Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szenesember
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Sajnos anyagi és egyéb okokból meg kell válnom hőn szeretett gépemtől, de nem tudom, h mennyit érhet. Segítenétek beárazni? Fujifilm X-T20 + XF 18-55 f/2.8-4 szettről van szó, kb 35000 expó van benne, viszont 90%-a elektronikus zárral lőve. Az állapota hibátlan, mind működésben, mind esztétikában. (Van hozzá egy vadonat új ND1000-es filter, két SD kártya (64GB, és 128GB Kingston) és egy fotós táska)
Előre is köszönöm! -
szenesember
aktív tag
válasz Matska #32749 üzenetére
Ez igaz! Ha működik valami, arról nem írkálnak :D
madgie (#32752): én sem gondolnám, hogy tömegesen lenne gond velük, kb több, mint egy tucat esetről olvastam. Viszont sokan írták, hogy a képe sem teljesen olyan, mint a japánnak. Erről nem tudok mit mondani, nincs összehasonlítási alapom. (garanciáztatni meg még egyelőre nincs lehetőségem).
-
szenesember
aktív tag
válasz Muerte68 #32744 üzenetére
Nagyon is sok probléma van a 18-55-ös obikkal, mióta japán helyett a fülöp-szigeteken gyártják. Az enyém decenteres, és fókusz problémái is vannak. Volt olyan az egyik fórumon, aki negyedszerre kapott hibátlan darabot gariztatás útján... Én inkább vennék egy használt, de japánban gyártott darabot.
-
szenesember
aktív tag
válasz madgie #32693 üzenetére
Én sem hittem el először! Nagyon sokat tévesztett a fókusz, hát leteszteltem (vonalzó, papírfecni, stb). 20-ból 1-szer sikerült neki eltalálni a fókuszt, 19-szer 3-5 cm-re mögé lőtt, úgy, hogy a gép szerint "befogta" a fókuszt.
Élesben ez úgy néz ki, mikor portrézok pl, a szem életlen, a fül éles, de elvileg tökéletesen fókuszált, szemre... Legalábbis a gép szerint....[ Szerkesztve ]
-
szenesember
aktív tag
Üdv, mindenki!
Van bármiféle lehetőség fuji x rendszeren az oobjektív autofókuszának finomhangolására?
Mert úgy néz ki, nem csak decenteres, de back focus-os is az objektívem (18-55) -
szenesember
aktív tag
Végre! Megérkezett a hőn áhított X-T20-asom, 18-55- ös üveggel! :D
Mivel nagyon hosszú a topic, ezért nem olvasnám végig. Ha lesz kérdésem, azt az összefoglaló, és a felhasználói kézikönyv elolvasása után teszem fel.Kezdenék is egy ilyen kérdéssel:
Szabad e tölteni a gép akkuját gépen belül másik (pl mobiltelefon) töltővel, illetve power bankkal? -
szenesember
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire jó ötlet innen rendelni: digiexpert
Van esetleg velük tapasztalata valakinek? -
szenesember
aktív tag
-
-
szenesember
aktív tag
-
szenesember
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, végre szintet lépek, és csatlakozom egy X-t20+18-55/2.8-4 -el, és myugdíjba küldöm a jó öreg X30-ast :D
Lenne pár kérdés (ami az összefoglaló átnyálazása után nem derült ki):
1. Vajon a legújabb firmware lesz a gépen, vagy frissíteni kellesz?
2. Tennék rá egy üveget is nemsokára (egyelőre beérem a 18-55-el) A két befutó a 35/1.4, és az 50/2 WR (tudom, más látószög). Az a kérdésem, h a 35/1.4 a mostani vázakkal (leginkább T20) milyen az AF sebessége? Összemérhető az 50/2-vel, vagy sokkal lassabb? (Elsősorban a gyereket fotóznám vele)
3. Kb milyen a gép AF sebessége/pontossága gyöngébb fényben?Köszönöm előre is!
-
szenesember
aktív tag
válasz madgie #13148 üzenetére
Na jó, azért én sem ma kezdtem a Ligtroom-al való ismerkedést A link-elt képen is fel van húzva az élesség, színzajszűrés 0-n, shadows +15-ön. A CaptureOne verzión még mínuszba is kellett vinni az élességet.
De nem is igazán az élesség, hanem a tónusok, színek miatt tetszik jobban. Viszont ez sem hasonlít annyira a Jpeg Provia-ra. Sajnos a CaptureOne-ból hiányoznak a Fuji profilok. -
szenesember
aktív tag
-
szenesember
aktív tag
-
szenesember
aktív tag
válasz madgie #13096 üzenetére
Nemrég téma volt az adobe profilja, a lecsapott feketék, meg ilyesmi. Capture One-t próbáltátok már Fujival?
Én ledöbbentem. (Igaz, csak X30-am van, de megtérített )
Egy kis összehasonlítás, Fujifilm X-E2, Lightroom CC vs. CaptureOne 9, hátha érdekesnek találjátok:Lr
Co
Katt a képekre teljes változatért, ott jobban látszik minden, mint így.
[ Szerkesztve ]
-
szenesember
aktív tag
válasz MC Pite #13022 üzenetére
Az meg hogy lehet? X30-on mostanában pont ezzel küszködök. Nekem nem indul a fókusz, míg a vaku tölt, de még csak a Q-menübe sem tudok belépni.
Egyébként X30-on hogy érdemes beállítani a Jpeg-et? Neked több tapasztalatod van vele. Most így használom: DR200 | Color 0 | Sharp -1 | HTone -1 | STone -2 | NR -2 | És néha felmegyek ISO1600-ig. -
szenesember
aktív tag
válasz MC Pite #12905 üzenetére
Hogy méret, vagy obicsere? A képminőség a fontos neki. Ha megoldható lenne, inkább nem cserélne obit, de a méret nem olyan lényeges, pláne, ha sokkal szebbek a képek, akár gyönge fényeknél is(, ami 35/1.4-el már nagyon szépen megoldható ). Ennél csak a gyors működés fontosabb neki...
A lágyság sztem nem fogja zavarni, portrénál egy kis lágyság nem hátrány. A két obi közül már a barátom fog választani, eldönti, mi fontosabb neki (ha egyáltalán lemond az LX100-ról). -
szenesember
aktív tag
-
szenesember
aktív tag
válasz cousin333 #12890 üzenetére
Köszönöm! Fogom ajánlani a 35/2-t, és az 1.4-et is. Azért egy teljes fényérték nem kis különbség.(Csak egy darab fix-et akar, ez lenne az ideális gyútáv, azért ebben gondolkodunk. Ezt is csak a kitobi után...)
(LX100, és X-E2 nem egy kategória. A Fuji gépeknek lelke van ) -
szenesember
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Az nem számít neki, h. befér e a zsebbe. Egyébként nem is akarom összehasonlítani a két gépet, tudom, h. a Fuji mennyivel jobb, csak, hát nem nagyon van miből válogatni, ha használt gépet nem akar. DSLR-eket kizártuk, az LX100 meg viszonylag olcsó alternatíva. Eddig nem nagyon volt képben az X-E2 az ára miatt sem, most meg kijött az FX35 f/2, meg ez az új firmware, sztem nagyon érdemes elgondolkodnia rajta, mert lehet, h. megéri azt a + 100e ft -ot(, már csak a későbbi bővíthetőség miatt is.szerk. Amúgy érdemes Fujihoz utángyártott pótakksit venni? És, ha igen, milyen márkát? (Ebay-es kínai csodáktól félek, volt, akinek megsütötte a gépét.)
[ Szerkesztve ]
-
szenesember
aktív tag
Helló!
Egy jó barátom gépvásárlás előtt áll, Pana LX100 a kiszemelt gépe. (Leginkább pillanatképekre szeretné használni, ezért fontos az AF sebesség.) Nagyon tetszik neki a Fuji X-E2 is, de nem mertem ajánlani neki eddig, azt olvastam, h. XF 35 1,4-el lassú a fókusz. Az a kérdésem, h. a firmware frissítéssel tényleg javult az AF sebesség ezzel az obival? Illetve, ha van valakinek 18-55 2.8-4 kit-el, ott milyen az AF sebesség? -
szenesember
aktív tag
válasz MC Pite #12531 üzenetére
Tudom, h. csökkentik a minőséget a tcon-ok, de annyira nem ismerem őket. Mit ront a bukén? És lassítaná a fókuszt?
Áhh DSLR ki van zárva, akkor megelégszem azzal, amit az x30 tud. (Pont LX100 volt a cél, de azért nem vagyok képes annyit fizetni.)
Tudom miyen a fuji jpeg, (minden tesztet átbújtam, minden tesztképet (+flickr, igaz nem sooc) megnéztem, semmi bajom vele. De napokat töltöttem a raw samle-k feldolgozásával és elemzésével(, nem csak x30), és raw-ban tudnám használni ISO 3200-ig is, + raw-ban jobb a dinamika, ha capture one-al dolgozom fel(, persze ez nem jelenti azt, h. alacsony ISO-n nem használnék jpeg-et).[ Szerkesztve ]
-
szenesember
aktív tag
válasz MC Pite #12528 üzenetére
Köszönöm a választ!
Sajnos én sem találok ilyesmit, eddig egy Canon-t leltem, de az nagyon nagy, félek, h. kárt tenne a gépben. Én nem érzem fölöslegesnek, azért is tettem fel a kérdést. Fuji, vagy nem Fuji, én RAW-ban fogom használni, és a pro focus-al egyáltalán nem tud megbarátkozni a szemem. Ami a fényveszteséget, meg az optikai minőséget illeti, tudom nagyjából mire számítsak. A derítőlap viszont jó ötlet -
szenesember
aktív tag
Helló!
Végre berendeltem az X30-at, jövő héten meglesz. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
X10-em van, azt szó szerint megutáltam, remélem X30-ban nem fogok csalódni.(Fő gépem lesz.)Ha még egy kérdéssel lehetnék terhetekre:
Létezik X30-ra feltekerhető teleconverter(, ami lehetőleg nem töri le az objektívet)? Ha igen, akkor van e olyan, aminél nem romlik a fényerő? Sajnos a gugli nem sokat segített. Nem baj, ha ront a képminőségen kicsit, csak jó fényben használnám néha portrénál, egy-két beállított képhez, h. legyen valami bokeh is, mert gyári formájában nem túl izmos a szűk DOF.Köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
szenesember
aktív tag
Helló!
Lenne még 1 kérdésem x30 tulajokhoz.
Igaz, h. az arcprior. AF nem kapcsolható be PASM módokban? Egyik tesztben erre panaszkodtak, de máshol nem olvastam hasonlót.
Előre is köszönöm a segítséget! -
szenesember
aktív tag
Hálás köszönet mindenkinek! Sokat segítettetek!
-
szenesember
aktív tag
válasz MC Pite #12031 üzenetére
Nagyon örülök a válaszodnak! Nem is gondoltam, h. ennyi választ kapok
2. pontra adott választ csak félig értem... honnan lehet tudni, h. mikor melyiket használja? vagy választható?
3. X10 nálam kb 170-et bír, de az sem sok...
A plusz egy pontnak a végén meg különösen örülök, szoktam vakuval falra, vagy plafonra lőni, nagyon hasznos +pont.Nagyon köszönöm a válaszod! Sztem már döntöttem is
-
szenesember
aktív tag
válasz Gercsa #12029 üzenetére
Helló!
Köszönöm a gyors választ!
Nagyon biztató minden, amit írsz. A felhasználással nem lesz gond, az x10-ben ugyan ez az objektív van, a zajszintje is kb ugyan ilyen, csak ezt merném is használni 12mpx-en. tudom, mire számítsak gyöngébb fénynél, és használnám ISO 3200-ig.(Letöltött RAW sample-kből elég jó eredményeket tudtam kihozni PS+ Topaz denoise plug-in kombóval. Összehasonlítva ISO 3200-on ugyan az a képminőség , mint a Canon g7x (+topaz) ISO 6400-on, kicsit jobb, mint Pana LX100 (+topaz) ISO 12800-on)Köszönöm a válaszodat! Biztosabb lettem a döntésemben!
+1 kérdés, ha lehetne, mert kihagytam:
Tapasztalat alapján, mennyire elég a dinamika tartománya RAW-ban? Pl verőfényes napsütésben portrénál kötelező lerekeszelni 112mm-en f/2,8-ról? Persze, ha RAW-ban fotózol...[ Szerkesztve ]
-
szenesember
aktív tag
válasz rbalint88 #12027 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A legfontosabb szempont számomra, a gyors, pontos AF minimális shutter lag-al, hogy ne maradjak le egy pillanatról sem... Gyereket, családi eseményeket fotóznék. (LX100 lenne a tökéletes, de arról az ára miatt lemondtam) A belépő tükrösökkel meg állítólag az a probléma, h. a gagyi AF rendszer, + szűk mélységélesség miatt aktív gyereket elég nehéz élesre fotózni (ráadásul a 35/1.8-as palacsintát is lassúnak írják).Még egyszer köszönöm a válaszodat!
Ha lenne esetleg valakinek személyes tapasztalata, kérem írjon!
-
szenesember
aktív tag
Helló!
Új vagyok még a fórumon, de kéne egy kis segítség!
Fujifilm x10-ről szeretnék váltani x30-ra. Kérem, akinek van személyes tapasztalata x30-al, az segítsen!
Minden angol nyelvű tesztet elolvastam, amit nem tudtam meg belőlük, azt kérdezném meg:1. Mennyire hajlamos az objektív a porosodásra, ill. vannak e hajlamai egyéb betegségekre?
2. Gyakorlatban mennyire gyors a fókusz? Gyönge fényre is kíváncsi lennék( a tesztekben mindenhol másat írnak. Imaging resource telénél 0,06mp-et ír, más tesztekben néhol 0,33, ami nem gyorsabb, mint az x10-ben van)
3. Milyen az akkuidő EVF-el?
4. Milyen software-el érdemes feldolgozni a raw-okat x-trans miatt?
5. Mennyire megbízható az AF? Mennyire téveszt gyakran?
6. Szubjektíve megéri e újon 106e ft-ért inkább, mint pl egy nikon d3300 + 35mm 1.8 123e ft-ért?Ha valaki tud, kérem segítsen!
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Path of Exile 2
- Milyen videókártyát?
- Éjszakai műszak
- Akvarisztika
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Path of Exile (ARPG)
- Horgász topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest