Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alratar
addikt
Szerinted be fogja vallani, ha valaki a kritizált modellel él? Kötve hiszem.
Ezért lehetetlen még csak hozzávetőleges adatot sem mondani, mert aki kritizál nyilvánosan vagy csak magában, az sohasem fogja bevallani a költést.
Olyan ez, mint a Barátok közt/Győzike. Senki sem nézte senki, azt mégis mindenki tudta mi történt.Egyébként én nem néznélek hülyének, mer a Knockout City - az a kidobos játék - Battle Pass-ét megvettem.
De mentségemre legyen mondva, én ingyen húztam be, így ezeket betudtam a játék árának. -
i2k
őstag
Most olvastam iponos hozzászólásból - ez már tényleg paródia
[link] - NVIDIA’s GeForce RTX 5090 “GB202” Chip Turns Out To Be Defective For “Specific” Units In The Market; All Variants Potentially Affected By The Issue
https://wccftech.com -
Zó
aktív tag
válasz
alratar #151392 üzenetére
Nem erre gondoltam, de egy kétmondatos logikai levezetés sem szerepelt az igazán plasztikus, mégis közhelyes állítás alátámasztására. Legalább leírnátok, hogy rendre találkoznátok a mikrotranzakciókat illetően hipokraták típusával, akkor érteném, miért ez az előfeltevésetek.
Ha esetleg tudsz valamit az említett EA FC-s témához, amit ajánlott elolvasni, azt a jelen eszmecserétől függetlenül szívesen elolvasnám, nem ismerem túl jól a modellt. Azt viszont tudom, hogy előfizetőkhöz promóciókban hozzám is vágtak minden sportjátékhoz egy csomó ilyesmit, de sosem telepítettem egyik játékot sem, így fogalmam sincs, mire lehetett volna velük jutni. (Gyanítom, leginkább kapudrognak szánták.)
-
Zó
aktív tag
Úgy lehet konszenzusra jutni, ha világos, hogy mi a vitás pont. Én leírtam, hogy mivel nem értek egyet, de most konkrétan egyáltalán nem írtad le, hogy miben látom szerinted rosszul. Erre hogy mondjam azt, hogy van benne valami?
Nem várok pontos adatokat, csak hát volt ott egy elég konkrét állítás, hogy ha háborgás helyett a népek inkább tényleg nem költekeznének, akkor pikk-pakk eltűnne az egész. Elnézést, ha ettől az állítástól én nem győződtem meg arról, hogy a hipokriták - vagy hipokritának tartottak - elvhűsége elég lenne. (Lehet, hogy így van, de hadd ne bólogassak bemondás alapján.)
Ha meg kicsiben nektek mondanám, hogy háborogtak a mikrotranzakcióknak, aztán mégis tömitek a zsebüket, joggal néznétek hülyének, amikor eleve kerülitek ezeket a játékokat.
Személy szerint még fórumon sem láttam soha olyat, hogy valaki mereven kritizálja a mikrotranzakciókat, aztán vagyonokat költ rá. Biztos van ilyen, írjátok le, ha ti ezt tapasztaljátok, de jelenleg eléggé a semmiben lebeg a kifogásolt állítás.
És igen, a mikrotranzakció rossz dolog szerintem is, nyilván a játékosok tartják el a modellt, és nyilván vannak álszentek is, akik így "duplán hibásak". Ezekkel eleve egyetértettem, ebben konszenzus van. De azért tegyük hozzá, ezek a modellek pszichológiailag a függőségkeltésre vannak kialakítva, ami nem menti fel a függőket, de rájuk építőkre külön haragszom. (Lásd még szociális média.)
-
i2k
őstag
Az Unreal Engine 5-ös ámokfutás(ok) helyett naaaagyon bölcs döntés volt a csehek részéről a CryEngine mellett maradni:
[link] - Kingdom Come Deliverance 2: A PC Game We Can Celebrate - DF Tech Review
Nyilván, nem a "legkirályabb" N-Jin, de nagyon jó nézni, és hallgatni, hogy nem kell hozzá atomgép. -
i2k
őstag
[link] - Gothic Remake Demo in 1440p on RTX 4080 in Cinematic Settings (4K Cinematic = 20 fps)
A demó 24-én jön.
"What’s interesting to note is that this demo is not a part of the game. Instead, this is a special demo that aims to showcase the world, mechanics, and atmosphere of the remake."
~~~~~~~~~~~~~~~~[link] - Gothic Remake - 22 Minutes of 4K Demo Gameplay
RTX 5090-essel. Gondolom minden csillámtechno bekapcsolva. -
i2k
őstag
Most látom, hogy van már egy v1.2.3-as patch.
"Crashes & Major Issues
* Resolved a crash related to GameThread timing out.
* Fixed a crash when pressing ESC after climbing a ladder.
* Fixed a crash that occurred when playing on PC with an Xbox Account signed in and losing an internet connection.
* Addressed a rare rendering-related crash."Hát igen, miért is javítanának mindent egyszerre meg.
-
i2k
őstag
válasz
alratar #151392 üzenetére
A Vogonos hasonlattól széles és kaján vigyor ült az arcomra - Douglas nagyon tudott
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ki akartam próbálni az Avowed-et, mondván, lássuk, mire ment az Obsidian a hozentrógeres fkalap vergődése után/mellett.
* A DX11-es kapcsoló használatával sikerült az első alkalmas kifagyástól megszabadulni.
* Sikerült is megalkotnom (nálam szokásos vörös) EszterKE-t:
A játék szólt, hogy ez akkor most már végleges:
És aztán, és ezután bármikor, az új játék kezdést követő betöltés alatt "Fatal error" > sosem fogom látni a "csodás partot"...
Mint kiderült, naaaaaagyon sokan jártak így - brutális, naprakész gépekkel is, AMD-n, Intelen, Greedy Greennel, RT on és RT off-al egyaránt...
Erre a címre is sok hónap múlva lesz érdemes ránézni.
A Veilguard nálam például már elég jól fut (nyilván semmi sincs maxon).
-
alratar
addikt
Nos a szavaiból ítélve, igen azzal elégedett lenne.
És ha nem tudunk ilyet felmutatni a Vogonok által három példányban, aláírva, beküldve, visszaküldve, várakoztatva, elveszítve, megtalálva, nyilvános vizsgálatnak alávetve, ismét elveszítve, végül három hónapra tőzeg alá temetve és gyújtósként hasznosítva, akkor mi vagyunk a hü***ék, és mind en játékos, aki utalja a micro tranzakciót, dlc-t stb. felelősség tejes és soha, egy centet nem költött ilyesmire.Zó: Ilyen statisztikát sohasem fogsz előásni sehonnan, de a nyilvános adatok beszédesek.
Vagy a z, hogy megjelenik az NBAx/FIFAEA FCx és két héten belül a játékosok 90%-a olyan csapattal rohangál, ami több száz ezer FT-os vagy több és sima grindból több év alatt sem jöhet össze. -
i2k
őstag
Érzem, hogy teljesen feleslegesen szállok bele a beszélgetésbe, mert a végén úgysem fog konszenzussal zárulni, és vélhetően inkább én hagyom abba az egészet, mert elegem lesz a mindent-túlemezgető stílusodból, de:
Mitől értenéd meg, hogy miről szól a dolog?
Egy nem 0-ra végződő statisztikai kimutatással elégedett lennél, melyben 1 fő pontossággal megmondaná egy isteni entitás, hogy a Föld aktív korú, internettel rendelkező, és azon játszó játékosa közül hányan háborognak okkal, és hányan nem? -
Zó
aktív tag
válasz
alratar #151389 üzenetére
Érteni vélem, hogy mire gondolsz, többé-kevésbé egyet is értünk, de mégis szavaid jelentése szerint a háborgókat kritizáltad. Az pedig továbbra sem tisztázott, hogy a játékosok mekkora aránya mennyi mikrotranzakciós bevételért felel. Így a lentebbi a háborgás is vitatható.
-
Zó
aktív tag
válasz
alratar #151386 üzenetére
Biztos, hogy nincsenek olyan játékosok, akik nem morognak, de költenek? Nyilván vannak álszentek, de nem látom azokat az adotokat, mely alapján rájuk hegyezitek ki. A lootboxoknál például kiderült, hogy nem a tömegek apránkénti befizetései jelentik a gondot, hanem a kevés "bálna" eszetlen költekezése.
Az EA egyébként époen panaszkodik, hogy nem hozzák az előző EA FC számait.
-
alratar
addikt
És hibáztatod őket? Mármint a cégeket.
Amíg a játékosok nyitott szájjal rohannak abba a bizonyos erdőbe...
Mindenki csak annyit tesz, amennyit megenged neki a másik.Ha az okos gamerek nem a redditen/Xen stb. morognának, hanem tényleg nem vennék a lopáncélt, pikk-pakk eltunne!
Ma olvastam, hogy Hollandiában beperelték a Sonyt a magas store árak miatt. Nagyon jó, meg szép stb., de ez csak egy ország, a sonynak vihar a biliben.
-
i2k
őstag
Az Amazon-vezér kezébe került a britek nemzeti büszkesége – James Bondnak, ahogy eddig ismertük, vége.
Több mint hatvan éven át egy család, a brit Broccoli família döntött mindenről (a főszereplőről, a forgatókönyvről, a rendezőről és minden másról), aminek köze volt James Bondhoz.
Ez az éra azonban most véget ért. -
Shadowguard
senior tag
válasz
VoltanIgor #151382 üzenetére
Én az óriásokat szerettem a Skyrimben... Rendszeresen kiütöttek a térképről
Egyébként a tűz (nem)terjedése kapcsán én különösen látom az ellentétet a nemrég megjelent Eternal Strandssel összehasonlítva is. Ott bizony terjed a tűz és volt már rá példa, hogy saját magamat is sikerült felgyújtani a fél térképpel együtt.
Hozzáteszem, hogy (szigorúan személyes vélemény), de ezeknek egy része pont nem érdekelne, ha a játék RPG része jól össze lenne rakva. Csak ott is döcögős az egész.Ja, és ami az összehasonlításból hiányzik: nincs lopás a játékban
Idáig összesen két alkalommal jegyezte meg NPC, hogy mit csinálok, de annak sem volt következménye. Simán össze lehet szedni mindent követmezkények nélkül.
Külön vicces, hogy egyik mellékküldetésben a békés utat választottam és az NPC külön megjegyezte, hogy a questhez tartozó ládán kívül nehogy elvigyek mást, mert rajtam tartja a szemét. Ennek ellenére nem zavartatta magát, hogy körbelootoltam a helyet. -
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Shadowguard #151381 üzenetére
Az OK, ezek inkább játékmeneti, és design döntések, nem annyira tech és fizika, és nyilván nem vita tárgya. A technikai rész viszont sajnos eléggé szomorú. Úgy, hogy a Skyrim sem számított olyan nagyon kiemelkedőnek fizika szintjén anno.
-
Shadowguard
senior tag
válasz
VoltanIgor #151376 üzenetére
Azért egyetlen dologban nem értek egyet a videó készítőjével, nekem sokkal szimpatikusabb az itteni lockpick. Egyéni szociális probléma, de nekem már kivan az összes t*k*m azzal, hogy nekem kell szórakozni a zárnyitással. Főleg, mert sok értelme meg nincs, mert Fallout4ben is automatikusan mentettem a zárnyitás előtt és ha sokat törtem bele akkor ment a reload. Pedig már több száz bobby pin volt nálam.
A stealth kill meg egyrészt vicces, másrészt a játék megmagyarázza, hogy miért nem tőrrel szúrja hátba, hanem egy mágikus tüskével. Speciális godlike képesség, később ad többet is.
-
Crus
őstag
De ezen változtatni nem tudsz. Korábban a crypto, most meg az A.I. tolja leginkább a szekerüket. Megtehetik, hogy drágán adják az újabb technot? Meg. Meg is teszik. De tudod mit... én is ezt tenném. Amíg el lehetne adni valamit jó áron és a világ legértékesebb cégének lehet vele lenni, addig ütni kell a vasat.
-
i2k
őstag
Tessék. Lehet fényezni erre is a... z RT-t:
[link] - Grand Theft Auto 5 will support Ray Tracing Reflections, Shadows, RTGI & RTAO on PC
"A Rockstar elárulta, hogy a Grand Theft Auto 5 PC-s verziójának Next-Gen frissítése március 4-én jelenik meg. Ez a javítás új Ray Tracing effekteket hoz, amelyek kizárólag PC-n lesznek elérhetőek. Emellett az NVIDIA DLSS 3 és az AMD FSR 3.0 támogatását is hozzáadja."
"Továbbá a csapat hozzáadja majd a DirectStorage támogatását is. Így a PC-s játékosok gyorsabb betöltési időkre számíthatnak egy SSD segítségével. Ezen kívül továbbfejlesztett hangot kapunk a Dolby Atmos támogatásával, valamint a beszéd, a filmek és a zene hűségének javításával."
Íme a GTA 5 ÚJ gépigénye:
-
i2k
őstag
válasz
alratar #151375 üzenetére
Úgy-úgy.
Szajkózza (jogosan) minden okos(abb) ember, hogy s(z)avazzunk a pénztárcánkkal... de senki sem hallgat senkire.- Cégek/kiadók: ránk tojnak, és teszik, amit akarnak - gyakorlatilag büntetlenül.
Elbukott egy woke/dei/life service, á, sebaj, nem állítjuk le/nem vonjuk ki az éppen lefejlesztett/kiadott mások trágyát.- Játékosok: á, tök mindegy mit mond/ír XZY menő arc, én akkor is jobban tudom/csak a szememnek hiszek/tök mindegy, csak tudja a 120 FPS-RT-HDR-t, és villogjon minden a szemem előtt, még jó sztori se kell etc.
-
i2k
őstag
válasz
Shadowguard #151371 üzenetére
Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom: helyből az v1.2.2-est szereztem be.
Viszont ez a hozzászólás vicces a "cikk" alatt:
"at this point games storage requirements are just place holder for their upcoming patch."
-
VoltanIgor
aktív tag
Másik totyikból kölcsönözve, elég tanúlságos videó. Awoved vs Skyrim. Hát pofámleszakad, tényleg. Az egyértelmű dolgokon felül esküszöm, még az npc-k is jobban néztek ki a Skyrimban - baltával faragottak voltak, na ja, de legalább nem olyan hatásuk volt, mint egy he-man, vagy GI Joe figurának a 90-es évek elejéről... :S
-
alratar
addikt
Nem kéne - sok mindent nem kellene -, de az emberek többsége megis ilyen..
//a befejezést mindenki válassza ki magánakA kedvenc, hogy mindenki háborog a mikro tranzakció miatt, de az Immortala - mobilos Diablo - mégis vígan megvan. Az EA is csilliárdokat csinál a kártyákkal. Stb.
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #151360 üzenetére
Én is csak néztem, hogy a FF7 Rebirth egy peccs miatt lekapja az egész játékot újra. Hát mi a f*sz??? És az 100 fölött van.
Nem is tudja nálam megtenni, nincs annyi hely, csak reinstall után tudnám folytatni a bezzegjapánok csodáját.
-
Shadowguard
senior tag
Ezzel kapcsolatban annyit megjegyeznék, hogy a kedves cikkíró baromságot írt. Ezt annak biztos tudatában állítom, hogy az említett 1.2.2-es patch tegnap jött ki és egész pontosan 4,9 GB adatot töltött le a steam. A módosított fájlméret volt 66GB, ami egyébként a játék teljes helyigénye.
A csodás(an sz@r) Stalker 2 ellenben tavaly minden egyes alkalommal megpróbált letölteni 100 GB-t mikor kapott új patchet, úgy, hogy kétnaponta jött ki javítás. -
i2k
őstag
Legyen valami pozitív is: Palworld - 32 millió játékos összesen.
[link] - Over 32 million Pal Tamers!
It's been a year since Palworld was released, and thanks to you our fans, Palworld has surpassed over 32 million players across all platforms! (Steam, Xbox, PS5) Thank you so much! As always, your support means the world to us! -
i2k
őstag
A jelenlegi helyzetben, a megmutatott eredmények fényében:
AMD R9 390-ről sem váltok 5070 Ti-ra...
Nem azért, mert nem lenne térugrás a meglévő VGA-mról a dolog, hanem mert NEM AKAROM támogatni azt, amit az nvidia leművelt... és fog még egy ideig (mert a Piac nem koppint a körmére). -
Crus
őstag
Azt a verziót nézem, hogy valaki most akar 1660 és 1050-ről váltani és 4k-ra vágyik. Nyilván nem mondom neki azt, hogy vegyen egy 4070TI-t, mert ahol még van ott rettenet az ára. Várja ki az 5070TI-t és örüljön neki, hogy olcsóbban jut többhöz, mint az aki mittomén' karácsonykor vett 4080S-t. Ez egy pov.
A másik meg amit az influenszerek tolnak, hogy minden szar. Nem szar, csak 4080S-ről pl. nyilván őrültség váltani még 5080-ra is. Ilyenkor meg mindig az van, hogy nincsenek készletek... ez már a bányászláz és AI őrület óta totál jellemző. Nyáron meg bemész a falusi IT bótba' és ott lesz a polcon.
Amikor telesírta mindenki a világot, hogy nem lehet 30xx kártyát kapni, egyik nap beültem a kocsiba, elmentem egy random IT boltba akik ilyen gamer cuccokkal foglalkoznak leginkább és volt ott szó szerint tucatnyi. Elhoztam egy 3060-at, majd 1 hét múlva beláttam, hogy gyík, 3070 lett akkor belőle. Tök jó áron volt mind a kettő, de már a megjelenés után jártunk legalább 4-5 hónappal. Day1 ezeket el kell teljesen engedni. Baromság.
Itt az IS okozza sokaknál a feszkót, hogy nincs és legalább még 2 hónapig nem is nagyon lesz.
Az árakat meg az A.I. tolja meg keményen, és nyilván a vidia ennek k. tud örülni...
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #151358 üzenetére
Bocsi itt már 4070TI és 5070TI/4080 compare akart lenni.
-
W.Wilson
aktív tag
-
i2k
őstag
"Tudom, hogy utáljunk mindenkit, de számomra ez simán előrelépés."
Most komolyan, pont Téged kellene meggyőznöm arról, hogy mekkora (le)szívatás az, amit a Greedy Green leművelt a néppel ezzel az 5xxx-es sorozattal "fejlesztés" címén?!
Valami szekta beszívott és nem értesz angolul, vagy a videókban elmondottak nem mennek át?Ez a kamu fejlesztés és paperlaunch magasiskolája, és te bólogatsz erre azért, mert néhány szám magasabb, mint korábban?
Netán, annak ellenére, hogy nem mondod, de elkapott a Multiframe és az '''''''''AI'''''''''''?//azt meg már nem írom, mert tényleg óvoda lenne, hogy a Ti Super hol van az összehasonlításban, amihez méltán mérik mindenhol a jövevényt...?
-
i2k
őstag
válasz
alratar #151357 üzenetére
Mint minden olyan témával kapcsolatban, ami minket, embereket/Játékosokat érint: nem lenne szabad ezt passzívan támogatnunk.
Csak hát hogyan is lehetne hatni sok millió játékosra, amikor még a net-celebekre se hallgatnak, amikor azok felhívják a figyelmet mondjuk arra, hogy "no pre-order..."
... és közben adott cím előrendelési rekordokat dönt másnap... -
Crus
őstag
Na de ez mindig is így volt, hogy az újabb Intel, AMD proci vagy AMD, vidia GPU az új genben azt tudta, amit az előző genben a drágább. Ez a fejlődés. Meg az is, hogy multi frame gen, még akkor, ha nekem blöe.
De ok, nézzünk csak egy példát.
4070 TI: 7680 CUDA cores, 641 AI TOPS, RT Cores 40 TFLOPS, 12GB GDDR6X, mem. bandwith 504 GB/s, 192 bit, 21 Gbps
5070 TI: 8960 CUDA cores, 1,406 AI TOPS, RT Cores 133 TFLOPS, 16GB GDDR7, mem bandwith 896 GB/s, 256 bit, 28 Gbps + Multi Frame Gen.Tudom, hogy utáljunk mindenkit, de számomra ez simán előrelépés.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #151360 üzenetére
Utolsó mondatoddal kezdem:
Igen, én is rohadtul mérges vagyok - mert úgy döntöttem, hogy lehet a 4. gépem végre nvidiás lesz... de ilyen áron nem.
A többi:
A fejlesztők részéről még csak a szándék mutatása sincs arra, hogy komolyan vegyék a teljes populáció fragmentáltságát, és azt, hogy nem minden FIZETŐ játékosuk rendelkezik
- ténylegesen up2date géppel (ez tényleg már luxus)
- korlátlan internettel (tudom, HU-ban nekünk szinte már horror, de mi mindig is jobban álltunk internet témában)
- idővel (tudom, jöhet az, hogy: töltse a Tisztelt Játékos az idejét hétvégén a játékkal... addig meg csak lecsurog neki a 1/2-1 egész játéknyi javítás, csak hagyja bekapcsolva a gépét 7/24...)
(- tárhelyet azért nem írom, mert csak lusta az a gamer, akinek nincs elég SSD/HDD kapacitása).A peccselés ezelőtt 20+ évvel simán-lazán ment a fejlesztőknek.
Úgy látszik a szélessávval és a szélesre tárt egyetem kapukkal bekövetkező gyökeres változásokkal csakis ennek szenvedői lehetünk.. -
VoltanIgor
aktív tag
"Nem, nem teljesen megszokott."
De igen, ezek ma már mindennapos dolgok.Hogy ez jó-e? Jó-e az, hogy 65 letöltött gigából valójában a patch miatti változtatások csak 3-4 gigát érintenek? Nem, nyilván nem jó.
Én is csak néztem, hogy a FF7 Rebirth egy peccs miatt lekapja az egész játékot újra. Hát mi a f*sz??? És az 100 fölött van.
Eleve az is zavar, hogy már a 150 gigás játékméretre sem kapja fel senki a fejét. Mi a fenének??? Mi a fenére? Jaja, 16k-s textúra csomagok. Fontos.
OK, én 1440p-n játszom. Érdekel az, aki mindenképpen ki akarja verni a húbaszom 4k-s textúrákra? Nem, leszarom. Oldják meg, legyen több verziójú installációs opció. De nincs.Egy szóval se mondom, hogy ezek nem szomorú dolgok, de mit csináljak? Adjam el a gépet, és kezdjek el donald rágó papírt gyűjteni hobbiból? Vagy befőttes gumi labdát építeni? Mert sajnos ez az alternatíva... :S
Kurvul el sajnos az egész, nálam most élen az egész GPU mizériával, most nálam ez veri ki a biztit.
-
VoltanIgor
aktív tag
-
i2k
őstag
Persze, hogy rossz linket szúrtam. Szóval ezt akartam az "Akkor" után:
[link] - Nvidia Didn’t Want to Make the RTX 5070 Ti - Full Review - LinusTech
//Annak aki nem érti:
A prevgen csúcsát szokták leverni a kurrgen 70-esei (és Ti-i). Most ez se ment. Rohadt drágán.
//Még segítek: pont ez hangzik el 3 perc környéken... -
Crus
őstag
válasz
W.Wilson #151352 üzenetére
De ez nem egyszerűen csak olcsóbban hozza a 4070TI teljesítményét, hanem egyel feljebb járunk 4080 teljesítményt hoz.
És ahogy írtam, ott a multi frame gen, ami engem totál hidegen hagy, de az senkit nem érdekel, hogy nekem mi kell és nem kell... de sokaknak fontos lehet.
-
i2k
őstag
Akkor:
https://www.youtube.com/watch?v=zhSA5LYA8XU - RTX 5070Ti - I don't trust what I am being told one bit! - JayzTwoCents
Steve meg elmondta, és mindenki más is erre utal a tesztek során (idézet magamtól Ipon-ról áthozva):
"A srác mondja a videóban: 5070 Ti = a 4. alkalommal eladott 4070-as / 4080-as. (sima 4070, 4070 Ti, 4070 Ti Super, 5070 Ti)"
JayZ elmondja, hogy az nvidia (szóhasználat: tőlem) torkonszarja a játékosokat, az AI beerőltetése és a tőzsde miatt kábé érdektelenek vagyunk a Greedy Green** -nek.
//** = le kellene védetnem
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #151348 üzenetére
Nem, nem teljesen megszokott.
S régen rossz, ha ilyesmire Te vagy bárki más legyint, vagy egyszerűen elismerően bólogat (mondván: legalább csinálják etc.), meg hogy nem annyi mint X játék esetében volt...
...nem szabadna ilyet támogatni.S hangsúlyozom: NEEEEEM A MÉRET... az egész azt mutatja, mekkora trágya a teljes fejlesztési fázis ezeknél a címeknél, a disztribúció (itt: a közzététel) minőségének trehányság sem csökkentve (delta patch---)
-
W.Wilson
aktív tag
"Most itt az 5070TI, ez is szar, de ez most 16GB-tal szar. Miért szar miközben natívban lehozza egy 4080 teljesítményét 4k-ban OLCSÓBBAN?"
Ha a következő széria nem tudná az előző teljesítményét hozni olcsóbban, akkor nagy baj lenne, hiszen akkor igazából semmi érdemi előrelépés nem történt. Legfeljebb lett egy magasabb teljesítménykategória, de az ára is magasabb lett (fogyasztásról ne is beszéljünk).
És a baj itt pont ez, hogy a jelenlegi árak mellett ez a helyzet. Remélhetőleg idővel az árak MSRP környékére lecsúsznak, és akkor vállalható lesz az a kártya is. Persze még akkor is jó sokat emelt az árakon az Nvidia az utóbbi években, inflációval kiigazítva is. -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #151348 üzenetére
...és még mindig ezerszer jobb ez, mint amit a PS5 művel bájtpecselés címén. Az valami egészen gyalázatos. Nem elég, hogy a fos PSN-en 25-35 MB/s sebességgel vánszorog le a cucc, adott esetben simán 15-25 percet még bájtpecsel. Rettenet.
-
Crus
őstag
Na...
Anno a 4070TI-t kiáltotta ki az összes influenzás a világ legszarabb kártyájának. Volt olyan állat, aki ilyen 130 ezres Intel ARC GPU-val vetette össze amiben 16GB ram volt és keresett valami totál elborult helyzetet, amikor kijött, hogy a 16GB VRAM az mennyire is fontos. Döbbentem néztem, hogy ilyen lehetséges-e, arccal, névvel és lehetséges volt. Az más kérdés, hogy idővel aztán darabokra tépték a kommentelők...
A 4070TI egy remek 4k kártya, nagyon bátran lehet vele huzigálni a csúszkákat felfelé és csak extrém ritka esetekben fogyott ki a 12GB VRAM-ból. De szar volt, gyűlölni kellett.
Most itt az 5070TI, ez is szar, de ez most 16GB-tal szar. Miért szar miközben natívban lehozza egy 4080 teljesítményét 4k-ban OLCSÓBBAN? Hát mer' mer'.... mert sajt! Azé'! És amúgy a 4080S-től sincs olyan hű de messze... 10-12% lemaradásban van, de néha ennyi se.
Az egyetlen nagy gond vele, hogy aki venné, az nem tudja, mer' nincs. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy aki a frame genre gerjed, az 5070TI-val csúcsra járathatja.
Zárszóként még annyit, hogy nyárra - ami már csak egy köpésre van hál' égnek - az árak beállnak, mérséklődnek és akinek kell veheti. Nekem nyilván skip... esetleg majd a 5080S megnézem 1.5 év múlva mit tud.
-
i2k
őstag
[link] - Avowed Update 1.2.2 Released, Is 66GB in Size, Full Patch Notes
Hatvanhat gigabájt!
-
i2k
őstag
https://www.youtube.com/watch?v=zhSA5LYA8XU - RTX 5070Ti - I don't trust what I am being told one bit! - JayzTwoCents
-
i2k
őstag
[link] - Do Not Buy: NVIDIA RTX 5070 Ti GPU Absurdity (Benchmarks & Review)
Gamers Nexus.
Nekik hiszünk. -
Crus
őstag
-
i2k
őstag
A reviewer-ek beárazták: Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii
(a címet rövidítem a cikkek címében)[link] - Review: LaD: PYiH (PS5) - Madcap Majima Does the Job - PS5 - 7/10
[link] - LaD: PYiH (PS5) Review - CGMagazine - 7.5/10[link] - LaD: PYiH Review - IGN - 8/10
[link] - LaD: PYiH - Shiver Me Timbers | MP1st - 8/10
[link] - LaD: PYiH Review — The Mad Dog Takes to the Sea | Console Creatures - 8/10
[link] - LaD: PYiH Review - Twisted Voxel - 8/10
[link] - LaD: PYiH review - Eurogamer - 8/10[link] - LaD: PYiH Review | Hey Poor Player - 9/10
[link] - LaD: PYiH review | Loot Level Chill - 9,5/10 -
Dilikutya
félisten
CPU alapú támogatást ír a cikk, ami a fizikai támogatás helyett használható. AMD eddig se támogatta. Ha meg kimarad pár effekt, nagy ügy. Pedig már hajlottam arra, hogy a TNT Vanta után ismét Nvidia kártyám legyen. Nem lesz.
De olyan jó, hogy ezek a nyomorult ilyen-olyan fejlesztők miatt hal le valami régi játék. A minap feltettem a Kane and Lynch első részét Steam-ről, el se indul, feltételezem a buzi GfWL miatt. Kénytelen vagyok lehúzni egy GOG telepítőt valahonnan, hogy megnézzem, igazam van-e (a játék amúgy a Steam-en nem kapható már, egyszerűbb volt leszedni mint kipeccselni azt a szart belőle). -
i2k
őstag
Amikor az írók se tudnak már mit kitalálni:
[link] - Love Me (2024)
"A postapocalyptic romance in which a buoy and a satellite meet online and fall in love after the end of human civilization."
Szereplők:
* Kristen Stewart (L.O.L.)
* Steven Yeun...
és ennyi.~~~~~~~~~~~~~~~
Benne akarsz lenni a TES 6-ban? Megint megszívtad!
[link] -
Bethesda offers 'once-in-a-lifetime' opportunity to immortalize yourself in Elder Scrolls 6"Az árverés a Make-A-Wish Mid-Atlantic weboldalán zajlik, és a cikk írásakor a minimális licit 10 450 dollár. Aki nem tudná, a The Elder Scrolls 6-ot eredetileg a 2018-as E3-on jelentették be, ahol egy rövid teaser is látható volt a várva várt folytatásról. Azóta a játékkal kapcsolatban a rövid említéseken és a Bethesda játékigazgatójának, Todd Howardnak a kijelentésén kívül alig érkezett információ, miszerint a The Elder Scrolls 6 lesz a Bethesda következő kiadványa."
-
i2k
őstag
[link] - RTX 5xxx-est vettél/veszel? MeXívtad!
NVIDIA RTX50 series doesn’t support GPU PhysX for 32-bit games//Ja, és azzal jössz, hogy ez miért érint téged?
Ezen (régi) címeknél felejtsd el, hogy 50-es nvidiával élvezheted a full pisix előnyeit:Alice: Madness Returns
Armageddon Riders
Assassin's Creed IV: Black Flag
Batman: Arkham Asylum
Batman: Arkham City
Batman: Arkham Origins
Blur
Borderlands 2
Continent of the Ninth (C9)
Crazy Machines 2
Cryostasis: Sleep of Reason
Dark Void
Darkest of Days
Deep Black
Depth Hunter
Gas Guzzlers: Combat Carnage
Hot Dance Party
Hot Dance Party II
Hydrophobia: Prophecy
Jianxia 3
Mafia II
Mars: War Logs
Metro 2033
Metro: Last Light
Mirror's Edge
Monster Madness: Battle for Suburbia
MStar
Passion Leads Army
QQ Dance
QQ Dance 2
Rise of the Triad
Sacred 2: Fallen Angel
Sacred 2: Ice & Blood
Shattered Horizon
Star Trek
Star Trek DAC
The Bureau: XCOM Declassified
The Secret World
Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2
Unreal Tournament 3
Warmonger: Operation Downtown Destruction -
TBT
addikt
Úgy tűnik, hogy március 20-án érkezni fog egy jó játék is:
-
gyimger
őstag
Közben a Rockstar a Roblox és a Fortnite útjára kíván lépni.
-
i2k
őstag
Miközben Rockstaréknál nem éppen tájékozottak ülnek,
"Zelnick's comments to IGN also saw him acknowledge PC as a growing gaming platform, noting that Take-Two's data indicates it can contribute to approximately 40% of multi-platform game sales."
addig a japánoknál:
[link] - "Monster Hunter Wilds producer acknowledges importance of PC platform and crossplay"
"There are more players than ever playing on PC." -
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #151321 üzenetére
Ezt értem, de olyan totálisan out of context marhaságokat dobál fel, hogy nem is értem. Abszolút synthwave, techno, gaming, csillagászat, fizika, tudományos és EV videókat kéne feldobálnia mert eonok óta ezeket nézem, erre vagy 46x dobja fel amin egy nyomi denevér egy banánt zabál.
Ez így NEM működik jól. Régen jobban működött, ezt is elbaxták.
-
Crus
őstag
Hazudtam.
(Dharni + Mamiko full beatbox -> Tiesto - Adagio for Strings)
Több nem lesz eskü. Bocs, de ezt muszáj volt.
-
Szerintem direkt tették bele ezt a random faktort, különben teljesen rá(d)tanulva, csak a kis buborékodon belülről szórna egy egyre szűkülő tartalom kínálatból.
Én is rá szoktam csodálkozni a 12 megtekintéses videó ajánlatokra, de úgy látom emellé elég okosan adagolja az (akár évekkel ezelőtti) előzmények alapján is új és régebbi tartalmakat.l.skywalker #151317
A Win11 témában a fő pont: semmilyen érvet nem tudok neked mondani a váltásra. Bár mondhatnám, hogy gyorsabb, de igazából még lassabb se lett, hogy új gép kelljen hozzá.
+ A több ablakos fájlkezelő szerintem remek, ahogy az új Paint is. A jó dolgokról nagyjából ennyit is.
Neutral: minden fut ami eddig Win10-en. (7/8.1 dolgokkal azért néha voltak már gondok Win10-én, főleg laptopnál)
- A settings egy agyhalál, de ha a Win10-et megszoktad akkor ez csak plusz egy lépés az őrület felé, így egy idő után fel se fog tűnni. Még kell nekik pár év mire teljesen szétcseszik, de a wifi / hálózat kezelés és az értesítés panel már most rossz.
Fekete témánál nincs rendes kontúrja az ablakoknak, így különösen mókás fekete háttér felett sötét témás appot (pl fájlkezelő) megfogni, tolni, átméretezni.
A design egy dedó szint, a szögletes "felnőtt" stílus után ez egy visszatérés a lekerekített sarkokra, hasonlóan mint anno a Win98 -> XP váltás. -
Dilikutya
félisten
válasz
l.skywalker #151317 üzenetére
Nincs ellenérvem a Windows 11 ellen, megjelenés óta használom.
-
cyberkind
félisten
válasz
Így van, Back to XP, nem kellenek ezek az úri múriságok!
-
Crus
őstag
válasz
Nem is kérdés, hogy Win11-re KELL váltanod. Ha nem teszed, leesik a Péni István hegye.
Valójában meg holt u.a. van, mint a Win7, Win 8, Win10 esetében. Használod amíg jól esik, de nyilván nem árt egy normális vírusvédelem/szoftveres tűzfal, tudatos nethasználat.
Pl. rendszeresen levelezek egy Elefántcsontparton élő királlyal és megígérte, ha befizetek 1900€-t, akkor hozzájuthatok 10.000.000$-hoz, mindig kattintok a linkekre amiket küld és várom az első utalást.
-
l.skywalker
titán
Érdekel a véleményetek. Én Win10-et használok, főleg játszásra. Jön az októberi támogatásmegvonás eddig eszembe sem jutott váltani, de úgy érzem lassan ideje lenne. Érvek? Ellenérvek?
-
Crus
őstag
Ha életedben egy beatboxot nézel meg, ez kéne legyen az...
-
Crus
őstag
válasz
Dilikutya #151303 üzenetére
Nem is idehaza megy nagyot a csóka, nyugaton, főleg US területen nagyon nagyon népszerű. Már akkor is ajánlhatja amúgy a YT, ha pl. Squid Games, The 8 show vagy ilyesmire kerestél rá.
33.6k modemmel kezdtem, de volt dolgom anno 14.4 körülivel is Amigán. Hardcore egy világ volt. Mire lejött a 300 megás poresz, az egy éjszaka ANALóg vonalfoglalást jelentett. Vicces volt, amikor fater 21:00 körül telefonálni akart és szentségeltünk mind a ketten, mert nekem szakadt a content letöltés, ő meg kapta a sípolást a fülébe.
Elképesztő amúgy, hogy 2000-es évek elején emiatt is ISDN-re váltottam és 10k havidíjat fizettem... most meg... 6k körül és optikai Gigabit. Basszus... elképesztő... anno ugyanis 10k nem volt piskóta.
Még a kezdetekkor összehoztam amúgy 35k körüli tel. számlát egyszer egy bajai csajjal csetelve (napközben!) és még csak be se zsákoltam végül... jártam nála, de úgy már nem adta be annyira :-/
Na de... ezek a nulla IQ tartalmak tarolnak, mert a gen Z-nek ez kell... néha mocskosul öregnek érzem magam ilyenek miatt. Is.
-
Crus
őstag
válasz
gejala #151304 üzenetére
Ok, de ha kijelentkezik nem látom a saját pár 100 videóm, meg egy rakás funkciótól elesek. Algoritmus amúgy nem rossz összességében, de az utóbbi időben nagyon megkerült... sokszor ilyen 10-15 éves, de több milliós videókat is feldobál, de engem ez nyilván nem érdekel, sose kerestem rá. Nem is értem.
-
-
i2k
őstag
Na, most mindenki körbejáratja a nyilvánvalóan befüfezett Corsair-igazgató dumáját:
[link] - Grand Theft Auto 6 Is Reportedly Coming To PC In Early 2026
-
i2k
őstag
Merne mást mondani, ugye (angol források alapján erről beszéltem lejjebb valamikor):
[link] - A Ubisoft hisz az új Assassin’s Creed sikerében
"A Ubisoft az üzleti jelentésében azt írja, hogy az előrendelések alapján gyönyörűen muzsikál a Shadows, a sorozat történetének második legjobb eredményét produkálják, közvetlenül az Oyssey után.
A Ubisoft arra számít, hogy az Odyssey is nagy sikert ért el ilyen előrendelések mellett, szóval a Shadows-szal se lesz majd gond." -
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #151294 üzenetére
Épp tegnap járt ez a fejemben, amikor végignéztem a feltelepített RÉGI játékaimon:
Ha most veszek idén egy aktuálgen erőgépet, és a régi címeket kezdem el rajta pótolni = kidobott pénz.
-
gejala
őstag
Kijelentkezve kell használni YT-t, meg persze követés- és reklámblokkolóval. Nekem csak olyan videókat dob, amikre kifejezetten rákerestem korábban vagy direkt többet is megnéztem a témában. Ilyen magyar izékkel én soha nem találkozom, csak macskás meg tech videókat ad be. Meg Friends és Big Bang Theory shortokat.
-
Dilikutya
félisten
Nekem ez azért fura, mert 1-2 PC Guru megosztáson kívül máshol nem látom. Nekem a Youtube magától nem ajánlja, mert sem őt, sem a többi hasonszőrű idiótát nem nézem.
Mondjuk nem vagyok jó példa, mert én már az erre fogékonyabb életkorban is, amikor mindenki a Bakta Ridert, napiszart, átszinkronizált Dallast nézte a pre-Youtube időkben, én zárt FTP-ről töltögettem a kicsi sávszélességemen (56k modemes idők, amikor el kellett döntened, mit csinálsz) olyan underground gitáros zenéket, amikről itthon senki se hallott egy szűk rétegen kívűl.
Teljességgel érthetetlenek nekem ezek a nulla IQ tartalmak. Mert lehet, hogy inger van benne, de értelem semmi. -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #151299 üzenetére
Abszolút nem követem az influenszer témát, de néha cikkben, vagy YT-on fel-fel bukkant. Néha extrém hülyeségeket is feldob az algoritmus, vagy olyan csatit, ami 2 hete indult és mittomén szájdoromb tutorial 2 megtekintéssel. Agyrém.
Az biztos, hogy most már egyre gyakrabban lehet rá számítani, mert túl nagyra nőtt. A fentebb említett műsorában 10m dollár volt a fődíj, de menet közben elosztogatott még vagy 2 milliót simán + 1 sziget(!) + 1 lambo + 1 rommá tört Tesla + a műsor nézői között is asszem' 1 misi és akkor az egész produkció büdzséjéről* jobb ha nem is beszélünk, mert abból egy ilyen TV2 nagyon vígan ellenne idén...
*Meg is van: Több, mint 100m dolcsi volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest