Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skilly
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Steelseries Kinzu V2 egerem es a bal gombja kezd nehezkesen mukodni. Gondolom cserelni kellene a kis kapcsolot benne. Milyen kapcsolot erdemes rendelni hozza ebayen?
Válaszokat elore is koszonom!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
sirszevenap #3896 üzenetére
ha megér neked egy kis pénzt az egér, biztos találsz itt olyan szakit aki kicseréli neked.
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, egy IntelliMouse Explorer 3.0-t szeretnék meghirdetni, és nem tudom hogy ez hibának számít-e: a görgő lefelé minden fokozatra kattan, felfelé viszont csak sokkal halkabban.
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Általános kérdésem lenne a rádiós (esetemben 2.4 GHz) egerekről. Éppen csendes és wireless egeret keresek ezerrel és hosszas kutatás után rátaláltam a Hama Roma modellre, amely mindenben tökéletesnek tűnt. Nomeg alig van alternatíva, nem volt nehéz a döntés
MM-ben megvettem, hazavittem és ledöbbentem, mert alig-alig működött.
A szituáció a következő: nagyon pici számítógép asztal (lyukacsos acéllemezből, acél lábakon; ideiglenes megoldás, ne savazzatok
), tőle közvetlenül balra TV-polc magasságban WiFi router (ez talán fontos?), illetve jobbra a földön a PC.
A gépen van USB port elöl felfelé és hátul az alaplapon. Dugtam mindenhova a dongle-t, de folyamatos működést csak akkor produkált az egér, ha mint egy infrás TV-távirányítóval, közvetlenül a dongle felé mutattam vele. Úgy viszont vitte 8 méterről is.Szóval kérdem én: what the f***?
Ez normális? Zavarja az asztal? Zavarja a router? Muszáj, hogy egymás felé nézzenek? Tudtommal 40 centiről akkor is működnie kéne, ha közéjük rakok egy lovat.
Szerk.:
Egy hónap múlva költözünk, ott már lesz kb. 4 m távolság a gép és a router között. Ez megoldhatja a problémát? -
TeebyKay
őstag
válasz
sirszevenap #3894 üzenetére
Görgő encodert kell kitakarítani, ha az nem segít akkor kicserélni. Egy kis forrasztgatás. Összefoglaló segít.
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok.
Adott egy Razer DA Left Handed. A görgő össze - vissza ugrál, értsd: Lefelé szeretnék scrollozni , felfelé ugrál, majd nagy nehezen megindul lefelé , de közben aprókat még mindig felfelé ugrál. Javítható ez házilag, vagy cserés?
Üdv
-
törölt tag
válasz
AggressiveGT #3891 üzenetére
Próbáld meg az energiagazdálkodásban az usb eszközök szelektív felfüggesztését kikapcsolni.
Ezt kevéssé okozhatja egy egér/drivere, az csak épp felébresztené a gépet. lehet a "fő kiváltó ok" egy döglődő tápegység, hibás sata adat/tápkábel, ami miatt ébredés helyett összekakálja magát a gép.
Szedd darabokra és próbáld meg a problémát behatárolni.
-
TeebyKay
őstag
válasz
AggressiveGT #3891 üzenetére
Ezt kétlem, hogy az egér topicban tudjuk neked megoldani. Itt vagy az oprendszer, vagy az usb illesztőprogram vagy az alaplap döglődik.
-
AggressiveGT
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi hónapokban olyan történik, hogy ha 10 percre ott hagyom a gépet és valami video vagy film van megállítva a háttérben, vagy csak böngészőn van, akkor az egér nem működik, utána kékhalálal újraindul a gép. A billentyűzet és a másik vezeték nélküli egér ok. Mostanában ha bedugok az USB-be bármi adathordozót akkor ugyan ez történik. Egér nuku és az új adathordozó ablaka sem jön fel. Nem mindig, de most is negyedjére sikerült a külső vinyót csatlakoztatni. Mi lehet a gond?
op rendszer: WIN7
egér: 6 éves Logitech G400 -
FireKeeper
nagyúr
az lehet hogy a G303-ba ez a rugós főklikk extra terhelést rak a switchekre? 1 éve van meg a cucc, már 1-1 omront megzabált a bal meg a jobb klikk
-
ggwp
újonc
Sziasztok. Van egy logitech g502 -es egerem. Van rajta szabadon futó görgetési lehetőség. Be lehet állítani, hogy ha szabadon fut, akkor ne soronként görgesse le az oldalakat, hanem folyamatosan? Azaz hiába fut szabadon, ha a legkisebb egyég egy sor. Sokkal simább és kevésbé zavaróbb lenne hogy ahogy pörgetem le, vele ezzel arányosan léptessen le, nem soronként. Világrengető probléma, tudom
-
magyarmark
csendes tag
Sziasztok! Elolvastam az összefoglalót a klikkeléssel kapcsolatban, de ez inkább arra vonatkozik ha teljesen nem működik, vagy dupla klikk jelentkezik.
Nekem viszont az lenne a problémám hogy talán elhasználódott/elöregedett?
Kb 8 hónapos a Zowie ZA12-m, leárazva vettem, de akkor is, egy 15-20ezer forint értékű egértől én nem ezt várnám, a 10x olcsóbb egerem évekkel tovább bírta míg beadta a gombja.
Szóval a probléma az lenne, hogy nem kattint olyan jól mint régen. Mivel a bal klikket jobban használom össze is tudom hasonlítani a jobbal, és szembetűnő a különbség, mintha a rugó nem lenne olyan jó (nem tudom hogy működnek de így tudom a legjobban leírni), meg nagyobb a holtjátéka is, később kattint be mint a jobb.
Nem tudom miért kell a csavart a talpa alá rakni, én nem akarom azt leszedni, meg cserélgetni, tehát nem tudom megnézni se hogy valami különleges baj lenne-e vele. Felfeszíteni is félek, biztos eltörne.
Ilyenre szerintem nem is adnak garanciát gondolom.
Valami tipp hogy ez tényleg az idő múltával jelentkező dolog, vagy valami más? Vagy mit csinálhatok most a szétszerelésen/gombcserén kívül?
Köszi előre is. -
shagy
tag
Üdv
Van egy számomra kedves Logitech m500-am a bal egérgomb folyamatos kattintásnál random "elenged" (pl egy drag&dropnál)
Érdemes kapcsolót cserélni? Halandó is el tudja végezni a műtétet?
Honnan, kitől érdemes alkatrészt szereznem hozzá? -
Crvsh3R
senior tag
válasz
TeebyKay #3880 üzenetére
Köszi! Az új kapcsolók sokkal jobbak, mint a gyáriak, remélem tényleg csak gyárilag volt olyan régiek, amilyenek. Asszony recsegő egerét meg remélem javítják/cserélik garanciába. Az enyém 1 hónappal régebbi, ráadásul nekem mégis csak erősebb és nagyobb a tenyerem, mégse recseg az egér.
Egyébként érdekes módon egyik egérhez sem kaptunk jótállási jegyet, csak számlát. (Edigital)
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Ma megérkezett a G402-őm (Egeres topikba kb fél évente benézek már egy ideje, amikor elkap a "le kellene váltani a g100s-t valami picit nagyobbra" láz, aminek eddig mindig az volt a vége, hogy marad a G100s. Talán most megtaláltam az utódot. Kár, hogy olyan, mintha egy téglát kellene tologatnom.
)
Na szóval, a problémám a következő lenne: a jobb egérgomb egy picit lötyög, és van egy kevés holtjátéka, ráadásul ezeknek a kombójából adódik, hogy ha bizonyos helyen nyomom meg a gombot (nagyon a szélén), akkor előfordult, hogy megakadt. Ilyen problémával érdemes írni az Amazonnak (onnan vettem) / Logitech-nek?Illetve a talpak cserélése garivesztéssel jár Logitechnél? Jaffa teflonjai után borzasztóak a gyári talpak.Pont most látom, hogy erről felettem volt szó. 100% hogy nem jár garivesztéssel a talpcsere? -
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Feleségemnek és nekem egyforma ASUS ROG Sica egerünk van, 1-2 hónap eltéréssel lettek vásárolva. Az enyémnél nemrég a jobb gombot vettem észre, hogy nem mindig kapcsol (ritkán, pedig fél éves sincs). Mondom oké, anélkül is akartam cserélni. Lecseréltem Omron D2F-01F-re mindkettőt, de a régieknél azt vettem észre, hogy mintha a mikrokapcsolók lábainál (de főleg a legelső lábnál) mintha "megpörkölődtek" volna. Ez normális vagy csak a kapcsolók voltak szarok (remélem nem az egér)?
Asszony egerénél meg azt jelentkezett, hogy mocskosul el kezdett recsegni az egér. Ha ráteszi a kezét és egy picit megfogja már össze-vissza recseg. Ilyennel találkoztatok? Jelentettem az edigital felé, elméletileg jön érte a garifutár. remélem javítják is gariba.
Előre is köszi az infót!
-
válasz
TeebyKay #3877 üzenetére
De azt nem tudják megállapítani nem, ha kívülről semmi se látszódik? Szerintem egy csavar jött ki belül és az tud benne lötyögni. Elvileg 5év garanciás, nem tudom, hogy erre érvényes lehet-e vagy csak a szenzorra és a kapcsolókra. (nyílván nem mondom, hogy leesett.) Illetve veszek szerintem egy logitech g203-at a közeljövőben és azzal az lenne a kérdésem, hogy azon ugye műanyag talpak vannak, ha arra veszek teflon talpakat az garanciavesztéssel jár egyből?
-
t.imi
addikt
válasz
jaffa 2843 #3868 üzenetére
Laptop, win7, igaz Logitech setpoint v mi bánat rajta van.
Nem telepített semmit, első 1 percben nem is működött. Aztán csak az egér gombok, végül a kurzor is.Mutató ment szépen, asztalon, fehér papíron is.
Fényképnezegetőben csak nagyitani lehet a képeket görgővel, hiába tekerem előre, hátra. Kicsinyíteni oldalsó gombbal....Restart után egér kb 2 percig nem válaszolt, mondjuk nem egy erőmű a vas. Mx518-al, ős giga 6800-al rögtön működik a kurzor.
Ellenben a gombok össze vissza. Nem is értem, alap beállításon sem lehet ez normális. -
Még annyi, hogy ha garanciás akkor inkább próbáljam meg azt? Kívül semmi nem látszódik rajta.
-
törölt tag
válasz
Create. #3872 üzenetére
Hőlégfúvóval (messzebbről)/hajszárítóval fel lehet melegíteni annyira a ragasztó réteget a teflon és az egér között, hogy könnyen le lehessen húzni a csúszó felület deformációja, törése nélkül.
Visszarakás előtt alkoholos szemüvegtörlővel áttörölöd a helyét és újra felmelegíted a tappancsot, akár többször is, amíg vissza nem simogattad a helyére.Nekem így többször sikerült gyári állapotába levenni/visszarakni, hátha neked is megy.
Pillanat ragacs nem kőt a gyári ragasztón.
-
Sziasztok, nem tudja valaki, Hogy a4tech bloody n50-et hogy lehet szétszedni? Sajnos leesett és valami zörög benne azóta, mintha egy csavar kiesett volna benne. Egyébként működik rendben, csak csak megnézném mi a fene csörög benne.
-
t.imi
addikt
válasz
jaffa 2843 #3868 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Max laptopon tudom megnézni. Mi a teendő, ha ott jó, illetve, ha ugyanazt a hibát produkálja? -
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Nem találtam erre illő problémát, max kicsit hasonlót.
Használtan vásárolt gigabyte xm300. Asztal lapon, fehér papíron is néha/sűrűn mintha lemenne alvásba és meg áll a kurzor.
Teljesen random.
Ha nagyon lassan mozgatom, áll mint a cövek.
Erősebb mozdításra elindul.
Játékban dettó.
Beállítanám az egyik oldalsó egér gombot pl másodlagos fegyvernek, azt írja rá a játék, hogy egér görgő le.Driver a legfrissebb, firmware is.
Friss win 8.1 telepítés, egy mx518 volt előtte, annak a driverét töröltem természetesen.
Eszközkezelőben usb híd egér törölve, újra telepítve.
Mit próbáljak még, mielőtt leszedem a keresztvizet az ex tulajról? -
dobragab
addikt
válasz
#16939776 #3865 üzenetére
Lötyögés, ilyesmi nincs, csak gyári hibás példányokon.
A szenzor által közvetített mozgást soha nem szinkronizálják a kapcsolókhoz, mert arra még érzékenyebb a kezed. Egyébként az egértesztjeim jelentős része tartalmazza direkt ennek a mérését is, 2 ms miatt már morcos vagyok, az ajánlott egerek 95%-a 0 ms késleltetést tartalmaz egymáshoz képest.
Az a 4ms idő különbség valóban "semmi", de a felével is lebukott g500.
Fogadni merek, hogy nem azt a 2 ms-ot érzed meg, hanem a burkolat kialakítását, esetleges holtjátékot, más forma miatt máshogy álló ujjadat, stb. Ezek mind sokkal többet nyomnak a latban, mint 2 ms.
-
törölt tag
Hiába sokkal érzékenyebbek a szenzorok, ha mechanikailag lófasz a környezetben vannak le téve. Mozog a szenzor, lencse, pcb, gombok használat közben. Csoda lenne, ha nem szedné össze ezeket is a szenzor.
Azért van nagyobb alap delay mert gyengébb minőségű kapcsolókat is el kell viselnie az elektronikának, és a fentiek miatt csodálkoznék, ha a szenzort jelét nem kellene kikalapálni, és késleltetni a kapcsolókhoz..
Ez a "érzéketlen" szenzor jó implementációval, stabil mechanikával adhat olyat amit egy modern sorozat gyártott egér soha nem fog tudni.
Az a 4ms idő különbség valóban "semmi", de a felével is lebukott g500.Szóval nekem így is jó, hogy a legöregebb szenzor van benne.
-
fradi81
veterán
Hali
razer deathadder elite, ma többször is azt csinálja hogy elindítom a world of tanks-ot és nem mozdul meg, alt+f4, újra mozog. Ha nem, ki kell húzni usb-ből, mi lehet a gond?
win 10+ legújabb razer synapse 2.21 -
törölt tag
válasz
McNamara #3859 üzenetére
Ha mégsem cserélnék vissza a javítási nyomok miatt, akkor takarítsd le a gyári ragasztót mindkét felületről, majd keress olyan ragasztót ami mindkettőhöz jól köt. pl.: [link]
A ragasztó felkenését, használatát ki kell gyakorolni papíron, mert nagyon könnyen folyik a tubusból, gyorsan köt, rutin nélkül össze lehet b@szni a felületet a célterület körül!
-
Sziasztok!
Razer Deathadder Elite egerem oldalsó gombok alatt található csúszás gátló kis gumis felület ragasztása elengedett és lejött. Próbáltam visszatenni de nem az igazi. iPonba vásároltam 2 év garival. Nincs 1 éves a termék. Szerintetek ezt ki fogják nekem garanciába cserélni?
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
#16939776 #3843 üzenetére
Megcsináltam G5-ön is a ragasztós tunningot. Mit ne mondjak, két egér közül ez a jobb.
G5 érezhetően kisebb lagal reagál, és jóval folyamatosabb képet ad a pointer mozgatása közben (ez nem tudom hogy lehet, mindkettő 1600DPI és 1000Hz-re van állítva, talán a TCXO-a G5-ben?).
G500-at kézbe véve utána, kontrollálhatóbbnak tűnik, de a gombok elengedése-lenyomása lassabban reagál, megkockáztatom hogy még így is a pointer adata előbb beér a gépbe mint a gomboké. WTF.Létezik olyan chart ahol a egerek szenzor-gomb késleltetés szempontjából vannak összevetve?
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
FireKeeper #3852 üzenetére
Annyi még pont van. Ha ráterhelnék akkor már valószínű beleérne.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
FireKeeper #3850 üzenetére
Kiforrasztom - beforrasztom?
Nem teljesen értem mire irányul a kérdésed. Van kb. 44.4% esélye, hogy nem fog beleérni a házba a görgő, ha kicserélem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LEGO klub
- Háztartási gépek
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Eredeti játékok OFF topik
- Tesla topik
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest