-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiss66
senior tag
válasz
SunMount3r #58093 üzenetére
Ez azért egy kicsit fura, hogy egy ilyen komoly szerkezetet, mint a számítógép, ami mindent is tud, nem lehet bekapcsolni távirányítóval/kikapcsolni se lehet? /
és akkor ezek szerint időzített kikapcsolás sincs rajta gondolom.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #58090 üzenetére
Elég az Editorban a config.txt összes filterét kikapcsolni.
Térd: ettől a frekitől kezd emelkedni a basszus.
Térbeli újrakeverés: ahhoz van, ha nem lennének a helyükön a hangszórók. A Trinnov tud még ilyet, és valamiért az amerikaiak benedvesednek tőle, pedig az 5.1-et konkrétan úgy találták ki, hogy mindegy, hol van a surround hangszóró. -
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #58095 üzenetére
Elvileg kéne mennie, de általában usb billentyűzettel működik csak, a távot sajnos nem annak érzékeli, állítólag ezért nem éleszti fel. Próbálgattam több gépen, sikertelenül.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #58093 üzenetére
Nekem az USB-s felébresztés távokkal sosem működött, 2 alternativa van:
- okosdugalj + biosban beállítva start ha áramot kap a gép
- wake on lan + telós appMindkét megoldást használom.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
attiss66 #58091 üzenetére
Ezek mind rádiós, USB-s vevősek. Egyedül a bekapcsolás lesz kérdéses, mert az nem megy annyira egyértelműen. De elvileg az alaplap BIOS-ában lehet olyan beállítás, ami USB-s tevékenységre bekapcsolja, vagy felébreszti a gépet. Hogy teljesen kikapcsolt állapotból ez lehetséges e, abban nem vagyok biztos.
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #58090 üzenetére
De gondolom az a biztos, ha a config-nál kikapcsolom és újraindítom.
Kipróbáltam az új Cavernt. hát mióta utoljára láttam, megváltozott kicsit
A beállításaim:
Mérőjel hossz131072
Cél eq: magas
Crossovernél most majd kipróbálom a bypasst
Ami új:
térbeli újrakeverés: Ennek van bármi értelme, ha a Dolby-szerinti rendes helyükön vannak mind a 7.1 hangsugárzó?
Szobagörbe beállítások: mi az, h "térd"?Amúgy hepi van, mert működik usbhosszabbítóval és a pc-m ereje is elég a méréshez.
-
attiss66
senior tag
válasz
SunMount3r #58089 üzenetére
köszi. És a vevő, ami a HTPC-ben lesz?
ja, jó, látom a leírásban ott az usb vevő -
Dorian
félisten
Új mérés előtt az EQ-APO Configuratornál kell kivenni a pipát az eszköz elől és újraindítani a gépet, vagy elég az Editorban a config paneleket kikapcsolgatni?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #58088 üzenetére
Sorry, az épp egy pakisztáni link volt, de itt egy EU-s. (Például).
-
attiss66
senior tag
Érdeklődök, a HTPC-t hogyan kell távirányítósra készíteni. Minek kell lenni a HTPC-n és milyen távirányító kell hozzá és hány forintba kerül egy ilyen akció kb.
-
attiss66
senior tag
válasz
SunMount3r #58083 üzenetére
Tehát a lényeg, a lényeg, az a biztos, ha ugyanabban a számítógépben, ugyanazzal a hangkártyával, amivel mérek, azzal legyen a lejátszás és akkor nem érhet meglepetés.
Most az egyik pc-mbe/mivel még nincs kész a HTPC/ lesz téve egy Asus Xonar D2 hangkártya, azzal mérek, gyakorlom a mérést, tesztelgetek és játszom le ezen a rendszeren a filmeket.
Ha kész lesz a HTPC, vagy ezt az Asus Xonar D2 kártyát átteszem abba és újra kalibrálok, vagy veszek még egy másik Asus Xonar D2 kártyát a HTPC-be és azzal kalibrálok, az első Xonar meg marad a pc-ben.és ilyen kis príma dizájnos kábeleket veszek, a HTPC hangkártyáról az AVC erősítőre analóg átvitelre 3 db-ot. RCA duga-apa audiokábel, sztereó 3,5 mm-es duga jack, fémezett, 1 méter [link]
-
Dorian
félisten
Most már kíváncsi vagyok. Nekem eddig külön laptopról mérve is nagyon tetszik a hang a Cavern mérése után (az Audyssey MultEQ XT32-hez képest ég és Föld), talán a szubfrekvenciák spl-jét keveslem kicsit, de ez gondolom egyéni ízlés inkább.
Azt gondolom, hogy külön géphez képest ugyanarról a gépről mérve csak hangyafsznyi, alig eltérő különbségek lesznek. -
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #58069 üzenetére
És ha másik gépen mérek, de ugyanolyan kártyával, vagy ugyanazzal? Úgy, hogy például a mérés egy asztali pc-vel van, utána, ha kész lesz a HTPC csak át lesz pakolva a hangkártya. Másik verzió, hogy ha kész a HTPC és ugyanolyan hangkártya lesz benne, mint abban a pc-ben, amivel mérve lett. Ugyanolyan kártyák között is lehet különbség? tehát inkább az legyen téve a HTPC-be, amivel mérve lett, akkor is ha mindkettő Asus Xonar D2?
-
attiss66
senior tag
válasz
Callisto #58002 üzenetére
"Nagyon sok tesztelgetés lesz mivel nem tudod még, hogy mi mire is való. A jó, hogy ezeknek utána tudsz olvasni vagy hosszú öntanulási folyamat során megtapasztalod mivel mi változik. Nem tudom angol olvasás mennyire megy, de rengeteg fórum és cikk, guide van ezzel kapcsolatban"
Nagyon alap az angol tudásom, de nem gond, a googl fordító már olyan szinten fordít, hogy egy angol szöveget, szinte 100%-osan értelmezhetően fordít.
Régebben nem így volt, voltak mellényúlások/szabadon választott gyakorlatok/ egy googl fordításban.
-
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #58078 üzenetére
Hát ez szuper. Na, a másik topikba írtam, mert ezt még nem olvastam. Nem használom az AVR/AVC/ crossoverét, a crossover-t is a cavern "szerkeszti". Voltaképpen itt mindent a cavern csinál, így az AVC csak kierősíti a kalibrált analóg hangot, nem?
Azért ez elég fontos mozzanat a kalibrálásban, nem? Ez érzékelhető lesz a hangzásban. De hogyan javítja ez a hangzást, milyen előnyökkel jár ez? -
attiss66
senior tag
Jelenleg úgy néz ki, hogy az egyik pc-mmel fogok kalibrálni és filmet is nézni. A mérést végző pc-n a kalibrációs fájl el lesz mentve, és a windows indításakor a program indul.
Ha a kalibrációs fájl-t majd áttöltöm, a majd kész HTPC-be, az is indul majd vele, mint a kalibrálást végző pc-vel? Nem kell valamit módosítani rajta? -
attiss66
senior tag
válasz
Callisto #58064 üzenetére
kössz, de ez jó árban volt, 13e kb és gondoltam közel is van, hamar ideér/azóta már Kínából is ideért volna gyalog
/. de ennek már szerintem lőttek. itt a hardveraprón volt tavaly novemberben, csak akkor még nem kellett
Nem tudnál linkelni egy óccsó jót?elsősorban tajwani gyártmányt, de nem a Xonar D2X-et, hanem a Xonar D2-őt -
attiss66
senior tag
A lengyel Allegro-rólúgy nézem nem fog menni az Asus Xonar D2 hangkártya. 12.28.-án írtam neki üzenetet, kérdeztem, hogy postázza e Magyarországra.
Ezt válaszolta:
"Jó reggelt kívánok. Meg kéne néznem, de valószínűleg futárral is megoldható. Megnézem, ha lesz egy kis szabadidőm, üdvözlettel."
"Mielőtt véglegesítjük a tranzakciót, elkérem a pontos címét és mobilszámát. Megnézem, hogy pontosan mennyi lesz a költség, majd a megfelelő futáros szállítási költséget felszámítom az aukcióra, majd az Allegro-n keresztül vásárol. kapcsolatban vagyunk, üdvözlettel."
2023.12.30: ÉN:
"Jó reggelt kívánok! Telepítő lemez van hozzá? Ha nincs hozzá telepítő lemez, akkor tudnál küldeni egy linket, ahonnan le tudom tölteni?Ő: "Szia. CD-t nem kaptam hozzá, de ez nem baj, vannak hozzá UniXonar driverek - jobbak, mint a hivatalosak. link: https://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/ Néhány napon belül idézem. Üdvözlettel."
2024.01.02.:Én: "Szia. Rendben. Addig megpróbálom letölteni a drivert hozzá. Üdvözlettel"
2024.01.05. Én: "Szia. Ezen a héten meg tudod mondani már az árat? :)
2024.01.05. Ő: "Szia. Azt hiszem. Rengeteg munkám van, és a munkán kívül is van egy téma. Azt hiszem, vasárnap ráérek. Üdvözlettel."
2024.01.07.: Én: "Szia. Gondolod, hogy ma beárazhatod a Xonar D2-t? Üdvözlettel"
Még nincs válasz. Szerintem ez csaló. De mire jó neki a név, cím telefonszám? Azzal mit tud kezdeni? Ha valaki el akar adni valamit, az nem húzza az időt. A hangkártyája az Allegro-n, lengyel oldal [link] Ezek után, ha írja is a kártya árát, a fene se akarná küldeni. várjak rá egy hónapot,? ha egyáltalán akarná küldeni. Hm.
mivan olyan qrvasok munkája?!
pedig már beleéltem magam abba a kártyába -
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #58060 üzenetére
Ha csatlakoztatva van, anélkül is meg kell jelennie. Biztonsági okokból van egy alap kalibrációs fájl beépítve, hogy ne legyen akkora gond, ha kimarad.
-
attiss66
senior tag
Ezek mik, a szobagörbe beállítások? Ezt első körben így kell hagyni, s ha valami nem jó a hangzásban, majd akkor kell változtatni? Az mi, hogy térd:200 Hz?
-
attiss66
senior tag
A QuickEQ-ban azt kell bejelölni, amit bejelöltem, a digital-in/sound blaster z/-t?
És a mikrofont hol választom ki? -
attiss66
senior tag
1.Bekapcsolom a számítógépet
2.Telepítem az EQ APO-t
3.Újraindítja magát és ez a kép jön be.
Jelen esetben, a Sound Blaster Z hangkártyánál a 6 közül mit jelöljek be?
És hol van a Direct Sound? -
attiss66
senior tag
Aztán lenne itt még egy dolog. A Cavern szoftvert ZIP -et letöltöttem a C meghajtóra és az Equalize APO-t is és azt kitettem az asztalra.
Ha mérésnél minden csatlakoztatva van, mikrofon a helyén, felfelé és a 90'-osra állítva, erősítőben minden levéve a hangkártyán 5.1 beállítva, crossover nullán, akkor úgy kezdem, hogy kibontom a Cavern ZIP-et és ráklikkelek a cavenr exe-re és azzal bejön a kép, ami a videón van? -
attiss66
senior tag
Az umik1 usb vezetéke és az 5m-es hosszabbító is , ami ahhoz lesz csatlakoztatva, számít e, hogy mi mellett halad el, össze van e tekerve stb?
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #58038 üzenetére
Ja, az megegyezik a kalibrálási metodikával, csak akkor A REW-be is a 90fokos file-t kell betölteni a beállításoknál.
-
attiss66
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #58038 üzenetére
Nem arra, annak ott lesz a görbéje, a kalibrációs görbe mellett.
A front közelire vagyok kiváncsi. Meg a többire is, ha meg lehet oldani/sourrundok és a center/
A mélyközép/egy van, bár a mély is ugyanolyan, de az nincs vágva tudtommal/ közepe és a magas közepe közt húzott vonal felezési pontján?Python1:58035 Akkor ott a mikrofon a hangfal felé fog nézni, nem a plafon felé.
-
Callisto
őstag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
attiss66 #58029 üzenetére
A THX nem ajánl semmit, ez a házimozis topikban valaki agyszüleménye volt. A 3 közül egyik vizsgán sem jelenik meg a 80-as érték, csak az Advanced Integrator-on az egyik kérdés rossz válaszaként, az sem crossoverrel kapcsolatos. A legtöbb installeri képzés úgy tanítja, hogy lépkedj végig, és a legkisebb, ami nem okoz beszakadást, az maradjon.
-
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #58028 üzenetére
Köszi. merre felé, mindkét irányban? Felfelé szerintem már nem, mert a thx 80 Hz-et ajánl. Nézzem meg majd 70-el, 60-al is pl? de a sourrund-oknak és a centernek nem gond, a 60 vagy 70 Hz?
na a lényeg, hogy kiderült, hogy a 80 Hz indulásnak, ez volt az a pont, amit nem tudtam. Szerintem a többit tudom, már így elméletben úgy látom.Na majd kiderül a gyakorlatban.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
attiss66 #58024 üzenetére
Crossover pontot a crossover fülön tudsz állítani, és az visz át subra, a subsonic csak védelmi dolog, ami minden csatorna alját ott vágja, ahol már nem tud megszólalni. Majd fogok azon dolgozni, hogy teljesen magától keresse a crossover pontot és azt is észrevegye, hogy amúgy már van a rendszerben, akkor pedig bypass-re teszi.
-
attiss66
senior tag
válasz
Callisto #58021 üzenetére
"Ezt én sem értem. Itt arra gondol a költő szerintem, hogy ha nincs sub, akkor kell átkeverni" a költőnek kéne ezt megerősítenie
Szerintem nem. ha van sub, akkor is át kell keverni, mert van benne egy olyan, hogy Apply subsonic filtering. Elméletileg, ha az be van kapcsolva, akkor ott vágja, amit a hangfal még elbír, a többi megy a sub.-ra. De ez a centerre és a sourrand-okra is érvényes? Mert azok kevesebb mélyet bírnak, magasabban kellene akkor vágni őket. pl, ha a frontok még tegyük fel bírják a 60 Hz-et, akkor a center és a sourrandok pl 80 Hz-et. azokat is különveszi?
De technikailag mit kell nekem csinálni, hogy azt átkeverje a sub.-ra, leveszem nullára, balra, mert voltaképpen az lenne az, nem? És majd a subsonic filtering kiválogatja magának, hogy melyik hangfalon mi kell neki.
a költőnek kéne ezt megerősítenie
hogy mi van itt voltaképpen
-
Callisto
őstag
válasz
python1 #58020 üzenetére
Én talán keményvonalas vagyok (amíg a takaróm ér) abból a szempontból, hogy valóban sokat számítanak a jobb hangfalak és hangeszközök és a minőség többe kerül, de azért elvakultnak nem gondolom magamat. Igyekszem saját magam kitapasztalni amit lehet, de reálisan gondolkodni és a földön maradni.
Pl. attiss66 hozzáállása és gondolkodása szimpatikus és egy egészséges egyensúly szerintem: [link] -
attiss66
senior tag
"viszont ha házimozink van, akkor EQ APO-ban az LFE sávot át kell keverni a frontokra, különben elveszítenénk a tartalmát"
ez még mindig nem tiszta. Ez konkrétan mit jelent, mit kell nekem ott konkrétan csinálni, amikor az LFE sáv át van keverve a frontokra?
-
Callisto
őstag
válasz
python1 #58016 üzenetére
Persze, pl. ha sarkítani akarok berakok egy drága rendszert egy üres beton kockaszobába rosszabbul fog szólni, mint egy töredékébe kerülő egy berendezett jó akusztikájú szobában és van egy csomó más tényező. Ugyancsak ha rosszul vannak elhelyezve a hangszórók az nem lesz a legjobb stb.
Természetesen van példa arra is, hogy egy erősítő tud úgy szólni, mint a 3x annyiba kerülő.Ettől függetlenül annak amiről szó volt és amire reagáltál semmi köze "a jól szól egy rendszer" témához... Amire reflektáltál az az, hogy EQ APO-ról egy jó minőségű konvolverre váltás minőségjavulása mennyire lesz hallható.
Egy jobb DAC-kal és erősítővel, jobb hangfalakkal jobban hallható lesz, mint pl. egy alap soundbar-os hangszórórendszeren (sarkítás ismét). Utóbbin nem lesz égbekiáltó a különbség. Minél részletezőbb és zajmentesebb egy egy rendszer, annál inkább lesz hallható.A legfontosabb az akusztika és, hogy a frekvenciagörbe a rendszer árától függetlenül a lehető legegyenletesebb legyen.
(Nem emlékszem, hogy árat írtam volna, ezt Te hozod fel. Azt írtam, hogy kezdő lánc. A minőségről van szó, nem az áráról. Használtan is töredékébe kerül egy DAC ami tudja azt, mint egy másik újonnan, de ez nem fair összevetés ár szempontjából. Az elektronika a lényeg, nem az hogy mennyibe kerül bár többnyire azért van párhuzam a minőség és az ár között.)
-
Callisto
őstag
válasz
Callisto #58015 üzenetére
Illetve van még nagyon egyszerű megoldás, ha arra kíváncsi valaki, hogy EQ APO-nál jobban szól-e másik convolver akár DirectSound, akár WASAPI exkluzív audio módban.
Pl. foobar2000-hez van FIR convolver bár én nem próbáltam, de más lejátszókhoz is lehet találni. Talán VLC-hez is van. Jriver-ben alapból van.
Kikapcsolni az EQ APO-ban a filterezést, effekteket. foobar2k-ba, jriverben a convolverbe betölteni a filtert és meghallgatni ami probléma lehet, mert akkor kézzel kell azt megcsinálni pl. jriver-hez. -
-
Callisto
őstag
válasz
python1 #58014 üzenetére
Micsoda? Te lennél a második aki elolvassa, ahol egyértelmű mivel kapcsolatos a hsz és miről szól, majd ennek ellenére másra vonatkoztatja.
Ha mégsem...
A rendszerszintű jó minőségű convolver elég macerás tud lenni.
Mondjuk van még egy EQ APO-nál jobb minőségű egyszerű megoldás, a JRivert használni hangkártyának., de ennek is megvan a hátránya. Sok lehetőség van, de kitapasztalni ezeket sok idő és egy kezdő láncban nem biztos, hogy ad annyi minőség pluszt, de ki kell próbálni ha valaki nem sajnálra rá az idejét. -
Smiley
addikt
válasz
attiss66 #58003 üzenetére
Nekem is ezer eves cuccom van, nalam is igy van megoldva, hogy legyen 4k meg a normalis hang. Csak nalam ad akkora kenyelmet a 15 eves bemero rendszere meg azt hogy PCM-ben mindent at tudok tolni, hogy ebben a felallasban is kurvajo mozit csinal, es nem kell 3-4 honapig basztatni hogy valahogy kinezzen.
-
Callisto
őstag
válasz
attiss66 #58005 üzenetére
Amit Cavernben állítasz be crossovert az az aktív crossover számoláshoz kell a filter generálása során. Annak nincs hatása a mérésre (nem kéne hogy legyen), de azért ezt VoidXs erősítse meg.
A videóban (nem néztem meg) Ő 100Hz-es aktív crossovert használ, de ahogy már párszor írtam a jó crossover pont sokmindentől függ és mindig az adott rendszerhez kell belőni.
Sőt ha tud az AVR pure diorect módot, akkor azt használd mind a méréskor, mind az általános használat során hiszen úgyis a PC fog csinálni mindent. Pure directben jobb hangminőség lesz. -
-
attiss66
senior tag
válasz
Callisto #57970 üzenetére
"Most már látom, hogy akkor PC hangkártya analóg kimenetekkel lesz a Denon erősítőre csatlakoztatva.
Ehhez az útmutatód teljesen jó. Kövesd az ott írtakat."Ha itt mindent követek, ami a videón van, akkor a nagyja megvan, nem? A további kísérletezgetés csak hab a tortán.
Persze, ha majd tudom, hogy hogy kell kísérletezni tovább.
-
attiss66
senior tag
válasz
Smiley #57998 üzenetére
Az erősítőm, Denon AVC-A11SR. BBéci írta valahol/2021/, hogy ezt a hangminőséget a mostani 7-800 000 Ft-os erősítők közt kell keresgélni/na jó, ha így van, ha nem, azért egy ilyen kijelentést nem tesz csak valaki úgy
/ . Ennek is az ára 2002-ben kb 700 000 Ft volt. Na nem igazán van kedvem ennyit költeni egy erősítőre, ennek az 1/10-éért vettem, 75 000 Ft-ért. Nem mindig a könnyebb út a célravezetőbb , ez nekem érdekesnek tűnik. Az, hogy még nem teljesen látom át a működést, az csak egy dolog. Majd kiderül, hogy mire jutok vele. Érdekesnek találom, és kedvem van foglalkozni vele. Az , hogy mikor "kapom el a fonalat", tehát mikor lesz annyi tudásom, hogy átlátom a folyamatot, az majd kiderül. Mindenesetre kíváncsian kutatom.
"gondold es szamold at, hogy mennyivel olcsobb es egyszerubb lett volna venni egy par eves kozepkategorias AVR-t HDMI-vel, osszedugni egy lejatszoval aztan csak hasznalni."
persze, annak akit nem érdekel ez a folyamat, annak egyszerűbb, de engem érdekel.
A Denon3910-ben 180 000 Ft-al vagyok benne/és még nincs vége/, 70e-ért vettem. És nem foglalkoztat, nem egyszerre fizettem, hanem imitt-amott. A lényeg, hogy a kitűzött célt elérje az ember. És én addig hajtom, amig jó nem lesz.
Itt már nincs visszatánc/a mikrofont is megvettem
/. Ha mégse lenne olyan jó, mint gondolom, ez a kockázat benne van. Az ember vállalhat kockázatot is imitt-amott. Ha tegyük fel, egyáltalán nem sikerülne a kalibrálás, akkor is ott van az az opció, hogy a HTPC-t/az Asus Xonar D2 hangkártyával/ digitális koax-on kötöm az erősítőhöz, és még úgy is jobb lesz a hang, mint most a Himedia Q10pro-val.
Itt nem számít a tempó, ha csigatempóban jövök rá a dolgokra, úgyis jó, nem sürgeta tatár.
-
Callisto
őstag
válasz
attiss66 #57997 üzenetére
A 80Hz csak ajánlás, nem biztos hogy az a legjobb crossover. Azért ez az ajánlás, mert az emberi hallás átlagban ennél alacsonyabb frekvenciájú hang helyét nem tudja már lokalizálni. Fentebb írtam hogy miként lehet viszonylag gyorsan és jól megállapítani a crossovert. Ha valaki máshogy látja javítson ki (vagy jobb megoldása van).
Nálam pl. 60Hz a crossover, mert a front hangfalaim és a szub-om karakterisztikája, illetve a szoba akusztikája (room mode), a hangszórók pozícionálásával elérhető lehető legjobb SBIR (aminél a hangfalak pozíciója szó szerint pár centiket számít) együttesével így lesz mélytartományban legkisebb csillapítások és kiemelések nélkül jó az átmenet a szubról a többi hangszóróra.
Sokat fogsz még kísérletezni és olvasgatni, ha érteni is szeretnéd mit, hogyan és miért is csinálsz. A lényeg, hogy a mérésnél sehol se legyen crossover. Úgy állíts be mindent, hogy minden hangszóró/szub a lehető legteljesebb tartományt szólaltassa meg önállóan.
A crossovert (ha aktív crossovert akarsz) a Cavernben állítsd majd be ami a beállított crossover-hez fogja elkészíteni a FIR filter. Ezt (is) tudod módosítani akárhányszor új mérés nélkül.Nem kell mindig mérned ahhoz, hogy más paraméterekkel számoltass a Cavernnel filtert.
Tudsz gyorsan kísérletezni, hogy egyes paraméterek változtatásával (pl. célgörbe) hogyan változik a hangzás: beállítasz paramétereket Cavernben, elmented a filtert, kicseréled az EQ APO-ban és teszteled. Majd ha nem tetszik megint paramétereket állítasz és így tovább.Nagyon sok tesztelgetés lesz mivel nem tudod még, hogy mi mire is való. A jó, hogy ezeknek utána tudsz olvasni vagy hosszú öntanulási folyamat során megtapasztalod mivel mi változik. Nem tudom angol olvasás mennyire megy, de rengeteg fórum és cikk, guide van ezzel kapcsolatban. Igaz nem pont Cavern, de FIR filterek és szoba akusztika korrekcióban használt görbékről, paraméterekről és ezek többnyire közös pontok a különböző programokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Óra topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged