- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Op3n Dott tablet mélyvíz
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
bajnokpityu #53196 üzenetére
Ám legyen...
Én játékra is használom a PC-t, böngészni és filmet nézni.
Ha játék nem lesz a gépen , akkor lehet régebbi is.
-
Borisz76
nagyúr
Hasonló a konfigom mint a tied : ( CPU )
Ház: Cooler Master HAF XB
Táp: Enermax Revolution 87+ 650W
Alaplap: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H
CPU: Intel Core i7-3770K ( 3.5 GHz-3.9 GHz )
Hűtő: Noctua NH-D14
Memória: Kingston HyperX DIMM 16 GB DDR3-1600 Quad-KitVGA: Múlt :5 évig SAPPHIRE Radeon HD 7970 VAPOR-X GHz Edition
VGA: Jelen : ZOTAC Gaming RTX 2060SSD: Samsung 850 Pro series 2,5" 512 GB
Egér: Logitech Gaming Mouse G500
Webkamera: Logitech HD Pro C920
Monitor: Dell UltraSharp U2312HM
TV: Samsung UE55F6470SSOperációs rendszer : Windows 10 Pro 64 Bit
Tegyél a gépbe egy újabb AMD / Nvidia kártyát és nem lesz gond a FHD anyagokkal.
Még a MadVR is használható lesz ...persze nem fullos beállításokkal mert az kifekteti a gépet. -
péjé
őstag
válasz
SunMount3r #52750 üzenetére
sziasztok,
egy ilyen összeállítás adott:
Core™ i7-3770 /8GB DDR3/120GB SSD
Lehetséges egy videókarival úgy megerősíteni hogy fullhd htpc lehessen belőle? esetleg madvr szóba jöhet ehhez? 3D, 4K nem kell.
köszi -
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Fekvő atx házat keresek amibe a mozizásra használt gépem át tudnám pakolni. Kijelző nem kell, legyen 43-44 cm széles mint az erösítő. Ausztriai vásárlás lenne. Mit ajánlatok? -
Patice
Topikgazda
válasz
Prosectura2 #53188 üzenetére
Akkor ott valami nagyon nem kerek, pont, hogy a hardveres gyorsítással kellene szaggatásmentesen mennie.
Amúgy igen, az összes 1080p-s felbontást engedélyezd.
TV-den ki van kapcsolva az interpoláció?
-
python1
veterán
válasz
Prosectura2 #53188 üzenetére
Akkor azt értelemszerűen ne,nálam szinkronizálva van a kjelzőhöz,nézd meg a rendszerinformációt,hogy mi eszi a prcesszort,hőmérsékletre is ránéhetsz.Ha fut gyidőben a torrent akkor az biztos hazavágja az egészet,plex minek?Nálam itthon egy kliens gép viszi smán a fullhd-t ,2x1,6 ghz 2 giga rammal,röccenés mentesen.
-
python1
veterán
válasz
Prosectura2 #53186 üzenetére
Mnden gyorsítást engedélyezz.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Prosectura2 #53183 üzenetére
Akkor a Whitelist-ben kell megadnod, hogy a TV-d milyen felbontásokat + frissítési frekiket tud. Valamint ellenőrizd, hogy a frissítési freki automata váltása, be van-e kapcsolva.
1080p-s listaelemeket engedélyezz a Whitelistben.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Prosectura2 #53181 üzenetére
Melyik Kodi verzió?
-
Patice
Topikgazda
válasz
Prosectura2 #53177 üzenetére
24p filmek esetén nem csodálom, ha szaggat 1080/50Hz-en.
25p sorozatok esetében ez OK lenne.Kodi nincs szerintem jól beállítva...
-
Prosectura2
tag
válasz
Yahhher #53178 üzenetére
Az is érdekes egyébként, hogy 720p-s videók is szaggatnak... Ha beállítom, hogy a kijelző felbontása 720p legyen, és ilyen videót játszok le, akkor ugyanúgy kellene működnie, mint eddig, nem?
Kipróbáltam, beállítottam, hogy a kijelző felbontása 720p legyen, a tv jelzi is, hogy a bejövő jel 720p/60Hz.
Mikor leindítok egy 1080p videót, a bejövő jel átvált 1080p/50Hz-re, viszont így most folyamatos a mozgás.
Ez a beállítás így jó, hagyjam így, és örüljek? -
Yahhher
aktív tag
válasz
Prosectura2 #53175 üzenetére
Szia.
Nekem volt évekig ilyen procis alaplapom. Win10 alatt ezek futottak nekem is minimum, sose volt mellette gond az fhd-vel, még csak nem is terhelte nagyon meg.
Üdv B.
-
Prosectura2
tag
válasz
Patice #53176 üzenetére
Mindkettőt kilőttem, semmi javulás. A rendszer ssd-n van. Most pl. a forma-1 időmérőt nézem, nagyon zavaró, amúgy leginkább akkor látható a szaggatás, amikor mondjuk fordul a kamera.
A tv azt jelzi, amikor a menüben vagyok, a bejövő jel 1080p/60Hz, amikor megy a lejátszás, 1080p/50Hz, a hardveres gyorsítástól függetlenül. -
Patice
Topikgazda
válasz
Prosectura2 #53175 üzenetére
Én kipróbálnám, hogy mit bír, ha kilövöd a plexet, vagy a torrentet. Egyiket kapcsold ki, aztán próbálj rá újból.
A rendszer min van, SSD, HDD, egyéb?
-
Prosectura2
tag
válasz
Patice #53174 üzenetére
Én is ebben bíztam. Ubuntu 18.04 van rajta, fut rajta még torrent, plex, fájlmegosztás.
A lejátszás kodin keresztül történik, a beállításokban akár engedélyezve van VAAPI opció, akár nem, nem igazán van változás.
A kodi 1920*1080 felbontásra van beállítva, a TV végzi a felskálázást 4K-ra. -
Patice
Topikgazda
válasz
Prosectura2 #53173 üzenetére
Q1900 IGP FullHD képes. Nekem úgy tűnik a leírásodból, mintha nem lenne kihasználva a hardveres gyorsítás.
Milyen OP rendszert használsz rajta? Mást csinál a gép a lejátszáson kívül?
-
Prosectura2
tag
Sziasztok,
épített HTPC gépem kezd elfáradni, tévévásárlás okán már nem 720p, hanem Full HD videókat kellene lejátszania, sajnos úgy tűnik, nem túl nagy sikerrel, az alaplapi vga 80-90% között dolgozik lejátszás közben, és sajnos nem is eléggé folyamatos a kép, microlagol.
Jelenleg egy ASRock Q1900-ITX alaplap van a gépemben, keresem, hogy merre fejlesszek?
a. Cserélni az egész alaplapot egy ASRock J4105-ITX lapra - ez lenne a legköltségesebb, új lap, új memória (DDR4), nem tudom, ennek mekkora lenne a vga teljesítmény javulása
b. dedikált videókártya beépítése - GT710 - ha ez elegendő Full HD videók alá
c. dedikált videókártya beépítése - GT1030 - ez állítólag a 4K-val is megbírkózik, de kb duplában van, mint a GT710
d. dedikált videókártya beépítése - R5 230 - tudom, HTPC-be AMD-t, de ha a teljesítményeket hasonlítom össze, ez a leggyengébb a háromból (nem tudom, ez csak játékok alatt igaz-e)A pénztárcámnak a b. opció lenne a legkellemesebb, kérlek segítsetek, mi lenne a legjobb megoldás? A CPU teljesítményével alapvetően meg vagyok elégedve, úgyhogy ha csak az IGP-t váltom ki, az számomra teljesen megfelelő.
Köszönöm
-
python1
veterán
válasz
Vikthor #53171 üzenetére
Aha, azért is írtam a kmeneti tartományt,érdemes kicsit játszadozni,hogy mi hoz jobb végeredményt.Érdekesség képpen,nálam saját projektoron az rx 560 kimeneti beállítása,elvérzett,élvezhetetlen képet adott egy másik projektoron,full rgb jó volt nálam,fórumtársnál túl világos,évezhetetlen képet adott,míg YcBcr 442-4 tôkéleteset.Másik az,hogy HDR képes volt a projektor,és nélküle jobb volt a kép.
-
Sziasztok!
Miért van az, hogy van 2 konfiguráció, az egyikben tudok állítani Windows alól color depth-et a másikban meg nem. Azonos AMD driverek.
1. konfig ahol megy 8-10-12 bpc:
AMD RX 580 -> Denon AVR-4308 (2007es) -> full HD Samsung (2010es)
2. konfig csak 8 bpc:
AMD RX 560 -> Anthem MRX-520 (2016os) -> Samsung Q90R (2019es)
Mi az amit rosszul csinálok, vagy hiányzik a 2ik konfigból?
-
python1
veterán
válasz
cinemazealot #53167 üzenetére
Itt lőttem a hardveraprón mindkettő konfigot.
1 AMD opteron 4365 x2 proci,MSI MS91F7 alaplap,32 giga DDR 3 ECC-s ram (4x8giga) ez az egyik.
2. Intel xeon L5640 x2 processzor,asus Z8na alaplap,DDR3 ECC-s ram 16 goga.A xeon processzort külön vettem 3e forint/db a többi darab ára,az 1-es konfig 40e forint mindennel az inteles 30+ 6e forint a két proci bele.Egyébként rengeteg szerver konfigot árulnak itt a hardveraprón,érdemes körülnézni. -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #53165 üzenetére
Igen,miért?Ezek alacsony szivárgású tápok,és teljesen modulárisak,nem kell harcolni a kábelekkel.Másik 2 PC-be seasonic táp van,de egyik sem rosszabb a másiknál.
-
python1
veterán
válasz
cinemazealot #53162 üzenetére
Nem ironizáltam,fgyasztásban 40w/proci ,40e pénz volt/ darab mindennel együtt,alaplap,procik,ram 32 giga,természetesen az ssd,táp,ház,gpu az +.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
cinemazealot #53162 üzenetére
nincs rá szükség, csak eszembe jutott anno az ötletem, hogy majd jól megoldjuk a szobaakusztikát szoftverből. és akkor nem kéne drága diracos proci. PCnek CPUból nem megy visszhangot számolni sok csatornán, ahogy képet se lehet CPUból.hiába lenne brutál jó a képminőség.
-
cinemazealot
addikt
válasz
python1 #53151 üzenetére
Öööö... a fogyasztás és a pénz kapcsán most csak ironizálsz, vagy én vagyok helikopter?
De az döbbenet, hogy a hello kitty témájú gép bordáin nincs venti. Milyen procik ezek?
(#53160) bajnokpityu
Ha játékra lett volna szánva a gép, értenélek, de HTPC-ben miért van szükség dirac reflexió számításra? -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #53160 üzenetére
+1 szavazat a célhardverekre.
-
python1
veterán
Okozott némi fejtörést mire befaragtam a fekvő házba,mivel kicsit nagyobb az atx-es méretnél a hűtést is módosítanom kellett, + a windows home sem tudta hová tenni a két processzort,de minden belefektetett időt megért.Nem igazán izgat mostanában,hogy erősebb htpc-t építsek.
-
Gombinyó
őstag
Win10-es HTPC-n, ha Kodizni akarok még mindig a 17.6-os Dsplayer MadVR-el a legfrissebb megoldás a HDR-hez? Vagy esetleg ezt már tudja a 18.2 is alapból mindenféle külső eszköz nélkül?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
devil-k #53144 üzenetére
Nem tudom, nekem is más hívta rá a figyelmemet.
A honlapjukon látható, hogy az utolsó verziók 2017 nyarán készültek..... -
PuMbA
titán
válasz
Balázs0916 #53143 üzenetére
Akkor jó
-
-
PuMbA
titán
válasz
Balázs0916 #53137 üzenetére
Az erősítődnek is támogatnia kell a HDMI 2.0-át, mert amúgy nem jut át rajta
-
-
válasz
Balázs0916 #53139 üzenetére
Hasznalj kodi-t, nekem bevalt.
-
-
-
PuMbA
titán
válasz
Balázs0916 #53132 üzenetére
madVR-t muszáj használnod, mert anélkül nem lesz HDR -> SDR konverziód és a színek rosszak lesznek
4K HDR filmet nem lehet csak úgy simán megnézni SDR kijelzőn, mint egy FullHD-t.
(#53131) puru: Nem hallottam még ilyenről Sony tulajoktól, furcsa
Én visszavittem volna az áruházba, ahol vettem, hogy csinálják meg. A TV-nek tudnia kell ezt a funkciót. Esetleg valamilyen képkocka interpolációs dolog maradt túl erősen hagyva. Az szokott még akadást okozni. USB esetén más nem tud akadást produkálni, ha a legfrissebb szoftver van a TV-n.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Balázs0916 #53132 üzenetére
Az én PC-m is elég erős de nem használom a MadVR-t.
Ez ügyben nem tudok segíteni. -
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Balázs0916 #53127 üzenetére
-
PuMbA
titán
válasz
Balázs0916 #53127 üzenetére
Pedig nem kéne akadnia, minden 4K TV-nek vinnie kell a 4K filmeket, ha jól be van állítva, még egy olcsó 130k-s TV-nek is
Nekem is tökéletesen viszi a filmeket egy ilyen olcsó Tesco gazdaságos Samsung TV. Nem futnak más alkalmazások a belső lejátszó mellett ilyenkor? SMART rész teljes alaphelyzetbe állítást csináltál már? USB-ről próbáltad?
"A Windows hangkezelője nem tud beleszólni?"
Nem. Milyen Windows-od van?
-
-
PuMbA
titán
válasz
Balázs0916 #53125 üzenetére
HDMI 1.4-gyel nincs HDR-ed....nem lenne jobb, ha a TV belső lejátszóját használod és akkor van? Ez így elég féllábas 4K és még HDR -> SDR konverziót is be kell kapcsolnod, ami rontja a képminőséget. A hangot egyszerű megoldani, be kell kapcsolnod a lejátszó programban a hangbeállításoknál a bitstreaming-et.
-
Sziasztok!
Na végül 1030-as kártya lett, passzív hűtés miatt, teljesen jó lett számomra a 4K lejátszás
Viszont egy régi hang problémámat kérdeznék meg Tőletek, hátha van tippetek.Mit kell ahhoz beállítsak, hogy ne csak PCM hang jöjjön ki a HTPC-ből HDMI-n, hanem DTS, DTS-HD, stb?
Marantz 5010-es erősítőre van kötve a HTPC, HDMI 1.4-es profi kábellel. De soha nem tudtam a hangot jól beállítani, a marantz mindig csak PCM jelet érzékel a HTPC felölVan valakinek ötlete, mit kell vagy a win10-ben, marantz-on, bárhol konfigolnom?
Nagyon köszönöm a tippeket.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #53122 üzenetére
Az egy jó kártya, én egy rx 470-est újítottam be pár hete, az rx 560 élérte tudása határát.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #53120 üzenetére
Ez így van, ha már egyszer a legjobb képre törekszünk. Milyen gpu-t használsz mostanság?
-
válasz
Balázs0916 #53103 üzenetére
10-20-sok percenkent 1 roccenes. Tehat egy film alatt 1-2-3, de en csak akkor latom esetleg, ha elore tudom a pillanatot. Sokszor meg akkor sem veszem eszre, ha a film helyett csak erre koncentralok. Sokszor probaltam meg sem sikerult.
Szamomra a passziv hutes fontosabb, sot en nem latom problemanak es alapveto hibanak sem a kadencia temat.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gombinyó #53115 üzenetére
Ezt már én is kérdeztem it (is, meg ott is) régen és csak annyi érdemleges választ kaptam, hogy az Nv-k sokkal jobbak az NGU skálázás tekintetében, mert az AMD-vel nagyon sok GPU power-t zabál és úgy általában is, hogy ár/érték arányban jobb az Nv a teljesítmény tekintetében. Mást nem írtak, még úgy sem, hogy direkt rákérdeztem a kadenciahelyesség problémájára, sőt eléggé "paprikás" módon válaszoltak, mintha szentség törnék a kérdésemmel.
-
válasz
tupacamaru #53116 üzenetére
Nagyon köszi.
Ilyen riser kábelt hol kapok szerinted? -
tupacamaru
veterán
válasz
Balázs0916 #53107 üzenetére
Nekem volt RX550 és a PicoPSU-val hajtott gépem mindig újraindult, ha elindítottam egy 4k-s filmet. Mindenképp kell riser kábel, mert az alaplapon zárt végű slot van és nem tudod beletenni a kártyát. Szerintem keress használtan egy RX550-et ha mindenképpen kell a kadenciahelyes lejátszás, és ha nem jó, akkor kis bukóval el tudod adni.
-
Gombinyó
őstag
válasz
bajnokpityu #53112 üzenetére
Jaa, azt hittem van valami infód, hogy mitől jobb.
-
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #53109 üzenetére
És hallgatnak is az ajànlókra?
-
Gombinyó
őstag
válasz
Miért?
-
PuMbA
titán
válasz
A TV-k belső lejátszója már jobb, mint egy NVIDIA
Dolby Vision sincs PC-n, szóval már itt nyert technikailag egy TV belső lejátszója. Egyedül a kezelés és a felület a baj, ami miatt 4K HTPC vagy külső lejátszó ajánlott.
-
tomic
addikt
válasz
Balázs0916 #53107 üzenetére
Hàt ha nem akarod, hogy időnként egyet "döccenjen" a kép akkor csakis AMD vonalon keresel kártyát.
Nem is értem ,hogy lehet ajánlani egyáltalán Nvidia kártyát. Persze tudom van aki látja és zavarja van aki meg nem de hát mégiscsak alapvető hibáról beszélünk. -
-
tomic
addikt
válasz
Alap dolog, hogy egy kàrtya tudja a kadencia helyes lejàtszàst. Nvida-nak a mai napig nem sikerült. Nem kérdés melyik kàrtyàk közül kell(ene) keresgélned.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy kis FYI:
Ha valaki szeretné Google Home-mal vezérelni a kodi-t, ezt a leírást csinálja végig.
Én ma csináltam meg, és működik. (LibreElec 9, Kodi 18 Leia) -
tupacamaru
veterán
válasz
Ezt neked kell eldöntened, van aki észre sem veszi......Szerintem nem akkora baj, lehet vele élni. Még egy dolog van, ha 1030-at veszel akkor mindenképpen olyat válassz amin GDDR5-ös memória van.
-
válasz
tupacamaru #53102 üzenetére
Ez az fps különbség gondolom nem akkora nagy baj. Vagy igen?
Köszi -
tupacamaru
veterán
válasz
Balázs0916 #53101 üzenetére
Ha 1030-at választasz akkor 23.976 fps helyett 23.98 lesz és a 398.11-es drivert rakd fel hozzá.
-
válasz
tupacamaru #53100 üzenetére
RX 550-ből nem találtam passzívat.
1030-ból van, ha azt mondod elég nekem, az még olcsóbb is.Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LEGO klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest