Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• elizio

csendes tag

Üdvözlök Mindenkit!

Néhány napja lettem egy boldog tulajdonosa egy 700 2G SURF modellnek 2 giga belső ssd-vel és egy a bal hangszóró bellé beleburhált 4 gb-os Kingston kibelezett pendrive-val, ami valahova az alaplapra van oppantva csatlakozásilag.

Abszolut elégedett vagyok így elsőre, csinálja amit várok tőle (szövegszerkesztés, net, wifi, skype, filmek, zene).

Végigolvastam a fórumot, (tényleg) és néhány kérdésem lenne a géppel kapcsolatban a tapasztaltakhoz és hozzáértőkhöz.

A gépet WinXp-vel kaptam, eléggé terebélyes a dolog, és be is intett, a C: meghajtón csak 72 mega szabad helyem maradt, a többit elvette az XP. Írták itt néhánya a Swap filet. Azt tudom, hogy néhány programnak szüksége van rá, de érdeklődnék, hogy mondjuk egy 1gb-os sd kártyára át tudnám-e irányítani a dolgot, és a c: meghatót menetesíteni (teljesen sötét vagyok a számítástechnikához, tipikus felhasználó, némi tudást szedtem össsze innen-onnan, szóval ha hülyeségeket kérdezek, akkor nyugodtan szóljatok)

A másik hogy nagyon melegszik a gép, pedig nem is dolgozik folyamatosan, legalábbis pl a megajtó ledje nem villog. Tettem fel egy everest home edition-t és ott 56-58 fok körüli hőmérsékletet mutatott. Ez normális ennél a típusnál? Azt olvastam, hogy a billentyűzet felé is hűt, vagyis hőt ad le, tehát lezárni a képernyőt és adott esetben úgy futtatni - pl zene, vagy rádugott usb-s kamerával sorozatkép készítése - esetén a képernyő nem károsodhat?

A gépet alap 4400mAh akkuval kaptam, ebből olyan 2 órát ki tudok sajtolni wifi és skype mellett - a gép 10 hónapos. Nézegettem a neten, hogy vannak 10400mAh akkuk, érdeklődnék, hogy a gép látja e ezt a töltést és fel is tölti e ezeket a nagy akkukat, mert a szám A22-700 rajta van a 10400-ason is, elvileg belemegy.

Érdeklődnék még, hogy olvastam itt néhány helyen, hogy az ssd memóriák élettartama nem túl nagy? ez mit takar? Van olyan program amivel meg lehet tudni, hogy milyen állapotban van az ssd?

Felcsaptam rá az Astray egyik verzióját, szépen beállította a képernyőt 800x480-ra, arra kérdeznék rá, hogy ez a program mennyi erőforrást emészt fel, tehát lassíthatja-e a gépet komolyabban, vagy elhanyagolható?

amúgy néhány nap után - 1 hete kaptam - azt kell mondanom, hogy marhára össze van rakva, nem recseg, stabil a szerkezet, az enyém zöld, de kopás, vagy karc nincs rajta, pedig terepen használták eddig. Csak próbaképpen, hogy kicsit kipróbáljam pendriveról futtattam rajta GTA Vice City-t, simán vitte - néhány komolyabb autós koccanásnál (3-4 autó) laggolt kicsit.
    Tokot kajakra megoldottam, vettem egy Herlitz lefűzős mappát, kioperáltam belőle a fém tartókat és pont illeszkedik bele a gép, még hely is van a pendriveoknak mellette.
    Neten egyedül - mint ahogy sokan írták - a youtubebal nem boldogul, de legnagyobb meglepetésemre az online stream, mint pl az MTV videotárja simán jön rajta teljes képernyőn, épp tegnap toltam róla egy Linda részt wifin az egyik mekdonáldszban.

Új hozzászólás Aktív témák