Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
laleeee
őstag
válasz
korpicschess #85399 üzenetére
Miért fojtod le szegény kis shure-t annyira ?
Jön egyáltalán valamilyen hang ki a csövön ? -
laleeee
őstag
válasz
korpicschess #85397 üzenetére
A shure-ra hogy ment rá a CP800 ? Annak csak 2mm-es a csöve,nem ?
-
korpicschess
veterán
válasz
fericske #85395 üzenetére
Hát, lehet, nem tudom, nem annyira látom.
-NoVa-:
A típusok között nem csak az a különbség, hogy milyen csőre valók? Nekem szerintem CP800 van a Shure-ra. Az Alis darabok eredetiek?
Vagy CP240-esem is, amit Nuforce BE2-höz adtam, de sajnos az számomra nem volt kényelmes. -
fericske
addikt
válasz
korpicschess #85394 üzenetére
Az illeszték végén van egy váll. Ha kicsit körömmel ki tudod fordítani, akkor láthatod.
-
korpicschess
veterán
válasz
fericske #85390 üzenetére
Hogy érted, hogy csillapítás van a végén? Minek a végén, a frekitartománynak?
Én is a Campfire-el próbáltam ki először, és ahhoz nagyon patent. Shure-omon nem tudom, mert annak vékony csöve van, de azon meg a Spinfit az, amivel hihetetlen pozitívat változott (számomra). Azóta kevés illesztés kényelmes ennyire sajnos, a Final viszont legalább olyan jól zár.Sony is jó volt, de már sajnos rég nincs meg az XBA.
-
laleeee
őstag
válasz
korpicschess #85389 üzenetére
Hát igen
mindenesetre ijesztő hogy mennyire tip függőek ezek az iem-ek. Lett 3 pár fölösleges L-es Symbio eartipem. Vagány amúgy hogy belül szivacs kivül szilikon. Próbálkozni kell...
-
fericske
addikt
válasz
korpicschess #85388 üzenetére
A Final-al csak okosan, mert elég masszív csillapítás van a végén. Final fülesekhez fejlesztve. A Dita használja még ezeket, szintén bekalkulálva a hangoláshoz. Illetve véletlenül jól illik még néhány Campfire füleshez.
Aztán persze lehet, hogy jó még néhány füles hangzásához, mindenesetre kevésbé ajánlható mint bármelyik másik illeszték. -
korpicschess
veterán
válasz
laleeee #85387 üzenetére
Mindegyik gyártó tipje más és más, hiába "L-es"... Nyugodtan próbálj ki többfélét (mibe fáj az a 3 perc?). Itt ráadásul a hab a szilikon alatt jelentősen befolyásolja, hogy mennyire megy össze, szóval kisebbel próbálkoznék, valamint nekem attól is függeni szokott, hogy mekkora a cső átmérője.
Ha jól látom, ez az olcsóbb féle Sony tip, van egy bontatlan EX15 a szekrényben, azon is ilyen van. Eggyel jobb még ennél a színes csövű, fekete. Azt viszont hamisítják, szóval eredetit sztem kb csak fülessel lehet venni. Sőt, van a Sonynak is ilyen habos megoldása, XBA-2-höz adtak legalábbis.
Spinfit és Final Audio ami nagyon jó, ezek közül is a Spinfit elérhetőbb árú és könnyebben beszerezhető. -
-
laleeee
őstag
válasz
korpicschess #85384 üzenetére
-
-
darvinya
titán
válasz
-NoVa- #85380 üzenetére
Tin:
Vagy rájöttek, hogy füles mellé kell adniuk egy megfelelő Amp, hogy kihasználható legyen.
Mivel az Amp drágább, mint a DD, így egyszerűbb arra váltani.Blon:
Amit 1x eltalász, azt csak rontani lehet.
Ezért kell teljesen újat építeni.ThieAudio:
Ez már túl zsúfolt valami, amit kis helyre zsúfolva rossz lesz, nagy helyere rakva, már túl nagy füles lesz. -
-NoVa-
veterán
Kis chifi hírreagálás post:
Tin T2 Plus preview, berylliumra váltanak ők is az olcsó DD szegmensben:
Opciósan egy megvehetőbb minőségű Urbanfun lehet belőle, majd kiderül ha már több végleges darabot szórnak szét.
Blon BL05:
Meghallgatták a visszajelzéseket, és úgy döntöttek, hogy elrontják az egekig dícsért hangot, viszont hagyják a használhatatlan kábelt, az árat pedig emelik. Kiváló következetes döntés egy olyan cégtől, akik csak teljesen véletlenül gyártottak egy nagyon élvezhető hangú fülest, de nem értik, mitől jó.ThieAudio Legacy 3:
Nem olcsó olcsófüles, de ez sajnos igazán érdekes. 1DD 2BA, 2 dip switch, dícsért hang. Kevés review, de a gyártó többi cuccáért rajonganak elegen. -
-NoVa-
veterán
Postaünnep, a februárban rendelt Urbanfun ma megmozdult. Még csak kínában, de legalább él a szállítás
-
darvinya
titán
válasz
korpicschess #85374 üzenetére
2.5-3.5 adapter, jó lenne, ha 2.5 és 3.5 ugyanazt a lábkiosztást használná.
2.5 R−R+L+L−
3.5 L+R+L−R− / Sony L+R+R−L−Tehát a sima lábkiosztás másolással nem működne.
-
laleeee
őstag
válasz
monti0222w #85375 üzenetére
2-án rendeltem egy bl03-at, azt még megvárom
-
korpicschess
veterán
válasz
darvinya #85370 üzenetére
Bocsi, lehet nagyon tldr és kicsit off téma lett.
3,5-es kimenete van.Ezt update-elték ebben a modellben, az 501-esben van 6,3-as. Ennek amúgy tényleg elég jó a fejeserősítő része, most fejessel kellett filmeznem, amit nem annyira szeretek, de totál jó teljesítményt nyújt, élveztem.
Megnéztem a user manualt is, mert az a biztos, ott is megerősítik a külön földelést.Az mondjuk baj, hogy csak füleshez van balanced kábelem (MMCX), gondoltam kipróbálom egyszer, ha sok időm lesz, hogy van-e különbség.
A fejesekhez is lehetne esetleg csinálni, de nincs egyikhez sem, és a Nighthawk és a Sonorous III más csatlakozású a fejes oldalon, így nem érné meg nekem. Most meg éppen nincs is olyan forrásom, csak ez a TEAC, de ez meg nem a gépnél...Egyébként figyelni kell, mert én már csak azután láttam, hogy nem hozza az 501-es teljesítményét, csak azt másolták át a spec. lapra, miután megvettem... Meg is rémültem, mert papíron ez a 22W rated, 30W max. output power kevéskének hangzott, de szerencsére a KEF R100-asaimhoz elég. A user manualt kell mindig nézni.
Szóval mondjuk azt, hogy félig hétvégi elmélkedős-elméleti volt a kérdés, de szerintem meg is válaszolódott, hogy egy balanced kábelre bármilyen 2,5->3,5 adapter jó, ami szintén 4 pólusú, ha jól gondolom, annyi kell hozzá csak, hogy ne legyen a kiosztás felcserélve.
-
laleeee
őstag
Van új Blon [link]
-
Tulku
veterán
válasz
korpicschess #85369 üzenetére
Én speciel belezavarodtam...mert volt szó 2,5-3,5-ről és vmilyen mikrofonos megoldásról....ezért elkeveredtem....
Tehát...balanced jelút 4 eret (csatlakozási pontot) kíván, azt nem keverik mikrofon jellel...
De lehet, hogy teljesen másról szól a kérdésed...
angolul nem értek...illetve most nem akarok -
vicze
félisten
válasz
korpicschess #85367 üzenetére
"AI-503:
Headphones output
Connector Standard 6.3mm stereo jack"
Nem azért de hol van ezen 3,5-ös kiment?A balanced kimenetre nincs szabvány, így a gyártók egyénileg imalentálnak valamit. Hiába van 4 pólusod egy átalakítóval, ha a fülesen mások a valós pólusok, tehát nem az átandalító, hanem az számít amit beledugsz, ha az nem L+R+L+R+ akkor már tök mindegy.
-
darvinya
titán
válasz
korpicschess #85369 üzenetére
Ír kiengyelítésről, és lépet is berak róla, viszont 1db 6.3 sztereó kimenete van.
Szóval vagy másik erősítőből maradt meg ez a leírás, vagy szimplán átverés.
Mert sztereó aljzatból sehogyan sem lesz különválasztva, azaz kiengyelítet. -
korpicschess
veterán
Hol írtam ilyet?
Igazából csak erről van szó (linkről bemásolva):
"The AI-503 headphone circuit design also features completely separated grounding for left and right channels from the amp to the final 4-pole jack. By completely separating the grounding of the left and right channels from the amplifier, channel separation is greatly increased and a much more transparent soundstage achieved.
Note: Earphones and headphones with 3-pole plugs can also be used, but to benefit from separate left/right ground drive, you should use earphones or headphones with 4-pole plugs. Pin assignments are as shown in the illustration below
The AI-503 headphone circuit design also features completely separated grounding for left and right channels from the amp to the final 4-pole jack. By completely separating the grounding of the left and right channels from the amplifier, channel separation is greatly increased and a much more transparent soundstage achieved.
Note: Earphones and headphones with 3-pole plugs can also be used, but to benefit from separate left/right ground drive, you should use earphones or headphones with 4-pole plugs. Pin assignments are as shown in the illustration below" -
Tulku
veterán
válasz
korpicschess #85367 üzenetére
3 pólus sosem lesz balanced....
-
korpicschess
veterán
Hát rájöttem, hogyha igazából úgy van bekötve, hogy pin-pin, akkor bármi jó, és gondolom úgy van, mert a mikrofon sorrendnek is stimmelnie kéne.
Szóval egy ilyen basic dolog is jó, ha minden igaz: [link]
Ehhez kéne csak, az AI503-on 3,5-es kimenet "kombó", tehát balanced, de működik a sima 3 pólus is: [link] [link] -
Tulku
veterán
válasz
korpicschess #85365 üzenetére
Mármint 2,5 mm trrs - 3,5 mm trrs?
-
korpicschess
veterán
Tudom, tudom, magasbahúzós meg ilyenek. Mivel az ezüst drága, tuti nem sok van rajta, ellenben egy jól vezető anyag. Új ali reggel 3$ kedvezménnyel 1k alatt van, egy próbát megér.
Itt is kérdezném, valaki látott már 2,5mm -> 3,5mm balanced kábelt? Vagy melyik mikrofonos jack kiosztással egyezik ez?
-
Tulku
veterán
válasz
korpicschess #85363 üzenetére
Ezüstözött kábeleket én óvatosan kezelném...
-
korpicschess
veterán
Olcsó TRN ezüstözött MMCX kábel: [link]
(nem tudom milyen lehet, de ránézésre jó minőségnek tűnik, én rendelek egyet) -
lapalapa
senior tag
válasz
Eversmann #85353 üzenetére
CP 500-al?
Hát jó, villám gyors, száraz, odab@szós, teljesen hihető nekem.
Lehet hogy valakinek sok lenne, valakinek kevés.
Nem telepszik rá a zenére egyáltalán.
Isolation hát ezt nem próbáltam, nem szeretek utcán zenét hallgatni mert elüt a villamos.
Ha most bedugom a fülembe, akkor sokkal halkabban hallom a cinkét nyitnikékezni, ez mit jelent? -
lapalapa
senior tag
válasz
laleeee #85352 üzenetére
Szubjektív:
Sokkal finomabb a hang minden tekintetben, itt megjellenek olyan információk, amit a kz-n nem hallasz, mondjuk youtube-os szobai felvételen (pl Morgan James) elhiszed a hangot, mert megjelenik a szobaakusztika teljesen élvezhetően, vagy koncertfelvételen jobban ott érzed magad stb (pl perverz mosolyú Kebu a szintiboy). Ha hangosítasz, akkor P1-en valójában energiát adsz hozzá (hangosítási kényszered van), növekszik a buli faktor, a kz-n egyszerűen hangosodik és nő a káosz.
Nagyon jó a KZ tényleg, csak ne próbáld ki a P1-et.
"mennyivel komolyabb cucc"
Röviden: sokkal
De persze ez teljesen egyén függő, azt szokták mondani hogy a hifi a süketeknek való, egy zenész kisrádión is élvezi, mert a többit hozzá tudja képzelni. -
mzso
veterán
Helló!
Van olyan valmi ami nem befolyásolja a hangzást és amivel védeni lehet egy fülhallgatót az esetleges eltömődéstől?
Például ha vattát (nem sokat) tömök bele akkor sokat változik? -
lapalapa
senior tag
válasz
laleeee #85349 üzenetére
https://www.amazon.co.uk/s?k=spinfit+cp500&rh=n%3A1591690031&ref=nb_sb_noss
A magyar szállítás az különlegesség? Én rányomtam a rendelésre, fizettem és jött. Anglia nem a világ vége, vagy de?
Nekem M-es mindegyik.
-
-NoVa-
veterán
válasz
monti0222w #85348 üzenetére
Mindenhol annyi szokott lenni, + free shipping. Csak az ezüstöt érdemes, az a V1, hypeindító hangolás.
-
monti0222w
addikt
A Drop-on kapható a Blon BL-03 26 $ + a szàllítási díj.
-
onkelz
aktív tag
igazán elkezdhetnék már árulni itthon is
-
lapalapa
senior tag
válasz
lapalapa #85248 üzenetére
Nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy ki lehet még több hangot venni a P1-ből mert valahogy azt érzem hogy van ott még tartalék. A SpinFit CP145 (4,5mm) nagyon jó, de a végén a nyílás kifelé szűkülős.
Nézegettem a többit és két érdekeset találtam:
CP155 ez 5,5mm cső-re megy rá, kicsit laza de még pont jó és kicsit nagyobb a kilépő nyílás mint a CP145-ön,
CP500 ez is 5,5mm, de nem rá való igazán, mert vállas csőre tervezték (pl BL03), de nagy a kilépő nyílás és kifelé tágul, talán rá lehet nyekergetni, és ez is be tud fordulni a kanyarban.
Beszerzés: kína, olcsó, nyáron talán megjön, amazon q-drága, 6 nap húsvéttal együtt.
Szóval megjött.
Innentől szubjektív!
CP155: ugyan olyan kényelmes mint a 145, mintha nem lenne semmi a fülemben, hangra tényleg jobb, a nagyobb lyukon jobban szól minden tekintetben, egyértelmű előrelépés, kicsit hangosabb is, jeee.
CP500: kicsit vastagabb anyag, kényelem 95%, sokkal hangosabb, vissza kellett venni a hangerőből, a hang egyszerűen döbbenet, de tényleg! Nekem most kategóriát lépett a P1 (lehet hogy kettőt)! Szerintem aki tudja próbálja ki, meg fog lepődni, nagyon!
Ha elmúlik a vírushelyzet meg tudom mutatni. -
laleeee
őstag
Comply tipek tartósságáról mit lehet tudni ?
-
-
Pocee
senior tag
Üdv Urak!
megjött a VSD2, elkezdtem a bejáratást, kérdezném hogy basszusra kell még számítani? a teteje meg a közép szép tiszta, de nekem kevés a mély... ha még lesz plusz idővel akkor akár jó is lehet. ha nem lesz akkor vennem kell még egyet ami jobban tolja a mélyet. egyébként nagyon kiegyenlített minden irányba. ill, meddig kell járatni?
-
Caustic
csendes tag
Köszi a választ
A D2 magas hangerőn már hajlamos néha átmenni visítósba, de olyan hangosan úgyis csak nagyon ritkán hallgatom. (Eddigi tapasztalataim javarészt FiiO FH1 fülessel, balanced kábelen értendőek)
Tudom, komfortról kérdezni hülyeség, de fontos tudnom, mert ha nem marad meg a fülemben, mert kicsi - mint a T20 - akkor fölösleges pénzkidobás. Ezért is írtam hozzá méretre összehasonlítási alapnak a T20-at meg az FH1-et. A saját illesztéke nekem érdektelen, mert kb minden in-ear fülesemet színkódolt Sony illesztékekkel használom, az meg nekem eddig jó volt mindenhez.
-
s4tch
veterán
válasz
Caustic #85259 üzenetére
Az első generációs Plenue D-t hallottam N40-nel, kifejezetten tetszett, az egyik kedvencem volt a 100k alatti lejátszók közül. Ha a D2 nem merőben más karakter, akkor passzolnának egymáshoz.
A komfortot képtelenség megtippelni. Nekem az N40 tökéletesen kényelmes, viszont úgy jutottam hozzá, hogy Bodz nem tudta felszerelni olyan illesztékkel, amivel megmaradt a fülében. Szóval passz...
-
darvinya
titán
válasz
#40047616 #85328 üzenetére
Kérdés, hogy milyen választ vársz.
Ez olyan kategória, ami téma összefoglalóban is van amit hallottunk, a többit nem.
Így vagy azt veszed amit kinéztél, vagy fórumba rákeresel ki mit írt ebbe a kategóriába.
Nem árral van gond, de ezek mind hasonlóak, ráadásul legtöbbnek havonta változik neve(kivéve TÖ-s). -
törölt tag
Bocsi de itt csak a 100k körüli fülhallgatókról lehet kérdezni? Esetleg van más ilyen jellegű topik a pórnépnek akik 10k vagy olcsóbb fülesekről kérdezhetnek?
-
laleeee
őstag
válasz
monti0222w #85325 üzenetére
-
laleeee
őstag
válasz
monti0222w #85323 üzenetére
$zép árú.....Nekem is kéne az a jvc ,itt néztem,de nincs L-es [link]
Te hol vetted ? -
fericske
addikt
válasz
-NoVa- #85316 üzenetére
Elhiszem neked, hogy jó füles
Itthoni készletről ajánlottam a vsd2-őt a körülményekre való tekintettel, mert jó hangú füles az is.
Eddig ami nekem volt (van) Vsonic füles az mind a legkényelmesebbek között van, ahhoz a nem kevéshez képest amivel dolgom volt.
Illetve a fül feletti kábelvezetése ideális futáshoz, nem rántja ki a kábelsúly a fülből.
Figyelembe véve az érdeklődő kéréseit, egy erős ajánlat a vsd2. -
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #85312 üzenetére
1.5dB-vel feljebb tolt basszusú Tin T4, a túlzó 4.5KHz-es púp nélkül. Ugyanúgy 10mm CNT DD, csak a rövidre sikerült csöve miatt hosszabb eartip kell rá, és alátétezni kell hogy ne csússzon túlságosan fel a csőre, akkor már emberi fülben is ad ki hangot. Nagyon jó timbre, DD-től szokatlanul részletes és finom, emelt, de nagyon jó minőségű basszus. Zenefüggően cserélgetem a P1-el, ilyesmik pl inkább a Blonnak állnak jól.
P1 mellé fun fülesnek nálam bevált, a 26$-os ára meg vicces a tudásához képest: -
laleeee
őstag
válasz
monti0222w #85308 üzenetére
Szép ez a dunu, de 300$ sok egy kicsit, milyet készülsz venni amúgy ?
-
-
monti0222w
addikt
válasz
laleeee #85305 üzenetére
Szerintem bár nem hallottam, de nagyon sokat olvastam róla itt a topicban is és a Headfin is Blon 03-ról jókat, nézd, ez a füles vásárlás egy zsákbamacska, mivel vagy bejön a hangja vagy nem és akkor adhatod el és veheted a következőt.
Én eddig a 30-40e ft ársávban mozogtam, de most jócskán feljebb megyek az árban egy füles miatt annyira akarom őt. Ez ilyen!
Dunu 2001-3001 is megnézném a helyedbe. -
darvinya
titán
válasz
laleeee #85303 üzenetére
Nálam itt pihen hónapok óta VSD3 ezüst kábelezve (VSD5 lett ezzel), mert egyszerűen nincs ingerem azt hallgatni.
Egyszerűbb earbud felvenni.
De igaz, hogy minőségibb lenne zene hallgatás, de én jobban élvezem a kényelmesebb zene élvetezett.
Mint a precizebben és kicsit szebb zene élvezetett, kicsit kényelmetlenül.
De ez a én hibám, mert nem jött be a macerás inear. -
laleeee
őstag
válasz
monti0222w #85304 üzenetére
Akkor melyik lenne az szerinted ? A urbanfun ybf-iss014-ra is aszongyák hogy csak árban múlja felül a blont
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest