-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dhcodoki
senior tag
Sziasztok! Van egy BD25 film könyvtárstruktúrában. Az XBMC csak szaggatva játssza, minden mást simán visz. Mi lehet a gond?
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
Balázzs #23794 üzenetére
Ahhoz kell ez a kis program
Szerintem valamikor már leírtam itt a fórumba, hogy hogyan bírtam működésre
Akkor megjeleníti az infókat szépen.A kettő közül nem tudom, hogy melyik működik, mivel nincs nálam a htpc így nem tudom 100%ra mondani, hogy ezek jók
-
-
drdr
senior tag
válasz
szabi__memo #23785 üzenetére
HKC S005ND, nem túl szép de viszonylag olcsó, mATX, Mini ITX...
http://ipon.hu/webshop/product/hkc_s005nd_450w/36853
http://www.hkc-europe.com/product_detail.asp?id=695Ezt lehet fekvőnek is használni, sőt az optikai meghajtó ajtaja inkább a fekvő pozícióban kényelmesebb.
-
mpierre
veterán
válasz
szabi__memo #23785 üzenetére
Ugyan nem 10 cm magas, de nekem egy Antec Fusion házban lakik a htpc-m. Az újabbakon már van alul egy ssd beépítő is, és elfér 2 db hdd + optika is.
Egy szépséghibája azért akad a háznak, eddig nem tudtam az xbmc-vel összehozni a veris távot és lcd-t. A saját szoftjával (iMedian HD) tökéletesen működik.
Szerk.: És az árát szokni kell....
-
szabi__memo
nagyúr
Kimaradt, hogy jo lenne egy 3.5" hdd hely es melle legalabb egy 2.5". Szoval inkabb szeles legyen
Low profile vga-nak sem lenne rossz ha lenne hely, de erdekel olyan is ami ezt nem teljesiti -
drdr
senior tag
válasz
szabi__memo #23780 üzenetére
Próbáltam HD7790-en és APU-val is, hogy ha kikapcsolom a TV-t (HM erősítőt), akkor megugrott a fogyasztás, jó 30W-tal, amikor a képernyőt is kikapcsolta a windows (7/8/8.1). Ezért inkább úgy van beállítva a Windows, hogy a monitor/TV sosem megy alvóba és ekkor kikapcsolva a TV-t/AV erősítőt, nem nő meg a fogyasztás. Mindez kipróbáltam A8-3870K és A10-6800K-val és HD7790-es videó karival is, Asrock A75 és Gigabyte A88X alaplapokkal...
-
drdr
senior tag
válasz
szabi__memo #23777 üzenetére
Egy HD7790-et próbáltam A10-6800K mellet, aminek alapból 30W körül volt a fogyasztása tétlenségben. A 7790-nel 40-50W körül mozgott.
-
sb
veterán
válasz
szabi__memo #23780 üzenetére
Itt nézz szét: http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_270X_HAWK/24.html
Ha ugyanitt keresel régebbi kártya teszteket akkor látod, hogy azok többet fogyasztottak.A többi kérdésedhez:
- A 7-es szériától felfelé a Radeonok tudnak olyat, hogy a monitor standby-ba állásakor még 7-8W-tal kevesebb a fogyasztásuk (3-4W körülire esik vissza, venti leáll). Ehhez azt is fontos tudni, hogy elég érzékeny: ha valami vga aktivitás van a képernyőn - úgy, hogy egyébként a monitor stadby-ban van - pl felugrott egy chat ablak, popup windows, stb... akkor kijön a vga ebből az alvó állapotból. Win8 alatt szerencsére már jóval kevésbé érzékeny, mint win7 alatt.
- A több kijelződ aktív egyszerre akkor kell a multi-monitoros eredményt nézni a tesztben. az AMD ebben gyengébb. Kézi órajel visszavétellel lehet esetleg próbálkozni ilyen esetben. Csak az számít, hogy aktív-e Win alatt a kimenet. Nekem is monitor+TV van rádugva, de amíg nem aktiválom és csak az egyiken van kép addig single módban megy és az alap fogyasztást hozza. -
sb
veterán
válasz
szabi__memo #23777 üzenetére
Típusfüggő, de az újabb szériák 10-15W-ból elvannak idle-ben.
Függ attól is hány kijelző lóg rajta. -
szabi__memo
nagyúr
Egy dVGA beszerzesen gondolkodom, erdekelne mennyi korul szokott lenni idle fogyasztasa? Gondolom egy 100Wos max fogyasztasu sem zabal azert 50Wot. Nagyon valtozo?
Konkret kiszemelt nincsm de jol jonne barmi info, Koszi -
zizou
tag
Na, egy kicsit beleástam magam a témába...
Tehát, mivel szeretném minél olcsóbban megúszni a dolgot, ezért szétnéztem a meglévő gépházban és a következőket találtam:
- Core2Duo E6550: fogyasztása 65W, ha jól láttam, ennél kisebb desktop CPU-t nem nagyon találok (amivel még egy kicsit játszani is lehet)
- Gigabyte GA-EP35-DS3P: hát ennek nem tudom a fogyasztásád, de van benne valami Dynamic Energy Saver, ennek utánanézek, hátha nem csak bullshit...
- Geforce 88GT: hát ennek bő 100w a fogyasztása, ezt ki kéne dobni és helyette mondjuk egy passzív (vagy inkább aktív? Egy kicsit olcsóbb és van itthon egy Accelero S1, azt rábuherálom) HD7750-est kéne venni, aminek elvileg 55W a fogyasztása.
Ezen kívül van valami általános varázslat, szoftver vagy speckó alaplap, hogy a 24 órában üzemelő gép (torrentezés+fileserver-kedés közben) a lehető legkevesebbet fogyassza?
A fogyasztás csak az egyik fele, a másik a hang... Jelenleg elég porszívó a gép
, és ahogy meghallgattam, a Chieftec GPS-400AA-101A táp a ludas, szóval valszeg neki is mennie kell. Full passzív táp még 400W környékén is eléggé borsos áron van, így egy CM és egy FSP tápot néztem ki. Elsősorban ez ügyben kellene nekem tanács, hogy mi a legjobb választás ebben a teljesítménykategóriában, ami a lehető leghalkabb.
Valamint léteznek rezgéscsillapító varázskütyük pl a HDD-khez, vagy esetleg érdemes lenne a sima lemezházat is kicserélnem valami speckóbb hangszigetelt csodára?
Kösz,
Z -
Kardi70
csendes tag
Sziasztok!
Egy laikus kérdésem lenne. Most vettem egy androidos media playert, rádugtam egy merevlemezt, a rendszer látja, kezeli, de a XBMC-nél nem található meg. Tud valaki segíteni, hogy tudom működésre bírni? Köszi -
mpierre
veterán
válasz
lord_devil #23768 üzenetére
Kösz.
Alakulnak az elképzeléseim, pedig még csak el se kezdtem felsorolni...
(Hmm fixálnom kell a htpc ip-jét és máris műkszik.)
-
mandju
senior tag
válasz
lord_devil #23771 üzenetére
kösz, megnézem.
-
mandju
senior tag
válasz
engem érdekelne.
köszi előre is
-
slashing
senior tag
válasz
így van erre gondoltam
-
lord_devil
tag
válasz
slashing #23753 üzenetére
Szerintem az XWMM-et keresitek: [link]
Addon-ban én sem találtam, kézzel kell felrakni és már lehet is kollekciókat szerkesztgetni.Jut eszembe Aeon MQ5-höz van magyar ékezetes karaktereket tartalmazó betűkészletem (az eredetihez rajzoltam ő és ű betűket), ha érdekel valakit.
-
canniball
nagyúr
A kinézett paneltáp a 12V-os ágon csak 48W, az kevés lesz.
A szervered más tészta: egyrészt nem mindegy milyen szerver, másrészt a picoPSU-k valamivel jobbak 12V-on...cserébe drágábbak. -
zizou
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a jelenlegi core2duo asztali gépem + MiniX Neo X7 + WD TV Live combomat egy mindent tudó, csendes és olcsóHTPC-re.
Namármost: tudjon mindent (torrent, SAMBA server, UPnP, 720p filmlejátszás, 5.1-es hang optikán vagy RCA-n) teljes csendben és alacsony fogyasztással, valamint néhanapján lehessen vele játszani is - ez utóbbi tekintetében ha a mostani gépem teljesítményét hozza (Core2Duo 2,3GHz + Nvidia 8800GT), az teljesen jó.
Gondolom ha én összerakom SK az a legjobb, ehhez kellene nekem segítség, hogy merre induljak el. Bőven 100e HUF alatt szeretném tartani a költségeket (HDD nélkül), remélem megoldható. Amit találtam eddig az pl. a Codegen MX31-es ház, ami jó lehet, valamint valszeg AMD APU lenne jobb a játék miatt. Naszóval mindenféle ötlet jól jönne.Kösz,
Z -
canniball
nagyúr
-
Bögre
aktív tag
Sziasztok!
HTPC -t szeretnek epiteni, de egy kicsit tanacstalan vagyok.
A celzott felhasznalasi terulet foleg HD filmnezes, youtube, zene illetve gopro -val rogzitett HD videok hobbi szintu vagasa, konvertalasa. Nagy ritkan elinditanek egy 2008 -as nem tul gepigenyes jatekot kozepes reszletesseggel. (Trackmania Nations Forever, ha ez mond barkinek valamit) Szempont meg, hogy csendes legyen, illetve a fogyasztas se legyen 40W felett uresjaratban. Amik adottak:
-Samsung UE40D6500 TV
-Silverstone ML03 haz
-OCZ Agility 3 120GB SSD a rendszernek (win7+XBMC)
-Samsung SpinPoint MT2 1TB 5400rpm 2.5" HDDMilyen tapot, memoriat, alaplapot, CPU/VGA v. APU -t ajanlanatok, ami megfelel a fenti elvarasoknak?
Elore is koszi! -
Patice
Topikgazda
Bocsánat, de szerintem érdekes lehet másnak is. Ezért nem priviben írtam.
Nekem az asztali PC-m az alábbi komponensekből áll:
AMD A4-5300-as proci, Asus F2A85M-LE alaplap, 8 GB RAM, 64 GB Samu SSD + 2 TB WD RED HDD, valamint egy Plextor DVD író. Táp: Be Quiet SFX 350-es. (Win7 OP. rendszer)Lidlis fogysztásmérővel mérve induláskor 70 Watt körül vesz fel a gép a hálózatból, amint mindent betöltött is Idle-be kerül a proci ez visszaesik 40 Watt körülre.
-
"Valaki használ ilyen konfigot paneltáppal? (A5300-as proci, Gigabyte F2A55M-HD2 alaplap, 2GB RAM és egy 60GB-os mobil HDD.)
Mekkorával működik?"Kérem szépen akinek van ilyen vagy hasonló konfigja dobjon egy privátot!
Megmértem az ideiglenes táppal a fogyasztást és 110W-nál nem több. Ki tudom számolni, hogy a 120-as paneltáp jó neki, de az előző táp is megfelelő volt és mégsem indul el. Ezért keresek olyat akinek működő konfigja van.Köszi.
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #23752 üzenetére
Őőőő hagyd a fenébe most belőttem magamnak és 4 webes felülettel próbáltam ki de egyiknél sem találtam meg a 'set' beállítást, úgy tűnik időközben kikopott belőlük.
Viszont kéne legyen kiegészítő is hozzá de azt sem találomigaz most egy beta gotham van fent szóval lehet nem listáz mindent.
nem tudom mi lehet amúgy a gond, annyit tudok mondani hogy futnia kell közben az xbmc-nek mert különben nem hozza be a kezelőfelületet, emiatt szívtam már én is mert azt hittem elég beállítani azátn kiléptem belőle és vakartam a fejem miért nem megy.
Még egy ötleg Aeon Nox skin, a filmen 'C' billentyű akkor a dialog menüből kijön egy olyan hogy Manage és Manage movie set!
-
canniball
nagyúr
-
Celtis
veterán
Hogyan tudom elérni, hogy a műfajok neve magyar legyen?
Universal Movie scrapert használok. Itt beállítottam a műfaj forrásának TMDB-t és preferált nyelvnek a magyart. Mégis angol neveket tölt le. -
rene85
aktív tag
Helló ismét. Van olyan aki egy 3ghz-es pentium 4-est használ htpc-nek? A kezemben van egy ilyen, még javítgatom-tisztítgatom, csak az a kérdésem, hogy van-e értelme? 2gb ram van benne, 160-as vinyó, a táp még elbír egy videokártyát is.
-
válasz
rene85 #23731 üzenetére
Az FSP működik a másik alaplappal. Ez rendben.
Az FSP háklis az induló terhelésre, de már kötöttem rá mindnféle ellenállást.
A 8 pinesbe 4-es csati bedugva. Megmértem nincs különbség a 8 és 4 pin között csak a több érintkező.
A 24-es teljesen bedugva.Valaki használ ilyen konfigot paneltáppal? (A5300-as proci, Gigabyte F2A55M-HD2 alaplap, 2GB RAM és egy 60GB-os mobil HDD.)
Mekkorával működik? -
rene85
aktív tag
válasz
canniball #23733 üzenetére
Hehe. A helyzet az, hogy ezen a remek tévén (mert annyira fejlett) nem lehet egyszerűen csak kimenetet választani. Vagy tv hangszóró, vagy "külső hangszóró"-t lehet. A házimozihoz pedig simplinkkel szeretne kapcsolódni, elvileg a házimozi is simplink képes (kézikönyv szerint), viszont van egy olyan sanda gyanúm hogy ez nem sikerül mert a házimozi és a tv születési ideje között eltelt egy jó 5-6 év. A házimozi az aux opticalra volt állítva és ahogy írtam, a t-home boxszal így működött, szal az a jó bemenet és a kábelnek sincs baja.
-
-
slashing
senior tag
Egyszer nekem is kellett hasonló neveket adnom mert összevont volt az első két rész de arra nem jöttem rá hogy hogyan lehet úgy megadni neki a nevet hogy ne bontsa az xbmc-ben két részre az egy részt(ami kettő
csak egyben). Tehát volt
valami.s01e01
valami.s01e02viszont 1 fájlban volt és valójában így kellett volna kiírnia:
valami.s01e01-e02 vagy tökmindegy hogyan csak ne külön külön írja mert szerintem így rohadt zavaró hogy úgy tűnik mintha két különálló rész lenne pedig össze van vonva, még engem is megtéveszett mikor már elfelejtettem és vagy 3x indítottam el a kettes részt de mindig azt hittem hogy az első indult el mire leesett hogy bele kéne tekernem....
csak én vagyok ilyen mindenben hibát keresek és elégedetlen vagy másokat is zavarnak az ilyen dolgok?
-
canniball
nagyúr
XBMC "kollekciós probléma": bepakoltam a Halálos iramokat egy mappába, az első öt részt szépen gyűjteménybe teszi de a hatodik részt külön kivágja a többi film közé; tudja valaki mi a probléma oka és/vagy megoldása?
-
rene85
aktív tag
Tudom hogy basic de másik gépben nem tudod kipróbálni az fsp-t? Nem lehet hogy az alkatrész csere közben megmurdelt?
Első blikkre az FSP-nek (bár abból is vannak sz*r eresztések) többet kéne bírnia mint a Codegennek.
A 8 pinest és a 24 pines csatlakozást is bekötötted? (nem kiakadni, van olyan hogy az ember benézi...) -
Egy kis segítségre van szükségem.
Van egy FSP 300-60GNF ventilátor nélküli tápom. A mai napig működtetett egy AMD 4850e-s procival egy ASUS alaplapot és egy videokártyát HTPC-nek.
Vettem egy A5300-as procit egy Gigabyte F2A55M-HD2 alaplappal. Van még a gépben 2GB RAM és egy 60GB-os mobil HDD.
Ha mindent összedugok akkor a proci venti felpörög és meg is áll. Nem mérhetők a feszültségek.
Ha leveszem a HDD-t akkor forog a venti de nem botol. Ilyenkor megvan az 5V és mindkét 12V is közben.Egy Codegen/display táppal megy. A Codegen minden paramétere megegyezik az FSP-vel, minden ágon kivéve az 5V ott még gyengébb is.
Miért nem megy? Biztos, hogy bírnia kell!?
-
Patice
Topikgazda
válasz
rene85 #23722 üzenetére
Házimozis topikban BBéci tesztelt már sokféle TV-t és az ő írásai alapján azt tudom mondani, hogy a TV-k az optikai kimenetükön a saját tuner-jük hangját (ha az adott digitális adás 5.1-es hanggal jön) + a beépített médialejátszójukon lejátszott tartalmak 5.1-es hangját tudják csak 5.1-ként kiküldeni.
Külső források hangját csak sztereóként tudja továbbítani. Ezekben az esetekben külön kell megoldani a hangot, hogy valódi 5.1-et kapj.
-
rene85
aktív tag
Helló,
Mondhatni, érdekesen alakult az este. Az optikai kábel és a házimozi jó, mivel ha a t-home boxot és az erősítőt összekötöttük a kábellel akkor produkált térhatású hangot.
Ellenben ha a fentebb leírd scenario volt, hogy a macbook air-ből hdmi-n ment a hang a tv-be, akkor a tv adott hangot. Amint azonban az optikaival összekötöttem a tv-t és az erősítőt és a tv-n beállítottam, hogy külső hangszóróra menjen a hang, onnantól kezdve meg se nyikkant. A kábel jól be volt dugva, az biztos, de elég tanácstalan vagyok.
Végül született egy áthidaló megoldás: hdmi-n megy a tv-be a kép, viszont a jack-rca kábellel megy a hang az erősítőbe az air-ből. Így az 5.1-es filmeknél szerintem csak amolyan kamu 5.1 hang van (viszont az illúzió az, hogy a hangfalak egymástól teljesen függetlenül működnek, mintha valódi 5.1 lenne). Jack-rca kábelen viszont képtelenség térhangot erősítőbe küldeni, igaz? -
mpierre
veterán
válasz
rene85 #23716 üzenetére
Ez még nem sok infó. A samu tv-m is tudja a dts-t, de csak a 2.0-t.
Akkor marad a próba, az okot adhat a bizakodásra, hogy az lg-k egy része tudja az 5.1-t átszűrni magán.
sb: Amennyiben a saját tunerén kapja a jelet, akkor megeshet, de nem sok ilyen tv van. A médialejátszóról lejátszott filmekkel is ugyanez a helyzet. Középkategóriás tv-k elég ritkán tudják ezt, pedig jogos elvárás lenne egy bizonyos méret felett. Szerintem. Hálószobába - bár oda nem rakok tv-t - felesleges az 5.1, de a nappaliba, oda kell, ha van rá igény.
-
-
rene85
aktív tag
Helló,
Láma kérdés, de egy pajtás rendszerét kell beállítanom, aki még kevesebbet ért hozzá, mint én: ha adott egy LG házimozi rendszer (5.1 hangfallal), egy LG lcd tv és laptopról játszanék le filmet, úgy, hogy 5.1-es legyen a hang akkor a következő setup működhet-e:
1. hdmi kábelen megy a kép és a hang a tv-be
2. optikai kábelen megy a tv-ből a házimoziba tovább a hang
+1 bónuszkérdés: ha a t-home STB hdmi-vel megy a tv-be és esetleg hd filmet adnak pl hbo-n, akkor ugyanezzel az optikai kábellel szintén meg van oldva az 5.1?Előre is köszi!
-
Mbazsika
tag
Hogy lehet az XBMC-nél legegyszerűbben kiszűrni azokat az elemeket, amiket a scraper nem tudott beazonosítani? (az a módszer megvan, hogy file nézetben végignézem egyenként, csak ez egy kicsit macerás)
-
Celtis
veterán
-
Blabcsi
senior tag
Na, kipróbálom az XBMCbuntut, csak kellene valami normális böngésző ( chromium, firefox.... )
Ezt hogy és honnan? -
mandju
senior tag
Sziasztok!
Tudtok mondani olyan usb-s tv tunert, ami biztosan működik xbmc esetleg openelec alatt? C+T
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Kipróbálom a Slax linuxot, ahogy nézem ennek a legkisebb a rendszerigénye és tudja, amit kell. Jelenleg pendriveról megy a nagygépen, most is azt használom.Holnap eldől, hogy támogatja-e a tv-t, mint megjelenítőt, ill. a rádiós cinit, meg a spec összekötő kábelt.
Már csak az a kérdés, hogy hol a bánatba találom meg rajta a képernyő billentyűzetet, mert a kis géphez nincs bill.
Tudja valaki?????? -
tozso76
aktív tag
válasz
MasterMark #23700 üzenetére
BIOS-ban beállítottat "felülírja" az XBMcbuntu. Win7 alatt, ugyan ezen a lapon, van cpu venti szabályzás. Teszek még egy próbát az OPENELEC-el is.
-
sb
veterán
válasz
okiman #23691 üzenetére
XBMC alatt ugyanez megvan kb. Nem tudom milyen pl. az androidos app, amivel távirányítod, de XBMC-re van egy egész jó. Media library a készülékre frissül, hang, felirat állítás is belülről megy, a wol is az appon belül van, sőt még az exe indításhoz is fel lehet dobni egy service-t a PC-re. Vannak netes pluginek dögivel. Web szerver a médiatárral. DNLA kliens/szerver is egyben, ami szintén elég jó. Fizetősen ugyanezzel az app-al megy a streaming is oda-vissza. Telefonról a TV-n (XBMC-n) keresztül, vagy fordítva: XBMC-ből stream a telefonra.
Persze van rá nem fizetős app is, csak az akkor külön megy, egybeintegrálva pedig még kényelmesebb.
Azért az XBMC viszi a prímet, mert kegyetlenül sokat tud. De én sem látom, hogy más le lett volna szólva itt. Ha van ennél jobb akkor szerintem itt sokan vevők lesznek arra is.
-
slashing
senior tag
válasz
Mbazsika #23701 üzenetére
Mert a port.hu a filmekre van és nincs külön sorozatokra való verziója. Egyszer régen olvastam valahol hogy nem is lesz amíg ilyen szar a port.hu rendszere, mivel nem következetesen vannak az infók, vannak sorozatok amiket rendesen adnak meg másokat csak szövegesen harmadikat vegyesen és akkor még nem is beszültünk arról hogy ha valaki éppen lusta volt akkor képes volt pl. a 10. résztől a 20. részig ugyan azt az ismertetőt odaírni vagy csak egyszerűen nincs ismertetője a résznek csak odarakták az egész sorozat ismertetőjét.
Kaotikus az egész, többször próbáltam már tmdb hiányt pótolni aztán félbe kellett hagynom mert a részismertetők egy kalap .... érnek a port.hu-n.....
Hát kb. ezért nincs port.hu-s sorozat scraper.
-
Mbazsika
tag
Abban tudna valaki segíteni, hogyha egy forrás tartalmára (XBMC) az mondom, hogy sorozatok, akkor miért nem engedi a Port-os scrapert kiválasztani, csak a TvDBst?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged