-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r #59086 üzenetére
A chroma upscalingről ugye beszéltünk, hogy kb felesleges, de egy Catmull azért kijön az IGP-ből, míg egy tv bicubic mindig (ha nem egyenesen nearest). Kalibráció alatt kép terén 3 gamma curve le tud írni mindent, viszont ezeket tv-nek nem tudod beadni, PC-nek igen. Hang terén van az igazi változás, bármilyen PC-s kalibráció annyit ér, mintha egy nagyságrenddel drágább rendszert vettél volna.
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #59046 üzenetére
4k siman megy vele nalam, ilyen van nekem is
meghat elobb probalja ki a kerdezo, hogy igy mukodne-e nala, de szvsz nem fogja
aztan ha jo, akkor lehet kolteni egy jobb minosegure is, ez meg maradhat tarcsiba
(nalam is ez van) -
viperabácsi
addikt
válasz
SunMount3r #59046 üzenetére
biztos nem
oda valami ilyesmi kellene -
Necronom
senior tag
-
benyovszki4
csendes tag
válasz
SunMount3r #59040 üzenetére
VLC-t használok, eddig azzal is működött, de most játékokban sem. Azt írja az erősítő, hogy PCM jelet kap, a másik komment alapján akkor az csak stereo lehet
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #59035 üzenetére
semmi problema, de itt az okara akartunk rajonni az alapveto bibinek
aktív DP->HDMI átalakító kell
ezert lett igy:
a 3 kabeles tehat igy
1. VGA HDMI -->AVR - ez a hang, hogy tudjon dekodolni az AVR
2. VGA DP -->TV (itt nem lesz hang tovabbitas csak ugy magatol) - ez meg csak kep
3. TV vissza HDMI -->AVR (itt figyelj oda, mert a Samsung TV-ken az 1-es HDMI port /ha van/ akkor az az ARC es nem beztos, h igy lesz hang) - ez meg a TV hangjaen nem tudom, hogy az o oprendszeren hogyan hivjak a kiterjesztett kepernyot, de bizosan tudod mirol beszelek, amikor azt mondom, h 2 aszal kell, ahogy a winban is van a klonozasos kepernyo
es mivel a kep nem megy az AVR-be, hanem kozvetlen a TV-be igy nem problem a 4k sem
ha jol megnezed mit es hova dugdosunk
de probalas nelkul senki sem fog tudni segiteni, rajtam kivul meg nem irt neki mas
ennyi -
szacsee
nagyúr
válasz
SunMount3r #59024 üzenetére
Köszi!
-
szacsee
nagyúr
válasz
SunMount3r #59022 üzenetére
Köszi, elég őskövület már, NFS-t megnézem tudja-e, ha nem akkor public dolgok maradnak rajta.
Idővel rájöttem, hogy a beállításokban a szolgáltatásoknál kell az UPnP-t engedélyezni, utána már látta a pc is a megosztott fájlokat. -
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #59016 üzenetére
Köszi szépen az infókat
Ezeket még nem tapasztaltam, mert jelenleg magyar sorozatot nézünk a BEvel.Amug szerintem én is az MPC-HCt fogom használni, ha lesz MadVr.
ISOkat BD lejátszó progival játszok le, így az nem szempont a MPCben.@Khaosz55
Igen, mert érdekel a Ti véleményetek is, akik már hosszabb ideje használják és kíváncsi vagyok, hogy a válaszai mennyire állják meg a helyüket.
De elnézést ha neked ez gondot okoz.@BIGi75
Köszi szépen neked is
Igen nagyon komoly szövege van már a ChatGPTnek.mintha egyik haver válaszolna. Nah meg ugyan abban a chatben emlékszik a korábban feltett kérdésekre, megjelölt igényekre.
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #58995 üzenetére
Android box-os topikban ajánlott cucc.
Google TV fut rajta, olyan a felülete, mint egy Google Chromecast with Google TV-nek.
Mennek rajta a streaming appok és KOdi is telepíthető rá.Én Chromecast 4K-t használok Plex-szel, így egyszerű vele a helyi lejátszás is.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
SunMount3r #59002 üzenetére
-
Necronom
senior tag
válasz
Nem rosszak a Strong leapok szerintem
Van benn L1 ha valaki streamingelni szeretne, a Kodi is teszi a dolgat
de erre mar a 4/64-es kell mert abban pl GB LAN van
Sot egesz jol teszi a SD/HD meretezest is
Az SDR/HDR konverziokkal en magam hadilabon allok mert oszinten szolva nem veszem eszre, hogy ezt konvertalassal oldotta meg, vagy nativ HDR -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58982 üzenetére
Nem, de nem is csucskategorias valami
Denon AVR X1500h es a nagyobbik az a 3800h (h=HDMI)
Ezek vannak sima 5.1-re es a nagyobbik az 7.2.4 air (de ez nem igaz mert csak 9 fuggetlen csatornaja van)
Mindketto rendelkezik ARC out a TV fele es persze vissza is a hang miatt
Annyit kell tegyek hogy a lejatszokon mindenkepp ki tudjam kapcsolni a hang dekodolast es azt az erositore bizhassam -
Sziszifeca
őstag
válasz
Jaja Homatics-t néztem ki.. csak a szervert hogyan lehet megoldani?
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58975 üzenetére
Van
Nalam igy vannak a bekotesek:
Egyik szoba: cumizik GB halo adat server--> TVBox->AVR->TV-TVhang ARC->AVR
a hang ugyanugy allitgatom a hangerot, a szines gombokkal a tavon le kell csatlakozni a CECrol akkor persze csak TV hang, ha visszamegyek CEC akkor csak AVR hang
Masik szoba: itt a kis serverrol megy a film -->AVR->TV-TV hang ARC->AVR
na itt az erdekesseg (samsung) a fel le gomb az erosito hangero, az eredeti TV hangero meg ahogy annak rendje es modja TV-n hangero
Bar semmi ertelmet nem latom, mert ahogy kikapcsolom az AVR kulon, azonnal a TV hangero gomb mukodik csk -
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #58951 üzenetére
Egyiksem, sima normál 1080p mkv.
Pl a Kodiben az Amazon primeról indítottam el egy filmet és utána kezdte ezt a csoda képet produkálni.
Majd kipróbáltam MPC-n egy kikölcsönzött filmet meg egy DTS demo videót elindítani és mind a kettő után az a kép fogadott.
Érdekes a jelenség mert elindítás előtt rendben van a kép és pl a DTS demo is rendben ment, de amikor killptem a teljes képernyős módból utána már olyan lett a kép.Remélem nem valami vírust kaptam be a Skyshowtimeos addonnal.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #58939 üzenetére
Olyan kábelt vegyél, ahol konkrétan fel van tüntetve a 18Gbps adatátviteli sebesség. Ha ez is ott van, akkor az a kábel tuti jó lesz. Persze ne Aliról meg Temuról rendelj.
-
MasterMark
titán
válasz
Mindegy mi van ráírva, a High Speed a lényeg. Ha régebbi a kábel akkor még nem volt 4K/60Hz, de később amikor a 2.0 bejött akkor meg lett. De a kábel ugyanaz maradt, csak ügyesebben vitték át rajta a jelet ezért nagyobb lett a sávszél.
High Speed kábel kell 2.0-ig, és Ultra High Speed 2.1-től. Más nincs.
szerk.: Emagról csak emag által forgalmazott bármit vegyél, a többi nagy valószínűséggel hamisítvány / kamu / stb.
Inkább ez: [link]szerk.2: Már megvan amúgy a kábel, hogy tudod mi van a dobozán? Ha igen, akkor mi a kérdés? Kipróbálod és kész.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Sajnos nagy a káosz ezen a téren !!!
A CSATLAKOZÓknak van verzió száma.
A kábeleket pedig feliratozzák az adatátviteli sebesség , felbontás + maximális frekvencia képességei szerint.A hivatalos oldalon is így találod meg :
[https://hdmi.org/resource/cables]Tehát aki kábelt tervez venni az a linkelt oldalon a 2 db legfelső variációból válasszon !!!
Kb ebben a sorrenben érdemes vásárolni :
1.
The Ultra High Speed HDMI® Cable2.
Premium High Speed HDMI® Cable and Premium High Speed HDMI® Cable with Ethernet3.
High Speed HDMI® Cable with EthernetA fentebbi képen az 1. és a 2. kábelmatrica és leírás látható.
Hosszútávon ezekből érdemes vásárolni.
Vásárlásnál figyelni kell a matrica meglétére és a specifikációt is át kell nézni !!!Ennyi a titok.
Amit linkeltél az pedig nem egy sima HDMI kábel, hanem egy hosszabbító....egyik végén "apa" , másik végén "anya".
Nem olvastam vissza de lehet nem is ez kell neked.
Ha tényleg egy meglévő HDMI kábelt szeretnél hosszabbítani, akkor tekints el ettől a pár sortól......és nem szóltam. -
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #58933 üzenetére
Azon a tévén ne erőltesd a HDR-t, szerintem HDMI-n nem fog menni. Ahogy írtam max a streamen.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #58933 üzenetére
Igen, a 2.0-hoz nem volt külön kábel, ugyanúgy a High Speed kell hozzá. Később bejött a Premium High Speed aminél külön ellenőrizték, hogy biztos jó a 2.0-hoz, de alapesetben a jó minőségű valódi High Speed kábel ugyanúgy jó.
2.1-hez kell az Ultra High Speed. Más kábel meg nincs közte.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #58929 üzenetére
Ultra gázra a HDR mint olyanra gondoltam ebben a kategóriában.
Teljesen felesleges a HDR-t erőltetni ilyen szinten. Kb ennyi a lényeg.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #58917 üzenetére
A High Speed az 2.0-hoz is jó kábel.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #58921 üzenetére
Stream az eleve az internetes sávszélességhez igazodik mind felbontásban, mind pedig bitrátában (dinamikusan változtatja ha szükséges). Pont azért, hogy gyenge internet mellett is tudjon az ember filmet nézni. Én nem erőltetném a HDR lejátszást HDMI-n keresztül, de ha van kedved kísérletezhetsz. Ha veszel egy valóban 18Gbps-es HDMI kábelt, az biztos hogy tudja az adatátviteli sebességet. Ha azzal se megy a HDR, akkor egyszerűen nem tudja a tévé. Lehet hogy a HDR az csak a Stream-re vonatkozik, inkább ez a valószínűbb.
Ha megnézed a displayspec oldalon a tévé adatlapját, akkor a panel csak 8bit-es. A HDR tévéknek általában natív 10bit-es a paneljuk (jobbaknak), vagy 8bit+FRC tehát szoftveresen oldják meg. -
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #58919 üzenetére
A Wikipedia nem hivatalos oldal. Verziószámmal csak aktív eszközt nevezünk meg. A kábel ha passzív (létezik aktív is) akkor az egy rézdrót nem több. Annak a keresztmetszete és szigetelésétől függ hogy milyen adatátvitelre képes.
Az a gond, hogy amikor még Full HD felbontású tévék voltak, akkor a HDR még nem létezett. Mivel nem írtad le hogy milyen tévéd van, ezért nem tudom hogy a tévéd képes fogadni a HDR-t HDMI-n keresztül. Szerintem nem, max a tévé belső lejátszójával tudnál ilyen forrást lejátszani. A másik meg az, hogy ritka a Full HD HDR tartalom, azt is valószínű a 4K verzióból butítják vissza. Egyébként fura, hogy 2025-ben kérdezel ilyeneket. Eddig se tudtál lejátszani azzal a tévével HDR tartalmat? Gondolom nem mai darab az a tévé.
A tévének HDMI 2.0b képesnek kell lennie, mert onnantól van HDR is. Ha nem ilyen HDMI van a tévén, akkor biztosan nem fog menni. Nekem volt egy Sony 49X8505B tévém ami már 4K felbontású volt, de csak HDMI 2.0a volt rajta így nem is tudta a HDR-t. Itt is látszik hogy fordítva van ez inkább, tehát amelyik tévé tudja a HDR-t, az szinte biztos hogy már 4K felbontású. -
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #58917 üzenetére
A HDR a 4K felbontással van együtt és ahhoz 18Gbps-es sávszélességre van szükség. Kábeleket nem HDMI verzió alapján különböztetik meg, mert egy kábelnek nem lehet verzió száma hiszen egy passzív eszköz. HDMI kábelek specifikációja.
Milyen tévéd van ami csak Full HD viszont tudja a HDR-t? -
róland
veterán
válasz
SunMount3r #58913 üzenetére
S melyik szervizt ajánljátok Budapesten?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r #58750 üzenetére
Nem létezik 6.1-es alapú DD+ Atmos. Streamingen 5.1 a bed, a 7.1-et már JOC keveri, amihez Atmos-képes erősítő kell. BD-n még néha van 7.1 + Atmos. 6.1-ről a JOC dokumentációjában sincs szó, nem engedi meg.
-
Necronom
senior tag
válasz
PC-n s megy a DD 6.1 es a DTS is de tenyleg csak ennyi
(Denon AVR 1804 szerint) -
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r #58868 üzenetére
Ez mindenre van, webes. Laptopról, tabletről, mobilról, gyártótól függetlenül működik.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r #58866 üzenetére
Nincs? Én csináltam, szóval support is van.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
SunMount3r #58844 üzenetére
Igen.pontatlanul fogalmaztam
-
rooland
senior tag
válasz
SunMount3r #58814 üzenetére
Köszi, megnézem! Ami a legnagyobb kérdés, hogy elérhető-e rá a Telekom TV Go alkalmazás, mert alapvetően azt szeretném futtatni rajta.
Meg tudná nézi esetleg valaki, akinek van ilyen stick-je? -
rooland
senior tag
válasz
SunMount3r #58809 üzenetére
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #58773 üzenetére
Akkor ez is hasonlót csinál mint az mpc-vr, vagy jobbat? Mi a helyzet a Netflix appal? Az mit csinál, ugyanezt?
-
spiky03
veterán
válasz
Sajnos már nem az, amióta mindegyik streaming átállt a webes megjelenítésre a natív app helyet, már nincs 5.1es hang.
Egyedül a MAX tudja.
A Netflixhez kell egy külön bővítmény Edge/Chrome alá és ott úgy lesz 5.1es hang.
A többinél még ez sincs... szégyen, hogy ennyire nem érdekli őket a PCs lejátszás. -
robi222
senior tag
válasz
Netflix app-al sem működik a hd hang. Magában a vindowsból csak pcm hang jön ki. Hiába stereo vagy 5.1 van beállítva.
-
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #58683 üzenetére
#58683SunMount3r :
Köszi az infót, sajnos mire az illetékessel megbeszéltem az itteni hardverapro-s készleten lévő lap már nincs. De nem baj, majd nézek max egy másik Amlogic boxot.#58684Borisz76: Köszi, sajnos iPad-en gépeltem elég lassan, és nem figyeltem a kis és nagybetűre, ami nem mindegy. Köszi, hogy írtad.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #58688 üzenetére
Lenovo legion slim laptop, rx 4060 vga 8gb.
Nem tudom jobban leírni, nagyon rövid időre röccen egyet.
Az összefoglaló alapján állítottam be.
Esetleg valakinek linkje mpc- hc hez? Mert a hivatalos mp hc t már nem fejlesztik, de korábban kaptam egy linket csak nem találom. -
pistabyte
tag
válasz
SunMount3r #58657 üzenetére
Igen az N4000-es. [link]
Ezért is kérdezem melyik lenne akkor a jobb. -
pistabyte
tag
válasz
SunMount3r #58655 üzenetére
Igen láttam Gmktech, Dune stb...
Bmax-ot nézegettem az amazonon. Tényleg nem tudom melyik lenne a legjobb választás ár /érték arányban max 60 ezerig.
Végülis tényleg csak 2 dologra kellene, hogy seedeljek vissza torrent-re, emiatt menne állandóan, másrészt meg 4k hdr filmek lejátszása plexen. -
mpierre
veterán
válasz
SunMount3r #58650 üzenetére
8700g akart lenni.
Ehh.
-
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #58645 üzenetére
Legyen igazad, én befejeztem.
Kipróbálom a HTPC vonalat.
-
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #58642 üzenetére
Mint írtam, vettem AmLogic 905X4 processzoros szerkezetet, szerencsére nem volt egy ökör ára.
Kibányásztam, hogy melyik CE kell rá, szenvedtem vele egy darabig. Aztán nem ment a táv és a kijelző sem. Ott feladtam.
Mostanra meg szétesett a kártyahely.
Most a gyári Android megy rajta, de nem vagyok megelégedve vele.Elegem van ezekből a kínai vackokból.
Ez a rövid története, hogy miért szeretnék inkább PC-t. -
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #58618 üzenetére
Nem fejlesztik? Miről beszélsz már megint?
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #58612 üzenetére
Valami német oldalon a napokban elég komoly mini pc-ket láttam elfogadható áron..Kérdés hogy ki miért ragaszkodik ma még a pc-hez ilyen streamer és mediaplayeres ár és kinálat mellett..
-
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #58616 üzenetére
Tudom, nem arra gondoltam, hanem a kínai rendelésre, meg a kínai cégek produktumaira.
-
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #58612 üzenetére
Köszönöm, de nem bízok a kínaiakban, a szemük sem áll jól.
A mini PC / PC vonalat mind használt gépre értettem, nem újra.
-
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #58588 üzenetére
Samsung TV-m van (HDR, HDR+) és nem tudja a DV-t.
Tetszik a Kodi a letöltött információival és az, hogy azzal indul a rendszer. Egyszerű.
GIGABYTE BRIX BACE gépek is jók lehetnek?
Sok eladó gépet látok. -
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #58577 üzenetére
Nem a sticken nem kodit használok, hanem a gyari appokat.
Kodiban nem jön pl fullHDban pl az Amazon prime sem se a Max. Legalábbis régebben nem jött.Igen az lenne az elképzelés.
Igen tudnia kellene ezért is furcsálltam.
A sticken a legjobb minőség van kiválasztva. Lehet azt kellen át állítani PCMre? -
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #58575 üzenetére
Valóban nem néztem meg mert nem voltam még úgy gépközelben, elnézést.
Azért próbáltam a stickel mert ott ugye rendes minőségen jönnek a streamingek, nem úgy mint pl a kodiban, vagy a böngészőben.
Ilyen HDMI spitterem link
Már teljesen kikerült az AVR a rendszerből, és van egy olyan hangkártyám, amin van optikai bemenet és így szeretném kicsikarni valahogy a spitterből a több csatornás hangot, úgyhogy a pc szóljon, a hangkártyára kötött végfokokon.
De gondolom erre nem sok esély lesz, mert már korábban is kérdeztem aztán nem volt rá javaslat.
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #58573 üzenetére
Köszönöm, megnézem majd.
De ha jól gondolom ez is csak azt irja ki, amit vele játszok le?
Én valami olyat szeretnék, ami kiír mindent, ami "kimegy" hang a gépből.Egy példa.
Van egy HDMI elosztóm, amibe bele volt dugva egy Amazon firestick, a HDMI elosztón volt optikai kimenet, amit rákötöttem az erősítőre. Elinditottam egy filmet a Primeon (ott ugye 5.1 vol) viszont az erősítő azt írta ki, hogy PCM 2.0. Ott már nem "jött ki" az eredeti hang.Van valami ilyen megoldás? Vagy túl sokat akarok?
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #58569 üzenetére
Próbáld ki, ha működik szólj!
Nekem egy Intel® UHD Graphics for 13th Gen Intel® Processors (ennek komolyan nincs rövidebb neve?) van. Ha menne én is rászánnám az időt. -
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #58569 üzenetére
Elvileg, ki kell próbálni.
De pl az új LG C4 már alapból tudja: [link] -
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #58567 üzenetére
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #58565 üzenetére
Más feltétele nincs, annyi hogy fel kell még telepíteni a Dolby Access-t és Dolby Vision Extensions-t is. Az Energy Media Player is tudja, és az kezeli az összes Profil-t (kivéve a FEL-t), a DV képes Yoga notebook-omon próbáltam.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #58557 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz. Azokon a kijelzőkön lesz Dolby Vision Windows alatt, amelyek megkapták a "Dolby Vision Certification for Windows" tanúsítványt. Ez külső kijelző is lehet, pl a Dell Alienware AW3225QF is ilyen.
Ami igaz, hogy sajnos nem elég hozzá egy DV képes TV, de remélem a nagyobb gyártók előbb-utóbb integrálni fogják ezt a tanúsítványt. -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #58561 üzenetére
Lehet trükközés, de működik, pont mint a MADVR-nél a HDR, tehát tökéletes.
Igaz, én csak kizárólag vetített képet nézek. -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #58559 üzenetére
Ha nem a MPCVR-rel játszottam le, akkor lila volt a kép, bekapcsolva volt színhelyes, tehát nekem működött.
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r #58553 üzenetére
Hogyne menne.
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #58525 üzenetére
Köszi!
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #58523 üzenetére
Bocsi Tidal akart lenni, nem tudom miert netflixet irogattam
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #58521 üzenetére
topping D30 pro.. Szoktam lemezrol is zenelni, mert mi a bajod a Tidallal?
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r #58518 üzenetére
Igen a DAC meg van már egy ideje, őt megszeretném tartani mert szeretem!
-
zsolt_64
senior tag
válasz
SunMount3r #58513 üzenetére
2.5"-os (Laptop) HDD ami kapható az mind SMR messziről kerüld el....
-
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r #58507 üzenetére
Igen, változott a gain karakter, onnantól pedig ezt hallottad. Ez olyan, mint amikor hangszórókábelek közt hallanak minőségbeli különbséget, de amint korrigálod a hangerőt, az egyetlen dolgot, amin az tud változtatni, hirtelen megszűnik minden ilyen élmény. Ilyen apróságokat nem tud az ember érdemben megbecsülni, szóval ha a mérés azt mondja, hogy belefért a kis csomagba a jóság, akkor teljesen valid. Egyébként a DAC mindig pár négyzetcenti volt, a tápok körítése vitt el minden helyet. Az pedig manapság nagyon miniatűr tud lenni, már amikor egyáltalán kell. Az Axagonhoz például egyáltalán nem kell, elbírja az USB Vcc. Olyan ez, mint ahogy a háttértárak lassan memóriakártya méretűek, pedig mindenben jobbak, mint a régiek. Nem jó ez az orosz hozzáállás, hogy a nagyobb biztos jobb.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r #58505 üzenetére
ADA-71. Egy bizonyos szint felett már nincs karakter, minden semleges, hacsak nem szándékosan rontják el (pl. Arcam). A Realtek máig egy 2000-es vagy talán régebbi, változatlan chipet árul, amin nincs alap zajszűrés sem, nyilván minden jobb lesz nála, de nézz meg például egy ASUS alaplapi hangkártyát, vagy bármelyik laptopjukat. Ez a szint mostanában kúszott le a belépő kategóriáig, a fejlődés már csak ilyen. Ez olyan, mint hogy régen sportkocsi kellett a pályára, ma már családi Kiák is vannak 3.2 alatt 100-on, és szintén gyári Civic-ek meg Golfok mennek Lambo időket a Nürburgringen, és akkor csak a teljesítményt említettük, nem az építési minőséget...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r #58502 üzenetére
Már egy Axagon kártyának is 100 feletti SNR-je van, bőven zajszint alatti minden torzítása. Miért fizessek tízszeres-százszoros árat, hogy elérjek ugyanoda? (Hogy még viccesebb legyen, van százszoros árú hú de audiofil bullshit procim, és nem azt használom, mert konkrétan rosszabb - már csak a component crammingből is következik.)
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #58499 üzenetére
Persze, mehetne HDMI-s erősítőn is, de végfokok lesznek hamarosan. Egyébként mai avr-ek elképesztően túlárazottak, erős minőségi kifogással. Pc processz és vegfokkal olcsóbban lehet sokkal jobb minőséget elérni. Amit a Cavern tud, annak a közelében nincs az avr-ek szobakorrekciója.
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58490 üzenetére
ha pl. valami "szokásos" zenét játszol le a PC-n, akkor az SPDIF-en is 2.0-ás PCM-ben fog kimenni.
ez igy korrektebb es ertehetobb is, mert mondjuk sokan masok (IS) keverhetik, mert az van irva (magyarazatlanul es ami lejon barkinek is), hogy az SPDIF csak stereot tud es barhogy erolkodik meg csak az 5.1 se jon ossze...
Am csak azert szoltam bele, hogy masok is lassak, hogy ez csak a PCM-re igaz
Sokan felreertettek ugy vettem ki... -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58485 üzenetére
Az SPDIF csak sztereó PCM-et tud
De akkor az hogy lehetett, hogy meg anno (gigabyte 775 lap) tudott siman 5.1 DD es DTS az alaplapi coax/optikai? Az igaz, hogy kellett hozza az ac3filter, de csak azert hogy menjen a passthrough
Egy Denon 1804-em volt akkoriban egyebkent es tokeletes volt minden -
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #58485 üzenetére
LAV filter dekodol HD hangig bezárólag, Cavern és EQ APO ekvalizál, majd a Xonar analóg sokcsatornás kimeneti jelét fogadja a végfok multichannel in sokcsatornás bemenete. Így működik a pc processzorként is, a hang pedig marad veszteségmentes.
Void: ez azért vicces, de nem vagyok meglepve.
Nem fancy hangkarit keresnék ha esetleg nem működik a Xonar, de ennél jó lenne megnyugtatóbb belső vagy külső hardver. Lemondtam a NUC-ról, akár belső kártya is szóba jöhet.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #58483 üzenetére
Semmiképp nem akarom lekeverni, kiépített sokcsatornás házimozi van, HD hang mindenképp kell. A HTPC egyben az audio processzor. Dekódol PCM-ben, AVR pedig a sokcsatornás végfok, ami multichannel PCM-ben fogad veszteségmentesen. Később külön végfokok lesznek, HDMI audio bemenet nem lesz, ezért is kell a hangkártya.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #58481 üzenetére
Win 10-en nálam működik a gyári driverrel hibátlanul.
Ha nem sikerülne 11-en, még maradhatna megoldásként külső USB-s hangkártya, de manapság erős minőségi kifogással találni külső kártyákat.
-
Várvédő
csendes tag
válasz
SunMount3r #58474 üzenetére
Köszönöm , sajnos nem sikerült, még próbálkozok a gyártónál,TOPTON egy újabb illesztő programért.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #58476 üzenetére
Igen, de rájöttem a feltételezhető okára, bár a miértre nem.
Ha megy a TV és bekapcsolom a HTPCT-t (újraindítás is ugyanez), akkor nincs HDR és 4096 a felbontás, utána állíthatok bármit, marad ez.
Ha azonban a HTPC-t előbb kapcsolom be, majd utána a tévét, akkor 3840x2160p HDR. -
Várvédő
csendes tag
válasz
SunMount3r #58470 üzenetére
-
Várvédő
csendes tag
válasz
SunMount3r #58464 üzenetére
-
Várvédő
csendes tag
válasz
SunMount3r #58461 üzenetére
Letöltöttem, beállítottam ahogy írtad,de maradt,lehet hogy a 2012-es tv a gyenge pont, majd megnézem optikaival összekötve,de addig is köszi.
-
mpierre
veterán
válasz
SunMount3r #58451 üzenetére
Nos igen. A 20-50GB-os csodákhoz kell tárhely, meg virágbót is. Elég csak azt megnézni, hogy melyik méretű fájlt hányan töltik le...
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58445 üzenetére
en ilyet nem irtam...kerdeztem, kicsit eltertunk a targytol
egyebirant ajanlottam egy masik iyent is, amihez mar oda van irva a DTS tamogatas senkinek nem nyomok fegyvert a fejehez, segiteni probaltam, mert sztem jobb megoldas ez mintsem kabelkoteggel bemenni egy hangszoro rendszerbe -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58442 üzenetére
hat addig nem is fogjuk megtudni a tutit amig valaki ki nem probalja...
vagy mondjuk megkerdezi..
de piszok szimpatikusnak talaltam az eszkozt, ezert tettem ideegyebkent 100-bol kb hany magyar szinkron van DTS-ben?
de itt egy masik es itt mar szerepel az, hogy miket tamogat
5.1CH for SPDIF Output (support compressed audio audio such as DTS, Dolby Digital) -
molnarg
csendes tag
válasz
SunMount3r #58433 üzenetére
nem gond, nem vagyok egy vájtfülű, lehet hogy ha nagyon figyelném lenne alapzaj, de 50-70%-os hangerőn sem hallok zajt ki belőle. (Logitech Z906)
-
molnarg
csendes tag
válasz
SunMount3r #58430 üzenetére
A vinyóról meg annyit nyilván minél nagyobb annál jobb. Ami belefér neki a keretbe. Max törölget többször
-
molnarg
csendes tag
válasz
SunMount3r #58430 üzenetére
Értem, köszi a még több infót, sztem akkor szétnézek Amd irányba is.
Ryzen GE széria, mert ebből a pénzből amit elkérnek, ezért már komoly cpu-val is kapok, de kezdésnek sztem bőven viszi a 2200GE vagy 3400GE is. (és persze benne van a bővítés lehetősége)Itthon nem nagyon van GE, de ahogy látom ebay-n lehet kapni 10-20e között szállítással 3200GE-t ami 7 ezer+ pontos benchmark szerint. Az alaplap a húzós tétel, nem is értem miért. Max alaplap ügyben azt tudom hogy egy nézek standard itx am4-est + egy külső olcsó 5.1-es hangkari. Nekem is ilyen 4 ezer ft-os van https://www.aliexpress.com/item/32815685327.html tökéletesen ellátja a feladatát.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
SunMount3r #58427 üzenetére
az eredeti hozzászólásban volt , pláne raid-ben szóval legalább 2 darab...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
SunMount3r #58425 üzenetére
Hát akkor hozd ki 100k ból 16G rammal és + legalább 4TB merevlemezzel...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
SunMount3r #58422 üzenetére
Az Asrock tuggya
- 1 x HDMI 2.1 TMDS Compatible, supports HDCP 2.2 and max. felbontás up to 4K 60Hz
- 1 x D-Sub, supports max. felbontás up to Full HD (1920x1080) 60Hz
én inkább Asrockot vennék, mert nem laptop memória kell bele, és Jack es 19V táp kell csak hozzá ami szintén zajtalan. Persze az Asus is ugyanolyan teljesítményű lehet. -
zsolt_64
senior tag
válasz
SunMount3r #58419 üzenetére
Én is windowst tennék(teszek) tá, de majd jönnek a linuxdockerhuszárok
A kiegészítők meg majdnem mindegy, itt az alapcuccért kell jó mélyen zsebbe nyúlni.
Bár ha egyszer rászánod a pénzt utána nem kell akár 8-10 évig hozzányúlni... -
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #58409 üzenetére
Igen. A sok szemétből mennyi minden tűnik el.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #58406 üzenetére
Szemléletes egy Win11 tiszta telepítés, azután pedig rá egy Atlas/ReviOS.
-
mandju
senior tag
válasz
SunMount3r #58406 üzenetére
Nem is írtam ilyet, hogy hang, kép jobb lesz tőle.
Ha lenne win11 ltsc, akkor az ment volna fel.Nekem sem volt problémám vele soha. Bár nekem csak forrás szerepet tölt be a mozimban. Nincs webböngészés, facebook és társai
-
mandju
senior tag
válasz
SunMount3r #58401 üzenetére
Én azt gondolom, hogy igen.
Az ltsc-nek is az volt a lényege számomra, hogy nincsenek feleslegesen futó folyamatok a háttérben és nem jönnek kéretlen update-ek… az 5 év alatt gondozásmentes volt a pc. Csak a kodi-madvr-mpchc frissítésekkel kellett foglalkoznom.Sokszor olvastam, hogy egy update után nem ment eqapo, a hang, vagy megkeveredett a gpu driver… én ezt próbálom/próbáltam elkerülni. Eddig sikerrel.
Nem kötelező ezt követni, csak mutattam egy lehetőséget.
-
setup
tag
válasz
SunMount3r #58376 üzenetére
MSI 1GB GT710, ....tudom, de a projektor csak FullHD-t tud, szóval nekem egyébként elég, csak ha más hoz valamit, hogy nézzük meg, és az valami UHD vagy valami nagyon becsomagolt, akkor picit ciki már, hogy döcög
Az egész olyan, hogy ha nagyon akarom átdugom a HDMI-t a notiba és az meg bármit... szóval leginkább csak az 580 miatt jutott az eszembe, hogy mi lenne, ha beleférne a HTPC-be... de ahogy nézem az üres házakat... picit lecsüccsentem az áraktól. Lehet mégis olcsóbb venni valami erősebb LP kártyát. Nyilván van. -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58366 üzenetére
Ez van, koszi...en csak azert vau bele az elozobe, mert nalam nem jott be ez az USB-s dolog file serverre dugva...es a fene tudja mikor csinalja, lehet eszre sem veszem akkor is teszi a dolgat es az meg a szerencsesebb
Amugy nekem egy szep kis kocka hazikoban van a holmi es szerencsere 2x 3,5"+2x2,5" hdd lehet bele pakolni - ez meg mindenre (is) eleg -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58363 üzenetére
Icy Box IB-273STU3
Patice: Egy Seagate laptop thin hdd
(a tobbi olyan pici betukkel van irva, hogy szemcsevel se tudom elolvasni) -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58361 üzenetére
Az oprendszer mindegy, mert win es linuxon is csinaja, de tenyleg csak neha
Ez egy USB kulso haz, benne egy snassz laptop sata hdd
Hetekig, honapokig okes, aztan nekiall daralni, de olyankor ugy megfogja az egesz gepet, hogy tukepp minden all es aztan 4-5-6 mp es minden megy tovabb. A fent emlitett N100-as mITX laprol van szo -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58358 üzenetére
Nem tudom...
vagyis nalam is van egy kulso HDD a serveren es USB3
De neha nem tudom mikor es miert minden elkezd rajta porogni csak ugy a semmibe, azan abbahagyja es persze onnan megint tokeletes a lejatszas -
huliganboy
addikt
válasz
SunMount3r #58358 üzenetére
Köszönöm a válaszokat srácok! Nagyok vagytok!
-
Djuree
félisten
válasz
SunMount3r #58346 üzenetére
köszi, akkor marad így, aztán majd ha gondot észlelek összedugom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Opera böngésző
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Everest / AIDA64 topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged