- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
csgy66 #53492 üzenetére
Mint írtam igen.
-
canniball
nagyúr
válasz
Visormail #53486 üzenetére
Én egy ilyennek a vevőjét használom Logitech Harmonyval, tökéletes. Ahogy írták is a gombok/parancsok személyre szabhatók, kb. bármi van amit szeretnél.
-
canniball
nagyúr
válasz
SunMount3r #53306 üzenetére
Utólagos engedelmeddel belinkeltem oda ezt a posztodat.
-
canniball
nagyúr
válasz
#48613632 #52655 üzenetére
"...valamiért, bizonyos filmrészletek, beszaggatnak, belaggolnak...Olyan is előfordult, hogy befreezelt a kép, majd kb fél perc múlva kilépett a Kodi a főmenübe."
Ilyen nálam is többször előfordult (úgy hogy a gép bőven elég lett volna), miután átalakítottam a hálózatot (onnan kapja a tartalmat) helyreállt a rend. Szóval én első körben hálózati problémára tippelnék. -
canniball
nagyúr
válasz
Narmiaren #52337 üzenetére
A telefonra/tabletre a Yatse, a Kodihoz a yt addon és némi konfigurás kell. Itt egy howto.
-
canniball
nagyúr
válasz
Narmiaren #52325 üzenetére
Persze, nem is arra gondoltam hogy teljes mértékben kiváltja a beviteli eszköz(öke)t (nekem is van egy K400, igaz szökőévben egyszer veszem elő...); tényleg csak egy tipp volt, hogy szvsz telefonon/tableten keresni a yt-on majd átlőni a HTPC-re jóval kényelmesebb, mint magán a gépen keresni.
-
canniball
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #50803 üzenetére
A felsoroltakra szvsz elég egy integrált mobo is, nézz rá azokra! Aktív hűtés nincs rajtuk, ahogy említették a többiek a táp is megoldható passzívan, így (a HDD mellett) egyedül a venti zajonghat (ha raksz bele), annak a fordulatát pedig tetszés szerint állíthatod.
-
canniball
nagyúr
válasz
Hohocali #50671 üzenetére
A felirat és hangsáv váltását rá lehet programozni gombra, nálam is így van beállítva. A felirat igazítására ugyan nem vennék mérget mert nem használtam még soha, de szerintem ez is benne van a menüben ami nálam gombnyomásra előugrik, majd a fel-le-jobb-bal-ok-vissza gombokkal hót egyszerűen kezelhető távirányítóról. Szóval ezek miatt felesleges volt törölni a Kodit, csupán kicsit "dolgozni" kellett volna vele.
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #50623 üzenetére
Ez nagyon úgy hangzik, hogy a vevővel lesz a gubanc. Ránézhetsz, de hogy azzal tudsz-e bármit is kezdeni...?
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #50618 üzenetére
Igen, elvileg ha másnak nem is de a bekapcsolásnak működnie kéne. De hát ugye nem működik...meg más sem, ezért gondoltam hogy le kéne tesztelni a gyári sw-rel, hogy egyáltalán működik-e.
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #50616 üzenetére
Az iMonhoz járó gyári sw.
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #50614 üzenetére
Az iMediannal próbáltad már? Csak hogy kiderüljön működik-e egyáltalán.
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #50610 üzenetére
Ha jól kötötted be akkor működnie kéne, hiszen közvetlenül a bekapcsoló gomb elé bekötve pont az a lényege, hogy gombnyomásra rövidre zár és indítja a gépet. Legfeljebb az első bekapcsolásról tudom elképzelni, hogy azt manuálisan kell megtenni.
-
canniball
nagyúr
válasz
Borisz76 #50331 üzenetére
Tételezzük fel, hogy usb-n hoz visz filmeket. Két opció lehetséges:
1. visszadugja az usb-re a forrást mielőtt bekapcsolná a gépet, ekkor a frissítés ott hagyja/beteszi az ott található dolgokat a médiatárba.
2. nincs rajt az usb-s forrás a gépen mikor frissíti a médiatárat, ekkor törlése kerülnek onnan az azon található dolgok (logikus, hiszen nincsenek ott), majd amikor újra rádugja a gépre akkor visszakerülnek (logikus, hiszen ott vannak).
Mi ezzel a probléma? -
canniball
nagyúr
Hogy nehogy elbeszéljünk egymás mellett, ezt tetted fel: XBMC library auto update? És ha igen beállítottad a frissítést és tisztítást? Illetve csak az egy darab NAS-od van mint médiaforrás, semmi más?
-
-
canniball
nagyúr
-
-
canniball
nagyúr
válasz
nagycsabi80 #49710 üzenetére
Szia!
Légy szíves az összefoglaló első kérdésére válaszolni, anélkül nehéz bármit is mondani! -
canniball
nagyúr
válasz
zsolt501 #49707 üzenetére
Az eredetit kell venni és nem lesz gond. Hogy a klónok mennyire megbízhatóak az más kérdés.
-
canniball
nagyúr
válasz
bozsozso #49700 üzenetére
Néhány tíz wattra saccolom a többletet. Hogy ez jelentős vagy sem az relatív: ha úgy nézzük hogy ez mennyivel pörgeti meg a villanyórát akkor nem különösebben jelentős, ha úgy hogy akár több is lehet a "veszteség" mint az egész gép fogyasztása akkor pedig az.
Egy probléma még előfordulhat: régebben volt olyan táp ami túl alacsony terhelés esetén nem is indult el, nem tudom ezt manapság előfordulhat-e, a tápos topikban biztos tudják a választ. -
canniball
nagyúr
válasz
hislah #49695 üzenetére
"Összefoglaló?"
Azzal felesleges példálóznod, mivel én szedtem össze amit ott olvasol. Hogy nem írtam bele az idézett rész minden egyes pontjába, hogy HTPC-ről van szó az csak azért van, mert a címben és az összefoglaló elején is szerepel, hogy ez a topik témája. Ezt eddig azt hiszem mindenki értette..."...ezért tettem fel a helyes topicba a kérdést."
Van egy géped ami nem HTPC és egy problémád, aminek semmi köze a HTPC-témakörhöz. Hogy ezek után miért gondolod úgy, hogy a megfelelő helyen tetted fel a kérdést az számomra továbbra is rejtély..."Kicsit olyan érzésem van, mintha egy portás öregemberrel vitatkoznék, aki "hatalmat" kapott a kezébe és visszaél vele."
Kikérem magamnak! Én a Tg jogkörre mindig is úgy tekintettem, hogy lehetőségem van másoknak segíteni és nem úgy, hogy másokat szívathatok vele. Mint látható (mint kb. mindig) most sem a törlés gombot használtam csupán OFF-ba tettem és (szerintem) teljesen kulturáltan jeleztem, hogy rossz helyen jársz.Részemről itt lezártnak tekintem a témát, további jó fórumozást!
-
canniball
nagyúr
válasz
hislah #49692 üzenetére
"Tessék mégegyszer elolvasni és értelmezni a kérdésem."
Elolvastam és értelmeztem, hogy "pötyögős netezés"-re használsz egy gépet (és egy komolyabb média lejátszót használsz filmezésre).
Ha mégsem érted mi a gond, akkor úgy tűnik az alapokkal lesz a probléma, kezdjük ott. A HTPC nem más, mint egy elsősorban házimozizásra összerakott PC, melyen egy házimozizásra megírt szoftver (pl. Kodi, Mediaportal stb.) fut és amellyel alapvetően filmet nézünk, zenét hallgatunk stb. Bár manapság sokan használják egyéb célokra is, de az alapvető feladat az amit az előző mondatban vázoltam: a házimozi felhasználás.
Remélem sikerült tiszta vizet önteni a pohárba és így már érted miért nem ide tartozik a "van egy PC-m ami lassú "pötyögős netezéshez", van-e értelme váltani?" kérdés (még akkor sem, ha azon a gépen néha elindítasz egy-egy filmet)!"Meg sok szürkézést tőled."
A "szürkézést" valóban tőlem "kaptad"...de cinemazealot kolléga sem véletlenül tette (saját maga!) OFF-ba kb. az egész válaszát..."Mellette a gépen ugyan úgy nap mint nap több video kerül lejátszásra, de bocsánat, hogy nem említettem..."
Egyrészt attól, hogy videókat is lejátszol vele még nem lesz HTPC; de ha ezt említetted volna még akkor is csak hellyel-közzel férne el az eredeti kérdésed itt (viszont lehet nem szóltam volna). De nem is említetted, anélkül pedig ugye honnan tudnánk...? -
canniball
nagyúr
válasz
hislah #49689 üzenetére
Mégis mit jelent az, hogy "fizikailag HTPC"?
Vagy HTPC-ként (gyk. házimozi PC-ként, ahogy a topik címe is mutatja) használod és akkor ide tartozik a kérdés, vagy "netezős-szövegszerkesztős-stb." gépként funkcionál és akkor nem ebben a topikban kell kitárgyalni a problémát.
-
canniball
nagyúr
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Celtis #49410 üzenetére
Hááát, a remote.conf-ban matatás és az egyszerű beállítás nekem (mint a Windows "kényeztetéséhez" szokott usernek) két különböző dolog.
(#49539) djnice!
Ezek szerint nem hw-s, hanem sw-s "problémáról" van szó és LE alatt HDMI-n és optikain (ez lenne számomra a fontos) is kitolja a többcsatornás hangokat?(#49555) Skillet!
Teszt jelleggel gondoltam. Felteszed, pár filmmel kipróbálod (addig nélkülözöd az "extra" funkciókat) és ha működik akkor lehet keresni a sw-s hibát, ha nem akkor tudod hogy a hw-rel van a gond.
Itt az útmutató hogy miként tudod a telepítő pendriveot elkészíteni. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
Celtis #49390 üzenetére
Kodi mentést kérdezett a kolléga, arra válaszoltam, abban nincs alapértelmezett backup lehetőség.
Mindazonáltal nem tudtam hogy az OE-ben és a LE-ben van, köszi az infót!Ha már szóba kerültek ezek: Win alatt be tudtam lőni, hogy amikor megnyomom a távirányítón a kikapcsolás gombot, akkor (a Kodiban alapértelmezetten felugró mit-akarok-menü helyett) elmegy aludni a gép; LE/OE alatt megoldható ez valahogy?
-
canniball
nagyúr
Rend a lelke mindennek, legyetek szívesek a témát OFF-ban, vagy a Soundbar topikban kivesézni! Köszönöm!
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Skillet #49172 üzenetére
Hogy őszinte legyek nem értem a problémád. Én a Win-ban kikapcsoltam a kijelzőpihentetést és -kikapcsolást is, a Kodiban beállítottam a dimm funkciót, így sosem kapcsolja le a kijelzőt csak a beállított idő elteltével a megadott szintre sötétíti azt. Évek óta így használom bárminemű probléma nélkül.
-
canniball
nagyúr
válasz
kmarci25 #49094 üzenetére
"Inkább mini pc-s a topikom, de olyat nem találtam..."
Mini-ITX topik.Az említett 30-40k-ból szvsz egy androidos box jön ki; de a leírtak alapján jobban járnál/járnátok a PC+Win kombóval, az viszont komplett gép esetén max. használtan fér bele a keretbe.
-
canniball
nagyúr
válasz
SunMount3r #48918 üzenetére
10 év múlva már nem a 4 vagy a 8, hanem minimum a 24K-nál fogunk tartani.
-
canniball
nagyúr
válasz
mandras81 #48856 üzenetére
Nem emlékszem hogy itt bárkinek lenne ilyenje (persze ettől még lehet kapsz választ); szerintem kérdezz rá a Mini-ITX topikban is, ott sok mindennel képben vannak.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #48758 üzenetére
Ahogy Patice írja: lehet félreértetted, kérésnek szántam a postot; megköszönnénk ha összeszednéd pár mondatban az ezzel kapcsolatos tudnivalókat amit aztán betehetnénk a TÖF-ba!
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #48748 üzenetére
Ha a topikösszefoglalóra gondolsz akkor oda csupán a témába vágó linkeket próbáltam összegyűjteni. Amennyiben egy szép kerek hsz-ben összeszeded az ezzel kapcsolatos tudnivalókat azt is szívesen beteszem előre.
-
canniball
nagyúr
Miután ez itt nem vág témába ha valakinek van ötlete kéretik a másik topikban folytatni!
-
canniball
nagyúr
válasz
Aladaar #48732 üzenetére
Most hogy említed rémlik hogy régebben nálam is csinált ilyet de egy ideje nem, amit nem ismer fel azt nem teszi be a médiatárba.
Én sajnos nem ismerek gyors módszert a kimaradtak felkutatására, mivel egy-két filmet szoktam csak egyszerre betolni látom ha valami "elveszett" és azt intézem; több film esetén ez nyilván elég macerás megoldás... -
canniball
nagyúr
Nemá!
Mod. Látom, tényleg...
LantosBerry8!
Akkor (mivel ott nem tudnak segíteni) maradjon itt a téma, itt egy-két kolléga használ ilyet (bár közel sem biztos hogy rendszeresen olvassák a topikot, de) talán tudnak segíteni. Csak legyetek szívesek off-ba tenni, mert tényleg nem tartozik ide! -
canniball
nagyúr
válasz
LantosBerry8 #48428 üzenetére
Szia!
Ahogy a topik címe is mutatja mi itt HTPC-kel foglalkozunk, a kérdésed a Milyen asztali gépet vegyek? topikba passzol.
-
canniball
nagyúr
válasz
Patice #48405 üzenetére
Utólagos engedelmeddel én beraktam az összefoglalóba, könnyebb ott megtalálni vagy arra hivatkozni.
(#45417) Calogero!
Ha nincs ellenvetésed ezt is betettem oda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged