- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
válasz
madgie #28049 üzenetére
igaz, a lap aljáig már nem görgettem le, nehogy megvegyem közben
viszont (esetleg/talán) könnyebb agy hazai céggel alkudozni később a garanciáról, esetleg ők intézik a visszaküldést, ilyesmi. Mindenesetre nem rossz ár ez, na. Becserélném rá szívesen az X-E2s/16-50 kitet
-
faki_
senior tag
Majdnem eglobalos ár itthon: X-T100 + XC 15-45 ~158e Ft.
-
törölt tag
Valaki pls help!
Az Adobe oldala alapján a 7.5-ös LR támogatja már a Fuji X-T3 RAF file-jait.
Nekem pedig ismeretlen fájlokként nem jeleníti meg, a legújabb Camera Raw (11) mellett sem.
Tud valamelyikőtök megoldást erre? -
jlaudio
tag
-
-
Mirman
őstag
-
törölt tag
válasz
excalibur36 #28031 üzenetére
Ok, egyik youtube unboxing videón sincs pötty.
-
törölt tag
válasz
excalibur36 #28028 üzenetére
A 80-as feketén nincs jelölés.
Na meg ott van a sarokban jóval nagyobb betűkkel, hogy "Black, Noir"... -
mokasirs
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetek szeretném kérni.
XT-2 vázon melyik optikának gyorsabb, pontosabb az autófókusza?
Az 56mm f1.2-nek, vagy a 35mm f1.4-nek? -
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Ma sikerült egy elég bosszantó dolgot összehozni az XT20-al. (1. F@sz voltam) Egy régi Sandisk 32GB-os kártyával indultam el fotózni. Szinte folyamatosan rövid CH sorozatokat lőttem, mikor megláttam a kijelzőn hogy merülőben az akku. Ekkor már folyamatosan írta a kártyát a váz és utána vettem észre hogy, pirosan villog a visszajelző LED. Vártam kb. 2 percet, majd egyszer csak nullára merült az akku és kikapcsolt a váz. Akkut cseréltem és az addig elkészült képeknek nyoma veszett. Ezekután exponáltam vagy 30-at és tele lett a kártya. PC-n megnézve 32GB-nak látszik a kártya. A váz viszont, a 30 képpel telinek látja a kártyát.
A kérdésem: Mivel tudnám visszaforgatni az időt?Van valami program, amivel láthatom a vélhetőleg hibásan felírt fájlokat?
Ui: Nem eski fotók, hál istennek. -
törölt tag
A Fuji objektív dobozra ragasztott kék, kör alakú matricának van valami jelentése?
Egyik unboxing videón sem látom, a ma vásárolt objektívem dobozán viszont rajta van. -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #28014 üzenetére
Nincs. TTL contrast AF
-
faki_
senior tag
válasz
madgie #28012 üzenetére
Ez meg egy jó beugró lehet az X-be: Fujifilm X-A10 + 16-50mm f/3.5-5.6 - 91 950 Ft (Alza.hu).
-
madgie
titán
Digitcamnél fincsi akciók vannak ma-holnap, X-T3 váz pl bruttó 477 ezer.
-
törölt tag
válasz
kempelen #28000 üzenetére
Nem a halál precíz kalibrálás a lényeg, hanem hogy legyen egy display, amit referenciának használsz. Azt vedd alapnak, csak engedj gammában némi mozgásteret, hogy más monitorokon se essen szét a kép.
Amúgy a legegyszerűbb referencia display az iPad, mivel az stabilan rec709-re van beállítva, ugyanattól a gyártótól van az összes panel és a user nem tud belepiszkálni a színbeállításokba. Persze nem egy pro monitor, de alap rec709 referenciának jó. -
madgie
titán
válasz
Matska #28002 üzenetére
Láttál már GFX fájlokat?
Szerintem teljesen mindegy a demosaic eljárás, ha meg tudják oldani, hogy ne legyen “katonás” a zajszerkezet, pont lesz@rom, milyen színszűrőt raknak az érzékelő elé. A Fuji elsődleges előnye nálam a színvilága, amit pont ugyanúgy lehet hozni Bayernél is.
-
madgie
titán
Az a baj, hogy tökéletes megoldás nincs, a Foveon nem bírja a magas érzékenységet, a nem Foveon meg mindig élességvesztéssel jár, mert demosaicolsz. Hogy most melyik milyen méretű apró részletnél fossa össze magát, az részletkérdés. Az X-Trans-t macerásabb kibontani, a Bayernél meg nincs minden sorban minden színinformáció, soronként csak GBGBGB, GRGRGR, stb.
Ettől függetlenül szerintem lassan a Fuji is kukázni fogja az X-Trans-t, az X-H2-nél legalábbis lesz egy egyszerű oka erre: pixel shift. X-Trans-szal feleslegesen bonyolultabb.
Most az X-T3-mal egyébként is kicsit meghúzták az élességet, és ezzel együtt zajt is. Az eddig megszokott -4 NR magas érzékenységen már nem igazán jó, -2-n jobban viselkedik. Elsőre fura volt az eddig megszokottakhoz képest, de akárhogy nézem, több infó van az X-Trans IV fájlokban (és nem a plusz 2 MP miatt
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Robogó, kismotor
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest