Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Sajnálom a korlátoltságod
A bizonyított dolgoknak nem hiszel,kísérletekkel alátámasztva , de a fórumokról összeszedett badarságoknak hiszel és hiszed, hogy látod Ez a jó mentalitásTe dolgod.
Hidd el, ha igény lenne rá, és jobb lenne a minőség tőle legyártatnák a stúdióknak és olyan helyek ahol ezt használják, nem véletlen, sőt nagyobb száv szélességgel dolgozik mint hdmi és oda jó a szar olcsó kábel?
Erre is válaszolhatsz, mert igaza van a kollégának
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz #75912448 #22692 üzenetére
Ne is mond 1 defekt attól,aztán az új defektvédő külsőbe egy tüske állt bele ma 3 nap alatt nem szerencsés
Jó volt a Margitszigeten belsőt cserélni
NTX
elárulnád, pl hogy displayport kábelből miért nem csinálnak drága kábeleket és stúdió minitoroknál miért fele meg a 20-50 dolláros kábel is oda?alapvetően bebizonyított dolgoknak nem hiszel de be nem bizonyított mesebeli mondákra meg letennéd a nagy esküt? Nem fura ez?
-
NTX
tag
válasz dabadab #22691 üzenetére
Azért olvasni még tudok! Nagyon nem szeretem, ha hülyének néznek és bele akarják magyarázni nem úgy van ahogy én tapasztalom, csak azt gondolom, de ha hárman öten vagyunk egy teszten, akkor persze mindenk csak úgy gondolja. Meg világszerte sokmillió ember is csak úgy gondolja, de csak nektek van igazatok, akiknek többsége nem hajlandó egy tesztre sem, csak okoskodik, mint a politikusok. Ez számomra az orbitális butaság. Kb 10 éve hifizek komolyabban, ezalatt elég sok digitális kábelt láttam hallottam nálam, másnál, szakboltokban, kiállításokon, stb. Amikor azt javasoltam, hogy mindenki teszteljen, a többség még a fáradságot sem vette, hogy utána járjon, csak a számomra abszolút hülyeségeket horda össze!
A korreket műszaki háttére vonatkozó kérdést te is felteheted az avxen ahogy Csekknek javasoltam, korrekt választ fogsz kapni, ha esetleg benned meglesz a bátorság, hogy megtedd!
Ezzel tényleg befejeztem ezt a témát! Mindenki gondolja úgy ahogy neki tetszik!
További jó szórakozást mindenkinek! -
bajnokpityu
félisten
pedig a mai számítógép alapú lejátszásnál úgy lehet csalni, észre se vesszük.
alakulóban van legalább egy olyan oldal, ahol nem a hirdetők cuccait tesztelik. ha szerencsénk van, meg tud minőségi oldalról maradni független.
ettől függetlenül hdmire én se költök, mert nem érdekel eléggé. de sajnos usb és digi koax érdekelt...
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Nem szakmám, nem érték hozzá, ezért nem tudom tudományosan bizonyítani, de nem is érdekel a tudományos háttere."
Ezek utan azert egy kicsit meredek azoknak a velemenyet, akik ertenek hozza, foglalkoztak vele, ismerik a tudomanyos hatteret, "orbitalis butasag" cimkevel illetni, nem?
"Saját és még sok-sok ember tapasztalata."
A tapasztalat, amirol szo van, konkretan azt, hogy ugy gondolod, hogy jobbnak lattad. Olyan tesztet nem vegeztel, mint a "gondolod" reszt kiszurni, pedig az eleg jol megalapozott tudomanyos teny (es rengeteg valos tapasztalat tamasztja ala), hogy ilyen esetekben a konkret erzekszervi eszlelest nagyon sok faktor torzitja, ami alapjan ugyanazt az erzekszervi eszlelest teljesen kulonbozoen eszleled.
Ezt lenne nagyon fontos megerteni, mert enelkul a tobbi tenyleg suketek parbeszede.DRM is theft
-
NTX
tag
Ezt a választ vártam! Válaszoltam! Nem szakmám, nem érték hozzá, ezért nem tudom tudományosan bizonyítani, de nem is érdekel a tudományos háttere. Saját és még sok-sok ember tapasztalata. Mindig minden fórumon vannak viták, ha szakmai választ akarsz a kérdésedre ott megkapod azoktól, akik szakmabeliek! Felesleges ezen velem vitatkoznod, mert engem saját tapasztalataim ellenében nem tudsz meggyőzni. Tedd csak fel ott a kérdéseidet, persze lesznek hasonló viták mint itt, de előbb utóbb valaki elárulja a számodra fontos műszaki részleteket! Te hoztad fel a top gearos példát, ilyen hifi műsor tudtommal nincs, úgyhogy maradnak a fórumok.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Megnéztem:
Kérdés a usb hossza befolyásolja-e...
Válasz erre Dorian írt a tapasztalatairól.Most indítsunk el ott is egy napokig tartó lavinát ?
De te nem válaszoltál csak mellé írtál, és eltereltél egy másik fórumra.
Köszönöm! Ez a tipikus hifis hozzáállás sajnos.Hol vannak független tesztelők?
Hifis fórumok ahol ha a hívők kapnak egy rendes magyarázatot alátámasztva lásd a korábbi hdmi cikket akkor is neki esnek az embernek? Ők azok akik tekintélynek számítanak?[ Szerkesztve ]
-
NTX
tag
Akkor a hifis fórumok a független tesztelők, ezzel a példával. Mivel nekem nem szakmám, nem érdekel a miért és nem is tudok rá válaszolni, de javaslom, hogy tedd fel itt az ezirányú kérdéseidet biztos fogsz rá szakmai választ is kapni! Ott jópár mérnök van, akik nagyon szívesen el fogják magyarázni! Kíváncsi vagyok megteszed-e vagy továbbra is csak a saját álláspontodat hajtogatod.
Vaktesztet szerintem biztosan megengedik az Akusztikában és az Audiocentrumban, kb 2 évvel ezelőtt nekem mindkét helyen megengedték.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Nézd meg az olyan autós műsorokat mint pl a Top Gear ahol a fizetés nem a autógyárakból jön ott le is szarozzák a kocsikat, ahol meg onnan jön a pénzt ott sokkal finomabban bánnak a szavakkal. Pont mint a hazai hifis szaksajtóban is. Lehet szaklapnak nevezni, de amíg nem SZAKEMBEREK írják a teszteket és kimerülnek ezek abban, hogy jobbnak látszik hallatszik stb addig ezek nem szakcikkek?
Olvastál már tudományos vagy orvosi szakcikket mondjuk új eljárásokról stbről? Ott is csak annyit írnak, hogy hát ezzel jobb lesz oszt cső? Vagy indokolnak leírják stb? Miért van az, hogy a hifiben csak mondják a szavakat és soha semmi tartalom nincs mögötte, mérhetetlen dolgokkal?Pont ma beszéltem egy ismerőssel aki vaktesztet akart több kereskedőnél itthon és nem mentek bele.
-
-
NTX
tag
Vagyis minden szaklap hazudik, ahol hirdetések vannak? Ugyanez van pld az auto motor újságokban, stb., azok is hazudnak ha tesztelnek bármit mert a gyártó hirdet náluk? Ha igaz lenne amit írsz, mivel ez nemcsak itthon van hanem gyakorlatilag szinte az egész világon forgalmaznak ezek a cégek, akkor már régen a fogyasztóvédelmi meg egyéb perek lennének belőle. Hallottál egyről is? Pld. Nordost BH hdmi kábel közel 100 ezer ft, ami szerinted ugyanolyan, mint a 200 forintos. Akkor miért léteznek ilyen kábelek? Miért eltérő az anyagszerkezet, az árnyékolás, gyártástechnológia? Hangsúlyozom nekem nincs ilyen drága kábelem és nincs semmilyen üzleti érdekeltségem sincs sem ezekben! Fordítva ülsz a lovon, ti beszéltek hülyeségeket és ti tévesztitek meg az esetleg idetévedő kezdőket, akik tájékozódi akarnak a témában! Nálatok dívik az, néhány kivétellel, hogy ki se próbálom, mert csak 0 éa 1 és nem lehet más! Én többször hangsúlyoztam, hogy ez nem hit kérdése, mindenkinek azt tudom mondani, mint Csekknek, hogy menjen el egy szaküzletbe és kérjen egy demót, vagy vigyen haza letét ellenében eltérő árkategóriájú kábeleket és próbálja ki! Van aknek beválik van akinek nem, de azt óriási ostobaság kijelenteni, hogy nem lehetséges, mert akkor üzletileg már régen megbukott volna a világon és létezni kb 10 féle hdmi kábel a többszáz fajta helyett.
-
Peak
addikt
Ezek az oldalak mind a hirdetésből élnek. Akkor van lóvé a működéshez, ha tolják a gyártók szekereit.
Kapják a pénz a marketing támogatásokból, stb.Az baj veletek, hifistákkal, hogy kb. a vallásos áhitat szintjén mozogtok, ennek megfelelően tökéletesen értéktelen minden érvelésetek, továbbá készség szinten hiányzik a digitális korszak közepén a digitális technikákról az ismereteitek, és ezt megoróbáljátok tekitélyelvű leugatós ( "azé van ez mert én igy hallottam" ) postokban bizonyitani. Az emlitett gyártók belőletek élnek, a hivőkből, ahogy a pl. a Vatikán is.
Csak sokkal egyszerűbb a balga boldog tudatlanságban, hitben élni, mint elfogadni a valóságot.Kérlek továbbra is szopogassátok a kék pirulát szorgalmasan, bizonygassátok egymásnak átszellemült tekintettel, hogy mennyivel sokkal jobb a nordost HDMI mint a hama, vagy hogy a császárnak milyen fasza az új ruhája... csak ne mérgezzétek kérlek a még tiszta embereket a hülyeséggel, akik látják, hogy a császár tök pucér.
Köszi szépen előre is.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Celtis
veterán
Valóban cachelési gond lehetett. Pár nap után megjött a magyar cím és a tartalom is.
Viszont van egy újabb kérdésem. A tanácsotok alapján beállítottam az universal movie scarpert. Tényleg elég jó.
Beállítottam rajta, hogy a műfajt a themoviedb.org-ról vegye és magyarítsa. Viszont meglep, hogy csak egyes filmeknél lesz magyar nyelvű a műfaj megnevezése, a többségnél angol maradt a frissítés után is. Mi ennek az oka? Azt gondolnám, hogy a műfaj elnevezések magyar változata valahol általánosan kéne elérhető legyen és nem filmenként. -
Celtis
veterán
Felajánlok egy üveg jobbféle italt, annak, aki egy vakteszten bizonyíthatóan és magabiztosan (10-ből legalább 9-szer) megkülönböztet két HDMI kábelt az átvitt kép/hang alapján. Ez egyik kábelt és viszem, a legolcsóbb létező tescos sz@rt. A másik bármilyen lehet, ezt a jelentkező adja.
-
cekkk
veterán
Érdekes, szóval ami bizonyított, kísérletekkel alátámasztott az áltudomány amit meg látsz és nem tudsz megmagyarázni és mindenki félrebeszél nem tudnak annál az indoknál jobbat mondani, hogy de én hallom ők hallják akkor az tudományos magyarázat?
(#22676) NTX
Nekem 50 colos van és a legolcsóbbak voltak vettem kácsás kábeleket kettőt is, nehogy véletlen azért ne lássak bármit is mert az egyik nem az, kicserélve és htpcről hajtva semmi különbséget nem vettem észre, pedig 10szeres árkülönbség volt, valamint ugye az alsó szegmensbe még érvényes, hogy az árral arányosan elméletileg nő a teljesítmény később meg már ez nem így van állítólag. Szóval 10 szeres ár különbségnél semmit nem vettem észre.
Kíváncsi voltam, de tudom szar a tv és szarok a kábelek. sőt vak is vagyok[ Szerkesztve ]
-
NTX
tag
válasz dabadab #22673 üzenetére
Kb 1-2 percet kerestem a googleben, én nem keresek bizonyítékokat, nem akarlak benneteket meggyőzni, csak saját és sokan más ember tapasztalatai alapján egyszerűen butaságnak tartom amit írtok, akármilyen áltudományos magyarázattal is akarjátok alátámasztani. Egyébként létezik több olyan teszt is a neten ahol képek is vannak. Feleslegesnek tartom előkeresni, mert úgysem lehet eltéríteni a véleményedtől, arra biztosan valami más kifogást találnál, de nagyon kíváncsi lennék, hogy ha látnátok egy 55 colos full hd tvn egy átlagos htpcről meghajtva egy 200 meg egy 20.000 forintos hdmi kábellel mit mondanátok. Valószínűleg csakazértisnincskülönbséget!
-
Warter
addikt
Az a baj veletek, hogy egyikőtök se enged a 12-ből. Szerintem aki méregetni akar az méregessen, aki meg fülelni az füleljen. Egyik módszer se zárja ki a másikat, sőt leginkább kiegészítenie kéne egymást. Az a baj a méregetéssel, hogy pont a szórakozást öli. Na de mindenki azzal b@ssza el az idejét amivel akarja.
-
cekkk
veterán
De ezen oldalak mind a hirdetésből élnek és általában azok hirdetnek itt akikek a termékeit tesztelik
Az audiolandosokat egy időben szidták a fórumokon, hogy közük nincs az egészhez, akkor most hol az igazság?(#22670) Mezga Aladár
Akkor miért vagy még itt és miért reagálsz?
Majd ha fizikai bizinyítékot tudsz felmutatni a korlátold agyad, hallásod és feldolgozó képességeden túl(enyém is az, és majd minden emberé az) akkor beszélhetünk tovább a kábel vitáról.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz Mezga Aladár #22668 üzenetére
"Ha jól értem akkor te azt kritizálod hogy úgymond emlékezetből tesztelem a holmikat?"
Nem, hanem azt, hogy az emlekezetednek nincs semmi kontrollja. Az ABX teszt azert jo, mert ott lehet latni, hogy mennyire valoszinu, hogy a kulonbseget tenyleg erzekeled, AB tesztnel ilyen nincs.
Es mondom, ezek nem olyan dolgok, amiket en talalok ki itt a gep elott, hanem olyan terulet, amin eleg sok rendes tudomanyos kutatas folyt es folyik.
(#22671) NTX: Van olyan, amelyikben az abszolut, tisztan es szuretlenul szubjektiv benyomasokon kivul barmi mas is van? Mert az egyikben szerepel pl. mindenfele arrol, hogy tisztabbak a betuk vonalai, mint olcsob kabellel, de sehol egy fenykep, vagy barmi, ami komoly bizonyitekkent szolgal. Egyebkent az, hogy osszesen ezt a linkgyujtemenyt tudtad csak osszehozni (vagyis akarmilyen elszantan kerestel, nem talaltal sehol sem komolyan veheto bizonyitekot), eppenseggel nem erositi az allaspontodat, sot.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
NTX
tag
válasz dabadab #22667 üzenetére
Digitális kábel tesztek, leírások
http://www.audioland.hu/tesztek/csoport-tesztek/143-kabel-a-rengetegben-digitek-belepszinten.html
http://www.hifipiac.hu/audio/digitalis-kabelek/1089-nordost-blue-heaven-ls-75-ohmos-mennyorszag
http://www.hifipiac.hu/hazimozi/hdmi-kabelek/546-supra-hf100-hdmi
http://www.hifipiac.hu/hazimozi/hdmi-kabelek/758-transparent-high-performance-hdmi-v15-758
http://www.hifipiac.hu/hazimozi/hdmi-kabelek/399-nordost-silver-screen-hdmi
http://www.audioland.hu/tesztek/csoport-tesztek/190-egymarekusbkabel.html
http://www.whathifi.com/reviews/accessories/hdmi-and-video-cables
http://www.whathifi.com/reviews/accessories/audio-interconnects-digitalA neten még rengeteg megtalálható, lényegtelen, hogy leírás vagy teszt a lényeg benne van.
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #22668 üzenetére
Elmondom mi a legnagyobb baj, hogy olyan emberek szavaira adtok akiknek érdeke/érdekeik fenntartani ezt a látszatot, mert ezért pénzt kapnak vagy érdekeltek ebben az üzletben.
Aztán majd olvass utána, hogy milyen is az ember rövidtávú memóriája és onnan, hogyan kerül át a középbe majd a hosszabba és rájössz, hogy az agy kiegészíti az információkat. Pl hallasz egy rendszert 2-3 mp múlva már nem úgy emlékszel rá mint ahogy halottad, ezek mind bizonyított tények.
Mondhatod, hogy te milyen okos ügyes gyerek vagy, és azt is, hogy szembe hugyozom veletek. De ezek a nagy cégek rájátszanak arra, hogy buták az emberek és egyre jobban azok.
De itt van a legjobb példa bebizonyították, hogy nincs különbség de te még mindig kötöd az embet a akróhoz, ez inkább a te korlátoltságod mint azoké akik fizikális magyarázatokat keresnek.
Én most is leírom, ha fizikálisan valaki bebizonyítja(és nem ilyen konyha nyelven), hogy igen is van különbség az átvitt 1-0 között kábeleknél, akkor ELNÉZÉST FOGOK KÉRNI ÉS MEGLEHET kövezni.Ha az ismert rendszerben, észrevehető változás történik akkor az idővel előjön.
Mi az, hogy előjön idővel? Majd idővel az 1-s jobban 1es lesz? Idővel előhoz te az agyadba, hogy legyen változás, mert ezzel megmagyarázod magadnak, hogy juppé az 50-100 ezres kábelnek meg jött a hangja, de előtte nem volt, de hirtelen lett.Én meg látom isten minden reggel amikor az ágyba hozza a kávét? Te látod?
(#22666) NTX
Ő legalább megtudja magyarázni a dolgokat értelmesen és nem úgy, hogy a fele hülyeség.
Egy olyan adnimnak hinni aki ebből él, nem szabad.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz dabadab #22665 üzenetére
"hanem ismerem az altalad alkalmazott tesztmodszer hibait,"
Ha jól értem akkor te azt kritizálod hogy úgymond emlékezetből tesztelem a holmikat?
Akkor ha pl komponenst cserélek, hangsugárzó helyét keresem a szobában, vagy meghallgatom hogy adott készülék hogy szól jobban (belső lemez, hálózati fájlrendszer) hogy kéne tennem? Ezekre nincs objektív teszt csak az emlékezetre támaszkodhatsz. Nehéz is lenne pl. az erősítőt úgy tesztelgetni hogy pontosan uo. kábelt, állványt kellene beszerezni.
Dolgozz egy kicsit a memóriádon és a koncentráló készségeden. És nem árt ha komoly nagy felbontású készülékeket szerzel be, amelyek mint a nyitott ablak megmutatják a változást. (Ha egy kicsit olvasgatsz a neten, akkor nem is olyan drága, hangra pl. egy jó füles 100 e ft alatt van) Természetesen ha érdekel a dolog, és nem csak a billentyűket koptatod passzióból.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Neked minden hülyeség, ami te véleményeddel ellentétes."
Az a baj, hogy ezek nem a velemenyemmel, hanem a tenyekkel ellentetesek.
"Ha valóban így lenne"
Tekintve, hogy nagyon jol dokumnentalt (es elmeletileg remekul alatamaszott okai vannak), hogy szelhamosok mindig is remekul megeltek, az, hogy X termeket el lehet adni sok penzert, abszolut nem jelenti azt, hogy X valoban jo es valoban mukodik.
Az a baj, hogy rettenetesen hianyoznak az ervek a "van minosegromlas HDMI kabelen" velemeny melol. Eddig nem sikerult se elmeleti, se rendes tapasztalati alatamasztasat adni annak, hogy a jelenseg letezik, ellentetben az ellenkezojehez meg van mindketto.
"aki tudományos köntösbe csavarva állít orbitális butaságokat"
Legy szives, mutass ra, hogy hol allitottam orbitalis butasagokat.
"amelyeknek a tapasztalati tények ellentmondanak"
Milyen tapasztalati tenyek? Eddig meg senki sem allitotta azt, hogy ABX teszten latott volna kulonbseget HDMI kabelek kozott.
DRM is theft
-
NTX
tag
válasz dabadab #22665 üzenetére
Neked minden hülyeség, ami te véleményeddel ellentétes. Ha valóban így lenne, akkor olyan cégek, mint a Nordost, Stealth, stb gyártói, a drága, sokszor méregdrága digitális kábeleiket már régen nem forgalmaznák, mert nem lehetne eladni olyan mennyiségben, hogy megérje gyártani. Én most már tényleg befejeztem, mert aki tudományos köntösbe csavarva állít orbitális butaságokat, amelyeknek a tapasztalati tények ellentmondanak, azzal nem lehet vitatkozni!
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Ez nagyreszt hulyeseg, csak ugy mondom. A bittevesztes nem, de arrol en is irtam, meg arrol is, hogy az nem minosegromlast okoz, hanem jol lathato kephibat. Viszont a HDMI kabelnek semmi koze a videofeldolgozo aromkorhoz, meg ha ott hiba van, akkor szinten nem "minosegromlas", hanem kephiba az eredmeny (meg mondjuk ha a videofeldolgozoban problema van, akkor ahhoz szerelot kell hivni).
(#22661) Mezga Aladár: nem masok tapasztalatat "nem hiszem el", hanem ismerem az altalad alkalmazott tesztmodszer hibait, amik, mint emlitettem szeles korben es jol dokumentaltak es rendes elmeleti hatter is van arrol, hogy mi okozza ezeket a hibakat. Ha sima (raadasul nem is vak) AB tesztet hasznalsz, az olyan, mintha valtoaramu teljesitmenyt a fi figyelembevetele nelkul mernel. Vagy megolyanabb.
Ha ezeket a koztudott tenyeket nem vagy hajlando tudomasul venni, akkor nem az en keszulekemben van a hiba.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
NTX
tag
válasz Mezga Aladár #22661 üzenetére
Egyetértek, én is így gondolom!
-
NTX
tag
válasz lord_devil #22660 üzenetére
Én nem akarlak meggyőzni semmiről sem, te feltettél egy kérdést én meg beidéztem egy választ egy fórumról. Már régebben leírtam a saját és mások tapasztalatait, hogy más árkategóriájú digitális kábelek között igenis lényeges különbség lehet hang és képminőségeben. Nyilván egy 1000 meg egy 2000 forintos kábelnél ez egy olcsó rendszeren nem fog előjönni, de ahogy az általam beidézett oldalon is írják ha egy drágább rendszeren lényeges árkülönbségű kábeleket nézünk, lesz különbség. Aki nem hiszi, az meg próbálja ki, ha azok után sem hall és lát eltérést nem tudok mást javasolni, mint SZTK szemészet fülészet
Részemről is befejezem ezt a vitát mert ebben a topicban nem lehet erről értelmesen vitatkozni. Akit érdekel a téma hifis, htpc-s része, azok részére javaslom az avforum.hu vagy az avx.hu/forom htpc-s kábeles topicjait, -
Mezga Aladár
veterán
(#22652) cekkk, (#22656) sb, #22631) dabadab, (#22645) Peak
Veletek az a legnagyobb baj, hogy nem hiszitek el a másik tapasztalatát, és azokat, akiknek nem egyezik a véleménye veletek, azt megpróbáljátok le@gatni. De ez még attól az én, és sok más ember tapasztalata.
Nem baj, sok jót kis közösségeteknek. -
lord_devil
tag
Amit beidéztél arról szól, hogyan keletkezhet hiba HDMI kábelen az átvitelben (a feltételes mód lényeges). Légyszi te is olvasd el még egyszer: ha két HDMI kábel bitről bitre ugyanazt az információt viszi át (a teszt szerint, elég a végét elolvasnod: [link]), milyen különbséget fogsz látni a képen?
-
NTX
tag
válasz tom_tol #22658 üzenetére
Szerintem olvasd el még egyszer:
"Tehát ha bármi zaj (elektomos, mágneses jel) megzavarja valahol az átvitelt (pl. a kábelnél), akkor az 1-ből könnyen lehet 0 és fordítva.Itt van egy másik cikk is erről a témáról:
"Egyrészt a kábel, ha tagadjuk, ha nem – számít, hiszen még a digitális jelek is sérülhetnek egy zajosodásra hajlamos hordozó közegben, analóg jelek továbbításánál pedig a csillapítás mértéke is probléma forrás lehet."És itt meg egy hifi fórum mindenféle kábeles témáról!
-
NTX
tag
válasz lord_devil #22655 üzenetére
A popcornhour.hu fórumán egyik admin elég érthetően leírta a különbégek okait, onnan beidézem, talán az itteni "fizikus tudósok" is megértik:
Forrás
HDMI
"Valóban digitális, de nincs benne hibajavító algoritmus, mint pl. az etherenten történő adatátvitelnél, vagy merevlemez kiolvasásánál (ellenőrző összeg). Tehát ha bármi zaj (elektomos, mágneses jel) megzavarja valahol az átvitelt (pl. a kábelnél), akkor az 1-ből könnyen lehet 0 és fordítva. Ezt pl. a fehér pontokon veheted észre, de ez már elég komoly hibát jelent. Az apróbbak mondjuk csak a pixel színét befolyásolják, és nem feltétlen lesz ettől fehér. Ha a zaj pl. a videófeldolgozó áramkörben van (pl. egy béna tápegységből kapott nem stabil és zajos feszültség miatt), akkor nagyon sokféle képpen romolhat a kép és a hang minősége is. A 300 ezer forintos (vagy akár sokkal drágább) kábeleknek akkor van létjogosultsága (és akkor tényleg van), ha méregdrága, high-end komponenseket kell összekötniük. Ha nagyon sokat költöttél arra, hogy a lehető legjobb képet és hangot kapd, akkor valóban nincs értelme akár csak minimális esélyt is adni a jelveszteségnek a kábelnél. És tényleg van, aki hallja a különbséget akkor, ha az erősítőjét egy 300 ezer forintos tápkábellel köti hozzá a konnektorhoz, nem egy sima tápkábellel És nem azért, mert már kiadott rá ennyi pénzt, és a tudatalattija „nem engedi meg”, hogy ne hallja a különbséget (bár biztos van ilyen is), mert vak tesztekkel is ki tudják választani a drága kábelt a valódi vájtfülűek a high-end rendszereken. -
sb
veterán
válasz lord_devil #22655 üzenetére
Ez az amivel nem foglalkoznak a hívők. A "tudomány" mögötte magasan le van szarva. Jobb, ha nem tudják hogy megy át a jel, manók viszik-e át vagy akármi... így lehet csak HINNI.
Idézetek az elmúlt hsz-ekből:
- "Nem fogok hitvitába bonyolódni, ha valaki eleve csak az 0 és az 1 jön akkor használja a legolcsóbb kábelt."
- "De lehet hogy kell mögé valami normális megjelenítő."
- "KIPRÓBÁLUNK! Amit tapasztalás nélkül elhiszünk és állítunk, na AZ a definíció szerint a HIT!"Innentől kezdve kár velük vitatkozni, mert nemhogy nem értik, de le se szarják hogy működik az egész és hogy elméletileg/fizikailag bizonyítható, hogy nincs különbség. Sőt a vicc az utolsó mondat amiben épp a tudományos háttér totális leszarását gondolják a biztos, hit nélküli módszernek.
Amit látnak... az számít. Mert az korrektebb, mint az elméleti és gyakorlati tudományos magyarázat.
Nyilván az első sorban tapsolnak, amikor a bűvész előhúzza a nyulat az üres kalapból.
Meg a Föld is lapos, mert azt se látták még soha gömbölyűnek. Műhold fotóról? Azt meg ki hiszi el...A fentiek pont ugyanezek az eset: mivel látják/hallják gondolom fel sem merül bennük, hogy ez nem lehetséges a tudomány mai állása szerint.
-
lord_devil
tag
A hangátvitelt, hangképzést könnyű túlmisztifikálni, mivel analóg. A kép viszont digitális, elejétől a végéig (legalábbis amiről itt szó van). Volt itt egy teszt, amelyben a HDMI kábelen átvitt képet capture-ölték, majd összehasonlították az eredetivel. Az md5 checksum megegyezett. Ha két kábel bithelyesen ugyanazt a képet viszi át, mitől lesz az egyikkel "jobb" a kép?
-
cekkk
veterán
http://nagysandor.eu/physlet/applets/illusion.html
Akkor ez is hülyeség lenne?
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #22643 üzenetére
Erre tudok mit mondok?
Egy időben divat volt A Stradivarius hegedűket felhozni példának, hogy azoknak a hangját se lehet mérni azt se tudják újra előállítani aztán történt egy teszt:
Kritika[szerkesztés]
A Proceedings of the National Academy of Sciences szakfolyóiratban megjelent cikk szerint Stradivari hegedűinek hangzása nem olyan összetéveszthetetlen és egyedi, mint ahogyan eddig gondolták. Egy, az Université Paris kutatói által rendezett vakteszt során tapasztalt hegedűművészek sem tudták megkülönböztetni az itáliai hegedűépítő mesterek által 300 éve alkotott hangszereket az új hegedűktől.
A kísérlet során 21 kiváló hegedűművészt kértek fel, hogy játsszanak hat nagyon magas színvonalú hegedűn – két Stradivarin, egy Guarnerin, valamint három újon. A két teszt során sem a zenészek, akiknek látását egy hegesztőszemüveg korlátozta, sem az értékelést végző megfigyelők nem tudták, hogy éppen melyik hangszer szólalt meg. Az első kísérletben minden zenész egymás után tíz párosítást kapott a hegedűkből – mindig egy újat és egy történelmit, bár a tesztelők ezt nem tudták. A második tesztben mind a hat hegedűt felsorakoztatták és a művészek egy órán keresztül összehasonlítgathatták őket. Végül azt kérdezték a zenészektől, hogy melyiket vinnék legszívesebben haza, valamint hogy a hegedűket hogyan rangsorolnák különböző kritériumok – pl. játszhatóság, hangszínek terjedelme, kisugárzás – alapján. Többségük az újabb hegedűket tartotta jobbnak, az egyik Stradivarius - ráadásul - a legrosszabb értékelést kapta. Persze ez mit sem von le abból a tényből, hogy a mai hegedűk formáját, fakiválasztását a mester alkotta meg. Mai túlértékeltségük is inkább e hagyomány tiszteletén alapul.[2][3][link]
Érdekes módon amikor nem tudták, hogy melyik is van náluk akkor az újabb hegedű lett végül a jobb. Nem furcsa ez? Nem lehet, hogy mivel mindenki oda és vissza van érte ez befolyásolja a hangját az agyadba, hogy egy 3 millió dolláros hegedű csak jól szólhat? Nem véletlen kerül annyiba? Persze ez nem von le az értékéből semmit, de jó lenne fenntartásokkal kezelni a dolgokat.Ha pedig ez neked elnagyzolt kérlek mutass nem elnagyzolt teszteket az ellenkezőjéről. mert te sasszemű barátom látod én nem látom. akkor kinek van igaza? Verekedjünk mint az oviba? Miért baj, ha valamire fizikai magyarázatot keres az ember?
[ Szerkesztve ]
-
dane
senior tag
Ma reggelre visszaállt az XBMC default-ra. Eltünt minden beállitás, háttér stb stb. A library-m egy része megamaradt, azok a fimek amiket manuálisan adtam hozzá eltüntek. Valaki találkozott ilyennel?
-
dabadab
titán
válasz Mezga Aladár #22641 üzenetére
Tetkintve, hogy meglehetosen szeles korben dokumentalt es elmeletileg is jol alatamasztott az a nezet, hogy "a fulben" nem lehet bizni, ez nem problema, hanem teljesen normalis hozzaallas.
Ja, altom mar eljutottal odaig, hogy az ABX nem jo semmire. Hihetetlen, hogy mennyire pontosan hozzak egyes hifistak az asztrologusok, homeopatak meg az osszes tobbi szelhamossag gyakorloinak viselkedesi mintait.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Mezga Aladár
veterán
Ez így nagyon elnagyolt, és kifelejtetted az agy korrekcióját, mind a látás mind a hallás tekintetében.
Ezért tudod, nagy hangzavarban a tömegben beszélgető embereket figyelemmel kísérni.
Ugyan ez mikrofonnal rögzítve, csak hatalmas kakofónia.
Egy gyerekkori tapasztalat: A szüleim vásároltak egy fali órát. Tiktakolt kattogott és minden negyed, és egész órában kakukkolt. Eleinte nem tudtam aludni annyira zavar. Évekkel később, komolyan oda kellett koncentrálni hogy meghalljam az órát.
Ezért csak higgy a fülednek és a szemednek.
Visszatérve a kábelekhez, nálam nem az a-b-x tesz a mérvadó.
Sok filmet, zenét, nézek, hallgatok. Én csak bekötöm az engem érdeklő kábelt, és használom.
Ha az ismert rendszerben, észrevehető változás történik akkor az idővel előjön. És itt a lényeg az ISMERT rendszeren van a hangsúly. Ismered a szoba akusztikáját, fényviszonyait, a rendszeredet.
Itt a kicsi változás is hangsúlyos lesz. És a nem hívők meg az indifferensek is észlelik. Mint a feleségem. Ekkor el lehet dönteni, adott összeget megér a változás? -
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #22641 üzenetére
És miért probléma az, hogy tudom, hogy a hallás függ a pillanatnyi lelki állapotomtól a légköri nyomástól is mondjuk vagy is pillanatról pillanatra változik, és még a tudatalattitól is? Miért kéne az érzékeimnek hinni, amikor azok az embert rendszeresen becsapják?
-
cekkk
veterán
válasz gorbep #22635 üzenetére
Nem ajánlotta fel senki, pár napja meg nem olvasom a a hitgyüliseket, és soha nem mondták nekem. De gondolom ezt is csak én képzeltembe.
Kocsis példa Aztán a kocsin ha lecseréled a kereket tud gyorsabban menni mérhető mérhető a tapadása? De a fránya kábelekkel soha nem lehet semmit kezdeni.
Akkor aki nem érti a kocsis példát az nem férfi, aki nem vesz drága kábelt az szegény
na egyre jobb dolgokat produkáltok és egyre jobban lenézitek a másik oldalt.Miért baj az, ha valaki másfelől akarja megközelíteni a témát és nem úgy mint ti, miért baj, ha nem hiszek a fülemnek mert tisztában vagyok vele, hogy a hallás nem csak attól függ, hogy leülök oda? Miért baj, ha a materiális világban szeretnék erre választ kapni? Miért fáj ez nektek? Miért? Miért kell egyből a másiknak neki esni? Mivel vagytok jobbak nálunk, hogy ha valaki ellent mert mondani egyből le van szólva, hogy ő hülye és nem ért semmihez ?
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz tom_tol #22636 üzenetére
Kétségbeesett próbálkozás részemről, hogy meggyőzzem, hogy arról tudunk valódi véleményt formálni amit KIPRÓBÁLUNK! Amit tapasztalás nélkül elhiszünk és állítunk, na AZ a definíció szerint a HIT!
Általában a férfiemberek érteni szoktak a kisarkított kiélezett autós hasonlatokból.....
De ígérem, részemről befejeztem....... végére had idézzem Huszti Zsoltot (HEED Audio):
Mindenki úgy élvez, ahogy tud!
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Celtis
veterán
válasz Mezga Aladár #22629 üzenetére
Csak kíváncsiságból megkérdezném, hogy te hajlandó lennél-e ellenőrzött vakteszt körülmények között bemutatni a HDMI kábelek közötti különbséget meglátó képességedet?
Tapasztalatom szerint ugyanis az szokott lenni a válasz, hogy ha kíváncsi vagyok a különbségre akkor vegyek, vagy béreljek egy drága kábelt és tapasztaljam meg magam. Csakhogy sajnos én nem látom a különbséget és azt sem tudom mit kéne látnom. Egyáltalán mi az, hogy "jobb" a kép.
-
gorbep
senior tag
Kár ezen vitázni...... Ha jól olvastam többen is felajánlották, hogy menj el, hallgasd meg.... de valahogy mindig kibújsz előle..... na ez ami kicsapja a biztosítékot....nálam.
Amikor hajtogatod az igazad, tapasztalás nélkül...
Minden autó egyforma, mert én egy földúton próbáltam egy Reanult Thaliát és egy Suzukit Swiftet..... tehát senki se mondja, hogy a Lamborgini Diabló más.... gurul az úton, azt kész, meg meg tud állni....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #22630 üzenetére
Csak egyszer islernétekbe hívők, hogy tévedhet és nem vennétek mindent készpénznek amit a marketingesnek és fizetett fórumozók ültetnek el befolyásolható emberekben.
De itt van bebizonyították és te még mindig azt mondod van, ez a tipikus agy mosott hozzáállás. Ezzel nem akarlak megbántani, de ez már tényleg olyan mint egy szektaElemben igen próbáltam én is a kb 500 forintos és 5000 forintos kácsás kábelt és semmi különbség nincs köztük. De tudom szar a lejátszó szar a tévé szar az erősítő stb stb, ez mind jó kifogás.
[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
az oldal alján van egy teszt
-
dabadab
titán
válasz Mezga Aladár #22629 üzenetére
"Vajon miért van az, hogy a popi kábele láthatóan gyengébb képet eredményez, mint a kácsa olcsó 1.4-es kanóca."
Van erre barmi komolyan veheto bizonyitek?
"Sajna én, és még sokan látják a különbséget a hdmi kábelek között."
Olyant en meg nem lattam, hogy valaki ABX teszten kulonbseget latott volna kabelek kozott. Olyat viszont igen, hogy AB teszten ugyanazt a kabelt is kulonbozonek latta.
Meg mondjuk azok a mernokok se tudnak errol a "jol lathato" kulonbsegrol, akiknek ez a munkajuk es egesz nap ilyenekkel foglalkoznak, de ezt tenyleg csak mellekesen emlitem meg."Csak egy gondolat: Közületek, hányan vettétek a fáradságot, és sk teszteltek le hdmi kábeleket??"
Te csinaltal ABX tesztet vagy barmi mas, komolyan veheto tesztet?
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Mezga Aladár
veterán
Csak egy gondolat: Közületek, hányan vettétek a fáradságot, és sk teszteltek le hdmi kábeleket??
Mert így a neten keresztül, valaki ír valamit, ez semmit sem ér.(#22623) cekkk: Okoska, 2000 forintos kábelről beszélek, ami messzebb jobb mint a hozzáadott.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Vajon miért van az, hogy a popi kábele láthatóan gyengébb képet eredményez, mint a kácsa olcsó 1.4-es kanóca.
Nem fogok hitvitába bonyolódni, ha valaki eleve csak az 0 és az 1 jön akkor használja a legolcsóbb kábelt.
Sajna én, és még sokan látják a különbséget a hdmi kábelek között.
Vajon a nejem, (akit ez a legkevésbé sem érdekel, és nem is tudja milyen kanóc van használatban) miért vette észre, hogy valahogy jobb a tv-n a kép? -
greeny7
tag
válasz tom_tol #22625 üzenetére
Hát, mivel popcornt akarok kiváltani vmire, ami nem akad/tudja a 24p-t döccenésmentesen, stb, akkor az cash Most van rá.
Egyébként meg közben a fő kérdésem kapcsán utánanéztem, és kérdeznélek titeket:
- milyen ház/tápot?
Ezt a kettőt néztem:
psu: BE QUIET! Straight Power 400W [link]
ház: Silverstone SST-GD01B [link]A gondom a méret... PSU oldalán az vagyon írva, hogy 160 x 150 x 86, silverstonnál meg hogy satndard ATX tápot fogad, de ha megnézem az oldalukon, ők a standardnak 150mm (W) x 86mm (H) x 140mm (D) írnak...
Van esetleg olyan táp, ami hasonló a fentebb jelzethez, és elférne a dobozban??
tanácstalan vagyok...
köszi
-
fecus
őstag
Visszaolvasva arra jutottam, hogy csak HTPC-nek, openelec alá, egy FM2-es lapba elég az A4-5300-as proci.
A linux vagy openelec alkalmazásnak elég a 2GB RAM.
Jól szűrtem le?Most melyik lap lenne a legolcsóbb jó, vagy melyik vált be nektek ezek közül?
MSI FM2-A55M-P33, AMD A55
Gigabyte F2A55M-DS2
MSI FM2-A75MA-P33, AMD A75
ASUS MB Sc FM2 F2A55-M LK
MSI FM2-A85XMA-P33, A85X
Gigabyte FM2 F2A75M-HD2
Asrock FM2A75M-DGS
Gigabyte MB Sc FM2 F2A85XM HD3"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
cekkk
veterán
válasz Celtis #22616 üzenetére
Én értettem, de látod mások még sem képesek elfogadni és utána meg jönnek a koax kábellel, meg azzal, hogy biztos azért kételkedünk mert szegények vagyunk és nem telik rá.
Ennyi telik tőlük. Mindent tudnak tesztelni ma már, de érdekes módon ezt még véletlenül se...
Éljenek a legendákAladár ha látod lásd és élvezd
[ Szerkesztve ]
-
bazsy_
tag
válasz bazsy_ #22561 üzenetére
Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat ezek szerint nem minden cucc támogatja a 24p-t
A kérdés még mindig adott de hogy konkretizáljam ez az alaplap támogatná a 24p-t és a hdmi passtough-ot:
AD2550-ITX. Vagy ha ez nem jó akkor kérek egy ajánlást. köszönöm
-
-
sb
veterán
válasz greeny7 #22615 üzenetére
Drop-ra, 24p akadásra én is allergiás vagyok, de a több perces pontosságú AMD/Ivy megoldások pontatlanságai még nekem sem tűnnek fel. Nv-n a sűrűbb 1-2 perces drop-okkal pedig sokat küzdöttem amíg nem sikerült a 24p-t beállítani rajta a driver miatt.
Szóval nekem ágyúval verébre még így is... mondom ezt egy Atom procis HTPC mellől. De nem is az ár a gond, mert azt csak kifizetni kell. A többivel nem nagyon lehet mit kezdeni: hűtés/hang. Hacsak le nem tiltasz 2 magot és -2GHz + feszcsökkentés. Akkor kijön belőle egy Pentium 25-30W körüli fogyasztással.
Tápra méretezésben:
A proci 65W, ha jól látom. 4 HDD-re még kell kb. 60W felpörgésnél, bootnál, vagyis kb. 120-150W-ra kell tervezni. Aztán működés közben persze jóval kevesebbet fogyaszt.
A lényeg, hogy paneltápok 1-2 extrém erős kivételtől eltekintve kiesnek. Normál SFX/ATX tápból meg kb. mindegy mit veszel, mert ennél csak jóval erősebbeket kapni.Táp minőségre/csendességre inkább a táp topicban fognak tudni válaszolni.
-
sb
veterán
válasz Mezga Aladár #22617 üzenetére
A megjelenítő lényegtelen két kábel összevetésében.
Vagy ha mindkét kábelen az 0100010111101010111 megy át akkor a csúcs megjelenítőn más lesz a kép a drágábbikkal? -
Celtis
veterán
A cikk lényege az szerintem, hogy a legolcsóbb kábel is tökéletesen ugyanazt a digitális információt vitte át, egyetlen bitnyi információ sem változott vagy veszett el.
Egy akármilyen drága kábel sem tudna ebben a tesztben jobban teljesíteni. Érdemes elolvasni a szubjektív tesztekre vonatkozó megjegyzést is.[ Szerkesztve ]
-
greeny7
tag
Igen, a 24p-t tudtommal a haswell tudja tökéletesen. És emiatt az ivy kihúzva. Pont ez az a kritérium, ami miatt árban a magasabb kategória szükséges, azt sejtettem hogy egyébként meg erőben felül lövöm a célt.
Szeptember elején lenne időm arra, hogy összedobjam a cuccot, így a core i3-as haswell-ek miatt nem várnék.
fenti konfighoz + 3 v 4 vinyóhoz esetleg tápot tudnál mondani?
Kösziii
-
sb
veterán
válasz greeny7 #22613 üzenetére
Alapvetően HTPC-re még a Pentium/Celeron vonal is feleslegesen erős, de azok meg gondolom még később jönnek Haswellből.
Ivy-ban a sláger most a G1610, 10e és még az is túl erős cpu-ban, igp-ben meg bőven jó erre.
AMD vonalon is van pár megoldás, bár szerintem azok most ár/teljesítményben nem annyira jók. A Kabini lesz az "ideális" HTPC, ha egyszer kapható lesz.Ezeket csak példaként írom, hogy kb. mik mennek HTPC vonalon. Ha Haswell kell (a 24p-je talán a legjobb, ha jól tudom) akkor vagy nagyobb ár+teljesítmény marad vagy várni kell...
-
greeny7
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Most jött el az idő, hogy összeállt a pénzmag és időm is lesz a HTPC-m összerakására. Jelenleg egy popcorn a210-est használok, Samsung ES7000-es tv-vel, valamint egy Yamaha rxv 663-as erősítővel. Viszont NAS-om nincs, 4 db 2TB-os vinyót cserélgetek egy külső usb cuccban a popira kötve.
Most a célom az lenne, hogy egy olyan pc-t építsek, ami kizárólag letöltésre és filmnézésre, zenehallgatásra lenne használva, de azt minden gond nélkülmegoldaná, legyen az egy 40gigásmkv, full3d anyag, 24ps cucc. HTPC lenne, de annyi kompromisszumot kell kötnöm, hogy szeretném ha legalább 3 db 3,5"-es merevlemez beleférne, de jó lenne ha 4 is menne. Tehát ez esetben a ház és a táp ami kérdéses.
Az alábbi alapkonfigot néztem:
mobo: ASUS H87M-PLUS
proc: core i5-4570S
memó: KINGSTON 4GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KITSegítség kérés:
- jó az elgondolásom, hogy a célnak teljesen megfelelne (sőt) a konfig?
- milyen házat tudnátok ajánlani? Nem szeretnék 50et költeni a házra, design nem számít nekem annyira, ebben igen könnyen tudok kompromisszumot kötni (ár/design), de a vinyók számítanának
- milyen táp kellene nekem?előre is köszönöma segítségeteket.
Üdv,
greeny -
cekkk
veterán
válasz Patice #22609 üzenetére
Lényegen nem változtat szerintem, hogy a 30 és a 150nes között nincs különbség, de az olyan mint amikor egy hívőnek mondja az ember hogy nem létezik valami ha ő hisz benne akkor végtelenül meg van győződve róla.
Ezért is van az, hogy amikor fel jön ez a téma akkor egyesek képesek nagyon neki esni a másiknak.De te erre költöd a pénzed más meg másra és kész, csak néha elfogadhatnátok, hogy nem mindig nektek van igazatok
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Celtis #22604 üzenetére
Sajnos nem vagyok kepes visszaemlekezni, mit irt ki a TV, mint le is irtam. Mivel ez Magyar orszagon volt, az eszkozt meg Sved orszagban van mar, kiprobalni sem tudom, rovid idon belul. Sajnos tobbet nem tudok irni most rola, itthon vagyok szabadsagon.
Ilyen:
3 Port 1080P HDMI Switcher Splitter Box Audio Video AV Switch VGA Cable TO DVI A
/Ha elemezni akarjatok./Esetleg szetszedem, es lefenykepezem belulrol, hogy milyen, ha vissza mentem.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
dlaccc
aktív tag
Sziasztok!
Eddig egy sima hd lejátszás képes, brazos szintű gépet terveztem, de most vettem egy 3d-s tv-t így egy komolyabb kellene. Tehát amit tudjon alacsony fogyasztás, full hd 3D lejátszás @XBMC. Keret (ha lehetséges) 30-40ezer. Köszönöm. -
Celtis
veterán
Kedvenc cikkem HDMI kábel minőség témában:
Expensive HDMI cables make no difference - the absolute proofViszont érdekelne, hogy a "TV mást ír ki" pontosan mit jelent.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
kár, hogy elvileg az asszinkron usb sem érzékeny kábelre, tápra, és az ASRC is tökéletes, jittermentes adatot generál. hááát, sajnos a valóság itt elég messze van az elmélettől. a bithelyes továbbitás meg nagyjából alap akármilyen protokollon. spdif, aes ebu, usb, firewire.
kiváncsi lennék mit sikerült hangban elérni, a linn nagy lejátszói is működnek HDMIn, nem csak a NAD,de sztem csak egy másik protokollon folytatódik a szopás. addig viszont jól meg lehet a marketingeseknek magyarázni, miért jobb a dacuk,mint a többieké.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Patice #22601 üzenetére
Sőt, ez az egyik legjobb megoldás a hang tényleg veszteségmentes továbbitására.
A HDMI amúgy is szinkronizált csomagalapú átvitelű, a DAC meg a saját buffere és reClockingja szerint jittermentesen küldi a digi hangot.
Btw erre a rohadt kis dögre fáj a fogam M51esre!Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Patice
Topikgazda
válasz gorbep #22598 üzenetére
Pedig már vannak HDMI-s DAC-ok is.
Memóriából játszást is használják a high-endben. De PC-s audio-ban is ott van.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest