-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
shotika
őstag
válasz
Füleske #133449 üzenetére
Még akciónak csak-csak, de minden másban kudarcot vall. Azért, amit láttunk, konkrétan semmi értelme nem volt elkészíteni. Nem vezet sehova, unalomig ismert megoldások, 1 év múlva senki se fog rá emlékezni. És eltapsolták rá megint vagy 150 millió dollárt vagy mittomén mennyit
-
Miklós315
aktív tag
Bloodshot
#értékelés vagy amit akartokHaverral (ő javaslatára) moziban akartuk nézni...
Az egy dolog, hogy a főhős Rangerként ("Mindig az élen!") a Delta/Seals munkáját végzi, de azt is milyen szakszerűtlenül, és parancs-megtagadva, stb. Jó, hát vindiesel-akciómozi, nem dokumentumfilm, lépjünk tovább.
Nemsokára kiderül, hogy miről is lesz szó: Guy Pearce nosztalgiázik a Vasember3 és a Mátrix szerelemgyermekének tekinthető filmben. Dieselt feltuningolják, aki aztán bosszút áll, mert az is akcijóó.
Budapestről kifejezetten szép képeket láthatunk, de az alagút már csalóka: még az alföldön sincs ekkora alagútunk... node ne politizáljunk.
Ott adtam fel a filmet, amikor az öt autós konvoj 38-42. álarcos-marcona-zsoldosai vonal-alakzatba állnak, hogy szétlőjék azt, akiről tudják már, hogy nem fogják tudni szétlőni.
(...)...de jó, hogy nem tettük
-
shotika
őstag
válasz
Miklós315 #133443 üzenetére
Mag
Máshol én se találtam.
(#133442) lezso6: én azt a filmet, amióta láttam egy Irigy hónaljmirigyes paródiát, egyszerűen nem bírom végignézni röhögés nélkül:
Csávó gladiátornak öltözve áll a panelház udvarának közepén egy radiátorral, fenn, körülötte mindenhol ott vannak a lakók az erkélyeken, és kérdezi dühösen tőlük, hogy
- Mennyire állítsam a raditárort???!!
A lakók pedig egyszerre üvöltik le neki, hogy:
- Maximum! Maximum!!De így vagyok a Jelekkel is, amióta láttam a Horrorra akadva 3. részét, amiben Charlie Sheen a gyerekeire rakott fémsisakból zabálja a popcorn, s közben nézik a tv-ét
-
Gladiator (2000) (Gladiátor)
Hát ez a film még mindig olyan egyszerű, mint egy százas szög; s olyan buta, mint a föld.
De abszolút megértem miért ilyen népszerű. A látványvilág nagyon ott van, a színészek is jól játszanak. Szóval ez a technikai része abszolút jó. De az a forgatókönyv...
Az a tipikus jók vs rosszak, s akkor ez le van öntve egy vagon pátosszal. Mások meg ezek szerint imádják ezt, de olyan szinten, hogy ez a film 20 évvel a bemutatása után is 8.5 ponton áll az IMDB-n. Nagybetűs WTF.
A filmről nekem most hirtelen a Midway jutott eszembe, mint hasonlóan elcseszett film. Persze annyira azért nem pátoszos, meg nincs tele mocskos klisékkel, stb; szóval egy kategóriával jobb. Így 5/10. Igazi középszar film.
#értékelés
-
shotika
őstag
válasz
bagyulajuve #133436 üzenetére
Én nem a Rosamund Pike-os Doomra gondoltam, hanem az új szarra
A régi Doom filmet én a maga módján még szeretem is, olyan kis aranyos, harcias. Az FPS kamerajelenet pedig mára már klasszikus!
[link] - az ominózus jelenet.
-
cattus
addikt
válasz
Mik76 #133439 üzenetére
Golden Compass helyett lessetek rá a His Dark Materials-ra. Ugyanabból a könyvből készült sorozat, csak ez minőségi lett
-
Mik76
senior tag
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
Ezt anno moziban neztem meg es akkor nagyon tetszett. Most hogy a gyerek mar van annyi idos hogy ez is belefer, gondoltuk ujra nezzuk. Teljesen jol oregedett, szamomra eppen annyira volt lenyugozo vizualisan, mint szorakoztato es izgalmas tortenet szempontjabol. Kicsit ertetlenul allok az elott hogy miert nem futott be nagyobb sikert, lazan utoleri a konkurenciat. En nem vagyok egy Zack Snyder rajongo, de ez bejott.8.5/10
The Golden Compass
Ezt is jo regen lattam, szinten a gyerek miatt lett ujra nezve. Az elozo film teljes ellentete. Mondjuk nem mintha anno bejott volna, de most szabalyosan fajdalmas volt nezni es hallgatni. Ekkora zagyva suletlensegekkel megtomott okorseget regen lattam. Vizualisan is annyiszor bukik hogy nem is ertem hogyan kaphatott vfx oscart. Nem csod hogy elkaszaltak, es nem lett belole folytatas. Allitolag konyv sorozat. Valaki olvasta? Kivancsi lennek az jo volt-e, es be lett-e fejezve?
Ez egy holt gagyi akarmi volt.
A cg kisallatok miatt kap 3/10-et, amugy meg kevesebb lenne.Spirited Away
Chihiro az Chihiro meg mindig. Izgalmas, kedves, ijeszto, latvanyos, fordulatos, stb. Sokadszorra lattam, vegig lekotott tovabbra is. Fiam is nagyon elvezte.
Yubaba-tol meg most is kirazott a hideg az elejen, meg az egesz vilag bemutatasa epp olyan erdekes es meghokkento mint elso nezeskor. Westendben, majdnem ures teremben. Pedig mennyi szart tudnak telt hazzal vetiteni. Na mindegy. Itt mar ugyis ki lett targyalva az anime vonal mostanaban.10/10
Apropo anime. Ha jol emlekszem a Metropolis-t nem irtatok. En nagyon jonak tartom, erdemes megszerezni. Japanul, felirattal...
-
bagyulajuve
addikt
válasz
shotika #133431 üzenetére
a Doom eternal előtt én is megnézte a Doom filmet - azért Rosamund Pike is gyönyörű hölgy
amúgy most emiatt kép miatt meg kell, hogy nézzem ezt a Bloodshot-ot (gyengéim a latinák -
)mj. van két igazi brazil szakdolgozó lánykám és hát hogy finoman fogalmazzak nem gyengék -
shotika
őstag
Bloodshot:
Úgy érzem most jött el Vin Diesel cápaugrása a karrierjében (tudom, sorozatokban használatos ez a kifejezés, de én színészekre is alkalmazom, miután valami olyan értékelhetetlent művelnek, ami bedöntheti a karrierjüket).
Egyszerűen ez egy üres semmi. 1 óra felvezetés és dögunalmas akciók össze-vissza. Ez nem, hogy, mint B-film, de még trash filmként se érne semmit. Ehhez képest még a lentebb emlegetett Doom filmet is legalább jóízűen lehet(ne) szétcincálni, mert az legalább valamilyen.
Ez a produkció nincs megírva. Nincs forgatókönyv, nincsenek párbeszédek, semmiért és senkiért nem lehet izgulni, karakterek sincsenek. Ez egy nagy nulla.Najó, ő miatta és ezért a 3 mp-ért megérte:
-
Pitterix
őstag
Fekete Párduc bácsi komoly rendőr szerepben nyomul és próbál komoly és kemény lenni.
Azért annyira nem rossz próbálkozás, de moziba nem küldtem volna az biztos.
Mivel egy sima mezei akció film, sokat nem lehet várni tőle.
Drog, lövölde, rendőrök, nagggyon gonosz korrupt rendőrök, rendőr néni, pici dráma, kliés, kiszámíthatóság, sötétség és csak pár híd a 21-ből.
Egynek vasárnap estére pojjó.6\10
#értékelés -
newmoonlight
senior tag
válasz
bagyulajuve #133423 üzenetére
Tűpontos elemzés.
-
bagyulajuve
addikt
Láthatatlan ember 2020 - na, azt hittem ez jó lesz. Aztán jött a nyitó jelenet és a számomra legantipatikusabb színésznőt kell látnom (nem néztem meg a szereplőket a film elkezdése előtt), aki mindig ugyanazt savanyú pofát vágja (ebben a filmben is), meg is adta a film alaphangját. Tele logikátlansággal, de sok minden kiszámítható is, béna színészi játékokkal, egydimenziós karakterekkel. Az a láthatatlanság
szupererőt is ad amúgy? Mert félkézzel felemeli csajt miközben a másik kezével a kezét fogja, de még volt pár ilyen jelenet. Ja, meg amikor kinyírja aot okozó nanoruha minek nyitja ki a kezét, hogy bele tegyecsaj tesóját, akkor az feleség/barátnő ? Totál béna jelenet volt. Fel sem foghatom, hogy állhat imdb-n 7,3 ponton.1-2 jelenetet (pl a padlásosat) leszámítva az egész idegesítő volt inkább, mint sem érdekes. A gagyi lezárást hagyjuk is. Ráadásul 2 óra hosszú.a gyilkos a kést Nyomába sem érhet a Kevin Bacon-ösnek.
#értékelés
3/10 -
Grave_444
nagyúr
A Clockwork Orange / Mechanikus narancs 1971
Először és utoljára néztem meg. Nem igazán tudom hova tenni, végig lekötött, de semmi extra mondanivalójam tanulsága nincs. Azt se mondanám, hogy jól szórakoztam rajta.
Az erőszakos jelenetek kifejezetten taszítóak voltak, a maga idejében biztos másképp értékelték a filmet.Ajánlom egyébként, amennyire például a Rekviem egy álomért című filmet lehet.
-
Pitterix
őstag
válasz
FollowTheORI #133414 üzenetére
Szerintem meg nincs semmi baja ,csak picit fáradt a feje.
Smink nélkül is csini. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
paatrick #133416 üzenetére
A probléma azzal van, hogy ennyire lenézik az emberek azt, aki 2 kiló smink nélkül áll kamera elé. Elfelejtik egyesek mi a természetes. És itt ne arra gondoljunk, amikor feltesz valaki magáról egy #nomakeup képet, mert azon is van alapozó dögivel, csak a többit hagyja el.
-
paatrick
őstag
válasz
Én azt vettem észre hogy nagyon sok ilyen "híres és szexi" nő, amúgy baromira igénytelen, saját stílusuk igazából nincs is. Amikor összerakja őket a 20 fős stylist+sminkes stáb akkor jól néznek ki. Civilben meg meg se néznéd az utcán olyan semmilyen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ja, mert még sosem láttál hollywood-i színészeket smink nélkül. Welcome to the real world.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ígyvanferi #133410 üzenetére
-
gyuromoj
veterán
válasz
ígyvanferi #133410 üzenetére
Szerintem a dokinő a közös filmjukbol, a Fertozesbol.
-
törölt tag
válasz
Miklós315 #133407 üzenetére
Gravity is megvolt most eszembe jutott, akkor már hármat láttam. 2010-es évek első fele rápörgött erre a témára.
Ad Astra viszont nem volt még, azt megnézem. Elég friss film, akkor azért nem láttam még.
A nem tudományos alatt azt értettem, hogy ne a Spektrumon vetített dokufilm legyen, olyant sokat láttam mert érdekel a tudomány, hanem most pattogatott kukoricás néznivaló kell.
-
törölt tag
Hali.
Interstellar és The Martian szerű világűrös, nemtudományos, csak CGI WOW faktor filmekből készült még az elmúlt ~20 évben?
-
Miklós315
aktív tag
Egy igen költői olasz-francia öszvér 1997-ből Christopher Lamberttel, bár igazából a mellékszereplők (Diego Abatantuono és Sergio Rubini) töltik meg élettel ezt a egzisztenciális-cyberpunk-vallási-szocio-sci-fi-thrillert.
A történet izgalmasan összetett, bár inkább ötletek szintjén, mint kidolgozás tekintetében. Jimi (Lambert) egy játékprogramozó, akinek két nagy gondja támad: lelép a nője, illetve öntudatra ébred a legújabb, kiadás előtt álló (címadó) játékának karaktere, Solo (Abatantuono).
A film igazi 90-es évek B-mozija mind látvány, mind zene, ebből következőleg hangulat szempontjából. Valószínűleg nem túl nagy költségvetésből készült (nem találtam adatot), de az alkotók odatették magukat, igazán igyekeztek színes-szagos víziót rittyenteni körítés gyanánt. Mit mondjak, szerintem sikerült: amellett, hogy az effektekről vagy a bunyókról kár értekezni, a környezet bladerunneri zsúfolt-mocskos feelinget képes tükrözni, és ez dicséretes. Beszippant egyfajta gibsoni indusztriális-multi-paranoid világba, melyet valóságos szóvirágokkal tálalt allegóriák töltenek ki. Ilyenek, mint: "Olyanok vagyunk, mint két hal egy akváriumban. Ők próbálják tengernek álcázni, de hiába." Zseniálisan váratlan.
Jimi és Solo, a teremtő és teremtett viszonya gyönyörű, hiába kapkodóan megírt. A városok/városrészek bejárása során az egész világ nagy vallásai terítékre kerülnek, keveredve a cyberpunk testmanipulációk és a gazdasági-társadalmi kritikák (sajnos szintén felszínes) ábrázolásával. Roppant hangulatos és izgalmas.
A filmet sok évvel ezelőtt néztem meg ismerős ajánlására, s most újrázva is meggyőzött. Bár nem tekinthető eredetinek vagy kimagaslónak, de emlékezetes és megkapó darab. Szíve van, mely rabul ejti a miénket.#értékelés
-
Pitterix
őstag
Vin Diesel kategóriában egész jó. Látványos, akciódús, klisés, felejthető, egyszer pont jó.
A liftes jelenet kicsit sok volt és enyhén gagyi, a fehér-fekete trikó összeállítást már elfelejthetné, annyira már nem izomkolosszus, hogy jól álljon neki.
Azért jól szórakoztam rajta.#értékelés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest