Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FBLLMAG

senior tag

válasz gyapo11 #55831 üzenetére

"Otthon ez nem nagy gond, de ha távolabb vagyok, már problémával járhat."
    Ezt az utolsó mondatot, szerintem nem vetted figyelembe.

"A biztosítással egyetértek, semmit nem kell számolni ha van a zsebedben töltött pótakku."

Ez is rendben lenne. Csak az élet tartogat meglepetéseket. Nekem Nitecore F1 töltőm is van, ami 18650 -es akkuval power bank -ként is használható. Megesik, hogy áram nélkül maradtok, a rádió, mobil, GPS fontosabb, és már huss az akkuban tárolt energiának. Ha a közelben van valamilyen üzlet, valószínűleg AA elem kapható lesz. De az a legjobb, ha a lámpában található akku végig bírja a kalandot (nyilván feltöltve indulsz, napi 5 órával számolva, előre tudsz tervezni). Az 5 óra elég a sétára, sütögetéshez, egyéb tevékenységhez. Ha már várrom is van tervben, nyugodtam triplázhatod a napi üzemórát, mert a magasabb fokozatok is ki lesznek használva, vagy nagyobb hatótávú lámpát is vihetek magammal. Így lehet a FIX lámpákkal előre tervezni.

Hétvégi, 3 napos várrom látogatás:

Armytek Predator, Viking, Prime esetében
    3 x 5 x 30 lm > 15 óra x 30 lm (3 x 15 x 30 lm > 45 óra x 30 lm) (nekem a lámpáim tudják ezt a fokozatot, és számomra használható) 3 napon át, 5 órán keresztül használhatom a 30 lm fokozatot. 900 lm órám még mindig maradt. Pl ezért, elég lenne a Vikinget vinni magammal, a többivel már csak túlbiztosítom magamat.

Fenix PD35 TAC
    3 x 5 x 60 lm > 15 óra x 60 lm (3 x 15 x 60 lm > 45 x 60 lm) (a Fenix PD35 TAC 25 órát tud 60 lm fokozaton)
    Fenix TK15 UE
    3 x 5 x 150 lm > 15 x 150 lm (a TK15 UE 11 órát tud 150 lm fokozaton)

A 2 lámpa ki tudja egészíteni egymást.

Heti túránál, 8 nap:

a 30 lm esetén, 8 x 5 = 40 óra (a Prime C2 PRO elegendő) és hozzá mondjuk a Viking PRO lámpám. A többi lámpám már csak a biztonság kedvéért lenne velem.

A Fenix PD35 TAC esetében kell a +1 akku minden képen, és kell mellé a Fenix TK15 UE is.

Remélem így már érthetőbb. ;)

Új hozzászólás Aktív témák