Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
válasz Valkűr #58638 üzenetére
a vetítősöknek cinemascope vászonnal nem igazán van media player alternatíva... vagyis lenne, ha vennél mellé egy lumagen-t, vagy aegy madvr envy-t.
Aki nem szán videoprocesszorra több millió forintot, annak jó alternatíva a htpc.
szerintem a legnagyobb előnyök:
21:9 menü (custom resolution)
cinemascope jukebox
DTM
NLS (non linear stretch)
3DLUT
profilozható filterek
valós időben alkalmazható gamma process
teljes távvezérelhetőség akár egy ipad-ről, web alaponhirtelen ennyi jutott eszembe, de biztosan van még több is...
Mondjuk azt aláírom, hogy nem való mindenkinek. Viszont van remény. Pár hónappal ezelőtt kísérleti jelleggel egyik mozis fórumtársnak összeraktam és konfiguráltam egy htpc-t egy PD F32-höz. Eladta az arm boxot, és a dune-t is. Azóta problémamentesen használja a gépet. Nincs hibaüzenet, nincs semmi gondja vele. Távirányítható egy ipad-ről webremote alkalmazással, és fel lett konfigurálva egy harmony elite-re is. Így akár egy media player-t lehet irányítani, billentyűzet és egér nélkül.
Belőle hiányzik mindenféle informatikai affinitás. Mondhatnám azt is, hogy pc-s analfabéta mindenféle bántó szándék nélkül. Mégis működik nála a dolog.
Kell egy jól beállított és kordában tartott szoftveres konfig.
[ Szerkesztve ]
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Smiley
addikt
válasz Valkűr #58633 üzenetére
Nálam pl azért van HTPC mert az erősítőm nagyon fasza de csak fullhd. 2 HDMI van a videokártyán így aztán nem kell erősítőt cserélni csak ezért mert eljárt felette az idő. A korrekcióról nem is beszélve.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
sony309
őstag
válasz Valkűr #58629 üzenetére
Már jártam ott, de nem szeretnék hűtési problémákkal küzdő playert venni.
Mindegyik olyan.
Az Android rendszere nem frankó, kell rá a CE, amit ki kell válogatni millió verzióból.
Számomra problémás. Neked nem. Elfogadom.Elmondtam a véleményelemt és be is fejeztem.
S3x, hifi & rock and roll
-
Borisz76
veterán
válasz Valkűr #58625 üzenetére
Felhasználó és felhasználás függő.....
Nekem van egy PC-m.
Nevezhetném HTPC-nek mert a rá kötött házimozi erősítőn keresztül csatlakozik hozzá a TV is.....így azon filmezek.
De van rákötve egy monitor is mert játszom vagy éppen böngészek.Tehát nálam mindenes a gép.
Igaz , nem kifejezetten HTPC-nek építettem és az alapok is több mint 10 évesek. Ugyanakkor próbáltam minél halkabbra építeni a végeredményt és nekem tökéletesen megfelel a mai napig.
Most is ezen pötyögök....Ház: Cooler Master HAF XB
Táp: Enermax Revolution 87+ 650W
Alaplap: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H
CPU: Intel Core i7-3770K ( 3.5 GHz-3.9 GHz )
Hűtő: Noctua NH-D14
Memória: Kingston HyperX DIMM 16 GB DDR3-1600 Quad-Kit
SSD: Samsung 850 Pro series 2,5" 512 GB
VGA:5 évig SAPPHIRE Radeon HD 7970 VAPOR-X GHz Edition,
majd 2019 nyarától egy ZOTAC Gaming RTX 2060
Egér: Logitech Gaming Mouse G500
Webkamera: Logitech HD Pro C920
Monitor: Dell UltraSharp U2312HM
TV: Samsung UE55F6470SS
Operációs rendszer : Windows 10 Pro ( 64 Bit )
AV Erősítő : Sony STR-DN 1030
Hangfalak :
- Dali Ikon 7 Mk1( Front )
- Dali Ikon 1 Mk1 ( Surr. )
- Dali Ikon Vokal 1 Mk1 ( Center )
- Sunfire HRS-10 ( Sub )[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
sony309
őstag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Valkűr #58622 üzenetére
Hát HTPC szempontból ezekből csak az N100-as procis az érdekes, egy i7 már messze overkill ehhez. És az N100-as is több, mint 20K-val drágább, mint pl. amit linkeltem. Azt sem találtam az oldalon, hogy akkor ez most milyen nemzetiségű "gyártó" lehet, meg, hogy valójában hol is gyártják ezeket a gépeket... Tudom, hogy sokan jobban megbíznának pl. egy Német gyártóban, mint a Kínaiakban, nyilván döntse el mindenki maga, hogy megéri e ez a "megnyugtató érzés" a felárat.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Valkűr #58524 üzenetére
Úgy már azért bővülhetnek a lehetőségek. A Tidal-t azért sok féle OP rendszer/program megoldás támogatja így-vagy-úgy. Ha nincsenek más erőforrás igényesebb elvárások, akkor arra tényleg elég lehet egy Pi4 is. De nézz át a Topic-ba, amit linkeltem és inkább ott kérdezz tovább.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Valkűr #58517 üzenetére
Csak Netflix-ről menne a zene, vagy más forrásból is? A DAC már megvan hozzá?
N95/N100-as procis MiniPC-ket ajánlanék Windows 11-el. A másik vonal egy Pi4 lenne (mondjuk használtan), de nem tudom, hogy van e elég erős hozzá, hogy pl. egy minimál Linux alatt böngészőből rendesen elfusson rajta a Netflix.
-
vegyszer
addikt
válasz Valkűr #54983 üzenetére
Én 25 év alatt most cseréltem először elemet alaplapban.
Nekem is megakadt a boot (érvénytelen dátum miatt).Ha nem is segít, legalább olcsó, és nem durva próba.
Néha már ez is élmény.[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Vhiktor
veterán
válasz Valkűr #54858 üzenetére
Lehet, na de melyik melyik?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
magicbox
senior tag
válasz Valkűr #53987 üzenetére
Ez szép és jó, de szerintem nem fér be a házba. De mivel mindent (kari nélkül) jövő héten kapok meg, így egyelőre passzolom.
R7 240 passzív használható? Igaz az gddr3.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
bajnokpityu
félisten
válasz Valkűr #53987 üzenetére
nekem ugyanilyen Peter van az r9 290esen a HTPCben.szinte ugyanazt tudja madVR alatt, mint az 580, a Peterrel az öreg ugyan sokat eszik (250-300W) de teljesen halk, és jóval olcsóbb.
Poenból, kiváncsiságból vettem egy 2400Gt, hogy majd lin tápolok, van is olyan paraméter, amiben jobb igy a lin táppal, de azért nem lehetetlen, h VGA visszakerül...
-
Gombinyó
őstag
válasz Valkűr #53805 üzenetére
Egy tv-s szekrényben lévő mini-mATX házba nem raksz be 4-5 diszket, plusz ssd-t a rendszernek. Az ilyen alaplapok többsége RAID-et se tud, ha pl biztonságban szeretnéd tudni a fontos adataid (hardver hiba esetén, zsaroló vírus ellen nyilván ez se véd). Nem hülyeség a NAS HTPC mellé, de nyilván ez is igény függő kinek mire van szüksége...
-
Vhiktor
veterán
válasz Valkűr #53767 üzenetére
HD6770
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
senior tag
-
LordTimua
csendes tag
válasz Valkűr #53661 üzenetére
Jelenleg egy beeling gt kinget hasznalok (sajnos tapasztalatom szerint ez is gyenge a 4k-s filmezesre, elegem lett a kompromisszumokbol). Most a hdmi porton keresztul megy a jel az erositobe, es onnan megy tovabb a projektorba. Jobb, ha dp portbol lenne az output dp-hdmi kabelen keresztul, ha nem kezeli a proci a ket kimenetet? Mert akkor a dp port léte szempont lenne az alaplap kivalasztasakor.
Es meg egyszer koszi a hozzaszolasaitokat!
-
tomic
addikt
válasz Valkűr #53602 üzenetére
Igen ezt megtaláltam,illetve nagyjából megtaláltam minden mást is.Szerencsére már magyar nyelv is van benne.
Felülete nekem nagyon bonyolult KodiDS player után. Szokni kell magyon.
Egy két prüba lejátszás volt eddig.
Amit észre vettem pár indítás után,hogy a madvr render idők jelentősen alacsonyabbak a Jriver ben mint a DSplayerben. Ez másnál is így van vagy nálam van elállítva valami?Ami segítség kellene az az,hogy hogyan tudom hálozatról elérni a NAS-on lévő 3 mappámat(filmek,videüklippek,zenék)? Természetesen külün külün.
Bekapcsoláskor hogy tudom rávenni,hogy ez induljon egyből mint Kodinál az XBMC lancherrel?SunMount3r Beilleszteni nem tudom hogyan kell csak letiltani ezzel. Részleteznéd? Köszi
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Valkűr #53576 üzenetére
Hát ezekre is gondoltam már, de nagyon vegyes infókat olvasni ezekről a kínai PC Box-okról a minőség terén. Pl. a Beelink egy közismerten hanyag gyártó az Amlogic-os Topic-ban. De már a Voyo-ról is olvastam rosszakat. Csak olyan jöhet szóba amit biztosan lehet ajánlani. Így első körben talán maradnék az itthon is kapható gyártók mini-PC választékánál.
-
törölt tag
válasz Valkűr #53550 üzenetére
Gondolom, a legtöbben saját maguk rakták össze a gépüket. Nem mondtam, hogy "olyan okos vagyok", ezért is kérdeztem... Lehet, nem volt teljesen egyértelmű. Úgy gondolom, arra van a topik, hogy megosszuk a tapasztalatokat, tanácsokat adjunk. (Ahogy mindenkinek elmondjátok, hogy NVidia-t NE!) Többféle opció létezik, pl. az én igényeimnek (netezésre is használnám) azt is el tudnám képzelni, hogy jobb, ha IGP nélküli proci mellé teszek valami videokártyát.
Nos, köszönöm, hogy próbáltatok rávilágítani a dolgokra! -
SunMount3r
nagyúr
válasz Valkűr #52906 üzenetére
Mondjuk ezen meg dedikált média gombok nincsenek, ha már HTPC. Mondjuk attól függ át lehet e programozni a gombokat a lejátszó szoftveren beül.
Meg a tapipadozáshoz ezt is két kézzel kell fogni.
Nekem még mindig a 2 oldalas légegér tűnik a legjobbnak. Persze ha csak nem gépel, chat-el vele gyakran az ember. De arra meg tartani kell egy külön kompakt tapipados bill.-zetet.
-
python1
veterán
válasz Valkűr #52549 üzenetére
Nekem van mindkettő modell s16t és s16v.
Akkor ezek szernt már feltetted az imn VF 310-es szoftvert,ott kell állítani,hogy mit szeretnél láti a kijelzőn.Írj rám privit ,és összehozzuk.
Ja olvasom,hogy asus hangkari van a gépben,nem szereti a 16v,de az s16t-vel nincs problémája.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
-
Totheground
addikt
válasz Valkűr #39644 üzenetére
Na de ezaz, nekem nincsenek meg ezek a sorozatok... És baromi idegesítő, hogy akárhányszor bemegyek a sorozatok mappába, ez a szar felugrik és vissza kell lépnem. Ha egy konkrét sorozat almappájából visszalépek, akkor is.
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Ribi
nagyúr
válasz Valkűr #38976 üzenetére
Nem tudom egyáltalán windowsról van-e szó, mert azt nem írtad.
Milyen OS-ről osztasz meg? Azon az OS-en amikor belépsz meg kell adni jelszót?[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Valkűr #38555 üzenetére
A legegyszerűbb, ha a filmcímek után feltünteted az évszámot is a következő módon.
Benjamin Button különös élete (2008).mkv
vagy
The Curious Case of Benjamin Button (2008).mkv
De olyan is akad olykor, amikor ugyanolyan filmcímből kettő is akad ugyanabban az évben. Ilyen a "Triangle" c. film. Ilyenkor egyszerűbb, ha a magyar megfelelőjére nevezed át a filmet. Háromszög (2009).mkv
Egyébként a legjobb scrapper véleményem szerint a TMDb.
(#38561) mandju
Bármelyik legolcsóbb tablet. Nem kell semmi extra, főleg, ha erre a célra akarod használni.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest