Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gercsa
senior tag
A kopasz valami olyasmiről beszél, hogy integrált vertikális grippel érkezik a T4. Más forrást látott valaki ahol ezt említenék?
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
s4tch
veterán
Camera Punk (2019) / FUJIFILM
https://www.youtube.com/watch?v=ca1rri6VKQMMásfél órás film az X-Pro3 készítéséről. Ilyesmit is ritkán látni.
-
Mirman
őstag
Nem tudom volt e erről szó de C1-ben elérhető a Classic Negative X-T3 , X-T30hoz biztosan , többihez nem tudom de valószínűleg meg több vázhoz is .
-
madgie
titán
válasz Masooo #31794 üzenetére
Nincs varázsgömbünk
H1 már a legtöbb helyen nem is kapható, nagyjából kifújt, egy zseniális elképzelés volt, az árához, pozíciójához mérten elavult hardverrel. Én szeretem, de ordít az a koncepció a T3 procijáért, autofókuszáért (ez lesz a T4 vagy H2, vagy akármi, nemsokára meglátjuk).
T3-at most nem lehet értelmes árban eladni, amikor engem elkapott a kétperc és feldobtam a magyar garisat az apróra, háromszázat sem kínált érte senki. Februártól ez még kutyább lehet, hogy mennyire... jó kérdés. -
Masooo
aktív tag
Sziasztok
Olvastam, hogy érkezik elvileg nem is annyira sokára a xt4 váz.
Ez kb mit jelent? Nektek azért van elég tapasztalatotok talán ezen a téren.
Mi fog történni az árakkal xt3 fronton? Érdemes megválni tőle még a 4-es előtt, avagy nem szokott ez komoly esést jelenteni a korábbi verzióra?Az xh1 mitől esett be árban ennyire? ennyivel kevesebb tudása lenne az xt3hoz mérten vagy befejezett modellé vált?
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
-
total90
veterán
Nagy nehezen, de beáraztam a Fuji szettem. Akit érdekel, az privátban keressen meg. A következő cuccok eladók:
- X-T2 fekete + eredeti VPB-XT2 akkugrip + ef-x8 vaku + 1x NP-W126S akku + 6x Patona NP-W126 akku, gyári csomagolás (akkuknak már nincs meg a csomagolása és csak együtt eladó a szett)
- X-T3 grafit szürke + 3x NP-W126S akku, gyári csomagolás- 100-400mm f4,5-5,6 + XF 1,4 telekonverter (csak együtt eladó)
- 80mm f2,8 + MCEX 16 makrógyűrű (csak együtt eladó)
- 56mm f1,2 (sima, nem APD)
- 16-55mm f2,8
- 10-24mm f4
- 23mm f2
- 16mm f1,4Fizetés PayPal és DHL-el tudom küldeni Mo.-ra.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
soldier2
őstag
válasz TayRol #31770 üzenetére
Ha gyorsan kell a pénz akkor az E Globalos ár - 10%. Ha van rá hazai gari több hónap akkor talán E Global ár. Ezek leginkább az én saját vásárlási szokásaim, nem ritkán elmegy E Global ár felett is objektív+gép.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
madgie
titán
Nem olyan rossz az a 23/2, nálam tavaly az egyik vázon lagziban gyakorlatilag csak az volt fent (a másikon 56), míg a táskában ott pihent a 16/1.4.
Témaleválasztás meg távolság kérdése, másszatok bele a sűrűjébe, ha kell. -
Matska
senior tag
A 23 vs 16 témához annyit fűznék hozzá, hogy mióta megvan a 23, azóta jön velem mindenhová a gép. Kicsi, éles, gyors, WR, témaleválasztás nulla.
A 16-os talán a leg élesebb objektívem volt és legjobb képeim egy jelentős részét azzal csináltam, de utáltam bárhová is magammal vinni. Már a gondolattól is befeszültem, hogy az fog a nyakamban lógni, hiába adott értékelhető témaleválasztást és akármilyen karakteres is volt.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
törölt tag
válasz Matska #31775 üzenetére
90-es szerintem azért inkább 220-230 körül gyakoribb, 200 alatt én nem is emlékszem hogy láttam volna (illetve az enyém úgy volt, de ez "sérült", van egy minimális kis kopás a frontlencsén). Illetve asszem az eglobal árulta kb fél napig egyszer ilyen 170 ezernek megfelelő pénzért.
El Joe: A 23-ast én is eladtam, de nekem 18-as lett helyett Szóval úgy néz ki a háromság (ha nem is szent), hogy 18, 35/2, 90/2.
-
Matska
senior tag
válasz TayRol #31770 üzenetére
90/2: 200.000Ft kb a reális.
23 1.4: 180.000FtEzek ilyen nagyjábóli középárak. Láttam már 170-ért is 90-est meg 230-ért is, a 23 dettó.
H1-ről fogalmam sincs, de adok érte szőrén egy T20-at kisebb, könnyebb, kevésbé szívja az akksit, nem rontja a kéminőséget az Ibis...
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
taranis
addikt
Én kötelezővé tenném mindenkinek a 16-os obit, kb. annyira szeretem mint az 56-ost. Van 23/2-m is, de elég ritkán van a vázon, főleg gimbalos videó miatt vettem, mert pici, halk, gyors fókuszú. Viszont a vele készült képeknél néha az az érzésem, hogy kb. bármivel készülhettek volna, nincs meg benne valami, ami a két másik említettben megvan. Lehet, hogy a 23/1.4 jobban tetszene, de nekem meg pont a 35 1.4 hiányzik a gyűjteményből (csak a Mitakon 35-ös van meg), arra előbb ugranék rá, mert általánosságban jobban adja az a látószög.
colorizer.net
-
TayRol
nagyúr
Srácok,
Tudom, hogy van árazós topik, de Fujiban ti jobban benne vagytok...
Mennyiért lehet eladni egy dobozos, hibátlan 90-est, egy dobozos, még hazai garis 23/1.4-es, meg egy párszáz expós, MMA-es H1-est (3 gyári akksival)?
Pénteken rommá törték a kocsim (még nem tudni, hogy gtk vagy sem) és kell vennem valamit sos. És minden ft számít...
-
Tua
tag
Sziasztok,
Volt aki esetleg 23/2-ről 16/1.4-re váltott? Mik a tapasztalatok vele?
XH1 + 18-55, 23/2, 35/1.4, 56/1.2 szettem van egy T10-es vázzal kiegészítve hurcolósnak.
A 23/2-t főleg beltéren használom a gyerek fotózására (a 35/1.4-el párban), illetve néha street fotózni viszem. Mindent szeretek a 23-asban, kivéve a képminőségét ami nem túl szerencsés. Éles, kontrasztos, ugyanakkor pár méterről szinte semmi téma kiemelést nem ad, ezért kezdtem el gondolkodni a 16-oson.
-
faki_
senior tag
A Patona Platinum is bekerült az NP-W126S akkuk tesztjébe.
-
MODERÁTOR
válasz #16820480 #31757 üzenetére
Van benne valami. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, úgy értettem, hogy nekem - amennyit fotózok - az is hónapokig tartott, mire úgy kitapasztaltam az új gépet, hogy minden beállítás úgy van, ahogy kézre áll, meg úgy be tudtam állítani a jpg kimenetet, hogy nekem tetsszen.
De a legnagyobb baj az, hogy alig van időm fényképezni, a szabadidőm kezd elfolyni más dolgokra is, szóval értelme se lenne jelenleg felszerelést venni, mert nincs mire. Plusz, amiket fotózok, teljesen megoldom a jelenlegi dolgokkal.
Azért összességében egy amatőrnek, átlagos dolgokra amiket szinte bármelyik gyártó árul belépő, amatőr vázként, azt mindegyik tudja. -
|AP|
veterán
válasz lugosi #31754 üzenetére
"már bevásároltam m43-ból, és nem szeretem eladni a cuccaimat"
én pont így érzem egy ideje a Fujival Annyit öltem már az obikba, hogy nem szívesen váltanék.
Egy FF-re váltás kész anyagi csőd lenne, plusz méretben/súlyban is sokat nőne a cucc, másik APS-C rendszerre váltani meg nem tűnik túl megfontolt dolognak(azért a m43-adot néha visszasírom. Imádtam az E-M10/9-18 kombót)
-
MODERÁTOR
Az E3 egy annyira jól sikerült gép. Stílusában, tudásában tetszett, csak amennyit én fényképezek (és amilyen hétköznapi módon), arra sokalltam tavasszal az árát. Ami november-decemberben volt, azt kifizettem volna érte simán, akkor nagyon jó vétel volt már, de akkorra már bevásároltam m43-ból, és nem szeretem eladni a cuccaimat, így maradtam annál. De ha hamarabb jött volna az akció, akkor olyanom lenne most.
-
|AP|
veterán
otthon előkeresem és feldobom valahová
-
El Joe
tag
EG-n Godox leárazás van....
-
|AP|
veterán
válasz madgie #31739 üzenetére
a panó nem megoldás a növények X-Trans féle megjelenésére. Nyilván ehhez pixelkukkolni kell, de engem akkor is zavar
Enteriőrfotónál is többször futottam bele furcsán mosott részletekbe. Ezek persze csak 100%-os nagyításban látszanak, de nekem zavaró.
Capture One-ra meg nem akarok váltani -
madgie
titán
Magyarul akkor te sem tudod igazán, mi kéne
A Classic Neg-et még az összes többi X-Trans IV sem kapta meg, az X-Trans III gépek szerinted meg fogják, ha még az Eterna sem csorgott lejjebb, de még egy nyavalyás sárga peaking sem? Videós szemmel bitang gép lenne az X-E3, ha megkapná az Eternát és a DR400-at, de látod, még a T2 sem kapta meg ezelet (ami azért jóval komolyabbnak szánt gép).
Természetképek: viccen kívül, panózz. A kis nyavalyás Mavic 2 Zoom szoktatott rá, hogy semmi perc alatt meg lehet lőni egy 3x3-as körbepanót, úgy meg brutális részletgazdagságod lesz.
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz madgie #31735 üzenetére
például. De ha már lúd legyen kövér és egy classic neg sem lenne rossz
Nem hinném, hogy bármi hardveres akadálya lenne, inkább tudatos szegmentálása a típusoknak.Persze ezek nélkül is teljesen rendben van a váz, egyik sem életbevágó, de akkor is kicsit elhanyagoltnak érzem az X-E3-at.
Az X-T200-ra nagyon kíváncsi leszek, valahol biztos fájóan le lesz butítva, de már az előddel is nagyon szemezgettem. Tudom, szentségtörés a Bayer szenzort preferálni ebben a topikban, de kezdek rájönni, hogy az én felhasználási területemhez (természet, épület, enteriőr) jobban passzol a Bayer, mint az X-Trans.
Gyengébb pillanataimban már Sonyra váltáson is elgondolkodtam, de már annyi jó obim van erre a rendszerre, hogy nincs szívem váltani. -
Gondwana
addikt
válasz #16820480 #31733 üzenetére
(Azér' Canonék csináltak anno egy 7D mk másfelet a 2.0 fw kiadásával, nem most kezdték - X100 vonalon meg az első generáción rengeteget kellett faragni, az X100s még kapott utólag ezt-azt, a t-re ez már nem igaz, hogy az f-nek a tologatható belenagyításán és a felnagyítható ikonjain kívül már talán nem is jutott semmi)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
törölt tag
Nekem is nagyon tetszett az a váz, bár kicsit sajnáltam, hogy az E2-höz képest kisebb lett. Valahogy az E2-nak volt igazán kényelmes fogása. Illetve az lenne még nagyon szuper, ha majd esetleg kapna nagyobb evf-et az utód, mondjuk a T2-ért például, meg esetleg még egy vezérlő tárcsát, ha már a Tx0 vázakra is felfér.
A korábbi vázak meg kaphatnának még kaizent, mert ez tényleg vicces, hogy pont a legnagyobb leszarós Canon frissített olyat az új vázán, hogy teljesen új életet kapott. -
|AP|
veterán
válasz lugosi #31729 üzenetére
X-E3 tulajként én már letettem arról, hogy jönni fog még frissítés a vázamra.
Kicsit elhanyagoltnak érzem ezt a vázat, pedig szerintem az egyik legjobban sikerült darab. De úgy látszik ezzel kisebbségben vagyokAz X-T200-at én is várom, kíváncsi vagyok mik lesznek benne a butítások. Félek túl sok.
-
madgie
titán
válasz lugosi #31729 üzenetére
Egyértelmű, hogy a Pro3 miatt késnek az X-Trans IV update-ek a T3-nél, T30-nál, amit viszont nem értek, az az, hogy mondjuk az X-H1 (vagy épp az X-T2) miért nem kap utólagos AWB-Lock-ot (nem hiszem, hogy erősebb proci kéne ehhez...), az X-T2 miért nem kapta meg a szimultán törlés és sárga peaking opciókat (amit az X-H1 tudott), szóval ja, a Kaizen alapvetően foghíjasabb, mint 3-4 éve... miközben a többiek meg bőkezűbben update-elnek.
-
rodder76
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne külső áramforrásra videózáshoz.
Használ valaki np-w126 dummy batteryt"? Ebay amazon alliex -en szabad ilyet vásárolni?Megbízható?Vagy usb-n Anker Powercore is használható nyugodt szívvel?
üdv. rodder
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Néhány év kihagyás után újra visszaváltanék Fujira. Elsőre egy 16-80-as objektív lenne, amivel fele-fele arányban fotóznék illetve videóznék. Kérdésem, hogy szerintetek milyen vázat kellene vennem az obi mögé ha a beltéri videózás is fontos.
Xt-20-am már volt kérdésem, hogy egy használt XT-2-vel vagy egy XT-30-cal járnék-e jobban? Esetleg használt X-pro2?
A vázra 200-250 körül szánnék. -
törölt tag
válasz madgie #31716 üzenetére
Igen, kb ez lenne szerintem a racionális lépés. Nem egészen tudom mit akarnak a H2-től, hogy idén nem jön már. Pont most lesz 2 éves a H1, simán kihozhatnák azt, és nem kellene gyorsítani a termékfrissítési cikluson sem igazán. T4 meg jöhetne majd akkor, ha lesz megint új szenzor, amiért érdemes variálni.
-
Mercutio_
félisten
XT100-a van innen valakinek?
Az új FW-vel sincs változás touchscreen, af terén?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
válasz #16820480 #31715 üzenetére
Igazából az X-H2 lenne a reális elvárás, túl sok minden nem is kéne bele, az X-T3 "bele" (AF, proci, szenzor), az X-H1 IBIS-e, esetleg meglepetésként Bayer szenzort rakni bele és akkor a procit sem terheli annyira le (fogyi is jobb) és végre a pixel-shiftes mókázás is mehetne.
Ennyi szerintem pont jó lenne, esetleg az olimpia miatt kicsit turbózott zárszerkezet, ami mondjuk 15 fps-sel tud darálni, meg persze 30-cal e-shutterrel.
És ezzel már szerintem túl sokat is kívántam
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz taranis #31706 üzenetére
Azért az IBIS sem csak van/nincs, abból is vannak minőségi szintek, mekkora a kilengése, mennyi fé-et fog. Gondolom a H2-ben a nagyobb méret miatt több lehetőség van ezen a téren is. Plusz ugye a H vonal vaskosabb, masszívabb váza, esetleg még jobb evf, nagyobb akksi, xqd kártya, 6K videó, szóval lehet még fokozni majd.
Nekem amúgy szintén nem túl izgalmas a T4, illetve (bár nem akarok mostanában vázat újítani) számomra pont ezzel rontják el a Tx vonalat. Nagyobb, nehezebb, drágább lesz, meg ha még a flippy screen is jön, akkor végképp nem nekem való lesz. Lehet majd egyszer a távoli jövőben egy X-Pro vázat kell inkább válasszak
-
gorgo
őstag
Bakker, xt200, á, nem, nem élem bele magam! Ezt is elcseszik...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Gondwana
addikt
A fujihumors tegnap óta betegszabin, vagy csak Szerbiàbòl nem elérhető?
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Anime filmek és sorozatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- AMD FX
- OTP Bank topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + tok ( Canon )
- Canon EOS 90D + 18-135mm + 50mm f/1.4
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest