#64052736 #93559 üzenetére
Szorosan talán jobb lesz! Amúgy nekem a 9900 Ft-is Lifefite öv szolgáltat tű pontos pulzust jelenleg. Beteg vagyok még. Ez a Chuck által említett 3 hetes nátha szerű... +10-15 ütés pulzusban. Papival durrogtattam 5 résztávot a 30 km edzésének a végén 03:50 körül, de ki is akasztottam magam 185-re. Nem is baj az, legalább kapta az izomzat és a test az ingert. Sőt, ha már ennyire nagy a gyengülés, akkor meg is lőttük mi a max. tempóm babakocsival. Kérem szépen a plafonom síkon 03:25, ennél nem tudok gyorsabbat menni, különben rálépek a hátsó tengelyre
Lehet előzni
Papi meg is előzött, de ilyenkor már szedi a lábát erőből. Amúgy azért írtam a 170-et, mert neki pl. 205 a max pulzusa. Nekem a 170 feletti edzés túl erős. -
törölt tag
válasz
tomcica #93554 üzenetére
Nagyon köszönöm a bizalmat! 20-as éveimben volt ilyen pulzus, mikor pánikbeteg voltam, akkor felment ennyire, de a tokomban lüktettek az artériák olyan volt.
A fene egye meg, nektek akartam megmutatni, hogy csak van némi állóképességem, erre meg ez...Annyira kérték, mondom kapcsolom.
Lanynek van igaza ,170-nél vissza kell venni.Zsolti, én ezt tudtam! A GPS miatt vettem meg, mindenhol írták, hogy gatya a pulzus mérése! Azért ez már sok!
Elhiszem, hogy viszonylag jól mér, a pánt még jobban, nálatok szép értékeket produkál.Köszi!
-
ballazol
senior tag
Helló!
A nátha végefelé, múlt szombat óta az első:
-
xy.zsolt
őstag
válasz
#64052736 #93550 üzenetére
Nos, akkor tévedtem
......tényleg tud használhatatlanul szarul mérni a coros, fix tempón is
De ne feledd, nem maga a HR mérés a hibahanem az, hogy HR mérés kábításával árulja a gyártó a Coros-t.
azért ez is durva ha így van
Végülis ma
spm-je és hr-je majdnem egyezett 🤔😁
-
törölt tag
válasz
tomcica #93554 üzenetére
Vicc az egész, volt, hogy levegőt elfelejtettem venni, mert a felhőket nézegettem és bambultam. Zihálni? Még az orromon is tudtam levegőt venni.
Tom, múltkor, mikor haza értem, és megálltam hirtelen egy gyorsító 4.30-as kilométer után nem vettem le az órát, tudod mit írt? 97-et úgy beesett. Akkor nem volt futásra állítva, csak nyugalmi mérésre. Viszont azonnal mér, ahogy megállok és kilépek a menüből ezt megfigyeltem. Screenshotom is van róla, ha kell.
A nyugalmim délben meg 54.
Még rá is akartam tenni olyan könnyed volt a mai.
115 környékére számítottam.
Csak megyek még egyet, ez semmi volt. Próbálom úgy beállítani, hogy a képernyőre írja ki és tökig húzom a szíjat. -
tomcica
Topikgazda
válasz
#64052736 #93553 üzenetére
Persze,hogy el tudod donteni,hogy lazan futsz,van levegod es nem zilalsz...meg egy temposabb futas kozti kulonbseget
en ebben nem is ketelkedem...aki ennyi km-t le tud igy futni,mint te az nagyjabol mar ismeri a sajat korlatait.
Nekem nem is kell pulzust mernednem az alapjan edzesz.
-
jimpo
senior tag
Gratula, aztán lazulni kicsit. -
törölt tag
Bekapcsoltam a pulzusmérést. Átlag pulzusra 180-at írt ki.
Baromság az egész, ezért nem akartam bekapcsolni, tudtam, hogy elméri...
Alig futottam, a felénél megálltam és nagyon lassú volt a pulzus, ujjal mérve, mert a kijelzőre nem tette ki.
Volt, hogy levegőt is ritkán vettem, annyira könnyen ment.
A lépcsőn felérve, meg teljesen beesett.
Kérdem én, múltkor, mikor 13km-t futottam 4.22-es átlaggal, akkor meg 250 volt?
Ezért nem szeretem ezeket az egyszerű megoldásokat.
[link]
A maximumra 189-et írt ki.
Nos, ez a következőképpen kell értelmezni. kivonunk 60-at és jó. A 9 eltérés korrekt, mert volt, ahol gyorsítottam. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Lortech #93548 üzenetére
Na akkor abbol indulj ki, 1:50-es FM-bol
annak az irama legyen az 1000m-ek irama...nem kell gyorsabban itt meg
Ugyelj a mozgasra,legyen szep gazdasagos. Idovel szepen beedzed,akkor majd gyorsitasz kb az 1:45-os FM iramra,utana 1:40-re. Ez igy ebben a ciklusban eleg is 12het ...ket heten at 5:15-5:10-es 1000m-ek...majd ket het 5:05-:5:00-as 1000m-ek...majd ket het 4:55-4:45 koruli 1000m-ek.
400-ak kezdve ket alkalom 1:50-el,majd ket edzes 1:47,es vegul ket edzes 1:45 (ez ugye 4:23-as 1000m tempoja itt mar!).
200-ak kezdve 52mp,szepen faragod le,ahova birod 45-47mp? -
tomcica
Topikgazda
Pihend ki magad alaposan,nem jatek ennyi ideig 170+ pulzussal rombolni
adj magadnak 2-3het lazat
utana dontsd csak el merre viszed az edzes iranyat (nehogy a mostani mentalis allapottal donts
)
Emlegettunk KJViktorral penteken,hogy regen futottunk mar egyutt veledszoval nem vagy itt Zentan elfelejtve.
-
tomcica
Topikgazda
-
Agony
aktív tag
válasz
tomcica #93532 üzenetére
Hát nem mondom hogy élveztem, de megvolt az első és utoló maraton.
A pálya egy ipari szopás volt, főleg ebben a "kellemes" szélben, ami valahogy mindig a hidakra felfelé fújt szembe
... az első 25K-n tartottam a céltempót, de aztán rám lassult az első kettő és a combjaimat is kezdem érezni, úgyhogy elengedtem a 3:55-4:00 témát és rájuk csatlakoztam. Sajnos 5K után kihullott az egyik, a másik meg visszalassult 4:20-4:30 környékére, de vele maradtam. Megbeszéltük, hogy az utolsó kilóméterig együtt megyünk, aztán az utolsót megnyomjuk és az lesz az első. Utolsó kilóméteren megkérdeztem tud-e jönni, de azt mondta neki ennyi, ezzel bekocog, úgyhogy még a végén kicsit odaléptem, így meglett a 30-39 évesek (pont 39 vagyok
) első hely, ő meg befutott a 40-49 (45) első helyen, aztán mindenki boldog volt. A 2:50 halál pontosan meglett az utolsó gyorsabb kilóméterrel, de úgy éreztem nem is volt ebben sokkal több, így betegség után, a hidakkal és a széllal megspékelve. Fejben többet jelentett valakivel futni az utolsó 12K-t, mint elsőként egyedül... lehet már 35K-nál azt mondtam volna, hogy köszi inkább hagyjuk.
Na mindegy, a lényeg hogy lement és 3 órán belül, többet úgyse futok maratont az tuti biztos. Nagyon becsülöm azokat akik 3-4-5-6 órákat tudnak futni, de az is kiderült ma, hogy az nem én vagyok. 2 óra után már "minden bajom volt", utáltam az egészet.
Látszik is, hogy 30K fölött fogytam el, bár nem is számítottam másra, annál hosszabbat még nem futottam. Pulzus is ipari fos volt már a kezdéskor, kb. félmaratonos pulzuson mentem (172-175 BPM), edzésen meg 30K@4:00 166-168 BPM-en ment... úgyhogy biztos sokat kivett a betegség, stressz, hidak, szél és társai...
Szóval szép volt, jó volt, de az halál biztos, hogy soha többet... se az edzés felkészülés, se a verseny nem fog hiányozni... jó lesz nekem a kellemes kis félmaraton!
Találkoztam viszont Marikával is, nem is tudtam hogy ő is indul.
-
válasz
Pttypang #93524 üzenetére
Ma a félmaraton jött, rövid volt az alvásom, meg a tüsszögés megmaradt tegnapról. Jobb combtövem sajgott kicsit, szerintem a masszázspisztollyal valamit elbénáztam és attól, de nem volt vele gond.
Minden tiszteletem annak, aki az aszfaltos maratonokat lenyomja, pláne a körözősöket. Ez annyira ingerszegény, hogy már elkezdtem macskaköveket számolni. Nagyrészt 160-as pulzuson mentem végig 5:50 körül, az utolsó 1-2 km-en valtottam 5:20-ra, mert már nem volt merre nézelődni. Maradt a VN 2 erre is.
A bemelegítés kimaradt, mert vadásztuk a csapatfotóhoz a 11 km-t futókat, a rajtra pont odaértem, tartottam tőle, hogy a tegnapi után kevés volt a pihenés és elszalad a hr, de szerencsére semmi ilyesmi nem történt. Végre végeztem a garmin félmaratonos edzéstervvel, már csak a 45 km-es terepmaratonos napi ajánlásokat kell követnem -
Alg
veterán
Volt szó nemrég a lejtőzésről, hogy erősíteni kell a bokát hozzá meg előre gondolkodni, koncentrálni...
Hát, itt aztán dolgozott a szem, agy boka együtt:
Köves lejtő, részben tűlevéllel borítva, gallyakkal meg tobozokkal nehezítve.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
tomcica #93532 üzenetére
Ma még 3k séta van délután...ezen kívül csak henyélés, 2x degeszre zabálás, sorozatnézés ágyból és este időben fekvés.
Kár, hogy holnap nem edzés előtt érkezik az új romboló....elvittem volna frissiben egy körre
Ma teszteltem az új dekás rövidgatyát.....frankó4k-ért ajándék a többi gyártó árait nézve. Szerintem veszek még belőle
-
xy.zsolt
őstag
Csak 5órát aludtam és így is 130bpm-en ment az 5:30as állapotfelmérő Z2
....nem értem hogyan, de örülök neki
Holnap mehet pöcc-röffre a Z4, felkapásokkal
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Lortech #93529 üzenetére
Idohiany eseteben mehet ez a "hack" is:
200 es 400-as intervalok egy edzesnapon kombobanpl 4-5x400 (itt meg akar 400m laza pihenovel) + 6-8x 200m (200m kocogassal) a 400-ak plane elso ket darab ovatosabb,majd ha minden szepen duruzsol akkor kicsit erosebbre futod a maradek kettot-harmat (na nem fullosan,csak iparos)..a 200-ak elott ha kell akar 800m kocogas is lehet,es ott is elso 2db ovatosabb,majd ha ADJA nap van kezdheted kuldeni a tobbit
Egyik heten ez,masik heten 1000m.
Azert javaslom ezt a fajta verziot,mert az 1000m fontos edzes ebben a szakaszban,fontosabb mint kulon a 200 es 400m
Annyit lehet esetleg meg csinalni,hogy 1000m-es napon,a bemelegites utan 3db 70-100m gyorsito (vege lehet 95%ig egy 10meter),valamint az 1000-ek utan 3db 50-70m joleso fokozos porges (amit meg enged a lab). Ez ami a vegen van,akar tortenhetne feluljarora,vagy meredek emelkedore is -
Lortech
addikt
válasz
tomcica #93483 üzenetére
Kösz a biztatást. Csak próbálgattam, hogy mit bírok. Átlag heti 1 intervalt akarok fixen betenni, 200/400/1000 váltogatva, a másik 2-3 1 órás z2 futás mellé, amibe szintén belefűzök majd 1-2k erősebb tempót.
Cél továbbra sincs igazán, csak a futásra szánt heti átlag 3-4 óra minél hasznosabb eltöltése: ennyit bírok regenerálódni az egyéb súlyzós és saját testsúlyos edzések mellett, ami még ennyi óra hetente kb.
5-10k-n komfortossá akarom tenni a 4:xx-es tempót idén, a köv lépcső egy 21:xx 5k. 10-12-nél hosszabb távok nem érdekelnek, 1-2 havonta 1 FM-et leszámítva, mert a szervezetem erősen tiltakozik ellenük és túl nagy stresszt jelentenek. -
xy.zsolt
őstag
válasz
ígyvanferi #93527 üzenetére
Ha jól emlékszem tavaly 3:45ös szektorokat tepertél 🤔
Na, megyek aludni.....már így is katasztrófa lesz a holnapi HR-em reco-n -
-
SirRasor
addikt
Amúgy enged iframe-t beszúrni a PH!?
teszt:
EDIT: nem engedi :-/ -
Csókakő trail 14 km fért bele ma, de nem tudtam tulsagosan rapihenni. Ez a hirtelen huszonvalamennyi fokos idő abszolút letett pihenős spórolósba, mert holnap meg a rakparti kocogásra is el kéne jutnom
Elvittem reflexből a régi terepfutó cipőmet és átöltözéskor tűnt fel, hogy elég durván szétszakadt a felsőrész, már tényleg nyugdijaznom kell.
Lassan belátom, hogy motorral versenyekre járni amúgy fárasztó dolog, de legalább a folyadékbevitelre figyelnem kellene, ne kb nulla vizfogyasztassal induljak aznap... -
LanyUs
senior tag
válasz
tomcica #93504 üzenetére
Nehéz dolgod van, mert nem láttál még futni! Lehet ez a szerencsém, különben sírva fordulnál el, hogy ne is lásd ezt a futást imitáló mozdulatsoromat
Ha Zentán lennék hónapok alatt lefaragnál 20 perc alá helyesebb technikával. De elhatároztam, hogy megnézem Őry István technika javító / tipikus hibák videóit hátha nyerek néhány másodpercet km-enként.
Az edzésterv tű pontosan ismert ÁltaladElindulok a technika irányában, hogy lefaragjam a maradék 10 sec-et/km.
-
jimpo
senior tag
válasz
Pttypang #93518 üzenetére
Five runners — including the first woman ever — complete the 2024 Barkley Marathons
Elég keveseknek sikerült. Bár gondolom nem tolonganak rajta amúgy sem... Nem egy Spartathlon az tuti.
Viszont van aki már duplázott, egy háromszoros teljesítő, illetve egy olyan is aki 4x tolta már le.
-
-
törölt tag
ÓÓÓ, ma nagyon jól indult, aztán dodiztam egy hatalmasat.
Jó meleg volt, könnyedén robogtam, aztán elment a nap és jött a hűvös szél.
Nem tudtam emiatt sokszor tartani az átlagot.
Tom a végén belehúztam, de áthűltek a csülkök, így nem vagánykodtam.[kép]
[kép]
Azért bütyök jól remekelt, mert nem voltak túl nagy kiingások -
ígyvanferi
addikt
-
tomcica
Topikgazda
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- iOS alkalmazások
- EAFC 25
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest