Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sefter
veterán
Az integrált gpu annyit jelent, hogy a prociban van, nem külön...
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #54897 üzenetére
Szerintem nagyon vakvágányon vagy ezzel kapcsolatban...
Szerintem meg Te vagy, de nem OFF-olok itt tovább.
Integrált Intel GPU használata esetén: ...
Beépített NVIDIA GPU használata esetén: ...
Bővítem a listát a miniPC-n felül még, Tabletek, Notebook-ok, integrált CPU-s lapokkal.
-
SunMount3r
nagyúr
Ezek egytől egyik, kis miniPC-k, integrált GPU és CPU-val, nem olyan amit darabonként raksz össze otthon.-> Ez miből jött neked? A Felsorolásban nem látok semmit ami erre utalna (tudtom szerint). Sima, normál IGP-król és VGA-król van szó. Ha az lenne amit te gondolsz, akkor az külön, hangsúlyosan szerepelne a leírásban (már ha nem ilyen amatőrök ezeknek multimilliárdos cégeknek a tájékoztatói), hogy világos legyen. Szerintem nagyon vakvágányon vagy ezzel kapcsolatban...
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #54895 üzenetére
Engem nem izgat a téma különösebben de megtaláltam amire gondolsz... [link]
Netflix HDR minőségben
Integrált Intel GPU használata esetén:
Windows 10 alkotói frissítés (1709-es verzió).
Processzor: 7. generációs (i3, i5 vagy i7modellek 7xxx vagy 7Yxx sorozatokból), illetve újabb processzorok.
Grafikus illesztőprogram: 22.XX.XX sorozat, 4708-as vagy újabb verzió.
MEGJEGYZÉS: Az eszközöket gyárilag kell engedélyezve lenniük a HDR megjelenítésére.
Beépített NVIDIA GPU használata esetén:
Windows 10 őszi alkotói frissítés (1709-e verzió).
GPU: 1050-es, 1060-as, 1070-es és 1080-as kártyák legalább 3 GB memóriával.
Grafikus illesztőprogram: 387.68 (23.21.13.8768) vagy újabb.
MEGJEGYZÉS: Az eszközöknek támogatniuk kell a Microsoft PlayReady 3.0-s vagy újabb verzióját.Ezek egytől egyik, kis miniPC-k, integrált GPU és CPU-val, nem olyan amit darabonként raksz össze otthon.
Szóval a válaszom továbbra is, nem. Nem megy a 4K HDR Netflix egy félmilliós épített PC-vel sem.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #54893 üzenetére
Ez nem így működik. Egy összerakott PC-ben sosem lesz Widevine L1.
Ha csak nincs integrálva a lapra a chip, de ez nem a VGA-ban van.
Csak a Netflix ilyen egyébként, más stream szolgáltatónál nincs ilyen kritérium.
-
SunMount3r
nagyúr
Érdekes téma, de az Amlogic Box-okat, meg az Android-ot szerintem ne keverjük most ide. Fent írtam mi a követelménye Windows-on és ezzel a tutira mondható IGP/VGA-kat is. Bár az AMD továbbra is kérdőjeles számomra, de lehet már rég támogatott azokon is, majd valaki megírja aki NF-re is használja őket.
(#54892) corwen: fentebb linkeltem, hogy mit kell hozzá elolvasni. 3D-hez pedig nem kell semmi extra, az továbbra is csak FHD-ban van, bármelyik mai IGP/VGA elég hozzá, de ha erre tényleg igényed van akkor Intel/AMD ajánlottabb inkább, mert az Nv driver-ekből már teljesen kivették a 3D támogatást. De erre is van egy mókolós, nemhivatalos megoldás, ha mégis az kellene.
-
corwen
csendes tag
Hello!
Régebb óta gondolkozom egy HTPC-n, ami lenne használva torrentezésre, illetve Kodival filmnézésre (HDMI-n keresztül). Ami a főbb kérdés lenne, hogy milyen dedikált VGA illetve CPU szükséges minimálisan ahhoz, hogy a fenti filmnézési kívánalmat 4K-ban tudja teljesíteni? (3D-hez más erőforrás kellhet mint szimpla 4K-hoz?)SSD, HDD van, memóriát találok hozzá, illetve tápot, házat ajánlanátok amiben elférnek a hardverek?
Előre is köszi a választ!
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #54889 üzenetére
Kibeszéltük már az Amlogic topikban is a témát párszor, azok a BOX-ok is kisujjból kiráznák a 4K HDR-t, de L3 miatt korlátolt, mert csak szoftveres a dekódolás, ezért is van az, hogy gyengébb gépeken már az 1080p is akadós. A Windows app-ot nem ismerem. De a 4K HDR-hez feltétel a Widevine L1.
L3 az van mindenen, mivel az csak szoftveres, L1 már hardver+szoftver.
-
Airmans
csendes tag
válasz
SunMount3r #54886 üzenetére
Köszönöm a szuper választ. Akkor egyenlőre dobom a procivásárlást és tesztelem így a configot.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
radi8tor #54887 üzenetére
+(#54888) CoF: Csak emlékeztem nem olyan régről, hogy AMD VGA-kon nem ment volna az NF UHD / HDR-el. Aztán most kicsit rákeresve megint egy csomó ellentmondásos dolgot olvastam, hogy állítólag az RX5xx-ekkel már ment, de az Vega-kkal már megint nem. Meg olyat is, hogy egyáltalán me is ment soha, mert valami "Microsoft PlayReady 3.0" DRM támogatás kell neki, ami hiányzott az AMD-kből. És most épp egy frissebb cikket, hogy az új Vega-s RX-ek is megkapták ezt a támogatást a legújabb driver-ekkel. De nekem még mindig zavaros a kép, a Netflix és a Microsoft hivatalos leírásaiban csak az Intel és az Nv VGA-k vannak felsorolva továbbra is.
Még a félmilliós PC-n is Kodiban, böngészőben. : Lásd amit felül írtam, Intel 7th Gen Core IGP és Nv 1050 3GB-tól elvileg hivatalosan támogatott az UHD / HDR is. (Persze nem Kodi-val, hanem nyilván a hivatalos Windows-os NF app-al.)
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #54884 üzenetére
Nem. Csak Netflix tanúsítvánnyal rendelkező eszközök. Minden máson, szoftveres dekódolás és max 1080p van.
Még a félmilliós PC-n is Kodiban, böngészőben.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SunMount3r #54884 üzenetére
HDR az más téma, de 4K felbontás az nem okoz gondot még egy laptopnak sem. Vagy rosszul sejtem?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Airmans #54885 üzenetére
Csak a VGA számít, az nálad épp, hogy elég hozzá, de elvileg elég, a proci mind1.
A PDVD helyett az MPCHC, vagy a DSPlayer (ez Kodi-s), vagy PotPlayer javasolt MadVR-el (ez kell a HDR-hez), az itteni összefoglalót olvasd el. Jó lehet még a KODI Matrix HDR edition is.Kodi mókolás: ezek szerint kellene megcsinálni.
Pl.:<players>
<!-- PDVD player for video -->
<player name="PDVD" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>A PDVD elérési útja az exe-vel</filename>
<hidexbmc>True</hidexbmc>
<hideconsole>true</hideconsole>
<forceontop>false</forceontop>
</player>
</players><rules action="prepend">
<rule video="true" player="PDVD">
<rule dvd="true" player="PDVD"/>
<rule filetypes="mkv" player="PDVD">
<rule filename=".*720.*|.*1080.*" player="PDVD"/>
</rule>
</rule>
</rules>Ezzel elvileg mindent alapból PDVD-vel nyit meg, de a rule szekcióban láthatod, hogy oda különböző formátumokhoz mást is megadhatsz, ha az is be van szerkesztve a <players> rész alá felül. Én pl. mindent az MPCHC-nak, vagy a DSPlayer-nek adnék, kivéve a DVD-ket, amiket pedig a Windows gyári lejátszójának. Ezeket a DSPlayer-be is ugyan így berakhatod.
A BD iso-kkal viszont azt hiszem van/volt egy kis gond, ami nem tudom javítva lett e már, de alapból így azokat nem tudja megnyitni a PDVD-vel, aminek a megoldása bonyolultabb és most nem nem tudom a linket hozzá. A többi lejátszóval megnyitja őket simán, csak ugye azoknál nem lesz full Menü.
-
Airmans
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy 4K-s tv-t és ebből kifolyólag elkezdtem a HTPC-m átépítését. Jelenleg egy 1150-es Asrock alaplapom van egy i3-2100 procival 16GB Rammal és egy RX-550 2GB videokártyával. Alapjáraton az elején kissé döcögve de viszi a 4K HDR-s filmeket. Milyen procit javasoltok ebbe az alaplapba, hogy javuljon a lejátszás minősége? Egyáltalán érdemes upgradelni? Egy i3-4160-al szemezek, azt érdemes megvenni, vagy más nézegessek? Lejátszásra Win10 alatt PowerDVD, vagy Kodi lesz a befutó.
A másik kérdés, hogy hogyan tudom a Kodi arra bírni, hogy minden lejátszásnál a PowerDVD legyen az alapértelmezett lejátszó?
Köszi.
-
szasanyi
félisten
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni dVGA ügyben:
- milyen típusú videőkártyák használatakor lesz garantált a problémamentes 4K NETFLIX és 4K videó nézése?
Videókból leginkább .mkv ritkán BD ISO - bár gondolom ez kevésbé fontos részlet. Csak annyit költenék rá amit muszéály,- - miközben az is éppolyan fontos, hogy ne legyen gond szóval fontos lenne a már megfelelő típus(ok) megtalálása. AMD / NV / gyértó / méret / hűtés szinte mind1, nincs kikötés vagy különleges igény.. Köszi! -
SunMount3r
nagyúr
Egy Gemini refresh-es IGP bírja a 4K (csak SDR)->FHD leskálázást? Meg amúgy fontos lenne ehhez és a jó képminőséghez a MadVR, simán az MPCHC magában nem elég ehhez?
Az SD és 720p->FHD felskálázás is jó lenne, de mi van ha mindent natív felbontásban küldenék ki és a TV csinálná inkább?
Ha ezek mennének legalább olyan minőségben, mint egy Amlogic Box+CE esetén a Gemini-vel, az már kb. elégséges lenne.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nem tudja nekem megmondani valaki annak a kis programnak a nevét, ami megjeleníti a távirányító infra kódjait? Becsszó, kerestem, de nem találtam.
Előre is hálásan köszönöm! -
Vhiktor
nagyúr
HTPC-be intel vagy amd processzor az ajánlott vagy teljesen mindegy?
-
törölt tag
Sziasztok!
Régi Atom/ION-os gépet (ASUS AT3IONT-I deluxe) érdemes dedikált VGA-val korszerűsíteni? Ha igen, melyik AMD kártya lenne alkalmas 4k-ra? -
Vhiktor
nagyúr
RX570 videokártya támogatja a 3D ISO lejátszást kadencia helyesen?
Illetve elegendő 4k 60fps és hdr-re?
Ha már ennyire nem jó a médialejátszók 3d iso támogatása, akkor lehet maradnék htpc vonalon. -
CsodaP
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni egy PC és egy LG házimozi rendszerrel kapcsolatban.
Zéró előéletem van a házimozik és PC-k működése kapcsán, most vágnék bele a témába.Szóval a lényeg, hogy nézek egy LG BH6440P-DB.BPOLLLK típusú házimozi rendszert, ehhez lenne egy ASRock H97M Pro4 alaplap és egy Samsung TV (ennek most nem tudom a pontos azonosítóját, de ha jól emlékszem, akkor egy 5. szériás FHD Smart valami).
A következőt gondoltam, és a kérdés az, hogy ez így ebben a felállásban a jó megoldás\elgondolás:
- a PC-re kötöm HDMI-vel a TV-t, és
- a PC-re kötöm optikai kábellel a házimozitEz így tud működni, hogy az 5.1-es hangzást ki tudjam próbálni? Esetleg van jobb\optimálisabb megoldás ezeknek az eszközöknek az esetén?
Hálás köszönettel fogadok bármi javaslatot, észrevételt!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54852 üzenetére
Egyelőre egy HDMI kábel cserét próbáltam csak, az nem nyert.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
MasterMark #54863 üzenetére
Viszont az nem baj, hogy a kimenetnél microsoft szolgáltatja a drivert? Nem inkább AMD driver lenne ott is a célszerű? -
Vhiktor
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
Az lenne a legjobb, ha lenne egy fasza fizetős szoftver ami totálisan rendben lenne PC-re és mehetne vele a médialejátszás kompromisszum nélkül...
Közben kiveszem a kezem a biliből.
-
robi-k
őstag
válasz
Nem értek egyet. A PC-ket munka/játék felhasználásra készítik, ehhez optimalizálják a drivereket is.
HTPC-ként történő alkalmazás a gyártók részéről as-is alapú, és nem garantált a megfelelő működés. -
MasterMark
titán
válasz
devil-k #54847 üzenetére
Valójában nem a HTPC-vel van gond, hanem velünk hogy nem értünk hozzá, és nem is tudjuk rendesen beállítani.
Tamoo: Próbáld ki közvetlen bedugva, meg másik kábellel is. Igen, tudom hogy eddig ment, de más gép kimenete nem biztos hogy ugyanúgy viselkedik ugyanazzal a kábellel.
Ez a megakadás nem normális. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Vhiktor #54848 üzenetére
Atmost talán nem, de nem vagyok naprakész.
Elmúlt két évben elvoltam vele úgy hogy hozzá sem kellett nyúlni.
Oké, fel kellett telepíteni memóriakártyára (10perc), beállítani a Kodit, meg SSH-n átállítani RGB-re mert az nem volt menüben. Van amelyik verzióval problémás lehet blu-ray/dvd menü amibe én belefutottam, de amúgy semmi nyűgöm nem volt vele. Legjobb.
Ha nem akartam volna bűvölni a rendszert EQ-APO-val, akkor maradtam volna amlogic vonalon. -
Vhiktor
nagyúr
@Tamoo
@devil-k
Tudom ez egy kcisit off, de ezek a "gépek" tudják megfelelően a 24p-s lejátszást, be lehet állítani, hogy RGB full/limited vagy YUV legyen a kimenet és továbbítanak mindenféle hangformátumot az erősítő felé?
Ha hálózattal van csatlakoztatva a pc-hez, akkor is akadsámentesen lejátszik mindent? -
Vhiktor
nagyúr
És ha közvetlen projektorra kötöd akkor megjavul?
Egyébként elmennek a p@csába az edid és handshake dolgokkal, mert én is ez miatt szívok, hogy egyszerűen nem hajlandó a pc felismerni, hogy az erősítő tudja dekódolni a DTS HD MA és Dolby True HD hangsávokat, csak sima DD-t és DTS-t ajánl fel. Nem értem, hogy miért nem lehet manuálisan kiválasztani egy listából, ha én egyszer tudom, hogy mire képes, rá erőltetik az emberre ezt a szar automatikus felismerést, ami csak akkor működik megfelelően ha úgy állnak a csillagok.,......
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54837 üzenetére
Aha, ott nem volt gond az RGB-vel. RGBRGB színkerék van a projektorban, azért is akartam PC-n is azt használni.
60Hz-en jó az RGB is, 24-en már nem. Nem értem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54829 üzenetére
Már mentegettem le a cuccokat, készültem a reinstallra és véletlenül kiderült, hogy csak RGB színmódokban nem megy a 24Hz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54829 üzenetére
Nem is tudtam mi hiányzik még nekem.
win reinstall miután beállítottam (majdnem) mindent.
Na és melyiket rakjam fel?
ASRock oldaláról az "AMD all in 1 with VGA driver ver:19.10.16_19H1_WHQL" 2019/8/1
vagy az AMD oldaláról a legújabbat. Gondolom utóbbiban is benne van minden szükséges driver.Biosból a legújabb van rajta. Paráztam is, hogy régebbi lesz és nem indul be az új Ryzennel aztán szaladgálhatok még valahová frissíttetni.
Amikor most első körben telepítettem akkor egy kis monitor volt csak rádugva D-SUB porton, az avr-projektor nem. De akkor majd megcsinálom most a projektoron telepítve úgy hogy nem lesz rádugva semmi más. Használat közben sem lesz rajta más monitor.
-
MasterMark
titán
-
Tamoo
nagyúr
Kipróbáltam ma 4 régebbi drivert is, de ugyanaz a helyzet mindegyikkel.
Alapból feldobja itt az üzemmódokat, a 24Hz-et is. Viszont ha indítom a videót elmegy a kép és befagy a kodi is meg dobálja el a HDMI kapcsolatot.
Ha bekapcsolom a GPU méretezés engedélyezését, akkor az üzemmódoknál már csak 50 59 és 60Hz van, de ezzel elindul a videó is.... 60Hz-en. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54825 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54823 üzenetére
Mi is az ajánlott sorrend pc - avr - projektor tekintetében?
Megszoktam már, hogy az amlogic-os box-al nincs semmi szívás. De hagyján hogy a 24Hz nem megy, még egy egy film váltáskor is olyan mintha eldobná a hdmi kapcsolatot és befagy a kodi.Kilép-vissza aztán megint megy. De a foobar is ugyanígy meg tud akadni.
Ha nem szólna ilyen jól most ezzel a pc-s korrekcióval a mozi, már kivágtam volna a bús p@csába. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54821 üzenetére
Nincs. Mit lehet tenni? :D
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Lefagyott a gépem, miközben MPC-HC-ben madVR-ral néztem filmet, és most úgy maradt a kijelzőm. Azóta akárhányszor indítom újra a gépet, bármit csinálok a képernyőbeállításokkal, szar a kép. Eleinte még a képfrissítés is 24 Hz-en maradt, és iszonyú lagos volt az egér, de mostanra ez elmúlt, viszont még mindig életlen a kép, a szöveg is homályosan és színtorzítással jelenik meg, mintha gyenge JPG lenne. Van valakinek ötlete, hogy mit lehet tenni?
-
Tamoo
nagyúr
Tök jól elvoltam eddig az amlogic-os box-al, de csak kellett egy kis önszívatás és összedobtam egy pc-t a mozihoz (EQ APO használata miatt).
Egy Ryzen 3200G ketyeg benne, nincs külön vga.
Ez az Radeon SW nekem nagyon új, megtenné valaki hogy leprintscreeneli a "helyes" beállításokat vagy leírja?
60Hz-ről amikor 24Hz-re vált a film Kodiban, elmegy a kép, de ha pl ITT átnyomom 24Hz-re, akkor is elmegy. Bepipáltam a "GPU méretezést" így most éppen jó Kodiban, de nem vagyok benne teljesen biztos hogy kadenciahelyes. (Nem hinném hogy Kodi beállítás hiba, azt használtam már milliószor.)Délelőtt meg azzal szívtam, hogy pl. megakad 1sec hanglejátszás után a REW ("timed out waiting for space to write the fade out block to the soundcard"). Megnyitom a foobart, indítok zenét... megakad az is. Indítom újra, megy folytonosan. Bezárom, megnyitom a REW-et és utána simán tudok mérni nem akad meg. Utána pl. belépek vezérlőpultba a hangokhoz és csak ránézek valamire és utána megint el kell játszani az előbbit, de villan a hangeszköz is a listában mintha le-fel csatolná (AVR HDMI).
-
Zsohi
őstag
Miután felfigyeltem erre 61 másodperces megakadásra rátaláltam egy másik szerencsétlenre aki ugyan ezzel a hibával küzdött, azzal a különbséggel, hogy ő laptopon szenvedett vele és a laptopjának a haldokló akkumulátora okozta a hibát. Ezen a szálon elindulva meg is oldottam a gondjaim, a Cablemod kábeleim voltak a hiba kiváltó okai.
Amint lecseréltem mindent a gyári kábelekre a hiba eltűnt, játékok alatt is eltűntek a megmagyarázhatatlan akadások. Talán kontakt hiba lehet a dolog hátterében.
-
Zsohi
őstag
Sziasztok, egy élég régóta fennálló problémára szeretnék megoldást találni amellyel eddig együtt tudtam élni és most mivel újra lett telepítve a rendszer és a probléma nem oldódott meg már igen csak zavar. Videó lejátszóként a MPC-BE használom MadVR rendererrel karöltve amely tökéletes szuperál addig a pontig amíg a videólejátszás teljes képernyős módban történik meg, ablakos módban véletlenszerű időközönként a kép megakad, de a hang zavartalanul folytatódik, ha a lejátszást előre, vagy hátra léptetem minden a helyére áll addig amíg újra meg nem akad. A beépített médialejátszóval a probléma nem áll fent.
A frissen telepített rendszerre eddig a videokártya driverén és a MPC-on kívül semmi más nem lett telepítve. Lejátszót nem szeretnék cserélni, mivel ez az egyedül amivel az Atmos mindennemű probléma nélkül megy. -
VGabesz80
újonc
Ez jól hangzik.
-
VGabesz80
újonc
Sziasztok!Szeretném a segítségeteket kérni!Vettem én balga egy használt Pioneer vsx-lx55-ös házimozi erősítőt.Kéthét után mikor rákötöttem az ujjonan vásárolt hangfalakat.(áramtalanítás alatt)Amikor bekapcsoltam UE22 hibát írt ki.Többször reseteltem,úra áramtalanítottam de a hiba megmaradt.Updatet nem találni hozzá.Megállt a tudomány.Tudok e tenni valamit?Amennyiben szervízre kerül sor,akkor mire lehet számítani.85 pénzt adtam érte.:(
-
Gombinyó
őstag
Nekem az RX560-al pont így működik. HDMI közvetlen a tv-be, HDR,4K megy. A displayportra pedig rá van kötve a Denon erősítő egy displayport-hdmi kábellel, azon keresztül pedig mennek a HD hangok. Azért van így megoldva, mert az (régebbi ) erősítőn nem megy át a 4k anyag.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Kb. 6-8 évvel ez előtt próbálkoztam utoljára 23.976Hz-es videók interpolált megjelenítésével, de akkor nem voltam teljesen megelégedve az eredménnyel. Elvileg a projektor tud 48 Hz-en vetíteni, így a kérdésem, hogy mostanában már van szépen dolgozó algoritmus?
Régen ffdshow+avisynth volt, persze tized ekkora PC teljesítmény mellett.
Előre is köszönöm a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest