Hirdetés
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bencze
senior tag
Ami nekem kellett volna az külföldön drágább mindenhol, meg is néztem, de kiderült kicsi a telefon zsebe. Ezeket mintha a 3.5" iphonera tervezték volna miközben a nép jelentős része már 5-6" androidokkal futkorászik.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
inf3rno
nagyúr
Az M400 tud heart rate variability-t mérni?
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
Nincs közöm hozzájuk ne vegyétek reklámnak, de a nomádban 30% hétvége van elvileg mindenre. Gondolkoztam mert nem hiányzik a kiadás, de csak megrendeltem a cliftont, igaz már csak piros és sárga volt de ez a 30% egész kompetitívnek hangzik jelenleg külföldi opciókkal szemben is. Biztos jól jön ha nem egyéb az év második felére. A camelbak marathonert ami fél éve a bookmarkjaim közt van, ezúttal is kihagytam fájó szívvel majd talán máskor...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
-
törölt tag
-
ígyvanferi
addikt
válasz bandus #25087 üzenetére
Itt ma elvileg verseny lett volna az erdőben térdig érő sárban, de átrakták péntekre. Én eskü' elindultam volna rajta. Bringán úgyis élvezhettem az időjárást egy jó fél órát munkából jövet, egy kis ázás futás közben már sokat nem számított volna. De csak így edzeni nem indulok el, ahhoz már nincs elég motiváció.
-
Matykoh
tag
Én 9-én futottam utoljára (igaz, akkor 15 km-t) megfázás miatt. A hétvégén a Gerecse50-en voltunk. Az az 50 km, 1500 méter szint 9 óra 20 perc alatt sikeresen visszalökött egy kicsit a megfázásba. De óriási élmény volt. Aki teheti, mindenképp próbáljon rá egyszer.
Szombaton így futok félmaratont. Ha már kihagyásról van szó. Habár tudom, hogy ebből biztos nem lesz PB (2:04), de érzem, hogy meg fogom csinálni.
-
inf3rno
nagyúr
-
bandus
veterán
hát be kell valljam, ma reggel felkeltem és azonnal visszaaludtam, 3 fokban, szakadó havasesőben nem voltam hajlandó elmenni futni szóval a mára tervezett 10 km tempónak lőttek, ezt holnap reggel akarom bepótolni. pénteken egy nagyon laza 4-5 km és szombaton teljes pihenés a versenyre. így egy nappal megcsúszok, nem tudom mennyire befolyásolja majd a dolgot, bár ezen a szinten nem sok hatása lesz szerintem. 1:55 alá be kellene, hogy férjek én úgy gondolom most.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
parandroid
félisten
Mostanra odáig fajult a dolog, hogy szűk lábfejjel sem találok magamnak cipőt. 20 éven keresztül 41-es cipőket hordtam, most már 42 alattit fel sem próbálok, a 42,5-es általában egy ujjnyival hosszabb már a lábamnál, de az a kegkisebb méret, ami nem szorítja össze az ujjaimat. A sarkam meg lötyög benne, győzöm összehúzni. Én nem tudom, milyen ufókra terveznek cipőket manapság.
De ha már cipő: Nike Flex Experience 4-e volt valakinek? Olcsó is (40-45 eur között van boltokban erre, meg ahogy nézem, webshopokban is akörül van), kényelmes is, de nem tudom, milyen lehet futni. Az újabb Flex Experience-ek meg nem tetszenek... Főleg betonra szeretnék valami könnyű, minimalista cipőt váltónak a Pega mellé - az ugye kicsit nehezebb is, meg durván csillapított.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Melorin
addikt
válasz inf3rno #25082 üzenetére
Az Adidasoknak keskeny volt az eleje, mindnek, szóval nem vesztettél semmit
Azóta még amit a lábtipusomra valónak találtam és nagyon kényelmes volt, az az Under Armournak valamelyik típusa, de már nem emlékszem melyik, csak annyira, hogy full szürke volt az egész cipő.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Melorin #25081 üzenetére
Ugyanígy vagyok széles lábfejjel meg magas boltozattal. Nekem is a Saucony jött be legjobban a Spuri kínálatából tavaly, a Nyúlcipőben meg vettem egy Mizuno-t, ami szintén jó ilyen típusú lábra. Az eddigiek alapján Nike úgy rémlik túl szűk, az Asics-nek a sarka nem jó, Adidas-t meg már elvből nem szívesen veszek, mert tolvaj cég, pedig amúgy jó dolgokat gyárt. Szóval nem egyszerű az élet, nálam se, ha futócipőről van szó. Ennél már csak síbakancsot nehezebb találni vastag bokával meg vádlival...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Melorin
addikt
-
inf3rno
nagyúr
válasz bencze #25079 üzenetére
Egyáltalán nincs generic lábam. Legtöbbször én sem találok, akkor inkább nem veszek semmit, minthogy szétcsesszem a lábam egy rossz cipővel... Egyébként van érzékem a dologhoz, legtöbbször ránézésre megmondom, hogy melyik a jó a lábamra, és melyik tuti nem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
válasz inf3rno #25076 üzenetére
Minden cipőm bejáratom, neked valami generic lábad lehet, hogy mindig találsz tökéletest. Elsőre hosszúra nem is viselem őket, a civil cipőket sem mert valahol tuti felsértené / súrolná és vízhólyag lenne. Kinek hogy.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz bandus #24891 üzenetére
na volt időm megnézni, nekem bejött összességében, bár nem voltak nagyon komoly elvárásaim, maga a spartathlon hangulata átjött.
az 5x célba nem érő csóka meg... hát hidd el ilyen is van, nem kevés. ha nem feltétlen futással, akkor mással. nyilván 2-3 célba nem érés után elgondolkodnék, meg sokan mások is, de ő meg pont nem
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Vertigo18
addikt
válasz #78687232 #25073 üzenetére
Az megint vicces lenne, hogy a Garmin órád eredményeit a Garmin szoftver nem bírja "lebontani", de ugyanazt az eredmény, Garmin óráról az Endomondo szoftvere meg igen?
Én ezt az egészet nem értem, úgy döntöttem, nem is foglalkozom vele a továbbiakban.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
inf3rno
nagyúr
válasz Chuck Norris #25070 üzenetére
Semmilyen cipőt nem kell bejáratni. Vagy alapból jó minden téren, vagy rossz a lábadra a cipő...
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
válasz parandroid #25072 üzenetére
Én az órára tippelnék, lehet hogy a 210-em szoftvere ósdi.
-
parandroid
félisten
válasz Aristeus #25066 üzenetére
Ez azért vicces, mert a tooltip ugyanezt mondja nekem is (csak angolul), de a rekordjaimat mindig szinkronizálja, ha sikerül valamelyiket megdönteni egy akármilyen futáson.
Az 1k-s rekordom egy 16 km körüli futáson volt a mostani előtt beállítva (csak az, és semmi más nem dőlt akkor meg), aztán a félmaratonon lett új 5k, 10k, és félmaratoni legjobb idő március 12-én, és április elsején a 10k-s versenyen javítottam meg az 1k, 5k, és 10k rekordokat.
Páromnál ugyanez (illetve más dátumokkal, de hasonlóan frissül) a helyzet, nála azon mérgelődtünk, hogy a 10k nem lett neki rekord, mert verseny közben véletlenül leállította az órát (rendeszeresen eljátssza edzés közben is, fogalmam sincs, mit kell folyton a gombokat nyomkodni), és valami 9,9 km-t mért csak neki a versenyre a GPS.
Még azon gondolkozom, hogy befolyásolhatja-e a dolgot az, hogy a telefon mindig velünk van, és mobilnettel kvázi állandóan online tud lenni az óra is? Vagy az óra szoftverétől (típusától is függ)?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
margithid
veterán
7.5 km ma is letudva, egyáltalán nem fárasztott el, pedig sétáltam oda vissza kb ugyanennyit.
Órámat sajnos otthonhagytam, igy időt nem tudok.
Lehet lassan rámegyek a 10 km-re.Xiaomi pulzusmérős órájáról van valakinek tapasztalata? Mintha írta volna valaki, hogy vesz egyet.
[ Szerkesztve ]
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Danika256 #25029 üzenetére
Na ezzel van nekem is tapasztalatom, ha túl nagy a cipő vagy egyáltalán nem a lábadra illik akkor szokott ez előfordulni. Az, hogy ha jobban meghúzod, hogy ne lifegjen ki belőle a lábad se nagyon segít mert akkor meg a lábfejed tetejét szedi szét. Próbáld meg a dupla zoknit és a sarok leukoplasztozást azok talán segítenek és variálhatsz a betétekkel is, ha nem lesz jobb akkor meg hanyagold ezt a cipőt mert csak a bőrkeményedést növeszted vele a sarkadon.
Egy másik tapasztalatom, hogy a sportcipőket nem kell bejáratni, ha nem egyből teljesen kényelmes azokkal a zoknikkal amivel használni akarod akkor mindig csak a gond lesz vele. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Cipő ügyben lehet itt kérdezni?
-
Vertigo18
addikt
válasz Aristeus #25066 üzenetére
Mondjuk ez a leírás elég konkrét, nagyon nem lehet vitatkozni vele. Viszont ellentmond itt, pár topiklakó írásának. Mindegy, ezen nem rugózom, tehát akkor még sosem futottam sem 5km, sem 10km "közeli" távot, sőt, a Garmin által mért 21.29km-es futásom se volt a FM közelében!
De akkor erre mit mondasz? Tegnap EZT állítottam be, megerősítettem, hogy ez volt a leghosszabb futásom. A futásnál meg is jelent egy kis "kupa", ami jelzi a trófeámat.
Ma reggel ISMÉT ez fogadott:
-
Vertigo18
addikt
LOL!
Most ellenőriztem le, mára ELTŰNT a tegnap beállított "leghosszabb futás"-om is a Személyes rekordjaim közül. Pedig még ide is bevágtam a képet, ahogy beállítottam.
Most MEGINT üres a személyes rekordok listám...
-
Vertigo18
addikt
Nah, akkor ez már totális zavar...
Egyiknek, ha 15km-t fut és abban benne van egy 5k-s és egy 10k-s PB, akkor "kiszedi. A másiknak csak akkor, ha nem fut 11k-nál többet, az 5k-st meg el is felejtheti...
Ejj-ejj...
Marad az Endomondo erre. Nomeg Zolival ott tartom a kapcsolatot!
-
törölt tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz #78687232 #25060 üzenetére
Szvsz ez gáz a 21. században, de mindegy. Endomondo jó ilyen szempont, csak azért használom, mert elég szépen rendszerezi a futásokat meg a statisztikákat. Egyébként Suunto oldala is tud ilyesmit, csak ott valami rejtett almenüben van az egész, szóval nem annyira tiszta.
Buliban hasznos! =]
-
-
Vertigo18
addikt
válasz parandroid #25056 üzenetére
Igen, írtam is, hogy baromság...
Mindenesetre nem értem, és fáj, hogy nem számolja. Marad az Endo erre.
-
-
Vertigo18
addikt
válasz parandroid #25054 üzenetére
Most olvasgattam külföldi fórumokat, ahol "okosak" azt írják, hogy már 1.9% különbségnél sem számol részidőt a Garmin. Tehát konkrétan az volt a polda, hogy a srác 12 km-t futott, Endomondo szerint megfutotta a PB-jét 5km-en és 10km-en, de mivel nem "konkrétan" 10km-t futott, ezért nem számolta a Garmin. Tehát, ha 10km PB-t akarok látni az oldalamon, akkor 10km-t fussak.
Nem tudom, szerintem ez baromság. Már az ingyenes Endomondo is "kiszedi" a futásból a részidőket, akkor pont a Garmin ne tudná?
-
parandroid
félisten
válasz Vertigo18 #25053 üzenetére
Ezt én meg nem mondom neked, hogy hogyan történik pontosan. Még az is simán lehet, hogy rosszfelé indultam el a gondolatmenettel. Eleve én ios-re készült appot használok, szóval még az is elképzelhető, hogy a platformok között is van különbség az adatátvitel módjában, bár őszintén szólva ezt azért nem hiszem. Szerintem továbbra is az a legvalószínűbb, hogy a rekordokat az app elemzi ki, és ezért is ott kell elfogadni (bár akkor miért hozta neked pont most be a longest run rekordot???). a másik, amire gondolok még, hogy valami adatátvitel, vagy statisztikai finomság valamilyen biztonsági, vagy privacy dolog miatt esetleg le van nálad tiltva, de itt végképp sötétben tapogatózok.
Kéne valaki, aki szintén BT nélkül, csak ANT+-on szinkronizál ugyanezen a platformon, és megnézni, nála hogy megy ez, akkor talán okosabbak lennénk.
p
-
Vertigo18
addikt
válasz parandroid #25050 üzenetére
Node várj! A rekordokat nem az app kezeli, azt kezelheti a webes felület is! Gondolj bele, ha valakinek nincs mobilja, de van egy 12 magos számítógépe, meg egy zsír, vadonás új, legújabb kiadású Garmin órája 200 csillióért, akkor annak nem fogja a Garmin Connect a rekordjait tárolni? Szerintem az, hogy valami bt-on, vagy Ant+-on, esetleg wifin keresztül szinkronizál, az teljesen mellékes, hiszen a futásom után 1-2 perccel már a telefonomon is vannak az aktuális futás eredményei, értékei. Abból meg aztán simán tudna számolni, hiszen minden adott. Amint hazaérek, a gépem (ami állandóan be van kapcsolva), már ha közelbe érek megkezdi az adatátvitelt. Szinkronizál a webes felületre. Közben leveszem az órát, levetkőzök, a kezembe veszem a telót, és ennyi idő alatt már a webes felület szinkronizálta is az aktuális futásomat a telómmal. Tehát szerintem az, hogy "nem bt-s az órám", az mellékes ebből a szempontból.
Ma pl. megfutottam a 16 km. alatt a 10k-s és az 5k-s PB-met. A 16 km-t látja a webes felület, látja a telefon is, DE nem tudja kiszámolni, hogy mennyi volt a két említett PB-m?
-
bandus
veterán
runningwarehouse-ra van éppen valakinek akciós kódja? illetve melyikek még a trendi külföldi boltok, nem jut hirtelen eszembe másik
-
parandroid
félisten
válasz Vertigo18 #25049 üzenetére
Akkor valszeg a bt hiányát nem tudja kezelni az app... Nem baj, mire nekiesel télen megint az alapozásnak, már bagóért szórják majd ki az újabb modelleket is. Én a félmaraton után megkaptam a leggyorsabb HM mellett a leggyorsabb 5k és 10k-t is, ráadásul valahonnét a verseny közepéről, szóval amúgy működik rendesen a dolog. A 10k-s versenyen meg aztán az 1k, 5k, 10k rekord is új lett. Annyi, hogy tényleg meg kell erősíteni utána mindig.
p
-
Vertigo18
addikt
Köszönöm, hogy segíteni próbálsz, de nem élek ezekkel az oldalakkal...
Ma is futottam egyet, majd szinkronizálás után észrevettem, hogy az "Egyéni rekordok" alatt a "Leghosszabb" név mellett megjelent a mai futásom, meg egy kék "Megerősítés" gomb. Rányomtam, bár futottam már sokat ekkora távot, meg még többet is. Azóta ott látom, hogy a mai volt a leghosszabb futásom, de fura mód a mai 16osból nem sikerült kivennie se egy 5-ös PB-t, se egy 10-es PB-t, semmit. Pedig Endomondon ma mindkettőre megkaptam a PB jelecskét...
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #25047 üzenetére
Persze aki konnyen szedi a tulsulyt annak meg arra is kell figyelni egy alacsonyabb intenzitasu verseny elotti heten,hogy ne szedjen fel feleslegesen.Ugye az anyagcsere fel van porgetve,eros napokon urited a szenhidratot,majd toltod es benne vagy a korforgasba,de ahogy elkezded a pihenest,az etvagy marad,a leurites viszont nem olyan intenziv....szoval ilyen aprosagokra is ugyelni kell,ha az ember rendes PB-t szeretne menni. (es itt nem arra gondolok,hogy eletemben eloszor futom a tavot odatettem PB,hanem amikor mar egy ideje le vagy rekedve mondjuk egy 1:30-25-20-nal es keresed a megoldast meg egy par perc/masodperc kipreselesere)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz bencze #25046 üzenetére
Fokent arra,hogy megfeleloen tudtal-e hidratalodni,intenziv edzesnapok utan durva dolgok johetnek elo sulyingadozast illetoleg,na most amikor par napot pihensz es nem all vissza a megszokott testsulyod akkor gyanus valami ott hianyzik vagy nem toltodott ujra teljesen.
A versenysulyt (ahol jo aranyban van az alacsony testzsir,de meg van eleg ero) szepen be kell allitani,ahogy kozelitesz a versenyhez.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #25042 üzenetére
Arra is ugyelni kell aki a hosszabb kivezetest csinalja,hogy nem mindenki tud belole 1 het alatt megfeleloen regeneralodni,lesz akinel akar 10 nap is kell....ott majd nem art reggel nyugalmi pulzust es testsulyt merni,hogy lassa az ember mi is zajlik a testeben epp.
Erdemes pontos naplot vezetni rola,minel tobb adattal,majd masik kivezetesnel felhasznalni alapinfonak es finomhangolni.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Vertigo18
addikt
válasz parandroid #25020 üzenetére
Ezt használom, ez van a telefonomon. Annyi, hogy nincs Bt az órámban, így Ant+-szal szinkronizál a Garmin webes felületére, ami aztán azonnal magától szinkronizál wifin a telómra. Viszont a telómon (Garmin appban) is ugyanaz a vége, mindegyik üres...
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #25040 üzenetére
Ha ismerem az illetot es tudom,hogy gyorsan reagal a szervezete a tulterhelesre,akkor 8het atmenet es 8het ilyen eles. (aki eloszor kerul a kezem ala altalaban az is az intenzivet kapja,amibol kiderul h hogyan is kell majd az illetohoz epiteni az edzest kesobb)
Viszont ha a kisebb intenzitasra hosszabb ido alatt reagal jobban,akkor nem ilyen eles es szethuzodik 16hetre,kisebb az intenzitas az elso 8heten,valamint finomabb az atmenet a tulso felen is (10K-5K iram koze 8K iram,FM es 15K iramnal inkabb FM stb. )
-
bandus
veterán
válasz tomcica #25038 üzenetére
két komoly versenyt tervezek ugyebár, de az triatlon, de nyilván nagyon fontos a futóforma. szeptember 15 és október 15 lesznek ezek. az addigi futóversenyekre meg ezzel a kigyorsítósdival már elkéstem, de a szeptemberi versenyre pont beleférne egy ilyesmi 16 hetes ciklus május közepétől ugyebár, hozzátéve, hogy olyan sokkal több időm úgysem lesz futni az úszás és a bringa mellett, ezért a minőségi munkára kell koncentrálni, aminek bele kell férnie heti 30-35 kilométerbe így, maximum 40. és mondjuk két ilyen jellegű futás mellé még egy átmozgató 6-8 km-t tudok beszúrni.
ha 16 hétre kellene ezt felosztani, azt hogyan csinálnád?
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #25031 üzenetére
1:19-es felmaratont ment osszel,annak a felkeszulesnek ugyanez a 8+1het volt a vege,de most rafuzunk egy 10K elesebb felmerot es nehany aprobb edzo/versenyt is
12hetig ki lehetne tolni ezt az elesitest,ha valaki csak alapozasrol jon (csak konnyu tempokkal semmi erosebb tempo) akkor 12-16het amibol 4het szinte csak heti 2x tempo (egyik fokozo masik konnyebb)
Ha mar tudod a versenyed idopontjat,akkor onnan kell visszaszamolni a heteket es ugy tervezni
Neki laza napok voltak a tobbi nap,hetvegen volt egy hosszabb futas,abba erzesre meg dobott bele tempot,olyan kotetlenul (na nem igazi fartlek,hanem talalomra 2-3km vagy 4-5 ahogy epp jott).A heti magas kilometerre egyelore nagyon rosszul reagal,igy 70-80km a max (tobbszor van heti 50-60 inkabb).
Az idei oszt sprinter- es gatmunkara fogjuk aldozni meg kevesebb heti kilometerrel,robbanjon,aztan talan elbir egy rendes teli alapozast....talan
-
borix
őstag
válasz Danika256 #25036 üzenetére
Ez az 5cm széles [link] Leukoplast tökéletes.
Ennek nem szabadna kilyukadni legalább egy hónapot ki kellene bírnia.
Nem kell megvárni,hogy hátul jól szétmenjen mikor észleled,hogy kikopott a szövet ki fog lyukadni vagy még pici a lyuk akkor kell le ragasztani és 1-1,5 havonta újra ragasztani.[ Szerkesztve ]
-
Danika256
aktív tag
válasz parandroid #25035 üzenetére
Okés, köszi mindkettőtöknek! Úgy látom akkor ez egy általános probléma. Csak azért érdekes, mert eddig nem nagyon láttam, hogy más ragasztotta volna a cipőjét. Végülis engem nem zavar, csak a sarkamat hagyja békén.. Dehát mással kell akkor ragasztanom ezután..
-
parandroid
félisten
válasz Danika256 #25033 üzenetére
Szerintem az. nekem már a futás előtt is a cipőim nagy része a saroknál lyukadt ki először (mármint a szövet). Onnét meg a szivacs is hamar eltűnik már, és elég szar érzés, hogy a műanyag kezdi el dörzsölni a sarkad, szóval általában itt kukázom is őket. Bár tény, hogy eddigre már általában a talp is elkezd kopni - persze ez meg attól is függ, mennyit futsz betonon, és mennyit puhább talajon. Az elsú futócipőm most megy nyugdíjba emiatt, egy vegyesen (futásra és néha kintre, illetve egy ideig súlyzós edzésre is használt) asics már régebben megadta magát, de az orrnál is lyukadt a másik két probléma mellett.
p
-
Danika256
aktív tag
A videót nem tudom megnézni, mert nem jó a link Persze igazad van inkább, de ahogy írtam így is kopik, de főként a sarkam Ne mondjátok azt, hogy ez normális?! Vagy igen??
A cipőn hetenként kell cserélni a ragasztót, mert ugye kopik.. De inkább mint a cipő, ez olcsóbb.. Az hogy hogy néz ki a legkevésbé sem érdekel..UI.a meg tudtam nézni, köszi! akkor lecserélem olyan ragasztóra, ezekszerint jobban kell csússzon
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz tomcica #25030 üzenetére
Ez nekem elegge minosegi munkanak tunik, nagyon kiraly edzesterv van ertelme ezt hosszabb tavon csinalni 8 hetnel, teszem azt mindket 4 hetes periodusbol kettot-kettot csinlni akar valtogatva akar duplazva oket? Illetve e melle a heti ket nap melle milyen hosszufutas maradna? En a versenyszezont oktober kozepevel zarom (triatlon) es erre az 5 honapra probalnam minel jobban felepiteni a futas reszt. Foleg hetkoznapokra, a hetvege a bringae lesz, illetve bringa utan kozvetlen egy futoedzes, 40-50p.
-
tomcica
Topikgazda
A multkor beszeltuk ugye a resztavozast es kigyorsitast,a tavaly oszi felmaratonra valo keszulesbol itt az idei terve az egyik tanitvanynak:
alapozas,alapozas es tempo utan 8+1het elezes egy felmaratonra:
elso 4 het:
kedd - 4x 2K (R400 kocogas) kb 15K tempo sebessege csut - 8-12K tempo (FM vagy erzesre 5%-al lassabb)
kedd - 5x 2K (R400 kocogas) 15K tempo sebessege csut - 8-12K tempo (FM vagy erzesre 5%-al lassabb)
kedd - 8-10x 1K (R400 kocogas) 15K tempo sebessege csut - 10K tempo (FM )
kedd - 6-8x 1K (R400 kocogas) kb 15K tempo utolso 2db 10K tempo csut - 10K (FM)masodik 4 het:
kedd - 10-15x 400m(R200) 10K sebesseg csut: 8K (FM) + 2K fokozo /egybe az egesz
kedd - 10 x 400m(R200) 10K seb utolso 3-4db 5Ksebessege csut: 8K (FM) + 2K fokozo /egybe az egesz
kedd - 20-25 x 200m(R200) 10K sebesseg utolso 4-6db 5K csut: 5K (FM) + 5K fokozo /egybe az egesz
kedd - 10 x 200m(R200) 5K sebesseg csut: 10K (FM) utolso 4-500m finish1 het laza verseny elott,kedden utolso porgetes 5-6x 200m (R200) 5K iram,a tobbi nap ahogy erzi
verseny utan forditott laza het csut v. szombat 5-6x 200m (R200) 5K iram,a tobbi nap ahogy erzi
4het elezes 10K iramra - 400m es 200m-es resztavozas egyre gyorsul,majd 2-3 nap piheno utan 10K felmero
Ezutan egesz nyaron bevallalhat annyi versenyt,edzoversenyt,mas sportolokkal Coopert amennyit csak szeretne,heti 1 ilyen intenzitas mehet,azzal h kedd/szerda egy 400-as resztavos munka megmarad,kicsit gyorsabbra mint amilyen tavon epp fut azon a hetvegen.Nehany heten ha a munkaja engedi versenytol fuggetlenul csutortokon egy fokozo tempo 3-5K,ez azert hogy jovore felkeszuljon a heti 3x eros edzesre.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Danika256
aktív tag
Sziasztok!
Kellemes Húsvétot mindenkinek!
Még a cipő témához visszatérve érdeklődnék, hogy valamelyikőtöknek van e gondja a sarok dörzsölődésével?
Nekem már kezdetetk óta problémám van vele.. A cipőm mérete megfelelő, 43.5-ös, de a lúdtalp miatt ugye szélesebb a lábam, így ez a méret passzol szélességben, de hosszban talán túl nagy? Mondjuk nem érzem annak..
A lényeg, hogy azt találtam ki, hogy a cipő hátulját végig leragasztom ilyen leukoplaszttal, hogy a cipő ne sérüljön. Az első cipőm párszáz km után így adta meg magát. A zoknim sem mindegy milyen anyagből van.. Aztán ehhez még a sarkamat is leragasztom, és így a legrosszabb esetben is csak a zokni adja meg magát egy idő után
Tök mindegy mennyire van szorosra húzva a cipő, ezt nem tudom kikerülni.. Így fm távig nem is szokott gond lenni, de pl a Gerecsén az egyik sarkamról csak lekapta a bőrt. A tapasz meg szétégett
Van ezzel kapcsolatban tapasztalat, van másnak is ilyen gondja? Vagy ezzel most már együtt kell élnem, esetleg egy GT2000 vagy 3000 segíthet ezen is??
Még ehhez hozzájön, hogy nekem a cipő bejáratása is kínszenvedés emiatt, gyúrnom kell hetekig, különben aztán pár km után szétmenne a sarkam teljesen..[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Ha a csípő környékén érzek feszülést, akkor ugye combhajlító, combfeszítő nyújtás kell?
Buliban hasznos! =]
-
kk831228
addikt
Közbe megnéztem van saroktàmasz, csak alacsonyabb szerintem... Vagy szorosabbra kellene fűzni, nem tudom...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz kk831228 #25021 üzenetére
Akkor van, ha túl sokat tolod, és nem bírja a vádlid vagy nem nyújtod/masszírozod le rendesen, vagy totál rossz a cipő a lábadra. Nekem az Asics-eket pl egyáltalán nem bírja a sarkam. Árnikával, nadálytővel lehet kenegetni, esetleg jegelni, ilyesmik. Végső esetben azt hiszem adnak szteroid injekciót, de én odáig soha nem jutottam, mert nagyjából azért érzem, hogy mikor kell pihentetni.
Buliban hasznos! =]
-
kk831228
addikt
Üdv!!
Olyan kèrdèsem lenne hogy volt - e már itt valakinek sarokfájdalma? Sarkantyú gyanùs fájdalom van a bal sarkamnál. A jobbot is èrzem de n annyira... Előző cipőnèl nem volt ilyen. Mondjuk ennèl se eleinte most, viszont 7-800 km - nèl előjött... Most egy Nike Zoom structure 19 - be futok. Előző Gt2000 volt...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
parandroid
félisten
válasz Vertigo18 #25009 üzenetére
De miért nem a Garmin Connectet használod, ami direkt a sportoláshoz készült app a Garmintól?
p
-
Danika256
aktív tag
Gratulálok a Gerecséhez!Én is voltam, idén másodjára, kemény terep! Bányahegy kikészítős Ahol tudtam futottam, vagy kocogtam, de 40km után már nagyon szenvedős volt. Ilyenhez rengeteg hosszú, dombost kellene futni.. De a maratonnal szerintem azért nem érdemes összehasonlítani, az teljesen más tészta, utcai terep, sokkal kevesebb szinttel.
-
StLui
veterán
2013-ban jól felkészülve lefutottam a spar maratont. Azóta szinte semmi hosszútávú futás, de egyéb edzés van bőven. Lányom rávett, hogy kísérjem el a Gerecse 50-re. Megtettem. Sokkolóan megszenvedtem, igaz ilyen szempontból edzetlenül mentem, de akkor sem gondoltam volna, hogy az utolsó húszat mint egy lassú kínhalálnak fogom megélni, pont 11 óra volt. Első 20-ba még belefutogattunk az egyeneseken, enyhe lejtőkön. Volt 2 km egymás után 6:20-as idővel, de 20 fölött már föl sem merült, hogy kocorászni akarnék. 25km-nél még 9 órás időre is számíthattunk. Ehhez képes a 3 óra 33-as maraton egy laza kocogás volt.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #25007 üzenetére
Tulképp tökmindegy, hogy milyen betűt alkalmazol, ha utána kifejted, hogy melyik betű mit jelent sebességben, szintben, stb... Igen, egyébként T - tempo, R - rest, A - ascent, D - descent vagy valami ilyesmi. Meg persze lehet magyarul is.
Valami ilyesmi lenne a te résztávod az én változatommal
6k = 10x 400m 80s / 200m 60s
esetleg6k = 10x 400T / 200R, T=80s, R=60s
bár én jobb szeretem intenzitásban megadni, mert mindenkinek mások a határai.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Vertigo18
addikt
válasz parandroid #25005 üzenetére
A Garmin Mobile-ban még csak hasonlóakat sem találtam, mint amiket itt írsz, de köszönöm, hogy segíteni próbálsz.
Pl. a jobb alsó sarokban nekem nincs ilyen, hogy "more", így értelemszerűen a többit sem találtam meg... A "Futás" menü alatt felül látszik, hogy a héten mennyit futottam, alatta átlagol (napi táv, teljes táv, összkalória), az alatt van egy ilyen, hogy "Egyébi rekordok megtekintése". Erre rábökve ugyanaz fogad, mint a netes felületen, üres mindenem.
-
bandus
veterán
válasz concret_hp #25006 üzenetére
bízzunk benne. ma vettem végre egy masszázshengert is (bár csak decás), de mindent bevetek a siker érdekében
-
ígyvanferi
addikt
válasz inf3rno #24987 üzenetére
Nem minden rövidítést sikerült így hirtelen értelmeznem (A, D, asc), de leginkább innen az első áll szerintem közel az igazsághoz, ha egységesíteni akarjuk a dolgot. Kb. úgy szoktam én is írni, pl.: 10x400 R200. Időt nem írtam eddig, de az is lehet ennek mintájára 80s R60s mondjuk. Ez csak az én megoldásom.
-
concret_hp
addikt
válasz bandus #24982 üzenetére
hát én vivicitta előtti edzésen, csütörtökön nagyon enm éreztem a powert, az alapján azon se lepődtem volna meg ha 1:55öt futok, aztán 1:45 lett... mondjuk igaz szerdán lecsúszott 1-2 sört, ahhoz képest hamar lett csütörtök szóval 1 hét alatt még bármi lehet.
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
parandroid
félisten
válasz Vertigo18 #24999 üzenetére
Jobb alsó sarok: More -> Activities -> Running -> Personal Records
Itt látod elvileg a rekordjaidat, mindegyiknél lesz egy gomb, hogy Accept.
Az óra enélkül is jegyzi őket (a futás végén szól, ha valamelyik kategória megdőlt), de az online rendszerben, és az appban csak így frissülnek. Ez elvileg arra jó, hogy ha pl futópadon futsz, és csúnyán félremér, vagy bicajozol, de véletlenül futásra volt állítva, akkor ne legyen fals rekord automatikusan bejegyezve. Sajnos az óra nem kér megerősítést, én pár hete reseteltem ezért, mert tavaly nyári, megdönthetetlen futópados 5k és 10k-s félreméréseket jegyzett (ugye ott nincs gps, lépésszámból kalkulál valami hülyeséget, utána meg már hiába írod át az edzést az appban, visszafelé nem szinkronizál).
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- Roventa hajformázó új 6hó jótállással!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)
- Babyliss AirStyle meleglevegős hajformázó szett új6hó jótállás!
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest