- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jss
aktív tag
Ahhoz, hogy mukodni tudjon az eGPU a T420s-el egyutt, a 375.63 drivert tettem fel, kovetve ezzel a javaslatokat. Bizonyos jatekoknal kekhalal van nagyjabol 15-20 perc utan. Segit -e ezen az, ha frissitek a legujabb driverre illetve fog -e ez igy mukodni?
-
saby97
tag
Persze, ha a laptop kimenetére kötöd a monitort, akkor az eGPU-t felismeri, de nem használja alapvetően. Ezért sem javul az élményindex.
Ha a kártya kimenetén nincs kép akkor gond van az egésszel.
Ha jól látom, nem írtad, hogy milyen csatolófelületet használsz, de a hibajelenségből adódó tippem az, hogy ExpressCard-ot.
Ha eltaláltam, akkor lehet gond a gen2 jel stabilitással is.
Párszor szóba jött már itt is, ha átfutod a korábbi kommenteket, jobban megérted a dolgot.Persze amint megoldodik a probléma, használhatod belső kijelzővel is, optimusszal.
-
jss
aktív tag
Nincs benne. Amugy azota mukodik a dolog, de napi egy kekhalal van.
Viszont van egy problema.Ha monitorra akarom kuldeni a kepet DVI-on keresztul, akkor nincs kep.
Ha a noti vga csatlakozojarol kuldom a jelet a monitor vga csatijara, akkor van. Ha a videokartya DVI csatlakozojarol kudom a jelet a monitor DVI csatlakozojara, akkor nincs. Mintha a mintor nem kapna jelet. Keresi a digitalis jelt, de nem talalja.
Erre valami otlet? -
jss
aktív tag
Tenyleg nehez szules volt es lehet, hogy meg nincs vege.
Feltettem a 375.63 drivert
Az eszkozkezeloben rendben levonek latszik minden.
Viszont a Win 7 elmenyindex nem valtozott. Mintha nem akarna hasznalni a kartyat az oprendszer. Mintha ragaszkodna a processzor melle integralt video vezerlohoz.
Kell meg valahol allitani valamit? Esetleg le kell tiltani a HD3000 video vezerlot? -
jss
aktív tag
Nem akar mukodni az eGPU megoldas. Beast, gef 1050Ti, Thinkpad t420s.
Van a Thinkpadben egy alaplapi grafikus vezerlo, meg ugye van most az eGPU. Fel kell -e telepitenem valami egyeb progit illetve be kell -e azt allitanom valahol, hogy az alaplapra integralt videovezerlo helyett az eGPU dolgozzon? -
jss
aktív tag
Sziasztok, eGPU megoldason dolgozom eppen, egy Beast V85C adapter erkezett ma a postaval. Mindjart el is szaladtam venni VGA kartyat meg tapegyseget, de felmerult egy kerdes. A Beast adapterbol kijovo cstlakozo, az a lapos,szeles 20 lab kiosztasu. A tapegysegbol erkezo hasonlo csatlakozo pedig 24 lab kiosztasu, de le lehet rola valasztani az utolso 4 labat ket kulon csatlakozot hova ezzel letre.
Szoval, csak levalasztom ezt a negyet es a tapbol jovo csatlakozot (igy mar 20 lab kiosztasu) siman osszedugom a Beast-bol kijovo 20 labas csatlakozoval? Ez igy mukodik? -
saby97
tag
válasz
makarov99 #5454 üzenetére
Sajnos 8470p-vel nekem sem akaródzott menni mPCIe-n bekötve, de EXP GDC-vel már életre kelnek a HP-k is.
Arohun, ha jól emlékszem egy 6460b-vel csinált leírást.
Azt talán érdemes lenne átlesni.Esetleg valami kevés vrammal szerelt régebbi kártyával lehetne próbálni, mert nekem újabban a DSDT felülírást igénylő (error 12 megoldása) kártyák a módosított fájl betöltése nélkül nem igazán mennek valamelyik Windows build óta.
Mojito
egpu.io-n a listában nézz szét, akad Titan V is egpu-ként, ha jól emlékszem.
Biztosan találsz olyat, ami támpontot ad. Ott össze vannak szedve az ismertebb eGPU rendszerek specifokációkkal és árral. -
mojito75
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 7700HQ + GTX 1070-es laptopom, ami rendelkezik TB3 csatlakozóval és amit otthon monitorra kötve használok.
Az új játékoknál már rendesen izzad a gépem és jól jönne plusz teljesítmény.
A kérdésem, hogy TB3-on keresztül egy külső tápos-dobozos megoldással 1080 vagy 1080ti hozna-e érdemleges teljesítménynövekedést. Ha igen, akkor ez hogy hozható ki a leggazdaságosabban? A cél 1080p-ről 1440p-re váltás gépcsere nélkül. Vagy van-e egyéb más ötlet? -
saby97
tag
De, belső kijelzőn is menni fog, csak a windows féle megoldással.
Ki kell választani a nagy teljesítményű gpu-t a betallózott programhoz a gépházban.
Egyszer valamikor már leírtam, R7 260X-szel működik nálam.Makarov99
Próbálkozz a delay kapcsolókkal.
Csatlakoztasd az egput és indítsd el a tápját, csak utána a laptopot.
Ha a delay nincs beállítva, lehet, hogy nem indul el a laptop, ha ilyennel állsz szemben, akkor a delay segíteni fog. -
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Egy T430 exp gdc-vel és RX570-nel működőképes lehet? -
makarov99
újonc
gép: HP 450 G1 probook
processzor: intel(r) core(tm) i3-4000m cpu @ 2.40ghz 2.40ghz
ram: 4gb
op.: win 10 64-bit
Ezzel a géphez szeretném használni az alábbi gpu-t:
videókártya: nvidia geforce gt 1030 low profile 2g 2GBegpu adapter: exp gdc beast v8 (wifi adapter helyére csatlakoztatva)
már minden lehetséges módot kipróbáltam, de egyszerűen nem akarja az igazat.
egyszer sem ismerte még fel a kártyát. volt amikor bekapcsolt a gép akkor
olyan állapotba volt, hogy a kártyát magát elindította (a ventit rajta), de nem
jelezte az eszközkezelőben s volt amikor bekapcsolt a gép is és a kártya is, de
be sem bootolt a gép csak ilyen "hangyás" volt a kép ami pattogott.Esetleg valaki tud valami megoldást erre a problémára?
-
saby97
tag
válasz
ebegab92 #5443 üzenetére
Nem hinném, hogy a chipsettel van baja, de egyébként is köztudottan utólagosan foltozgatott build ez az "októberi".
QM77 van a 8470p-ben is, úgyhogy remélem egyedi hiba és nem vágja haza az egészet nálam is...Esetleg próbálj meg új DSDT-t generálni, vagy ellenőrizd, hogy betöltődik-e az új telepítésnél.
Gondolom a 750Ti-hoz kellett már DSDT-t módosítani. -
ebegab92
senior tag
Sziasztok!
A mai nap nagy lelkesen raknám újra a gépet az új 860 EVO SSD-mre, erre mit hoz az élet?...Az eddig működő eGPU rendszerem természetesen nem működik.
Konfig:
-Dell Latitude E6430
-Core i7 3630QM + 2x4 GB DDR3 1600 MHz
-Gigabyte GeForce GTX 750 Ti OC LP 2 GB
-EXP GDC Beast 8.4D
-Legutóbbi novemberben kiadott októberi Windows 10A lényeg: NVIDIA driver települése után (NVIDIA oldaláról szedett legújabb, de Microsoft Update találttal is) rebootoláskor BSoD-ba fullad a történet.
Amiket próbáltam:
-Minden driver a legfrissebbre (Intel chipset + NVIDIA)
-Eggyel korábbi Intel chipset driver + Microsoft által felrakott NV driver/NVIDIA legfrissebb drivere
-Minden érintetlenül hagyva (csak Microsoft által települt driverek)Mindegyike BSoD-val végződik bootoláskor. Ami még érdekes anomália, hogy az Intel chipset telepítője valami kínkeservesen ment fel, korábban pillanatok alatt, most 4-5 percig el-elgondolkodott az életen. Energiagazdálkodásban mindent maximális energiaellátásúra húztam.
Visszarakva az eggyel korábbi buildű Windows 10-es SSD-t minden megy normálisan, természetesen a legfrissebb NVIDIA driverrel. Tapasztalt-e még bárki ezt a problémát? Van-e esetleg megoldási javaslata? Nekem a sejtésem az, hogy valami probléma lehet a 1809?-es buildű Windowsnak a QM77 chipsettel.
-
∂яσнυη
senior tag
+(#5439) wyattthoearp: Összefoglaló->3. Ajánlott adapterek:->nando 2018-as vásárlási útmutatója->express card vagy amit szeretnél...
visszaolvasva látod mindkettővel a tapasztalatokat. táblázatban milyen konfiggal működnek. hogy honnan és mennyiért rajtad áll...ötletem nincs euban most honnan lenne jó beszerezni ezeket. Esetleg valakinek ha van ötlete, melyiket honnan és berakná ide a linkeket, akkor azt berakom összefoglalóba...
-
wyattthoearp
tag
Sziasztok, segítsetek kérlek, milyen expresscard csatlakozású adaptert érdemes most venni? Egy dell precision m4700(i7qm,16gb) lenne az alany. Konkrét linket is szívesen fogadnék, ebay aliexpress, bármi lehet. Köszönöm előre is.
-
jss
aktív tag
Szia! Nekem T420s-em van.
Latom T420-al hasznalod az EXP GDC BEAST eszkozt. Az volna a kerdesem, hogy ha veszek egy ilyet, akkor az Express Card-ot is adjak hozza, vagy azt kulon kell vennem hozza?
Csak osszedugom a dolgokat es siman mukodik, vagy kell vele valamit kuzdeni?
Es mit is kell rendelnem pontosan, ha ilyen megoldast akarok? -
katsi
tag
Sziasztok!
Reg jartam erre, mint hozzaszolo. Nem is nagyon volt fejlemeny, a Lenovo T420-as laptopom egy hibat kiveve jol kezeli az EVGA GTX 960 2GB kartyamat Express Carddal rendelkezo EXP GDC BEAST foglalattal.
Viszont eljott az ido, hogy valtsak. Gyakorlatilag minden jol fut, viszont nem lehetett kihagyni a Sapphire Radeon RX 580 4GB kartyat 62k forintert.
Ma megvettem, DDU-val lepucoltam az nVidia drivert, 960 foglalatbol ki, 580 foglalatba be, Ati driver telepites, es minden szuper. Elsore felismerte a kartyat a gep, meg csak ujra sem kellett inditanom.
Kivancsi vagyok, jatekokban hogy fog muzsikalni. Gyanitom ehhez mar az Express Card foglalat nyujtotta sebesseg vagy a laptopban levo ketmagos 2nd gen i5 processzor mar nagy visszatarto ero lesz (RAM 16GB, SSD van), igy a visszaterek majd az asztali gepemhez, amiben 4 magos i5-2500 van.
Az nVidia kartyaval a gep neha eldoba a kepet, es csak a laptop kijelzojen jelenitette azt meg. Gyanakodtam az Express Card foglalatra is, de ez lehet driver problema is. Tapasztaltatok hasonlot?
Osszegezve:
Lenovo T420 + RX 580 + EXP GDC BEAST = mukodik. -
jss
aktív tag
Szervusztok,
Van egy Thinkpad T420s-em es szeretnek egpu-t hasznalni. Azt szeretnem tudni, hogy mit kell rendelnem hozza. Penzem van ra tobb is ha kell, persze azert jo lenne koltseghatekonyan megoldani.
Ez jo hozza?Esetleg jobb otlet? Javaslat?
-
Dragster88
csendes tag
Köszi, konfigolgatok majd, i7-3612QM opció is van, de az 30 ezer plusz... Lehet érdemes akkor kártyában lentebb menni. Félmoduláris lesz a táp, Corsair CX-450M vagy CX-430M. Igazából az ATX csatiból csak a zöld szál kell, az a "sok műanyag hozzá" nem.
ATX csatiból kivéve a zöld szálat saruval együtt be lehet dugni a Beast csatijába közvetlenül és akkor nagyobb a rend.
Sőt, mivel a táp fixen a konfigban lesz, direktbe rá is kötném a csatolóra, nem kell a kínai plusz kábele, csak a 8 pines csatlakózó a végéről. De előbb a szoftver legyen rendben.
-
saby97
tag
válasz
Dragster88 #5432 üzenetére
A moduláris táp nagyon jó ötlet, de akkor full modulárisat választanék, hogy ne lógjon a 24pines csati, bár gondolom épp ezért akarsz modulárisat.
A 970 is jó választás, így nem adódik vele gond remélhetőleg, de az i5 talán harmatos lesz hozzá.
Nem tudom mennyire reális ez a kalkulátor, de annak tűnik kb.
Az én i5-3210M + R7 260X párosomra azt mondja, hogy teljesen jó. Egy i7-3630QM mellé már RX 470 kaliberűt javasol.Az i5-3320M + GTX 970 párost nagyon nem díjazza, de ez is reálisnak tűnik.
-
saby97
tag
válasz
Dragster88 #5429 üzenetére
Hát igen, ez a 12-es hibakód.
Elvileg 2GB és afeletti vrammal szerelt kártya igényelné, de az 512MB-os 9600GT nálam is dobott egy ilyen hibát.
UEFI-vel nem kell a nando féle setup, de mivel a 12-es hiba jelentkezett, igy a felismerési problémák letudva.
Kell egy DSDT módosítás és javaslom hozzá a Clover EFI loadert.
Párszor már belinkeltem az egpu.io-s leírásom, most telefonról nem tudom.
Te is írtad, hogy tudod, régiek a kártyák, mégis el foglak keseríteni, mert Valley benchmarkban nekem a HD4000 kb. azonos szintet hozott a 9600GT-vel és ez játékokban is beigazolódott. A 620 talán még gyengébb lehet, de 1-1 próbát mindenképp megérnek. GTX 560-at teszteltem még, az teljesen más kategória volt erőben, szóval ajánlom a használt piac alját, én is azt céloztam meg, míg ki nem forrott a dolog.
A DSDT-hez az egpu.io-n találsz leírást, meg talán itt is valamerre.
Sok sikert!Szerk.:
Tápból csak akkor kell az 550w ha csak az van otthon, egyébként a 9600GT 95w-ot eszik, ha jol emlekszem, a 620 meg még kevesebbet. -
Doink
aktív tag
válasz
Dragster88 #5429 üzenetére
uefi?
-
Dragster88
csendes tag
Egy kedves fórumlakótól sikerült venni EXP GDC adaptert. A kérdés: ez lenne a 12-es hibakód? DIY eGPU Setupot meg kéne most vegyem, vagy mi a megoldás?
Tesztkonfig (nem a végleges):
Lenovo T430 i5-3320M HD4000 (dGPU NINCS !! )
EXP GDC Beast 8.5c - ExpressCard
GF 9600 GT 1 Gb vagy Asus GT620 2 Gb (vágom, régiek...)
valami 550-es táp ami hajtja -
azbest
félisten
válasz
Dragster88 #5427 üzenetére
gearbesten most is $38.05 + 2.05 az ajűnlott leveles szállítással. Így még épp befér az áfamentes limitbe (ettől persze még bekérhetik a vásárlásról a bizonyítékokat, ha olyan kedvük van). Ha drágábban veszed, mint ~42 dolcsi és bekérik az igazolásokat, akkor könnyen rájöhet még +27% áfa és 3500 ft kezelési költség az ebayes 50 dolcsi körüli árra. Paypallal gearbesten is lehet fizetni.
-
Dragster88
csendes tag
Sziasztok! Tudtok adni linket megbízható eladóról e-bay vásárláshoz? EXP GDC 8.0 Express Card a cél. A napokban rendelnék. Egy top rated sellert már kinéztem, ennyi elég lehet? 14e forint a cucc... Aprón eladó csatoló meg most nincs.
-
storm3
senior tag
egpu szempontjabol 3520m es 3720qm kozott erezheto a kulonbseg? mashol nem hiszem, hogy hasznalnam a 4 magot.
-
Igen, a hatásfok változik a terhelés függvényében, a konkrét számokat csak példának írtam.
Valóban, a 780Ti nem eszik keveset, az enyémen 2db 8-as PCI-E tápcsatlakozó is van, ami annyira nem is jellemző kisebb teljesítményű tápokon. Én egy 550W-os táppal hajtom, ami nyilván overkill, de inkább legyen benne tartalék, ne full terhelésen menjen.
-
azbest
félisten
A táp kérdésnél arra lehet érdemes figyelni, hogy milyen módon van az egpu és a táp összekötve. Ha jól emlékszem az exp gdc például (ha nem dc csatival használjuk, hanem atx tápról), akkor a procihoz szánt plusz tápcsatit használja. A tápok matricáján lehet táblázat, ami segít abban, hogy milyen ágon hány apert tud. Voltak évek, amikor az volt a divat, hogy szét volt osztva a csatlakozók közt, hogy melyek osztoznak egy ágon. Szóval érdemes azt is megnézni, nehogy a csúcs táp épp azon a részen ne adjon eleget, amire bedugjuk.
-
saby97
tag
-
-
MR.foto
újonc
Uraim!
Thinkpad X230-at tervezek párosítani GTX780 Ti-vel. Nem vagyok egy számítógép szaki. Olvasom, hogy elvileg ezek a kártyák nagy tápot igényelnek. eGPU-s konfigban ehhez milyen méretű külső táp szükséges?
-
saby97
tag
Van fejleményem, hátha valakinek jól jön.
Kierült, hogy a Clover EFI által betöltött, módosított dsdt.aml mappájának nevét elírtam cmd-ben, így be sem töltötte azt.
Ami érdekes, hogy a kép szétesés és kifagyás megoldódik, a Clover EFI-s megoldással.
Eddig, normál esetben a Windows letiltotta a kártyát, ha dsdt módosítás nélkül error 12 adódott, most enélkül inkább fagy, szétesik a kép és kékhalálozik.A megoldás tehát a módosított dsdt betöltése jelenti, még mielőtt használnánk az eGPU-t.
Utána semmi baja. -
saby97
tag
Lett valami fejlemény azóta?
Bepróbáltam a 9600GT-t, aminek kellett anno a DSDT és nekem is ugyanúgy szétesik a kép, aztán bluescreen.
Ha boot után csatlakoztatom, akkor pedig eszközkezelőben error 12, pedig a régebben generált DSDT-t is betöltöttem, és Clover EFI-vel boot-oltam, ahogy régebben működött a 9600GT.Szeptember elején újradobtam a Windowst és azóta nem sikerült egyik kártyával sem működő eGPU-t összehozni.
Ami azóta változott, hogy meg lett toldva a konfig 1TB HDD-vel, de ezen kívűl semmi. Lehet, hogy emiatt új DSDT fájlt kéne generálni?
Gyanakszom, hogy az újabb Windows verzió szeretne szívatni, mert az újratelepítéssel együtt frisebb is lett.
Valakinek akad tippje?
-
Frawly
veterán
-
saby97
tag
Akkor sajnos csak az egpu.io-t tudom javasolni olvasgatásra. Igaz nekem nincs dGPU, de UEFI-vel egyszerűbbnek tartom az egész eGPU dolgot, mert a setup 1.x-et mellőzni lehet.
Esetleg még azt próbáld ki, hogy bebootolsz igp-vel és az mpcie slotban valamivel, aztán altatod a laptopot, bekötöd az eGPU-t és felébreszted. -
saby97
tag
Alapvetően nem lehet probléma, hogy a GTX 660-hoz van konfigurálva driver?
(lehet, hogy nem, de "mi baj lehet? ")Tegyél egy próbát és dúrd le DDU-van az nvidia drivert eGPU nélkül, aztán hátha.
Persze csak akkor próbáld ki, ha nem kínszenvedés összehozni a 660-nal újra a konfigot. -
nyuzge
tag
Sziasztok!
Kb. 1 éve használok egy működő rendszert, EXP GDC BEAST 8.0 Mini PCI-E HDMI, setup 1.35, GTX 660 OC, valamint egy Acer 4755G, i7-2670QM társaságában, teljes megelégedéssel.
A tegnapi nap sikerült hozzájutnom egy ASUS Strix GTX960 4GB kártyához. Naív módon feltételeztem, hogy a mostani beállításaimmal, kicserélem a kártyát és kész is vagyok.
Sajnos induláskor szétesik a kép és belefagy a bootba. MBR-es partición Win 8.1 64bit használok. Mindent próbáltam már, de ugyanúgy belefagy. GTX660-at visszarakva tökéletesen megy.
Van esetleg ötletetek mivel próbálkozok?
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Gyúrósok ide!
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Geforce GTX950 2GB OC
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest