Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forraszto
tag
Valaki erre pls...
-
wanted5
őstag
válasz
pulutodurumo #54881 üzenetére
neked is és sheratan-nak is köszi,
azt hiszem teszek egy próbát akkor a pistonnal -
bozont
veterán
Értem. Mindenképpen megpróbálok majd eljutni legalább az egyik füles találkozóra. Ha majd egyszer megjön az elhatározás hogy ennyit kiadjak egy fülesre, azt természetesen csakis hallgatózás után.
Sokak szemében már azért is elvetemültnek számítok az ismerősök közül, hogy ennyit kiadtam az X3ii-re. -
válasz
bozont #54893 üzenetére
Sztem nem érdemes lépegetni, anyagilag jobban jössz ki, ha egyből megveszed azt, ami a végleges (vagy kvázi végleges). Én a Westone W30-W40 szintjén gondolkodnék, akár használtan, ha sikerül találni. Vagy a még ajánlott UE900 szintén használtan, mert asszem már máshogy nem is kapható.
Az AN16 (ha a GR07 szintje körül van) után a 2BA (Shure 425, VC1000, stb) eléggé szegény lesz mélyben, én minimum valami 3BA felé indulnék. De mindenképp mindez meghallgatás után.(#54895) zack nyilván ár/értékben egy GR07 után a W40 durván 4-5x ára nem hoz 4-5x hangjavulást, de szvsz megéri (ha ki tudod fizetni), ebbe a lejtőbe itt többen is belefutottak
(megfelelő forrásról, ahhoz már egy telefon kevés)
-
zack
nagyúr
válasz
bozont #54893 üzenetére
Szerintem a 40-60e kategóriát a 30k GR07 is hozza. Ahogy annó a Sunrise Xcape V1 17k árával simán belenyalt minőségben a 30-40k fülesek minőségébe.
De ahogy írják is, 100k+ ahol van komolyabb választék, de az ár/érték arány minél drágább, annál csapnivalóbb. Nem biztos hogy egy GR07-tel szemben 3-4x többet is érnek. -
BigBlackDog
veterán
válasz
bozont #54893 üzenetére
Szerintem a 40-60e Ft-os árkategória eléggé "gyér". Ha ugrani szoktak, akkor már 100e Huf környékére érkeznek általában, ott nagyobb a választék is. A másik probléma szerintem ezzel az árkategóriával, hogy relatív kevés (jó) füles tanyázik itt és azt a keveset sem tudod kb. sehol sem meghallgatni. A felsőbb kategóriás fülesekből azért van egy-két embernek, akik füles talira is szoktak járni.
De inkább aludj rá még néhányat, hátha sikerül megállni a lejtőn végül! -
bozont
veterán
válasz
#16820480 #54892 üzenetére
Még nem tudom pontosan, ezért is kérdem mi az a szint amiben nem hagy sokat a lejátszó. Bár a W40, bevallom elég nagy ugrás lenne hirtelen az AN16-ról, ha váltok is akkor inkább a 40-60e Ft-is kategória ami inkább játszik (legalább lesz hová fejlődni még
). Ez sem most, pár hónap pihi azért kell. Most sokat költöttem hangkeltőkre.
Az ajánlott füleseknek utánaolvasok.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
bozont #54890 üzenetére
Szerintem 60-80e Hufos fülest még esélyes, hogy ki tud hajtani (ha nem is teljesen, de kielégítő mértékben). Talán a Westone UM10-20-30, W10-20-30, illetve a Logitech UE900 szokott ajánlgatva lenni ilyen ársávban. Ha nem kell a magas és megfelel a kiegyenlített hangkép, akkor még a Shure 425 sem lehet rossz 40e Huf környékén (de drágábban már nem éri meg szvsz). Illetve még ott van a Sony XBA (H2,) H3 is, amit már szívesen meghallgatnék én is egyszer. A probléma csak annyi, hogy ezek közül nem hallottam egyiket sem, így csak az eddigi ajánlásokra építve írtam le a véleményemet.
-
bozont
veterán
Egy Fiio X3ii-höz szerintetek milyen fülest érdemes venni, amit ki is tud hajtani? Most inkább az árkategória érdekelne jobban, bár jöhet egy-két példa is. Hangzásban a kiegyenlítettet szeretem, ez az AN16 már nem rossz. Talán kicsit lágyabb magasak és picit több mély jó lenne.
-
-
Shalala
senior tag
válasz
#16820480 #54887 üzenetére
huh, ha hangra hasonlo, akkor lehet hogy berendelem mindkettot es majd visszakuldom azt amelyik kevesbe tetszik.
e30 harmad arban van ennel a webshopnal.. viszont a "hangszigeteles" majdnem annyira fontos mint a hangminoseg mert elsosorban hosszu utaknal fogom hasznalni.
-
-
törölt tag
válasz
Shalala #54883 üzenetére
Soundmagic E30 sem rossz, vagy esetleg valamelyik Etymothic lehet még jó, régebben páran eléggé szerették a topikban, aztán úgy kihalt a márka innen. Amúgy ha sok basszus kell, akkor ott az ATH-iM50/iM70, ha kiegyenlítettebb hangzás, akkor a Re400 egy jó füles eléggé.
Szerintem ennyiért a nem annyira jó vétel az Se215, és a H1-ről sem ovlastam eddig igazán lenyűgöző véleményeket. -
Shalala
senior tag
Sziasztok,
Elore is elnezest az ekezetek hianya miatt.
Uj fulhallgato vasarlasa elott allok, es sajnos nincs lehetosegem letesztelni a kiszemelet tipusokat.
Van valamelyikotoknek tapasztala, hogy mi lenne a jobb valasztas Shure SE215 vs Sony XBA-H1 kozott?
Tobb tesztet olvastam, ahol egyenertekunek allitottak be a ket fulest.
Ahonan megtudnam rendelni, ott pontosan ugyanabban az arban vannak ($149 AUD).
Ha esetleg ebben az arkategoriaban tudtok jobbat ajanlani azt is megkoszonnem. A forum osszefoglalo alapjan a Vsonic Gr07-es tipus lenne meg ajanlott, de az jelenleg nem elerheto. Viszonylag szukos ido all rendelkezesre ezert kizarolag a kovetkezo helyrol tudom megrendelni a fulest: http://www.minidisc.com.au/Magamrol: fokep elektronikus zeneket hallgatok szamitogeprol(integralt kartya), illetve telefonrol.
Koszi elore is,
Udv.
-
törölt tag
válasz
wanted5 #54873 üzenetére
Frissítenénk, ha lenne valami újdonság, amit érdemes betenni, de nem nagyon van. Egyedül a Pistonok voltak mostanában, meg kcisit feljebb a VSD2, és kb ennyi.
Ha vállalkozó kedvű vagy, akkor vehetsz bármit, kipróbálod, esetleg elhozod egy találkozóra, hoyg a többi fülessel össze lehessen mérni, és akkor bekerülhet, ha jónak találják az emberek. Pontosan így működött ez a mostani ajánlott fülesekkel is, olyat nem szoktunk ajánlani, amit nem hallott senki, csak esetleg valami kétes hírű blog/magazin írt róla egy pozitív véleményt.A Sony XB széria amúgy elég hírhedt a fejhallgatós topikban, nem tartozik a jobbak közé. Persze attól függ mit vársz el. De a sok basszus nem egyenló a jó basszussal. Főleg alsó kategóriában inkább a mennyiségre mennek a minőség helyett, emrt olcsóbban kijön, és el lehet adni.
csalafinta65: Nagyjából a teljes CX szériát veri ahogy van. Az IE széria már felér a VSD2-3 szintjére (illetve az IE800 jobb, de mennyibe kerül már). A CX széria nagyjából 10 éves technológiát használ, mocsaras, sötét hangja van, elfolyó mélyekkel a lassú driver miatt. Kicsit elhúzott mellettük a piac, mivel a Sennheiser nem nagyon foglalkozik a fülhallgatós vonal fejlesztésével.
-
-
wanted5
őstag
-
Forraszto
tag
válasz
csalafinta65 #54877 üzenetére
Bocsi ha nem voltam egyértelmű, ami azt illeti ez az eddigi legjobb fülhallgatóm, ezért is vannak ilyen láma kérdéseim, az eddigi pár ezer forintosak nem ez a kategoria...
-
csalafinta65
senior tag
válasz
estikornel #54867 üzenetére
Milyen Sennheisered volt, amit a Piston ver?
-
wanted5
őstag
válasz
JegesEmber20 #54874 üzenetére
igen, látom, akkor ez esetben a mostani kérdésed engem is érint
ebay, amazon, stb külföldi oldal nem kizáró ok nálam
-
INTELligent
senior tag
válasz
estikornel #54870 üzenetére
Wp-s vagyok, de azért köszi
- ott ment magától minden
-
wanted5
őstag
mivel elég régen lett már frissítve az összefoglaló hsz, ezért kérdezek
olyan 3-4 ezerig in-ear fülhallgatót keresnék, persze a cél a minél szebb hangzás lenne, ki mit tudna ajánlani?
-
Forraszto
tag
Üdv!
Az ED-s Piston-hoz én is hozzászólnék, mert hétfőn én is megvettem végülis. Nagyon szépen szól, tényleg megéri, főleg annak feltűnő, aki eddig sima gyári headset-eket használt, vagy max. 2-3 ezres "jó lesz ez"típust (pl. én: ) )
A hangerőgombok sajnos nekem nem működnek, csak a középső, de ez nem a Piston hibája, hanem a telefonomé. "Régi" android van rajta (4.1.2), azt olvastam KK alatt fordul ilyen elő, szóval ez ne tartson vissza senkit.
Egy kérdés merült fel bennem, hogy mennyire jó ez a gyárilag hozzá adott tartó, nem törik-e meg tőle idő előtt a vezeték? Van a dobozon is folyamatábra, és YT-n is vannak videók higy hogyan kell beletekercselni, de nekem nagyon szorosnak tűnik. Vagy ez rendben van? Más típusokat hogyan, miben tartanak a tulajok, van valami speckó tekercselő vagy csak megy a zsebbe, vagy mi az eljárás?
-
estikornel
tag
válasz
INTELligent #54868 üzenetére
Smart Key ezzel tudod beállítani, hogy a play/stop gomb többszöri megnyomásával léptess a számok közt.
-
GeryFlash
veterán
Helló!
Kb 2 hónapja vettem ED-ben ezüst Pistont. Nagyon durván szólt, össze sem hasonlítható a korábbi füleseimmel. Viszont 2 hete elkezdett halkulni. Nem vészesen, csak éppen már a metró zaját hallom ugyanannál a zenénél, ahol eddig nem. Nem tudom, más tapasztalt ilyet? Ki lehet cserélni vagy ezrét nem fogják visszavenni? Állati idegesítő, nagy nehezen legyűrtem a kínai gyártókkal való előítéletemet, erre meg...
-
INTELligent
senior tag
válasz
estikornel #54867 üzenetére
Én is most vettem ugyanonnan, de milyen app is van hozzá?
-
estikornel
tag
Heló!
Megjött a Piston 2 edigitalból 6k-ért. Csomagolás k. igényes (kimondottan
). A hangzás nekem teljesen jó, valóban hozza a régi Sennheiserem minőségét. Elsőre nagyon kényelmetlen volt, vágta a fülem az a fém recés külseje de hamar hozzá lehet szokni ha rendesen be van helyezve.
És még valami: Xperia Z3-mon az összes gomb megfelelően működik, megállítás és hangerő is patenten állíthtó + az a smart irányítós app is.
Kipróbálom majd még később a többi gumiharanggal is, hogy mi változik tőlük, a mély lehetne kissé több de EQ majd rátesz még ha úgy adódik..
Köszönöm mindenkinek, aki segített a döntés meghozásában, elsősorban Kemcso-nek.
-
Ati1979
veterán
Szerintem is elég sok múlik a gyártón. Nem véletlenek a CIEM-ek közötti hatalmas árkülönbségek.
A másik dolog amire érdemes lehet felkészülnöd, ha ilyet veszel, hogy a füled alakja folyamatosan változik így egy idő után újra kell csináltatnod a házat. Ami még probléma lehet, hogy mintavételezés nem sikerül tökéletesen így nyomhatja a füled.
-
Nigér
őstag
válasz
#16820480 #54864 üzenetére
Szia, köszi a választ!
Ezt amit leírtál, különbséget, tudom, csak visszaolvasgatva, asszem Zoli133 írt olyat hogy egy tripla BA UE fülest, próbált egy kiállításon, egy olyan technikát amit ciembe tesznek csak a kiállításra való tekintettel univerzális, tehát az érdeklődők által felpróbálható házban volt a motyó.
Írása szerint határozottan jobb volt mint a W4R.
Jó persze az a linklethez képest kb. 3x-os áron volt.
Mert ahogy nézegettem a netet, ez ciem-ként kifejezetten gazdaságos ajánlat, ha fogalmazhatok így. -
törölt tag
Nem sok embernek van itt szerintem CIEM tapasztalata, de ilyen árban már van azért választék, én inkább valami (audió terén) ismertebb márkát választanék, mint a Noble, 1964ears, de akár a Westone is csinál CIEM-et.
Ez elvileg úgy működik, hogy vagy a gyártó küld egy mintavevő szettet, amivel elmész egy megfelelő szaküzletbe/fülészetre, és ott leveszik a mintát, vagy eleve ilyen boltba mész az eszközökért is, majd utána elküldöd a mintát a gyártónak, aki pár héten belül visszaküldi a fülest.Azt érdemes figyelni, hogy mivel ezek teljesen kitöltik a hallójáratot, és nem is annyira puha anyagból vannak, így mondjuk az állkapocs mozgatása jelentősen befolyásolja a hangérzetet, mivel ilyenkor a hallójárat is deformálódik. Én legalábbis így tudom, de nem próbáltam még szeméylesen.
Izoláció és illeszkedés terén tudnak többet nyújtani ezek szerintem, hangzás terén egy amúgy azonos felépítésű (tehát mondjuk azonos gyártó CIEM és univerzális modelljét hasonlítva) fülessel szemben nem hinném, hogy nagy különbség lenne. Inkább ott jön ki az eltérés, hogy CIEM-ből van 6-10 armatórás is, míg univerzálisból nem nagyon láttam még 4-nél többet (kivétel a W50 és W60).
-
syzegy09
csendes tag
válasz
JegesEmber20 #54856 üzenetére
Xiaomi Piston 3 Youth Edition, durván 2400 ft-ra jön ki és jókat olvasni róla (ennyi pénzért...). Én is most rendeltem innen.
-
pinnacle
nagyúr
Megjavítattnám fülhallgatómat. Tudok szervizt ajánlani, esetleg itt már volt valaki?
-
TotO'
aktív tag
Sziasztok!
VSD3 kábelt hegesztett már valaki? Csak olyan kombinációt sikerült találni, amivel csúnyán dobozhangja van az ojjektumnak.
Tudom, hogy lehet venni pótkábelt, de már kettő törött van... tepsifónnal hamar megtörik úgy, hogy minden leüléskor gyilkolássza az ember.
-
JegesEmber20
aktív tag
Üdv!
Párom keresne magának egy fülest galaxy s3-hoz. Néztem az összefoglalót de 0-5000 ig egy csomót nem gyártanak már ami fel van sorolva. Max 4ezer lenne a keret de az is már a MAX.
In-Ear jöhet szóba.Köszi
-
Nigér
őstag
Sziasztok!
Szóval erről lenne szó.
Megérné ezzel szöszölni, vagy nem lenne előrelépés egy quad armatúrás pl. Westone-hoz képest? -
syzegy09
csendes tag
Fehér Xiaomi Piston 3 YE 8.09$-ért a geekbuying.com-on! Másnak is ennyi vagy csak nekem bugos?
Köszi a válaszokat! -
WiZARD
addikt
Sziasztok!
Asszonynak keresek futáshoz fülest. 10k körül, mikrofon legyen rajta.
Mit tudtok ajánlani?(Mindenféle popzenét hallgat, eddig egy AKG Q350 volt, az kb 2.5 évet bírt)
thx
-
zack
nagyúr
válasz
fericske #54848 üzenetére
Így, hogy a Classic lett IE8 után, nekem több mély már nem kellene.
Nem lesz hiányod, mert nem vágja agyon a közepet, nagyon mélyre megy, és így olyan érzésed van, hogy nem is kell több mély. Nem mindenkit, de engem pl a sok mély kifejezetten fáraszt hosszútávon.
Ahhoz hogy a közép rovására ne menjen, oda nem "V" füles kell hanem balanced. -
fericske
addikt
Szijasztok!
Kérdezni fogok Vsonic-os GR07-eset.
Személyes véleményetekre lennék kíváncsi a GR07 Classic vs BE edition között.
Szeretem a basszust, de csak addig ameddig nem megy a többi rovására.
Az Aliexpressen elég olcsón hozzá lehet jutni egy BE-hez, meg éppen a Classichoz is olcsóbban mint a közkedvelt kínai oldalakon. Utánajártam, úgy néz ki ezeket nem hamisítják, a képek alapján meg egyezés van. -
jegenye77
addikt
Piston 3 -nál is ugyan úgy vigyázni kell,hogy nehogy hamisítványba fussunk bele mint a 2-esnél?
-
válasz
INTELligent #54843 üzenetére
Nekem a hangerő le nem működött ha jól emlékszem (1520) de otthon lecsekkolom.
-
eszement24
aktív tag
Befejeztem a moxpaddal. A hangzása teljesen rendben van, de a minősége az hulladék. Ma végleg elhalgatott a jobb oldala, most meg a bal oldali szilikon "karácsonyfát" kellett ki operálni az agyagból, annyira mélyre csúszott mert fogta magát és levált arról a csőről, amire rá volt rakva. X6 és most 2 hónapos
Holnap elmegyek a nomonoba soundmagicet próbálni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
#42007296 #54842 üzenetére
Ez a Xiaomi Piston III Youth Edition, ez pedig a Xiaomi Piston 3.
-
INTELligent
senior tag
Ha esetleg valakit érdekelné: a Piston 2 minden funkciója tökéletesen működik az esetemben WP-n (Lumia 535 DS) - csak mert én a vásárlás előtt nem találtam túl sok infót a Piston-WP kompatibilitásról.
-
törölt tag
-
freelanced
addikt
válasz
kemcso #54838 üzenetére
Köszönöm, akkor megfontolom. Igazából szerintem a kényelem lesz az amiért megér majd nekem ennyit, remélhetőleg jobban fog illeszkedni mint a Piston. Egyébként telefonhoz lenne, gondolom azért egy Lumia 735 úgy ahogy meg tudja hajtani mindkettőt nem? Tehát nagy eltérés nincs ilyen szempontból, hogy melyiket választom, nem?
-
válasz
freelanced #54837 üzenetére
Nem. De jobb
Ez általánosan igaz, a Westone W40 sem 5x jobb, mint a GR07, egyre kisebb hangminőség javulásért egyre többet kell fizetni...
-
Nigér
őstag
Ahoj, emberek!
Microsonic Epic Generation 4
(fulmonitor.hu oldalon, mobilról sajna nem tudom linkelni)
Erről mit gondoltok?
4BA, CIEM
Az ára 150k, ez persze soksok pénz de ebből a hasonló műszaki adottságú pl. Westone W40-et sem tudnám megvenni, ez meg mégiscsak Custom IEM -
excalibur36
senior tag
válasz
BigBlackDog #54833 üzenetére
Valóban, de az az én véleményem... nekem se tapasztalatom ,se összehasonlítás alapom nincs.
Nekem a yamaha EHP-100 van
Ezért írtam, hogy kérek véleményt olyanoktól akik ismerik, hallották mindkettőt. -
pinnacle
nagyúr
válasz
BigBlackDog #54827 üzenetére
Nekem az a gondom, hogy a Piston 3 és Youth-nál is hiányzik magas hang. Igaz már a Piston 2-nél is írták, hogy mélyorientált. Ezért éreztem a Samsung EHS64-et "frissebbnek". Csak ezt már sehol sem lehet kapni. SoundMAGIC E30-nál nincs olcsóbb füles, max 8k, ami szintén nem csak mély, közép hanem magas hangban is jó?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
excalibur36 #54832 üzenetére
Mintha már írtál volna korábban a kettő hangjáról összehasonlításképpen.
Szerintem ilyen árkategóriában már mindenképpen érdemes a személyes hallgatózás vásárlás előtt.
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Megszeretnék kérni valaki hozzáértőt, aki leírná a Hifiman RE400 és a Yamaha EPH -100 pro és kontra. E kettő közül kizárólag a hangzást figyelembevéve melyik a jobb választás?
Egy barátomnak kellene segíteni a döntésben, de én nem vagyok jártas ezekben a dolgokban.
A segítséget előre is köszönöm! -
vicze
félisten
válasz
estikornel #54830 üzenetére
Ahogy vártam Piston 2 is ugyan úgy működik mint P3.
-
mekker
őstag
válasz
freelanced #54826 üzenetére
Hátul elvezetős, úgyhogy hosszú távon talán kényelmesebb lehet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
freelanced #54826 üzenetére
Számomra az E30 kényelmesebbnek bizonyult, mint a Piston 2, ugyan csak rövidebb ideig próbáltam (relatív kicsi a fülem). Hangra, ha jól emlékszem szintén az E30 volt nyerő nálam, kiegyenlítettebb volt a hangkép, a Piston 2-ben több a mély.
-
freelanced
addikt
-
válasz
freelanced #54824 üzenetére
Nem, akkor inkább az E30
A három közül annak a legjobb a hangja sztem, de annyiért már érdemes megfontolni külföldről a VSD1-2 szériából valamit.
A Piston 2-3 összehasonlításhoz olvass kicsit vissza, pár napja tették meg. -
freelanced
addikt
-
estikornel
tag
-
válasz
estikornel #54819 üzenetére
Piston 2-3 perpillanat a legtöbbet vett füles itt a topicban, nagyon jó ár/értékarányú (főleg ha külföldről rendeled), olvass vissza kicsit.
Az ES18 nem rossz, de az E30 jobb nála, megéri a különbözetet. Az E10 más hangú, közelebb áll az olcsó Sennheiserek mélykiemelt világához, persze lényegesen jobb hanggal.(#54818) Forraszto Az Edigital Piston 2.1-et árul, eredetit. Az ES18 nem jobb, mint a Piston sztem.
-
vicze
félisten
válasz
estikornel #54819 üzenetére
Piston 3 vezérlőgombok Z3-on a következő képen működnek: hangerő le/fel(készülékek túlnyomó többségén számváltás), hosszú nyomásra nem reagálnak, play/pasue/hivás fogadás, és középső gomb hosszan nyomva indítja a Now-t hangfelismeréssel.
P2-t holnap tudom letesztelni. -
estikornel
tag
válasz
kemcso #54817 üzenetére
Hm, összefoglalóban lévő Soundmagic ES18 mennyivel tud kevesebbet fele annyiért? Viszont a Sony MDR-EX50 szerepel az ajánlottak között, csak egyel alacsonyabb árkategóriában. Nem ragaszkodok a Sonyhoz, sem a Sennheiserhez csupán a legkevesebb pénzből szeretnék venni fülhallgatót és most az a kettő akciós itt-ott. Piston valamiért nem tűnik szimpatikusnak, nem tudom mennyire működnének rajta a vezérlő gombok Z3-mon, az pedig ha már rajta van jó lenne ha működne.
Edit: Ezen a linken azt írják, hogy Z2-vel egyátalán nem működik, Z3 pedig sokban nem különbözik tőle szóval eléggé visszatart ez tőle.
-
Forraszto
tag
Hello
Bizonytalankodik a telefonom (LG F6) headset-je (ami nem a gyári, hanem egy Samsungé
), lecserélném. Sok jót olvasok itt a Piston-ról, egy ilyet találtam, és holnap be is tudnék "ugrani" érte, viszont nem tudom, hogy ez az-e amiről írnak. Ez most a 2 vagy a 3 vagy valami hamisítvány?
Végül is olyan szempontból mindegy, hogy ha hamisítvány is, de jó, akkor ennyiért meg is felelne. Van tapasztalata valakinek erről az edigitalos-ról? Kompatibilis lehet a telefonommal? Az összefoglalóban lévő listában az LG-hez csak azt írják hogy 'All current models are compatible.', de nem tudom.
Még néztem a SoundMAGIC ES18-at, de az ugye nem mikrofonos. Viszont ha annyival jobb, mint a Piston, lehet megbékélek vele, mert hedset-ként minimális a használat (utóbbi hónapokban talán 2 esetben használtam ilyen funkciót)
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
válasz
estikornel #54816 üzenetére
Összefoglaló
Az EX110 felejtős, ahogy a Sennheiser is. Piston 2-3 még alternatíva lehet, de a SM E10 jobb szvsz. -
estikornel
tag
Hali!
Nagyon max 10e-ig milyen alternatívák vannak Soundmagic E10 és Sony MDR-EX110 illetve EX50 mellett? Utóbbiak ugye olcsóbbak. Sennheiser CX150-em elhalt az évek során, 5 évet bírt és a hangja nagyon tetszett. Legalább ilyen szintű fülhallgatót szeretnék, az E10 már árban nagyon a plafon lenne és csak akkor venném meg ha jelentősen többet tud pl a fenti Sonyknál vagy egy Sennheiser CX200 SII-től.
-
mekker
őstag
válasz
blackmajesty #54805 üzenetére
A bőrlyukasztó talán elegánsabb megoldás, majd megpróbálkozom vele.
@Bodor
Elég jól néz ki a linkelt képen lévő párna. Most is ilyen röviden használod? (mmint hogy ennyire kiér a hangszóró a párnából) -
peestike
senior tag
05.23-án rendeltem egy Piston 3-at a banggood-ról, ajánlottam kértem, így tokkal vonóval 5316 huf volt.
06.03-án megjött, 3 napon keresztül járatódott. most próbáltam ki valójában milyen is.
brainwavz beta volt a hasonlítási alap. korábban volt egy piston 2 is, de pont úgy jött meg kínából, hogy hétfői napon megérkezett, aztán hétvégén volt hírek, hogy van 3, így annak menni kellett.
anno akkora különbséget nem véltem felfedezni a brainwavz vs. piston 2 között, úgy rémlik.
brainwavz vs piston 3 viszont most eléggé meggyőzött. szebb a mély, a közép. magassal nem volt gond korábban sem. persze a hangszínszabályzó segít, ha kell.
kialakítási különbség, hogy a beta jobb fülese valahogy sosem akart megmaradni a fülemben rendesen, piszkálgattam sokat, hogy jól álljon és kényelmes legyen. piston 3 már első próbánál jobban illeszkedett, annak ellenére, hogy egyel nagyobb a gumi, ami rajta van. remélem, hogy hosszabb távon sem lesz kényelmetlen, a beta azért nem volt tökéletes. ha a piston is kihúz annyit, mint a beta, akkor szerintem nem rossz vétel. (nem reklámozni akartam, csak kis tapasztalat megosztás, hátha valakit érdekel.)
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok!
BRAINWAVZ M1 esetén, illetve több gyártónál is láttam ezt a csavart zugsorcsöves kábelt. Mondhatni, hogy ez tartósabb megoldás mint a sima szilikon, vagy mindegy? Zsebben gubancolódásnál van különbség?
Több mint 3 éve van meg és nem csalódtam benne. Most kezd el törni a kábel és sajna cserélnem kell. Viszont kegyetlen amit kibírt. Edzőteremben póló alatt, telefonnal együtt zsebből kirántás, bringázás. megérte
-
Kroni1
veterán
A Piston 3 hangban hogy viszonyul a Piston 2-höz vagy a SM E30-hoz?! (ezeket ismerem)
-
szentkuti11
addikt
Itt vannak a lendme akutális akciói. Nagy extra nincs, a VSD3/VSD3S-re van néhány dollár akció (most kb 11k náluk), meg a GR07 Basshoz jár ajándék UU2.
-
freelanced
addikt
Hello!
Szükségem lenne egy fülhallgatóra, főleg olyanra ami itthonról beszerezhető, mivel 15-ig szükségem lenne rá. Lehetőleg 10 ezer forint alatt. Mit tudnátok ajánlani?
Köszönöm!
-
mekker
őstag
Próbálgatta már valaki itt a zajvédelmi füldugót, mint harangot?
Én már fél-egy éve így hordom, és nekem bejött (Soundmagic e30 - gyári harang, Sony gyári harang és Sony hybrid klón helyett).
[link]
Félbe kell vágni a dugót (kb 1 centi lehet így) a füles nyakához mérten még majdnem ugyanannyit ráhagyni. Forró tűvel lyukat kell égetni bele, az alján kicsit meg kell forgatni, hogy táguljon, ezt 2-3-szor is meg lehet ismételni, hogy tiszta legyen a járat. Nálam a kijárat tűméretnél alig nagyobb, de lehet kísérletezni szélesebb kijárattal is.Előnyök:
-jobb szigetelés, kevesebb kábelzaj
-szvsz. jobb hangzás
-kényelmes, igazodik a fülhöz
-kevesebb a kényelmetlenség, ha zsíros vagy vizes a fül, akkor sem olyan idegesítű, mint a gumiharang
-nincs driver flex
-füles járata nem koszolódik
-jól is nézhet ki (akinek bejön ez a neon sárga/narancs színű harang)Hátrány:
-táskában hajlamos felszedni egy kis koszt
-vastag nyakú fülesen nehézkes cserélgetni (bár ha jó, akkor minek)
-emiatt inkább csak ujjal/szivaccsal érdemes tisztogatni időnként -
hobbyone
aktív tag
Spagyi + kóóó
Ezeket kifejezetten sportoláshoz tervezték + itthon is kaphatók. Saját tapasztalatom nincs.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #54562 üzenetére
Megjött. Kipróbáltam, nagy különbséget nem hallottam a kettőt között. Nekem kicsit sok a basszus, igaz ez pár gyengébb kódolású .mp3-nál jól jöhet. S Advance tartozék, EHS64-nek "frissebb" a hangzása. Persze lehet, hogy ez a jó basszus, csak én már megszoktam a másikat. Majd valaki szakértő megmondja. Ahogy a videón látszódik, csak kínai felirat van. Remélem eredeti, Piston 3-ra ez jött be, Youth-t nem tudtam beolvasni. Mindkettő kialakítása, elég masszívnak tűnik. +3$-t vettem olyan lehetőséget, hogy Spanyolországba küldessem javításra. Youth gombjainak szerintem jobb a kialakítása. Ha kibírnak 1 évet, szerintem jó választás.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest