Új hozzászólás Aktív témák

• bajnokpityu

félisten

Megosztom inkább itt, ne csak Bercivel privátban beszélgessünk, mást is érdekelhet, illetve némi reklámértéke is legyen. Kipróbáltam egy prototipus Bkercso erősítőt. Aljára filctollal az van írva, h red3.
    Forrás végig dx7pro, néha a Topping saját asszimmetrikus füles kimenete. Sok metál volt ma terítéken, jól ismert darabok, tegnap meg finomkodás.

HSZ rövid verzió: IEMhez ajánlott darab. Van egy amúgy rettenetes garis háttérrel rendelkező, de amúgy jól - V alakú frekimenetű - szóló KZ IEM-em, és közelében nem hallottam semmiről így szólni. Picit súg ezzel az erősítőről a kb 15 Ohmos darab, de a zenét nagyon elkapja. Toppingtól sokkal jobb sub basszus, lágyabb magas, pörgős, dögös hang. A füles 15e volt, de ezzel az erősítővel ötször ennyiért is megvenném. Nagy élményt okozott, köszönöm. :R

Többi fülesemmel, más erősítőkkel szemben: Gustard H10, topping dx7 pro van most éppen az asztalon, meg Sony Z7, és he560V3.
    Berci erősítője Sony Z7esen is jól szólt, de nem volt áll-leejtés. Hangszín tök ugyanaz, felbontás, valóságérzet kicsit jobb Berci erősítőjével, de ennyi. Berci készüléke picit puhább, reálisabb a magasakat tekintve, talán picit természetesebb a közepe. Z7et hallottam már ettől jobban szólni, de általában sokkal rosszabb szokott lenni. :U

Hifiman HE560V3: Toppinghoz képest összehatásában jobb a Berciével, több vele a zene, lendületes, hangulatos, akármilyen stílust próbálgattam vele. Folyékony, finom, jó felbontás, finom magasak, természetes arányok. :K
    Önmagában nem feltűnő, de ABzve gyorsan kijött, hogy hiába kiváló az összhatás, de ha nagy hangtömeg van, akkor elvesznek az arányok, akár egy-egy cin ütés torz csattanássá tud válni. Kevés hangszer esetén finom, puha a magas. Szóval szummában jobb a topping belső erősítőjéhez képest, de részleteiben lenne még reszelni való. Első este végén néha meg kellett néznem, melyikről megy, annyira hasonlóak, aztán második naptól már könnyebb volt felfigyelni a jellegzetességekre. Pláne Archspire-t hallgatva. :P

Majd jött a Gustarddal összehasonlítás. Először 560V3al. H10en végtelennek érezni a dinamikát, talán ez az egyetlen általam hallott erősítő, ami meg tudta hajtani ezt a fejest. Azonos hangerőn már nem csak a lábad jár, hanem a fejed is. Ez eléggé feltűnő, magabiztos, odaverős cucc. :W
    Aztán elkezdtem keresni itt is a hangzásbeli különbségeket. Valóságosabbnak tűnik a háttérben fokozatosan felhangosított énekes. H10en teljesen valóságosnak tűnt, míg pl a Bercié elején koszos masszában marad, és csak a legvégén lesz jól kivehető. Ahogy a kánonban éneklés is reálisabb. H10 tere nagyobb, levegősebb. Cserébe a H10 kicsit keményebb hidegen, nem olyan sima. Melegen persze tök oké. :DDD

Köszönöm a lehetőséget :C

Baromi régen volt nálam "teszten" bármilyen cucc, elnézést, ha kusza volt, vagy érthetetlen, de amikor napjában kell irni ilyet, akkor megvan a flow, itt most többször félbe kellett hagynom, mert fáradt voltam.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák