-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #57841 üzenetére
Nem saját szoftverről beszélek, egyszerűen lődd ki a bitstreamet, játssz végig vele egy DD demójelenetet. Nem nüansznyi dolgok lesznek, hogy a klasszikus hifis szardobálást idézzem, hanem konkrétan 3-6 dB dinamika a különbség a Dolby flageknek benyalás és nem benyalás között. Ezt a PC az egyetlen, ami nem csinálja, ha megnézed az ffmpeg kódját (amire az összes létező szoftver épül), kommentben jelzi, hogy hagyjuk azt a hülyeséget. Nem tudom, miért hozod képbe a szokásos dolgokat, amik semmiképp nem faktorok, hiszen ugyanazon rendszerben is változatlanok. Nem kerül át a hang másik DAC-ra vagy tápsínre.
-
Necronom
senior tag
válasz
bajnokpityu #57838 üzenetére
Pont nem hulyeseg, dehogy...ezt modom en is , hogy kell a passthrough
-
Necronom
senior tag
válasz
bajnokpityu #57833 üzenetére
dehogyis, a audio passthrough alap
No en itt meg is alltam, mind tudasban mind megertesbenJomagam es szerintem mufaj szerelmesei, akik szeretnek filmet nezni azok azert vesznek AVR, mert bedugja es mukodik, fuggeltlen mindentol amik itt elhangzottak fentebb
NEm azt akarom megvitatni hogy egy PC-levo cucc vagy egy irott SW ne lenne jobb
De ki az akar kulonbseget tud tenni? Egytalan ki akar?
En, aki szereti a fimet es azt mondom, hogy nekem a hangzas talan kicsit fontosabb, mint a kep - ertsd ez ugy, hogy nem torekszem a 4k-ra ha van 1080p es mellette egy jofele AVR, ami nekem is egy Denonbab oltott testet
Beza en is ugy hasznalom tv box (passthrough) -->AVR-->TVEzzel senkivel sem szeretnek vitatkozni, mert nem azert irtam, hanem azert mert a felhsznalok 99,9%-a nem tudna megkulonboztetni
Viszont ami szamomra is hallhato, ha a meglevo PC vagy a TV csinalja ezt - sokkal rosszabb igy onmagaban
Szoval csak ennyi -
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #57835 üzenetére
Ha ezt a flaget helyén kezelik, opcionális. Lehet alapbeállítás a kompresszor, és mindenki nyer. Nem ismerek még egy módot, ahol ez így lenne, csak a szoftveres dekódolást libavcodec alapon. Az már viszont undorító, hogy csak úgy tudok dinamikusan filmet nézni, hogy átküldöm egy saját AI-on, mert már az enkódolt adat is szar, meta nélkül.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #57833 üzenetére
És azt mi kértük, hogy legyen benne, vagy Marika néni, hogy ne ugorjon ki a székből, ha José felrobbantja a traktort, amiben Alexanderrel megcsalta őt Isabella? Na látod. A tömeg vágya fontosabb, mint a mozitulajoké, ettől még lehetne mondjuk opcionális.
Mi az a valami más? Azt tudod, hogy a legtöbb integrált dekóder feature setje mennyire el van maradva a legalapabb PC-s dekóderektől?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #57683 üzenetére
Nekem az már tulajdonképpen elég is lenne, jelenlegi AMD kártyám nem fér bele a HTPC házamba RX 5600xt, bár itt közepesnél magasabb algókat használok, de lehet nem is kapok jobb képet, kicsit gyengébb algóktól.
Simán régi berögződés az erős GPU szükségessége, na meg a külföldi fórumokban extrém erős kártyákat használnak. -
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #57676 üzenetére
Ha az első út droppol, az leginkább skill issue, a másik kettő pedig azért nem éri meg, mert a MadVR mellett eljárt már az idő. Amióta frissítetlen és még killswitches is, hogy az a 3 vevő Envyre váltson, az MPC átvette a helyét, ugyanúgy vagy jobban teszi a dolgát, sokkal kisebb gépigénnyel. HDR-re lassan az SVP is jobb lesz, sőt, sok esetben már most jobb. Ma már érdemi DV to SDR is van, ami szintén nem Mad feature.
-
spiky03
veterán
válasz
bajnokpityu #57590 üzenetére
Vagyis?
A WIN 60Hz-en megy, mert amikor ott átállítottam 24Hz-re akkor a Streamineg (Diseny+, Amazon Prime gyári appok) meg-meg "röccentek".@#57591SunMount3r
Hupsz tényleg, észre sem vettem.
Véletlen lehetett, amikor állítottam a felbontásokat. -
Falcon75
tag
válasz
bajnokpityu #57296 üzenetére
Intel igp van a mini gépembe. A driver az Intel® Driver & Support Assistant (Intel® DSA) - val frissül rendszeresen havonta kb. , tehát mondható hogy folyamatos frissítéseket kap ami teljesen jó. (intel hd 620.) A kijelzőt - samsung tv - az Intel® Graphics Command Centerrel szintén nagyon jól be lehet állítani a megfelelő módon,ez max. felbontásban uhd 30 hz amit firmware frissítéssel sikerült elérni, de 24 hz re állítottam be. Namost a gpu film lejátszásakor kb. 90% felett duruzsol.A ventilátor nagyon pörög és maxon van. Ez a max. amit ki tudtam hozni ebből a gépből.Csere aktuális lenne már. A tv uhd 60 hz. De ha előrelátóan gondolkodom ahogy szerintem itt a fórumon is sokan teszik akkor 120 hz 12 bit színmélységű oled felé kellene kacsintgatni.... Kérdés hogy van e itt olyan fórumtárs akinek van ilyen konfigurációja ami nekem is kellene és gyakorlatban használja ill. prezentálná e esetleg?
-
rudi77
tag
válasz
bajnokpityu #57236 üzenetére
Nem megközeliti hanem két lappátal rátesz!
(Sok proci és avr járt már nálam.)
Szeretek nagy hangerőn mozizni. Toppingon emelhetem a hangerőt nincs torzítás.
Egyszerű Dolby 5.1 Szinkronos filmek is úgy szólnak hogy csak lesek!
Feladtam a sokcsatornás atmos kiépítésemet.
Most mínőségi kiépítésben 7.2-be mozizok. Nem hiányzik az atmos.
De ha akarnám pc-n is lehetne akár 20 csatorna is.
De minek! Tér megvan így is. Egyedül a 4k, 5.1, streaming hiányzik pc-n. Hbo,Disney stb -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #56828 üzenetére
Ja,nem neked akartam.
A teknika itt abban merűl ki, hogy a káros interfrenciákat jobban kezelik, az alaplapon van egy olyan óra , amit audió tuning nèven, sokan beèpítenek alaplapokba, usb kártyákra.
Meg maga az egèsz valahogyan jobban összhangban van, amit mutat a teszt is.
De majd a rysen 5- ös új konfiggal is összevetem. -
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #56713 üzenetére
Mondjuk kiváncsi lennék, hogy a 135”-ös vásznam alatt mit tudnék kihozni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #56711 üzenetére
Értem. És most mi 2022-ben a megfelelő videókártya 4K tartalmakhoz?
-
Gombinyó
őstag
válasz
bajnokpityu #56632 üzenetére
Megmondom őszintén nem figyeltem. Régebben rá voltam ezekre függve, pont amiatt AMD-ztem, de most örülök, ha jut időm 1-2 hetente megnézni egy filmet. Észre nem vettem semmi zavarót, úgyhogy, ha van is vele baj nem érdekel.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #56312 üzenetére
Fogalmam sincs
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #56289 üzenetére
Köszi. Tehát felejtős
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #56266 üzenetére
Ez tök jó, akkor 75-ben a proci is bent van, ez teljesült.
A második kérdőjel számomra: Szerintetek képes leszek beállítani a MadVR-t, ha nem akarom ezért hetekig a netet bújni, hogy mi micsoda és hová kell állítani? -
Polllen
nagyúr
válasz
bajnokpityu #56266 üzenetére
Én is azt akartam mondani, h 2-3400G, ha éppen kapható, vagy rx 550. 30-50k között találni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #55573 üzenetére
Videók --> Feldolgozás --> Rendelerés módja
Automatikus ❌
DXVA ❌
Pixel árnyékolók ✅
Szoftveres ✅Az első kettőnél van ez az anomália. Ha az utolsó kettőt beállítom, akkor megy... de borzasztó f#os a képminőség...
-
djnice
veterán
válasz
bajnokpityu #55471 üzenetére
Apple eleve hadilábon áll az egész értékű framerate-ekkel (24.000, 30.000, 60.000).
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #55090 üzenetére
Pc tápnál mit érdemes nézni hifis szemmel, ripple? Én vettem bele egy super flowert.
-
vegyszer
addikt
válasz
bajnokpityu #54949 üzenetére
HDD szeretett volna lenni valóban.
De én a régi katódsugárcsöves tv-k ciripelő hangját hallottam én is. Ahogy nem egy AC/DC adaptert is. Míg mások ezt kevésbé zavarta, engem nagyon.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #54949 üzenetére
Autocorrect.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
bajnokpityu #54921 üzenetére
A gd 07 még benne van a szórásban, egyelőre érdelkődök alaplapos topikban, hogy atx vs m.atx legyen.
Utána döntök a házról.
Köszi vettem, ha úgy állok jelentkezem. -
válasz
bajnokpityu #54780 üzenetére
Mire jo a madvr?
-
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #54778 üzenetére
Szoftverre nekem már csak a Jriver jut eszembe, mint lehetőség, ami megy Winen és megeszi a MadVR-t is. Hátha...
Amúgy tényleg fura probléma, 3D lejátszásnál csinálja csak?
Tippeltem volna valamilyen helyi áram-zavarra, de mivel 2D-ben nem csinálja eléggé szoftver/driver bug szagú. -
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #54776 üzenetére
1 méternél nem valószínű mégsem a kábel. Azt hittem 10 méter fölöttről van szó.
Érdekes probléma. Leginkább így valami driveres dolog lehet esetleg. Más oprendszer alatt is csinálja?
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #54774 üzenetére
Ez nem zárja ki a kábelt. A laptop lehet erősebb jelet tud küldeni.
Egyébként milyen hosszról van szó?
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #54772 üzenetére
Kábel nem elég és/vagy valami zavarás hat a kábelre.
-
hash99
senior tag
válasz
bajnokpityu #54676 üzenetére
Fasza... Akkor eladom és veszek egy polarist vagy vegát. Franc se gondolta hogy egy full hd video lejátszás ennyire problémás egy nvidia gpu-nak.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #54596 üzenetére
Nekem sincs licencem, nem is aktiváltam be.
Nem egyáltalán nem frissít, hanem a főverzió frissítéseket hagyja ki. (Feature update, jellemzően ez az ami elront mindent, drivereket kiírtja, stb.)
bnorci71: LTSB az a régi verzió, LTSC az új.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #54596 üzenetére
Virágboltból beszerezhető az angol nyelvű céges LTSC verzió kikapcsolt frissítésekkel.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #54594 üzenetére
LTSC verziót raktam a HTPC-mre.
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #54591 üzenetére
oké, kipróbálom este.
Annak egyébként mi értelme lenne, ha a panel tudja, de hdmi-n nem -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #54575 üzenetére
A jó minőségű kiszolgálásra gondolok, az egyéni preferenciák mások.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #54570 üzenetére
Szerencsére csak a forrásokat cserélgetjük a többi körÍtésben biztosan egyetértünk, azt tudom. A PC- egyelőre mint mindenes eszköz szerepel nálam, mérések, minidsp beállÍtása crossover, szubok kezelésére,de ha akad valami jobb, ami mindezt felülmúlja ennyiért, azonnal váltani fogok, addig maradok ennél megelégedéssel.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #54567 üzenetére
Én azt tudom, hogy 300-ezerig amiket én próbáltam célhardvert, CD-t leszámÍtva, semmivel sem jobbak, de vannak elég sokan akik bátrabban 600-ezres eszközöket cseréltek le, de van még ennél feljebb is.Tehát nem mérvadó semmi, tényleg az, hogy kinek mi fekszik jobban.Pedig mennyire szerettem volna ha nem Így lenne, sok helyen hallgatóztam már,de sajnos jobb hangot sehol sem hallottam, még 2-3x drágább rendszeren sem, lehet a 10x már valamivel jobb lenne.Sok az odalra lépedetés ebben a hobbiban, sok minden történt már az utolsó egy évnen is, dőltek itt meg már dogmák.
De a PC-s processzálás, senki vagy semmi ellen nem szól, nincs kötelezettség csak egy lehetőség, semmi más a többi mellett.
-
Alien!
senior tag
válasz
bajnokpityu #54044 üzenetére
elfogadom nyílván, mindenkinek mások az igényei. Itt nem az 1030-ról van szó, hanem, hogy leírja, hogy az Nvidia alkalmatlan házimozira. Ez meg egy orbitális ferdítés.
-
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #53966 üzenetére
Örülök neki!
Ramot milyet hasznàlsz hozzà és mennyin jàratod? Alaplapot melyiket vàlasztottad? -
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #53956 üzenetére
19.12.1 az Optional driver, tehát főként kisebb hibák és azóta megjelent új játékok profiljai vannak benne
Nem rosszabb, mint a 19.10.1, az biztos.
-
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #53953 üzenetére
-
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #53940 üzenetére
Én a legfrissebb chipset és a legutolsó whql vga drivert használom. Nálam nincs probléma vele.
-
Valkűr
addikt
válasz
bajnokpityu #53901 üzenetére
Ki mit nevez nagynak...Én teljesen jol elvagyok Egy Rx560-nal madvr-rel....Siman fut vele 4K HDR.
👍Nem kell neki nagy táp se. Ellenben játékra sztem épp határeset lehet, bár nem jatszom nem tudom.
-
stickermajom
addikt
válasz
bajnokpityu #53812 üzenetére
És az miért is releváns egy napi fogyasztásban mondjuk, állandó uzemnél?
-
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #53784 üzenetére
Általános script nincs, mert a W10 folyamatai átneveződnek időről időre.
Kézzel, Powershell-ben meg lehet nézni melyeket lehet/akarod kilőni.
Esetleg még a blackbird is jó lehet utána. -
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #53786 üzenetére
Visszatértem én is a Ds-hez.
Kipróbáltam egy pár külső lejátszót behívva de mindegyiknél volt gubanc.
Powerdvd Bd és Iso-hoz okés de a képe madvr nélkül nem tetszett.
Jriver minden csak nem felhasználóbarát szerintem. De mint külsős elmegy. Csak nem ismeri fel a kimenet vàltàst autómatikusan.
A Mediaportàl 1 tetszett volna a legjobban de azt meg nem tudtam rávenni, hogy a legmagasabb hangsàvval indítson. Meg a sztereo hangsàvon sistergés jött csak ki. -
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #53782 üzenetére
Audiophile Optimizer
-
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #53714 üzenetére
"egyébként úgy áll, hogy épitek zenére NASt.."
Nocsak, erre kíváncsi lennék. Jöhet a zenejátszós topikba is, vagy priviben. -
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #53712 üzenetére
Na jó de az náluk már alap.
De most komolyan,szerinted madvr mellett van difi?
Média lejátszóknál ugye tudjuk,hogy volt van difi a chippek között. Gondolom itt is van de ha madvr-t használsz akkor is lehet? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
bajnokpityu #53568 üzenetére
Az AMD IGP-nek kell, de nagyon. dVGA-.nak nem hiszem.
-
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #53562 üzenetére
Tehát akkor egyik sem jelenthető ki abszolút győztesnek.
Csupán felhasználástól függ melyik a gyorsabb.
Plusz ott a multimédiás előnye,igp előnye,foglalat tartóssága,valamint az ára.
Ami kedvezőbb mint a nagytestvéré. -
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #53546 üzenetére
A kérdező azt szerette volna tudni melyik Igp a jobb. Szerintem ez nem kérdés melyik a jobb.
Ha valaki mindenes procit keres akkor te mit ajànlanàl neki?
Egyébként a Zen 2-es Amd porocik nem úgy volt, hogy gyorsabbak voltak az Inteles vetélytàrsuktól? Mintha a Ph is ezt hozta volna ki. -
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #53544 üzenetére
-
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #53250 üzenetére
Vetítőn biztos, hogy màsképp adja vissza de tv-n(fullhd) nem làttam értelmét a vga-nak. Persze nyilvàn jobb ha van benne bőven erő taralék és könnyebben tudsz finom hangolni,nagyobb a jàtéktered.
De én pl túlnyomó részt 1080p valamint 1080i filmeket,koncerteket nézek. Ezekhez bőven elég az igp. Ha folyamatosan le-fel skàlàznàk akkor valószínűleg én is 580-as kàrtyàt vennék hozzà. -
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #53239 üzenetére
El ugyan nem éri de érdemi beàllítàsban szinte semmi különbség.
Én az 570 kàrtyàt kukàztam az IGP -ért. Fullhd-ig tv megjelenítőn nem làttam különbséget. Feleslegesnek tartottam,tartom. -
Borisz76
nagyúr
válasz
bajnokpityu #53196 üzenetére
Ám legyen...
Én játékra is használom a PC-t, böngészni és filmet nézni.
Ha játék nem lesz a gépen , akkor lehet régebbi is.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #53160 üzenetére
+1 szavazat a célhardverekre.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #53122 üzenetére
Az egy jó kártya, én egy rx 470-est újítottam be pár hete, az rx 560 élérte tudása határát.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #53120 üzenetére
Ez így van, ha már egyszer a legjobb képre törekszünk. Milyen gpu-t használsz mostanság?
-
Gombinyó
őstag
válasz
bajnokpityu #53112 üzenetére
Jaa, azt hittem van valami infód, hogy mitől jobb.
-
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #53109 üzenetére
És hallgatnak is az ajànlókra?
-
Gombinyó
őstag
válasz
Miért?
-
PuMbA
titán
válasz
A TV-k belső lejátszója már jobb, mint egy NVIDIA
Dolby Vision sincs PC-n, szóval már itt nyert technikailag egy TV belső lejátszója. Egyedül a kezelés és a felület a baj, ami miatt 4K HTPC vagy külső lejátszó ajánlott.
-
Richie141
tag
válasz
bajnokpityu #49008 üzenetére
Nem találtam korrekt topikot ehhez a kérdéshez, bocsi. A PC-s hangszórós topikba írtam már, de az utolsó kommentemre nem reagált senki.
Hogyan lehet az, hogy 3x le lett cserélve a cucc, tehát már a 4.-et nyüstölöm itthon TELJESEN ugyanazzal a problémával.
Hogyan lehet az, hogy a régebbi 2 és fél évig tökéletesen működő 28 wattos 2.1-es hangfal, basszusa jelenleg ugyanannyival gyengébb, mint amennyivel az 500 wattos Logiteché? (Hozzáteszem a 2.1-ből is 3 van itthon, mind3 ugyanezt produkálja).
Hogy lehet az, hogy máshol tökéletesen szól?
Az hogy itthon gyengébb az alatt azt értem, hogy az összes szobában bedugtam, szinte az összes aljzatra, nem csak a szobámban. És nem csak a PC hangkártyájáról, hanem telóról, laptopról is.Bocs, ha ez mind nem illik ide, de akkor valaki adhatna egy tippet, hogy hova forduljak ezzel.
Még ma vagy holnap kipróbálom a biztosíték kapcsolgatást, köszi a segítséget Patice!
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #48758 üzenetére
Ahogy Patice írja: lehet félreértetted, kérésnek szántam a postot; megköszönnénk ha összeszednéd pár mondatban az ezzel kapcsolatos tudnivalókat amit aztán betehetnénk a TÖF-ba!
-
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #48758 üzenetére
Ha írsz egy összeszedett hsz.-t akkor azt be tudjuk rakni az összefoglalóba.
Kérés volt, nem kritika.
Légyszi, légyszi, légyszi....
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #48748 üzenetére
Ha a topikösszefoglalóra gondolsz akkor oda csupán a témába vágó linkeket próbáltam összegyűjteni. Amennyiben egy szép kerek hsz-ben összeszeded az ezzel kapcsolatos tudnivalókat azt is szívesen beteszem előre.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #48750 üzenetére
Oh, hát ez szuper akkor.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #48748 üzenetére
Ha jól rémlik talán a pontos 24.000 Hz-el van baja?
-
GRaul
őstag
válasz
bajnokpityu #48595 üzenetére
deh nem. 1030ason is van hdmi 2.0. Meg az ujabb Amdken is.
Ma vettem 2 db 1030as kartyat, a 1050 helyett , a htpcbe -
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #48595 üzenetére
Displayporton?
-
hm15
senior tag
válasz
bajnokpityu #48570 üzenetére
Biztosan érdemes, ha nem lenne 4k én is nagyobbat néznék, akár régiből. Viszont hosszútávra tervezek. A Kabini gépem is kb 3-4 éves, ebbe raknék 4k-s VGA-t, így kihúzom még 3-4 évig. Full HD a vetítőm, ahhoz elég egy 460 vagy 560 is, ha elterjed az UHD, akkor még lefelé skálázásra is.
-
hm15
senior tag
válasz
bajnokpityu #48167 üzenetére
Akkor ilyen kettős tápot inkább csak processzor és integrált VGA-val biztonságos használni, legalábbis ha jól értem. Tápos topicban ajánlott az EVGA 450 B3 450W (220-B3-0450-V2), ez lenne a másik és összességében olcsóbb lehetőség.
-
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #48161 üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #48161 üzenetére
-
Celtis
veterán
válasz
bajnokpityu #47448 üzenetére
Nem tudom miért említed a forrasztást, nem utaltam ilyesmire. Arra sem, hogy valami gyorsan változó kontakhiba lenne. Jó esetben csak egy új csatit kell nyomni a kábel végére és jó lesz Ispynél minden.
Te milyen "hibázgatást" láttál? Elvesző ping vagy mi?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #47278 üzenetére
Mármint ha feltettem újra a Kodit, akkor kell resetelni a beállításokat? Mert a jelenlegin nem hiszem, h tudom:
tegnap az volt, h közvetlenül indulás után hibaüzenet, kilépés. -
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #46920 üzenetére
Amit Petinél hallgattunk az a Primare BD játékosa volt DLNA-n... Ott a kábelek nem passzoltak az akkori felállásba.
Előtte zenélt a kocka a Hegel-lel, de ott is Nordostok voltak bekötve, más kábellel szerintem jobb lett volna.
"Nagyon..." ezt arra érted, hogy nagyon PC-s hang volt?
(#46921) bajnokpityu:
A két PC-s felállás nekem sem tetszik, viszont az olcsóbb streamereket, meg befogja hangban a kocka.
Mondjuk definiálhatnánk azt, hogy ebben a kontextusban mit jelent az "olcsóbb".
-
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #46918 üzenetére
Lumin alatt is van élet.
Amúgy egy SBC (mint pl. Raspberry Pi, Banana Pi, Cubox-i, stb.) a te koordináta rendszeredben szintén PC?
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #46913 üzenetére
zene ala azt mondom ok. mozi ala tartom a foloslegest, foleg, ha berakunk egy dvga-t is.
nekem is volt mzperx-em tudod...
es neha ramjon a jatek is es az i7-es melle illik egy rx480-at betenni es ezt leanalogozni erdekes lenne.
de egy 460 is kellene legalabb filmezni ha madezel azert le fogja terhelni rendesen, 300w korul illene kore rakni tapot legalabb.
nekem egy tapkabel az arany kozep utat jelenti
persze a full linear tetszene zenelni. -
robi222
senior tag
válasz
bajnokpityu #46056 üzenetére
Nekem van egy Nuforce hsv 18 rca csatis mikrofonom ,de nagyon rossz hangot eredményez.
Lehet ezeket kalibrálni? -
zsozso1
tag
válasz
bajnokpityu #46056 üzenetére
Én a UMIK-1-et használom, van hozzá 90° .cal fájl, meg egy sima. Az xmc-hez is ezt használom, szerintem pontosabb eredményt lehet vele elérni mint amit adnak hozzá, bár az sem rossz. Mozgatni nem szoktam, merőlegesen a mennyezet felé néz.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bajnokpityu #46047 üzenetére
Kezdem úgy érezni, hogy az LE profibb a kompatibilitás terén, mint az Ubuntu, pl., vagy egyéb "normál" Linux-ok...
Nyilván kisebb a szórás, vagy ilyesmi, de anno a SUSE-t próbáltam a notim-ra, és hát még a képernyőt sem láttam rendesen... Fenntartások fenntartva Level 10+.
-
robi222
senior tag
válasz
bajnokpityu #46036 üzenetére
Ne mond ,hogy nem jártál még az ncore-n
Ha még fêl árban lenne ,még meg is venném.
Sok féle proci volt már nállam ,jelenleg Arcam av888 árulok ami arc-al együtt megette az Anthem avm60 is.E ddig ez a legjobb amit ballotam , feljebb már nagyon a zsebbe kell nyúlni.
Az én mozi szobám is rendbe lett rakva akusztikai panelekkel,de a Dirac rendgeteget dobot rajta,sokkal többet mint az arc. -
robi222
senior tag
válasz
bajnokpityu #46022 üzenetére
Mindenki tudás nélkül kezdi.
Prociról most akarok feljebb lépni,ezért nem jó a diracos proci.
200000-pedig nagyon drága egy szoftverért.Kipróbáltam a trial verziót és nagyon jól korigál autómatán.Jobban mint az arc.
Ingyenes szoftverek is léteznek bőven,ezért keresek egy valamennyire használhatót.
Rew csak sztereót tud,5.1 et nem.Mivel most csináltatok egy 8 csatornás dac-ot amit htpc usb kártyáról etetek.De valahogy bekel mérnem és korigálnom a szobát. -
robi222
senior tag
válasz
bajnokpityu #46018 üzenetére
Dirac nem jó mert fizetős.
Rew-et próbáltam de nem tudtam beállítani ,hogy több csatorna legyen,es nem találtam benne az automatikus javítást.Az melyik lehet,mi lehet a neve? -
robi222
senior tag
válasz
bajnokpityu #46011 üzenetére
Úgy látszik én vagyok a béna vagy szar videókat nézek a beállításokról.
Kodiban sikerül berakni mindegyik szűrőt és decodert ,de akkor nem indulnak el a filmek.
Kodi 1.6.1 dsp jarvis próbálkoztam. Amibe alapban telepítve van a madvr. -
robi222
senior tag
válasz
bajnokpityu #46006 üzenetére
Nekem passzív a gépem és közepes beállításokkal szaggatás nélkül megy a madvr.De nem tetszett a képe ezért le cseréltem ffdshow-ra ami sokkal kisebb erőt igényel ,mégis jóval szebb képet produkál a Jvc projimon.
Persze Mpc hc-val. Kodival sajna nem lehet össze hozni. -
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #45997 üzenetére
Szerintem ennek csupán történelmi okai vannak: DDR2 idején fejlesztették ki az architektúrát és eddig nem volt szükség lecserélni mivel nem az jelenti a szűk keresztmetszetet.
While the typical latencies for a JEDEC DDR2 device were 5-5-5-15, some standard latencies for JEDEC DDR3 devices include 7-7-7-20 for DDR3-1066 and 8-8-8-24 for DDR3-1333.
DDR3 latencies are numerically higher because the I/O bus clock cycles by which they are measured are shorter; the actual time interval is similar to DDR2 latencies (around 10 ns). There is some improvement because DDR3 generally uses more recent manufacturing processes, but this is not directly caused by the change to DDR3.
As with earlier memory generations, faster DDR3 memory became available after the release of the initial versions. DDR3-2000 memory with 9-9-9-28 latency (9 ns) was available in time to coincide with the Intel Core i7 release.[11] CAS latency of 9 at 1000 MHz (DDR3-2000) is 9 ns, while CAS latency of 7 at 667 MHz (DDR3-1333) is 10.5 ns.
(CAS / Frequency (MHz)) × 1000 = X ns
Example:
(7 / 667) × 1000 = 10.49475 ns
[link] -
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #45995 üzenetére
én most léptem Q6600 DDR2-ről i7-6700 DDR4-re.... és a zenében (is) nagy az előrelépés.... még úgy is, hogy a XDA-2 CM driverével szívok.... mert a win10 alatt a régi driver max 48k-t enged.... (érdekes a win8.1-el jó volt, és az arra jött win10 frissítéssel is... apropó, nincs CM usb drivered win10-re?... az XMC-1-is ugyan azt a drivert használja usb-n....
)
Szóval a HD felvételek (96k, 192k 24 és 32 bit) is jobban szólnak most 48k-ra resamplerezve is... úgy látszik az erő tartalék mégis sokat számít..... Zenehallgatás alatt általában 1%-on megy a CPU.....És kell az erő a HTPC-be... ez az erőgép CPU erőből végezve egy más szintre emelte a frame interpolációt.... kevesebb artifact... és végig megy egy egész film a legkisebb reccenés nélkül a tatisztika 1000 framenként 1 drop-ot mutat, ez mindig ennyi, szerintem az MSuper függvény a 24 000 /1001 FPS-t 60 000 /1001 FPS re számolja át........ és közben bármi mást lehet csinálni.... több winyóról másolni, neten böngészni, torrentezni stb... egyszerre.... a film lejátszásra semmi hatással nincs.... egyáltalán... a legdurvább beállítással sem nő a terhelés 50% fölé... FullHD 60FPS interpoláció max beállításokkal.... teszt jelleggel próbáltam 4K-val is.... azt is megeszi...
Lumin-nál nem lépnek, csak ha muszáj... de szerintem nem a hangminőség miatt.... majd fognak.... még 1 év és nem lesz DDR2... majd egyből DDR5-re fognak lépni....
-
robi222
senior tag
válasz
bajnokpityu #45988 üzenetére
Nekem Fapaci mondta ,h azért kell bele i7 proci ,hogy minden beállítást a maxra lehessen tolni.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #45984 üzenetére
Mi a helyzet a 4K-val? Hardveres gyorsítást sem használja a madVR? 10bit, HDR?
Nem kötekszem, kérdezem: sajna egyik kártya se volt még otthon. -
motoroskanál
tag
válasz
bajnokpityu #45610 üzenetére
Ott hol lehet?
Szűrők/Lav Video Decoder menün belül állítottam az output formats 4:2:0 esetén csak a 8 bit NV12 négyzetet pipáltam és lejátszás közben eltűnik a 10 bit 4:2:0, helyette megjelenik az NV12 8 bit 4:2:0 felirat. De ekkor is haldoklik a cpu. -
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #45473 üzenetére
Milyen algok? Bár sokra nem megyek vele, mert úgy is fagy nálam. Elég rossz, hogy alapértelmezetten úgy állítja be magát a madVR, hogy 0 különbséget ad az EVR-rel szemben
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #45469 üzenetére
Akkor valószínű, hogy a minőségibb megjelenítő eszköz miatt látod a különbséget?
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #45454 üzenetére
Akkor várunk...
(#45455) drdr
Azóta is?(#45458) Celtis
Nekem a rapier a legátláthatóbb... Abban tudom, mi hol van... A többi skin egy kalap nulla. -
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #45448 üzenetére
Konkrétan a menü nem nagyon akar reagálni, a rapier skint sem engedi feltenni... stb. Az előző béta nálam (is) frontul ment, de ez a mostani... teljesen dinka... Jó sokáig ülnek egyébként rajta. Vagy ez is "karácsonyi ajándék" lesz, mint tavaly?
-
mdav88
aktív tag
válasz
bajnokpityu #45433 üzenetére
A réginél végigjártam a openelec és/vagy linux+kodit, de valami sosem ment, vagy a hangkártyát nem akarta, vagy a win hálózatot, így jött a win+launcher, ami kiválóan és megbízhatóan üzemelt.
Most a hardvercsere után nem értem mi ez a nyüsszögés, miért nem akarja azt, ami az előző hardveren csettintésre ment.
Uefi boot beleszólhat? Előtte sima mbr partícióról ment sima telepéssel, most gpt és uefi kombináció van...
Afféle vegyes gépet szertnék kis htpc, kis home server, kis torrent állomás- nas....
-
djnice
veterán
válasz
bajnokpityu #45403 üzenetére
Így van, pontosan. A lényeg hogy a dtb.img is változott, arra figyelj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Opera böngésző
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Everest / AIDA64 topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged