- Vezetékes FEJhallgatók
- iPad topik
- ZIDOO médialejátszók
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Casoli #54786 üzenetére
A mai TV-k is tudják, de rosszabbak, mint régen a 4K miatt
Bemegyek egy áruházba, megy az egyik TV-n például a Captain America: Civil War Blu-ray és 3mp múlva már látom a blokkosodást, elmosódást, akadásokat a kiszámolt képkockák miatt. Nézhetetlen. Ezzel nem győznek meg, hogy milyen jó a TV, mert csak azt látom, hogy mennyire rossz
-
PuMbA
titán
válasz
Casoli #54783 üzenetére
A kodek dolga a videó lejátszása az eredeti valójában és ebbe semmiféle képmódosítás nem fér bele
Van sok interpolálást végző későbbi feldolgozó program / hardveres egység, de 24Hz-cel durva képhibákat csinálnak. Egyedül a 50 vagy 60Hz-es anyagokat lehetséges ma szinte képhiba mentesen "felkonvertálni" 100Hz-re, mert elegendő adat áll rendelkezésre ehhez, de a 24Hz-nél olyan sok minden történik két képkocka között, hogy sose lesz tökéletes megoldás.
-
PuMbA
titán
válasz
T0mBd1gg3R #54709 üzenetére
UHD filmek lejátszsa topik összefoglalója való neked
-
PuMbA
titán
válasz
viperabácsi #54631 üzenetére
Az a lényeg, hogy a csatik 2.0-ásak legyenek
Közéjük jó az 1.4 kábel is.
-
PuMbA
titán
válasz
viperabácsi #54627 üzenetére
Nincs olyan, hogy 2.0-ás kábel, csak 2.0 certified van. [link] Nekem 1.4-es kábellel is megy a 4K 60Hz HDR, hiszen az is tud 18Gbps átvitelt
Az 1.4-es kábelek 95%-ával megy minden,de ha valaki tuti biztos akar lenni, azoknak van a "2.0 kábel".
-
PuMbA
titán
válasz
viperabácsi #54604 üzenetére
AMD-n egyáltalán nem megy, ha jól tudom, de teljesen felesleges is ezzel foglalkozni
Egy 4K TV Netflix appjával tökéletesen megy minden.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #54602 üzenetére
Nem tudom, de ennyi a hivatalos követelmény valamiért
-
PuMbA
titán
válasz
fatikajoker #54600 üzenetére
GT1030 GDDR5 2GB
Viszont Netflix 4K-hoz 3GB kell minimum, akkor 1050 3GB.
-
PuMbA
titán
Mert a telefonba, TV-kbe és az újabb videókártyákban van egy speciális videós célegység, ami 1W fogyasztásból lejátssza neked és 1000x hatékonyabb, mint egy általános számításokra való CPU. Amikor a GTX980 megjelent, akkor még azt se tudtuk, hogy mi az a 4K.
Azért próbáld ki az MPC-HC + madVR kombót, amit írtam az UHD filmek lejátszása összefoglalóját pontosan követve. VLC egy kuka lejátszó, azt biztosan hanyagold 4K HDR videók esetén. Vagy a Windows 10-es Filmek + TV-t használd vagy amit most írtam.
-
PuMbA
titán
Sajnos a GTX980 még nem támogatja az ilyen videók hardveres gyorsítását, viszont a GTX950 és 960, valamint minden utána lévő VGA támogatja. Milyen lejátszóval próbálod? UHD filmek lejátszása topik összefoglalójában lévő dolgokat csináld meg (kivéve a TV-re vonatkozó részeket), de nem hiszem, hogy segíteni fog, mert az ilyen videókhoz annyira brutál proci kell, hogy inkább érdemes egy modern VGA-ra beújítani, mert a legolcsóbb cuccok is röhögve viszik ezeket a videókat.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Ez borzalmas vétel 44k-ért, de szerencsére visszaküldheted
20k-ért ennél 2x erősebb VGA-kat lehet kapni használtan. 44k-ért meg RX570-eket kapsz, ami 6x gyorsabb és amivel mai játékokkal játszol FullHD-ban magas minőséggel.
G5400 nem megy bele abba az alaplapba, amibe a G4560, hiába ugyanaz a foglalat. Nézd meg az alaplap proci támogatási listáját, mert LGA 1151 és LGA 1151 v2 is létezik.
-
PuMbA
titán
válasz
pungora96 #54072 üzenetére
Android box-szal van akkor valami probléma. Az a film mód teljesen másra való, lényegtelen opció. Arra van, hogy ha a TV adás progesszív 50fps-ébe 24fps-es filmet raknak, akkor a 24fps-t visszakapod normálisan, akadozás nélkül. A sportközvetítések nem ilyenek. PC-n is 25Hz-re rakja pl. sok lejátszó a TV-t, ha 25fps-es 1080i TV adás anyagot raksz be és ez hülyeség, mert a PC-n is látható, hogy 50fps 1080p lesz a végeredmény, de mégis 25Hz-et állít be a hülye.
Az ilyen box-okkal vigyázni kell, mert el tudják rontani a végeredményt. A szolgáltató által adott set top box-ok jól szoktak működni és HDMI-n kiadják rendesen az 1080i-t vagy ha 1080p-t állítasz be, akkor 50fps-sel kiadja a már deinterlace-elt, progesszív anyagot, amit a TV aztán interpolálhat tovább 100fps-re.
-
PuMbA
titán
válasz
pungora96 #54069 üzenetére
" A sportcsatornák 25fps-el mennek, az 50fps-es német csatornákkal nincs semmi ilyesmi"
Nem tudom, hogy mit csinálsz, de minden szolgáltatónál 50fps-sel mennek a sportcsatornák
Valami nem jól van beállítva nálad. Láttam már Invitel és T-Home IPTV, UPC kábeles, műholdas és MinDigTV műholdas adást is, de mindegyik 25fps interlaced, amiből a 50 fps progresszív keletkezik. Ezt az 50fps-t csodálatosan lehet interpolálni HDMI bemeneten 100fps-re egy 6 éves Samsung FullHD TV-vel is, ha bekapcsolod a Motion Plus-t.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #53974 üzenetére
NGU és / vagy több madVR algoritmus gyorsabban fut NVIDIA alatt vagy valami hasonló okra emlékszek
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #53956 üzenetére
19.12.1 az Optional driver, tehát főként kisebb hibák és azóta megjelent új játékok profiljai vannak benne
Nem rosszabb, mint a 19.10.1, az biztos.
-
PuMbA
titán
"De a kontrasztjavító az tuti szürke sajnos és egyből fel is baxa maxra, amint visszarakom PC-re. "
Akkor egyre szarabb a Samsung szoftverje...HDMI UHD Color-t még csekkold le, mert azt be kell kapcsolni. Ha nem tudod állítani a kontrasztjavítót Normál képmódban, akkor menj vissza Házimozi módba, viszont maradj ugyanezen NVIDIA vezérlőpultos beállításoknál.
-
-
-
PuMbA
titán
devil-k: AMD az ajánlottabb. RX550 vagy RX460-tól felfele bármi
-
-
PuMbA
titán
válasz
szasanyi #53888 üzenetére
Monitorod milyen porton csatlakozik? Nem vagy véletlenül 59Hz-en? Háttérben futó programok között valami, ami állandóan pörget egy kis procit, valamilyen bemenetet figyel stb. van? Filmlejátszás közben a Rendszermegszakítások nevű folyamat a Feladatkezelőben mennyi processzort használ? Alaplap driverek legfrissebbek? Chipset, tárolóvezérlő, USB?
-
PuMbA
titán
válasz
previa69 #53845 üzenetére
Bármit hangtalanná lehet tenni
Nekem egy rendes asztali gépem van Intel G4560 procival, AMD RX460 VGA-val. A 400W-os tápban 14centis venti pörög 300-as fordulattal, a procihűtő 500-as fordulattal, illetve van két házhűtő 500-as fordulattal, de este, a csendben is hangtalan már fél métertől. Szóval ez a proci például elég gyors mindennapi feladatokra és teljes terhelésen is hangtalan tud lenni egy nagyobb bordás hőtűvel.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #53833 üzenetére
" A Pentium procik nem tudnak HDR-t sem"
Ezt mindig elfelejtem
-
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #53591 üzenetére
Nem elég, 2 éve újabb követelmények vannak, lásd utolsó sor:
1 gigahertz (GHz) or faster processor or SoC that meet the following requirements:
-Compatible with the x86 or x64 instruction set.
-Supports PAE, NX and SSE2.
-Supports CMPXCHG16b, LAHF/SAHF, and PrefetchW for 64-bit OS installation -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #53588 üzenetére
Ha rá tudod rakni a legújabb 64 bites Windows 10 1903-as verziót (már szerintem itt buksz, mert a Core 2 nem támogatja a 64 biten kívül szükséges plusz utasításkészletet) és elfogadható sebességgel, problémamentesen megy, valamint a VGA-t is támogatja az alaplap BIOS-a, akkor igen. Mondjuk hosszú távra kérdéses, hogy mennyire lesz jó, mert bármelyik Windows 10 frissítéssel kinyírhatják a működést egy ilyen régi gépen.
-
PuMbA
titán
Mivel a 4K Blu-ray-eken van csak 10bit HDR van, ezért van valamennyi összefüggés
Ha a forrás egy 4K Blu-ray, akkor biztos lehetsz, hogy az a film a 10bit mellett HDR is. Emellett viszont PC-n 8 bit HDMI kimenetet beállítva is kimegy a HDR, tehát a kettő nem jár kötelezően együtt. Anime-k esetén csináltak H.264 kódolásban 10bites videókat anno. Azok nem HDR-esek.
-
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #53497 üzenetére
"Possible magyarázat miért nem megy sokszor itt sokaknak az UHD / 10bit / 444 / HDR beállítás"
Ezt eddig is tudtuk, azért, mert a HDMI 2.0 ennyit tud. UHD 10bit 444 HDR-hez HDMI 2.1 kell és HDMI 2.1-es TV is.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #53470 üzenetére
Főleg, ha az elején HDR képes megjelenítő hiányában HDR -> SDR konverziózni kell
-
PuMbA
titán
válasz
< CyberBob > #53457 üzenetére
Core 2 Duo E8400 alá tudsz egyáltalán Windows 10-et rakni?
Mert Windows 7-en nincs teljes HDR támogatás. 15k-ért veszel tök modern G4560 procit, ami ezerszer jobb, mint az E8400 és sokkal kevesebbet fogyaszt. Hozzá alaplap ugyanennyi, 4GB DDR4 RAM is olcsó.
-
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
vegyszer #53362 üzenetére
A fogyasztás miatt ez alig fog 3.3GHz-en járni és a legtöbbször 2GHz-en fog tanyázni. Nem hiszem, hogy 4K videó vágásra alkalmas. Egy sima 65W-os procival jobban jársz szerintem ilyen számításigényes munkához, mert még azok is teljesen halkra megcsinálhatóak, ha nagy hűtőbordával és egy 500RPM-en pörgő 12-14centis ventivel megtámogatod, 40 centiről már hangtalan.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #53249 üzenetére
Streameket nem ismerem, nem tudtam, hogy 4K SDR verziókat is adnak. RX esetén totál le kell mondani a VP9-ről
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #53247 üzenetére
RX-ek egyáltalán nem tudják a VP9-et. Ami volt fél évig hybrid megoldás, azt már rég kiszedték a driverekből. Elég nagy porhintés volt. Wikipedia-n egyébként láthatod, hogy van VP9 a Ryzen APU-kban.
"De van egy csomó eleve SDR / UHD anyag is már."
Filmeknél ezek az UHD hajnalán készültek, amikor nem értettek a helyes kódoláshoz. Nem ajánlott beszerezni őket, mert ki tudja, hogy milyen gyatra minőségű HDR -> SDR konverziót csináltak vele. Otthon fényképezővel készített UHD anyagoknál természetesen sok van ilyen.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #53244 üzenetére
A Ryzen APU-k tudnak VP9-et.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #53241 üzenetére
Megy, de mivel a legtöbb embernek van már 4K TV-je, így ez nem annyira fontos
-
PuMbA
titán
válasz
Balázs0916 #53143 üzenetére
Akkor jó
-
PuMbA
titán
válasz
Balázs0916 #53137 üzenetére
Az erősítődnek is támogatnia kell a HDMI 2.0-át, mert amúgy nem jut át rajta
-
PuMbA
titán
válasz
Balázs0916 #53132 üzenetére
madVR-t muszáj használnod, mert anélkül nem lesz HDR -> SDR konverziód és a színek rosszak lesznek
4K HDR filmet nem lehet csak úgy simán megnézni SDR kijelzőn, mint egy FullHD-t.
(#53131) puru: Nem hallottam még ilyenről Sony tulajoktól, furcsa
Én visszavittem volna az áruházba, ahol vettem, hogy csinálják meg. A TV-nek tudnia kell ezt a funkciót. Esetleg valamilyen képkocka interpolációs dolog maradt túl erősen hagyva. Az szokott még akadást okozni. USB esetén más nem tud akadást produkálni, ha a legfrissebb szoftver van a TV-n.
-
PuMbA
titán
válasz
Balázs0916 #53127 üzenetére
Pedig nem kéne akadnia, minden 4K TV-nek vinnie kell a 4K filmeket, ha jól be van állítva, még egy olcsó 130k-s TV-nek is
Nekem is tökéletesen viszi a filmeket egy ilyen olcsó Tesco gazdaságos Samsung TV. Nem futnak más alkalmazások a belső lejátszó mellett ilyenkor? SMART rész teljes alaphelyzetbe állítást csináltál már? USB-ről próbáltad?
"A Windows hangkezelője nem tud beleszólni?"
Nem. Milyen Windows-od van?
-
PuMbA
titán
válasz
Balázs0916 #53125 üzenetére
HDMI 1.4-gyel nincs HDR-ed....nem lenne jobb, ha a TV belső lejátszóját használod és akkor van? Ez így elég féllábas 4K és még HDR -> SDR konverziót is be kell kapcsolnod, ami rontja a képminőséget. A hangot egyszerű megoldani, be kell kapcsolnod a lejátszó programban a hangbeállításoknál a bitstreaming-et.
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #53109 üzenetére
A TV-k belső lejátszója már jobb, mint egy NVIDIA
Dolby Vision sincs PC-n, szóval már itt nyert technikailag egy TV belső lejátszója. Egyedül a kezelés és a felület a baj, ami miatt 4K HTPC vagy külső lejátszó ajánlott.
-
PuMbA
titán
válasz
ronson #53080 üzenetére
A 4W / 6W korlátozás miatt ugyanazt a sebességet hozzák, mert ugye az architektúra ugyanaz már generációk óta. Ez azért lehet fontos, mert mondjuk az én 3x gyorsabb procimon 1db torrent futtatása 10Mb/s-nal 20%-os procihasználatot eredményez, szóval ha tényleg egy mindenes, multitasking gépet akarsz, akkor pont a processzoron nem szabad spórolni. Ha csak maximum 1-2 feladatra szánod, akkor elég lehet, de akkor se mindenre.
-
-
PuMbA
titán
válasz
kpykpy #53014 üzenetére
"ez a plex egy média szerver progi? akkor utp kábellel kell összekötnöm a pc-t a bluray lejátszóval?"
Ja. TV-vel vagy a Blu-ray lejátszóval
"külső hdd-ről bluray lejátszó segítségével akkor sohasem lesz dts hangom?"
De, csak akkor állítsd be a Blu-ray lejátszón, hogy PCM hangot adjon ki, azaz dekódolja a DTS-t, DD-t, mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest