- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tozso76
aktív tag
Itt is megkérdezném, hátha van valakinek valami ötlete.
XBMCbuntu-t használok egy Gigabyte GA-G31M-ES2L lapon. Win7 alatt tokéletesen működött a venti szabályzás, de a linux alapú XBMCbuntu-n nem szabályozza a fordulatot. Max fordulton megy a venti.
Hogyan tudom csendesíteni a cpu a ventit XBMCbuntu alatt? -
-
okiman
tag
válasz
slashing #23688 üzenetére
Én pl. Mediabrowser-t használok. Elég sok info-t a működéséről a netröl szereztem, az alapbeállításokra csak 5 éjszakám ment el mert akkor még az angol fóruma is gyerekcipőben járt. Így 2 év elteltével olyan a rendszer amit Én keresek a HTPC-ben. A cél az volt, hogy hozzak 1 kis Cinemaster szintet, mert számomra az az etalon. A gépet WOL-al telefonról kapcsolom be, távirányítás szintén telefon vagy tablet(myremote), vagy infra távirányító. a feliratot hangot media control-lal állítom. Metadata-t a Mediacentermaster tölti le automatice a filmekhez és a sorozatokhoz ( igaz angolul, de ez a port.hu-ról bármikor változtatható menthető). Ha nagyon akarom akkor akár szinész nevére keresve is kiválaszthatom a filmeket a fimgyűjteményből. Az XBMC-vel 3x próbálkoztam és nagyon akartam szeretni, de valahogy nem hozta azt az érzést mint a Mediabrowser. Izlések és pofonok.
-
dabadab
titán
válasz
okiman #23684 üzenetére
"Az itt hozzászólók 99%-a mereven elutasít minden más lejátszó software-t."
Mereven elutasit?... En ilyet nem lattam. Az mondjuk teny, hogy az XBMC eleg nepszeru, raadasul nem veletlenul, de nem lattam olyat, hogy vasvillaval kergettek volna el valakit, akinek pl. a MediaPortal tetszik.
Sot, meg is lehet vitatni az egyes HTPC szoftverek elonyeit meg hatranyait, de mondjuk azt se lattam, hogy barki felvetett volna ilyet.(#23678) mandju: Debian meg OpenElec.
-
slashing
senior tag
válasz
okiman #23684 üzenetére
Nincs is igazából nagyon alternatíva aki kis időbefektetéssel akar egy jól működő htpc-t és itt a lényeg a HTPC szón van! A HTPC tulajdonképpen egy házimozis számítógép, amit kimondottan szórakozásra használnak egy célirányos szoftverrel, nem pedig egy desktop gép egy mpc-hc lejátszóval és total commanderrel.
Aki idegenkedik az xmbc-től annak olyan alternatívái vannak mint a windows media center, ezt kb. senkinek nem ajánlanám csak akinek semmilyen igénye nincsen csak hogy lássa a kiválasztott fájlokat amiket lejátszhat, ha már kicsit is pofásra akarja csinálni az nagyon macerás. Aztán van a Plex ami talán a második legjobb célirányos szoftver de véleményem szerint macerásabb mint az xbmc. Aztán van még a Media Portal amivel ugyan azt el lehet érni mint a fenti kettővel, de és ezt most komolyan mondom ( én aki otthonosan mozog a informatikában és nem ijed meg az új programoktól és azok megismerésétől ) 1 nap alatt nem jöttem rá hogyan is kéne rendesen működésre bírni olyan össze vissza vannak a beállítások az információkat lehúzos részek stb... hogy nem is erőltettem, a többi szoftver mert van még vagy 5 mind egyszerű mint egy faék.
Mondom még 1x a lejátszó szoftver nem egyenlő egy HTPC-vel semmilyen tekintetben de főleg nem élményben ami a fő szempont egy Házimozi rendszernél.
-
Blabcsi
senior tag
Na jó-jó, de milyen OS legyen alatta?
-
canniball
nagyúr
válasz
okiman #23684 üzenetére
Valóban legtöbbünk XBMC-t használ (és így nyilván ezt ajánljuk mert adott esetben ebben tudunk segíteni), de "merev elutasításra" én senki részéről nem emlékszem.
A kolléga postjával pedig nem az a probléma hogy az XBMC nem tetszik neki, hanem hogy a HTPC létjogosultságát kérdezi meg. És pont ebben a topikban... -
-
mandju
senior tag
válasz
#75912448 #23681 üzenetére
Én már használtam huzamosabban. Filmezésre, torrentre tökéletes. Zenénél van problémám. Pedig mint mondtam, most már a hd támogatottság is megoldott.
Emlékszem, te voltál aki miatt maradt a brazos. Az első pár nap szenvedése után már ott tartottam, hogy eladom... mára nagyon megszerettem. Jobban, mint a popcornt annó...
-
mandju
senior tag
válasz
#75912448 #23679 üzenetére
Gyorsan én is feltettem, eddig nem találtam hibát. Szintén 12.2-re de win 8 64 bit... Mondjuk egy filmbe néztem bele, dts hd ma feliratváltás, hangsávváltás ment, most zenét hallgatok, itt sincs eddig gondja...
openelecet próbáltam délután, de zenehallgatásnál a számok váltásánál "ugrik" egyet a lejátszás... a vége előtt 5 mp-cel kb lekeveri a számot, aztán a vége előtt még egy ütemre visszahangosodik, majd vált a másik számra... ez nem tudom mitől lehet, de minden verzióban előfordult nálam...sajnos nem jövök rá, pedig jó lenne az op végre hogy van hd támogatás is.
-
törölt tag
válasz
mandju #23674 üzenetére
Elírás igen, 12.2 akart lenni. Win7 64bit alatt, egyszerűen felnyomtam a 12.2-re. Rengeteg beállítás hiányzik, még nem ajánlom napi használatra, számos bugot is találtam. Ment is vissza a 12-es.
(#23677) cekkk
Olvastam, hogy a hallgatózás is ment ezerrel, felmerült az 5.1 downgrade is
-
mpierre
veterán
A korábbi gondom talán megoldódni látszik, de a távírda gondom még fennáll. Az xbmc össze lehet házasítani a veris rm200-s távirányítóval? Sikerült ez valakinek? Mert egérfunkciókkal megküzd, de nem az kéne, hanem, mint az imedian hd-ban, vagy mint mint a tv, stb távja működjön.
-
dabadab
titán
válasz
hétalvó #23662 üzenetére
"mindenki media lejátszót akar faragni egy pc-ből?"
Izé, nem vetted észre, hogy melyik topikban vagy?
"valaki elmagyarázná nekem mi értelme az xbmc-el és linux-al ennyit vesződni mikor minden megy win7-el szépen?"
Én tulajdonképpen azt nem értem, hogy miért akarna bárki is Windows-zal szenvedni, ha Linux is van, de nem vagyunk egyformák
-
törölt tag
válasz
canniball #23671 üzenetére
Nálam működik.
Eddig így volt: Függőleges főmenüben hozzáadtam meghajtókat, ezek elérhetők innen és a kedvencekből is. Most hozzáadtam a kedvencekhez a HDD4 BD koncertek mappát, majd a Transparency beállítások között felvettem (felszín beállítás/menü/egyedi) a főoldalra is. Tehát rákattintok főmenüben a koncertek mappára, behozza a fanart nézetet, ahogy a kedvencek között is.
-
hétalvó
addikt
válasz
canniball #23664 üzenetére
de nem tudod megmondani miért kell az xbmc mindenáron ?
ok, távirányító, meg ingyenes, de kb ennyi.
régen próbáltam, de nem jött be, anno mikor xbox1-en használtam szerettem, mert nem volt más, most viszont már a htpc-n mindent szeretek csinálni és egy fix felület túl kötött
szóval nem ülök le, hanem fekszem a kanapémban inkább
-
canniball
nagyúr
válasz
mpierre #23656 üzenetére
Köszönöm!
Attas!
"Én valami AUDIO konténerre gyanakodnék."
Ahogy gorbep is írja médialejátszóval is recseg."Azt próbáltad már, hogy nem optikán kötöd össze?"
Sajna máshogy nem tudom."...érdemes lenne pl a tv-re kötni közvetlenül a hangot... Próbáltad már váltani a "Hangfal kiépítés"-t. Stereón is recseg?"
A másik gépemen HDMI-n megy a hang a monitorba, ott nincs vele gond. De ez nem jelent semmit, mert ha az erősítőt átállítom stereora akkor azzal sincs."Az beazonosítható mi az ami recseg?"
Mindegyik csatorna. De ugyanúgy recseg akkor is ha az erősítőből fülesre küldöm a hangot.hétalvó!
Köszönjük, leülhetsz, egyes. -
törölt tag
Szerintem erre sokan vártatok:
....Add bitstream audio patch for AMD hdmi (makes dts-hd, truehd, etc.)...
-
hétalvó
addikt
mit össze szívtam ezzel a tearing nevű csoda jelenséggel, pedig csak be kellett volna kapcsolni a win7 aero felületét...
csíkozott a képde legalább kívülről belülről vágom az mpc-hc videólejátszás részét. azért a teljes képernyős frissítés váltás jó dolog és aero nélkül is működött
valaki elmagyarázná nekem mi értelme az xbmc-el és linux-al ennyit vesződni mikor minden megy win7-el szépen? mindenki media lejátszót akar faragni egy pc-ből?
pont a lényeg veszik el...
-
Blabcsi
senior tag
Úgy alapból nincs bajom az ubuntuval, csak mókázik néha.
Van úgy, hogy újratölti a "tálcát", lassú, néztem ilyen rendszer teszt szerű progit rajta és folyamatosan pörgeti a procit 30-60%-on, pedig nem megy semmi.
Meg lehet rosszul tudom, de tiltja a biosban a SMART-ot a hdd-n.
Meg ugye egy win felhasználónak.........
Tehát kis teljesítményű a gép én meg sügér vagyok a linuxhoz erre jöttem rá kb fél év alatt. -
Attas
aktív tag
válasz
canniball #23646 üzenetére
Üdv.. Szerintem nem erősítő hiba. Én valami AUDIO konténerre gyanakodnék. Azt próbáltad már, hogy nem optikán kötöd össze? De ami még jobb lenne, ha nem is tudod egy másik erősítővel kipróbálni, akkor is érdemes lenne pl a tv-re kötni közvetlenül a hangot, és megfigyelni azt a recsegést, hogy van-e. Nem olvastam végig mindent amit írtál, ezért bocs, ha már olyan dolgokat írnék, amit már kipróbáltál. Az beazonosítható mi az ami recseg? Mélyláda? Center? Front? Vagy mindegyik? XBMC-t használsz ha igaz. Próbáltad már váltani a "Hangfal kiépítés"-t. Stereón is recseg?
-
-
Tomacko
őstag
válasz
mpierre #23655 üzenetére
Az OpenElec egy lebutitott linux és a rá optimalizált XBMC, úgy beállítva, hogy booltáskor azonnal az XBMC indul és azon felül, hogy ez a médiakezelő rendszer, egyben ez a linux kezelőfelülete is, már amennyire enged bele piszkálni a linuxba( számomra nem is baj, hogy nem)...ergo ez bizony op rendszert is tartalmaz.
-
slashing
senior tag
válasz
dlaccc #23649 üzenetére
Megkeresed a font-ot és lecseréled egy olyanra ami tartalmaz ékezetet, persze az nem árt ha hasonlít hozzá
Vagy amit már régen csináltam én is hogy egy fontszerkesztővel beleszerkesztesz ékezetes betűt is abba a fontba amit eredetileg is használ...c:\Users\ NÉV \AppData\Roaming\XBMC\addons\ sink neve \ font
-
dlaccc
aktív tag
Lehet nem ide vágó kérdés, de hogy tudnám a betűtípust átállítani az Aeon MQ5 skinben, ez jött be leginkább. Sajnos a hosszú ékezetes betűket nem jeleníti meg (pl "időjárás" helyett "id jaras" látszik). A felszín beállításoknál csak Default-ot lehet választani, oda kellene szerintem betenni valahogy
Köszi!
-
Blabcsi
senior tag
Na, akkor még egyszer:
Arra gondoltam, hogy a HTPC-n lecserélem az ubuntu 13.04-et valami más OS-re.
( + még: 160-as vinyó ( exfat4 és ntfs partival, utóbi megosztva ), rádiós egér ( bill. nélkül ), TV-re kötve spec kábellel.
Feltételek: gyors, kis erőforrás igényű, webböngészés, megosztott fájlok kezelése ( oda-vissza win7 géppel ), magyar.
Amire használva lenne: neten tv és video nézés, saját meghajtóról video nézés.
Én erre gondoltam, tudja ez a fentieket? Vagy ajánljatok valamit. -
canniball
nagyúr
válasz
gorbep #23641 üzenetére
"a porvédő lap..."
Tudom mi az (pl. az alaplapon is ilyen van), csak azt akartam jelezni hogy az erősítőn nem ilyen van."Ha poros, vagy egyéb ok miatt ( rossz csati, megtört kábel) lecsökken a fény intenzitás pont így szokott viselkedni, az opto lelassul, kevés a beinjektált foton, lecsökken a bekapcsolás meredeksége. ha alacsony az adatsebesség, akkor tökéletes, ha megnő az adatsebesség, akkor a tartalomtól függően egyre többet hibázik."
Na de kódolás-független a dolog: van hogy a kisebb bitsűrűségű sz@r, míg a nagyobb tiszta. Illetve ez miként magyarázza, hogy csak a magyar hangsávval van a gond (és ott sem mindegyikkel)? A másik topikban is linkeltem pl. ezt - a magyar hangsáv AC3 5.1 640Kbps és végig halkan serceg, az angol hangsáv DTS 5.1 1536Kbps és hibátlan. -
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23637 üzenetére
a porvédő lap az erősítő aljzatában van/lehet, általában fehér vagy szürke, és alapállapotban fedi a csatlakozót, hogy ne menjen bele por....
Ha poros, vagy egyéb ok miatt ( rossz csati, megtört kábel) lecsökken a fény intenzitás pont így szokott viselkedni, az opto lelassul, kevés a beinjektált foton, lecsökken a bekapcsolás meredeksége. ha alacsony az adatsebesség, akkor tökéletes, ha megnő az adatsebesség, akkor a tartalomtól függően egyre többet hibázik.
Szóval a jelenség nem rejtélyes, pont hogy papírforma szerinti....
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #23634 üzenetére
Volt.
Az előbbieket annyival egészíteném ki, hogy "a kiugró és a mélyebb részeknél...hallható igazán" azoknál a filmeknél amiknél gond van. Amelyeknél nincs azok az ilyen részeknél is problémamentesek.
-
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23633 üzenetére
nem kell leszedni a burkolatot, csak húzd ki az optikai kábelt, nézz bele, nincs e benne hajszál, szösz, vagy valami..... némelyik csatlakozó aljzatban van porvédő lap, amit maga a csatlakozó tol félre. azt told el egy fogpiszkálóval.... (van hogy maga az a porvédő lap nem megy teljesen félre, és akadályozza a fény útját..... elég szarok ezek a csatlakozók....) ha nem látod tisztának a csatlakozó mélyén a felületet... akkor sűrített levegővel fújd ki, vagy vékony fültisztítóval kis alkohollal törölgesd ki....
-
canniball
nagyúr
válasz
gorbep #23632 üzenetére
A hangerőt passzolom, de valóban a kiugró és a mélyebb részeknél (csattanás, dörrenés, mélyebb hangok stb.) hallható igazán; a másik topikban ahogy írtam is az egyik videónál akkor jön elő amikor autóval nekicsapódnak a fának, meg utána amikor elájul a sofőr és közben van egy mélyebb hangeffekt. De akad olyan film is ahol végig halk sercegés van, lásd linkelt hsz. másik videója; illetve a tesztfájl az végig baromira recseg.
A phototranzistor nekem semmit nem mond, nem értek én a lovakhoz. Ha leszedem a burkolatot laikusként láthatok bármit is?
-
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23630 üzenetére
többcsatornás módban nagyobb a bitsebesség, különösen ha a sáv bitrate-je magasabb... alacsonyabb bitrate-nél nincs semmi gond.... a keveréstől és az amplitúdótól is függhet.... nem a hangosabb filmeknél, vagy hangosabb effekteknél csinálja?
Talán az erősítő oldalon van valami gond az phototranzistor-al, vagy csak poros, vagy valami belement, egy jó nagyítós lámpával nézz bele....
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Erre kénék tőletek egy kis segítséget. -
canniball
nagyúr
válasz
gorbep #23629 üzenetére
"Esetleg az alaplapi SPDIF optika kimenetedben " meggyengült" a LED?"
Bekötöttem a HTPC helyére egy médialejátszót azzal is ugyanaz volt a helyzet."koax-al is csinálja?"
Koaxom nincs."Nem porosodott be?"
Csak bizonyos filmeknél, és csak azoknál, és csak többcsatornás módban? -
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23628 üzenetére
Esetleg az alaplapi SPDIF optika kimenetedben " meggyengült" a LED? Ilyenkor bitsebesség és adattartalom függően meg megszakad az átvitel..... Nálam a kicsúszás okozott ilyet.... először a DTS kezdte, néha recsegett... azután már szakadozott is és a AVR-en a DTS ikon villogott....azután már nem is volt csak AC3....
koax-al is csinálja?
Nem porosodott be? (sűrített levegőt neki..... mármint a csatlakozóba takarításilag.....)
-
-
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23626 üzenetére
nálam nem recseg..... HTPC- MPC-HC - FFDShow Audio- Optika- AVR 2805..... biztosan nálad lesz a gond.....
de nekem már volt hasonló, akkor az optikai kábel lazult ki, általában jó volt, néha recsegett... szóval mielőtt kibelezed az erőlködőt, próbálj optikai kábelt cserélni, hátha megtörött vagy megsérült, vagy kilazult.....
-
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #23623 üzenetére
Akkor ismét elővezetném a bánatom, itt részletesebben előadtam.
Ha lesz pár szabad perced és energiád megtennéd hogy meghallgatod a hangokat? Ha még 5.0-ra is átállítanád előtte az erősítőt az lenne a tuti.Ugyan biztosra veszem hogy az erőlködőmnek van valami bánata de jó lenne ha másvalaki is hasonló körülmények között kipróbálná és megerősítene (netántán rám cáfolna).
-
canniball
nagyúr
Akad itt olyan aki optikai kábelen küldi a hangot az erősítőbe?
-
v-paci
aktív tag
válasz
dlaccc #23615 üzenetére
Csak egy ötlet, nekem az adatlapomon látható desktop gépről (amúgy is folyamatosan megy szinte mindig) fut az xbmc kétképernyős módban. És akkor produkált gyökkettő fps-t lejátszás közben, amikor a vga hdmi kimenetén volt kiküldve a hang közvetlenül - függetlenül attól, hogy wasapi/directsound volt választva. Amint letiltottam ezt és az alaplapi hangchip optikai kimenete lett választva megoldódott a probléma...
-
mpierre
veterán
Hátha [link] van valakinek tapasztalata.
-
dlaccc
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni? Próbálom végre beüzemelni a filmezős/töltögetős gépen az xbmc-t, de egyszerűen nem lehet filmet nézni úgy szaggat. A8 5600K cpu, 4gb ram, 3tb sata3 hdd nagyjából a hardverek. Driverek codecek minden fent van. Más lejátszók MPC, wmp jetaudio.. mindenen nézhető bármelyik film, pont az xbmc miatt építettem a gépet de ez így használhatatlan... Smart tv-re hdmi 1.4 kábelen van rákötve, amit észrevettem ha xbmc-ben a hangbeállításnál Analog-ra teszem akkor kicsit szaggat csak vagy egyáltalán nem. Viszont HDMI módban (ami nekem kell) úgy kb 2-3 fps a lejátszás. Köszi a tippeket! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabi__memo #23604 üzenetére
Akkor mutasson egy lejátszót, amivel le lehet játszani.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabi__memo #23602 üzenetére
Pedig nem. Több programmal is próbáltam, mire az egyik végre kiírta, hogy hardveresen nem támogatott a BD3D lejátszása.
Csak emlékeztetőül: eredeti BluRay 3D lemez lejátszásáról van szó, nem mindenféle letölthető filmekről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Asustor NAS
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest