Hirdetés
Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
Nemgéza
üzenetére
"A rendszer telepítésekor még nem, de aztán egy újraindításkor a BIOS-ba belépve a SATA vezérlőt AHCI-ra állítottam (olvastam aztán, hogy ezt még telepítés előtt kellett volna, de késő bánat...), az azóta is változatlan, tehát az szerepel ott, hogy AHCI (most nem tudom, hogy van-e annak jelentősége, hogy ezt nem a telepítés előtt állítottam át, vagy tök mindegy, ha a következő induláskor írtam át)"
Nem vagyok SSD guru, de legjobb tudomásom szerint, az SSD-re történő rendszertelepítés előtt kell a BIOS-ban a SATA vezérlőt AHCI-re állítani és nem utána. Valamint ez után, az operációsrendszer telepítése folyamán betölte(t)ni a laphoz ajánlott (előírt) SATA drivert. Bár ez utóbbi fontosságára nem merek megesküdni, mivel az általam eddig SSD-re telepített rendszer AHCI helyett IDE-n megy, mivel a hardware ezt tudja. Lehet, hogy az oprendszer (amennyiben W7/W8) saját AHCI drivere is megfelelő. Na ezt tényleg a guruk mondják majd meg.
Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Tőzsde és gazdaság
- Lightyear - befektetési app
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Társasjáték topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest