Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
azt nem tudja valaki, mi a fene van mostanság az LMUE-vel ?
rendeltem tőlük egy fülest, kifizettem kb másfél hete de még psotára se adták, levélre meg nem válaszolnak.
Azért nem volt ennyire gagyi bolt régen -
Megaptera
csendes tag
Sziasztok!
Soundmagic E30 fülesem lassan cserére szorul.Szeretem,ez már a második,de kipróbálnék mást is.Eddig egy ATH-E40 a terv,de találtam egy másikat is,igaz kicsit drágább.Shanling ME100.Árban még belefér.Van ezzel valakinek tapasztalata?
Extra igényeim nincsenek,sok féle zenét hallgatok(goa,funeral doom,acid rock).
A lejátszóm egy Shanling M1.
Köszönöm! -
-NoVa-
veterán
válasz
-FreaK- #83695 üzenetére
Na azon elgondolkoztam erősen, de ellenállok
DD-nek ott a Buds, teljesen elégedett vagyok a hangjával. A P1-hez meg rendeltem FiiO balanced kábelt (90 fokos jack dugósat, talán kevésbé törik), az keddre ideér, nem egy hónap múlva. Elég lelombozó most a 3.5mm-es kimeneten hajtani úgy, hogy tudom, mennyivel jobban szól a másikon. -
-FreaK-
veterán
Impulse buy #2 idén: az új hypetrain füles: Blon BL-03, $28 volt.
-
r0b1
tag
Sziasztok!
UE900s-hez keresek vezérlőgombos kábelt. Az Ultimate Ears honlapján már nem találom a gyári kábelt, az ebay-en meg rengeteg félét és árút lehet kapni (ezüst, réz stb.), van valakinek ötlete, hogy milyet érdemes hozzá venni?
Köszi! -
kalanchoe
senior tag
válasz
kalanchoe #83525 üzenetére
Kicsit változtattam a dolgon; 15k-ig keresem a legmegbízhatóbb, legjobb hangzású fülest. Vezetékes vagy vezeték nélküli, az mindegy. IEM kialakítású legyen. Leginkább pop, hip-hop típusú zenéket hallgatok, vagy rádiót/podcastokat, így igazából nincsenek különös elvárásaim hangzásban.
Amiket eddig néztem:
Vezetékes: Sony MDR-EX110AP/LP, JBL T110, JBL Tune 160, SoundMagic ES18S
Vezeték nélküli: Xiaomi Mi/Redmi AirDots (TWS), JBL T110BT, SoundMagic ES20BT, Sony Wl-C300, C200Előre is köszönöm a segítséget!
-
Sweetraver
csendes tag
Sziasztok,
sajnos a múlt héten elvesztettem egy Einsear T2-es fülhallgatót, amivel meg voltam elégedve.
Azt már kb 3 éve vettem, s érdeklődnék, hogy az eltelt idő alatt van-e jobb, best buy termék a piacon?
Kicsit utána olvastam, s én 2 típust találtam, amit többen ajánlottak:
Soundmagic E10 (bár ez drágább) és Rock Zircon. Ezek jobbak, mint az Einsear?Amúgy trance zenét hallgatok, néha dnb, illetve filmeznék vele tableten.
Köszönöm -
fericske
addikt
A M&D MW07-nek is lett még két variációja. A Plus hangra ugyanaz mint az eredeti, csak plusz szolgáltatásokkal, anc-ambient asszem. A Go is ugyanaz hangra, és valamivel magasabb ipx besorolású, meg olcsóbb tokozású, anc-ambient nélkül.
Egy haverom szerint (tws fan) a Sony 1000xm3 jobb vétel ezeknél. -
-NoVa-
veterán
Na sikerült a 2.5" balanced jacket 30 fokban meghajlítani egy rossz mozdulattal, nem ez lesz a kedvenc csatlakozóformátumom.
-
Tulku
veterán
Te ne beszélj....inkább rendeld be ezt...
-
s4tch
veterán
https://penonaudio.com/tfz-king-ii.html
Feliratkoztam egy rendelésnél a Penon hírlevélre, és most kaptam erre a fülesre egy 50 dolláros kódot. Így 69 dollárba kerül a TFZ King II. Ha valaki éppen venne egy jó dinamikus fülest, és jól jönne neki a kód, írjon privátot. Az ajánlat nulla perces nickek számára nem él.
-
Tulku
veterán
Sőőőt...a Noble is kihozott vmi TWS-t...és a Nakamichi (egykor jól hangzó japán név) is..
Viczeeeee!!!! Hol vagy, kéretik paramétereket tesztelni... -
Kobe
veterán
Kinera is próbálkozik egy TWS-el : YH623 a modell neve
ha jól láttam kinai siteon 55 USD körül lesz az ára -
DEJVID
őstag
válasz
RetepNyaraB #83677 üzenetére
Nem azt akartam mondani, hogy az jó is attól, hogy nekem tetszik
Lehet szar nagyon, csak kevés az összehasonlítási alapom. A UE-t nagyon ritkán használom, mert a gyári kábel megőrjít, húzza ki a fülest a fülemből.
-
DEJVID
őstag
válasz
RetepNyaraB #83675 üzenetére
Aliról is ennyi, ingyen szállítással.
Szarok a kz-k? Nekem van egy zst pro-m, én szeretem.
-
RetepNyaraB
veterán
És ez megvan?
kz 5 armatura plusz dinamikus iem, massdropAlkatrész ár több. Viszont ezek a kz dögök szarok is, meg kényelmetlenek is. Látatlanban
-
Timbersaw
újonc
Valaki ismeri a AudioFly AF180 Universal In-Ear Monitor fülest ? Megéri a 175k àrat ?
-
fericske
addikt
-
andor80
senior tag
válasz
fericske #83661 üzenetére
Hallottam több másik átcímkézett társával egyetemben . Ne személyesked-És mivel kedves vagyok tényleg ajánlom ezt kelljen hallgatnod.
Nem is értelek miért szálltál belém egy 1 dolláros füles miatt .A kolléga kérdezett én neki válaszoltam te meg belebeszéltél.
Komolyan ....Csak vicceskedtünk te meg jössz erőszakosan szakmázni ezen a topik 99% szerint is ipari hulladékon?...Egyébként te hallottad? Miért ne lehetne véleményem láttattlanban(Persze mint írtam nem így van) .A topik fele erről szól valaki belök valamit amiről van egy azonnali vélemény majd ha beszerzi valaki egy bővebb.Olvass vissza hány ilyen eset volt.
Innentől megkérlek a béke és szeretet nevében ne írj nekem semmit -
maestro87
őstag
Hali!
Van már tapasztalat a Wavefun X-Pods3-mal? -
margithid
veterán
Majd megírom, hogy milyen a Zirconhoz képest.
Azért a Zircon nem tűnik annyira tartósnak, kiváncsi leszek mennyire bírja majd a kábele.fericske
1$-t nem adtam volna érte, 100 Forintba se került.
Gondolkodtam mit vegyek, ezt a fülest, vagy egy 1$-os pendrive-ot, a füles nyertAzért karácsonyi akciókat majd figyelem, hátha lesz kupon meg akció valami jó kis bluetooth fülesre
-
tibaimp
nagyúr
Szevasztok.
Lenne egy kérdésem, remélem jó topikba írok:
Van egy ilyen hangkártyám: [ASUS Strix Soar]
Jelenleg egy Roccat Kave XTD analog fejhallgatóval használom.
Hasonló fejhallgatót, ami 3 jack dugós, hogy a hangkártya ne vesszen kárba, tudnátok ajánlani?
Most így mondom, hogy az ár/márka mindegy. Majd eldöntöm, hogy mennyit szánok rá.Köszi a segítséget előre is.
-
vicze
félisten
válasz
margithid #83651 üzenetére
2 különböző fajtát hallottam eddig az ilyen dual driveres-ből, ugyan az volt a jellemzőjük, erős főleg puffogó mély, erre vannak kitalálva lényegében. kemcso itt írt a VJJB-ről. Neki jobb a füle ő hallott közepet, én nem nagyon.
Simán megeshet, hogy neked megfelel. -
margithid
veterán
válasz
gianni85 #83647 üzenetére
Nyilván nincs elvárásom a füles iránt, kipróbálom, aztán elrakom fiókba, de ha nem is zenére, szöveg hallgatására talán jó lesz, na meg tartalék fülesnek.
Zirconnal amúgy elégedett vagyok, főleg ennyiért!
Nekem jobban bejön mint a VSD 3S, hangara is és kényelmesebb is. -
Kobe
veterán
Verfrissites cimszoval kiserleteznek egy varosi minimal bluetooth settel: uj vsonic vs3 2pines + rendelnek hozza egy KZ aptx kabelt
Ilyen arkategoriaban (max 20K) ergonomikusabb bt megoldas letezhet telo + spotify paroshoz? -
margithid
veterán
Erről valakinek vélemény?
[link]
Kemény 100 Forintért vettem, kaptam alin kupont, igy jött ki ennyiért.
Kiváncsi leszek mit produkál egy Zircon mellett.
Egyébként engem ali már többször bombázott 1$-os kuponnal, érdemes ott vásárolni. -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #83643 üzenetére
Minden változtat rajta....most le kellett szednem a faceplate-et, mert bezárta a hangképet és a felharmonikusok torzítottak (ez volt valószínű a hallható de nem mérhető basszustöbblet) így most újra mennyei...nagy szellős tér, semmi torzítás...
Saját kábelére ráraktam egy 2 pines csatit, hogy legyen tapasztalatom magával a kábellel is....és igen van kiemelése, harapósabb lett vele, de most már egyáltalán nem zavaró mértékben...de a Forza OCC, vagy Ares II azért jobb sokkal...
A 16 mm-es vetőcső hosszabbítás egy merőben új hangképet eredményez, ezt nyilván tekinthetjük upgrade-nek is...
Csinálok majd egy mérést (és közkinccsé teszem) amiben mondjuk egy átlagos armatúra csőhossz változásainak frekvencia mentre gyakorolt hatását mutatom meg, hogy ne csak a levegőbe beszéljek... -
-NoVa-
veterán
Ilyenkor szeretném remélni, hogy nem változott a tiéd hangja a konverziótól komolyan előnyére, hanem csak simán a nem átlagos fülméretedhez végre úgy illeszkedik, hogy azt hallod vele kb, amit mi is. Zavarna a gondolat, hogy némi rengeteg macerával és kézügyességgel remekül tuningolható, én meg csak úgy használom
-
-NoVa-
veterán
válasz
Leonardo91 #83640 üzenetére
Ha Samsung telefonod van, akkor a Scalable codec és az SW háttér miatt egyértelműen Buds. Stabil, jól szól, sokáig bírja, és apró kényelmes.
-
Leonardo91
őstag
válasz
Leonardo91 #83519 üzenetére
Valaki?
-
Iván_93
újonc
Sziasztok!
10 ezer forintig melyik fülhallgatót ajánljátok?
Nem zenehallgatásra, hanem nyelvtanulásra lenne, tehát valami olyan kéne, amin jól érthető a beszéd.Köszönöm.
-
Timbersaw
újonc
válasz
-FreaK- #83636 üzenetére
“Az Aeon Flow Open enyhén meleg és rendkívül hívogató fejhallgató. A basszusgitár nagy teljesítményű nyitott fejhallgatóhoz, de enyhén virágzik a felső basszus / az alsó-középsugár tartományban. A Midrange enyhe meleg dőléssel és laza jelenléttel rendelkezik. A nagyon kissé tompított vagy fátyolos mindkettő túl erős szó, de ott van. A magas a artikuláció és a durva érzés. Van egy kis, magas 8–10 kHz zing, de ízlés szerint jól vezérelhető a mellékelt csillapító párnákkal. Bár nem teljesen semleges, úgy találom, hogy az Aeon Flow Open rendkívül csábító hangos jellege van, és miután a fejem adaptálódott a hangjához, nem akartam levenni őket.”
-
huberpe
aktív tag
sziasztok!
pár napig volt nálam kölcsönbe egy apple fülhallgató [link] , droidos telóval használtam.
mivel sétálás közben ez a típus maradt meg eddig legjobban a fülemben, a kérdésem az lenne, hogy ilyen kialakítású fülesekből melyiket ajánlanátok, ami kicsit jobban szól ennél + androidon is működnek a vezérlőgombok? -
Tulku
veterán
válasz
fericske #83590 üzenetére
No némi válasz a kérdésedre:
Tehát lezártam a CIEM-et jó nagy lyukkal a Faceplate-en...
Mintha a tér tágassága minimálisan csökkent volna, cserébe némi mélyenergia keletkezett (nem mérhető a különbség, tehát még lehet placebo is ettől).
De...
Most rákötöttem ES100-ra és láss csodát mennyei karkter, nagy erősítéssel baromi jó hang jön ki belőle...
Tehát egy részben zárt rendszer talán jobban meghajthatóbbá teszi, de ezt csak félve írom le...nem vagyok otthon planár ügyileg...
De pl egy LCD XC sokkal könnyebben hajtható mint egy X vagy egy 2-3 amik nyitottak.. -
(jan)
őstag
Sziasztok!
Sikerult angliai utazasom soran otthonhagyni a fulesem. Amazonrol picipenzert mit erdemes rendelni?
-
fericske
addikt
Na az sem egy könnyen hajtható fejes.
Sajnos azzal még csak 2x futottam össze, és azon alkalmakkor nem sikerült lenyűgöznie. Biztosan nem volt kellőképp kiszolgálva, vagy esetleg rendesen bejáratva.
Nekem, mint Final Audio rajongónak, nem maradhat ki az első planárjuk, úgy ahogy annak szólnia kell. -
fericske
addikt
válasz
Timbersaw #83621 üzenetére
Persze, hogy jó lenne a szinergia minden szinten, és akkor mindjárt jelentősen leredukálódna az olyasmi, hogy ez nem jó fejes, nem jó erősítő, nem jó dac stb.
De a felső ligát nem fogod érteni, ha nincs szinergia. Meghallgatod, legyintesz rá és lehülyézed azt aki megveszi, meg aki eladja.Arra azért ne fogadj, hogy nincs otthon LCD4, vagy Empyrean, Utopia tulajdonos.
Tulku "mp3" lejátszója kerül annyiba mint egy LCD4, vagy másfél fülhallgatója....... -
Timbersaw
újonc
válasz
fericske #83620 üzenetére
“A szinergia azon a szinten meg fokozott fontosságú, úgy gondolom, különben sosem érti meg az ember, mitől kerülnek azok annyiba amennyibe.”LCD4
szerintem senkit nem veszèlyeztet a szinergia kérdés ,mert senkinek sincs lcd4 itthon
amugy a szinergia minden láncba kell, nem csak 1.2M fejeshez.
-
fericske
addikt
A skálázhatóság mindegyiknél megvan persze. Attól, hogy szépen zenéltek az általam említettek a dapomról is, még érdemes alájuk pakolni. A Quad alá is, hiába tud zenélni egy telefonról is akár. Ezért könnyen hajthatóak.
Az LCD4 meg a nagy Abyss piszok jól tudnak szólni ha jól ki vannak szolgálva. Na azokból csak kiscica nyávogást tudott kicsikarni a QP1r, vagyis azok nehezen hajthatóak. Muszáj valamilyen szinten alájuk pakolni, hogy egyáltalán értékelhető hang jöjjön ki belőlük.
A szinergia azon a szinten meg fokozott fontosságú, úgy gondolom, különben sosem érti meg az ember, mitől kerülnek azok annyiba amennyibe.
Abban a szegmensben hiányolok is a gyártóktól ajánlott listát szinergia terén az egyes modellekhez, még ha nem is teljes az a lista.
Talán ezért van magas reputációja az elektrosztatikus fejes-erősítő rendszereknek, még ha a variálhatóság lehetősége adott is.(#83617) Timbersaw
Nincsenek egyensúlyban, az igaz, de azért van bőven kivétel, hogy túllépjünk azon a dolgon, hogy "ha egyet hallottam, mindet hallottam". -
válasz
Speeedfire #83614 üzenetére
ilyen gyorsan meg is érkezett?
ezen kívül milyennek találod? (mármint, hogy eldobja a bal oldalt - nálam még nem volt ilyen) -
Tulku
veterán
válasz
fericske #83615 üzenetére
Én Abyss, LCD4 vonalon fogalmaztam meg a kitételt, szerintem az X nem a legteteje, de nyilván ízlések és pofonok...
Empyrianról is hallottam azért, hogy hiába szólal meg mindenen, más hangot ad erről, mást arról...
Nem vagyok fejesekben otthon, mostanság készülök meghallgatni egy Finall 8000-et, mert arra azt írták, hogy N8-ról meseszép...
De tény, hogy planárok azért asztaliról nagyobb teret, több hangjegyet adnak, mint hordozhatóról...no számomra ez a nehezen hajthatóság, nyilván nem az, hogy szinte semmilyen hordozhatóról nem szól (tinhifi pl).
Továbbra is vallom, hogy a P1 egy középsugárzó
Ennek ellenére az egyik(?) legjobb magas hangokkal rendelkező membrán... -
fericske
addikt
Nem kötekedésképp meg okoskodás, vagy ilyesmi, de az sem igaz, hogy a "vezető darabok" mind nehezen hajthatóak lennének, csak tényleg sokmindent kipróbáltam már, és nem is egyszer.
Audeze LCD-X az egyik legjobb Audeze fejes, szerintem, és könnyen hajtható. A drágább LCD-4Z is könnyen hajtható. Meze Empyrean szintén. Hifiman HE1000v2 hasonlóképp. Ezek között akad "vezető darab" is gondolom.
Ezek szépen muzsikáltak a QP1r-rel, ameddig a P1 nem igazán (masszív sok óra bejáratás után csak és feltekert hangerővel nem rossz, de az a hangosség csak ritkán kellős érzés).Eleinte biztosan mind nehezen hajthatóak voltak a planárok, de mostanra ez is csak már nem helytálló általánosítás maradt mint, hogy a zárt rendszerű fejesek kis térérzet tudnak nyújtani, a nyitott rendszerűek nem tudnak masszív mélyeket, meg hogy a szabjás cucc csak sziszegős lehet....
-
Tulku
veterán
válasz
fericske #83597 üzenetére
Igen, sarkos volt a nehezen hajtható planár megfogalmazás minden esetre, ez igaz, de inkább azt mondanám, hogy fejesekben a nehezebben hajtható planárok közül kerülnek ki a vezető darabok, nem pedig a könnyen hajthatóak közül...talán így érthetőbb a válaszom...
Nézd, nem vágyom rá, hogy jobban kiaknázzam, nyilván minden hagyhat tartalékot mindenben, de az N8 úgy érzem adja neki a táptalajt, nagyon komoly ügyeket hallok.... -
-NoVa-
veterán
P1 - C16 összehalgatás újra. Elég sokat ment, plusz a C16-ot nem néztem még az ES100-al, jobb-e vele, mint a BTR3-al. Nem jobb
.
Egyébként továbbra is remek hangú füles, a P1 után elképesztően erős és hasonlóan részletes mélyekkel, és részletes hanggal, csak a közép és magas tartománya jóval mesterségesebb a P1-nél. Valahol a FiiO F9 és a P1 között félúton azért nem rossz teljesítmény egy 75$-os fülestől. Elektronikus zenékre élvezetesebb a P1-nél, az a 2x2 db 22955-ös armatúra a mélyekre nagyon nem viccel, de itt sem nyomja el a többi tartományt.Tanulság:
Nem lepődtem meg, hogy van még általam kihasználatlan taralék a P1-ben, 1 hónap múlva lövök munkahelyi használatra egy PowerDAC V2-t alá, ha rendesen akciózzák 11.11-kor. Ha nem, akkor is, 55$ körül nincs más 500mW közelében.
A másik, hogy be kéne dobjam a C16-ot fülestalálkozóra közösségi lefikázásra, ne csak egy vélemény legyen róla. Azzal is bejáratva jó találkozni, a Bellsing armatúrák sem a legszebb oldalukat mutatják kibontáskor. -
vicze
félisten
válasz
Timbersaw #83607 üzenetére
"Amúgy attól még hogy USB C-n keresztül csatlakozik az eszközökhöz ,azoknak a beépített dacjàt használja nem ?"
A DAC analóg jelet ad ki. Ha csak USB-C van az eszközön, akkor 95%-ban(igen kevés gyártó használj a USB-C analóg kimentet) USB Audio digitális jelet ad ki, azaz vagy a fülesben, vagy az átalakítóban kerül átalakításra a jel. -
Timbersaw
újonc
válasz
fericske #83606 üzenetére
Ugye ugye....
mondtam én.. en se hittem el mennyire jól szól , en is csak most vettem ki a dobozabol egy év után
így már nem veszek fülest ,pedig akartam. Simán helytáll 15-20k ig.. èn tudom a modell számát , külön 6-8k. Amúgy attól még hogy USB C-n keresztül csatlakozik az eszközökhöz ,azoknak a beépített dacjàt használja nem ?vagy maga a fülesben van valami beépített cucc?
-
fericske
addikt
válasz
Timbersaw #83602 üzenetére
Őszintén szólva még nem próbáltam eddig.... Másfél éve van meg a teló
Tényleg meglepően jó. Mate10pro-Neutron player
El is viszem magammal a mostani bevásárló sétára.
Zajszigetelése vacak, de azért kíváncsi vagyok.
Egészen jó, melegre hangolt audiophile hangzása van.
Kellemes minden tartományban, elég jó részletezettséggel és jó 3D térrel.
Nem tudom mi a modellszáma, vagy külön beszerezhető egyáltalán, de akár ajánlható is lehetne 15 ezerig akár, mint usb-c füles ami nem agybadugós (apple stílus).
.....hmm...Sting, Enya, Faithless, Parov Stelar, Mike Oldfield, epic zenék....egyre jobban tetszik ez az "ingyen" füles. Nem tudom mi hajtja, de jól csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest