Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerekfej
őstag
válasz
runner 125 #18397 üzenetére
Attól függ hány Amperral töltőd. Majd mérd le multimeterrel, de szerintem 4.2-ig hagyjad elmenni.
-
kerekfej
őstag
válasz
runner 125 #18395 üzenetére
Fasttech szerint
Battery Capacity (Mfg Rated) 3400 mAh
Battery Maximum Voltage 4.25 VPanasonic NCR18650B 3400mAh (Green)
3.7V (4.2V) az biztosan biztonságos.
3.6V (IMax B6-nál például 4.1V) akkor meg biztosan nem lesz teljesen feltöltve, de legalább kíméled De a te töltőd leírása szerint ezzel éred el a 4.2V-ot.3.8V, tehát akár 4.35V-ra is tölthetjük arra alkalmas cellánkat a leírás szerint, de az Panasonic igazából, ezt nem tudja így árt neki
-
runner 125
nagyúr
válasz
kerekfej #18394 üzenetére
Innen vettem, pont ilyenek. 3,2, 3,6 es 3,8 Volt-ra tudom állítani. Vajon melyikre allitsam?
Koszi.
-
kerekfej
őstag
válasz
runner 125 #18393 üzenetére
3.7V-os akksit (pontosan pedig 4.2V), de attól függ pontosan milyen akksi, mert van 4.25-4.30-4.35V-ra tölthető is.
-
zoli03
őstag
Banggood-ról. Volt egy másik rendelésem, amiben rossz volt a lámpa, aztán levásárolhatom az árát. BLF kóddal van rá kedvezmény is, ha jól emlékszem 8%.
-
Jofi81
őstag
Tudnátok nekem ajánlani fejlámpát az ebayről? Éjszakai horgászathoz kellene. A meglévővel csak az a bajom, hogy ha kikapcsolom, akkor nem jegyzi meg, hol volt, így a következő bekapcsoláskor újra körbe kell kapcsolgatni az üzemmódokat. Ezen kívül nincsenek (szerintem) nagy elvárásaim: ne legyen túl nehéz, legyen normális fénye és működjön 18650-es akkuval. Elképzelhető, hogy találok ilyet nem túl drágán?
-
hpsafl
tag
válasz
Siriusb #18385 üzenetére
A gyári mod nélküli driverhez jó bármilyen jó minőségű 18650-es (Samsung, Sony, Panasonic, Sanyo, LG stb)
Moddolt driverrel XM-L-hez már olyan akku kell, ami nagyobb terhelést is elbír.
Kecskeméten, vagy Szolnokon nincs lámpás kolléga, akivel ki lehetne menni tesztelni, meg dumálni egy kicsit lámpás témában?
-
kerekfej
őstag
válasz
runner 125 #18383 üzenetére
Ha nincs benne védelem (akksi nem protected), akkor ne merítsd 2.75V alá (de inkább 3.0V a biztosabb).
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Noh, végre vettem én is XTAR VP2-es töltő Pana 18650-es akkukkal együtt.
Kérdés, h kell karbantartani (ha egyáltalán kell) ezeket az akkukat, mire érdemes figyelni?
Köszi.
-
zoli03
őstag
Tegnap rendeltem egy Skilhunt H02 fejlámpát, remélem beválik. Akármennyit keresgéltem, ennél olcsóbban nem találtam normális fejlámpát (egyedül az olcsó eBay-es még az, ami megéri).
-
hpsafl
tag
válasz
Csabcy #18376 üzenetére
Attól függ, hogy rákötheted-e közvetlenül, hogy milyen az áramforrás. Ha pl 10db NiMh AA aku sorban, akkor nincs gond,mert a terhelés miatt beesik a feszültség, de egy 12V-os autóakku gond nélkül túlhajtja.
10W-os, így 12V-on kb 0.85A kell neki, így komoly áramforrás esetén kell az ellenállás.
Alá viszont tegyél valami nagyobb darab alumíniumot, vagy rezet, hogy a hő el tudjon menni valahová.
-
Csabcy
tag
Sziasztok!
Rendeltem [link] ilyen 12V 10W LED-eket, ezekhez kel meghajtó, vagy előtét ellenállás ha Dc 9-12V-ról akarom üzemeltetni, vagy megfelelő áramforrásra közvetlenül rákapcsolható?
Köszi:
Csaba
-
szabifotos
senior tag
Megrendeltem életem első ledes zseblámpáját. Kíváncsi vagyok milyen lesz.
LINK
-
MarQs
senior tag
válasz
hpsafl #18353 üzenetére
Köszi szépen a tippeket!
Közben rápillantottam az épp előzőekben emlegetett UniqueFire UF-T20-ra és az is szimpi... bár azért érezhetően drágább.Képről kicsit batárnak tűnik, pedig számok alapján nem lóg ki nagyon a sorból a többihez képest! Bringára kényelmesen felcsattintható.
-
hpsafl
tag
válasz
Siriusb #18363 üzenetére
Uniquefire uf-t20 drivere olyan, hogy max> low> strobe ha bekapcsolod maxra, majd kikapcsolod, és 5mp-en belül újra be akkor módot vált, de ha tovább vársz akkor megint maxon glfog menni, szóval nem rossz.
A driver 2.24A körül tud gyárilag, de az ellenállást rovidre zárva tud az 4A felett is egy kicsivel
Réz pillen van a led
-
a000
őstag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés, még mindig nem lehet elemet rendelni kinából, vagy van valami trükk?
-
kowik
tag
válasz
Siriusb #18354 üzenetére
"Ez nagyon mese habbal?" Hát ez olyan mintha azt mondanám, hogy van egy gyári kétütemű trabantom ami simán megy 280-at
hegynek felfelé. Te döntsd el, hogy mennyire hihető.
A jó fényerő kérdéses. Jó ha a leírt 2200Lmnegyedét tudja.
A driver ismeretlen benne, a hűtése is kérdéses, tehát olyan lutri vétel, de nagyobb az esélye, hogy nagyon rossz. -
hpsafl
tag
válasz
Siriusb #18354 üzenetére
Ebben a hozzászólásomban írtam a zoomosról.
Attól, hogy csak félig kell lenyomni és módot vált még nem lesz memóriás, csak reverse clicky kapcsoló van benne, ami lehetővé teszi a kényelmes módváltást.
Ha kicsit többet szánsz rá, akkor nezd meg az uniquefire uf-t20-at is.
-
Siriusb
veterán
Visszaolvasgattam 1-2 hónapot, látom kb. a Convoy C8 a leginkább ajánlott. Ellenben találtam egy ilyet: Ultrafire 2200LM CREE XM-L T6 LED 18650/26650/AAA Flashlight Focus Torch Light
Ez nagyon mese habbal?
Ami nekem szempont:
- memória, ne kelljen végigkapcsolgatni minden alkalommal (úgy látom, a linkelt lámpa ezt tudja, mert csak félig lenyomáskor vált)
- zoom az pozitívum, közelre nagyobb terület megvilágítása, de távolra is lehessen világítani.
- és természetesen a jó fényerő -
hpsafl
tag
Zoomosból ez van jó áron, ami jó is, de ezek a ledek (általában XM-L, de ha XM-L2 akkor +20%) ennyi lument tudnak, és kb pár kivételtől eltekintve (pl Convoy) olcsó gyári lámpa nincs 2,5A felett hajtva, és ez a LED lumen értéke, amin a lencse még ront.
-
MarQs
senior tag
Sziasztok!
Olvasgatva a topikot és a témához kapcsolódó blogo(ka)t, leginkább az jött le, hogy még a jobb fajta ledekkel (CREE XM-L T6 / XM-L2 T6 / XM-L U2) szerelt lámpák között is van különbség fényerő terén - jellemzően a "jóárúsítottak" között - most eltekintve az áramforrástól leginkább a led drivere miatt... amúgy feltételezve, hogy valóban az a típusú fényforrás érkezett Kínából, amit eredetileg is szerettünk volna.
Tudtok esetleg ajánlani olyan webáruházat, ahol nem lutri a rendelés és a főbb alkatrészekig pontos specifikációkba is belelehet futni? Vagy megmerjem rendelni ezt a lámpát a marketingkirály eladójától ("2200Lm"), mert ebben az árkategóriában ez van ezt kell szeretni?
Amúgy bringára keresnék olyan zoom-os világítást, ami azért városon kívül, a ritka alkalmakkor természetben is megállja a helyét!
Ha van valamennyire hasonló áron jobb ajánlat, szívesen fogadom a tippeket!
Előre is köszönöm szépen! -
Kozy10
tag
válasz
axadooki #18344 üzenetére
A C8 olcsó és jó minőség, nekem is van egy a Fasttechről
Convoy C8 2800 mA T6-3C
Convoy C8 2100 mA T6-3C
ezek "melegebb" sárgás fénnyel világítanak hasonlóan mint a régebbi izzós zseblámpákvagy ha "hidegebb" inkább fehéres-kékes fényt favorizálod:
Convoy C8 2800 mA U2-1B
Convoy C8 2100 mA U2-1BTöltő:
egyszerű de nagyon jó töltő,nem mellesleg olcsó
és mobil Powerbank-ként is használható
-
hpsafl
tag
Olight M2X ut-d lesz majd valamikor?
Ha igen akkor kb mikor?Kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz, mert ilyen kis méretben ekkora fényerő nem lesz gyenge.
Az Olight fejcsavargatós megoldássa mennyire bírja? Nem kopik ki egy idő után, vagy ahhoz nagyon sokat kell csavargatni? Rázkódás miatt nem vált fényerőt?
-
axadooki
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék valami távolabbra is erősen világító lámpát vásárolni. A leírást végigböngészve valamelyest a Convoy C8 jó lenne nekem az ajánlott 3000mA-es akksikkal. Kb 30-40 max talán 50 méter ameddig konentráltan el kéne tudnom világítani Ha a választásom jó, akkor még az lenne a kérdésem, hogy van egy Voltcraft IPC-1L -es töltőm, ami azthiszem elég jó kis cucc, viszont nem találom a leirásában, hogy jo-e LiIon aksik töltésére (Conrad szerint csak NiMH, NiCd-hez jó) . Kicsit utánaolvasva azt hiszem sajnos nem
, így akkor még egy kérdés, milyen - lehetőleg nem túl drága
- töltőt lehet venni hozzá?
Minden infót előre is Köszönök!
-
hpsafl
tag
válasz
BigBlackDog #18336 üzenetére
Köszi az infót, de kerekfej lámpájának a fogyasztására lennék kíváncsi.
Az S2-t csak az XM-l vs XM-L2 miatt hoztam fel. -
hpsafl
tag
-
hpsafl
tag
-
hpsafl
tag
Ma jött egy ilyen S2 és már XM-L2 van benne
-
hpsafl
tag
válasz
kerekfej #18319 üzenetére
Azért egy rendesen kihajtott XM-L jobb tud lenni, bár csak tippelek a lámpád meghajtását illetően(kb1,7-2A lehet szerintem).
Meg tudod mérni az áramerősséget max fokozaton, illetve tudsz mondani egy refi átmérőt?
Tetszik ez a lámpa, de jó lenne kicsit többet tudni róla, mint amit buyincoins-on írnak róla.
-
Kolty
aktív tag
Ma bebizonyosodott számomra, hogy nekem továbbra is zoomos lámpa kell. Ajtó kereteket festettem kevés fény miatt nem volt más lehetőségem a 3 babys aldis lámpából fejlámpát csináltam.
Ímehttp://kepfeltoltes.hu/141106/IMG_20141106_171001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Azt esetleg tudja valaki, hogy a nem eredeti GP AA akkut miről lehet felismerni?
Friss töltéssel nagyon keveset bírtak. (piacon vettem őket) -
Ádyka
őstag
Miez? a Kókány mókás topic?
Népszerűek ezek ebayes DC-DC konverterek, mert pofátlanul olcsók.
Én az Aprilia SR 12V 15 wattos, folyton kiégő izzóit cserélem T6 ledre. Pontosabban csak az egyiket. Ehez kókányoltam egy konvertert egy dobozkába. Az IC-t lekaptam a nyákról (az van középen), mert 3A-en már nagyon fűt, és kapott egy Acorp táp hűtőbordát. Az IC-nél még jobban fűtött a tekercs, amit nagyobbra cseréltem.
Valamint belekerült a dobozba a led driver is, aminek az IC-jét szintén rábíztam az Acorp bordára, egy 2mm vastag aluminium darabka közvetítésével.
Még nem szereltem be, csak próbaüzem volt. A gyári izzót bőven túlvilágítja. Bár nyilván nem ér fel egy 55 wattos autóizzóval. -
korn
aktív tag
válasz
Kolondrum #18314 üzenetére
Én is barkácsoltam ilyen olcsó ebay-es kütyükből pár tápot már. Gyakorlatilag kidobásra szánt tápegységeket használtam hozzájuk. Nem a legszebbek, de tökéletesen, és pontosan működnek. (Mondjuk van komoly labortápom is, de ezeket is használom sok mindenre). Bekerülési összegük volt vagy 2000-3000ft/db.
A kisebbik 0.8-19V 0-5A, max 60W.
A nagyobbik 1.2V-14V 0-10A, max 100-150W ezt nem tudom pontosan. -
hpsafl
tag
válasz
kerekfej #18316 üzenetére
Így legalább megvan a megfelelő ház, ahová a hő el tud menni.
A hasonló alatt mit értesz? Méretben legyen hasonló, vagy az USB-s töltő legyen benne hasonlóan.
Ami jobb lehet távolra az egy Convoy C8, vagy közelebbre, és általános ház körüli célokra aConvoy S2.
Usb-sből max a Warsun A10, de ez már drágább.
-
kerekfej
őstag
Tudtok mutatni ennél jobb lámpát hasonló áron?
Multifunction CREE XM-L2 LED Flashlight
Túl sok benne az alumínium így nehéz a kézben.
-
dale74
tag
válasz
Kolondrum #18314 üzenetére
Nekem pontosnak tűnik. Egy 8bites mikrokontroller dolgozik benne 10bites AD átalakítóval.
-
lazlogogola
tag
-
zoli03
őstag
A Skilhunt fejlámpáit nem ismered (eléggé otthon vagy a fejlámpák világában)?
Elég sok fejlámpát nézegettem, ezt találtam, ami a legolcsóbb és megfelel az igényeimnek. Hármat találtam: H01, H02 H02R. A H01-ről nem sok mindent találni, így kiesik, a H02 jobban tetszik (nekem jobb módkiosztás+a lencse is jobb).
-
kowik
tag
válasz
lazlogogola #18307 üzenetére
Alu házas kell neked az kb. örökös. Mire szeretnéd használni?
Most nézem "ArmyTek Wizard rusnya" Na nemááá.
-
zoli03
őstag
válasz
lazlogogola #18305 üzenetére
Ennyiért gyakorlatilag bármelyik márkás fejlámpát megkapod külföldről, de még itthonról is tudsz választani. 60 USD-ért már ott van a Nitecore HC50, 90 USD körül már van ArmyTek Wizard, Sparkok is 100 USD alatt vannak, 50 és 100 USD között szinte bármelyiket megkapod. Ha rendelsz hozzá normális akkut+töltőt, akár 30e alatt is megúszhatod. Amúgy szerintem a fejpánt hamarabb szétmegy, mint a lámpa, de pántot kapsz külön is.
Szerintem kérdezd meg az Indexes elemlámpás topikban, ott eléggé képben vannak a drágább lámpákkal kapcsolatban.
-
Doki16
addikt
Ilyen autóba való "lámpákkal" van valakinek tapasztalata. A gyári nappali fényt szeretném kiváltani egy ilyen cree ledes cuccal.
-
zoli03
őstag
válasz
lazlogogola #18301 üzenetére
A legtöbbön cserélhető, én még nem nagyon láttam olyat, ahol ne külön lettek volna. Mennyit szánsz rá?
-
-
lazlogogola
tag
Van (volt) egy szuper Fox fejlámpám,de az elemtartó ház sarka elpattant és nem tudom megragasztani ill. nem lehet a házat külön megvenni,cserélni.
http://www.tomas-carpio.cz/d-fox-halo-ht-20-headlight-svitilna-celovka-akcni-cena.html
Tehát egy olyan fejlámpára kérnék tippeket aminek a fejpánton lévő ház cserélhető ha úgy adódik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Gyúrósok ide!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest