Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wolfskin

őstag

válasz ricsip #56076 üzenetére

Hát, lehetséges. Azt én is gonoltam, hogy nem tapasztalati érték. Bár az is lehet, hogy a francia forradalom után beüzemelt ssd-k, mostanra purcantak ki. :U
    Viccet félretéve nem csodálkozom rajta, hisz a TBW is csak egy trükkös marketing adat, számjáték, amit alapvetően nem is a hardver minősége, hanem a garanciaidő határoz meg.

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

• Wolfskin

őstag

válasz azbest #56065 üzenetére

Ez segített. Alapból a ház is 10 perc után pihenteti, de akkor nem szabadna eltűnnie a meghajtónak. Ezt kikapcsolta a win. Ez eléggé meglepett,. de a javaslataid orvosolták a problémát. Köszi!

A folyamatos áram alatt, hát igen,... Kiszámoltam, az a 2 Millió óra az 228 év, hamar elrepül ám! De nem is erre gondoltam, hanem pl a villanyégő is gyakrabban megy tönkre kapcsolgatás közben, mint folyamatos üzemben. Gondolom ez minden elektronikus alkatrészre igaz, amelyik képes tönkre menni. A változás mindig veszélyesebb, mint az állandóség. Bár a folyamatos áramellátás alatt meg gyorsabban öregszenek az alkatrészek. A kérdés persze inkább teoretikus. Szombat reggeli kávé/meditáció mellé való elmélkedés. Térjünk vissza rá 228 év múlva. :D

• Wolfskin

őstag

válasz azbest #56063 üzenetére

Értem, köszönöm, tehát az egyik a

Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése\Speciális energiaellátási beállítások módosítása\USB beállításai\USB szelektív felfüggesztés=LETILTVA

A másik pedig az eszközkezelő, és itt letiltani az eszköz kikapcsolását. Azért is meglepett a dolog, mert van rajta egy másik ssd, egy 850Pro, amin a zenék vannak, és azt sosem kapcsolja ki, mindig elérhető (egy aliexpresses usb3.0 - sata átalakítóval van csak fenn) . Meg a WD 2.5" külső vinyókat se, még idegesített is, hogy állandóan pörög, még akkor is, ha sleepbe van a gép.

Szerintem ez a kettő lehet a piros (3.1) usb, remélem jónál tiltottam le. (MSI B550 Gaming gen3 alaplap)
    Egyébként az árt az ssd-nek, ha folyamatosan áram alatt van, nincs kikapcsolva?

[ Szerkesztve ]

• Wolfskin

őstag

Sziasztok, adott egy Samsung PM883 ssd és egy AXAGON EE25-A6C ház.
    Az a gondom vele, ha sokéig inaktív a win elevszti, lekapcsol, eltűnik.
    Van rajta egy veracrypt konténer, ilyenkor ez is értelemszerűen kilép.

Amíg sima pendrájvot használtam adathordozásra, sosem volt ilyen gond, az a total commanderben mindig kapcsolható volt. Ez az ssd nem, ilyenkor ki kell húzni a kábelét és újra csatlakoztatni. Erre nincs más megoldás? :F

• Wolfskin

őstag

válasz ubyegon2 #55596 üzenetére

Először is, köszi ismét! Akkor már én is itt válaszolok, bár szerintem ez a téma még súrolja a "milyen ssd-t vegye" topikot is. Főleg német nyelvű hirdetéseket nézegetek, és van néhány bontatlan, jellemzően 4TB 300 € tól, 2 TB 120 €-tól.
    Viszont egyszer olvastam egy cikket, amiben egy diagram volt a HDD- (és gondolom ssd-k) elhalálozási valószínűségéről, ami az első X időben jelentősen magasabb, majd egy meredek esés után hosszú vízszintes vonalon stabilizálódik, ami olyan kb 5 év után kezd lassú emelkedésbe. A bontatlanban ezért garancia nélkül szerintem nagyobb a rizikó, mint egy alig használtban, ami már kiszűrte a gyártásból eredő esetleges anomáliákat. Egy HDD-vel már jártam is így, egy bontatlan WD goldot vettem maradék garanciával, kibontva 100/100, ami 3 hét alatt 10% alá esett. Természetesen garanciában kicserélték, azóta is megy.
    Ezeket a szerver ssd-ket is néztem már, de azokat egyáltalán nem ismerem, most már azt hiszem a 850-860 pro vonalon maradok.

@55598

Minden fejlesztést lenyomnak a torkunkon, amikre gyakorlatilag nincs is szükségünk.
    Ráadásul a fejlesztések nagy része látszattevékenység, egyetlen célja a marketing osztály magasfizetéseinek legitimálása. A sajtó meg lelkesen asszisztál hozz-emlékszem, micsoda lelkesedés volt, amikora pda-k után végre nem kellett tollal bíbelődni, lehetett ujjal vezérelni a kijelzőt, majd amikor a nokia újra felfedezte a tollat, állva tapsoltak, hogy végre nem kell ujjal matatni. Vagy amikor a note 3 után végre feltalálták a fehér alapon fekete szöveget, mennyivel modernebb, kontrasztosabb, még itt a fórumon belém is belém álltak, hogy nekem semmi se jó, pedig az újság is fehér alapon fekete szöveg, azért olvasható (mondjuk az nem süti ki éjszaka a szemem). Aztán pár évre rá, a Note 9-ben nagy ovációval feltalálták a dark theme-et, és mindenki ujjongott (itt a fórumon is). De ilyen az edge kijelző is, meg laptopokon a 16:9-es monitor, meg új általában a keskenyedő telefonok, aki ezeket feltalálta és engedélyezte, letöltendő kínzókamrára ítélném.

• Wolfskin

őstag

válasz zizidor #50921 üzenetére

Ok, köszi!

• Wolfskin

őstag

Sziasztok,

ssd beüzemeléssel kapcsolatban lenne kérdésem.
    Érdemes még felülbírálni a win10-t ssd kezelésben? Egy régi, itteni cikkből vettem ki az infókat, van egy lista, amit mindig végig csináltam telepítés után. Haverom szerint felesleges, a win 10 már jobban tudja, mi jó az ssd-nek.

-------------------------------------------------------------------------------
    1. be kell kapcsolni a TRIM-et
    2. HIBERNÁCIÓ letiltása
    3. partíció alignálása
    4. Töredezettségmentesítés kikapcsolása
    5. Indexelés kikapcsolása
    6. Prefetch és SuperFetch kikapcsolása
    7. A fájlok utolsó elérési idejének naplózásának kikapcsolása
    8. Gyorsítótár pufferürítés kikapcsolása
    9. Rendszervisszaállítás letiltása
    10. Virtuális memória (lapozófájl) kikapcsolása
    11. Böngészési előzmények áthelyezése merevlemezre
    -------------------------------------------------------------------------------

Erről mi a tudomány mai álláspontja? Melyik ponton érdemes felülbírálni a win.-t:
    Már csak azért is kérdezem, mert tegnap felraktam a wint, 1-3 driver és a HDS szerint 3 óra özemidő alatt 35GB az írt adatmennyiség, Az mennyire normális?

(Az ssd egy m.2 1TB Kingston Fury)

[ Szerkesztve ]

• Wolfskin

őstag

Sziasztok,
    mi lehet a gond, mitől esik az ssd-m teljesítménye?
    • Samsung 850Pro 256mb
    • Működési idő: 127 nap
    • összes adat: 2,25TB
    • kondíció: 100% (HDS)
    teljesítmény: 79% (HDS, pár hét alatt esett ennyit) --> már csak 75%., ma is esett

Friss win10, kb 80% szabad, HDS 5.7

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés