Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • jeffo

    tag

    Egy ismerősöm vett nemrégiben ilyet - 120GB Corsair Force 3 2,5" SSD - ami SATA3-as, a gépét is újította egész jó SATA3-as alaplappal.
    A szám.tech. boltban ahol vette, az eladó és egyben szakember azt mondta, hogy nem kell semmit külön beállítani hozzá, mivel ez egy újabb modell, ami gyorsabban írható, és így már nem kell külön vacakolni, mint a kisebb tárhellyel rendelkezőknél, tegye be a gépbe, mintha valami normál winchester lenne. Nem volt sok idő a rendszer feltelepítésére, amire engem kért meg, Win7 64biteset tettem fel, és csak pár ilyen tárolási helyet állítottam át, pl. böngésző cache, temp dir, page fájl helye, hogy ne az ssd-re tegye, valamint az email program adatkönyvtára is az eredeti helyén maradt, a sima hdd-n.
    Ugyan korábban olvastam róla, hogy az élettartam növelése érdekében lehet trim meg mindenféle beállítást csinálni, de a boltos infó miatt végül nem is néztem utána, gondoltam csak ért hozzá a szakember.

    Azonban most úgy kb. 2-3 hónap használat után valami történhetett vele, mert nem akar elindulni róla a rendszer, és ha nincs lehúzva az ssd kábele, akkor a sima hdd-ről sem áll fel a rendszer. Van hogy elég sokat dolgozik az ismerősöm, és hosszabb ideig bekapcsolva marad a gép, mert távolról be szokott lépni Teamviewerrel. Szünetmentes is van hozzá, tehát vsz. nem áramkimaradás, szabálytalan gépleállítás csinálhatott vele valamit. Nem volt tele, mert csak szinte a rendszer került rá, a dokumentumokat a régi hdd-n hagytuk. Viszont egy régi számlázóprogram miatt fel lett rá téve a a Virtual PC, a Windows XP Mode kiegészítés, mert az sehogy se akart Win7 alól működni. Nem tudom, hogy ez mennyire tesz jót egy SSD-nek, ill. mennyi írási műveletet csinál a rendszer, ha elindul-leáll a virtuális gép.

    Szerintetek kellett volna beállítani ehhez is, amit a régebbi SSD-khez ajánlott, ill. ezek a beállítások mindenféle SSD-re egyaránt vonatkoznak?
    Mit lehet tenni, hogy újra működjön, valami programmal helyreállíttatni lehet? Vagy mentsük le valahogy és menjen vissza garanciába?

Aktív témák