- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0b1
tag
Üdv!
Új füles vásárlását tervezem.
Előzőekben egy Piston 2-őm volt, ezt imádtam, de a jacknél kontakt hibás lett fél év után, majd kipróbáltam a Piston 3-at, nem volt rossz, de nem tetszett annyira mint az előző, meg nekem a P2 sokkal kényelmesebb is volt, de fél év után ez is ugyanúgy megadta magát.
Próbáltam vigyázni rájuk, tokban tartottam, a jack dugónál fogva húztam ki, nem pedig a vezetéknél. Szerintem az egyenes jack miatt mentek nálam tönkre mert sokat használom az utcán és sétálásnál, leülésnél stb. pont a jack felett törik a vezeték, mivel telefonnal használom nem tudom/szeretném máshova rakni.
A kérdéseim:
A fórumban olvasgatás után a VSD3 a legszimpatikusabb (szeretem a basszust), de ennek is egyenes a jack dugója szóval ez is olyan hamar tönkremenne nálam mint a Pistonok vagy ezek már lényegesen erősebb kábelűek? Valamint a VSD3 minden tekintetben továbblépés a P2-höz képest?
A GR07-et hallgattam még régen, igaz kevesebb basszus mint a P2-ben de ez is nagyon tetszett, (még elektronikus zenéhez is), a "csilingelés" sem zavart. Ennek viszont pipa alakú a jack dugója ami a fent említett probléma miatt jobb lenne.
Az izolációjuk milyen a P2-höz képest? Ez az egy dolog zavart nagyon a P2-ben.
Mivel szeretném olcsóbban megúszni, szerintetek érdemes megpróbálkoznom a VSD3-al vagy az sem bírná nálam sokáig?
Ha a lendmeurears-ról rendelném, nem expressz postával akkor mi a tapasztalat, meg szokták fogni a vámon?
Köszönöm! -
r0b1
tag
Üdv!
Tegnap sikerült kiszakítani a P3 kábelét a jack dugójából, a régebbi P2-mnek meg mintha valami driver baja lehet mert a P3-ban jóval több mélyet éreztem.
Szóval ideje ismét új füles után nézni, kicsit belefáradtam már a pistonok folyamatos javíttatásába.Most a GR07BE a befutó vagy az MA750i ha úgy döntök hogy áldozok a hangminőségből a kényelem (távirányító) és tartósság javára. Ezeket már hallottam, igaz GR07-ből csak a Classicot.
A kérdésem hogy az AX35, SM E50-80, ZA Duoza (ez a mérete miatt nem szimpatikus) és a Sheretan által írt Audiosense AS20 hogy viszonyulnak a fentebb említett kettőhöz?
Soundmagicek a távirányító és a kb L alakú jack dugó miatt vannak előnyben, ha kompromisszumot alkotnak a GR07 hangminősége és MA750i anyagminőség között akkor nagy valószínűséggel egyik lesz a kiválasztott.
Az AX35 tetszik még az olvasottak alapján, mert kíváncsi vagyok milyen lehet egy hybrid füles, van olyan aki összehallgatta a GR07-el vagy a SM-ekkel?
Van még valami amit kihagytam ebből az ársávból(max kb 35k)?Ja és fontos a könnyen hajthatóság, kiegyenlített vagy kicsit méy/V/fun karakter is lehet, csak semmi durva kiemelése ne legyen sehol.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
r0b1
tag
Sikerült kettőre szűkíteni a kört: GR07BE és AX35.
Kb. 2x árkülönbség van köztük, ha van olyan aki mindkettőt hallotta meg tudná mondani hogy sokkal elmarad az AX35 a GR07-től, melyik éri meg jobban az árát?
(Egyébként ezeket "szabad" az Aliexpressről rendelni? Nem hallottam róla hogy hamisítanák, de inkább megkérdezem.)
Még egy kérdés:
Bluetooth-os fülesekből ismer valaki olyat aminek a beépített dac-ja és a füles része megfelel egy jobb hangminőségű telefon és egy Piston szintjének?
Köszi! -
r0b1
tag
válasz #16820480 #60416 üzenetére
Már megrendeltem az AX35-öt. :S
Hol találtál az AS20-ból mikrofonosat? Mert én nem találok sehol, ha tényleg van lehet megpróbálom visszamondani.(#60411) kemcso: Köszi! A gr07 classicot halottam, az nagyon tetszett, ha olyasmi az ax35 az jó, csak azért gondoltam a BE-t mert egy kicsit funabb karaktert még el tudnék viselni.
-
r0b1
tag
Megjött az Astrotec AX-35, kb egy hét alatt ide ért Kínából, meg is lepődtem milyen gyorsan.
A hangjáról nem is szaporítanám a szót, már mindent leírtak előttem, nekem nagyon bejött. Egy Piston 3-at váltott, összehasonlítani nem tudom mert a P3 épp két darabban van, de emlékezet alapján a hangja megéri az árkülönbözetet.
Ami viszont a problémám, az a kényelme, ha mozgok egyszerűen nem marad meg a fülemben. Túl hosszú a vetőcső, nagyon kilóg a ház a fülemből, nem támaszkodik meg a fülkagylómban és ha sétálok folyamatosan kifordul. Próbáltam mindenféle illesztékkel, a kicsivel kicsit beljebb tudom tolni, mert rövidebb, de mivel keskenyebb is ezért nem szorul bele annyira és kijön. Nagyobb az jobban beleszorul, de azt meg nem tudom elég mélyre tolni mert hosszabb, ezért az még jobban kilóg és előbb utóbb kifordul, a hozzá adott szivaccsal is ez a helyzet.
Fül fölötti kábelvezetéssel kicsit javul a helyzet, így már használható, de így lóg ki a legjobban és hülyén is néz ki, sapkát se lehet ráhúzni, mert elfordítja és egyébként sem szeretném így hordani.
Aki ilyet használ hogy használja? Minél jobban megpróbálja bedugni?
Láttam volt most egy kis diskurzus az illesztékekről, mi az ami jobban tart, a kemény vagy a puha? Érdemes ezzel a fenyőfa szerű (nem tudom mi a neve) szilikonnal vagy szivacsos illesztékekkel próbálkoznom?
Be lehet ezeket itthon szerezni valahol? Mert nem tudok heteket várni még megjönnek Kínából, mert ha nem találok megoldást lehet elállok a vásárlástól.(#60699) Tulku
Meg tudnád mondani hol lehet azt a 30 dolcsis illesztéket csináltatni? Az olyan amilyet a W60-hoz csináltattál, vagy azt magadnak csináltad? Én két boltot találtam most így ráguglizva, de azok drágábbak voltak.
Köszi! -
r0b1
tag
Nekem tegnap jött meg az Awei a980bl, egy 3 órás bejárató mix után meghallgattam vele pár számot, többre nem volt időm.
Így a hangminőségről csak annyit tudok mondani, hogy bántó hibája nincs, edzéshez vagy utcára jó. Nekem V karakternek tűnik, sajnos hasonló árkategóriájú vezetékes fülesekkel nem tudom összehallgatni, hogy mennyit veszít a hangminőségből a bluetooth miatt. Emlékezetből egy Piston 2-nél biztosan gyengébb, de pl edzés közben nem nagyon fog feltűnni.
Az más kérdés, hogy csíptető nélkül szerintem nem lehet kényelmesen viselni, és a csíptetőt amit adtak hozzá nem lehet rátenni a kábelre, mert ilyen kerek kábelre való (nem is értem mért erőltetik a gyártók ezt a lapos kábeles dolgot). A vezérlő/mikrofon alján a törésgátlóra rá lehet tenni, csak ha magasabb vagy akkor az a rész nem ér le a pólódig, vagy egy fejkörzésnél már kiesik. Próbáltam úgy hogy félbehajtom a kábelt, de az sem vezetett megoldásra, egyszóval sehogy sem jó, szerezni kell hozzá egy másik csíptetőt vagy ráragasztani. Ha csak simán rácsíped a kábelt a pólódhoz, úgy jó, csak ilyenkor könnyen elhagyható. (Ezt csak azért írom ilyen részletesen mert valószínűleg ez a többi Awei fülessel is így lehet.)
Egyébként a felépítése rendben van, vezérlés is jól működik (csak el kell előtte olvasni a használati útmutatót, különben felhívsz néhány embert véletlenül). A kényelem is jó, kb mint egy Piston 3, abszolút nem nagy és nehéz a füles része, csak a csípető problémát kell megoldani. -
r0b1
tag
Sziasztok!
Látom most újra előjött a GR07 téma, de nem az volt ezzel a baj, hogy rövid időm belül (kb. 1 év) tönkrement és itt nem kábeltörésre gondolok, hanem a driver adta be a kulcsot?
Nemrégiben kijött egy [új verziója], ránézésre nekem csak annyi látszik, hogy a jack dugót cserélték. Én nem találtam semmi infót róla a neten, hogy mi változott, nem rendelt már ilyet véletlenül valaki?Egyébként a LZ A2 hátulról nyitott vagy zárt? Az izolációjára lennék kíváncsi, mert utcára kéne egy Astrotec AX35 leváltására, amit nagyon szeretek, csak hiányzik róla a mikrofon és a vezérlés.
-
r0b1
tag
Sziasztok!
Két füles között vacillálok, Bosshifi B3 és PMV A-01. Telefonnal használnám, érdemes a drágábbikat választani vagy úgysem tudná rendesen meghajtani, talán még rosszabul is muzsikálna így, mint az olcsóbbik? A telefon a Sony Xperia Z1 Compact, egy Astrotec AX35-el szépen elmuzsikált, ezt váltanám.
Ui.: Astrotec AX35-nek tegnap egy hosszabb hallgatás után elhalkult az egyik fele, szerintem a DD mondhatta fel benne a szolgálatot, mert szólni szólt, csak erőtlenebbül és hiányzott a mélytartomány. Mozgattam a kábelt, hogy nem-e kontaktos, ki-be húzgáltam, de nem volt változás. Viszont egy napra rá meg újra jól működött. Tapasztalt már valaki hasonlót?
Köszi!
-
r0b1
tag
Aki hallotta már a Magosi K3-at és a RHA T10/T20-at is, le tudná írni, hogy kb kategóriában hol helyezkedik el hozzájuk képest?
A T10-et hallotam 2 éve, nekem tetszett, de a K3-ról megnyerőek itt a vélemények, továbbá külföldről a T20-at is 40k körül be lehet már szerezni. Fiio X5 II a forrás. -
r0b1
tag
Sziasztok!
Ha olyan fülest keresek ami jól szigetel (nem ártana ha a 3-as metrót is bírná), akkor csak a tisztán armatúrások jöhetnek szóba, mert ott a ház nincs kijukasztva a vetőcsövön kívül? Itt meg ugye 3 BA-val kezdődik az a kategória, amiben már egy dinamukushoz hasonló mennyiségű mély is van?
-
-
r0b1
tag
válasz qpakcovboy #75174 üzenetére
Ha budapesti vagy akkor az iJoeban ki tudod próbálni. Én csak röviden hallgattam bele, nekem tetszett, de hogy az árát megéri-e azt nem tudom.
-
r0b1
tag
Sziasztok!
Van valami jobb Bt füles a Meizu EP52-nél aminél ilyen nyakbaakasztható patkó részben van az elektronika és az aksi?
Árban max 20k-ig szeretnék menni. Esetleg a Oneplus Bullets? -
r0b1
tag
Sziasztok!
UE900s-hez keresek vezérlőgombos kábelt. Az Ultimate Ears honlapján már nem találom a gyári kábelt, az ebay-en meg rengeteg félét és árút lehet kapni (ezüst, réz stb.), van valakinek ötlete, hogy milyet érdemes hozzá venni?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest