-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsianett
tag
válasz
zoli03 #29027 üzenetére
Én simán be merném vállalni. Ennél jobbat csak lényegesen drágábban lehet venni, ha valaki nem hallgat CD-től felfelé magasabb bitrátát és mintavételt, akkor felesleges neki jobb. Egyszerű kis egychipes vacak, de elég jó hangot lehet kicsikarni a PCM27XX vagy PCM29xx IC-kből, rendes kivitellel.
Ráadásul, ha jól látom a képeket a dobozon kívül teljesen megegyezik a bele az ELE EL-D01 típusú külső hangkarival, amiről itt elég megdöbbentő pozitív véleményt írnak. Az ELE háza és kivitele egy fokkal szebb is, azt a néhányszáz Ft-ot szerintem megéri.
-
Bargyu
tag
egy JRiver vs Jplay tesztnél találtal ezt hozzászólást és bemásolom, mert nagyon tetszik az egész érvelése:
If there is a disagreement between measurement and perception there are several possibilities. The perception of some individuals is different than most of us and includes something that can't be measured - some folks insist on seeing ghosts, talking to dead people etc. (one of them used to be a Prime Minister of Canada -MacKenzie King). That doesn't make their perception wrong - just not relevant for most of us. Another possibility is that the measurement is wrong or incomplete. Back in the 1950's when transistors first came out engineers claimed transistor amps to be nearly perfect. Many listeners disagreed and it was discovered that since they were testing the new transistor amps the same as they tested tube amps they were missing some distortions. Once they learned how to test and measure for these distortions the race was on to improve transistor circuits to get rid of those distortions. I'm not saying there is anything missed in these measurements, only that it is possible. We know that the human perception system is an amazing thing. Most people can drink wine and say I like it or I don't like it. Some people can drink wine and identify the types of grapes used and sometimes even the year of those grapes. I have taken part in, and run blind listening test (I know some people disagree with blind listening as a valid test) with all kinds of equipment (cd vs records, cables, speakers, amplifiers,....) I'm most likely to be cynical and agree with the measurements if the blind listening tests verify the measurements. When they don't then scientifically it means we need to try and find reasons why. In my own tests I would tend to agree that I don't hear these differences. My ears are pretty good, I play and build guitars - have for 40 years, have been all over the world studying guitar building. I have, I believe, like a wine taster, practiced listening for small subtleties in the sound of instruments, my sound system consists of about $20k of well regarded 2 channel cd playing equipment (although experimenting with computer based). I would be happy to have anyone who thinks they percieve a difference verify that. Every time I thought I could hear a difference that was not measureable and I set up a carefull ABX test I found that there was a reason or that I couldn't reliably hear the difference after all. The real challenge here I think is to those who feel that this test does not explain what they are hearing is to find a way to verify that. Mitchco has done an excellent job of describing and supporting his position, Those of you who disagree are free to do so of course, but please take he stance that you have a different opinion which is at this point only opinion.
Google translate elég jól fordítja.
-
Bargyu
tag
Lehet, hogy ismeritek, apró progi ami segít valamit abban, hogy elég gyors-e a géped bitperbit továbbításához. Legalábbis ezt írják róla. Én két laptopon néztem az újabban stabilan alacsony, de a core2duo-s sony vaio-nál néha bizony felugrik.
-
törölt tag
válasz
CaNNa3IS #29043 üzenetére
Felvételt "szoktunk" csinálni 5-28 Sávig tűzmadzagon, eviritingisfine Kop-kop.
Most próbálgatom a korábban említett hangkártyát saját FW és Xmos-coax meghajtással
Csövesen és félvezetősön is az FW nyert: folyósabb, búgósabb, pontatlanabb lábdobot és basszusgitárt kaptam Xmos-al, ami fedi is egy csöppet hangképet.Adok neki még esélyt, más kábellel mert elsőre elég mély vízbe dobtam szegényt
-
fattyu
veterán
elvi kérdés:
Firewire jobb e mint az usb?
melóban laposom van amiről a zene szól.koaxot nem tudok varázsolni. Express card firewire adaptert viszont igen. Szóval ha egy dacot firewire-en etetek akkor előrébb vagyok mint usbvel?
-
Dorien
veterán
-
törölt tag
válasz
vodkaboy22 #29035 üzenetére
Átkötö(tte)m direkt 8,4V-ra a kütyüt, csak hogy megnyugodj
-
Zsocó
aktív tag
A Grando-ban néztem ezt: Fejhallgató erősítő HEADAMP, 13k. Mi a véleményetek? A keret ennyit engedne meg. Ez "A" osztályú? Asus Xonar DS hangkártyám van, amiben ki van cserélve a műveleti erősítő egy OPA2604-re. A füles pedig egy AKG K512.
-
törölt tag
Megérkezett az Xmos-os USB-Spdif transport
Megszenvedtem vele mire megszólalt, most ismerkedünk...
16,8V/5Ah- NiMh akku és egy DC-DC konverter ad neki kakaót. -
Tomacko
őstag
válasz
zoli03 #29029 üzenetére
Hát őőőőő, mint ahogy "A Profi" írta előttem, mint DAC gyáros, tényleg minden. Én egy Musiland monitor 01 us megvásárlására készülök, és a kiindulás nálam egy DAC/AMP kombó volt amin banán dugók vannak passzív hangfalakhoz, mindezt 25ezer környékén szerettem volna teljesen szakavatatlan fejjel.
Szóva 25 ezerből szerettem volna egy erősítő-dac egy házba akciót, ahoz képest, eljutottam oda, hogy most csak a DAC-ra adok ki ennyit és majd a következő alkalommal veszem meg az erősítőt. Nem lóverseny ez se amit érdemes lenne "elkapkodni".
Szóval azt mondom én is, hogy ennél minden jobb, még mindig teljesen laikus fejjel. abból kiindulva, hogy itt olvasgatom a beszélgetéseket hónapok óta és időnként felteszem a magam kis "hülyegyerek" szintű kérdéseimet
-
-
-
zoli03
őstag
Használ valaki Muse Audio X5 DAC-ot? Mi a véleményetek róla? CD minőségnél nem hallgatok magasabb bitrátájú zenét.
-
AGE-T
őstag
válasz
contaxg #28988 üzenetére
Kis mytek hangjával nem tudok kibékülni. Anno első körben valószínűleg azért nem tetszett az lcd2 sem. Nagy Heed dac anyagilag esélytelen, olyan 1000usd környékéig vagyok hajlandó elmenni. E mellé még erősítőre is kell majd költeni. De ha van valami jobb dac/amp combó, az is érdekelhet több pénzért.
De nagyon szépen köszönöm a felajánlást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest