Hirdetés
- 

PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Tamoo
nagyúr
válasz

Vhiktor

üzenetére
						Atmost talán nem, de nem vagyok naprakész.
Elmúlt két évben elvoltam vele úgy hogy hozzá sem kellett nyúlni.
Oké, fel kellett telepíteni memóriakártyára (10perc), beállítani a Kodit, meg SSH-n átállítani RGB-re mert az nem volt menüben. Van amelyik verzióval problémás lehet blu-ray/dvd menü amibe én belefutottam, de amúgy semmi nyűgöm nem volt vele. Legjobb.
Ha nem akartam volna bűvölni a rendszert EQ-APO-val, akkor maradtam volna amlogic vonalon. - 

SunMount3r
nagyúr
válasz

Vhiktor

üzenetére
						Oké, csak kérdeztem, mert nekem pl. fontos mind kettő minősége és gondolnám, hogy nem vagyok vele annyira egyedül. Sok régebbi anyag eleve max. SD-ben, vagy pl. TV forrás esetén gyakran csak 720p-ben elérhető. A 4K (SDR)->FHD konverzió pedig egy elég újszerű "állatfaj" még, de egyre több az ilyen anyag és tapasztalatom szerint néha (kodek és bitráta, no meg a skálázási minőségtől függő) jobb a képminőség, mint akár a FHD Remux esetén. (A HDR->SDR konverziót már én sem preferálom annyira, túlságosan belenyúl a végeredménybe.) Szóval, Oké, hogy igénytől, szokástól függ, de én pl. ilyeneket is belekalkulálok.
 - 

Borisz76
nagyúr
válasz

Vhiktor

üzenetére
						PC-n ( Win10 Pro 64Bit ) futó Kodi 18.0 verzió , Confluence "bőr"-el.
Beállítási Szint-et át kell állítani : ( Csak katt a feliratra )
Alapszint / Sztendert / Haladó / Profi......na ez kell.
Ez után több beállítási lehetőséget érsz majd el.Rendszer / Beállítások / Lejátszó Beállítások - Videók
- Képfrissítési gyakoriság beállítása : Mindig
- Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz : NEM KELL !
Ezzel nekem átváltott a TV 24Hz-re amikor a filmet elindítottam.Rendszer / Beállítások / Rendszer / Hang :
- Hanglejátszás eszköze : kiválasztod az erősítődet.
- Csatornák száma : 2.0-tól egészen 7.1-ig választható.Hangtovábbítás résznél :
- Hangtovábbítás engedélyezése : Mehet a pötty.
- Hangtovábbítás eszköze : Az erősítődet válaszd ki.
- Dolby Digital ( AC3 ) kompatibilis vevőkészülék : Mehet a pötty.
- DTS kompatibilis vevőkészülék : Mehet a pöttyNálam megy a TrueHD is !
Kb ennyi de el lehet benne jobban is mélyülni.
 - 

Vhiktor
nagyúr
válasz

Vhiktor

üzenetére
						Mégy annyit sikerült kiderítenem, hogy a Kodi nem is fogja átvinni a DD+, DTS HD és TrueHD formátumokat amíg az AMD HDMI Output Támogatott formátumok részen csak a DD és DTS szerepe l. Tehát ott az a baj, hogy a driver nem ismeri fel a HD kódolásokat amikor a gpu képes rá.
Márpedig képes rá mert power dvd-n bypassolva minden és szépen szól.A 24 hz most jelenleg jobban zavar, mert aa hangot megoldom mpc-vel vagy power dvd-vel.
 - 

MasterMark
titán
válasz

Vhiktor

üzenetére
						A bluray lejatszonak kimenetei vannak nem bemenetei. Egy videokartyanak meg kimenetei vannak, amit altalaban kulon be tudsz allitani.
Ket kimenetet ne koss oszze mert valamelyik tonkremegy...
Lejatszashoz olyan lejatszo kell ami tamogatja a 3D-t, pl. PowerDVD. Driverben allitani semmit nem kell, Windows kijelzobeallitasanal engedelyezni kell a 3D-t.

Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?

- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3528, 93% Akkumulátor
 - GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
 - REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
 - HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
 - Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Természetesen bebizonyosodott, hogy teljesen jogos volt a "félelmem". Volt olyan nap múlthéten amikor azon gondolkoztam, hogy hogy szabaduljak meg tőle.