Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
zizidor #57493 üzenetére
Az USB energiagazdálkodást már korábban kikapcsoltam, akkor valóban lerúgta a külső HDD meghajtót, úgy, hogy a LED is kialudt.
A veracryptben sincs bekapcsolva az auto unmount.
@#57495King Unique igen, köszi, ezeket korábban átnéztem, akkor valóban a win kapcsolta le bizonyos idő után.
De most menetközben veszti el a fókusz. Nyitnék egy új oldalt a Vivaldiban, és nem megy. Aztán rövidesen összeomlik (az utolsó pár perc változtatásait, megnyitott oldalak, beírt tartalmakat el is felejti)
Vagy kattintok egy következő képre, és nem megy, vagy másik mappára ACDSee-ben és üresnek látja. Ilyenkor tudom, hogy a konténert le kell csatolni, majd vissza, és megy tovább.
Az ssd PM883 enterprise 4TB, teljesítmény/kondi 100/98 %
működési idő: 4 év 33 nap, összes írt adat: 195 TB -
King Unique
titán
válasz
Wolfskin #57492 üzenetére
Első körben az energiagazdálkodási beállításokat célszerű átnézni a Windowsban, amik Windows 10 specifikusan korábban össze lettek gyűjtve a téma topikjában.
+ Az EE25-A6C külső háznál ugye van 10 perc utáni készenléti mód is, de annak normál esetben csak 10 perc teljesen inaktív állapot után kellene működésbe lépni, nem akkor amikor még használatban van az eszköz.
Az előbbiekhez magának az SSD-nek semmi köze nincsen, nem SSD specifikus dolgok.
Az SSD esetleges hibáját meg eleve nem lehet megállapítani, mivel annak állapotáról nem lett közölve semmilyen információ.
-
zizidor
őstag
válasz
Wolfskin #57492 üzenetére
Első körben beállítanám a külső meghajtót és szükség esetén akár magát az
USB interfészt*is, hogy ne kapcsolja le automatikusan (pipát kiveszed az eszközkezelőben innen: a gép kikapcsolhatja az eszközt hogy energiát takarítson meg).A VeraCrypt beállításai között is van valami olyan, hogy bizonyos inaktivitás után leválasztja a konténert, bár ha arról futtatsz programot, akkor nyilván nem inaktív.
*Szerk: Nem az USB interfészre gondoltam, hanem a külső házban levő vezérlőre, ami általában valami USB/SATA vagy UASP bridge. Meg tudod nézni az eszközkezelőben, kapcsolódás szerinti nézetben.
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
egy Samsung PM883 ssd (4TB) a hordozható egységem egy Axagon EE25-A6C házban. Erről veracrypttel nyitok egy konténert, abban dolgozom.
A probléma, hogy időnként, naponta többször is előfordul, hogy megszakad a kapcsolat a konténerrel• a Veracrypt felcsatolva látja a konténert
• a Total commander látja a mappákat, de a tartalmukat nem
• az ACDSee ugyanaz, a mappákat látja, a képeket nem
• a Vivaldi böngésző, ami a konténerből is fut, összeomlik és nem indul újraIlyenkor jobb esteben a Veracryprten unmount majd újra mount és megy minden tovább, rosszabb esetben kihúz és minden kezd elölről. Legrosszabb az, amikor sleep utána az Axagon led fekete marad, ilyenkor is újra kell az usb kábelt csatlakoztatni.
Ez előfordul asztali gépeken és laptopon is.Ez ssd hiba, win, veracrypt vagy axagon?
(win 10 fut a gépeken)
-
King Unique
titán
válasz
abw6291 #57489 üzenetére
A jelen topik szempontjából max. az SSD része releváns, az viszont nem derült ki a leírtakból hogy pontosan milyen SSD-ről van szó, azon a legfrissebb firmware van-e a gyártó saját diagnosztikai szoftvere szerint, mekkora a tárolókapacitása és jelenleg mennyi rajta a foglalt és a szabad terület, stb.
Látom a Windows 10 topikban is fel lett téve ugyanez a kérdés, azt a részét akkor értelemszerűen ott kellene majd kitárgyalni, ha nem SSD specifikus probléma.
-
abw6291
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom-e, de
Windows 10 SSD-re telepítve mitől lassulhatott be hirtelen olyan szintre, mintha legjobb esetben is hagyományos noti merevlemezen működne?
Windows Intéző, böngészők stb. minden röcög csomó újraindítás után is.CPU terhelés látszólag minimális, szabad memória van elég, tárhely is.
Mikor nagyon lassú és rámegyek a Feladatkezelő Teljesítmény fülre, nemegyszer el is crashel az egész gép és újraindul.Vajon SSD, Windows vagy egyéb hiba?
SSD HD sentinel szerint elsőre rendben.Hogyan lehetne ezt lehetőleg Win újratelepítés nélkül megoldani?
Köszönöm
-
válasz
Graphics #57487 üzenetére
benchmarkot futtattam rajta akkor ment fel 60-ig kb, de amugy csak jatekra lesz hasznalva.
jelenleg gyari huto van rajta, ami a proci meleget rafujja szoval az dobhat pluszban par fokot rajta, bar ha meg rakerul a toronyhuto akkor sok levegot nem fog ott mozogni szoval lehet hogy akkor meg melegebb lesz de majd kiderul -
sziasztok,
páromnak építettem gépet nem rég, és feltűnt, hogy az ssd (Kingston NV3 1TB) elég forró bennne
játék közben simán felment 85 fokig amit én sokallok. most tettem rá hűtőborát 60 fok körül maximalizálódik
a pcie4 ssd-k ennyire melegednek? -
BluEyes
őstag
Bocsánat ha rossz helyre írok
Mi az a piros BAD valami, mekkora gond, hogyan lehet javítani, vagy melyik topicba menjek vele?
Köszi -
Oliverda
félisten
Ez jó?
-
BB9000
senior tag
A QLC SSD se rendszernek, se játékokhoz nem optimális. A megvétel előtt kellett volna kérdezni, és tájékozódni. Hasznos olvasnivaló.
-
Sziltesa08
csendes tag
Köszönöm válaszaitokat!
-
válasz
Sziltesa08 #57470 üzenetére
Szia.
Tökéletes. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Sziltesa08 #57470 üzenetére
Normális.
-
Sziltesa08
csendes tag
Sziasztok, lenne egy m.2-es ssd-m, amin a játékok futnak, illetve 1-2 program, és azt vettem észre hogy játék közben 55 fokig felmegy az ssd. Ez mennyire normális? heatsink alatt van, (asus tuf b560m-e az alaplap, a videókártya alatt van a foglalat.)
Ssd típusa: SSSTC CA5-8D256 Hp
Köszönöm előre a válaszotokat. További szép estét. -
FerNandor
őstag
Sziasztok,
2 kérdésem lenne.
Toshiba Kioxia XG8 4TB-ról van-e valakinek tapasztalata?
Érdemes tenni rá hűtőbordát, fénykép szerkesztéshez lenne, egyszerre max kb 60GB adat másolására és onnan történő szerkesztésére. -
King Unique
titán
válasz
Undoroid #57465 üzenetére
Ha "A" PC-n lett telepítve a Windows, akkor klónozás után is "A" PC-be helyezett SSD-ről kellene bootolni, nem "B" PC-be helyezve egy eleve más hardverkörnyezetben, utóbbi esetben nem meglepő ha nem bootol, meg ha az alapvető beállítások (pl. Legacy vs. UEFI boot, IDE vs. AHCI, stb.) sem egyeznek.
Ha nem lett átmásolva minden szükséges partíció, mert pl. a nem megfelelő telepítés miatt másik fizikai meghajtóra került ami utülag le lett távolítva, akkor szintén nem meglepő a bootolási probléma.
Az előbbieknek érdemlegesen kb. semmi köze nincsen az SSD témához azon kívül hogy SSD-ről történik a bootolás, ezért azt inkább az érintett Windows rendszer topikjában kellene folytatni.
Itt SSD specifikus pl. az ilyen probléma, amire a válaszban le lett írva, hogy régi alaplap és / vagy BIOS-verzió miatt lehet gond egyes új SSD-k működésével.
-
Undoroid
őstag
válasz
King Unique #57462 üzenetére
Ezeket mind-mind végigzongorázta a kolléga, sikertelenül...nála win10volt a feladat kiindulópontja, de nálam win7...így ugrottam ma neki a feladatnak, de -egy kivételével- pontosan ugyanazok a hibajelenségek fogadtak!
Kipróbáltam egy teljesen másik géppel (A forrás- és a cél SSD-beszerel, folyamat elindít, majd az új SSD vissza a megtelt SSD ugyanazon kábelére, BIOS-ban kiválasztom az új SSD-t, majd reboot) Két hibajelenség fogadott teljesen véletlenszerűen: 1 és 2
Azután kipróbáltam abban a gépben futtatva a programot, ahol a régebbi SSD betelt!
A betelt SSD maradt a helyén (ugyanazon az adatkábelen) és az új első körben ment már egy meglévő winyó vagy optikai meghajtó kábelére, de úgy is hasonlóan az a kettő hibajel jött válaszként...
Mindkét esetben alaphelyzetben és az Advanced beállítások adta lehetőségekkel is kipróbáltam, de valami alapvető hibát csinálhatok...
Macrium Reflect Free v8.0.7783-vel próbáltam.
-
.LnB
titán
Sziasztok,
Tegnap vettem egy Crucial P3 Plus SSD-t. Láttam a (milyet vegyek) topikban, hogy ajánlva van. De a QLC-s mivoltát firtatták páran. Gondolom hülyeséget nem csináltam, de írnátok róla, hogy mi hátránya ennek a QLC-nek a valóságban. Rendszer alá fog menni, meg pár játék rá. Valószínűleg, én mint átlag felhasználó, nem fogok ebből semmit észrevenni nem? -
King Unique
titán
válasz
Undoroid #57461 üzenetére
Mármint mi a kérdés, hogy a klónozás után szükség esetén hogyan kell a BIOS-ban beállítani a megfelelő boot sorrendet, az új SSD-t, illetve UEFI bootolási mód szerint telepített Windowsnál az annak megfelelő Windows Boot Manager bejegyzést beállítani 1. boot opciónak?
-
Undoroid
őstag
válasz
King Unique #57450 üzenetére
Köszönöm a leírásokat (ezeket nem láttam még) és biztosan ki fogom próbálni...
...viszont a sors fintora az, hogy kényszerűségből a munkahelyemen is pont ezt a műveletet kellett megcsinálnia a kollégámnak! Klónozni kellett a rendszermeghajtót és láthatóan minden, gyorsan lezajlott! A végeredmény méretre - adatra pontosan stimmelt...viszont az elkészült másolattal a gép rebootolás után nem talált olyan eszközt, amiről indulni tudott volna...
Több vinyóval is ezt csinálta, több beállítással is ez lett a végeredmény! Több YT-videót követett lépésről - lépésre, de a végeredmény sajnos ugyanaz maradt...BIOS-ból szépen látszottak (egyenként) a vinyók és a tartalmuk olvasható volt, de semmi egyéb...a rendszer az első boot legelején jelezte, hogy nem talál arra alkalmas eszközt! Vajon hol lehet a hiba?
Erre számíthatok Én is hétvégén, amikor otthon, pont ugyanezt szeretném megcsinálni?
-
bocsi22
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni .
Van egy fujitsu lifebook s6410 -es laptopom
Vettem egy Crucial Bx500 480gb-os SSD 2.5
amire egy win7 64 bit -es rendszert szerettem volna telepíteni
a meglévő sata hdd helyére. amin egy win8 as rendszer van.
Amikor beletettem az ssd- t itt elakadtam mert a
a bios beállításokban nem jelenik meg.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Sondi1986
addikt
Meglévő mellé vettem még egy SiX X7400 1GB M2 ssd-t.
De ez gyorsabb számít hogy a lapban hova teszem? -
jambiyya
őstag
válasz
iszoke #57456 üzenetére
Mire fogod használni? Rendszer alá biztos nem tenném. Elhalálozni nyilván nem fog, de jó eséllyel belassulni igen. Nem fog más dönteni helyetted, tudod amit kell, ha belefér a belassulás (biz. szitukban) és megéri az áráért akkor vedd meg. Nekem is időnként belassulós SSD-m van, ha ennyit kutatok mint Te, és megtalálom ezeket az infokat, tuti nem veszem meg, de együtt tudok élni vele, nem fogom lecserélni.
-
iszoke
senior tag
Senkinek nincs akkor meglátása a Firecudákkal kapcsolatban?
-
King Unique
titán
válasz
Undoroid #57448 üzenetére
• INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
+ Információk: [link], [link], [link].
(nemrég lett elmagyarázva egy másik topikban is) -
kutga
félisten
válasz
Undoroid #57448 üzenetére
A program szerintem Macrium Reflect legyen, és a klónozás idejére kapcsold ki a bitlockert, egyéb titkosítást. Külön gyártmány, külön kapacitás nem probléma. Ha van szabad sata csatlakozó akkor menet közben is megcsinálhatod, tehát új SSD-t a régi mellé beteszed és klónozod. A rendszer meghajtót a Macrium ha minden igaz hozzá igazítja az újhoz, hogy kitöltse. Ez mehet másik gépben is, ugyanígy. A boot sorrendet kell utána beállítani.
-
Undoroid
őstag
Szia kutga!
Nálam egy működő gépből kellene kivennem az érintett Samu 840 SSD-t (120Gb) és holnap vásárolnék egy 500Gb-os Crutical (jól írtam?) SSD-t. Mindkettő Sata3-as csatolófelületű! A Samu "csak" szimplán betelt, nincs semmi más baj vele!
Az átmeneti gép, amivel a klónozási folyamat menne, teljesen működőképes! Saját SSD-ről menne! Bőségesen van erőforrása! (izmos proci, sok rammal, fürge SSD-n) és a PSU-val sem lenne semmi gond!
A kérdésem/kérdéseim arra vonatkoznának, hogy:
- két külön gyártmányú- és kapacitású SSD (a minta és a cél) klónozása is megoldható?
- milyen -lehetőség szerint ingyenes- programmal kellene csinálni?
- mire figyeljek a művelet közben?
- és a legfontosabb: hogyan? -
Undoroid
őstag
Sziasztok szakik!
Egy régebbi -sajnos néhány napja betelt- SSD-klónozásával kapcsolatban lenne néhány kérdésem és ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem! Jó helyen járok?
(Régi SSD ki a gépből és egy másik gyártó, más kapacitásúra való klónozásával kapcsolatban kérdeznék! + Bónusz: ráadásul rendszerlemez, feltelepítve egy halom programmal és kettős OP-rendszer egyik tagja is ezen van! Másik működő gép elérhető!)
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Régi irodai gépből készítenék anyámnak egyszerű kis média szervert. Proxmox futna rajta, az operációs rendszernek keresek meghajtót. A gépben egy 250 gigás MX500 teljesít szolgálatot, Sentinel szerint így néz ki.
Érdemes szerintetek ezzel még foglalkozni, vagy nézzek inkább valami mást? Az alaplapon nincs M2, a gépet szinte csak letöltésre használnánk, semmi fontosat, pótolhatatlant nem tárolnánk rajta. Mondjuk ránézésre keveset ment az MX500, ezért nekem kissé meglepő a 70 százalékos kondíció.
-
iszoke
senior tag
-
iszoke
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek a Seagate Firecuda 530R SSD-kről. Amennyire teszteket látok egész jónak tűnik, viszont láttam pár reddites témát, ahol sokan panaszkodnak problémákra a vezérlőegysége miatt (Phison). Tényleg ez a helyzet vele, vagy csak egyedi esetekről van szó? Válasszak inkább egy másikat, mint a Samsung 990 Pro? -
Emunem
őstag
válasz
ricsip #57432 üzenetére
Végül sikerült... eltávolítottam a maradékot is a tárolóhelyek-röl is, újraindítás után benne volt a lemezkezelőben. Utána ezt követve megvolt a nagy dolog. Sztem valamit be bug-olt a rendszer, aztán nem adta ki a dolog (nem láttam lemezkezelöben, Bios-ban se mindenhol) most restart után ment, ahogy mennie kellett volna, köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
Emunem
őstag
Hali, egy új SSD 2TB-ost sikerült bevinni a rendszerbe, de közben kérdezve volt a rugalmassága is. Én egyszerűt állítottam be. Olvasom itt korábbi hsz-ből, hogy van aki szerint hagyni kell gyári beállításon (kétutasost ajánlja), van aki mondja, hogy egyszerű legyen. Amíg üres a tárolóm szeretnék módosítani rajta, ha kell. (Az én olvasatomban ha kétutas tükrözöm, ahogy gyárilag ajánlotta a MS, akkor azzal rengeteg helyet vesztek el, remélem jól gondolom)
Akkor most jól tettem, hogy egyszerűre állítottam? Sose volt ilyen jellegű kérdés előttem bármilyen adattárolót raktam be.
Előre is köszönöm. -
Potyka03
senior tag
válasz
Pyttawrx #57426 üzenetére
Szerdán vagy csütörtökön kitakarítottam a gépet,azóta 47-51 fok között mozog alapjáraton. Terhelésnél még nem néztem.
Viszont akkor kiszedtem az SSD-t s meglestem,látszólag jónak tűnik egyébként. De ha ki kéne cserélni a hőcserélő pasztát akkor milyet javasolnál/javasolnátok? -
Low Noise
senior tag
Sziasztok!
Windows 11 nem látja a SATA SSD-t.
Gépet telepítek, felraktam a win11-et egy új gépre. Ebből ha kiveszem az SSD-t és egy másikba rakom (ahonnan adatot kéne visszamásolni) nem látja sem SATA kábelen, sem USB tokba rakva. Mi lehet a gond?
Ja és amíg win 10 volt az SSD-n addig látta a másik gép is.
-
Ribi
nagyúr
Hogy lehet tartósan SSD bordát odamadasztalni?
Mert én is így jártam, csak nekem nem volt közöző sem.
Most próbáltam valamivel odagyógyítani, de ami kötöző van itthon az túl merev és az ssd alatt kb fél centi hely van és eltartja a laptól és nem lehet a helyére csavarozni.
Valami jó5-let? -
attila.mjr
újonc
Sziasztok.
Adott egy SP A55 Sata SSD. Néha az írási és olvasási sebeség szinte a nullára csökken. Több másodpercig áll, vagy egy néhány fájlt tartalmazó mappa megnyitása is hosszú időt vesz igénybe. Nem számít hogy mekkora méretű fájlok írásáról vagy olvasásáról van szó. HD Sentinel szerint ilyen esetben a kondíció nagyon bezuhan, majd néhány óra vagy nap múlva normalizálódik. Mellékelek képet is. Ilyenkor mi van? Találkozott már valaki hasonlóval? Próbáltam más sata porton, másik sata és táp kábelen, és még másik gépben is. A jelenség ugyan az. Van hogy hetekig nincs vele gond de van hogy néhány naponta előfordúl. -
Sinesol
veterán
Igaz az alaplapnak van külön hűtője rá és nálam is csak 3.0 módban megy, de nem tűnik nagyon melegedősnek. 36 foknál még nem volt melegebb, most ránézve 26 fokos.
A 3.0 mód hátrányával nem biztos, hogy egyetértek, mivel az átlagember nem túl gyakran másol/ír nagy fájlokat, így kevésbé releváns a nyers irási/olvasási sebesség, sokkal többet számit napi használatban az iops, a milliónyi kis fájlművelet, ahol szerintem nem biztos, hogy hátrányt jelent a korábbi pci express szabvány. Nálam egy Samsung 860evo-t váltott, az sem egy rossz darab, de mégis jelentős a különbség felhasználói élmény, reszponzivitás terén és hát ez az, amiert ssd-t vesz az ember. -
meri
aktív tag
válasz
rgeorge #57406 üzenetére
Van, ahol azt írják, hogy kétoldalas SSD-k elvileg beleférnek (heatsink nélkül), de a specifikáció szerint csak single side-ot fogad. A heatsink szerintem már sok lenne neki. Ahogy látom, laptopokban max vékony, 0.5 - 1 mm vastag réz hőelvezetőt szoktak csak használni, pont ezért... de a P51-ben az interface csak PCIe 3.0, igaz? Nem hiszem, hogy a 990 pro sebessége megmutatkozhatna; szerény ismereteim szerint léteznek ennél jobb (ráadásul olcsóbb) SSD-k laptopba: alacsony idle fogyasztással és hőtermeléssel.
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.
Nemtudom hogy hol tegyem fel a kérdésem,ezért ide jöttem a problémámmal.
Egy Samsung 970 EVO PLUS M.2 SSD-m van a lapon,erről csak a rendszer fut,s egy Jonsbo márkájú hűtővel van a laphoz rögzítve. Már 2 éve megvan ez a szett,s eddig nem volt problémám vele,de mostanság 47-53 fokon megy alapjáraton,s ha gamelek akkor még melegszik tovább.
A hűtővel lenne probléma,vagy alapból ennyire melegszik? Eléggé újonc vagyok a témában,bocsánat -
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Egy Lenovo ThinkPad P51-ben cserélném a jelenlegi Samsung mzvlb1t0halr-000l7-t (PM981a) egy MZ-V9P2T0CW-re (Samsung 990 Pro w/heatsink). Vajon elférne? 8.2mm magas. Mennyire melegszik ez a típus heatsink nélkül a mostanihoz képest?
-
ricsip
addikt
válasz
UberMutant #57400 üzenetére
Thx!
ez a fhanszia oldal bhutàlis
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest