Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
Dettó ugyan ezt szoktam én is mondani de nem akartam most felhozni. Én amúgy csokival és cigivel szoktam példálózni. De nem akartam még véletlenül sem személyeskedésbe átmenő vitát indítani vele kitudja ki hogy reagál rá.
Nálunk a családban a fogyasztók állandó áramtalanítása(nővéremék ilyen mániások) kapcsán szoktam ezeket mondani mert a tv-ben mondták hogy mennyit esznek a standby ledek.... amik az évi 1000 forintot sem érik el.
Az én fogyasztói szokásaim nem támasztják alá a 7/24-et de mikor valaki a spórolással jön mert 7/24 megy a gép akkor azon érdemben a kikapcsolás segít, már a gép fejlesztése is többe kerül mint amennyit spórolna az ember. Minden másra ott a példa a kvázi filléreskedéssel.
-
BullZeye
veterán
válasz slashing #23296 üzenetére
Igen, de eredendően az volt a kérdés, hogy NAS+HTPC, vagy HTPC=NAS
, vagy NAS+Médiabox.
Erre írtam, hogy ugyanebben a cipőben vagyok jelenleg, mert nem tudok dönteni, és hogy AMDről olyat is olvastam már, hogy 5W idle alapfogyasztása van a gépnek, cserébe Brazoshoz képest erősebb, HA ez a SOC jön kereskedelmi forgalomban, akkor tényleg nincs min gondolkodni, mert akkor a 24/7 NAS része megvan 15W átlagfogyasztásból, és akkor mégis HTPC. Ha viszont ez csak tabletekbe laptopokba szánják, és mezei felhasználóként nem tudjuk megvenni, akkor marad a sima NAS szeró külön, vagy még esélyes a másik AMD SOC, ezért kell várni most.(#23298) cekkk
NEM!
De, "ahol nem azt használom ma is a céges NAS szerverről."Semmivel, csak akkor inkább írd azt, hogy így használnád és erre használnád HA lenne, és ne jelen időben írj, mintha már lenne és te lennél a megmondó ember. Holott tisztába vagy vele, hogy nem.
Hülyeséget írtam, hibásat írtam, téves információt közöltem? Mi köze van, hogy milyen időben, milyen számban írtam amit írtam? Leírtam egy egyszerű példát, hogy bárki megértse miért jó a 24/7.[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
cekkk
veterán
válasz BullZeye #23295 üzenetére
Ha trollkodni akarnék akkor nem itt kezdeném.
Mindenhol használtam a HA szót, ami csak várható az elkövetkezendő hónapban, ahol nem azt használom ma is a céges NAS szerverről.
NEM!
(#23286) BullZeye
Páromnak korlátlan mobilinternete van, és sokkal egyszerűbb NAS szerveren tárolni 500 giga zenét, mert máshol nem fér el, nem kell havonta lecserélni a telefonján lévő zenéket, elég streamelni NAS szerverről.
Itt sem!
Én pedig szeretem melóhelyről elérni FTPn a NAS szervert, mert olyan dolgokat tárolok rajta, ami bárhol bármikor szükségem lehet rá.
Itt sem.Nem tudom mivel vagy mikor bántottam meg a kis lelkivilágodat
Semmivel, csak akkor inkább írd azt, hogy így használnád és erre használnád HA lenne, és ne jelen időben írj, mintha már lenne és te lennél a megmondó ember. Holott tisztába vagy vele, hogy nem.
Részemről lezárom, ha én megbántottalak valamivel bocsánat, de akkor is furcsa nekem, hogy valaki olyan mondja ezeket a dolgokat akinek nincs is nasja és a többségét a szolgáltatásoknak otthonról nem használta.Legyen igazad, NAS témával a továbbiakban a NAS topikban beszéljünk és ne a HTPC topikot offoljuk szét. Béke!
-
Peak
addikt
válasz slashing #23296 üzenetére
" fix 30 watt 1200-1300 huf /hó, 55 forintos kWh áron számolva."
erről beszélek. most filléreskedjek 4-5-600 forinton, hogy kikapcsolgatom? meg hogy most épp hazaszólok hogy valaki kapcsolja be, ha nincs wol. vagy ha van, akkor az állandó kikapcsolgatás bekapcsolgatás a mechanikus alkatrészeknek... nehogy már egy családnak gondot okozzon 2 üveg kóla ára, hogy 7/24 megy a NAS vagy sem.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
slashing
senior tag
válasz BullZeye #23286 üzenetére
Ezekkel a példákkal nem lehet vitatkozni csak kérdés hogy ezek az igények párhuzamosak-e a kiadásokkal mert ugye az áramhasználat miatt írtam. Ér-e évi kb. 15 ezret, hogy hajnali 3-kor a discoban megmutassa húgod a nyaralási képeket? A napi zeneszükség kielégítésére egy 16-32-64 gigás sd kártya bőven elég bár nyilvánvaló hogy kényelmesebb válogatni 500 gigából de biztos vagyok benne hogy a tizede bőven kielégítő lenne egy sd kártyán, a stream is várhat 1 percet.
Egyedül a munkahelyi elérhetőség ami tényleg olyan dolog ami fontos és ez sem feltétlen kíván 7/24-et ha meg igen még az is olcsóbb megoldás ha szinkronizálva vannak az adatok egy pen-drivera ami mellesleg jó mint bizt. mentés másrészt jó mert a routerre dugva ftp ként üzemelhet. És ha olyan dolog kell akkor még mindig fel lehet kelteni a nas-t.
Szerintem a NAS adattárolásra való (nem másodlagos felhőként) benne is van a nevében amit persze lehet futtatni 7/24-ben de ezek az igények ha fogyasztást nézzük akkor nem igénylik a 7/24-et. Főleg nem a disco-s / rajzfilm streames esetben.
Szerintem ezek az igények nem támasztják alá azt hogy fusson valami éjjel nappal. Ezen lehet a legtöbbet spórolni ha a fogyasztás nem mindegy vagy elfogani hogy ami fut éjjel nappal az fogyaszt is és nem foglalkozni vele hanem élvezni a kényelmét. fix 30 watt 1200-1300 huf /hó, 55 forintos kWh áron számolva. Fel kell tenni a kérdés: a kényelem ér-e ennyit ha igen akkor nem foglalkozni vele tovább, ha nem, akkor változtatni a szokásokon mert ezek az igények a kényelmet szolgálják inkább, nem a tényleges 7/24 rendelkezésre állást.
Szerk.: Nálam külön van a htpc meg a nas, a htpc többet eszik főleg ha össze van vonva a nas-al. Különválasztva használhatom kis fogyasztással a nas-t amikor kell, cserébe minimálisan fogyaszt többet(a két gép) mikor együtt kell őket használni. Egyben használva feleslegesen erősebb lenne a nap nagy részében ergó többet is fogyasztana, feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Nem árulok el titkot, ha azt mondom, hogy a cég ahol dolgozom NAS-t használ évek óta, amit tudok használni egy ideje, és használom is (de csak mint mezei felhasználó), ahol ugyancsak gigabites net van, viszont kevés tárhelyem van, és ezért törekszem egy otthoni olcsó, de jó NAS szerverre, és ezért várok még, mert tudatos vásárló lévén, tudom, hogy 1 hónapon belül jön várhatóan a DS214, DS114, és kapható lesz a WD Cloud.
De egyrészt úgy érzem a világon semmi közöd nincs hozzá, hogy ÉN mióta és hogyan és mit használok, másrészt ha trollkodni akarsz, van ezer másik fórum, ahol ezt megteheted.
De csak mert teljesen ráérek:
Ez egy átlagos nap, 4 olyan user életében, akik használják amire lehet a NAS szerver-t 2013-ban.Hm, akkor én és a másik kolléga sem átlagos Akkor mégse mindenki az, elég régen használok szervert otthon és elégé belelátok a képességeibe és a korlátaiba is.
Átlagos nap =/= átlagos userrel, ahogy az átlagos kenyér sem egyenlő az átlagos házzal.
Csak neked sem úgy kellene előadnod az egészet, mintha így használnád, amikor nem használod, nálam ez csapta ki a biztosítékot.
Mindenhol használtam a HA szót, ami csak várható az elkövetkezendő hónapban, ahol nem azt használom ma is a céges NAS szerverről.Mivel te átlagról beszélsz
Azóta sem, én a saját esetemet írtam le.Maradjunk annyiba, hogy vannak felhasználói szokások, és ki hogy használja a gépét. De ne általánosíts.
Az, hogy valaki nem használja ki azt a részét amire talán a legjobb a NAS szerver, az sajnos nem az én problémám, de még mindig nem általánosítottam, azóta is csak saját példát hoztam fel.Nem tudom mivel vagy mikor bántottam meg a kis lelkivilágodat (mert máshol is kötekedtél), de ha eredendően vagy ilyen, akkor Én kérek elnézést, van autista gyerek az ismeretségi körömben.
-
cekkk
veterán
válasz BullZeye #23291 üzenetére
Ez egy átlagos nap, 4 olyan user életében, akik használják amire lehet a NAS szerver-t 2013-ban.
Hm, akkor én és a másik kolléga sem átlagos Akkor mégse mindenki az, elég régen használok szervert otthon és elégé belelátok a képességeibe és a korlátaiba is.
Csak neked sem úgy kellene előadnod az egészet, mintha így használnád, amikor nem használod, nálam ez csapta ki a biztosítékot.És a példában egy kis falut nem említettem, sztem.
Akkor szerinted csak városban élnek az emberek és ott csak digi van? Elszomorítalak, sajnos nem csak digi van, és nem csak nagy városok vannak. Nekem is volt digi, vissza is sírom, de a magyar netezők többsége és szerintem 70-80% nem digi előfizető, az a kisebbség, szóval ez megint így nem lehet átlagos.
Mivel te átlagról beszélszA fórumról pedig ne vonj le messzemenő következést, mert a fórumozók nem átlagos felhasználók. Az átlag felhasználó nem fog ide járni és írogatni, és ilyen mélyen belemenni a témába.
Maradjunk annyiba, hogy vannak felhasználói szokások, és ki hogy használja a gépét. De ne általánosíts.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz BullZeye #23291 üzenetére
többek között pont ezért nem hagyom sleepbe menni a NASt, igy is 10 sec mire felpörgeti a 4 vinyót időeltolással ha FTPvel felcsatlakozom és pont sleepben voltak ha adat kell, akkor AZONNAL adat kell
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BullZeye
veterán
Ki mondta, hogy 10 éve használom? Ez egy átlagos nap, 4 olyan user életében, akik használják amire lehet a NAS szerver-t 2013-ban.
Az, hogy 1 hónapja azt se tudtam mi az teljesen irreleváns, azóta elolvastam 100 cikket, leírást, manualt, és fórumot vele kapcsolatban, HA nagyon érdekel valami, akkor 1-2 nap alatt több tudást szerzek belőle, mint amit más megszerez 10 év alatt, és most 30+ nap telt el, nem igazán értem, mi köze van ahhoz, hogy mióta használja az illető.Szűk keresztmetszet; Itthon DIGI van, Németországban pedig gigabit nővéreméknél, rajzfilmeket meg nem BR lemezekről fogják nézni NASról, elhiheted. De ez csak egy példa volt, hogy miért jó, ha 24/7 megy. És a példában egy kis falut nem említettem, sztem.
WOL egy jó dolog, viszont jó 1,5 perc míg feléled egy rendszer, ha még komolyabb biztonsági dolgok is vannak rajta, akkor még több, és "én csak 3 képet akartam megmutatni a tavalyi nyaralásról a munkatársamnak", és ilyenkor jön a 2-3 perc kínos várakozás, de valóban, ez is egy alternatíva, viszont elveszti a szabadság érzetét az egész.
-
cekkk
veterán
Van amibe igen van amibe nem. Egy korlátot elfelejtetek, hogy a szűk keresztmetszet az otthoni net.
Mert a vidékiek és a kis településeken lakóknak spl a strem esélytelen adslel, sőt még upcvel is azt mondom, hogy necces. Digivel Debrecenben csináltam még, de hogy én országok között a lejátszóval streameljek, és várjak a pufferre ha véletlen eltűnnek a csomagok nincs az az isten. -
Peak
addikt
Ettől függetlenül jól foglalta össze a felhasználást gyakorlati példákkal illusztrálva, én szintén igy használom 3 éve a 2 NASom... most lett egy harmadik is.
-
canniball
nagyúr
válasz BullZeye #23286 üzenetére
1. NAS-ok már akkor is voltak amikor a felhőről még csak az égbolt jutott eszünkbe.
2. Miért kéne 24/7-ben mennie? WOL rulez.
3. Tényleg nem kötekedésképpen, de ha már nem témába vág akkor legalább off-ba tehetnétek.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
BullZeye
veterán
válasz slashing #23284 üzenetére
Mert a NAS fő lényege a felhő alapú hozzáférés (és nem a torrent). Ha hajnali 3-kor húgom szeretne hozzáférni a képeihez Veszprémből 3Gn/szórakozóhely wifijén keresztül a Budapesten lévő NAS szerverhez, akkor hozzá tudjon férni.
Vagy ha nővérem Németországban úgy dönt, hogy elindítana egy rajzfilmet a lurkóknak, akkor ne kelljen letöltögetnie, hanem a szépen belőtt mediabox már streameli is a NAS szerverről neki.
Páromnak korlátlan mobilinternete van, és sokkal egyszerűbb NAS szerveren tárolni 500 giga zenét, mert máshol nem fér el, nem kell havonta lecserélni a telefonján lévő zenéket, elég streamelni NAS szerverről.Én pedig szeretem melóhelyről elérni FTPn a NAS szervert, mert olyan dolgokat tárolok rajta, ami bárhol bármikor szükségem lehet rá.
Az, hogy te csak saját magad használod a NAS szervert (vagy legalábbis csak 1 háztartásban), és annak is csak 1-2 funkcióját, még nem jelenti azt, hogy más nem használja ki 100%osan, szóval van értelme 24/7 futtatni, és ilyenkor nem mind1 a fogyasztás.
-
Peak
addikt
válasz slashing #23284 üzenetére
normális felhasználásra igazad van, nem kell mindig mennie.
viszont egyre többen használnak router portforwardingot, internetről bárhonnan elérhető otthoni könyvtárakat, fényképet, kedvenc zenét, stb.
a biztonsági kamerák 24/7 dolgoznak és tolják ki a rögzitett anyagot rá, sima 30e forintos TPLink infra kamera már jól konfigurálható otthoni biztonsági cuccnak ( nem csak rögzit, de mozgásra azonnal email értesítést küld, vagy riasztást FTPn, HTTPn, jobb szoftverek skypeon. )nálam pl. ezért meg a nas éjjel nappal, noha a vinyók inaktivitásra lekapcsolják magukat sleepbe.
[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
én mondjuk nem tudom minek kell mennie a nas-nak éjjel nappal** (a torrentet fel lehet tölteni akkor is ha csak 4-6-8-12 órát megy egy nap). Nálam pl. a nas úgy van beállítva hogy ha bekapcsolom és már nincs a hálózaton olyan eszköz ami használhatja (ip alapján működik) akkor 15 perc múlva kikapcsolja magát. Mikor munkában vagyok nem megy mert minek mikor alszom szintén leáll a gép és a nas is mikor vége a filmnek... szerintem a fogyasztás terén ott kell spórolni hogy akkor ne fogyasszon áramot amikor nem is használod nem magán az eszközön. Persze vehet az ember olyan eszközt ami 10 wattot fogyaszt és megy 7/24-ben de kevésbe szolgálja ki mert megköti a kezét hardveresen is meg szoftveresen is meg vehet az ember olyat is ami 20 wattot fogyaszt és csak napi 12 órát megy és akkor árban ugyan ott van a villanyszámla de van egy jobb rendszere és feleslegesen nem ment a gép.
**ip kamera kivétel lehet például de ez azért nem túl elterjedt
-
BullZeye
veterán
válasz Celtis #23276 üzenetére
WD Live pl átlag 8-10 (4sleep, 8 idle, 12 full load) wattot eszik, egy brazos gép meg átlag (4-20-40) 30 wattot,azért ott 22 watt különbség van.
Éves szinten ez már 10-12k Ft különbség.
De egyébként én is ezt tervezem, hogy HTPC+NAS egyben, de most jött ki a wd cloud, hamarosan synology DSx14, meg remélem hamarosan jönnek az új amd procik is, és kaphatóak lesznek kereskedelemben, és akkor végre aktuális cuccokat lehet 3-4 éves futamidővel számolgatni.
-
drdr
senior tag
válasz tom_tol #23281 üzenetére
Kicsit vicces ez az overscan beállítás. A crt monitorok korszakára emlékeztet, amikor minden felbontáson/frekvencián be kellett állítani a kép szélességét, magasságát, pozícióját, trapéz és párna torzítást és még egyebeket. Nem ritkán fókuszálást.... Igazából nem is értem mért nem 100% alapból....
-
törölt tag
Létezik már Giga BRIX Richland alapon is: GB-BXA8-5545. A8-5545M 1.7G/ 2.7GHz, Radeon HD 8510G.
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Sziasztok,
Ezen hozzászólás alapján beállítottam az XMBC-t, a képfrissítési frekvencia részt is így csináltam, de továbbra sem hajlandó 24Hz-en játszani a filmeket. 1080p/60Hz-en megy. Intel driverben nézelődtem, ha ott 60Hz-ről 24Hz-re rakom, akkor rendben van, de így ugye az asztal is belassul. Mi lehet a probléma? HD4000+win8
-
Spagyi
tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi
Mennyre kivitelezhető szerintetek egy HTPC megépítése (3d filmeket is vigyen hibátlanul) amit NAS-ként is szeretnék használni? Nem fogyasztana sokat ha állandóan menne, illetve nem lenne túl nagy az egész gépezet? -
tom_tol
addikt
AMD Mesterek!
Adott egy HD7970( azért mert játék is van hébe-hóba) és nem tudom beállítani a 23.976-os filmeket teljes képernyő méretre (XBMC). Ha elindítok egy ilyen filmet, kb. öt cm-el kisebb lesz a kép. 50, 60Hz-s filmeknél nincs ilyen. Mi a teendő?
(Megjegyzem Nv-vel soha nem volt ilyen gondom.)
Kösz. -
Pityu89
senior tag
Üdv!
HTPC építésbe fogtam a fejem. (Minő véletlen, hogy itt vagyok )
Eddig van egy gigabyte MIB T5140 házam. (ingyen jutottam hozzá, selejtezésből) Aminek a 65Wos tápja nem lesz elég semmire, szóval egy ilyen mini-ATX és egy ilyen külső táppal. lesz megoldva az áramellátás.
A kérdésem már csak hardverfüggő. Nagytévé és házimozi amire használva lesz. Fontos a HDMI és az optikai kimenet megléte. FullHD, DTS alap és a 24FPS sem hátrány. Eme jól ismert tesztcsomag ha átmegy, akkor minden szép és minden jó Optika nem fontos, akad külső lejátszó. 1 terrás vinyó is van, ám a gyorsabb indulásért lehet később bekerülne egy ssd az oprendszernek.
Milyen alaplap / proci / ram összeállítást ajánlanátok? Az egészre áldoznék max 80 ezret.
Néztem ASUS E45M1-I Deluxe és Asus F1A75-I DELUXE alaplapokat, de csak az ASUS honlapján találtam őket. MSI FM2-A75IA-E53 lap itthon is van viszont.
A6-5400k proci
Kingmax 4GB ram még amiket találtam.Mi a véleményetek erről? Ha jobbat ajánlotok ezeken kívül, csak hálás leszek. ASRock lehet már jó lapokat csinál, de ahogy olvastam most is van probléma, inkább azt kihagynám ha lehet.
-
törölt tag
Nekem ASRock FM2A85X-ITX van, melynek első darabja terhelés alatt brutál mód ciripelt, alkalmatlan volt HTPC-nek, míg a rev1-es 75M-ITX melegedős volt, az R2.0 már OK. Várd meg a Kabinit, elvagy addig az Intellel.
Kis érdekesség:
A HD graphics 5000 (Intel Core i5-4250U) még mindig kevés a madVR Jinc3 plusz Anti Ringig mellé, viszont a 23,976 szinte tökéletes, fogyi 30w alatt.
-
sb
veterán
Sikerült egy 3D TV-t beszereznem... most rájöttem, hogy a G2020-ban a (inTru)3D is le van tiltva.
Asrock AMD-s ITX lappal melyikkel volt gond?
-
-
djg
aktív tag
válasz MasterMark #23260 üzenetére
Értem, köszi!
Akkor mi itt a jó beállítás? Ez? "Hang/kép szinkron ehhez: kép-órajel" -
djg
aktív tag
Sziasztok,
XBMC-vel kapcsolatban lenne egy kérdés.
A gép a tévével összekötve hdmi-vel, viszont a hang a gépre kötött 5.1-en jön, és ezeket a hangfalakat rendeztem a tévé köré.
Igy viszont a hang csúszik a képhez képest.
A film menüjén belül találtam olyan opciót, ahol lehet késleltetni a hangot, tehát némi szöszöléssel optimalizálható, de a rendszer főmenüben találtam olyat is, hogy:
Videók -> beállítások -> lejátszás -> Hang/kép szinkron ehhez: kép-órajel (hang sebesség váltás) vagy kép-órajel (hang duplázás/kiejtés) vagy hang órajel (hang érintetlen).
Ezek valamelyike segíthet, hogy ne kelljen ms-re pontosan időzíteni? -
jilian
addikt
Helló!
Adott egy HD Dune Base 3.0.
Sajnos nem érzékeli a HDD-t. A pen működik.
Kipróbáltam másik 3 winyóval, azzal sem jó, hallom, hogy kap áramot mert felpörgeti a hdd-t de nincs "adat".Bedugdostam a winyókat a pc-be, mindegyik tökéletes üzemel.
Volt már ilyen panasza valakinek? Tudtok róla?
szerk.:
már megint rossz helyre kérdeztem be?[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
-
slashing
senior tag
válasz canniball #23253 üzenetére
Külső scrappert használok de sz.tem ez lényegtelen. A következő képpen működik a dolog:
Season 0 könyvtár azon belül meg XYZ.s00e01 és akkor szerintem a belső scraper is lehúzza az infókat
Ezzel nálam csak egy baj van hogy pl. az egyik sorozatnál a második és harmadik évad között volt special rész amit én tudok mert követem de aki nem követi annak gőze nincs róla hogy a specialt mikor kéne megnézni, mert ugye nem oda rakja hanem egy special "könyvtár" lesz az évadok mellett.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Használja valaki sorozatokhoz a thetvdb scarpert? Hogy lehet a Specials "évadot", vagy az évadoknál a Special rész(eke)t médiatárba tenni?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
adamikus
tag
Érdekes problémám van XBMC-vel, mert a filmek élvezhetetlenül szaggatnak, míg ha más lejátszóval játszom, akkor tökéletesek. Renderelés módja automatikus, hardveres gyorsítás, képfrissítési frekvencia igazítás be van kapcsolva ( kikapcsolva is ugyan az ), vas nem akadály (i5-2500K, GTX 560) Ráadásul alig használja ki a gépet, ahogy a képen is látszik.
Tudtok megoldást ? -
Balázzs
senior tag
IPON-nál elérhetőek a gigabyte fm2+ -os alaplapok végre
-
törölt tag
Akkor foglaljuk össze: Android Yatse, Google Play
-
törölt tag
Ha valakinek számít és esetleg a magyar nyelv hiánya miatt nem használt Yatse-t, akkor mától távirányíthat ezzel a fasza progival, tudniillik kapott magyar nyelvű felületet.
-
realmadrid92
tag
válasz realmadrid92 #23236 üzenetére
Megvan, köszi, tökéletesen működik.
-
dabadab
titán
-
MasterMark
titán
-
realmadrid92
tag
Van egy 6870-es karim, rákötve DVI-on egy monitor, HDMI-n egy plazma tv. Azt szeretném megoldani, hogy mindkét kijelzőn ugyanazt az asztalt lássam, ne kiterjesztve legyen. Lehetséges? - nem találom a Cata beállításai között.
-
zeix
senior tag
válasz radi8tor #23225 üzenetére
12.2-es.
10-es volt eddig a legjobb, de abban úgy tudom nem volt jó a HD hang.
Ezzel a gpu terhelés, meg a fanart és borítóképek akasztottak ki.
A lemezeimről csináltam egy adatbázist és azt importáltam az XBMC-be.
A képek elnevezése és a helyük nem stimmelt a 10-es xbmc vel.
Persze, hogy át kellett konvertálnom az egészet...
Az Aeon Nox 4.0 meg csak ezzel a verzióval megy. (12.2)
Már az is személyre van szabva.
Szóval, már nem is merek frissíteni, pedig már letölthető a 13-mas tesztelhető kiadás.#23227) Warter
Nálam win7 és ha lejátszok valamit, akkor szinte 0% minden.
Csak nyugalmi állapotban terheli a gpu-t. (hd6970)[ Szerkesztve ]
-
elmouse
aktív tag
-
fecus
őstag
válasz MasterMark #23220 üzenetére
Tudom, csak a betöltődési időt szerettem volna csökkenteni.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
Fent van az openelec. Nem foglal el 1GB-ot. Nincs olyan "kütyü" ami pl. 2GB és SRAM-ok vannak rajta és atom gyors? Jó lenne HDD helyett.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
zeix
senior tag
Én meg rájöttem mitől zabálja az XBMC a videókártyát idle módban még az üres képernyőkímélővel is 40%-on.
Ki kell kapcsolni a DXVA2-es gyorsítást és láss csodát, 0% a gpu kihasználtság. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz joseph66 #23215 üzenetére
Ok, no problem, ott is az első hozzászólásban linkelt cikkel kezdd szerintem: HD filmek lejátszásának módjai
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz joseph66 #23213 üzenetére
Ez már nagyon szoftveres irány, szerintem a további kérdésekkel fáradj át a HD filmek lejátszása topicba.
⭐ Stella
-
joseph66
csendes tag
válasz MasterMark #23209 üzenetére
Aha, most már tudom, mi is az az XBMC. A komoly Windows-os videolejátszók, mint a Cyberlink PowerDVD, a Nero Blu-ray lejátszó akkor nem is tud tévén mkv filmet helyesen lejátszani? Nem találtam sehol olyan beállítást, ami 24 Hz-en játszotta volna le az mkv-t.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz MasterMark #23209 üzenetére
Meg olyan hardver sem árt ami tudja ezt
-
joseph66
csendes tag
Hali!
Érdekel ez a téma, de még nem vagyok tisztában néhány dologgal.
Az érdekelne elsősorban, hogy egy PC-n hogyan lehet lejátszani 24 Hz-en az mkw filmeket? A blu-ray filmeket ugye 1080p/24hz-en rögzítik, ahhoz, hogy ezt helyesen le lehessen játszani, a lejátszónak 24hz-en kellene lejátszani, a tévének pedig 1080p/24 módban ki kell egészítenie a hiányzó képkockákat, a tévé tehát megkétszerezi vagy megháromszorozza a képkockákat. Így lesz folyamatos a kép. Hogyan működik ez PC-n? -
Pista0001
addikt
válasz dabadab #23204 üzenetére
Gondoltam utánanézek a dolognak, mert hihetetlennek tűnt számomra hogy 2.1-esből 20-30K még csak belépőszint. Megnéztem a "kedvenc" webshopom kínálatában, mi férne bele (szállítás nélkül) a kb 30K-s (kb 100€) határba. A legdrágább találat az Edifier S330D lett, az Árgép.hu szerint otthon ~55K. Ez egy kicsit lehangoló.
-
dabadab
titán
"De nem lehet, hogy nekem már egy középkategóriás is nagy ugrás lenne a tévé hangszórói helyett?"
Ketsegtelen, viszont a te altalad megjelolt arert csak alsokategorias cuccokat kapsz. Persze ezek is tetszhetnek jobban, mint amit a TV kiad magabol, de konkret ajanlasert tenyleg inkabb nezzel at a szaktopikba.
DRM is theft
-
djg
aktív tag
Hmm.. Még 2.1-eset se?
Nem vagyok annyira képben, de még régebben vettünk egy 5.1-es rendszert dvd lejátszóstul 20k-ért.
Gondoltam 20-30k-ból csak lehet lejátszó nélkül és akár 2.1-ből valamit kapni.
Szerintem az lehet, hogy Te a tisztességes alatt azt érted, hogy nem közép vagy alsó kategóriás. De nem lehet, hogy nekem már egy középkategóriás is nagy ugrás lenne a tévé hangszórói helyett?
Ha nem így értetted, akkor sorry.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest