Aktív témák

• Schanyee

senior tag

válasz Bodor #12365 üzenetére

Engem a tálca + startmenü egyáltalán nem zavar. Van 1-2 program, ami jobban fut xp-n mint win 7-en (valamiért sokkal gyorsabb és most nincs pénzem csak emiatt mondjuk plusz 2gb ramra), a másik ami igazából a leginkább zavar, hogy a fájlkezelőjében valahogy mindent máshogy csinál mint az xp-ben és sose azt az eredményt kapom amit szeretnék, csak plusz 25 kattintással.

Meg kíváncsi lettem volna, az a rendszer mennyivel gyorsabb ssd-vel, mert így most nincs semmi összehasonlítási alapom. Sőt gyakorlatilag 2 programot leszámítva ami most 1 perc helyett egyértelműen elindul 5-10 másodperc alatt semmi különbséget nem veszek észre a mindennap használt programok esetében. A tesztekben vagy túl lett istenítve az ssd téma, vagy valamit én állítottam be rosszul. (kingston 64gb 425-ös, ahci módban telepítve és az ssd-s teszt alapján végignéztem a beállításokat) Windows élményindexe a merevlemeznek 6.8 , a másik gépemen ami egy laptop 1.2ghz-es procival, gyárilag win 7-tel, ami már 1 éve fent van a gépen, igazából nem érezhetően lassabb. Persze ha elindítom az operát 2 másodperccel lassabban indul, de összességében a futási teljesítménye nem annyival lassabb mint a tesztekben írtátok. Ott 4gb ram van és a legmagasabb windows élményindexet az 500gb-os merevlemezre kapta (5.8, a többi érték mind 5 alatt van). Asztaliba meg 2gb ram és egy 2.5ghz-es 4 magos proci.

Egy ötletem még van, a jóhoz könnyű hozzászokni. :D Lehet majd hétvégén ha a laptopot kell használjam már sokkal rosszabbnak fogom érezni, vagy ha visszatérnék a régi winyóra, xp-re, akkor azt is.

Mégegy kérdés, bár szerintem elbírja, de megkérdezem hátha nem, szóval igazából 1 db csavarral lett felfogatva a gépházba az ssd. Mivel túl keskeny bárhová, és a csavarfuratok is közelebb vannak egymáshoz mint a szabványos winyón, sehogy se tudtam legalább 2 csavarral felfogatni. Kicsit még támasztja egy kiálló fül is. A csavar furat körül remélem nincs semmi belül. Bár ritkán lesz hordozva az asztali, de évente 2-3-4 szer elő szokott fordulni egy-egy hosszabb utazás :D

Aktív témák