- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gigabyte alaplap topik
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #26999 üzenetére
szoktunk otthon a zasszonnyal viccelodni neha azon,ahogy epp most all a futesunk (egy szobat futunk,furdoszobat csak amikor tusolunk egy apro hosugarzoval) beutne egy ilyen nincs aram,nincs futes,nincs kaja a boltban,haaat lenne aki durvan meglepodne.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Az idei telen meg nem gondolkodtam,a szemem elott van meg egy kep tavaly december vegerol,mikor is hajnal 5korul -10ben futva a szomszed faluba,egy erdo mellett allo oz tekintetebol ezt lattam: "mi a faxt csinal ez itt es igy,meg ilyenkor?!".Ahogu most allnak a dolgok valszeg delutan fogok futni 3-4korul (fejlampa majd oda is elkel).
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Vertigo18
addikt
válasz Peterhappy #26993 üzenetére
Én Mi Band 2-vel voltam így anno, egyik kezemen a Mi, másikon egy alap, FR610 mellkaspánttal. A MI-vel volt, hogy 10-zel több lett mérve a pulzusnak, 610 meg a megszokott értékeket produkálta. Szóval szerintem lehet kapni használtam TÉNYLEG normális órát, nem is olyan nagyon drágán...
tomcica: Azért nyugtass meg, a nadrág a tied volt, igaz?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Peterhappy
őstag
válasz Sterilzona #26958 üzenetére
Szia,
Attól függ, mi a terved vele.
Ár/érték arányban egészen kiváló. 5K, övvel együtt. 3 év gari. Teljesen érthető, 5p alatt megtanulható a használata.
Én szemeztem vele, végül úgy voltam vele inkább spórolok egy komolyabbra, de végezetül mégis a birtokomba került egy, a Kollégáktól kaptam egyet a születésnapomra.Arra remek, hogy megtanulj pulzus alapon futni.De ha azt komolyabban akarod művelni, ahhoz már komolyabb kütyü is fog kelleni - igaz az alhangon tízszer annyiba is fog fájni.
A legkisebb beállítható tartomány 10 ütés. Nekem most 132 és 142 közé van belőve, alatta egyet, fölötte kettőt pittyeg+világít néha. Arról nem vagyok meggyőződve, hogy precíz, de szerintem 2-3 pulzusnál nagyobb nem lehet az eltérés. Néha el-elmászik az érték, fel/leugrik pár ütemmel, de aztán korrigál. Illetve lassabb, mint a klasszisabb modellek, 5-10 mp-vel korábbi értéket jelez ki kb. - szerintem.
Megmondom őszintén, én nagyon szeretem, nagyon élvezem az órára való futást. De ha kicsit is komolyabb szinten akarod nyomni, akkor ez nem opció. Akkor inkább várj őszig, az első hűvösebb, esős napokig, amikor egy csomóan el fogják adni a vadonatúj, alig használt órájukat, akik rádöbbentek, hogy ez végül mégsem az ő sportjuk
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #26987 üzenetére
En ez alatt azt ertettem,h tudatositom vele az eddigi mintak/eletmod/szemlelet hova vezetett,es megmutatok egy masik alternarivat.Nincs itt arrol szo,h csak az mukodik amit en csinalok,csak az a jo,csak attol leszel "valaki".Nem.A celt szamos uton meg lehet kozeliteni,lesz akinek masik modszer felel meg,akkor neki AZ a megoldas.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #26984 üzenetére
"tudatosítják veled, hogy mekkora egy senki vagy"
Ez mindig relatív. Mihez, vagy kihez képest? Ha az összes atombombát egyszerre robbantaná fel valaki a Földön, az is messze eltörpülne leadott energiában egy napkitörés mellett, és a Nap egy jelentéktelen csillag egy jelentéktelen galaxisban. Nagyjából ennyi a hatásunk a világra, lepkefing...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #26985 üzenetére
Igy-igy.Az,hogy vegig fent tudod tartani a megfelelo koncetraciot es akaratot az egyik kulcs a teljesitokepesseged hataran valo versenyzeshez.(mondjuk ha nincs az ember felkeszitve ra,akkor mondhatsz te barmit neki azokon a pontokon,nem fog menni)
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #26980 üzenetére
Versenyen tényleg nagyon sokat számít, hogy fejben ott legyen az ember. Nem is lehet máshogy átlendülni a holtpontokon. Amikor lefől a kávé, akkor kezdenek igazán jönni az olyan gondolatok, hogy "mit keresek itt", "nem szégyen ha feladod", "nyugodtan belesétálhatsz, ha nem bírod" meg hasonlók. Ha az ember nincs képben azzal, hogy a gondolat csak tanácsadó, amit vagy megfogadsz, vagy elengedsz, akkor elég gyorsan megrogyik a mentális nyomás alatt.
Buliban hasznos! =]
-
Vertigo18
addikt
válasz tomcica #26980 üzenetére
Volt egyszer egy ilyen műsor valamelyik szenny-csatornán, hogy egy csomó emberkét elosztottak két csapatra, majd bedobtak egy erdőbe. Az egyik csapatkapitánya egy "léleksimogató" pszichológus-féle mókus lett, a másik csapatkapitány egy igazi katonatiszt. Az egyik csapatnál, ha megnyerték a másik csapat elleni versenyt, akkor jött a dícséret, ráadásul egész nap csak ápolgatta a kapitány a lelküket, a másik csapatnál viszont igen erős pszichikai ráhatás jött a katonatiszttől, akkor is, ha nyertek, ezzel még jobb teljesítményre akarta őket ösztökélni.
A lényeg, hogy ha jól emlékszem, a katonatisztes csapat teljesen összetört lelkileg, sorra veszítette el heteken keresztül a feladatokat (persze jobbnál-jobb kaják voltak a jutalom, tehát ettől is elestek ezzel), a másik csapat meg a folyamatos sikerélmény miatt egyre vidámabb lett és nyerte a versenyeket.
Aztán, úgy az 5., vagy a 6. hét környékén történt egy fordulat, kellőképpe edzettek lettek mind fizikálisan, mind mentálisan a katonatisztes csapat, a másik csapat meg eltunyult a sok dícsérettől és a kudarcélmények hiányától és innentől MINDEN feladatot megnyertek a "fegyelem" csapat tagjai. Meg magát a játékot is.
Nem véletlen talán, hogy a hadseregnél sem arról szól a kiképzés, hogy "ejj, de ügyes voltál", hanem arról hogy tudatosítják veled, hogy mekkora egy senki vagy.
Ergo: én megértem ezt a fajta edzésmódszert is, még ha nem is biztos, hogy tudnám csinálni...
-
tomcica
Topikgazda
Viktor jobbrol,epp megnyerte az orszagos korosztalyos (35-39) 5K versenyt,nagyon lajtos 17.50-el,ami azert becsapos,mert akkora taktikai verseny volt,mint egy olimpia.Az utolso 200m-t amivel nyerte 32mp-re porgette.Itt a vizes trukk,de ez meg elotte volt,elso felmaratonja a holgynek,palyan,mert kint nem voltak jok a feltetelek...ha' mi az az 50nehany kor?!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Vertigo18 #26978 üzenetére
par eve volt egy 10K felmeroje az egyik tanitvanynak.A holgy 55percrol faragott le 46-ra,amit azota sem futott tobbet ki.Palyan mentunk,felkertem Viktor baratomat (17 alja 5K,37es 10K) hogy fogjuk be egy satuba a lanyt.Viktor ment elol,az aldozat kozepen,en zartam a sort.Felenel csereltunk,onnan en vezettem.Amit lehetett motivacios szoveget bedobtam,foleg 7-8km kornyeken voltak gondok.Amire meg emlekszem az kb ilyrn szoveg: "ne mondd nekem h nehez,most kelt fel az afgan kisfiu edzeni,a taposoakna levitte a bal labat,ha neki megy akkor neked 2x konnyebb" (es elkezdtem fellabbal szokdelni,mintha nem lenne bal labam azon a 4.40 koruli ritmuson) vagy "egy fel goret magadba zabaltal tavaly az nem zavart akkor,most meg azt akarod velem elhitetni,h n birod?!".Szoval csupa moka volt es kacagas...persze segitettem vizzel is,elorementem es felkaptam a fel literes kulacsot,futottam vele pont annyival elotte h ne erjen el,akkor ihatott ha az epp aktualis kilometer atlaga a celidon volt
-
LanyUs
senior tag
válasz bencze #26977 üzenetére
Dehogy tűnik annak. Fontos a tapasztalatod és köszönjük, hogy megosztod! Tomcica próbált régebben utalni a mentális tényező fontosságára futás előtt és közben is és igaza van. Bele tudtam szaladni görcsös 05:50-be és nem értettem miért van? Éreztem a stresszt/zavart a fejben, de nem tulajdonítottam jelentőséget. Nagyon érdekes, mert fizikálisan tüdő, izmok minden ugyanaz, de az idegrendszeri hajtóerő többet nyom a latban, mint gondoltam.
Vertigo18: eszembe szoktatok jutni futás közben! Motivációt ad De tényleg Amúgy kinek a javát szolgálja ha Ő kiabál pl. Nekem? Az Én javamat szolgálja. Ha jól vettem ki akkor edző és ha lüttyögök csak rabolom az idejét. Ninjutsu edzésen régen én is kiabáltam magam alapállás tartásnál, "Aki feláll egy szardarab!"
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz LanyUs #26974 üzenetére
Szívesen megnéznék egy olyan edzésedet, ahol tomcica edz épp...
Te mondogatod magadnak ezeket az újonnan jött filozófiai, pozitív eszméket a futásod közben, tomcica pedig ott szalad melletted és üvölti egy kihangosítón keresztül a füledbe, hogy "SZAR VAGY! Úgyse fog menni! Belehalsz!" .... stb!
-
bencze
senior tag
Ritka konstruktív gondolkodás. Van egy csomó dolog ami adott, ha az ember tud persze változtasson rajta, ha nem, próbáljon nem aggódni rajta feleslegesen. Ha úgy akarjuk, akkor az élet jó ha meg nem, akkor szar. Én vén koromra jöttem rá a pozitív gondolkodás előnyeire, kár, hogy 20 évesen olyan lefitymáló és cinikus voltam, ami volt az volt de jobb hangulatban is el tudott volna telni. Lehet, hogy facebook filozófia szintnek hangzik de most már hiszem, hogy nem az, de ezt nehéz átadni rá kell érezni a boldogságot is tanulni kell... na jó befejeztem, amúgy nem vagyok semmiféle szektás ha annak is tűnik
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
tomcica
Topikgazda
Sokat szamit,hogy fejben hogy allsz a dolgokhoz.Ez a nezopont amit felvazoltal elorebb fog vinni,mint egy gorcsosebb X.XX tempo uldozese.Amikor osszeerik a dolog meg fog jelenni az uj szint,ez elkerulhetetlen.
-
beltram
tag
válasz LanyUs #26966 üzenetére
Én idén háromszor futottam 20km felett, mindhárom verseny volt (gyakorlatilag a háromból csak kettő, mert az egyik iramfutás volt Keszthelyen).
Ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy nincsen szükség 20-30km-es edzésekre félmaratonhoz.
Persze a km-ek kellenek, de heti kb 40km 3 futásból elég, főleg ha mellé csinálsz valamit (jóga, törzsizom erősítés, gerinctorna) a pihenőnapok legalább egyikén.pace be with you
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #26967 üzenetére
Poros földes Nálatok is? Akkor nem vagyok egyedül? Tekertem egyet a gondolkodásmód terén. Próbálok nem dühöngeni, amin nem tudok változtatni. Örülök, hogy van mivel futnom (láb), lehetőség megfelelő ruházatot venni (anyagi) és ha nincs kedvem városi forgalomhoz (akiknek 80%-a előzékeny a futókkal mifelénk) földes is rendelkezésre áll térítés mentesen (hely). Tehát a felszabadult pszichés energia is minőségibb edzést/életet nyújt. Bocs ha kicsit off, de kijött
-
inf3rno
nagyúr
Tavaly is próbálkoztam mezítlábas technikával, nem lepődtem meg ezen. Az első néhány hónap, fél év ilyen lesz, nem elég erős a vádlim hozzá. Holnap újra próbálom 4k kocogással. Kíváncsi vagyok a lassabb tempóra hogyan reagál.
Ez a cipő kimondottan aszfaltra van. Egyébként nagyon sokféle cipőjük van különböző terepre, még iszap dagonyára is. A regenerálódás hosszú távon elméletileg rövidebb lesz, mint normál cipőben, most is nagyrészt csak a vádlival van baj. Két hónap múlva szerintem lesz értelme beszélni róla, most még túl korai.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Arra nincs cipőm, száraz földútra esetleg jó ez a Vibram, normál cipőben tuti nem futnék többet terepen, legutóbb sem bírta a bokám. Ha hosszú távon beválik, akkor venni fogok egy terepre való Vibramot, ha nem, akkor nincs ötletem, maradok a kocogásnál, mint kiegészítő sportnál, aztán újra inkább saját testsúlyos edzést csinálok komolyabban. Majd idővel kiderül.
Buliban hasznos! =]
-
borix
őstag
válasz inf3rno #26968 üzenetére
Az a baj,hogy össze vissza csapongsz ha problémáid vannak lehet jobban jártál volna ha a Hoka,Altra felé mozdulsz és nem a Vibram felé.Ez a Vibram megoldás akkor lehet jó az embernek ha nagyrészt földúton,murvás,füves úton fut és nincsenek láb problémái.Vibram-ba nyomsz 2-3 km utána napokig tart regenerálódni így komolytalan. Nekem se lenne sok kedvem futni menni ha utána napokig érezném a hatását sántikálva.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #26966 üzenetére
Nekem 16, 22 és 28km-eknél szoktak holtpontok lenni. Most tavasszal, amikor UB-re készültem, és kicsit komolyabban vettem a futást, és felmentem 1-2 hetente 20-30 hosszok közé, akkor elmúlt 16-nál és 22-nél is a holtpont, annyit javult az állóképességem. Csak ezért írtam. De ha úgy érzed, hogy beton stabil az állóképességed, akkor nyugodtan koncentrálhatsz csak a sebességre.
Javítottak a vitaminok a lábamon, de még mindig nem az igazi. Szerintem már nem is nagyon lesz, hacsak nem felhagyok az ülő életmóddal. Ez van. Nem nagyon futottam mostanában, pedig kéne legalább kocogni. A Vibram-hoz akarom szoktatni most magam, de a legutóbbi néhány km után is több napig izomlázam volt. Elszoktam már ettől, kényes vagyok. Kéne egy kis extra motiváció, hogy újra kezdjem, de még nem találtam ki, hogy mi legyen az. :-)
Buliban hasznos! =]
-
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #26961 üzenetére
Oké. Folytatom az "utat". Köszönöm! Csak érdekes dolog ez, mert a tavaszi futások után folyamatos fejlődés ellenére is kicsit olyan, mintha nyáron visszafelé indulna a teljesítmény, de akkor ez csak délibáb a melegtől. Már most felpörget a verseny kihívás gondolata Ad egy lökést, motivációt, ami kibillent a komfortból és reális célt nyújt. Jó volt olvasni, amikor a fél méteres fűben toltad a vége 3:15-el
inf3rno: lejtő nem lesz 150-200m lehet benne az emelkedő kb. Az az igazság, hogy edzettem egy időben heti fm-ekkel a rövidek mellett 400 szinttel. Viszont azt vettem észre magamon, hogy jobban megy egy 20 km ha 10 km-ekkel edzek rá és ritkábban nyomok hosszú távot ( értsd havi 1 ). Valószínűleg pihentebb vagyok és az idegrendszerem jobban ráhangolódik. Nem tudom az okát. Lehet egyénenként változó. Drukkoltam ám Neked, remélem a lábad feljavult
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Chuck Norris #26756 üzenetére
Lebaktikáltam a Kék Balaton 100-at a hétvégén, hát nagyon megszenvedtem az egészet, csak mentem-mentem de nem akartak fogyni a kilométerek. Voltak olyan holtpontjaim, hogy megálltam és addig üldögéltem amíg annyira nem fáztam, hogy már jobb volt továbbindulni. A végére a hokám meg széttörte teljesen mindkét lábamat, habár lehet ezért inkább a dekatlonos zokni a felelős mert korábban nem volt ilyen gondom se.
Amúgy az útvonal és a szervezés nagyon jó volt, ajánlom mindenkinek, hogy jövőre menjen végig rajta. -
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #26955 üzenetére
Kettot ?! Szivgyogyszert vagy fogatlan not?
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #26957 üzenetére
Egesz mas lesz,ha nem lesz ennyire meleg.Tegnap toltam egy lazat,mar a futas elott +5-el magasabb volt a pulzusom,pedig meg nem csinaltam semmit.Szoval szepen dolgozol es oszre jon az eredmeny,nem kell megijedni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Sterilzona #26958 üzenetére
Olvass vissza. Elvileg elmegy, ha nincs több pénzed rá.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #26957 üzenetére
Én úgy tapasztaltam, hogy a 15km-es futások csak félmaratonig elegek, ha ilyenekkel készülsz, akkor 21km felett elég hamar elfogy a kraft. Kell heti egy 20-25km-es is bele legalább erre a másfél hónapra, hogy szokd a távot. Ha csak ilyen 10km-eket szoktál futni és ez a 175-ös pulzus a határon van, akkor nem hiszem, hogy menne a 24km ugyanebben a tempóban. Talán ha végig lejt a pálya. :-) Persze ez magánvélemény, kíváncsi vagyok tomcica mit mond.
Buliban hasznos! =]
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
A minap lidlbe belebotlottam pulzus meros oraba.
Mellkaspant plusz kormany kiegeszito.
Kb 5-6k.
Van esetleg valalinek tapasztalata vele?
Probanak, megeri?
Ki lehet igazodni menube stb ... -
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #26951 üzenetére
Tomcica segíts kérlek egy kicsit Tudom, hogy látatlanban nehéz, de 10K-n 100-150 szinttel ebben a dög melegben tudom tartani az 5:05-ös átlagot 170-175 hrm-el, viszont eléggé kifáradok a végére. Szerinted a 26948-ban írt heti 40km-el ki tudom ezt tolni 24 km-re? Szeptemberben már tuti hűvösebb lesz
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #26951 üzenetére
Mindjuk szerintem egy Mi Band 1S epp annyira pontosan mondja meg a pulzusodat, mint a (minimum hatul) fogatlan baratosnek
Meg nyugalmi allapotban csak-csak, de nem ehhez igazitanam a szivgyogyszerem (futas kozben vegkepp mokas adatokra kepes).
Elfogyasztottam kettot, tudom mirol beszelek
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Ha megengeditek, reklámozhatom kicsit a futóversenyünket?
Nyakvágó Futás @ BallószögKecskemét mellett található terepfutás, 3/7/14/22,5 km távokkal. Előnevezés, további infók a linken.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Ha jól értem, jelenleg ez a(z egyik) legolcsóbb csuklós BT pulzusmérő alternatíva, most nincs 10 dollár
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
bringasisti
őstag
A STRAVA csak akkor mér pulzust ha a prémcsi verziót kicsengetem?
BENEFON DELTA--------N8
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #26947 üzenetére
Beneveztem a szeptemberi Bonyhád-Bátaszék 24 km-re. Közút (tehát nem egy nagy élmény + 150-200 szint max. szerintem). Az edzések között próbáltam rendszert kialakítani, mert alkalmazkodom a paromhoz.
Hétfő 05:30 5km 140hrm 17:00 10km 175 hrm 18:00 1 óra tempos séta együtt
Kedd Bicepsz-tricepsz-lab- törzs addig neki 30 perc ellipszis
Szerda Pihi 18:00 1 óra tempos séta együtt
Csütörtök 17:00 10km 140-150 hrm
Péntek 05:30 5km 140hrm 17:00 Mell-hat-torzs addig neki ellipszis
Szombat: Balcsi csónakázás, de evezés nélkül mert vettem villanymotor 😁
Vasárnap 06:00 10k 140hrm du: bringa helyett ( valójában most kiesett ) közös túra vagy szimpla láb logatas😁
Visszaállítam 05:10 re és a fenék huzodas megszűnt. Szerintem a testem jelenlegi tömege max. 05:00 ra alkalmas ezért nem is erőltetem lejjebb. Lépés számot növeltem mellette 155-rol 168-ra de a célom a 180. Bár totyorgonak nézek ki a 192 cm-el ilyen ütemmel, de a külvilág izgat a legkevésbé.Alg: grat. Szép futás volt 400 szint
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
válasz inf3rno #26945 üzenetére
Nem akarom elkiabálni de az UTT-n kibírtam különösebb probléma nélkül a 28 km-t, ma meg 11-et szóval ha kicsit késve is a Sparra de kezdődhet az óvatos edzés. A night run után 1 héttel fogom tudni pontosan. Viszont ma nagyon kinyiffantam. Oké, hogy el vagyok szokva meg sok egyéb ok, de ez a meleg tényleg nem hiányzik. De jó lesz novemberben 3 fokban, ónos esőben 1-2 órás lazákat futni, simán kibírja az ember jóformán izzadás nélkül...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Alg
veterán
Azért az a mennyiségű bullshit amit betoltak mellé a szövegbe az nem mindennapi Minél több idegen szó legyen akkor biztos jó lesz, különösen a "mikronizált" tetszik, meg a "nitrogén-oxid előanyag"
Ja meg a bedurranás fokozó
ON: ma 4x1000m r500 - ebben a melegben csak 5 percen kívülivel ment. Az ötödiket is elkezdtem de nem tudtam már végigtolni (azaz nem mertem, mert valami furát éreztem a mellkasomban - nem fájt semmi meg a pulzus is OK volt de nem erőltettem inkább). Nem értem miért, de idén nem bírom hosszú távon a 170 feletti pulzust tartani.
Hétvégén meg letoltam 16km-t terepen 400m szinttel 6:40-es átlagra, az adta
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tomcica
Topikgazda
Na,ez igy nagyon jol osszerakott cuccos...mondjuk tudni kell,hogy a beta-alanin az betoltos,szoval ez melle kellene egy tasak tiszta b-alanin (mondjuk izesitetlen myprotein UK vagy Stillmass szlovakia) amibol meg extran beviszed a + 2x 1-1.5gr/nap adagot (mert nem hinnem h ezt a scietec cuccost naponta 3x bevenne az ember,arra tul draga).
Ez melle jo aron egy Dymatize kreatin mono 1kg 6000ft shopbuilder es el is van az emberThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #26921 üzenetére
Tomcica, a marketing púder és a hegyomlásokat átugorva, erről mi a termékről mi a véleményed?
Citruline: 1500 mg
Beta-Alanine: 1500 mg
BCAA: 5000 mg
Tirozin: 1000 mgA kreatin és koffein kivételével szerintem egy próbát megérne mindennapi használatra.
Start with a whisper, end with a scream!
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #26939 üzenetére
Érdemes lehet közös programot csinálni ezekből valahogy. Ha a fagyizásból megy, akkor talán a sportból is. :-) Nem utolsó sorban sportra nevelnéd a gyerekeket is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #26922 üzenetére
Ne is mondd, hetente 2-3 alkalommal esti családi kikapcsolódás, hogy közösen elsétálunk fagyizni és olyan nincs, hogy Apa nem eszik fagyit
Megmondom őszintén, egyelőre nem tudnék eljárni, talán csak pár év múlva. Nagyon keveset vagyok így is otthon. Feleségem három gyerkőccel küzd egész nap, én este hazaesek a melóból, hézköznap kb. egy-két órát vagyunk csak együtt, aztán fürdetés-mese-altatás stb, nem akarok tőlük még több időt elrabolni.
Futni is jellemzően ezt követően megyek el (ha még van hozzá életerőm).
A tai chi jó ötlet, köszönöm eltettem talonba.
Megpróbálkozom a pilates-szel otthon, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. -
tomcica
Topikgazda
válasz Danika256 #26933 üzenetére
Eljut a kozeptavos versenyeknel max 3000m-ig.Minden hosszabb tavnal viszont csak alulteljesit vele.Az 5k es felette levo tavoknal a nagy aerob alap meg kell hogy maradjon,melle pedig a legmagasabb laktat kuszobod,na ott van hosszutavon a teljes lehetseges potencialod. (persze ezt meg ki is kell majd versenyen futni).Egy kicsucsosodott steril PB-re foleg 5-10k-n meg fel lehet igy pumpalni ahogy irod,de ezt vegig tartani egy versenyzezonban nem kivitelezheto.
-
tomcica
Topikgazda
Az aerob alapod felzabalasa ugy mutatkozik meg,hogy elkezd a laktatkuszobod tolodni lefele.Ahol eddig pl 175os pulzussal futottal X egysegnyi laktattal es temponak erzodott,az a sebesseg vagy csak magasabb pulzussal jon elo vagy ugyanazon a pulzuson lassul.Amimor ideert a tul sok tul gyors resztavozas akkor altalaban mar az idegrendszer is jelzi.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Danika256 #26929 üzenetére
Igy ahogy irod,azok a sebessegek durvan terhelik a szervezetet,amire az fejlodessel valaszol.Egy darabig,aztan elkezd az aerob alapbol "felzabalni" es elered azt,hogy gyors vagy,de nem tudod azt a sebesseget kitartani hosszabb tavon.Finom egyensuly kell a ket terhelesbol.Meg akkor is,ha nem hosszutavra keszul az ember.
-
Danika256
aktív tag
válasz tomcica #26927 üzenetére
De hát a max tempjú, vagy a közeli résztávozással jobban lehet fejleszteni az izomzatot is nem? Én már elég komolyan érzem a jótékony hatását. Sőt ahogy korábban beszéltük az anaerob toleranciát is jól lehet így fejleszteni.. Én most már kombinálom emelkedőkkel is a résztávokat, mert nekem az is fontos, hogy a dombokon is jól menjen majd a futás.. A tempóedzéseket meg anaerob küszöb alatt tolom, mikor, hogy..
-
tomcica
Topikgazda
A masik meg hogy ez a tervezett versenytavtol is fugg.Amikor 800/1500m volt a celtav akkor sokkal tobb munka ment anaerob zonaban (sot volt h a piheno is a laktatkuszob felett ment picivel ) amikor felmaratonra keszultem szinte eleg volt a 2x tempo,nehany 200/200 valtogato ment csak.Mondjuk ha ereztem volna,h kell meg sebesseg akkor bedobtam volna 200/400 es domb+400 edzest,h kilokjon a megszokott ritmusbol,de nem kellett mert nem a sebesseggel volt gond (hanem azzal h 15-17km utan elfogyott a szenhidrat,magyarul nem tudtam a 3.30-as ritmust sporolosan futni)
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #26926 üzenetére
Van ertelme,de csak mar akkor ha emezek stabilan mennek es erzed h ismet megakadtal a fejlodesben.
-
ígyvanferi
addikt
válasz tomcica #26925 üzenetére
Ezek szerint nincs értelme az 5-10K tempójánál gyorsabban résztávozni? Én bevallom annál pörgősebb 200-400-akat szoktam futni, illetve ha néha 1000 m-est tolok, az megy kb. az 5K tempóján, picit talán alatta. De ha hosszútávon inkább árt, mint használ, akkor visszaveszek.
-
tomcica
Topikgazda
Nagy csodat azert ezektol ne varj.Nem ez a fo kulcs.A kreatint en a resztavozasos resznel hasznalnam csak,ott ahol a 3.20-3.00 sebesseged nyaldosod (200-400m-en) .Ugyanigy a beta-alanint is.
Apropo resztavozas,eloszor ugye tudni is kell melyik tavra akarod magad kielezni es ennek alapjan kell osszerakni.Ha rovidebb tavok 3000-5000m az elesebb resztavokat igenyel,tobb pihenovel (foleg az elso par heten).Egy 10K-felmaratonos tav klasszikusabb felepitesu itt az 1000m-es resztav (felnovelve 5x1000m-rol egesz 8x1000m-ig nagy altalanossagban,kozte ha palyan csinalod jo az egy kor - 400m - kocogas,ahogy kozelit a verseny ezt a kocogast leszedik felere,a resztavokat kb. 10K versenytempoval futjak).A masik resztav gyorsabb ez a 400m,idealis esetben 200m kocogassal (az elejen ha kell tobb az meg belefer).Ez gyorsabb,mint a 10K ritmusod,kb az 5K versenytempod sebessege.A 400-ak mennyisege 10-15db.
A periodus ugye kb 6het + 2het atvezeto.Az atvezetonel a heti edzesmennyiseged CSOKKEN,a ket resztavos nap INTENZITASA marad! Azzal,hogy itt az 1000m-ek helyett mehet 600m v. 400m-es ismetles,de kevesebb ugy 5-8db,mindig annyinal fejezed ahol meg erzed,hogy egy meg menne rendesen.A masik resztav pedig 10x200m (piheno 200m kocogas) ez 3000m-es irammal.A legutolso heten pedig 5x400m es 6x200m elesekre.Ezutan johet a verseny.Verseny utan a tavtol fuggoen regeneracio (FM kb 5-7nap,10K-nal eleg 3-4nap) es erdemes atkoto hetekkel meg par versenyt bevallalni,de mas tavokon pl felmaraton utan 15K v. 10K.Ide az atkoto hetek lehetnek a verseny elotti 2heted (tehat keves heti edzes es km,intenzitas viszont ket napon marad -> 6-400 es 200m).
Ha nincs nagy versenyzesi rutin akkor ebbol max 4het menjen igy,kulonben lehet hosszabb.[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #26921 üzenetére
Tihanyi könyvében én az alanint és a kreatint találtam érdekesnek állóképességi sportólóknak, de azt hittem hogy a kreatin a testépítőknél láthatóhoz hasonlóan vizet köt meg és ezért gyarapszik a súly, így ráhagytam.
Egyébként van itthon kreatin monohidrát, mert egyszer belelkesedtem, de azóta se kezdtem el enni.A hagyományos feltöltésről olvastam, de mellette láttam egy "lassú módszert", ami napi 1x 2,0-2,5 g, így akkor az új edzések mellett beveztem ezt is ha már itt van kéznél, aztán a vizesedés úgyis gyorsan kiderül.
Koffeinnel nincs bajom, TRX előtt szoktam fogyasztani 200 mg-ot, de ott inkább 120-130-as pulzuson dolgozunk, futáshoz elég lehet 100 mg? Meg mondjuk stimulánst nem is akarok túl gyakran fogyasztani, mert egyszer hozzászokok, aztán semmi se lesz elég. Voltam már kóla függő és nem volt vicces lejönni róla.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #26915 üzenetére
Én toltam néhány évig 2010-től, nálunk egy csaj tartotta a helyi edzőteremben, egy másik helyettesítette, illetve amikor elment szülni az első, akkor egy harmadik leváltotta, aki már nem volt annyira szimpi. Stílusban mindhárom teljesen mást képviselt, az első inkább ilyen tornásabb volt részben nyújtással, a második szinte csak nyújtás, kevesebb torna, a harmadik meg inkább ilyen jóga szerű, statikusabb volt sok kitartással. Az első két stílus kimondottan jót tett nálam az ízületeknek és a hajlékonyságnak. Szoktak fájni az ízületeim, az elég rendesen mérséklődött tőlük, elértem a lábujjamat, stb... Az érezhető javuláshoz viszont kellett egy év heti 1x edzés, ritkán heti 2x voltam. A csapat 90%-a 30-40 körüli nő általában, úgyhogy ha mennél, ezen ne lepődj meg. A tai chi, amit még ízületi problémákra tudok javasolni, de az már inkább művészet kategória. Meg lehet próbálni videoról, annyit vesztesz vele, hogy nincs, aki kijavít, ha rosszul csinálnád. Ezeknél azért nem olyan magas a sérülés veszély ilyen esetben, mint a súlyzós edzéseknél. Csináltam egy időben én is videoról, de valahogy nekem kell a motivációhoz, hogy elmenjek itthonról edzeni fix időben. Ezek olyan sportok, hogy fogyást, ilyesmit ne várj tőle, kimondottan regenerációs célzattal érdemes csinálni őket.
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
Varj csak,akkor nem irtam le vilagosan: a beta alanin betolteses 2honapot toltod napi 3x 1-1.5gr (testsulytol fugg),a kreatin 3-5gr csak edzes elott megy,a tyrozin es koffein szinten csak edzes elott.Szoval nem 3x3-5gr kreatin feltoltesrol van szo,csak arrol,hogy edzesen a resztavoknal ne keszulj ki,ennyitol nem fogsz megnolni.
Amennyiben ovatosan akarod kiprobalni,akkor is mar 1gr kreatin eszreveheto egy 10x200m ismetlesnel.
Tyrozin-nak csak a neve ilyen "misztikus",az sima aminosav,csak ugye 500-1000mg az emelt adag belole.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Ez a valtogatos iramjatek is hasznalhato,foleg igy,hogy jo alapod van.A fokozo tempot ki tudja valtani,de a masik tempo az maradjon stabil tempo.
Kesobb a resztavoknal az elso bevezetes hasonlo 200m gyors(ez neked kb 40mp) es 200m kozepes(ezt ahova a pulzus engedi kb. 55-60mp) ,ebbol 8-10km.(piheno a kozepes).Az ki tud lokni a megszokott kerekvagasbol.Arra viszont ugyelni kell,hogy 6-8het olyan terheles (melle lesz majd egy masik resztavozos nap,az hosszabb egyenletesebb) utan 1-2het atvezeto es mehet a versenyzes.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #26912 üzenetére
Én rászoktam idén nyáron a fagyira. Mondjuk engem nem érdekel a súlyom most, nem készülök strandra, a Mátrába megyek nyaralni idén. :-)
Buliban hasznos! =]
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #26914 üzenetére
Köszönöm, ez jó iránynak tűnik.
Ma már úgy csináltam a 12k-mat, hogy rövid bemelegítést követően 15x ismételtem 250m 3:00-4:00 közötti etapot (amit bírtam), aztán 450m normál tempóban 4:30-4:50 között. Így azért eléggé levett a szögről és ugyanúgy 4:31 lett a 12K átlaga, mintha simán futottam volna. De akkor hétvégére berakok mindig egy hosszabb 20K körüli futás, aztán figyelem a változásokat.Egyébként én télen-nyáron, esőben és hóban is mindig ugyanaz a program, talán ezért is unalmas már egy kicsit, így ~3 év után. 2015-ben és 2016-ban még Polar órát használtam, annak látszik is a grafikonjain, hogy minimális eltérésekkel, de lényegében az összes hónap ugyanolyan, max. ha több volt a TRX kiesett egy két futás.
A tápokat akkor egyelőre hagyom, a kreatin a vizesedéstől való "félelem" miatt annyira nem vonz.
Közben megtaláltam még régi idők runtasticját és rosszul emlékeztem, 2014-ben kezdtem futni:
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #26913 üzenetére
Együttérzésem Ha leírnám a mai menüsoromat, azt hiszem a topicból is kitiltanátok...
Többen javasoltátok keresztedzésnek a pilatest.
Van aki pilatesezik, esetleg otthon teszi? Van értelme? Hogyan csinálja/csináljátok? App/youtube/egyéb videók vagy...?Érzem, hogy a futás kevés, már csak azért is, mert a heti négyet még nem bírom, a heti hármat már-már igen, de kezdem "túltolni" az utolsó két alkalom (számomra) sok volt és félek, hogy bele fogok sérülni, kell a pihenő, pontosabban valami más helyette, illetve kiegészítőnek. Elliptikus van itthon, de az azért az inkább hasonló a futáshoz, mint pl. a pilates.
-
tomcica
Topikgazda
BCAA akkor kell majd,ha annyi hosszut futsz,hogy elkezdi a tested felzabalni az izmaidat (ott tud egy kicsit segiteni).A beta alanin egesz csak a resztavozos resznel kell,de ott parosits majd melle 3-5gr kreatin monohidratot (nem kell semmi designer NASA kreatin aranyarban,a sima mono eleg) es 500-1000mg tyrozint.(ez utobbi melle ha kell kave vagy koffein is mehet,ha nem vagy tul erzekeny ra,100-150mg eleg is).A tyrozin es a koffein abban tud segiteni,hogy megfeleloen eles legyen a koncentralas a resztavozasnal,es porogjon ahogy kell.Ugye sokan nehezen tudnak atallni a porgos 1000-400-200m-es tavokra,es ha nincs keznel nyul vagy hajcsar edzo,akkor konnyen szetfolyhat az egesz.
A citrulin malate nyaron a hosszuknal jol johet,segiti kitolni a faradast.(a melegben valahogy erosebb a hatasa mint az ev tobbi reszen,de annyit nem ad amennyibe kerul meg a myproteintol rendelve UK-bol is,felesleges,de egyszer ki lehet probalni)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #26912 üzenetére
Nalam ma pont forditva volt,ennyi mozgast alig tudtam visszatolteni.Az elobb ettem ket zoldsegfasirtot korettel es egy nagy adag desszertet utana,kesobb meg elo kell vennem a gorogdinnyet is
Reggel meg majd ugy erzem magam,mint aki egy hete nem evettThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
Szintén gratulálok, nem semmi
Épp a minap írtam, hogy tök jó ilyen sikersztorikat olvasni, nagyon motiváló és lám, még egy sikertörténet landolt a kedvencek mappámbanÉn most toltam be egy szép adag pudingot (sz@r napunk volt, az Asszony megoldotta, hogy legalább jól végződjön) és csodálkozom, hogy nem tudok fogyni
-
tomcica
Topikgazda
Nalam ma 14km ment,nem faztam.Ebbol 10km terepen 5.00-5.20 laza csurgas.A terep itt delen terdig ero fuvet es gazt jelent egy elhagyatott foldesuton az erdo mellett (szint nincs benne).
Ezutan az utolso 4km fokozora dongolt foldesuton (ez is sik) megpedig 4.30-4.00-3.30 es egy 3.15,ennyi volt benne,a gyorsabb utolso km-hez mar kellenek a resztavos kigyorsitasok (foleg 200-400m nekem).Mivel nem ott all az edzesciklus,igy nem is eroltettem jobban,ez van,megy a felkeszules tovabb.
Masodik edzes meg 14kor 2500m uszas,laza ritmus.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Hagyd a beta-alanint (jo lesz majd,de most meg nem kell).
A tempos napot feszitsd fel 170-175-re,a szombatit lassitsd le 150-es pulzus ala,vasarnapit meg lejjebb 140 pulzusra (de ez legyen extra hosszu) hetfo okes.
Tobbi ok,tavok ok,kiveve vasarnap az 20-24ig menjen fel.Esetleg elotte a szombat legyen csak 10k,hetfo 5-10k (ahogy erzed) es kesobb majd visszaallitod oket.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #26907 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, igyekszem ennek nyomán változtatni.
Sajnos, ahogy írtam is, elég sivár a fantáziám edzés terén... kb így néz ki minden hetem:
Hétfő: 10k @ 5:00 (pihenő nap )
Kedd: 12k @ 4:20-4:40
Szerda: TRX
Csütörtök: 12k @ 4:20-4:40
Péntek: TRX
Szombat: 10-15k @ 4:30-4:50
Vasárnap: 10-15k @ 4:30-4:50A 4:20-as 12K kb. 170 BPM-es átlaggal megy, a 4:30-4:40 kb. 160 BPM-es átlaggal, az 5 perces pedig 150 BPM alatt. Nem tudom, hogy van-e Garmin Profilod, de minden tevékenységem publikus, ott meg lehet nézni a részleteket.
Most a lépésszámmal erőlködök, mert az szinte mindig 170-re jön ki és ahogy olvasgattam jó lenne 180 felé elmenni, de gondolom ahogy sok más ez sem fejlődik egyik napról a másikra.Táplálék kiegészítőknek egyébként lehet valami hozománya? Csak multivitamint és izületvédőt szedek, de sporttáplálkozásos cikkek és könyvek alapján a beta alaninnak, bcaanak és citrulinnak látnám értelmét... vagy csak jó a marketing?
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #26907 üzenetére
Nem vagy elkesve,plane ha ezek a hosszabb tavok vonzanak.Ha megfeleloen reagal a szervezeted a kigyorsitasra,es utana telen egy becsuletes alapot leraksz akkor az 1:20 kornyeke nem lesz elerhetetlen alom,azon a sebessegen meg nagyon is jokat lehet versenyezni (foleg majd 35-39 kategoriaban).
Heti 120-160km-el is 6-8evig kepesek az nagyok fejlodni,uj PB-et futni,ehhez kepest a lelkes hobbifuto heti edzesevel siman tudsz 45eves korodig is meglepeteseket okozni hiszen elnyulik az egesz "karrier"There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Szepek az eredmenyek mar igy is ahogy vannak (1:30 alatti felmaraton magadtol az okes minden szempontbol). Nem tudom miket szoktal futni,es milyen pulzussal,de erdemes lenne egy heti 1x tempoedzest beiktatni.Kezdodhet mondjuk 5-7km a felmaratonos tempoddal (ha nagy a meleg v faradtabb napod van akkor +10mp).Ezt szepen noveled felfele,gyorsitani egyelore nem kell.Fel egesz 8-12km-ig. (a noveles mehet szakaszosan 5-6rol,majd 2x4km kozte a piheno 500m kocogas mindenhol,majd 3x3km kozte kocogas,kesobb 4x3km majd 3x4km es 2x5km vegul egyben).
Egy jo ket honapot erdemes raszanni erre.Ezutan majd beiktathatsz egy heti masodik tempot,az mehet fokozora 3-5km elso fele felmaratonos,masodik fele 10K tempod (ha nincs kimerve akkor a felmaratonostol kb egy 10-20mp-vel gyorsabb).Ha szepen megy a heti 5edzes benne 2 tempo (egy hosszabb es egy rovidebb elesebb) akkor majd johet par het elesebb rovidebb resztavozos edzes,azt majd akkor.Ez melle,ha van energia (32 evesen miert ne lenne?!) a hetvegen erdemes egyik edzest lelassitani es kitolni egesz 20-25km-re szepen fokozatosan.Ez a nap utan mehet a pihenonap vagy rovid atmozgatas 4-6km.
Mondjuk ezek a szamok egy heti 70-90km-re vannak irva 5edzes.Persze majd magadra alakitod,ha novelni v. csokkenteni kell.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz LanyUs #26905 üzenetére
Látom átérzed a fájdalmam...
Nálam is ugyanez megy/ment. Párolt zöldség, csirke, rizs, saláta végeláthatatlan ciklusa. Most is javarészt ez megy, de a napi 6 étkezésből az edzés előtti vagy utáni szabadon választott ha belefér a kalória és makró keretbe simán lecsúszik 2 gombóc fagyi a rizs helyett, aztán hetente egyszer van pizza & palacsinta night... az a hét fénypontja!Start with a whisper, end with a scream!
-
LanyUs
senior tag
Óriási gratula! Jó ilyet olvasni! A Tied egy igazi siker történet! Bocs, ez nagyon off lesz Pizza+fagyi teljesen megértem és szeretjük mi is Kondi alatt rizs+csirkemell+brokkolitól már hánytam! Aztán toltam mellé halakat+marha hús, de akkor sem volt az igazi. Persze rá kell állítani az agyat. Oké! Válaszoltam, csináltam jó pár évig, akkor jössz grill partyra vagy nem? Kell a pizza és kell a fagyi is. Igy ismét boldog életünk van Itt is lehet tartani a mértéket. Pl. 4 gombóc vagy amikor kidurran a gyomor egy 32 cm-estől
-
Agony
aktív tag
válasz LanyUs #26903 üzenetére
Valóban rosszul fogalmaztam, helyesen úgy hangzik, hogy 96 kg-san ~27 évesen döntöttem, hogy ez így nem lesz túl nyerő hosszú távon, ezért megcsináltam a média által propagált népszerű változtatásokat az étrendemen. Csak a szokásos ne egyél fehér lisztet, ne egyél cukrot, stb... ezzel kb. instant lement 10 kg és 85 kg-val kezdtem futni májusban.
Mire a maratonhoz kerültem kb. 80 kg voltam, de ezt csak itt az Alföldön futottam kemény 4 óra 41 perces idővel. Kiskunhalasról Kiskőrösig végig van kerékpár út így elindultam abba az irányába és Soltvadkert vége felé meglett a 21 km, ott megfordultam aztán haza. Hatalmas ötletnek bizonyult felkészületlenül, egyedül maratont futni... a 6:41p/km átlaghoz 175-ös átlag pulzus dukált.
(...vicces ezt ma már visszanézni Runtasticon, de már látszik mekkora hülyeség volt! )Most egyébként 72-73 kg vagyok, de nyilván több izommal. Sokáig elég szigorúan vettem a sporttáplálkozás könyvek által írt "szent írásokat", de annyira rossz kedvű voltam a túl szabályzott étkezéstől, hogy abból már sokat engedtem. Tavaly májusban volt a legjobb, akkor 8,3% volt a legalacsonyabb testzsírom és 45,8% izomtömeg tartozott a 70kg-os súlyhoz, de mára ez a lazább étrendnek hála 14%-ra és 42%-ra módosult. Cserébe viszont van pizza és fagyi!
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
180 cm-hez 96 kg és 4 hónap után maraton nulla sport múlttal? Te egy genetikai csoda vagy És szerencsés ízületekkel is vagy megáldva. Megkérdezhetem a heti 4-5 futás hogyan változtatta meg ezt az arányt? 180cm ( gondolom az maradt ) / xy 75 kg? Biztosan válaszolnak majd specifikusan Neked is, de tomcica hosszabb írásai direkt gyorsításokra van kihegyezve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest