Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
őstag
Köszönöm. Megnézem ezt is, de egyre gyanúsabb, hogy nekem is az az eGPU Setup program kell, ami az UEFI blokkolást oldja fel(ha jól értem
).Az a furcsa, hogy a boot alatt a VGA venti felpörög, tehát van valamilyen kapcsolat.
-
5leteseN
őstag
Ezeket a köröket már lefutottam.
Most is megnéztem.A Latitude 3500-ben nincs d(irect)GPU, csak IGP. A BIOS-ban nincs semmi eGPU-ra utaló bejegyzés.
Mivel az M.2 NVMe aljzatba kerül bekötésre a jelenlegi x1-es adapter, azt engedélyeztem, NVMe módban, de kipróbáltam már azóta letiltva is: semmi!
A Windows 10 Eszközkezelő-ben nem is jelenik meg a VGA kártya sehol, tehát Videó megjelenítőknél sem.Valami hardver közeli gondra, beállítási vagy hardver hibára gyanakszom, mert a Windows nem is jut el a VGA észleléséig.
A Windows teljes újratelepítésen kívül már minden esélyes hardver elemnél frissítettem a meghajtókat(Eszközkezelő).
-
laychi
veterán
válasz
5leteseN
üzenetére
[link] Kövesd végig a válaszokat is.
43-as hibakód, stb. -
5leteseN
őstag
Bár nem a tapasztalat miatt írok, amire rákérdeztél, de "kapcsolódik". Ez az elvesző mobilitás engem is zavart, ezért én két részben oldottam meg ezt az eGPU(=>AI/MI) projektemnél: első elemként az adat láncba ezt

... a toldót-adaptert-reisert tettem be(optimista múlt idő, még úton vannak),
és csak utána jön az eGPU adaptert, EZ:
Mint írtam, még úton vannak, 2 hét kb amíg valamelyik aktuális "Selyem Úton" Kínából(AliExpress) megérkeznek.
A viszonylag kis toldót (terveim szerint, remélve, hogy sikerül) fixen bent hagyom a "laposba" beépítve(SSD M-key, PCIe3.0x4), alul egy diszkréten meghúzódó burkolatba rejtve majd a "kilógó" SSD toldó-adapter végét.
Az ehhez csatlakozó eGPU meg a 60cm-es vezetékével bekerül egy másik "dobozba"(szintén még terv szinten), amiben ott dolgozgat majd a mellette lévő tápegység és a ki-/bemeneti ventikkel megsegített VGA-m.
A BIOS-ban kellett valamit beállítanod, hogy működjön?
Mert: Az itthon talált "sima" PCIe3.0x1-es bányászós adapterbe (PCE164P-N03 VER 006C... a típusa és 1 csatornás (PCIe3.0x1to16), rakott AMD Radeon VEGA 56-ot nem látja a Latitude 3500-as. A BIOS-ban nincs nyoma(lehet, hogy nem is kell), de a Windows 10-sem látja ezen a jelenlegi SSD-s adatvonalon keresztül. A DELL T5810-ben működik a VEGA 56, ugyan ezzel a Windows 10-es WinToGo-val.
-
sasNAXO
aktív tag
Nekem ez van, ez csak pcie 3.0 x4, ha jól értem. (Bár a kínaiaknál nem lehet tudni.)
Igen láttam hogy szépen teszteltél. Én most nem vállalom, hogy szétszedjem a nagy gépet a 3070 miatt.
(Sőt a nagy gép kéne a pcie 4.0 teszt miatt is.)
De amúgy egyszer meg akarom majd csinálni, mert nekem az tetszik ebben (és van már pcie 4.0 x8-as oculunk is amúgy), hogy egy kisebb igp-s géppel el lehetne az ember és csak akkor kellene a nagyobb gpu-t rákötni és bekapcsolni, ha ténylegesen kell játékra vagy akármire. -
sasNAXO
aktív tag
Youtube-on az ETA Prime szeret ilyen oculink-es / mini gépes videókat megosztani, működik a dolog.
Én hitelen felindulásból/ kíváncsiságból vettem egyet, de nem notebook, hanem igp-s konfig mellé gondoltam, odáig jutottam, hogy egy ivy bridge konfig mellett egy GTX 1050-nel teszteljem.

Gépben a kártya:
Oculinken a kátya:
Nyilván ez nem modern kártya és nem PCIe x4, de hátha ér valamit...de azért off-ra raktam. -
laychi
veterán
Sziasztok.
Eladtam a korábban vásárolt PCIe 4.0 x4 nvme adapterem.
Az az ötletem támadt, hogy egy ilyesmivel jobban járnék. [link]
Fogalmazzunk úgy, hogy mobilabb a kihúzható kábel miatt.
Elvileg sebességben ugyan annak kell lennie.PCIe x4
Valakinek van esetleg vele vagy hasonlóval tapasztalata? -
5leteseN
őstag
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Ezeket már megnéztem!
Ebben a videóban a 20. másodperc körül látható jobbról a sarokban(alul) az egyetlen NVMe SSD foglalat, amihez a felsorolt méretű és sebességű SSD-ket lehet használni. Egyet! Nincs több aljzat! A DELL leírása félreérthető. Itt van előttem a burkolat nélküli Latitude 3500-ös: a Yt-videóval egyező a helyzet. Nem tudok ettől eltérő másik altípust!
Ide+-ebbe jobb alsó pozícióban lévő SSD aljzatba tettem be a korábban említett:
SSD=>USB 3.0=>PCIe x16, +VGA(-k) adatláncot, amivel a boot alatt el is indul a VGA-k ventilátora, de nem jelenik meg a csatlakoztatott VGA sem a BIOS-ban, sem az Eszközkezelő-ben, sem a GPU-Z-ben. A "lapos" sem és ennél fogva a Windows sem látja!
A BIOS-ban nincs erre vonatkozó beállítási lehetőség.Említ ugyan egy másik SSD-t a DELL adatlap, az a 20. másodperc körülp pozíció bal alsó szélénél van, az akkumulátor alatt, de az egy SATA-SSD csatlakozás és rögzítés. Ez nem használható eGPU célra. Van még a jobb felső sarokban egy WiFi(miniPCIe), de erre a legtöbb ilyen modul forgalmazója sem esküszik meg, hogy fog működni, elég bizonytalan lehetőség: nagyon gyártó és azon belül modell függő!
A jelenlegi helyzet(kis túlzással : ) :

-
S_x96x_S
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
> Egyáltalán lehetséges a Latitude 3500-zal SSD-ben eGPU-t futtatni?
> Hallott/látott valaki ilyet?Nem lehet, hogy több ? M.2 SLOT-ja lenne a gépednek?
- M.2 Slot 1
- M.2 Slot 2
és talán az egyik csak M.2 SATA-s ( ami neked biztosan nem jó? )A 2230-as biztos, hogy PCIe Ge3 3x4 -es -
- próbálkozz azzal is, hogyha nem tetted volna. -
5leteseN
őstag
válasz
5leteseN
üzenetére
Nem nagyon akar akar/tud megjelenni az SSD-be csatlakozva ez a VEGA56! ...meg más sem(egyik sem) abból másik háromból amivel teszteltem: nVidia P600, AMD VEGA VII, nVidia GT 960.
Vagyis nem az AMD-t nem akarja elfogadni, hanem semmit!
Egyáltalán lehetséges a Latitude 3500-zal SSD-ben eGPU-t futtatni? Hallott/látott valaki ilyet?
Ne rugózzak már rajta, ha nem is lehetséges.
Közben ezen

gondolkozom, annyi "csavarral", (hogy kevéssé kelljen szétdarabolni a rövidesen eladásra kerülő 3500 burkolatát,) hogy egy(kisebb nyílást igénylő) SSD-toldót(reiser-t, hosszabbítót)
beiktatok a sorba. Ezzel ugyan újabb 2xsok csatlakozási pontot viszek az átviteli láncba(amitől mint hibalehetőségek egyébként égnek áll a hajam), de remélem nem fog ezen bukni a dolog. Nyilván előtte a 3500-zal az alsó burkolat nélkül csinálok egy tesztet a 4x1PCIe csatornás SSD modullal és ha úgy jó, akkor jön a "toldó". Így kiderül, hogy a távolság és a közbeiktatott érintkezők hogyan hatnak a próbálkozásomra!
Közben már jön az 1200W-os HP táphoz a bányászós tápfesz-(áram-)elosztó!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A táp tavaly óta megvan, csak a végére csatlakozó "elosztó"(17x VGA(6 érintkezős)
van úton, amiből 4-nek tervezek AI célra helyet biztosítani a Szuper-MI-"kazettában".Elsőre csak 3(-4
) MI25 lesz a próba-üzemeltetés tárgya.
-
5leteseN
őstag
: hát csak tippelgetek, de esetleg:
- a biosban az ssd részen nvme mód van -e választva, ne ahci legyen vagy ne legyen aktiválva raid / vmd mód.
Nézem(most majd)! Nekem is ez a(z egyik ami) gyanús.
: - ugye a hozzá kapott, rövid usb3 kábelt használod. Hosszabbal vagy nem usb3 kábellel elromolhat a jel.
A hozzá kapott kábelt használom. Valamilyen szinten működik, mert DELL boot-olása alatt indul el a VGA-venti, kapcsol be az MSI gyértói LED, de például a VGA-kártya teljesítményét visszajelző LED-ek nem jeleznek VGA-igénybevételt!
: A pcie 1x slotbna van jópár érintkező, így a kell neki [link] Persze a feszültségekből van amit helyben ő előállít a boardon.
Ezeket nem tudom pontosan. Elektronikai ismereteimből azt tudom, hogy egy adat-csatorna(ez esetben a PCIe) működéséhez nem mindig elég 1 vezeték(lehet, hogy kellenek: szinkron-jelek, alap-frekvencia, hibajel-vissza, egyebek...) Érdeklődtem, alapszinten.
: Gondolom külső tápegységet a videokártyába is bedugtad és be is kapcsolod a tápegységet. Az atx tápegység alaplap felé menő csatlakozóján kell legyen bekapcsoló jel, hogy tényleg adjon áramot.
Ezek rendben vannak(alaplapi tápcsatlakozó: 4-5-ös az on-off, ...) -
azbest
félisten
válasz
5leteseN
üzenetére
hát csak tippelgetek, de esetleg:
- a biosban az ssd részen nvme mód van -e választva, ne ahci legyen vagy ne legyen aktiválva raid / vmd mód.
- ugye a hozzá kapott, rövid usb3 kábelt használod. Hosszabbal vagy nem usb3 kábellel elromolhat a jel.A pcie 1x slotbna van jópár érintkező, így a kell neki [link] Persze a feszültségekből van amit helyben ő előállít a boardon.
Gondolom külső tápegységet a videokártyába is bedugtad és be is kapcsolod a tápegységet. Az atx tápegység alalplap felé menő csatlakozóján kell legyen bekapcsoló jel, hogy tényleg adjon áramot. -
5leteseN
őstag
PCE164P-N03 a tipusa és 1 csatornás "PCIe 1Xto 16" van még rajta, valamint a "VER 006C..." felirat.
Az SSD helyre dugtam be.
Érdekesnek tűnik, hogy az egy PCIe csatornához minek használ USB3.0-ás átvezetést. Ilyen sok adatcsatorna kell ahhoz az egy PCIe csatornához? Lehet, csak furcsa.
-
5leteseN
őstag
Összeraktam elméletileg: a Latitude 3500-hoz SSD-s eGPU-val az AMD VEGA 56-ot.
Elméletileg! Gyakorlatilag nem látja sem az Eszközkezelő, sem a Z-GPU.Van ötlet a dologhoz?
Külső tápról megy, a "lapos" indulásakor a venti elindul-forog, MSI-LED a VGA-n világít, kimenetet nem is néztem, mert semmi nem látja.
BIOS-ban esetleg? Mit nézzek ott?
-
leferi
újonc
Sziasztok!
Mi történt a magyar eGPU házak piacán? Ahogy nézem szinte mindenhol (Alza, Oázis, BlueChip) rendelhetetlenek az eGPU házak. Arról nem is beszélve, hogy nem tudtam rájönni hogyan kellene pl. árukeresőn is rákeresni, mert ahogy nézem nincs saját kategóriája, szóval maradna a konkrét modellekre keresés, amire nincs találat...
Érdemes lehet pl. AliExpressről rendelni? ADT-Link UT3G-ben gondolkoznék Lenovo Yoga Pro 7-hez (AMD Ryzen 7735HS, 16GB RAM, USB4). A videókártya meg a táp az egyszerűbben megoldható, de ha eGPU ház/átalakító nincs akkor hamvában holt a dolog.
Ja és csak megjegyzés, nem tudom kit érint, de a téma összefoglaló kicsit elavult és sok link már nem működik.
-
laychi
veterán
válasz
5leteseN
üzenetére
Igen ez van.
Bocsi, most értem haza.
Viszont nálad csak PCIe3.0 x4-en fog menni egy ilyen, mivel az nvme slotod ezt a sebességet támogatja csak.Én nemrég vettem laptopot Dell G15 5530, kimondottan vigyeltem rá, hogy 2 db nvme slot legyen benne és lehetőleg 4.0 x4
Usb C csak videooutput és usb adatátvitelre alkalmas. Se töltésre, se TB.Viszont volt kicsi Sz*pás a beállítással. Ha rákeresel a nevemre megtalálod, illetve belső/külső monitoros tesztet is találhastz
-
5leteseN
őstag
Igen, ez a VRAM felé a legjobb sávszél! Ez már úton is van hozzám.
A problémám az, hogy ezek szerint rosszul választottam a célhoz(az éppen olcsón beszerezhető) "lapost", mert nincs másik olyan lehetőség adatsebességű csatlakozási lehetőség, amire az adathordozót(SSD-t) rá tudom akasztani.Olyan Laposra kell(fogom) cserélni a jelenlegit, ahol két belső SSD, vagy SSD+Thunderbolt3(-4) együtt vannak jelen.
Ha esetleg valaki talál egy második PCIe3.0x4-et(vagy hasonló adatsebességű lehetőséget) a Latitude 3500-ben, szívesen venném a hírt!
+ 
Milyen SSD=>PCIe adaptert használsz?
Szimpatikus darab!
-
5leteseN
őstag
Azon gondolkodom, hogy "Melyik ujjamba harapjak?", mert a DELL Latitude 3500-hoz csapnék hozzá egy eGPU-t(valami asztalis AMD-VGA-t a polcról: VEGA 56, MI25=>WX9100, MI50 ?).
AI(MI)-re használnám, ami azt jelenti, hogy sokszor fog 3-5-10(+)GB-os állományokat mozgatni az SSD-ről a VGA(VRAM)-ba, tehát e kettő között kellene minél szélesebb (adat-) sávszél.Mi van a vasban, amivel lehet gazdálkodni:
* egy darab M.2-es(M-key ?) SSD: 4xPCIe3.0(=15-20GBps)
* egy darab 2,5"-os hely, kb 6Gbps
* egy darab miniPCIe(a Wi-Fi-é), 1xPCIe3.0(=5Gbps)
* egy darab USB-C (3.?), 5GBps-ot tud, DE vajon többet is(Thunderbolt 3-4?)?Ezekből nekem az jött le, hogy ebből a vasból a korábban meghatározott irányú(SSD<=>VGA-VRAM) kritikus adat-sebességet tekintve a legjobb az lenne, ha a belső M.2 NVMe-s SSD és az USB-C=>AMD-s VGA összeállítást raknám össze.
Ha valóban ez a legjobb kombináció(de nyitott vagyok más-jobb felvetésre is), akkor jön a következő kérdés: Milyen kiegészítőkkel lehet ezt a legjobb áron összehozni.
Van egy LEXAR SSD-m(3.500GBps-os), + venni valami Thunderbolt-os dokkolót(valamelyik AMD-VGA-mhoz)? Ez lenne vajon az optimális a Latitude 3500-öshöz?
...vagy valami jobb ötlet is jöhet!

... éééés: A dokkolóhoz(20-30€) is kell csatlakozni valamivel, amibe bele van "tolva" az AMD-s VGA.
AZ is mi(legyen ?), és AZ a Valami mennyi $-€-HUF-ért lenne
-
laychi
veterán
válasz
5leteseN
üzenetére
Mert ezt a hőfokot éri el a GPU.
Ha gyengébbre veszem a hűtést, akkor 72-74 fok is lenne símán.
Bencheknél egyébként is fix fordulatot szoktunk beállítani.
Van aki fix 100%-ot
Én pl ahogy a gpuz képen is látszik fix 55%-ra állítottamEgyébként a VGA hűtésétől is függ, illetve a házszellőzéstől asztali esetén.
Szobahőmérséklet sem mindegy3080 12 GB-om 40-45 fok kózt van vízhűtéssel.
-
5leteseN
őstag
-
-
Én csak azt tudom hogy külső vga-val annyi a pontszámom mint mindenki másnak az asztali topikban. Amúgy ha nem x16 akkor x12. Elvileg veszteségmentes így van hirdetve az adapterem. Azért tegyük hozzá a PCIe mindig ilyet mér minden kártyával amit eddig használtam.

Igen azt veszem hogy pcie 3 van nálam nem 4. Valami ezért lehet, csak nagyon minimális a veszteség, szinte észre sem venni.
-
laychi
veterán
A 3dmarknál használt OC-val, illetve a cpu is meg lett picit húzva
Külső monitor
vs belső kijelző

#6660RM007
MIndjárt nézem.
Külső monitorral, azt hiszem úgy van nálad is.
Display fül? Anti aliasin mire van állítva?
egyéb beállításokat is jó lenne látni.szvsz nálad sem veszteségmentes.
nincs PCIe x16, gpu-zvel terheld le és ott kiírja.
nálam x8 4.0-t jelez, de szerintem ez is fals, mert asztalin is csak x4 volt
nvme csati x4-es
-
Betudnád állítani ezeket a paramétereket és úgy csinálnál egyet? Ez nálam 3070-el, ami majdnem ugyanaz. Tudod nálam veszteségmentes viszonyítsunk hozzám amennyire lehet. Tudom más a proci is. És külső monitor.

Van pár tesztem de csak 3070-el és fölötte.Meglepően magasak a pontszámaid.
-
-
laychi
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
DELL G15 5530
Gyári Win 11 Home
2db m.2 nvme slot van benne pcie 4.0 gen 4 4 sávosnak kell lennie szvsz.
ADT-Link K43SG +RTX 3060Ti FEkorábbi teszteket az adapterrel asztali PC-re csatlakoztatva itt találhatsz [link]
Egyébként, ha csak 2 sávos lenne az nvme, akkor is működnie kellene szvsz, csak lassabban, nem?
Szerk.:
Lehet mégis 2 sáv lenne?
Lehet ez a baj?
-
S_x96x_S
addikt
> Csavarral rögzítve az nvme portba az egpu adapter
érdemes lenne minden információt egy helyen megadni,
hátha akkor több szem többet lát:- Pontosan milyen gép ( típus ? )
- Milyen Windows ? ( gyári? pl. Lenovo ? )
- Biztos nvme port vagy csak M.2 formátum? ( M.2 SATA SSD vs-. M.2 NVMe SSD ) ?
- az nvme port - pcie 2.0; 3.0; 4.0 ? sávszám: x2 vagy x4 ?
- pontosan milyen eGPU adapter? és milyen GPU-t tettél az eGPU-ba?egyes adaptereknél írják is ..
" only supports M.2 NVMe interface does not support M.2 SATA interface, does not support M.2 WiFi interface, does not support M.2 WWAN interface, does not support USB interface."tudom ezek már amolyan basic kérdések,
de saját tapasztalatból tudom,
hogy mindig vannak vakfoltok, amit nem veszünk saját magunk észre
-
laychi
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Frissen telepítve a legújabb driver
Szándékosan asztali gpuhoz
(Van Nvidia dedikált GPU is a laptopban, nem tudom nem e ez kavar be)
Biost magától frissítette legutóbb Windows frissítéskor a laptop.
Csak 1 usb C mini dp port van a laptopon, tb nincs
Display beállításnál biosban csak a hybrid graphics-t lehet engedélyezni vagy letiltani. Próbáltam mindkét módot, ugyan az, nem működik megfelelően.
Külön egpu-ra vonatkozóan nem találok menüt
Csatlakozás megfelelő.
Csavarral rögzítve az nvme portba az egpu adapter -
S_x96x_S
addikt
> ötletek:
csak annyi, hogy nézd újra :
- Frissítsd && Ellenőrizd a Drivereket és a szoftvereket.
- Frissítsd && Ellenőrizd a BIOS beállításokat
( Főleg ha van eGPU/TB/... opció a BIOS-ban )
- Nézd meg a csatlakozásokat.
- Próbáld ki egy másik TB3 portban ( hogyha van ilyen )
- Windows Eszközkezelőben újratelepítés , vagy a hibaelhárítás használataA legvalószínűbb ok a driverek vagy a BIOS beállítások környékén lehet.
-
laychi
veterán
Sziasztok.
Korábban volt itt egy tesztem egy egpu adapterrel.
Nemrég vettem egy laptopot, most ezzel szerettem volna tesztelni.
Sajnos valami nem kerek.
eszközkezelőben megjelenik, van amikor látszólag működik, van amikor sárga háromszögben felkiáltójel és tulajdonságokra kattintva vagy azt jelzi 43-as hibakóddal, hogy az eszközt a windows leállította...
a laptopban van nvidia gpu is, ezt letiltva sem akarja az igazatötletek?
az adapter és a vga jelenleg az asztali pc-ről kapj az áramot, mint korábbi tesztkor, szóval az áramellátással nem lehet probléma.
-
Chrystall
senior tag
Anno csináltam már egy sikeres eGPU konfig-ot PE4C-vel. De kellett hozzá egy eGPU Setup nevű program is mert magától nem ment. Abban kelllet már nem emlékszem mit állítgatni, talán prioritást, és akkor ment a konfig.
Újabban megint akarok egyet csinálni, de GDC Beast-tel. Nem tudja valaki, hogy az eGPU Setup progi azzal is kompatibilis, vagy azt hogy an tudom buherálni szoftverrel ha elsőre nem megy vele az összeállítás?
-
S_x96x_S
addikt
ezt nem is vettem még észre:
- Minisforum DEG1 OCulink eGPU Dock -
5leteseN
őstag
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Kicsit emeltebb szintű hobbi-vas a cél , tanítás majd(ha eljutok időben odáig), "csak" LORA szint.
Van a polcon 3
kilódarab "kilóra-vett" AMD Insict MI25 (=>WX9100-ra "villantva"), amik alapból "csak" 200W/db kb, +van egy ML350P-hez vett tartalék 1.200W-os tápom. Ezek szinte könyörögnek a javasolt 4x1PCIe-es szétosztásért.
Az az SSD-s, 4PCIe-kivezetés most a következő érdeklődésem tárgya. Kérdezgetem is (Gugli-)barátomat serényen. Jönnek is a lehetőségek,
!Alapból az a terv(ami szinte mindig más, mint a végeredmény
), hogy lesz egy nagy fűtőtestemaktatáskám, benne az említett 1.200W-os táppal, és +a 4 VGA-aljzattal, +ventikkel) amiben ha tudom-"akarom"(
€-$-Ł-HUF-...), akkor cserélhetem majd a VGA/GPU-kat, amiket a most keresés alatt álló módon összekötök egy átlagosnál izmosabb "lapossal".
Valami energiahatékony "lapos" lesz alattuk(a hétköznapi használatra). A mostani 32GB max-os, még éppen-elég szint, de majd váltja egy jobb, ha nekem ugrik az "Öbölben" egy jó vétel. -
S_x96x_S
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
Kérdések:
1.) tanításra/tréningre is kell ? ( amikor is folyamatosan adattal kell ellátni )
vagy főleg inference lenne ( Ollama - LLVM -ek futtatása )
mert első esetben már szűk keresztmet is lehet a TB3.2.) Pontosan milyen GPU-t szeretnél bele ?
hobbi + kisérletezgetési szempontból az TX 4060 Ti 16 Gb ( Ami a legolcsóbb ADA nVidia 200e Ft körül - viszonylag nagy VRAM-al és nem kell túl erős tápegység hozzá )Azért reménykedem,
és figyelem a mostani Computex-et, hátha jelentenek be új TB5 -ös eGPU-kat, ami már jobban jövőállóbb mint a régebbiek.Amúgy ha kész megoldás kell akkor egy használt "Razer Core X" -et érdemes keresni a használt piacon.
-
5leteseN
őstag
válasz
Smithy87
üzenetére
Jól értetted(köszönöm is a javaslatot
), nekem is az a legszimpatikusabb.Valami közbenső Reiser lehet, hogy kell majd, mert egy lapos(-top)-ba csak brutál-roncsolós módon menne be az a (desktopokba készített, oda jó is) átalakító. Ha lehet ezt elkerülném. Azon tis űnődök (+keresek), hogy valami hajlékony szalag(vagy valami kivezethető vastagságú) megoldást nézek, az SSD(-M ?)-be, amit valahol szebben-jobban ki tudok vezetni az erre alkalmasabb méreténél és formájánál fogva.Nem sürget az idő.
Az is megfordult a fejemben, hogyha az asztalon lévőben van az opciósnak leírt Thunderbolt-3 a Type-C-n kivezetve, akkor kíváncsiságból arra ráteszek egy (a polcomon lévő) kűlső SSD-házat, és abba belepróbálni a 4x-es (eredetileg bányász-VGA-knak elosztó) adaptert, amit javasoltál, és szerintem jó.
Az a 4x1 PCIe csatorna bányász-üzemmódban és AI/MI-ben is elég, szerintem is.
Ezután már minden csak a (tápegység-)W-okon múlik.
-
5leteseN
őstag
Még az is lehet, hogy a bőség zavarával fogok küzdeni, ha az opciós Thunderbolt megvan, és + a reggeli (mégis-szétszedem elhatározás után) felnyitott laposban belül van egy még üres SSD-? foglalat, + még valami LTD WWAN hely(WiFi ?).
... akár 3 lehetőség "veszélye" is fennállhat!
Emlékeztem a nekem is szimpatikus követendő példá(d)ra, és néztem-kerestem az mxm feliratot a lapos alaplapján,de vagy még nem hatott a kávé, vagy nem ugrott nekem ilyen felirat, de nem emléxem rá.
Attól lehetséges, a következő nézegetésnél figyelek majd.
Valami üres sokérintkezős valami volt még az akku melletti üres (kb 4x4cm-es) helyen de az nekem kicsinek tűnik egy komolyabb belső-VGA-s megoldáshoz.
Az egyik legjobb az lenne, ha az az opciós Thunderbolt élne a Type-C aljzaton. A következő bele-nézésnél majd rákeresek.
A másik akár olcsóbb is lehet, ha az üres SSD-t ki tudom vezetni kockázat és komolyabb átalakítás("rombolás") nélkül, mert ezek minimum 2, de inkább 4 PCIe-csatornásak szoktak lenni. Ha ez utóbbi megoldható, akkor a "csak" saját ház kell a polcról levett táphoz, és a Thbolt-3 helyetti SSD=>2x/4xPCIe-es "Csinál-Magad" kivezetéshez.
A Thb-3 azért gyanús drágább megoldásnak, mert kell egy dokkoló akkor, és ahhoz kell egy szabványos(használtan is "drága") gyári "eGPU-doboz", aminél a "polcos elemeket" nem tudom felhasználni, cserébe szinte mindent vehetek.
Egyenként nem nagy tételek ezek(csak sok), és ha "merészen" összeadom a végén, akkor pár korábbi naiv próbálkozásomhoz hasonlóan gyanús, hogy nagy összeget fogok látni. -
válasz
5leteseN
üzenetére
Esetleg próbálkozz mxm felől. Az elején míg felépíted azért kerülne valamibe, de aztán ítélet időkig adhatod hozzá mindig az épp aktuális vga kártyákat. Maga a pcie 3 alaplapi sávszél nem tudom miben korlátozna. Engem játéknál még nem érint ez a része a jelenlegi csúcs vga családnál. ((Elvileg nincs veszteség, vagy nem kellene vga felől.)) Kukázz egy ilyen laptopot + adapter(az kerül valamibe)....belső kép lehet, de inkább hdmi valamire és ennyi. Jaaaa, eszközkezelőben egy beállítás a mai kártyáknál, hogy rendesen feljöjjenek.
-
5leteseN
őstag
Sziasztok!
Az iránt érdeklődnék, hogy DELL Latitude 7390 (13-as) "laposhoz", hogyan tudnék egyszerűen-olcsón-jól (
) külső eGPU-t faragni a meglévő tápok és esetleg a dobozban lévő bányász-PCIe kivezetés(asztali-PCIe-hez) segítségével, "vagy-bárhogy-máskép"...A cél az lenne, hogy AI-ket tudjak futtagatni a polcon lévő asztali VGA-kal a már alapjáraton is sokat fogyasztó asztali gépet lecserélve egy hozzájuk képest szuper-takarékos "laposra".
A VGA teljesítmény nem érdekes, de ha lehet minél több csatorna lenne jó kivezetve a külső VGA-hoz! Emlékeim szerint 4 PCIe-csatornáig szokott megoldható lenni egyszerűen és 100€-k alatti költségvetésből.
Hobbi-kísérletezgetős kategória, "ár-érzékeny"!
Kösz-kösz+kösz!Közben: ITT azt írják, hogy opcósan az egyik Type-C az Thunderbolt 3-as lehet, de ezen az oldalon nem volt ott, hogy a szóban forgó 13-colosra ez áll-e.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
2 megjegyzés:
az az olcsó - akciós ( 28$) , amit kinéztél,
ha jól látom ez:
"PCI-E 3.0 M-Key M.2 to Oculink SFF-8612 SFF-8611 Host Adapter for GPD WIN Max2 External Graphics Card SSD"1.) az PCI-E 3.0 -as vagyis nem 4.0/Gen4 -es.
és emiatt fele akkora sebességet enged.
A géped elméletileg tudja a 4.0 -át
( M.2 2242 PCIe® 4.0x4 NVMe )
és ha később upgradelni akarod a gpu-t, akkor ez már fájhat ..2.) valamint az USA oldal ..
és nincs rajta a VÁM ..
amit időben ( vámkezelés) és pénzben hozzá kell számolnod a költségekhez. -
S_x96x_S
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
( laikus válasz )
Biztos kell egy:
- tápegység
- egy Oculink - M.2 csatlakozó - és a hozzá való dock ..
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-oculink-m.2-.html
( ~ 50 - 150 EUR )
- egy GPU ..
- és sok-sok türelem.pl.
ez ~ 100 EUR + de szerintem kell még hozzá valami 2242->Oculink csatlakozó .. ami + 20 EUR körül lehet ..
https://www.aliexpress.com/item/1005006803199398.htmlvagy ez .. ~ 45 Eur .. ha tudsz dobozt építeni hozzá ..
https://www.aliexpress.com/item/1005005425060932.htmla fentiek random találatok .. úgyhogy ne hagyatkozz
rám, a pontos kütyü kiválasztásban.de amúgy célszerű az https://egpu.io/ -t olvasgatni.
pl.
https://egpu.io/forums/custom-egpu-chassis/oculink-what-it-is-why-you-need-it-and-where-to-get-it/#post-104553megj:
Azért 8 GB RAM-al eléggé swappelni fog a legtöbb játék, ne várj túl sokat .. -
5leteseN
őstag
válasz
S_x96x_S
üzenetére
1: Köszönöm!

:
ha ez a konfigod :
IdeaPad Slim 3 15AMN8 - AMD Ryzen™ 3 7320U -
( 8GB soldered memory, not upgradable ?? )
akkor nem sok remény van.
:
Lenovo IdeaPad 1-es, nem Slim.
Közben megtaláltam egy forrást. Itt azt írják, hogy forrasztott RAM, max 16 GB-ig.

Lehet eBay-ről ilyen 16GB-ot venni? (10 éve még tudtam forrasztani...
)
:
nincs
- Thunderbolt3 csatlakozója
- nincs usb4 csatlakozója.
- és csak 1 db diszket tud kezelni
és ha az át van konfigurálva Oculink-re, akkor külső usb drive-ról kell futtatni a rendszert, ami kínszenvedés és elég lassú lesz.
:
A valóban nagyon gyors SSD helyett "csak piszok-gyors lesz! Ha ezért cserébe tudnék a felszabaduló SSD-be (tudok ?) csatlakozni egy 4-10-szeres sebességű VGA-t, akkor azzal kiegyeznék.
A külső 3.1-es USB tud 5Gbps-t. Az azért nem lassú!
:
> Esetleg valamilyen megfizethető módon?
mivel kb egy hasonló konfig ~ 130e Ft újonnan ..
és ha ehhez méred a megfizethetőt,
akkor én inkább
- egy olcsó használt pc-t javasolnék,
amibe 1db GPU-t be tudsz rakni.
vagy egy laptop upgrade -ben gondolkodnék.
:
Érdeklődés, tájékozódás van folyamatban.
Egy SSD-s csatlakozású eGPU mennyiből hozható ki(ha lehetséges)? -
S_x96x_S
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
( közben csak az első felét láttam a posztodnak )
de ha ez a konfigod :
IdeaPad Slim 3 15AMN8 - AMD Ryzen™ 3 7320U -
( 8GB soldered memory, not upgradable ?? )akkor nem sok remény van.
nincs
- Thunderbolt3 csatlakozója
- nincs usb4 csatlakozója.
- és csak 1 db diszket tud kezelni
és ha az át van konfigurálva Oculink-re, akkor külső usb drive-ról kell futtatni a rendszert, ami kínszenvedés és elég lassú lesz.> Esetleg valamilyen megfizethető módon?

mivel kb egy hasonló konfig ~ 130e Ft újonnan ..
és ha ehhez méred a megfizethetőt,
akkor én inkább
- egy olcsó használt pc-t javasolnék,
amibe 1db GPU-t be tudsz rakni.vagy egy laptop upgrade -ben gondolkodnék.
------------------
EDIT:
Ha a wifi helyére pakolnál ??
Ha ez az a "One M.2 PCIe® 3.0 x2 slot" .. akkor akár működhet,
de ne várj túl nagy sebességet .. -
5leteseN
őstag
válasz
5leteseN
üzenetére
Kifutottam az időből...
Sziasztok!
Az iránt érdeklődöm, hogy a Lenovo IdeaPad 1-es(Ryzen 3 7320U/610M, 15,6 FHd) tud-e kötődni valamilyen módon külső VGA-hoz?
Esetleg valamilyen megfizethető módon?
Ebben a videóban, mintha 0.50 körül egy cserélhető WiFi lenne mgmutatva, és emlékeim szerint ezzel az aljzattal is van megoldás külső VGA-ra, a WiFi meg tud menni egy USB-ben.
Ha az SSD-be csatlakoztatható megoldás is van, akkor az is jó, még jobb lenne, mert az SSD tud menni a külső USB 3-ba. Ezzel kevesebbet veszítek SSD-sebességben (alig észrevehetőt), ugyanakkor brutális előnyöm lehet a valószínűleg 2x/4x-es PCIe 3.0-ba kerülő egy kicsit korosabb desktop-VGA-val is , a CPU-ba integrált Radeon 610M-hez képest:
Mi a vélemény? +Köszönve a segítséget!
-
5leteseN
őstag
Sziasztok!
Az iránt érdeklődöm, hogy a Lenovo IdeaPad 1-es(Ryzen 3 7320U/610M, 15,6 FHd) tud-e kötődni valamilyen módon külső VGA-hoz?
Esetleg valamilyen megfizethető módon?
-
laychi
veterán
Az alaplapodnak, ill. processzorodnak is támogatnia kell az 5.0-át vagy, mint a notis topikban beszéltük pcie3.0-án fog futni, illetve a leírtak+kép alapján x4-en
A profilképedre szerkesztess rá egy punk tarajt, meztelen felsőőtest, tomahawk a kézbe és lehetsz az utolsó mohikán
-
válasz
fatpingvin
üzenetére
Nem tudom a te eseted az ide tartozik-e. Felőlem jöhet.
Viszont én egy mxm csatolófelületű laptop eGPU adaptert használok. Ugyanott árulják boltban mint az összes többi más szabványt mint amiről általában szó van. (ADT-Link Store) Ezek az adapterek mint amit én is használok szerintem csak laptophoz vannak kitalálva. Ennek a hardvernak sosem volt reklámja. Mint tudod 1 kínai mérnök munkája(2016-2019) amit aztán eladott és ment tömeggyártásra Kínában. Már régen nem egyéni barkács munka. Nem a mi nyugati piacunk volt a célközönség. Időközben abbamaradhatott a fejlesztése, új hardverekhez való hozzáigazítása mint egy új meghajtó szoftver. Azért is van az hogy a Win-ben állítani kell hogy feljöjjön a kártya mert már hivatalosan nem támogatott, nem tud magától feljönni. Ezt meg kellett fejteni. És láss csodát tudja "lekopogom" használni mind a mai napig az épp aktuális összes VGA kártyát. Ezt lehet még a gyártó sem tudja, túl jól sikerült. Sokkal drágábban árulnák ha lenne egy ilyen irány nagy felvevő piaccal, csak hát ezt a kaput jelenleg bezárták. Lehet én vagyok talán az utolsó mohikán ebben a történetben. 
-
válasz
fatpingvin
üzenetére
Jövőre vagy kicsit később ha sikerül beüzemelnem a következő grafikus kártyámat majd nyomok ide még egy ilyen szösszenetet. Kíváncsi vagyok meddig lehet ezt még fokozni.
Azt olvastam az év végére tervezhetik az nv 5000-es modellek kihozatalát. Lehet a következő inkább onnan lesz szemben a 4090-el. Gondolom az már PCIe x16 5.0 lesz. -
válasz
fatpingvin
üzenetére
Nem csak. Mint témát aki ide benéz, mint egy másik különleges, egyedi, alternatívát ami még életképes régi laptop hardverrel. Én még sok lehetőséget látok benne, bár nem tudom az egpu-ra szomjazó közönség észjárása manapság pontosan hogyan működik.
-
válasz
fatpingvin
üzenetére
Szia! Azóta volt ugrade mindkét laptopnál. Nézd meg mi mennyibe kerül és milyen teljesítményt kapsz érte. Szerintem meg ma már nagyon megéri ilyenbe beruházni. A clevom most mindent ver....játékban (lehet egy-két kivétel) a másfél két millás laptop vga teljesítményt hozza vagy inkább veri, a régi MSI laptopom amivel kezdtem pedig úgyszintén használható mindenre még jó sokáig megfelelő vga támogatással. Lassan építkeztem kicsit sem bántam meg. A clevo jobban kompromisszumos, de amire kell az asztalon hozza. Az MSI pedig akár adapter nélkül is ha nincs bele éppen mxm kártya(az sem drága már keresve) használható ölben, csavarhúzóval meg igazi játékos öreg.

Ugyanez a clevoval csak 4K-ban. Itt még tuning nélkül közvetlen beüzemelés után.

Mindkettő mellé más VGA kártyát tettem.Mindkét laptop hordozható(hátizsákban elfér) mai árakat tekintve olcsó ha kapsz használtan. Ár teljesítmény relációban verhetetlen, jól konfigurálható nem beszélve időtálló és minőségi konstrukció. Nem véletlen vonták ki ezeket a forgalomból. Szoftverezés és bios tekintetében atom stabil, csak fel kell építeni, össze kell rakni.
Játék tekintetében ma már nem lehet mindenevőként olcsón kijönni. Az egpu nálam főleg így értendő egy laptopnál sok más szempont mellett.

4 fő hardver kell. Mint recept.
1, olcsó használt laptop
2, egy adapter(mxm)
3, asztali videokártya
4, megfelelő asztali tápegység.5, esetleg hordozás tekintetében a laptopra helyezni portable külső kijelzőt hdmi csatlakozáson keresztül.
(Sok régebbi laptop esetén igpu mellett belső kép is lehetséges, de annak megfelelő működése kétséges....ventilátor stb.) Mikor elkészült ez a adapter (kb 2019) még az akkori kártyákkal kompatibilis volt ez max a nv 1000-es széria lehetet. Aztán mint teszteltem szoftver tekintetében egy állítás az eszközkezelőben és innentől a mai napig bármilyen kártyát tudsz használni driver mókolás nélkül telepíted a drivert és hozza a vga teljes sebességét. Játéknál az adott cpu és ram a visszahúzó erő, de nem olyan kritikus.
-
fatpingvin
addikt
válasz
S_x96x_S
üzenetére
nem annyira meglepő, már a Talos II-n is van OCuLink port, 2016-ot írunk.
a kuriózum szerintem inkább az, hogy ez az interfész alapvetően internal interconnect, nem külső bővítőport. tulajdonképpen a laptopokon külső portként történő használata nem igazán intended usage
ettől még természetesen üdvözlendő. -
S_x96x_S
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
> felbiggyeszthetnék az oculink portot...
engem meglepett, de az AsRockRack
egyes alaplapjaira rakott Oculink-et.
- Z690D4ID-2T/G5/X550
1 OCuLink (PCIe4.0 x4), 1 OCuLink (PCIe4.0 x4 or 4 SATA 6Gb/s), 1 OCuLink (PCIe3.0 x4 or 4 SATA 6Gb/s)
- AM5D4ID-2T/BCM
1 OCuLink (PCIe4.0 x2)
- .... -
S_x96x_S
addikt
"Lenovo ThinkBook TGX GPU enclosure released in China at $200, features OCulink 64 Gbps connector"
https://videocardz.com/newz/lenovo-thinkbook-tgx-gpu-enclosure-released-in-china-at-200-features-oculink-64-gbps-connector
-
KissPeterDom
újonc
Köszi a gyors választ!
Igen, nagyon valószínű, hogy nem megfelelő a csatoló felület viszont állítólag a Lenovo 01AX709 és a dock csatlakozása is m.2 ngff. Nem lehet, hogy a dock táp kábelével van a probléma? Mert azt néztem, hogy másoknak van cpu kábel része is a dockhoz, nekem pedig nincs.
-
Smithy87
senior tag
válasz
KissPeterDom
üzenetére
Szerintem az a laptop még csak SATA-s így nem hiszem, hogy menni fog. A csatoló felület hasonló csak a mögöttes tartalom nem.
-
KissPeterDom
újonc
Sziasztok!
Van egy régebbi Lenovo 320-15ABR laptopom és gondoltam, nem vennék drágán erősebb laptopot, főleg úgy hogy a hordozhatóság már nem olyan fontos számomra, ezért helyette EGPU-t használnék a teljesítmény növelésére így akár olcsóbban kijönnék mint egy új PC-vel.A laptop konfigurációja:
CPU: AMD FX 9800P
GPU: Radeon m440/m530, R7 graphics
Alaplap: LENOVO LNVNB161216
Bios verzió: 5QCN23WWEGPU kellékek:
A használni kívánt Videókártya: Radeon RX 570 8GB
Dock: PCI-E EXP GDC External Laptop Video Card Dock, NGFF verzió
Tápegység: LC-Power 5550 + DELOCK PCI EXPRESS 6 PIN FEMALE > 2 X 8 PIN MALEAbba a problémába ütköztem, hogy a Windows eszközkezelőben nem jelenik meg a külső videókártya így nemtudom használni. Pedig a dock zölden világít és a tápegység + videókártya is elindul. Habár a videókártya olyan gyorsan, hogy majdnem eszáll. Többszörös tesztelgetés után arra jutottam, hogy nagy eséllyel nem a kábelek összekötésével van a probléma. A Bios-ban a "PXE Boot to LAN"-t kikapcsoltam. A dual graphics kikapcsolásával pedig nem indul el a külső videókártya se. Lehetséges, hogy az EGPU-s elképzelésem egyáltalán nem működőképes, vagy csak valami elkerülte a figyelmem?
-
S_x96x_S
addikt
A notebookcheck érdekes módon eGPU-val is tesztelt ..
( AMD tablet, csak a default USB4-en )"The Minisforum V3 tablet with two eGPUs - performance check"
"
The Minisforum V3 tablet can be used as a gaming laptop with the help of specialized accessories. External graphics cards can be connected via USB4. We tested our test sample with
- a GPD G1 (AMD Radeon RX7600XM XT)
- and a Razer Core X in combination with an Nvidia GeForce RTX 3060 Ti.
The V3 tablet doesn't feature an OCuLink connection, which is why the GPD G1 can't be used to its full potential. Even so, lots of games can be played at high to maximum settings using these expansions. Assuming that no separate display is used, the tablet's performance with the external GPUs is somewhat lower than that of the comparison devices."
https://www.notebookcheck.net/Minisforum-V3-3-in-1-review-the-first-ever-Windows-tablet-with-AMD-s-Hawk-Point-APU-aka-the-AMD-Ryzen-7-8840U.829081.0.htmlAmúgy ami érdekes benne,
hogy lehet külső monitorként is használni
Android tabletből talán csak a Lenovo Yoga Tab 13 tudja ezt. -
fatpingvin
addikt
igen, ilyesmi kéne nekem is, igazából az is jó ha magán a MXM boardon van egy x8 slot, de ez nagyon nem ér meg így 50k-t.
egy HP 8300 USDT-be kéne belepakolni egy quad-port Ethernet vezérlőt, ami ugye x4 PCIe, úgy hogy legyen headroom későbbi fejlesztésnek. tudom hogy nem eGPU, viszont praktikusan úgyis ugyanaz. -
azbest
félisten
válasz
fatpingvin
üzenetére
gondolom ott pluszban van több kábel vagy más trükk még. De főleg azért lehet, mert nem sorozatgyártásban találni, hanem kb egyedileg gyártatott pcb-vel. Ha jól értettem RM007 spéci adaptere mind a 16 lane-t kiviszi, komplett egpu megoldás.
-
azbest
félisten
válasz
fatpingvin
üzenetére
az mxm-nvme gondolom egy az egyben kirakja az első 4 lane-t a slotban, onnantól pedig kb ugyanaz lehet, mint bármelyik abba a slotba illő. De az nem lesz több lane.
A hdmi/usb3 és hasonló varázs kábel helyett esetleg oculink kábeles m.2 adapter lehet még esélyes. Ha az egpu oculinkes. Mintha láttam volna exp gdp-nek kinéző oculinkes megoldást is relatíve olcsón. [link]
-
fatpingvin
addikt
igen, ezt megtaláltam én is, közel 50e forintért az adapter többe kerülne mint a gép és a bővítőkártya együtt. erre vonatkozott a kérdés, tud-e valaki erre a problémakörre megfizethetőbb megoldást.
egy MXM-NVMe adapterem van, viszont a MXM-NVMe-PCIe-szalagkábeles riser láncon tartok tőle már 1.0-ás link is csak problémásan fog tudni kiépülni. -
azbest
félisten
válasz
fatpingvin
üzenetére
RM007 írt tapasztalatokat mxm -be kötött külső gpu-ról [link]
-
fatpingvin
addikt
ugyanitt részemről is kérdés: adott egy MXM slotos alaplap, szeretnék hozzá csatlakoztatni egy normál PCIe eszközt, a totyik kedvéért mondjuk hogy videokártyát
preferáltan legalább 4 de inkább 8 lane erejéig. a bifurkációt már le se merem írni, riserből van a világon működőképes és megfizethető megoldás? amit ebayen láttam az kétszer annyiba került mint maga a gép. -
azbest
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- További aktív témák...
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
).

(Sőt a nagy gép kéne a pcie 4.0 teszt miatt is.)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

van úton, amiből 4-nek tervezek AI célra helyet biztosítani a Szuper-MI-"kazettában".
: hát csak tippelgetek, de esetleg:
: - ugye a hozzá kapott, rövid usb3 kábelt használod. Hosszabbal vagy nem usb3 kábellel elromolhat a jel.
: A pcie 1x slotbna van jópár érintkező, így a kell neki
: Gondolom külső tápegységet a videokártyába is bedugtad és be is kapcsolod a tápegységet. Az atx tápegység alaplap felé menő csatlakozóján kell legyen bekapcsoló jel, hogy tényleg adjon áramot.

: "...Milyen SSD=>PCIe adaptert használsz?

:
:
:
:
:
: