Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
tasiadam #56791 üzenetére
Pedig az MX500 egy nagyon jó SSD, az egyik legjobb konzumer SATA SSD.
Az A55 se rossz az SMI2259XT + TLC kombóval, sőt egész jó, de azért nem egy MX500, utóbbinál még DRAM is van,. + Normális gyártói szoftver, mert az SP féle kb. egy vicc, utóbbinál még firmware frissítési opció sincsen.Ha a kábelcsere megoldotta a problémát, akkor mégiscsak gond lehetett ott a SATA fizikai csatlakozással, nem véletlenül lett először is megemlítve. De ha most minden oké, akkor oké.
-
válasz
pluto1969 #56795 üzenetére
A55 brutál gyors+megbízható. Retró Win98 alatt is mértem, nem hitték el, de van képmentés is XP alatt(azóta is jól műkszik). DOS alól TRIMelhető, majd behúzva Win98 alá, a CDM2- vel(az még megy 98 alatt) hihetelen sebesség, persze itt a 4k resultot kell nézni, a szekvenciálist inkább modern gépben. Pár darab retró gépekben, meg a fiókba is spájzoltam, jópár bontatlan is van, mert gondolom idővel majd nem lehet kapni a 128/256M- ás darabokat.
-
pluto1969
aktív tag
válasz
tasiadam #56794 üzenetére
Ez lenne az A55? Nem is gondoltam volna, hogy jelenleg ilyen jó belsővel szerelik.
embe
Holnap érkezik a DAHUA C970 2TB 4000TBW, én is kiváncsi vagyok. Már a postán van, csak ma dolgoztam. Beszámolok, hogy milyen belsővel rendelkezik. 2 napja vettem egy DAHUA C900 PLUS-B 512GB ezt semmilyen program nem azonosította, a vezérlőről lehúztam a papírt, és Maxio-t láttam, de a nandokról fogalmam sincs. A Maxio is valami újabb fejlesztés, és igen kicsi méretű, nem ismertem. A C970 komolyabbnak tűnik, holnap meglátjuk. -
tasiadam
veterán
232 layer TLC micron + SMI2259XT -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Dahua SSD-vel van valakinek tapasztalata? Irreálisnak tűnő TBW-t adnak meg...2000..
Visszaolvasva látom hogy az 1TB-os 970-es már nem jó vétel, nem jó ssd-t matricáztak át? -
tasiadam
veterán
válasz
King Unique #56788 üzenetére
Az MX500 kb másfélszer drágább volt, azt elengedtem. Am megjavult. 2x még betolt egy grey screent, majd bekapcsolt rendesen. Nem értem, eddig mi kínja volt, de jó végül.
Amúgy ha intel QLC, még tán meg is békélek vele. -
King Unique
titán
válasz
tasiadam #56787 üzenetére
Mikor éppen milyen belsővel szerelik, még adott sorozaton (A55) belül sincs egységesség, lásd #49306.
Ha az 1 TB-os esetedben is TLC, akkor annál meg a Phison S11 vezérlő szar, az A400-hoz hasonlóan SATAFIRM S11 hibára hajlamos.Egyébként meg ha normális 2,5" SATA SSD kell, akkor Crucial MX500, az TLC, nem S11 vezérlős, van DRAM cache, stb. Addig kell venni, amíg még kapható, mert a hírek alapján elvileg már kifutó sorozat és megszüntetik a gyártását.
-
tasiadam
veterán
válasz
King Unique #56782 üzenetére
Veszek masik kabelt meg, es meglatjuk azzal
-
King Unique
titán
válasz
tasiadam #56778 üzenetére
Akkor elvileg vagy a SATA fizikai csatlakozásnál, vagy az SSD-nél lehet a hiba. Ahol ilyenkor értelemszerűen úgy lehetne kizárni vagy épen megerősíteni pl. az előbbi hibáját, hogy ugyanarra a portra és kábellel egy másik SATA3 SSD-t csatlakoztatni, majd megnézni azt lehet-e formázni és egyebek.
Vagy az a gond, hogy bekerült a tárolóhelyek közé az SSD és nem lett eltávolítva onnan, amiatt is lehetnek telepítési és egyéb problémák (példa). -
Sinesol
veterán
válasz
ubyegon2 #56752 üzenetére
Kösz a tippet, ránéztem, azt írja a Samsung magician, hogy latest version.
Pár napot kellett várjak rá, mivel a bolt akkor rendelte be, meg a cimken is van egy olyan sor, hogy Vietnam 2025.01, szóval igencsak friss, ropogós darab lehet.
Eléggé fogyhat a tipus, ha már a januári gyártást hozza be a nagyker. -
tasiadam
veterán
válasz
King Unique #56777 üzenetére
Én nálam SATA-n van, a boltban USB-s házban tesztelték.
-
tasiadam
veterán
válasz
King Unique #56774 üzenetére
Uj kabelen van, masik poRtban is neztem. Kulso hazban a szerviz leformazta, hibatlan naluk. aztan beszerelve majd kiderul
-
King Unique
titán
válasz
tasiadam #56773 üzenetére
Mármint 2,5" SATA3 Silicon Power A55, ami PC-be téve SATA-n van csatlakoztatva, vagy talán külső meghajtóként használva USB-n?
SATA / USB fizikai csatlakozás, adatkábel megfelelő, ott nincsen hiba, ugyanazon porton és kábellel másik SSD rendesen működik ellenben az A55 nem? -
tasiadam
veterán
-
koby11h
őstag
válasz
King Unique #56771 üzenetére
-
King Unique
titán
Megjött a javítás a WD és SanDisk SSD-ken összeomló Windows 11 problémájára
"A SanDisk, illetve azt birtokló Western Digital a héten végre kiadtak egy olyan frissítést SSD-ikhez, ami megoldja azok, az új Windows 11 felrakását követően jelentkező problémáit. A szóban forgó gyártók egyes szilárdtest-meghajtói ugyanis random lefagyásokat és elszállásokat - ezáltal pedig potenciálisan súlyos adatvesztést - okozhatnak, ha a hónap elején megjelent Windows 11 24H2 verzióval használják őket."
"Ezek mindegyikéhez elérhetővé vált most egy firmware-frissítés, ami korrigálja a működési rendellenességet, ezáltal pedig megszünteti a hibás működést is a Windows 11 24H2 alatt."Ha erről van szó, akkor itt nem a Windows 11-nél kell állítgatni, javítgatni bármit is, hanem az érintett SSD-knél a firmware-t frissíteni, mivel eleve az utóbbiak hibája, nem véletlenül az érintett SSD-khez adott ki firmware-frissítést a gyártó.
-
tasiadam
veterán
No, elmentem boltoltam egy A55-öt. Néztük a felhozatalt, és nemsok csábító ajánlat volt, BX500, ez, vagy a P210 patriot. Mondtam hogy ez TLC kell legyen, a crucial meg QLC, szóval inkább az SLC miatt ez jobb lenne. Most formáz, de szerintem már elértem a határát, vagy hibásat kaptam, mert eddig a gép sem akarta felismerni, mostmeg formázni se tudom, mire egyszer felismerte
-
Vagy a registry HBM 0-zása mindig megoldás?
Ez alapján a 2-es értéket érdemes beállítani:
0-disables HMB entirely, while 2 sets it to the default 64MB value.
A Sandisk support oldalon nem tudom, miért csak a 2TB méreteket listázta, a HMB mérete NAND mérettől független. Azon az oldalon a firmware frissítését ajánlják erősen a WD Dashboard programmal.
Viszont mivel Windows registry módosításról és Win okozta problémáról van szó, inkább várjuk meg egy Windowst ismerő fórumtárs véleményét is ez ügyben, én Win7 óta nem használok ilyen remek OS-t!
-
válasz
Vigneau #56764 üzenetére
Aztán nem kizárt, hogy jó hülyeséget gondolok...
Tényleg nem, de az viszont biztos, hogy én meg hülyeség beszéltem!
Bosszantó, hogy alig találni infókat a Hynixokról és az infómorzsák meg keverednek, nem tudom csekkolni...
Szóval egy taiwani YT videó sebességteszt alatt annyi infó volt érthető nyelven, hogy layer238 NAND van a PC811-ben, akkor viszont újabb a PC801-nél meg a Platinum P41-nél is, mert azok layer176 NAND-ot kaptak.
Ami ismert a P41 után, az a P51, viszont az már PCIe 5.0...szóval kör bezárult!
-
Egyet tudok javasolni neked, mivel általános kérdéseket is tettél fel:
Az alacsonyan meghúzott árhoz ár/érték arányban a legközelebb ez áll szerintem:
Western Digital Blue SN580 500GB M.2 (WDS500G3B0E)
Egy gond érintheti, ami nem az SSD bűne, hanem Windows hiba, de azért linkelem.
A melegedésért a controller felelős inkább, így a méret miatt nem lesz hűvösebb, de nem olvastam ennél melegedési problémát.
Amúgy melyik méret ma az optimum? 512GB?
Ez felhasználói profiltól függ, normál home user használat mellett az 512GB optimálisnak mondható és bőven elég erre a user profilra a PCIe 3.0. Napi használat mellett a notebookon semmi különbséget nem tapasztaltam a két csatoló között. (mondjuk az SN580 éppen PCIe 4.0, de elég visszafogott szekvenciális sebességű, ezért sem jellemző rá a melegedés ill elég magas az ingerküszöbe a thermal throttlinghoz)
-
Bocs, hogy ide írok, de a Milyen SSd-t vegyek topikban nem kaptam választ és rendelnem kellene a cuccot.
Ehhez laphoz és procihoz milyen paramétereket keressek az SSD rendelésnél, hogy a legtöbbet hozzam ki belőle, de ne pocsékoljam a pénzt?A beszerzett alaplap:
Asus tuf-gaming-b550-plus
AMD Ryzen™ 5000 G-Series/ 4000 G-Series Desktop Processors:
1 x M.2 Socket 3, with M Key, Type 2242/2260/2280/22110(PCIE 3.0 x4 and SATA modes) storage devices support,
AMD B550 Chipset : ,1 x M.2 Socket 3, with M Key, Type 2242/2260/2280/22110(PCIE 3.0 x4 and SATA modes) storage devices support*2,6 x SATA 6Gb/s port(s)
AMD Ryzen 5 5500GT 3.60GHzAz NVME-t keressem, de "elég" ha PCIE 3.0-s? A felsorolt számok a méretek? Gondolom a nagyobb olcsóbb ugyanolyan méretű tárterület esetén és hidegebb is.
Köszönöm!
Amúgy melyik méret ma az optimum? 512GB? -
Az A2000 az tényleg egy nagyon stabil visszafogott NVMe, de annál a felhasználásnál, amit írtál, nem vagyok biztos benne, hogy nem lenne pörgősebb a használat P41-gyel, mikor futnak a műveletek. Mondjuk én most a 2terásra gondoltam, amin simán futtatnám a rendszert is. A négyszeres NAND és DRAM méret miatt lehet érezhető lenne valami, ha már a bő háromszoros sebesség nem is számítana, de az is számíthat amúgy. Persze nem tudom, hogyan oszlanak meg a processek a rendszer SSD és a másik között...mégiscsak egy jóval gyengébb eszközön vezérli a folyamatokat az OS. De lehet így sem lenne szignifikáns különbség, de engem nem hagyna nyugodni a dolog!
-
válasz
Vigneau #56757 üzenetére
Nehéz lesz bekategorizálni, sok helyen együtt említik a PC801 és PC811-et, kb egyformák is. Ha azt veszem alapul, csak PC801-ből hány féle kiadással találkoztam, függően a beszerelő gyártóktól...OK, hogy csak a firmware volt teljesen más és ettől függően a sebességértékek is, de akkor is fura volt, amikor vásárlás előtt bogarászgattam a témát.
-
pingtest
tag
válasz
UberMutant #56755 üzenetére
Most 4,40TB-t mutat, és még nem csökkent, persze ami nem baj, gondolom.
Csak így akkor nem értem. Ezért is kérdeztem rá.
-
válasz
Sinesol #56745 üzenetére
A firmware-t ellenőrizd a 990 Pro-n, függően attól, hol vetted, akár forgalomban lehet még eredeti firmware-rel is. Mikor a Samsung 980 1TB-ból vettem két darabot, az Alzától kapott még eredeti firmware-es volt, az Amazontól érkezett meg új firmware-es volt.
A 960 EVO-t meg okosan teszed, hogy nem kótyavetyéled el.
-
válasz
tasiadam #56749 üzenetére
Kicsit keverhető a Solidigm meg az SK Hynix, de azért nem annyira vészes, mert az egyik P41, a másik meg Platinum 41. Mikor megvették az Intelt, akkor már kész termékek voltak ott is, nem nagyon lehetett mást tenni, mint a márkanevet cserélni. De nyilván laikusokat meg tudná kavarni, de ők nem vesznek ilyet, mivel egyik sincs itthon hivatalos forgalomban.
-
válasz
Mans20 #56744 üzenetére
Általában a sebességben szokták visszafogni az OEM verziókat, az ritka, hogy kigahynak DRAM-ot belőle, de a Micron 3400 amúgy újabb a P5-nél és már PCIe 4.0, NAND is újabb rajta, de tényleg elég célorientált profilokra tervezték és nagyon megbízható. NVMe SSD-k egyébként normál használatra teljesen jók DRAMless-ként is, a Micron 176 Layer TLC NAND meg egyszerűen jó.
-
Tényleg nagyon jó a Platinum P41, simán benne van a három legjobban kategóriájában. Kár, hogy nálunk nem forgalmaznak hivatalosan SK Hynix SSD-ket és még nagyobb baj, hogy nem is gyártják tovább. Mondjuk a Platinum P51 is elkészült már, gondolom majd az új brand alatt fogják ezeket is újra kihozni, mert elég komoly fejlesztések vannak ezek mögött az SSD-k mögött.
Ne viccelj, kifejezetten jó lesz ez rendszer alá is!
-
Sinesol
veterán
Ma vettem át a 990Pro-t, igencsak èrezhetö a gyorsulas az eddigi 960 Evo-hoz kepest, habar szerintem az uj windows install is biztos hozzatesz.
Asszem 5-6 ev alatt 20+ tb lett irva az elődre és még mindig kifogastalanul müködik asszem 100/90es volt. Lehet elteszem vesztartaleknak, apron ugyse sokat adnának érte.Nem tudom mennyire lenne melegedös a 990Pro, de a PCI Express 3-as alaplapomban hasznalva nem vèszes, 60-70 gb-os steam mappakat masolgattam tesztkent, amivel csak 41 fokig tudtam felmenni az alap 37 fokrol. Van az alaplapon egy egesz vastag m2 ssd hütes, jol teszi a dolgát, na meg gondolom ezen a sebességen nem erőlteti meg magát nagyon az elektronika.
Nem bantam meg a vasarlast, hozza, amit vártam, szerintem jo darabig kiszolgál majd. Kell mèg egyebkent manapsag ssd-k kapcsan valami extra beallitas? Mar nem is emlekszem anno mire kellett figyelni, miket allitgattam be.
Na es itt az uj jöveveny:
-
Vigneau
félisten
válasz
Brekkk #56738 üzenetére
Ezek szerint nem véletlenül van rajta borda. De ez sem vészes hőmérséklet.
Más:
Apropó, az alaplapok gyári bordája alatt picit másabb a rögzítő szár vége, mivel a hűtőlap rácsusszanva rögzíti két oldalról a csupasz SSD-t. Legalábbis én az ASRock B650M-HDV/M.2-n így láttam.Ha gyárilag hűtőbordás SSD-t szeretnénk oda tenni, akkor valami más csavart kell használni a rögzítéshez, vagy az alaplapba csatlakozó rögzítő szárat kell lecserélni a "picit rövidebb fejű" verzióra? Remélem, nem voltam túl körülményes...
-
-
-
Az tuti, hogy ha nem foglalkozol aktívan a témával, az nagyon elszalad a user mellett! Anno 10+ éve kezdtem olvasgatni SSD témában, emlékszem az írásaidra, nagyon sokat segítettek!
Az SK Hynix Platinum P41-ről itt elég sok tesztről van screenshot berakva, érdemes átfutni. Amúgy biztosan van még jó pár megfelelő SSD az említett userprofilra, de kb a 990 Pro az a csúcson van és a Platinum P41 is, a teszteken az látszik, hogy a 980 Pronál jóval erősebb, szóval kb a 990 Pro-val van pariban, de nyilván szintetikus tesztekről van szó. Ami lényeges, hogy mindkettő LPDDR4 DRAM cache-t is használ az SLC-cache mellett, az nálad alapvetően fontos!
Hoppa, a tesztek lemaradtak...
Review of the SK Hynix Platinum P41 SSD
SK hynix Platinum P41 SSD Review: The Best Around (Updated) -
válasz
Mans20 #56729 üzenetére
Lehet rosszul nézem, de nem látom DRAM cache-t a Micron 3400-nál, egyébként OS-nél kifejezetten előny, ha van DRAM cache, de ezt nem feltétlenül javasolják OS alá, data-intensive programokhoz használják inkább, CAD, 3D render, etc. Az alap sebességteszteken eléggé lemarad az NVMe átlagtól.
-
Bodor
veterán
válasz
ubyegon2 #56730 üzenetére
Rég volt már, amikor én naprakész voltam a témában - guru sosem voltam - ezért is fordultam most hozzátok. Köszi a tanácsot, borda mindenképpen lesz. Ha nincs ezeken kívül jobb ajánlat, akkor megpróbálok teszteket nézni, hogy melyik jeleskedik az önmagára írás/olvasásban.
-
Szia! Bár Te vagy az SSD-guru, annyi tippem van arra a felhasználási profilra, hogy érdemesebb az SK Hynix Platinum P41-et körüljárnod, kevésbé melegedős, mint a Samsung 990 Pro, de mindenképpen érdemes még erre is külön bordát venned. A Samsung 990 Pro is tökéletes erre a célra, de abból van bordás kivitel, az SK Hynix Platinum P41 viszont nincs bordás kivitelben, A Platinum P41 OEM megfelelője, a PC801 nálam notebookban egyáltalán nem melegedett, igaz az OEM kiadások visszafogottabbak, épp a melegedés miatt is, de ennél annyira jelentéktelen volt a melegedés, hogy nem is emlékszem a pontos celsiusra. Amúgy gyárilag a nagyon melegedős NVMe SSD-et gyárilag bordás verzióban is kiadják, innen is lehet sejteni, mire számítsunk. Persze az adott hardverkörnyezet és felhasználás miatt dönthet a user a külön borda felrakásáról.
-
Mans20
addikt
Sziasztok!
Windows 11-hez kinéztem a Micron 3400 512GB-t.
176 NAND TLC DRAM. 6600/3600
Ezekből van valami előnyük a rendszernek?
Másik a WD SN740, itt nincs DRAM, 5000/4900 112 NAND TLC
1 év garisak egyforma áron kb. -
pluto1969
aktív tag
válasz
ubyegon2 #56713 üzenetére
Jövő héten érkezik a DAHUA C970 2TB és megírom, milyen összetevőkkel rendelkezik. A pro verzióban van Dram, ebben nincs, De a gyári oldal szerint is 4000TBW írnak, na ez elég érdekes nekem.
Bodor
Jelenleg egy ADATA XPG SX8200 PRO 2TB M.2 SSD-t használok erre a célra, de kezdem lassúnak érezni
Ez minden, csak nem lassú ssd, jó összetevők, és Dram. Van több is nekem 1 TB és 2TB méretben is. Én biztos nem cserélném semmire sem. -
Bodor
veterán
Sziasztok!
Új SSD-t szeretnék venni, és azért nem a "Milyen SSD-t vegyek?" topikba írok, mert azt gondolom, hogy itt azért több a tapasztalat a használat során.
Ebbe az alaplapba szeretnék egy 2 TB-os PCIe 4.0 NVMe M.2 példányt, az alábbi igényekkel és felhasználással.
5 év garancia, kb. 1,200 TBW, nem forrósodó, és lehetőleg ne vegyen vissza a sebességből melegedés illetve hosszabb használat során.
Felhasználás: Nem rendszer alá kell, fontos lenne az önmagán végzett minél magasabb párhuzamos olvasás/írás, kis fájlok esetén is!
Mondjuk torrent letöltés 200 MiB/s és feltöltés 100 MiB/s, közben 80 GB-os filmek szerkesztése (MKVToolNix), közben más programok futtatása, videókból felírat és audió fájlok kinyerése, felíratok szerkesztése, szóval sok minden futna az SSD-n.Jelenleg egy ADATA XPG SX8200 PRO 2TB M.2 SSD-t használok erre a célra, de kezdem lassúnak érezni, (holott a teljesítmény 100% és a kondíció 79%) ezért mivel új lenne az alaplap, új processzorral és DDR5-ös rammal, szeretnék egy gyorsabb példányt.
Mit ajánlanátok?
Amiket kinéztem:
Samsung 990 PRO NVMe™ M.2 SSD 2 TB
Crucial T500 2TB PCIe Gen4 NVMe M.2 SSD with heatsink
SK Hynix Platinum P41 PCIe M.2 SSD -
Teodor52
senior tag
válasz
Multibit #56720 üzenetére
Elhiszem, de egy laikusnak kiindulásként és még nincs videókari.
-
Vigneau
félisten
válasz
Brekkk #56715 üzenetére
Én innen ismerem a Crucial T500 Pro-t - no meg a HA-ról. Van, aki árul is ilyet. Viszont a verdiktnél a Lexar NM790-et gyorsabbként említik nála. De szerintem a valós életben ez fel sem tűnik.
-
válasz
Vigneau #56714 üzenetére
Nem megbízhatatlanok ezek SSD-k, bár az is tény, hogy erre az egyetlen profilra készült mind. Amúgy az ilyen típusú felhasználásra készült HDD-ket kifejezetten nem javasolták rendszer alá, SSD-nél ez ennyire nem különül el, illetve a sebesség értékekben igen.
Max kifejezetten tároló célú meghajtónak vennék ilyet... persze csak akkor, ha nem lennének OEM SSD-k!
De vannak!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Teodor52 #56711 üzenetére
Ahogy ubyegon2 kolléga is írta, nem érdemes egy 10+ éves cikket alapvetésként kezelni. A másik: el kéne gondolkodnod annak a muzeális alaplapnak a lecserélésén. Így máris felejthetnéd a 2.5"-os SSD-ket és jó eséllyel m.2 NVMe SSD-k kerülnének a látókörödbe
Amúgy nincs gond a 2.5"-os formátummal sem, de azokból - manapság - inkább nagy kapacitású példányokat érdemes beszerezni NAS-okba
(Azokból is leginkább az enterprise kategória ajánlott)
-
Vigneau
félisten
válasz
ubyegon2 #56677 üzenetére
Ez lemaradt korábban: Dahua SSD termékpaletta. Meg kell hagyni, elég érdekes helyre rakták a gyári oldalukon.
-
Teodor52
senior tag
válasz
Multibit #56707 üzenetére
Nem
YouTube-on igen
0:41s-nál látok alulról 4 belső menettel ellátott furatot.Mindegyik SSD rendelkezik alsó 4db menetes furattal?
-
Nem sok PCIe 5.0 SSD van még, én ennyit találok, szóval kicsit kiforratlan még az 5.0 csatolós szegmens kicsit, a T700-ról annyit tudnunk, hogy eszeveszetten forrósodik, ami nem is csoda, hiszen már a PCIe 4.0-nál is komoly melegedés volt, de itt már ekkora az elméleti szekvenciális sebesség:
Read 12400MB/s
Write 11800MB/sÁtlagos használat esetén nem valószínű, hogy gyorsabbnak fogod érezni, szekvenciális írás/másolásnál persze egyértelműen gyorsabb lesz a PCIe 4.0-nál. Szerintem jelenleg nem éri meg sem az árkülönbség sem a kiforratlanság miatt ilyet venni. Aztán lehet tévedek...
-
válasz
Teodor52 #56697 üzenetére
Szia! 10+ éve nincs Windows ismeretem, de azért annyit megemlítenék, hogy a két hivatkozott írás 13 éves, ez hosszú idő a számítástechnikában, mind sw mind hw vonalon.
Max a beépítőkeretre tudok neked javasolni, hirtelen ezt találtam, ami ár/érték arányban teljesen jó...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Renault, Dacia topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!